19801
  • Alexease
    FFB Settings Custom (sajat tovabb piszkalas, G25-re, de akarmire is jo lehet:P): alexease_(g25)_ffb_custom_settings.zip

c:\Users\TE_NEVED\Documents\Project CARS 2\ffb_custom_settings.txt
    Az eredeti torolheto, ha nincs ott semmi, minden inditasnal az alapot masolja oda.

Nyers RAW mukodes, deadzone, smooth, es eroltetett razkodasok nelkul (FX-szel allithato).

Az Options/FFB beallitasoknal: 100/75/100/75 (de ez erosen fugg a kormany tipusatol!).
    Ezeket alapbol ugy erdemes beallitani, hogy telemetria kepernyon az FFB Widget-ben (alul, szines csikok es vizszintesen ugralo gorbe:P) "jo legyen" (nem clippingeljen).

Igazabol ilyen beallitas kellene legalabb az alap tipusu kormanyokra (pl. nagyon regi; "regebbi" G25/27 stilus; ujabb TM; Fanatec es DD).
    Sajnos a jelenlegi 3 beallitas inkabb csak efekt stilus, es meg a RAW beallitas is "minden kormanyra" van.
  • Fehercsoki
    Gain: erősség, de PC-n ezt valamiért 100-on kell hagyni
    Volume: azt állítja hogy milyen nehéz tekerni a kormányt, minél nagyobb annál nehezebb, viszont ez csökkenti a részletességét (pl út felület)
    Tone: 0-nál elvileg az út felületét érzed jobban, 100-nál pedig a tapadást
    FX: út, rázókő stb effektek erőssége

T300-al nekem a legjobb az alapbeállítás volt, azaz 100 Gain és minden más 50 és természetesen Raw legyen.
    Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2017.09.23. 13:23:41
  • sertrex
    FFB is directly derived from physics, there´s no special feature to emphasize over or understeer.
    Tone - more or less balances Mz/Fy and generally should stay at default 50.
    FX - controls the level of bumps, kerbs, grass, scrub and road noise, level to taste.
    Gain - always at 100, use Volume to adjust the global FFB level to taste.
  • lac coo
    Az ffb csuszkak pontosan mit allitanak, nem mindegyiket ertem....
  • sertrex
    Nekem nem tűnik használhatatlannak a Porsche, Így elsőre.

• lac coo
    Az is lehet ! :))
  • WinT
    Carrier mód, Rookie Formula autó, rögtön a negyedik verseny jeges Ruapuna Park, agyfasz. Egyenesben nem tudom az autót úton tartani, nemhogy kanyarban ha harminccal megyek sem pedig ice gumi van fent. Ezt nem tudom, hogy gondolták. :D
    Valami beállítási tipp esetleg?
  • Mozes

Komolyan bug-os volt?! Megszépülnek akkor a dolgok :) hiszek neked, nagyon vártam basszus, olyan jókat szórakoztam az első résszel.
  • Fehercsoki
    Vagy túl lassan mész:) Ez megmagyarázná a fékutak rövidségét is:D
  • lac coo
    Akkor vagy pont belenyultam, vagy gecc jovagyok ! ;)))
  • Dante73
    Nálad valami nagyon nem stimmelhet... Nekem egy kicsit több gáz, ahol nem kellene, és máris pörög-forog minden...
  • Fehercsoki
    Simán meg lehet forgatni az autókat még a legjobban tapadó gumival, napos időben is (sőt még úgy is hogy nem nyomod a gázt, azaz kizárólag kormányzással).
  • Danecay
    Annyira süket azért nem vagyok hozzá, a váltóáttételt meg csak-csak be tudom állítani, ha van rá mód leszorító erőt, azt is tudom, hogy nagy általánosságban a felfüggesztést elől keményebbre hátul lágyabbra érdemes állítani, tudom, hogy van kerékdőlés és kerék összetartás, szóval állítgatok én ha nagyon kell csak nem biztos, hogy jól. Remélem nem írtam túl nagy baromságot :) Amúgy váltóáttételt az F1 2017-ben pont nem lehet állítani, mint ahogy a valódi F1-ben sem.
  • lac coo
    Ha szanszandekkal alig lehet megforgatni valamit, viharos esoben azt minek kell nevezni ? :)))
    Vagy szemlatomast toredeke a fekut mint kellene lennie....
  • Alexease
    OK, de nulla osszehasonlitassal nem tudod megallapitani, hogy mennyire jo vagy rossz, foleg nem nulla valos tapasztalattal, es ugy sem, hogy ossze sem akarod hasonlitani masik programmal:) "Csak ugy" rafogni hog tulsagosan tapad es szar, igy onmagaban, nem valami informativ;)
  • Danecay
    Ja, bocs, azt hittem nem erre válaszoltál, akkor megkeresem
  • Axtros
    Amúgy ebben a részben már nincs kormány és pedál kalibráció?

