4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• Shiwo
    én úgy vagyok vele, hogy ez + az UFO2:ET együttesen tökéletesen ki fogja szolgálni a régi X-Com hangulat iránti igényemet, és nem aggódok azon, hogy melyikből mi maradt ki vagy mennyiben más..
  • TreDoR
    Szerintem nyilvánvaló volt, hogy ha átdolgozzák nem éppen komplexebb lesz...

Ezért akartam CSAK grafikai tuningot.
  • Micsu
    elhiheted hogy én se ezt szeretném de sajnos minden AAAs költségvetésű játéknak ez a "sorsa", welcome the the real world
  • Molnibalage
    De nem úgy, hogy ledegradálják...
  • Micsu
    Pont te voltál az aki más játékot akart nem csak 2012es grafikai szintre felhúzott xcomot. Most meg megy a rinya hogy az előzőben nem így volt stb stb, itt arra mentek rá hogy kevesebb embered van de jobban meg kell becsülni őket + egyedi képességekkel rendelkeznek ami eddig nem volt.
    Aki olyan összetettségű játékot várt 2012ben mint az alapjáték volt az nem ebben a világban él, sry
  • Agamemnon
    Nincs, akinek az kell, játsszon az eredetivel, ezt már megbeszéltük...
  • TreDoR
    És akkor abban már van tobb ember, tobb bázis, lovési módok, tobb gránát/ rakéta, az akciópontok szabad felhasználhatósága, stb?
  • Agamemnon
    Aki HC-zni akar, az próbálja megcsinálni az Impossible IronMan-t :)

Azon már lehet izzadni, persze, biztos, hogy lesz olyan akinek sikerül.
  • TreDoR
    "Nem lehet csak grafikai tuninggal kiadni a játékot ezt te sem gondolhatod."

Spec lehetne, de úgy látszik még a Firaxis sem merte ezt meglépni.

Én mondjuk csak a civilization elso részével játszottam, de amúgy a tobbi rész is butítva lett ahhoz képest vagy csak az xcom fanokat tisztelik meg ezzel?
  • Molnibalage
    Én tudok egy harmadikat. Moddolsz...
  • ratgab
    Nem lehet csak grafikai tuninggal kiadni a játékot ezt te sem gondolhatod.

Kötelezően változtatni kellett a játékmeneten és főleg a nehézségen, mivel konzolokra is kiadják a cuccot, ráadásul a casual játékosokban van a pénz. Ez utóbbiak meg szórakozni szeretnek nem szívni.

El kell fogadnunk lassan, hogy a HC gamingnek leáldozóban van és lassan sajnos teljesen ki is fog halni. Ezután pedig 2 út van a HC gamerek előtt: Megszoksz, vagy megszöksz.
  • TreDoR
    Nem mindegy? Mire megjonnének az új katonák, már vége is a játéknak.
  • Molnibalage
    Ezek szerint meg sem értetted, amit írtam. 4-6 emberes osztagokkal nem lehet szimulálni az ellenséges túlerőt. Tegnap toltam egy olyat, hogy 22 alient nyírtam ki. A 14 emberem 1/3-a nem élte túl... 4-6 embers csapatnál nem lehet 22 ellefelet beraktni, mert akkro meg jön a "we are so cool" érzés. Ekkora túlerő ellen nincs esélyed, soha sehol. Legalábbis a régi UFO-ban nem volt.
  • zorrobomber
    Tök jó hogy leírsz egy olyan játékot amivel még nem is játszottál, ráadásul a hossza miatt...
    Ez olyan mintha azt mondanám hogy szar film a Gyűrűk Ura mert rövid.
  • KaleNich
    Jól van már, nem kell ezt az infot 100%-ra venni. Minek is nyitottam ki azt a nagy számat...
  • Carmang
    Pontosan ez jutott eszembe nekem is.

