4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• MitsuMishi
    " Difficulty Bug

The DOS version has a problem where no matter what difficulty level you choose, it will revert to "Beginner" level after the first mission. This is caused by one incorrectly set bit in all DOS versions of the game (1.0 through to 1.4). The Collectors Edition Windows port (also commonly known as UFO Gold or CE) does not have this problem."
  • Szabi84
    úgytudom a steames hibás ebben
  • Csacsi
    Ezt nem tudom.Mégha pszi nem is nagyon van az eslő ufóm után bázisomat támadták a Snakemanek.A harmadik terrorr mission volt ahol azok az indoritoak voltak,akik ilyen zombit csinálnak az emberekből és kétszer kell megölni.
  • Molnibalage
    Az UFO 1. nehézségi szint beállítása egyes változatokban nem működik. Ha legnehezebb szinten tolod, akkor már az elejétől fogva pszi támadással kellene gyötörni és nem floater meg sectoid hordák jönnek, hanem snakeman és más finomságok. Szóval a gyanúm az, hogy nálad ez a hiba van.
  • Csacsi
    Érdekes kétszer toltam ki legnehezebb szinten,most játszom harmadjára és egy emberem valahogy mindig szerencsés volt.Sok lövést kapott,de pár nap lábadozás után újra harcolt.Ha megélte a legerősebb páncélog akkor megkapta a Mr.Lucky One nevet. ;)
  • TreDoR
    Ha nincs win7-ed vegyél egy ilyet:

• Molnibalage
    Azt hogyan...? Nehéz szinten játszva soha nem élt elég ideig egyetlen emberem sem, hogy ez sikerüljön. 100 feletti képesség is igen ritka volt.
  • Csacsi
    Akkor nem is gond hogy nem indult el.Most ugyis az eredetit nyomom újra,csak már előre félek hogy a szerencsés katonáimnál túlcsordul a TU.
  • Molnibalage
    Nálam működik, bár a taktika harc alatt villog a terep. Ufopedia nincs, több gép nem támadhat egy alien hajót, de eddig nekem megy. Vannak benne érdekes változatások.
  • lammaer
    Az Xp is felkúszik fél óra alatt a mai gépekre. Az installálásban nem az a hosszú idő amíg a szűz oprendszert felteszed... :)
  • Molnibalage
    Mert a sima XP egy fos. Az XP64-em 2 év után is pont olyan gyors volt, mint frissen.
  • wednes
    A Win7-nek még fél óra sem kell, ezért is jobb mint az XP. Na meg igaz, amit KingPunisher is mond, egyszer kell rászánni egy kis időt, aztán többet nem kell törődni vele. Az újratelepítések rossz emlékei pont az XP-ből fakadnak, én is rühelltem anno, mindig ott ülni, továbbnyomni, aztán miden egyes drivert feltenni, netet, hangot beállítani stb. Elindítja az ember a 7-es telepítőt otthagyja és mire visszaér, már alapon működnek is dolgok.

Régen nálam az XP-t meg eleve pár havonta újra kellett tenni. Win7 meg már 2 éve fenn van és semmit nem kell vele csinálni.
  • KingPunisher
    Ez olyan mint a foghúzás túl kell rajt esni.. Akkor miért nem most ?
    De tényleg térjünk vissza a játékhoz. Nem támogat Xp-t, aki akar játszani cserél vagy nem játszik.
    Sokszor kellett uj hardvert vennem egy játék miatt, ez is ilyen.

Remélem azért lesz itt tartalom bőven, meg jó hosszú kampány, de igazából egy jól összerakott multira vágyom. Igaz elég nagy a játékban a szerencse faktor, így nem tudom mennyire fog működni a dolog.
  • Botond #939
    Igazad van. Nem tudtam, hogy végül kitolták 2014-ig. Sry.
  • Tibbbor
    Nem akarom tovább nyújtani a vitát és elvonni a topic figyelmét a játékról, de Iammaer(#933) rátapintott a lényegre: én is átéltem már jó pár op.rendszer cserét és reinstall-t, de az bizony nem félóra...
    Amúgy pedig ki fogom próbálni a demót, mert a fiam probookján Win7 van, csak azt kell elérnem, hogy odaengedjen a gépéhez, mikor épp nem TF2-zik, vagy éppen nem vitte magával a cuccost az egyetemre.További jó játékot mindenkinek!
  • lammaer
    De még1x... nekem sem fáj hogy nem megy Xpn (bár ha jól olvastam a steam fórumon, már erre is van orvosság), de szerintem a fejlesztők magukkal csesznek ki ha olyan programot csinálnak ami nem működik ezen az oprendszeren.

