19801
  • RatBaG #16598
    muszáj voltam a traction controlt bekapcsolni lowra, ég és föld, így már élvezhetőbb gamepaddel is.
    de valami még mindig nem stimmel a kormányzással. igazából egy steering linearity opció hiányzik, mint ami a codemasters játékokban szokott lenni. a speed sensitivity segített nagy sebességnél, de mikor lassan megyek nagyon rángatós, hiába van már steering sensitivity is nullán.
    az a baj, hogy a kormány egyformán mozdul az analog stickel, de egy lapos ívének kéne lennie az érzékenységnek.

egyébként fura a külső nézet is, sebességérzet semmi, a fov beállítás úgy szar ahogy van, nem érzem a megcsúszást, fura a kormányzás. sose volt kormányom, mindent külső nézetből játszok, hogy legalább érezzem a kocsi, az út határait, vagy az ellenfeleket, de most először érzem azt, hogy belsőből jobb.
  • hezi
    Win7x64 ultimate-en PC2 "demó" nem érzékeli a G25-öt. Kiválasztom a controllernél a kormány típusát, de a kalibrációkra nem reagál. Erre mi a megoldás? (más játékokban működik a kormány) Logi profiler 5.10.127 (6/14/2010) van fennt.
    Utoljára szerkesztette: hezi, 2017.09.23. 20:09:22
  • ManoNegra
    Köszönöm, feltettem a Visual C++-t és megy. Mégiscsak az én készülékemben volt a hiba.

#16511 Alexease Semmi gond az oprendszeremmel, semmi nem fut a háttérben a Comodon kívül. TipTop az egész, újrahúzni egy játék miatt semmi kedvem sem volt. Azért kösz a "bizalmat"
  • Solt
    Én is szurkolok nekik, idővel az első részt is megvettem bár sokat nem játszottam vele... Ezt is megfogom venni, már csak a normális VR támogatás miatt is! ;)
  • lac coo
    A lampat en is neztem, de azt hittem en latom rosszul...:))
  • Danecay
    Jó lesz ez majd idővel, gondolom :) Most sem katasztrófa, de a PC1 esete után talán nem lett volna szabad hagyni megismétlődni a dolgot és ebben az állapotban hagyni megjelenni a játékot. Velem nem csesznek ki mert kb. az vallom amit Te is írsz, majd később megveszem, addig javítgatják is és az ára is lentebb megy. Nem vagyok én a magam ellensége és had nem kezdjem el sajnálni az SMS-t mert valójában ők szúrták el ezt is. Ha nem ez a felemás vélemény övezné a játékot máris 2 nappal a megjelenés napját követően, de ez volt már igazából az első napon, biztosan több teljes, premier árú példányt tudtak volna értékesíteni, így viszont egy olyan ember aki kicsit is utánaolvas a játéknak és az a körül formálódó véleményeknek, kétlem, hogy rohan a boltba megvásárolni teljes áron. Ha a csapból is az folyna, hogy mekkora királyság, akkor biztosan másként lenne, de erről már lentebb kifejtettem, hogy mit gondolok. Elmélkedésemmel nem kell feltétlenül egyetérteni, sőt egyáltalán nem, ez csak az én véleményem.