(megnéztem Steam-en, az Apocalypse egyszeri, közepes fokozatú végigjátszásra 52 órát ír ki)
  • KaleNich
    Áááh, hagyjuk az előző kérdésem, nem olvastam végig a xenos postot. A beta biztos elérhető lesz azoknak, akik pénzelték a projectet (PayPal), nekik már az Alpha-k is elérhetőek voltak, de hogy másoknak is elérhető lesz e azt nem tudom.
  • KaleNich
    Bocs, de ezt a kérdésedet nem igazán értem...
  • Molnibalage
    A beta 9-étől fogva kinek lesz elérhető a xenoból?
  • KaleNich
    Akinek ez nem tetszik annak tudom ajánlani a Xenonauts-ot (ami még nincs kész, de jó úton halad afelé) meg az UFO Extraterrestrials Gold-ot. Mindkét játék sokkal hűebb a gyökereihez.
  • CsulokBandi
    : D
  • TreDoR
    UFO - AfterADozenUFORemakesWeMadeAConsoleVersion
  • TreDoR
    Én úgy tippeltem volna, hogy minimum 100 óra lesz easy fokozaton, hát nem.
  • Molnibalage
    A leghosszabb taktaik rész nálam 2 óra volt.
  • Csacsi
    Uhh az a 20 óra az nagyon kevés...Az eredeti régi, sokkal, de sokkal tovább tartott. Nem egy legalább 30-60 perces bázisvédelmem, vagy bázistámadásom volt.
  • Molnibalage
    Én egész egyszerűen szánalmasnak tartom ezt. Ennyi emberrel nincs jó modellezés. Most elővettem a régi UFO-t / a linkelt remaket. A 14 fős osztagomat halomra mészárolja a 10-16 fős ellenség. A kis létszám miatt nem normális ratio sem semmi más nem jó. Az egész koncepciót szerintem tökönszúrták ezzel. Olyan, mintha egyik napról a másikra a 11 fős focicsapatot 4-5 főre redukálnád le. Röhej...
  • KaleNich
    Ember helyett. Alapból 4 ember egy osztag, de pénzért ezt 5-re, majd pedig 6-ra lehet növelni.
  • KaleNich
    És most látom csak a videó beszúrása opciót...
    |
    V
  • Molnibalage
    Tankok / harci gépek hogyan vihetők a csatába? Embereken felül vagy ember helyett..?
  • KaleNich
    http://www.youtube.com/watch?v=1VP4YmExQAE
  • KaleNich
    A gránátok egyből robbannak, de limitált a számuk.

A heavyk minden küldetésre kapnak egy lövésnyi rakétát, aminek használata egy egész cselekvést elvesz(nem lehet futni és utána löni).

Ugyanez a helyzet a mesterlövész puskákkal.

Ezeket a hátrányokat különböző képességekkel ki lehet küszöbölni. Pl.: sniper Snap Shot képessége, -20% találatért cserébe futás után is lehet lőni vagy a heavy Hail of bullets képessége, mely egy lövés után megenged még egy cselekvést (lövés vagy futás).

• KaleNich
    A készítők ígérnek olyan idegeneket, amiket még nem mutattak egy videóban sem.

Megeshet az, hogy egy katona 0 HP-nál haldokló statuszba kerül. ilyenkor egy medkittel lehet stabilizálni. A magas rangú support katonák újra is éleszthetnek (már ha ezt a képességet választották nekik), az újraélesztett katona mex HP-ja az eredet 33%-a lesz csak a harc idejére. Minden stabilizált/újraélesztett katona permanens mínuszt kap a Wil/Akarat stat-jára.

A Will stat határozza meg a pánik és agykontroll elleni ellenállást. Bravery/bátorság stat nincs.

Minden ranglépéskor nő a katona max HP-ja is.
  • KaleNich
    Azért, mert nem pontosan ugyanazokat a dolgokat imitálja,mint a régi játék, elég sokat megtartott annak alapjaiból. És mégy mindig jobb, mint az a 2K-s FPS... Tényleg, azzal vajon mi lett?
  • KaleNich
    Új infók, amik az eszembe jutottak.

Több ugyanolyan épület egymás mellé építése bónuszokkal jár. (előre kell majd tervezni)

A missziók különböző jutalmakkal járnak: extra tudósok vagy mérnökök, egy elit katona, pénz, pánikszint csökkenés.

Néha a különböző országok különböző dolgokat kérhetnek tőlünk pénzért. (fegyvereket, idegen techet, stb.)

Egyes küldetésekre maga a tanács kér meg.

Az alap fegyverekből, páncélból végtelen számú áll rendelkezésre, de ezek a leggyengébbek.

A rookie katonak alapból rohampuskával és egy gránáttal kezdenek. Mikor squaddie-ká válnak akkor dől el, hogy milyen specializációt kapnak. (Sniper, heavy, assault, support + a kaszthoz tartozó fegyvereket is megkapják)

A páncéloknak nincs védelmi értékük, csak extra HP-t adnak.

Minden katonának van egy bönusz inventory slotja. Ide különböző bónuszt adó dolgokat rakhatunk. (csak egy db-t, pl:gránát, páncél bönusz, medkit, stb.)
  • TreDoR
    Voltaképp ezt minek hívják XCOM-nak?
  • KaleNich
    Reméljük a legjobbakat. Bár szerintem a mai világban 20 óra pont elég, legalábbis nekem az, mielőtt még ráunnék és be se fejezném. :)
  • TreDoR
  • CsulokBandi
    remelem legnehezebben ez felmegy joval tobbre
  • KaleNich
    Sajnos egy videóban ezt hallottam, bocs. Azért több mint 5 óra... {:)
  • TreDoR
    "Várható játékideje a kampánynak 15-20 óra, nehézségi szinttől függően."

Hogymi?