Nagyon részletes beállítási lehetőségek vannak, minden egyes hardver eszközre.
  • sertrex
    Ezt a kérdést tetted fel: "Amúgy ebben a részben már nincs kormány és pedál kalibráció?"
  • Axtros
    inkább az első rész az összes kiegészítővel...

De ha emlékszel, akkor az első rész is bug-os volt a kiadás utáni első napján. Mára már csak azért nem hibás, mert két évig hegesztették még. Ma már persze, hogy az jobb, majd ez is jó lesz, de ahhoz el kell telnie egy kis időnek.
  • Axtros
    Amúgy én már egy jó ideje nem nagyon állítgattam a PC1-t, a legtöbb esetben nekem a default beállítás is megfelelt, csak tényleg indokolt esetben próbáltam piszkálgatni az FFB-t. Az autó beállításához meg egész egyszerűen hülye vagyok, a több mint 10 év szimezés ellenére is. Egyrészt nem értek az autókhoz :)

Pedig jó egy kicsit érteni hozzá, ha már az ember verseny szimulátorral játszik. Egy-egy beállítás századokat, sőt, másodperceket hozhat. Például a váltó beállítás az egyik legfontosabb, egy adott pályához jól beállított váltó akár 2-3 másodpercet is hozhat, de századokat mindenképpen.
    Az igaz, hogy az egyes szimulátor programok másként értékelik az egyes beállításokat, és sok az eltérés, de ezt minden egyes programnál ki kell tapasztalni. (Szerintem ez is a szimulátor programok egyik szépsége, ezért nem fog Vér Pistike szimulátorozni, Ő megmarad az arcade marhaságoknál.) A fenti váltóbeállítást a legtöbb szimulátor igen erőteljes fizikai mutatókkal reprezentálja, ilyen az F1 2017, illetve az AC is.
    Egyébként, korábban készül magyar leírás a Project Cars 1-ben található beállítások leírásáról, továbbá röviden taglalja, hogy mikor, milyen pályára, milyen beállítás az ideális az adott részre. Ezek érvényesek a PC2-re is.
  • Mozes
    15 óra játék után, végig próbálva az összes valós pályát és autókat, ez egy rakat szar...... tele van buggul, valahol működik a FFB rendesen valahol szinte használhatatlan, egy BMW M6 LMP 210-ről 260-ra 10 másodperc alatt vánszorog fel, az ideális ív segítség teljesen használhatatlan annyira bug-os, Ferrarik és Porsche-k szinte használhatatlanok...... nincs egy kategóriában élvezeti értékben az első résszel, pénzt adni érte meg kifijezetten pénzkidobás. inkább az első rész az összes kiegészítővel...
  • lac coo
    Azt igy nem lehet osszemerni . Egyik kicsit jobban gyorsul, masikban realosztikusabb a fek, fektav, es maris kozuk sincs egymashoz.
    Mindegy , majd probalok mas kocsikat is, igazabol csak parat neztem....
  • Alexease
    A "nagy tapadas" relativ.

Egyreszt a gumi/kormany/FFB mas erzest ad mint minden mas program (nincs ket egyforma). Amiatt eleg csaloka lehet.
    Masreszt a beallitasokra es koridokre is erdemes ranezni, es itt mar erdemes bizonyos mertekig "hasonlitgatni".

A beta-t tesztelgettem, es bar erzesre mas volt (mint AC, rF2, iR), de a "tapadosabb" erzes meg sem adott irrealis kezelest vagy koridoket.
    Persze tizedre sose lesznek azonosak, de a programonkenti plusz-minusz ido kulonbsegeket nem ereztem duran elteronek vagy rossznak.
    Sokszor az iR volt koridore a leggyorsabb, pedig az a "leggepeszkedosebb", aztan az rF2, es az AC sem egyszeru, pedig ott minden auto "keretbe akar allni es driftelni" erzesem van.

A durvabb tapadas lehet egyszeruen "eltulzott" autobealliutas is (gumi, aero), logikusan a "mindenkinek" (bill, gamepad, arkad) celcsoport miatt.

