19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Tegnap este gondoltam adok a USCC(ALMS) feelingnek Long Beachen multi-class (LMP2/GTE/GT3) 90% AI M6 GTLM-el elfenekeltem az LMP2-ket, lehet mind fizetős pilóta volt.
Nem csak a rajt baleseteket kell javítani az AI-nál, Doug srác kommentje lehetett volna picit alázatosabb.
De ennek ellenére tegnap már kimaradt a frusztráció, egész kellemes versenyeket tudtam menni.
Nem mintha más játéknál nem lettek volna bugok (GT6 AI mai napig szar, AC is szar AI-val indult, FM7 demoban sem sziporkázik az AI. stb.)
Hibái ellenére élvezetes lett. Látszik rajta a sok meló. Majd jobb lesz. -
Axtros #16717 Érdekes, hogy itt szinte mindenki az Assetto Corsa-hoz hasonlítja a Project Cars 1-2 fizikáját. Én nagyon sokat játszok az AC-vel, de meg kell, hogy mondjam, szerintem már a PC1-ben jobb volt a mozgási fizika, mint a AC-ben. Lehet, hogy az AC sokak számára az etalon, de a talajfelépítést az AC sohasem vette figyelembe, csak a beton - azaz a pálya - minőségét (amit még verseny előtt statikusan be lehetett állítani). Abban lehet, hogy jobb az AC (bár már ezzel is vitatkoznék), de az biztos, hogy a PC-kben több paraméteres a fizikai motor kalkulációs engine-je, mivel itt verseny alatt, dinamikus tapadási, pályaállag változást lehet szimulálni.
Az AC-ben sohasem kellett vízzel (vagy most már hóval, jéggel) számolni, mivel egyszerűen abban ezek a lehetőségek soha nem voltak megvalósítva. Az AC-ben nincs eső, így a pálya sohasem lehet nedves, vagy vizes. Sőt, mondok egy egyszerű példát, próbáljátok ki: az AC-ben az autók sohasem gurulnak el üresben a lejtőnek megfelelően, holott ez evidens lenne. Azonban ez már a PC1-ben is természetes volt.
Félreértés ne essék, nem ócsárolom az AC-t, nagyon szeretem, mind a mai napig versenyzek vele, de szerintem a PC mostani második részével elértünk arra a pontra, ahol - sajnos az eltelt három év miatt - az AC fizikai engine-je már nem lehet mérvadó a PC sorozattal szemben. (Különös tekintettel a második résszel szemben.)
Tehát, öszeségében, biztos, hogy a PC2 fizikai engine-je nem tökéletes, bugos, hiányos, stb. de ez előbb-utóbb változni fog, azonban szvsz már most előrébb mutató megoldások vannak benne, mint ami az AC-ben valaha is volt. Ha ez egyszer kiforr, akkor legfeljebb csak egy Assetto Corsa 2 lehet ebben a tekintetben a riválisa. De ez még a jövő zenéje. :) -
Vindóz múviméker
-
Aki szokott használni videó editort, az mit szokott használni??
Ajánljatok egy jót és ingyenest, légyszi!
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.25. 15:37:20 -
unrealnoise #16714 Ajánlott controller beállítás
Szerintem ez a kis videó, megérne egy fenti linket a "banner alatt", mert akár tetszik, akár nem, sok a kontrolleres. :)
A Shift-től messze jobb volt fizikára a pCARS1, a kettőtől nem beszélve, a Shift bevallottan egy akció centrikusabb, lazább játék volt. Ez egy abszolút profi szimulátoros körítéssel rendelkező szimulátor, amely fizikára nem a legjobb, de bőven élvezhető, szórakoztató. :) -
En szivok a 3 monitorral, nem akar passzolni.
De ma a cnc mellett agyaltam, ed eszembe jutott, hogy eloszor egy monitoron probaltam es allitottam a fovon, lehet azt nem kellett volna. -
Boscolahm #16712 Sziasztok!
