4353
-
wednes #712 Nincs valami buhera arra, hogy átugorjam az első részét a demonak? Minden új indításnál végig kell szenvedni. Végignézném az összes nehézségi szintet. Eddig a 0.0 és 1.0 között semmi különbséget nem fedeztem fel. -
hapi #711 Ez mind így van. isten hozott a derpbox korban... :) -
#710 Na megnéztem én is a demót. Igen hangulatosra sikerült, de azért remélem meglesz az összetettsége a bázis fejlesztésnek, kutatásnak, meg gyártásnak. Mivel ezekre a demo nem tér ki sajnos.
A deus ex-es főmenü zene nagyon illik ide is. :) Kár, hogy nem lehet a küldetésen a földről felvenni dolgokat, dobálni azokat meg ilyesmi. És remélem rombolható lesz a terep rendesen puskákkal is(bár a gránát is megteszi, ha lehet belőle elég sokat vinni.
Annyi sajnos biztos, hogy sokat egyszerűsítettek az előző részekhez képest a játékmeneten, de attól még a demó alapján lehet kiváló játék. -
#709 kipróbáltam a DEMOt és nagyon állat :OOO
simán hozza a régi X-COM érzést, nagyon várom már :)) -
lammaer #708 Kösz, akkor ennek megfelelő mértékben aljzom fel magam :D
Amúgy nekem pl a sokak által nem szeretetett Ufo: After* sorozat nagyon bejött, szóval nincs nagyon XCom elvonási tünetem. -
lammaer #707 Azért, mert nem bújom a fórumokat minden játéknál ami az elkövetkező 1-2 évben kijöhet. Ez ilyen SG-s betegség hogy "jaj, ez már tök régi infó"... -
Micsu #706 nagyjából igazak, de azt mondom hogy a mostani játékfelhozatalokhoz képest kellően összetett -
#705 Ennek egy része tök régi infó, nem érem, hogy miért csak most esik le, hogy ez így gáz.. -
lammaer #704 Spacesectoron olvastam egy srác rövid összefoglalóját ami azért kicsit lehangoló (már ha igaz, sajnos nekem nincs kapacitásom 6 gigát most lekapni).
Ilyeneket ír a csákó:
- nincs akciópont, hanem ilyen 1 mozgás/1lövés lehetőség van csak?
- katonák max 3 szinten fejlődnek
- csak egy bázis lesz
- 4 illetve max 6 fős squad, kellően kicsi pályamérettel
- nincs testhelyzet (pl térdelés/kúszás pontosabb lövéshez)
- tárgyakat (pl lőszert/fegyvereket) nem lehet felvenni/letenni
- az emberek 360 fokos szögben látnak (tehát lényegtelen merre fordulsz), tán még a lövésnél sem számít...
Most ez komoly? Mert ha igen.... -
#703 nagyszerű, rövid, és az ellenfél whzik :) CS-ben lennénk, már rég bannoltam volna :)
Kipróbáljuk könnyebb szinten, mert ez így pofátlanság.
Hangulata viszont remek, és kellően sötét -
#702 egyébként az eredetihez létezik valamilyen grafikai tuning ami fut steamen? -
#701 Egyik guggolt az ablak alatt a másik meg a fal mögött volt szóval nem az volt amit te mondasz de igazából tök mindegy mit magyarázunk ha ez így marad a véglegesben is akkor az illúzióromboló lesz, márpedig szerintem így fog. -
#700 Nem, rosszul érted nem az ajtóban állt hanem a falnál tehát fedezékben, és az idegen sem az ablakban hanem mellette és nem kihajolt és úgy lőtt hanem át mindenen, persze rá lehet fogni ,hogy de az emberem kilógott ő meg igazából behajolt csak hát így ez nem az igazi. -
#699 A szemüveges a thin man, akinek poison-os a támadása, és az hp-t, aim-et, meg ilyeneket csökkent. Illetve ha meghal, akkor egy egész területet köp be ilyennel... -
#698 Jaja, igy mar pusztulnak az emberek rendesen. -
KingPunisher #697 Igy van.. Azt hittem ez egyértelmű mindenkinek :) az nem a falon lő át hanem a fal mögül lönek felváltva mindketten, csak ugye ez körökre van osztva.. -
KingPunisher #696 No én feltettem a legnehezebb fokozatra 3x-ra sikerült megcsinálni.
Valóban kevesebb hp-nk az alieneknek több, de szerencsére nem csak ezt változtatja a nehézség. Okosan taktikusan harcolnak, nem tömörülnek egy helyre, próbáltak oldalba támadni.
Falon nekem nem lőnek át, viszont a falat szarrá lövik. Az egyik ilyen szemüveges meg leköpött valami trutyival amitől minden körben csökkent a hp.
Viszont Full coverbe nehezen találnak ők is.
Jó lesz ez.. butaság volt easy-n kiadni a demot mert ott kb csak álltak mint a fasz, legnehezebben viszont, háát ügyeskedni kell.
-
#695 Rohadtul jellemző. Végre haza érek munkából, hogy telepíthessem a demot, erre nem érhető el a steam szerverei. Mikor máskor? -
#694 Jah, ha valakit nem zavarnak a spoilerek, akkor nézzen bele az alábbi file-ba a ...Steam\steamapps\common\XCom-Enemy-Unknown-Demo\XComGame\Config könyvtárban:
DefaultGameCore.ini
Minden állítható :D -
#693 Hát akkor egyik eset sem igazi falon át lövés, mert az ajtó mellett állt a katonád ha jól értem, egy olyan ajtónál, amin Ő is belátott, és be tudott lőni. A másik esetben meg a thin man az ablak mellett volt amin be tudott lőni, és ő is lőhető.