Menj 5-10 kort az AC-ban es itt ugyanazzal a tartalommal, ugyanolyan korulmenyekkel, es addig hangold az autot, amig hasonlo nem lesz a korido. Ha erzesre ez meg mindig tapadosabb, nem lehet hibazni, es +5 masodperccel (auto/palya fuggo) gyorsabb, akkor mar elofordulhat hogy gaz van:) Persze az ido kulonbseg is relativ, mert nem mindegy az 1 vagy a 24km-es palya, KTM-mel vagy F1-gyel:D
  • Danecay
    Ezzel ugye tudod, hogy nem segítettél :D Azt kértem a #16516 -ban, hogy "Inkább beállításokat osszatok meg ami jobbá, szimesebbé teszi az irányítást" nem azt kérdeztem, hogy milyen beállítási lehetőségek vannak
  • sertrex
    Nem azt mondtam, hogy mindent ugyanúgy kell beállítani, hanem azt hogy minden ugyanúgy a rendelkezésre áll, mint az egyben.
    Amúgy vannak olyan beállítások, amit ugyanúgy kell beállítani, mint korábban. Mitől változna? Például ugyanazt kormányt használom...
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.23. 12:10:53
  • Danecay
    Na de ha mindent ugyanúgy kellene beállítani akkor mi változott a PC1-hez képest? :) Amúgy én már egy jó ideje nem nagyon állítgattam a PC1-t, a legtöbb esetben nekem a default beállítás is megfelelt, csak tényleg indokolt esetben próbáltam piszkálgatni az FFB-t. Az autó beállításához meg egész egyszerűen hülye vagyok, a több mint 10 év szimezés ellenére is. Egyrészt nem értek az autókhoz :) , másrészt szinte ahány játék annyiféleképpen reagál egy egy beállításra ami nem biztos, hogy megfelel a valóságnak, még ha értenék is hozzá, másrészt az ilyen rugóutakat, gátlókat stb. nem is tudom elképzelni, legalábbis a beállított értékek alapján, ami játékonként ismét csak különbözik, max. ha látnám. Még az autó hasmagasságát sem minden esetben egyszerű belőni mert arról sem biztos, hogy kap az ember visszajelzést, jó esetben akkor ha van hozzá valamilyen hang rendelve vagy grafikai effekt ha leér, mint pl szikrák, és még akkor is csak azt tudod meg, hogy leér, meg ki tudja hogy adott játékban a valósággal szemben minek mire van tényleges hatása. Mondjuk pont a PC2-nél láttam olyat hogy a HUD ami a képernyő négy irányába kirakja a kerekeket, hőmérsékleteket, stb. a felfüggesztésre vonatkozóan zöld és piros tartományban is mozog valami, amiről azt gondolom, hogyha piros akkor nem jó :) de legalább itt van valamilyen visszajelzés.
    Jó persze tudom, hogy itt van beépített versenymérnök lehet használni azt.
  • Fehercsoki
    Próbálgattam a tapadást BMW 1M Stancework Editionnel Barcelona GP pályán napos időben a gyári "stable" setuppal (legjobb gumival), és hát egyáltalán nem érzem hogy túlságosan tapadna (30 fok körüli volt a pálya), kanyarokban elég sokat kell korrigálni és alapból kb fél gázzal lehet csak menni (Assetto Corsa-ban az autók nagy részével szinte padlógázzal lehet bevenni a kanyarokat), valamint a 2. DRS zóna előtti kanyarban félgázon is simán megforgat a rázókő (gyors reagálással persze meg lehet fogni, de AC-ban is). Egyébként gyári beállításokból mindig a "stable"-t érdemes használni, a "loose" elvileg annyira nem jó. Annyi igazság azért van a dologban, hogy azt a megcsúszást ami Assetto Corsa-ban kipördüléshez vezetne itt nagyobb eséllyel lehet megfogni. Egyébként Assetto Corsa-ban én mindig a "Green" beállítást használom ami elvileg olyan 93-95%-os tapadást jelent, de még ezt is soknak érzem.

Ezen kívül állítgattam az FFB-t is, Gain 100, minden más 50, azaz az alapbeállítás tűnt a legjobbnak (TM T300-al), így azért már érződik minden rendesen.
    Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2017.09.23. 11:46:55
  • sertrex
    Ők a saját korábbi munkájukat vetik általában össze az előzőkkel és ahhoz mérik a fejlődést. A Shift 1-2 már ennek a motornak az első verzióival készültek, azóta nagyon sokat fejlődött a progi, de soha nem állították, hogy nem lenne mit dolgozni még rajta. Biztos tudnának mindenből jobbat csinálni de közben a piacot is figyelni kell, egyrészt időről-időre meg kell jelenni valami újdonsággal és azt is figyelembe kell venni, hogy a hardver, szoftver igény nehogy az egekbe szökjön. Mert már most is hogy ki vannak akadva a Win10 miatt pl. . :)))
  • Axtros
    Windows 7 Ultimate, SP1 + upgrade a build 6301-ig, és így simán fut win7-en is. A build számot a steam is megadja mint minimum system requements.
    A fizikán van még mit faragni, érzésem szerint minden kocsi jobban tapad még a PC1-hez képest is. A grafika gyönyörű, ultra beállításokkal is simán megy, szaggatásmentesen, stabil 35fps-t hozva rgy Radeon R9 380-ason is, 4GB-al.
    Viszont, nagyon bug-os. Már maga a menük is, össze-vissza ugrálnak, néha kilép a program, illetve tartalmaz egy csomó olyan bug-ot, amit anno a PC1 is tartalmazott kiadás után. Például gokártos pályára enged LMP1-es futamot, amit kis idővel anno javítottak PC1-ben, de ott is egy ideig így volt.
    De összességében kiválló program, majd idövel upgradeelik, és jobb lesz, nem kell most még sokat sírni. Olyan, amilyen, idővel javítani fogják, tartalmakkal bővítik majd. :)
  • sertrex
    Minden beállítás megmaradt, ami az egyben is benne volt.
  • sertrex
    Próbálj meg setupolni és használj többféle gumitípust. Alapbeállításon nem biztos hogy mindenkinek bejön.
    Ott van a verseny mérnök az is nagyon hasznos tud lenni.
  • lac coo
    Osszesdegben az ai az nem csalodas, erre sza mitottam es tenyleg nem igen van sok ennel jobb.