Anno még rengeteget játszottam a Shift 2-vel. Nem is tudom, hogy már hány órát öltem bele. Én csak kontrollerrel játszom, mert jobban szeretek külső nézetből vezetni, és kormánnyal meg nem szerettem úgy vezetni, hogy közben kívülről skubizom az autót. Karriert végül nem is vittem végig, valahol a GT-s részen abba hagytam. Rengeteg időt szórakoztam azzal is, hogy keresgéltem az autók tökéletes beállítását. A játék kétségkívül tetszett, leszámítva, hogy nem volt benne „skirmish bajnokság”. Majd megjelent a Project Cars, amit megtudtam, hogy azok játszottak sokan közre a készítésében, akik a Shift 2 is készítették, így nagyon vártam. Számomra a Project Cars a Shift 3 volt, szinte azt az irányelvet vitte tovább sok téren. Szintén rengeteg időt fecceltem bele, a karriert viszont gyorsan abbahagytam. Ha volt olyan pálya - karrierben ugye előre belőtt, szkriptelt pályák voltak - ahol esett az eső a gép simán lehagyott, mivel őt nem zavarta az eső nagyon, ugyan olyan köridőket tudott menni. aztán patch-elték a dolgot, de nagyon az sem oldotta meg a problémát, inkább csak káoszosabb lett szerintem. Szóval volt benne dinamikus időjárás csak éppen „nem működött.”
Be kell valljam most egyből azzal kezdtem, hogy verseny és dinamikus időjárás és teszt. Eddig még csak custom futamokat futottam, és csak pár köröseket, de itt jól működött a dinamikus időjárás. Tudtam tartani a lépést a többiekkel akár szakadó esőben is. Persze majd ki akarom próbálni, hogy több tíz körös versenyben és carrier módban is, hogy ott hogy működik a dolog. Kipróbáltam többféle járgányt, Clion át a csúcskategóriás gépekig többet is. az irányítás tényleg elképesztően változó. Kis Renault-al még elboldogultam, de az igazi erőgépekkel már nem. Ez idáig a „legszimulátorosabb” vezetési élményt kínáló játék a szériából (Shift 2, Project Cars, Project Cars 2). Én be kell valljam nem vagyok egy nagy drájvör (inkább csak koca sofőr, de végül is ez csak egy játék) ezért gondolhattak volna azokra is akik csak „élvezni” szeretnék a játékot és mint akár a Dirt 4-ben az elején rákérdezhetett volna, hogy te vagy Hamilton és kened vágod a témát és szimulátorozni szeretnél vagy csak a hétvégi sofőrök táborát szeretnéd erősíteni? Ugye a rallisban választhatunk hogy szimulátorosabb stílusban vagy arcade-sabb stílusban szeretnénk vezetni. Itt is örültem volna egy ilyen „beállításnak.” Meg még egy. Anno a Project Cars egyben is vezettem több tíz körös versenyeket és volt hogy kicsit „bealudtam” és elszambáztam egy kanyart és már gyűjtögettem is az értékesnél értékesebb ásványi köveket és kavicsokat a gyűjteményembe egy kanyart követően. Már ott is jól esett volna egy olyan „idővisszapörgetős izé.” Ahogy írtam én nem vagyok profi, csak én is mint sokan mások szeretném élvezni a vezetés élményét jobbnál jobb gépsárkányokkal, és ha már kiegyenesítek egy kanyart, ez miatt ne kelljen már újrakezdenem egy egész versenyt. Ezt az opciót is belepakolhatták volna még, és aki akarja az használhatja, - mint akár az ABS-t vagy az automata váltót, stb.- aki meg nem akarja az nem él vele.
Amúgy a pályák és az autók felhozatalára nem lehet panasz, tényleg zseniális. A hangok főleg tetszenek, elképesztőek. Grafika is szép. Itt ott van tényleg bug, néha a visszajátszásban pont az én általam vezetett autó nem látszik stb. De majd ezekre is jönnek a javító foltok… legalábbis remélem :)
Maga a játék tényleg szórakoztató, így mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a benzingőzt :)
Erősségekről és gyengeségekről ezen kívül beszámolni jobban nem tudok, ahhoz még nem játszottam eleget.
Amúgy ha hosszú távú versenyt megy valaki, mikor kopnak az abroncsok az érzékelhető a vezetésben? És ha igen, a gépnek (AI) is lassulnak a köridei, neki is visszaköszön? Válaszaitokat előre is köszönöm szépen.
-
Pitti #16711 Szerintem is jó lett. Hibáktól menteset meg ne várjon senki. A nagy Ő sem mentes a hibáktól, meg mi sem. 
Teljesen élvezhető, szórakoztató. Most kellemesen csalódtam. A grafika pedig egyszerűen zseniális. 3 monitoros megjelenítés is teljesen rendben van. Nekem elsőre jó lett. Beírtam a mért adatokat, és minden a helyén. Le a kalappal na.
