Project CARS - PC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amugy ponnbol lehetne egy "rendeset" csinalni: ugyanaz a visszajatszas, egyszer kicsit balra aztan kicsit jobbra tolni a kamerat, aztan azokat osszepakolni. Gondolom, ugy mukodne.
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.15. 19:08:43
Utoljára szerkesztette: Tomsteel, 2017.08.15. 18:26:36
.: SUZUKI heart, GTi mind :.
Aki ment ezzel PC1-ben alapbeállításon és azt mondja sínautó és unalmas vele végig tolni egy versenyt. Hát az nem teljesen százas vagy hazudik. 😉))
Persze nem 3 körös versenyre gondolok. 😊)))
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.15. 16:16:04
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Na jó, itt lehet/kell csúszkálni. 😊)
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.15. 15:52:11
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.15. 15:35:35
Javíts ki, de én úgy tudom, hogy pályaautózásban, minden egyes megcsúszás időveszteség. 😄
Azert letezhet olyan beallitas, ha jol ossze van rakva az engine, hogy nem csak "szimesebb" es fickosabb, hanem meg elvezetes es gyors is.
Ha valoban setup-fuggo, akkor talan a jelenlegi beallitasok tenyleg az elsosorban nepszerubb gamepad-es, fun olnine mokara vannak (nyomulos, porgos versenyek, keves furusztracioval).
Ott vagy leszopatod magad es elvezed, vagy unalmas vacak, de tartod a tempot.....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.08.15. 14:54:05
Ian Bell is nyilatkozott fórumon, hasonlókat. És régebben még az első rész fejlesztése alatt is elutasították, ha valaki más szimekkel hasonlította össze a PC-t. Gondolom egyrészt mert más fejlesztők, más motor, más koncepció. Még azért is kiakadtak, ha a Shift folytatásaként emlegették. Mert az meg nem teljesen a saját koncepciójuk volt mivel bele kellett tenni amolyan tipikusan NFS elemeket. 😊)) Gondolom már régóta dédelgetett koncepció lehet a CARS, biztos eredetileg nem ez lett volna a neve, és a WDM-mel ezt sikerült elindítani. Ha úgy tekintjük, hogy a PC1 a demó volt és most jön az amit eredetileg terveztek vagyis ez sokkal közelebb van ahhoz, akkor szerintem a PC3 már valóban egy sokkal kiforrottab és sokkal egyedibb lesz a többi szim között. A videók és a vélemények alapján legalábbis ezt szűrtem le eddig. 😊))
.: SUZUKI heart, GTi mind :.
Tegnap letoroltem, nullarol beallitottam mindent, es bar "semmi" valtozas nem tortent (legalabbis tapadas vagy autokezeles szinten), de file tartalmat osszehasonlitva (ffb_custom.txt), az uj amit legeneralt/kimasolt magabol, mar modositott adatokat tartalmazott😉
De igy hogy Collins irta a "koncepciot" (bar nem tudom ez mennyire tukrozi az SMS hozzallasat?!) mar azert neccesebb a dolog😊
Persze nem rossz vagy ilyesmi, de ha ilyen lesz a vege is, akkor erezhetoen a verenyelmenyre mentek ra, frusztracio nelkul.
Korabban csak GT-ket probaltam, ami ABS/TC, bazinagy aero-k, szeles slick-ek, modern technika es ami kell.
Igy tegnap, eppen emiatt, kivancsiagbol mentem Lotus 49 (eppen 50 eves technika😛) Zolder kombon. Megpordulni nem tudtam, meg "szandekosan" sem😊 Az auto hatulja "nulla", barmilyen hiabanal (eltulzott kanyarbemenet vagy padlogazas kigyorsitas) csak az elejet turja.
De koridoben meg furcsa. Normalisan jo koridot akartam menni, osszehasonlitva az iR-rel, es 6-8 masodperccel mentem itt lassabbat😊
Pedig az iR odafigyelosebb: sok apro ellenkormanyzas, kiporognek a hatsokerekek, nyomatekbol be lehet forditani a hatuljat stb. Es az sem jegpalya, ott sem pordultem meg (kiveve egyszer, de akkor fektavon megcsiptem a hatuljaval fuvet😛), de ott el az auto, gepeszkedni kell, es nem lehet digitalisan hasznalni a gazpedalt;D
Ami gyanus, hogy vannak a garazsban ECU (ABS/TC) beallitasok a Lotus-hoz. Igy talan valami meg felkesz vagy bugos😉
Persze nem irok le egy WIP programot, talan most kozmetikazzak meg a globalis gumit vagy a Livetrack-et, valami atmeneti allapot van. Es csak egy bulid a sokbol.