Természetesen nekem ez sem fáj :)
  • lammaer
    Ez tévedés amit sokan hangoztatnak

Nézd a dátumot meddig támogatja az MS az Xpt... :)
  • ShaiHulud
    Sogunnak elgurult a gyogyszere megint odaat HW-n:D
  • Botond #934
    Már MS se támogatja az XP-t, talán ezért nem támogatják a játékok se.
  • lammaer
    Hát, egy játék miatt nem szívesen húzza újra az ember a gépet :), mert az a fél óra az max arra igaz amíg a szűz operndszer felkúszik, utána lehet felpakolni meg beállítani mindent amit az ember használni szokott (levelezőkliensek, internet favoritok, egyéb programok felrakása amit használ, többi játék savegamejainak elmentése/visszapakolása)

Benne van az 1-2 napban is amíg minden a helyére kerül - úgyhogy én is csak akkor raktam fel a Win7et amikor már esedékes volt az Xp reinstall :D
  • lammaer
    mondjuk az hogy az XP még közel sem halt ki

Ha megnézed a grafikont, még kb ugyanannyi XP fut a piacon mint win7. Vagyis igen komoly piaci szegmenst jelent - tehát ha szándékosan csinálták Xpre nem futónak, azzal potenciálisan a piac felét elveszthetik.

Másfelől számomra azért meglepő, mert a játékok szempontjából a WIN7 semmt nem nyút az XPhez képest (directX és társai), tehát nem indokolt az hogy miért ne futhatna XPn.
  • Cobra.
    Mi a meglepő azon, hogy egy 2012 végén kiadott játéknál nem foglalkoztak egy 3 éve nem forgalmazott oprendszerrel és 4-5 éves hardverekkel?
  • KingPunisher
    Most míg itt sírdogálsz húzol rá egy win7-et. Semmivel nem rosszabb mint az XP. Igaz nem is jobb. Nekem olyan mind1 melyik fut a gépen, lényeg az a játék, program ami nekem kell menjen. Ehhez win7 kell és lassan mindenhez.
    Nem tudom minek ezen görcsölni fél ora alatt fel lehet rakni..
  • Tibbbor
    Sajnos ez van és tudom, hogy egyre inkább így is lesz.El kell adni az új op.rendszert(ami nyilván jobb és korszerűbb is), ehhez az egyik legjobb módszer, ha a játékok már nem támogatják a régit.megjegyzem, minden egyéb tekintetben fölötte vagyok a rendszerigénynek, de sajnos az Enemy Unknow nem támogatja az XP-t.Pedig az összfelhasználók kb. 30 %-a még ezt használja(most olvastam egy nemzetközi statisztikában), úgyhogy nem kis kiesés piaci szempontból.Ez van...
  • Tibbbor
    Egyetértek.Nekem viszont lekicsinylőnek tűnt a beszólás.Én csak kérdeztem valamit, amit aztán helyesbítettem.
  • lammaer
    Amúgy számomra meglepő hogy XPn már nem indul el egy játék... nem gondoltam volna hogy már itt tartunk.

Amúgy nekem is WIN7em van, de csak azért mert úgy 1 éve felújítottam a konfigot. De pl munkahelyen és a fiam gépén még mindíg XP figyel.

Biztos hogy nem megy XPn a cucc?
  • Agamemnon
    Azért ezt a témát ne itt beszéljétek ki, meg maradjon meg a baráti hangnem, ha kérhetném :)

On: Nagyon csábít a gondolat, hogy megidézzem Sid Meier-t a játékba, bár az már lehet hogy nagyon csalás, egy olyan über katonával nyomulni...
  • Micsu
    vegyél konzolt
  • CsulokBandi
    valszeg ez mar vele is elofordult:) ahogy kb az osszes pc tulajt beleertve. De oda se neki, majd eljon a te idod!!
  • Tibbbor
    Kösz az együttérzést.Kívánom, hogy érezz át valami hasonlót, amikor majd Te nem tudsz játszani egy várva várt játékkal, mert valami hiányzik a rendszerigényből a konfigodból!
  • Molnibalage
    Hát én eddig csak szoptam vele úgy, hogy win7 sem virágbolti változat..
  • Micsu
    ez sajnos egyéni szoc prob

sokkal stabilabb és kényelmesebb rendszer a win7, a játékokat is erre optimalizálják, nálam pl civvel se volt semmi gond
  • Molnibalage
    OFF

XP64-et használtam az elmúlt hétig, amíg új gépet nem vettem. Elvben szép és jó, csak a win7 új VGA + driver alatt a játékaim fele alatt halványal villog a képernyő, a CIV V összevissza CTD-zik, stb.

Kurva jó...