Amúgy világítása lehetne az autóknak este X óra előtt is, mármint olyan ami hatással is van a környezetre és megvilágítja azt. Nord-on kocsikaztattam a gyerekeimet, mert persze kiszúrták, hogy leültem a gép elé, és hát esőt akartak mert milyen buli, hogy megy az ablaktörlő (egy 3 és egy 6 évesről van szó egyébként és ők minden bizonnyal jobban élvezték a szituációt mint én :) és miután a legkomorabb esős időjárást állítottam be hogy törölhessen az a fránya ablaktörlő, gondoltam felkapcsolom a fényszórót is ha már ilyen sötét idő kerekedett, de sajnos a reflektor fénye semmire sem nagyon volt hatással, még a korlátra se ami elé közvetlen odaálltam, majd telt múlt az idő, jött a harangszó, és lő világosság. Reply-ben természetesen mindvégig látható módon fel volt kapcsolva a fényszóró és a műszerfal is végig azt jelezte. Ehhez még az jött hozzá, hogy mivel esőben most próbáltam, próbáltuk először a játékot, vártam a tócsák megjelenését de várhattam mert nem igazán alakultak ki, sőt már abban is kezdte kételkedni, hogy tényleg neves e az út mert a tapadási viszonyok nem igazán ezt tükrözték, direkt végigmentem egy kört és újat kezdtem de nem változott semmi. Próba 2, Nürburgring, hasonlóan beállított körülmények között megjelentek a tócsák. Öröm boldogság, különösen azért, hogy még be is rántja az autót, kár, hogy nem jelent kihívást ebből kijönni mert egy kormánymozdulat után már nyíl egyenesbe kerül az autó és bevallom eszembe jutott, hogy mi lett volna ha azt az egy kormánymozdulatot sem teszem meg, de a reflex na... Egyébként jó volt látni, hogy a már javarészt felszáradt pálya szélein még egy darabig megmaradt az összegyűlt víz amibe ha belehajtott az előttem lévő autó, vízpermetet szórt a szélvédőmre. Ja napközben itt sem volt a felkapcsolt fényszórónak semmilyen hatása. Én szurkolok az SMS-nek, hogy sikerüljön javítani a hibákat, de ez sajnos az ő pénzükbe kerül.
  • sertrex
    :) Leszedtem a Jack Spade féle beállításokat, de még nem próbálgattam a végig. Az alt- hi- comp rögtön meg is tetszett. Majd még végig zongorázom őket. Te már végignézted őket?
  • sertrex
    Fanatec kormánnyal rendelkezőknek egy kis segítség, ötletelés, CARS fórumon.
  • Alexease
    Huzd lejebb az FX-et:)
  • Alexease
    Azzal probald, elegge mas. Persze az alap koncepcio nem valtozik, de sokkal kozvetlenebb es erosebb, van lehetoseg tobbet allitani.
  • sertrex
    Alex! Ezt a custom FFB-t az AC alapján készítetted? Mert ugyanúgy el kezd rázni nagy sebességnél, egyenesben. :)
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.23. 18:56:47
  • lac coo
    Azt meg nem...
  • Alexease
    Igen, az a resze erdekes:)
    A custom FFB-t probaltad (#16557)?
  • Solt
    Szerintem félreértesz! :) Engem egyszerűen nem érdekel annyira, hogy a teljes árát kifizessem... részemről a támogatás az, hogy majd olyan 50% körüli leértékelés esetén megveszem. Ettől függetlenül első nap bármit is megvenni max akkor szabad, ha tényleg a kedvencünkről van szó, más esetekben elég nagy öngól. Figyeld meg, hogy legyen szó bármilyen játékról, alaphangon legalább 3-9 hónap kell a megjelenés után ahhoz, hogy nagyobb bosszankodásoktól mentesen játszható legyen.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.09.23. 18:54:13
  • Alexease
    Foleg amikor warez alapjan itelkeznek (persze megtehetik), mennyire szar, es az elso resz a vegen jobb volt, azt sokat hasznalta, meg is venne (mert persze az is mindig warez volt):D
    Vagy fizikarol/iranyitasrol ertekezni gamepad-del:) Persze, nekik is keszul, azzal is mukodik, de mig egy konzolos program ~80%-ban gamepad-es koncepcio, ez csak ~20%-ban.
  • lac coo
    Amugy nagy homlokonveros kulonbseget en sem erzek az elso reszhez kepest :))
    Nagyjabol ugyanaz..ok jottek uj dolgok, de a vege kb ugyanaz a kozepszeru valami.
    Mint a panasonic bridge gepem : ezer dolgot tud, millio fokuszpont, anyamkonja...csak a vegen a kep ami kijon, az nem jo ! :))
  • unrealnoise
    Nem akarok vitát kezdeni, de jaj, bugos néha. Jah, istenem, akkor már csak 2000 Ft-ért veszem meg. Aztán arra senki nem gondol, hogy így egy nagy cég (Sony, Microsoft, etc) támogatása, hátszele nélkül soha nem is lesz az SMS sokkal nagyobb csapat, soha nem is lesz totál fasza.

Mintha attól még, hogy van személyzet, vagy nincs nem lenne élvezhető. A hangokkal én elégedett vagyok. Nem vagyok HC szimes, nem versenyeztem az életben még élesben, de voltam már kint versenyeken, és szerintem jók. Na nem mintha tudnám mint a 180-ról, hogy hogyan kellene dalolnia...

Persze nem az SMS-t védem, csak a hozzáállással is vannak gondok. Az SMS-t üzletileg még meg is értem. Nem várhattak a Forza és a GT megjelenéséig. Ha nem is sokkal de beelőzték őket...

Plusz nem mintha az a rengeteg plusz tartalom, körítés, évszakok, időjárás, terepviszonyok, új HUD, menü, jobb fizika, végre nomrális rendszerrel működő multi (ha nem bugzik be), nem érne meg X pénzt...