Lasd multkori prosszeror fejlesztes: beepitettek valami modernebbet, az enyemen mar el sem idult, leirtam hogy gameover, aztan 1-2 build utan visszakerult a tamogatottsag😊
Plusz 2-3 autobol sem erdemes az egeszet megitelni.
Mostanaban racuppantam, talan ra tudom szanni estenkent az idot, megnezek tobb autot tobb palyan.
Hát, ez nem egzakt tudomány. Nem úgy van, hogy fogod meghúzol minden csavart, azután már jó is. Az autósporthoz hasonlít némiképpen, a mérnökök, szerelők munkájához. Ha elállítasz egy csavart, utána kell állítani még tízet. Persze nem mindegy melyik tízet. Ki kell kisérletezni...
egyszer jó lesz. 😊))
Igen, itt megoldottak: ha tul mesz a hataron, itt nem pordulsz meg, csak minden auto tolja az elejet😊)))
Én a magam részéről mint laikus már elég rég ezt vallom, örülök, hogy ezt egy hiteles és tapasztalatokban bővelkedő személy is megerősítette. A SIM-es világban ehhez képest még plusz ráadás nehezítés a való életben rendelkezésre álló érzékszervek használatának hiánya is.
“In the sim world we’re used to cars that are very, very difficult,If you went over the limit, you spun... And I’d be dead 50 times over if that was the case in the real world.”-Ben Collins"
Saját bevallásuk szerint inkább a valóságra koncentrálnak, mint a többi szimre.
Nem azt látom versenyeken, hogy az autók indokolatlanul össze-vissza csúszkálnának. Az amikor szétgépészkedik magukat, meg kicsúsznak, meg megpördülnek az nem az általános, normális, hanem extrém, elrontott féktávok, a hátárok túlfeszítése miatt van leginkább.
Ha így viselkednének az életben az autók, akkor tömeges halálozások lennének. Ezt csak megerősítette bennem Ben Collins, akinek már oda lehet figyelni a véleményére, ő már valamit letett az asztalra ebben a műfajban. 😊)
Persze azt nem tudom, hogy PC2-ben milyen tapadás van, de nem hiszem, hogy attól lenne jó szim, ha a vezethetetlenség határán vannak az autók.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.14. 16:39:03
Az atmenetek (szaraz-eso) megvannak, jol erezheto, mukodik. Nem csak jobban csuszik, hanem viz mennyisegtol fuggoen mashogy is mukodik.
Szerintem az oldaltartas es/vagy globalis "tapadas" alapbol, mindenhol kicsit "sok". Bar keves autot probaltam, es mar eleg regen nem toroltem konfigot sem. Ha meg szamit egyaltalan?!
Gumit kellene moddolni, siman tapadast lehuzni sose szokott jo lenni.
A tapadast piszkalni nem sok ertelme van, az mar tulsagosan osszetett. De valszeg/tuti valtozni fog. Meg most is rendszeresen valtoznak a dolgok. Pl. a default RAW FFB szar lett (vagyis gyenge).
Egyelore uobban aggaszt, hogy akarhany videot nezek, padlogazzal mennek mindennel szaraz palyan...
Ez a shader/poligon alapu szamitas mar nem mai technika, az rF2 volt az elso. Aztan jott az iR, ami a gumizodas, gumitormelek es melegedes mellett mar kulonfele koszolodasokat is szamol ra (es a dirt resz miatt talaj melyseget, szaradast es egyebeket); es most a CARS2, aminel mar olaj es ho is van.
Amit linkeltel abban is latni neha, hogy aki az iv mellett megy nem melegiti a palyat.
Ez a HUD allitas. Van nehany elore beallitott (most cockpit-en maradt, az elfelejtettem allitgatni😛), de mindegyiket kulon at lehet szabni.
Minden reszt kulon mozgatni, ki-bekapcsolni, allitani a milyenseget (minimal, full stb.).
Biztos van jobb, de szerintem eleg hasznalhato lett.
A debug-ot, latni is rendesen, a kamerahoz kepest egy nagy negyszogre szamolja/mutatja, azert nincs mashol semmi es elesek a hatarai. Nyugi, nem ennyire gagyi😄D
Amugy szamolja (de legalabbis ugy van megcsinalva), hogy a palya magasabb reszeirol "lefolyik" a viz. Azert olyan amilyen.
Ez nem az AC, ahol elore modellezik az idealis sotet ivet, aztan koronkent 1.05-gyel szorozzak a teljes palya tapadast, es az jo is lesz "realroad"-nak😊)))