Félreértés ne essék a teli pajzsos fedezék ikon egyáltalán nem azt jelenti, hogy ott nem lehet eltalálni a katonát/idegent, hanem csak annyit, hogy ott jobb a védelme, kevesebb sebzést kap be.
-
#692 Hát én már töröltem a demot és nincs kedvem megint leszedni az 5+ gigát. De egyébként felvázolom. Bementem a pálya végi nagy raktárba a shotis csajt beállítottam az ajtó mellé és a bankár ezen simán átlőtt. Másik eset, hogy az egyik bankár az ablaknál guggolt a másikat takarta a fal, kezét kinyújtotta átlógott a falon és lőtt természetesen talált is. Ebben az esetben ugyebár mondhatni 2 falat is átlőtt. -
#691 Kimásolom a lusták kedvéért, illetve hogy meglegyen itt is:
How to change Difficulty Settings here...
Hi guys,
I'm new here but I've been lurking these forums for a few weeks now. I've discovered how to change the difficulty and want to share with everyone!
Just go to the XCOM demo steam install folder (\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\XCom-Enemy-Unknown-Demo\Engine\Config).
And then open "BaseGame.ini" with notepad, edit the line "GameDifficulty=+0.0" change this to "GameDifficulty=+3.0"
I believe 3.0 is classic mode. I actually failed the mission by getting my squad all killed!
Note: You must edit the ini file in the steam install folder and not the one in my documents folder, otherwise it will not work.
Hoping someone finds a way to skip the first tutorial mission!
Can't wait for the full game to come out oOMMGGGG!!! Have fun guys!
-
#690 Egy képet dobjatok már erről a helyzetről, hogy kielemezhessük, amikor a "falon át" sebeznek... -
ZSOOLT2 #689 Nehézség változtatása a demóban -
Micsu #688 gondolom a plazma sajátossága, majd kiderül, biztos nem bugként maradt benne -
#687 Na de a kis élienek, hogy tudnak a falon át is sebezni? -
Micsu #686 nem is baj az hogy 1 gépfegyó vagy shotgun lövésből falakat tüntetünk el -
#685 Akkor ennyit a rombolható kornyezetrol -
#684 Nah, SG topic listán 5. az XCom :) -
#683 Az egyik videóban arról volt szó, hogy sajna nincs gránát a srácnál, így nem tudja kirobbantani a falat, hogy rövidítsen...
Az, meg, hogy az autók felrobbannak 1-2 lövés után igaz, csak azt nem mondta ki senki, hogy lehet-e az autókra célozni, vagy csak véletlen találatok gyújtják lángra a kocsikat... -
#682 Az éjjel kis sikerült nekem is próbálnom. Ez a demo pont arra jó, hogy meg lehessen nézni "testközelből" a programot ne csak videókon keresztül.
Igazán sajnáltam, hogy a kutatás-termelést nem lehetett kipróbálni.
Remélem a végleges verzió jobb lesz. -
#681 Kipróbáltam.
Ötletes és jó, sajnos tényleg túl egyszerű, de reménykedem, hogy amit az alapkatonáknál veszít a részletességből azt visszakapjuk majd a fejlődési rendszerben. A grafika és a hangulat nagyon jól el van találva. AI remélhetőleg jobb lesz a teljesben.
Őszintén szólva nekem nem hiányzik az odafutok, legugolok, lövök janem 1 APvel kevesebbem van akkor nemlövök rendszer, így valamivel gördülékenyebb a dolog.
Ami hiányzik az az inventory és kicsit több lövési lehetőség (legalább a teljes körös célzott lövésé) valamint hogy nincs alapból "lövök és utána mozgok".
Azt viszont érdemes belátni, hogy a régi rendszer "kijövök a fedezékből, lövök, visszafutok a fedezékbe" taktikái még sokkal irreálisabbak voltak az itt vázoltnál. -
#680 Azt nem tudom de reméljük lesz rá lehetőség! -
Masakari #679 És a házfal kilőhető/ufo fala szétlőhető ezzel új utakat nyitva meg a kis drágák seggébe?:) -
#678 Szerintem lehet majd tereptárgyakat lövöldözni, mert az 576-os előzetesben a srác azt írta, hogy a kocsik pl. felrobbanthatóak pár lövéssel. Remélhetőleg ez igaz is! -
Masakari #677 Na az aztán nagyon fontos/érdekel:) -
wednes #676 Biztos tele lesz átvezető videókkal. :) -
Masakari #675 De nem tartalékol :D -
Masakari #674 Emlékszem volt 1 rakéta aminek 1 útvonalat lehetett megadni és azon ment végig(mindent szarrá robbantva,város felszabadításra nem a legjobb fegyver volt :D),1 nagyobb űrhajó esetén a legpraktikusabb tisztítási opció volt 2-3al végig "menni" a hajón és akkor de csak akkor bemenni a maradékért,egyébként 1 örökké valóságig tartó bújócska és save/load volt az eredmény. -
#673 Az bennem is felmerült, hogy lehet-e másra is lőni, mint alienre, mert időnként jó lenne lövéssel felrobbantani egy autót, nem pedig gránátot pazarolni rá...
Amúgy a két thin man overwatch-ben vár, és megpróbál közeledés közben megölni, de ők nem jönnek támadni. Azért a többi videón látszott, hogy ez nem csak így lesz, és rendesen özönlenek a nyakadba az idegenek.
Az meg, hogy nem TU van, hanem két lehetőség csak, ténylegesen egyszerűsítés, de hát ez van. Fel kell úgy fogni, hogy alapból be van kapcsolva, hogy tartalékoljon egy lövésre TU-t.