Persze mindenkinek annyit ér amennyiért megveszi, csak haverom is elcigizi meg minden az összes pénzét, a játék vásárlás meg kimerül a humble bundle beszerzésében...
  • lac coo
    Jó lenne ez az ffb, ha nem egy csúszka állítana két dolgot ! :))

Vagy van súlya a kormánynak, én úgy szeretem ha erős de akkor semmi nem jön át alatta az útról, vagy az út tök jó, viszont kb törötten fityeg a kormány ....
  • Solt
    Én mondtam... majd fél év múlva, addigra legalább valami akció is lesz majd rá! ;)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.09.23. 18:30:58
  • macleody
    Hát ez a jelenlegi állapotában egy ... semmivel nem jobb mint az első rész. A hangokról nem is beszélek. 2017 van és nem tudnak normális hangokat csinálni az autókhoz. A legtöbbnek olyan fos hangja van, hogy borzalom. Most zsinórban a harmadik pályán nem volt a boxban személyzet, volt ahol még a tábla is csak egy szürke homályos valami volt. Replayben persze ott volt az összes kiscsávó végig a boxutcában.
  • goldboy
    FFB-hez help
  • macleody
    Mi ez a pcars2avx.exe?
  • Danecay
    Véletlen balesetek előfordulnak :)
  • WinT
    Ok, Monaco az speciális eset... :D
  • Alexease
    3:05– :DD
  • Fehercsoki
    Van itt baleset is:)
  • WinT
    Néha egy baleset történhetne vagy egy lerohadt autó miatti sárga zászlós szakasz megjelenhetne. Ha AI ellen játszol csak sínautózás megy sajnos, ilyenek kicsit feldobhatnák. Én biztonsági autónak is örültem volna így a második részre.
  • Fehercsoki
    Mi az aminek meg kellett volna történnie de nem történt meg?
  • sertrex
    Ahogy a képen látod. :)
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.23. 15:45:00
  • Adam Jonas
    Ez az ember annyira hülye, hogy már fáj...
  • Danecay
    Konkrétan a Damperre célzol vagy minden másra?
  • lac coo
    Kiprobaltam hosszabb versenyen, naposbol esobe fordulo idojarassal.
    Kimegy az ai, igaz az elso esocseppnel, ahogy eppen vannak szep libasorban.
    30 perc utan viszont feladtam olyan szinten unalmas lett ...Semmi nem tortenik versenyen.
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.23. 15:31:11
  • lac coo
    Az az elsoben is igy volt, en kifele erzem, hirtelen varazsutesre kell sokszor majdnem egynesbe vennem a lassu kanyarokbol kijovet.
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.23. 15:15:32
  • sertrex

Próbáld ki így a fentiek alapján beállítva!
  • Danecay
    Én is valamilyen kormányzási lenearitási vagy valami ahhoz hasonló jelenséget vélek felfedezni. Ez nálam abban nyilvánul meg, hogy a kanyarívnek megfelelően próbálom megválasztani a kormány szögelfordulását, de aztán a kanyarban az autó lassulásával arányosan egyre inkább azt érzem, hogy túl sokat szedtem alá és korrigálnom kell, visszább kell vennem a kormányszöget. Ha úgy tetszik nem tudok 1 íven teljesíteni egy kanyart, mindig bele kell nyúlni.
  • sertrex
  • lac coo
    A kis BMW egész jó, de most átpakolom a rendes verziót, így , hogy sikerült működésre bírni már élesben állítgatom be ...
  • Fehercsoki
    Kormány beállításoknál állítsd 0-ra a speed sensitivityt.
  • lac coo
    Renault formulánál van valami sebességérzékeny kormányzás? vagy hol kell azt nézni, hosszú egyenesen alig forditja akereket ...
  • Alexease
    Epp most akartam "hozzairni", THX! :)

Igazabol a RAW beallitas melle a 100/50/50/50 lenne az idealis, de kormanytol fuggoen (regi-uj, Fanatec-DD, kormanyszog stb.), kikerulhetetlen a a kozepso ketto (Volume/Tone) hangolasa. Az FX "csak" effektezes, az uthibakat, egyeletlenseget, kerevetot es egyebeket nulla beallitassal is erezni ("rendes" kormanyon). Persze extra deadzone, FFB-lyuk, gyenge FFB es egyebek mellett nem:)
    De aki szimesebben toja es erdekli a normalis FFB, az valszeg amugy sem FFB nelkul megy es/vagy rezgos kormannyal:D Bar "lattam mar" embert, aki draga cuccal tolja, de "nulla" FFB-vel, mert zavarja es ne romoljon el:DDDD