Jelenleg igy elsore a nagy tapadassal van bajom..
  • Alexease
    "least next 6 months" :)

Es ez a kovetkezo min. 6 honap valszeg nem csak az AI-ra vonatkozik, hanem sokminden masra is (legyen az gumi, fizika, autok, palyak, FFb, kormany, fps, grafika stb.).

Erre lehet ugy tekinteni, hogy ismet felkeszen adtak ki, de ugy is, hogy hiaba nagy a ceg, meg nekik sem fer bele (vagy nem eri meg), ketszer ennnyi embert foglakoztatni es/vagy plusz 6-12 hoapot raszanni a fejlesztesre.
    A jelenlegi program (tartalom es tudas) 2018 szeptembereben kiadva, minden reszet kidolgozva es optimalizalva, biztos tuti lenne. De megerne?!

Mar mar nincs "keszen" kiadott program.
    Az AC nulla tudassal jelent meg (early acces), de a sokkal kissebb elvaras es megbocsato hozzaallas miatt, belefert nekik evekig fejleszteni es fizetos tartalmakkal teletolni.
    A Codies F1 ismet mas, ok evente probalkozhatnak, mindig uj eladasokkal, mostanra ertek el egy "nah, ez mar igen" elfogadhato szintet.
  • lac coo
    Jajajajaj ! :)'Ez
    ismeros ...! :))
  • Danecay
    Igen, sőt nem csak, hogy száraz, direkt naposra állítottam az alapból enyhén felhős időjárást.
    Amúgy ebben a részben már nincs kormány és pedál kalibráció? Elsőre úgy éreztem, hogy keményebben kell taposnom a féket a kívánt fékhatás eléréséhez éppen ezért jutott eszembe, a kalibráció amit nem csináltam meg a versenyhétvége betöltése előtt, kiléptem a menübe, hogy megcsináljam, de nem találtam ilyet.
    Utoljára szerkesztette: Danecay, 2017.09.23. 11:21:55
  • Danecay
    Pedig már az első részben is a létező legjobb AI-t hozták össze, saját bevallásuk szerint :) Legalábbis korábban ezt olvastam valahol, de gondolom ez nem volt teljesen öniróniamentes :) Persze az a jó ha foglalkoznak vele.
  • Panzeradler #16521
    Hivatalos fórumról: " We plan to keep polishing AI for at least next 6 months with dedicated staff. Each patch we ship will have AI work in it. - Ian Bell "
  • lac coo
    Nem tudok mast mondani, ha RF2-ben lesz 100+100 tartalom, gyari, akkor 100+100-on lesz kiemelkedoen jo AI, ez nem a mennyisegtol fugg.
    Persze ez is siman hozza az atlagot, igazabol rf es cmf1 ami kiemelkedo ....
  • Alexease
    Az rF2 AI-engine-ben vannak jo lehetosegek, sokat tud(na). Ott technikailag van lehetoseg palyankent kismillio dinamikus nyomvonal, es akar auto tipusonkenti egyedi beallitasokra is. Ami persze nincs kihasznalva, meg a jelenlegi gyari dolgoknal sem. A MOD cuccoknal logikusan csak a toredeke. Egy Codies meretu es penzugyi adottsagu ceg kezeben, egy komolyan fizetett koncepcioval, jo megoldasok szulethetnenek belole.

A CARS2 technikai reszet nem ismerem, es bar ceges/bevetel szinten sokkal magasabban van mint az ISI/S397, de ha technikailag tudna is, akkor is keptelenseg lenne ennyi tartalmat, stilust es szabalyrendszert Codies-szeruen osszehangolni.
  • Panzeradler #16518
    Ha valakinek nem tetszik az alap FFB beállítás, akkor ezzel is tehet egy próbát: Jack Spade Custom FFB Files