Az már külön vicc, hogy 10+ éves win használólént semmit sem találni meg azon a kibaszott új felüelten...

ON
  • Micsu
    aki 2012ben xpt használ az meg is érdemli :D

• Agamemnon
    A cover-rol kicsit bovebben:

I've seen quite a few people get confused over how cover seems to work, especially those who seem to think full cover should make them immune to being hit until it is destroyed. This is a fallacy however, cover does not stop you from being hit at any time. What cover does do is add to your evasion chance. When you press F1 and examine your defensive stat, you should notice:

In no cover your defence is 0
    In medium cover your defence is 20
    In full cover your defence is 40

Now, from what I've seen from the Multiplayer videos (we can't test this yet obviously) defence directly correlates to your chance to be hit. A defence of 40 should give a non flanking opponent a maximum of 60% chance to hit, unless they are right on top of you. This would correspond to what many people are saying in the numerous threads on the official forums about the 'coin flip' mechanics of many shots being 40-60% chance to hit. The problem, I would suggest, is that the game isn't based around many coin flips in combat, but that the game expects you to not sit in high cover taking pot shots at each with a -40% chance to hit.

or, in other words: cover does NOT mean Concealment.
  • Sir Quno Jedi
    látod-látod
  • Agamemnon
    Quno, keszitettek kulon neked achi-t :)

`Flight of the Valkyries: Win a mission with an all-female squad. Single player only.`
  • Botond #915
    Jaja!
  • Agamemnon
    Ha esetleg valaki meg jatszik a demo-val es szeretne megvaltoztatni az alienek tipusat, szamat, az nezzen korbe itt:
    http://forums.2kgames.com/showthread.php?140536-Demo-Editor-I-just-Made

Jah, meg nem is beszeltunk a hero unit-okrol, amiket meg lehet `idezni` a jatekban a katonak atnevezesevel, persze akkor arra a jatekra elbucsuzhatunk az achivementeknek... :
    54. perctol az erdekes resz
    http://hu.twitch.tv/giantbomb/b/333338269
  • Agamemnon
    Egy kicsit az ujra jatszhatosagi faktorrol:
    (nem olyan durva spoiler, de azert biztos ami biztos...)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

The Second Wave: Advanced Gameplay Options
    Note: These gameplay options will significantly increase the challenge of the game!

[eGO_CritOnFlank]=Absolutely Critical
    [eGO_CritOnFlank]=A flanking shot will guarantee a critical hit.

[eGO_DecliningFunding]=War Weariness
    [eGO_DecliningFunding]=Overall funding levels drop inexorably with every month that passes.

[eGO_DegradingElerium]=E-115
    [eGO_DegradingElerium]=Elerium stores will degrade over time.

[eGO_EscalatingSatelliteCosts]=Diminishing Returns
    [eGO_EscalatingSatelliteCosts]=The cost of satellites increases with every one that is built.

[eGO_InterrogateForPsi]=The Greater Good
    [eGO_InterrogateForPsi]=The secret of psionics can only be learned by interrogating a psionic alien.

[eGO_LoseGearOnDeath]=Total Loss
    [eGO_LoseGearOnDeath]=Lose all gear from soldiers who die in combat.

[eGO_Marathon]=Marathon
    [eGO_Marathon]=The game takes considerably longer to complete.

[eGO_MoreAbductionSites]=The Blitz
    [eGO_MoreAbductionSites]=The aliens will target a larger number of cities every time they launch an abduction attack.

[eGO_MorePower]=Alternate Sources
    [eGO_MorePower]=The power requirements of all facilities are increased.

[eGO_PanicAffectsFunding]=A country will offer less funding as its panic increases.
    [eGO_PanicAffectsFunding]=Results Driven

[eGO_RandomDamage]=Damage Roulette
    [eGO_RandomDamage]=Weapons have a much wider range of damage.

[eGO_RandomFunding]=New Economy
    [eGO_RandomFunding]=The funding offered by individual council members is randomized.

[eGO_RandomRookieStats]=Not Created Equally
    [eGO_RandomRookieStats]=Rookies will have random starting stats.

[eGO_RandomStatProgression]=Hidden Potential
    [eGO_RandomStatProgression]=As a soldier is promoted, their stats will increase randomly.

[eGO_UltraRarePsionics]=More Than Human
    [eGO_UltraRarePsionics]=The psionic gift is extremely rare.

[eGO_VariableAbductionRewards]=High Stakes
    [eGO_VariableAbductionRewards]=The rewards granted for stopping alien abductions are randomized.

[eGO_WoundsAffectStats]=Red Fog
    [eGO_WoundsAffectStats]=Any wounds taken in combat will degrade a soldier's stats for that mission.