AC fizikát nem vártam, de ez is vállalható. Sokáig el leszek vele jöhet a 8k VR :) -
Ai ugyanaz mint elso volt. Lokdos, vag, neha alig sikerul tuljutni az elso kanyaron, egyszeruen nem keoedek elmenne egymastol.... -
endy papp #16709 Mi a gond az AI-val??
No meg úgy összességében a többi részével?
A 2 órámba nem fért bele annyira tesztelni... -
Jah, ilcsibb biztos lesz, sokkal jobb szerintem nem...
Ha ennyi evig nem volt akarat pl ai t javitani, ezutan sem lesz :)) -
endy papp #16707 Melyikre hogy még jobb lesz vagy hogy hibáktól mentes??? 
Mert hogy olcsóbb lesz annyival biztos mint a mostani akcióban az tuti,a többi az már necces... -
Hat en arra nem varnek azert.. :))) -
endy papp #16705 Na ezt is megértük.... 
Én még megvárom mikor már nem csak jó lesz...remélem egy karácsonyi akcióban és komolyabb hibáktól mentesen újra megveszem,addig meg teszteljétek....hogy nekem már csak pár kattintás és minden a helyére kerül.
-
Dehogy vagyok, dolgozok :)
Kurva jo az tulzas mert hiba hiba hatan, de jo lett . -
Pitti #16703 Ezek szerint már te is szabin vagy. ...Nagyobb bizonyíték nem is kell, hogy k..vajó lett a játék
-
Senki nem akar szervert csi alni ?
Gondoltam csak lesz kis okrokodes....
En csinalnek de nem tudom hol kll, plussz a mostani modem nem a legjobb.... -
Plusz kalibrani es deadzone: 0 ;) -
Speed sensitivity 0-ra -
paj01 #16699 Kipróbáltam. Spa, Formula A, száraz pálya, kormánnyal.
Eléggé furcsa lett az első élmény. Hosszu egyenes után jobbos kanyarba probálnék lazán bekanyrodni, fordítom a kormányt kanyrodik aztán egy bizonyos kormányszög után az auto eleje elkezd "harapni" hirtelen irreálisan túlkormányzott lesz és kiforgok a picsába. Próbálgattam és egy sima kanyart nem tudtam teljesíteni:D Ilyet azért se AC ben se iRacing ben, sehol nem b@sztam. Alap beállításokkal azért vezethető kéne hogy legyen a cucc. Stability controlt benyomtam úgy már legalább nem pörgök ki de ugyanúgy érződik, hogy kanyar közepén érthetelenül, látványosan betapad az eleje. Fura az egész. Rage quitre készteti az embert mitagadás.
Ezzel ti találkoztatok? Van erre esetleg valami beállítás hokusz pokusz? -
Még az Online Championshipsről.
Nem tudom most fejből, hogy ez csak pécés ficsör lett volna vagy konzolra is tervezték-e? Gondolom a konzolos verzióban sincs. De ha így van, akkor nem az utolsó pillanatban emelték ki a játékból. Ja, akinek esetleg kimaradt. Az előzetesekben szereplő online championships rész kikerült a játékból... ideiglenesen. Itt hozzátenném, hogy ez is okozhat egy csomó anomáliát, bugot.
Na, arra akarok kilyukadni, hogy az az összeesküvés elmélet jutott eszembe, hogy nem-e azért maradt ki (ideiglenesen), mert a konzolos verzióba vagy nem tervezték vagy nem tudták beletenni és a forgalmazó,(ettől a résztől kezdve kiadó is), Bandai Namco félt attól, hogy visszaesik a konzolos verziók vásárlása, ha kiderül, hogy pécén olyan ficsör is van, ami konzolon nincs. És lehet akkor kerül csúsztatva/késleltetve majd vissza a pécés verzióba, amikor szerintük elérték a tervezett konzolos példányszám eladást.
Persze az is lehet, hogy igazat mondtak, hogy nem tudták megjelenésre működőképessé tenni.
A tervezett Online Championsihp-hez, ami később kerül bele a játékba, egy újabb adalék
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.25. 08:46:25 -
En is belovom teljesen jora, csak nekem ott harmat gyenge es elfogy az ero, nincs mit feljebbvegyek mar....:) -
partotmos #16696 Hát nem tudom, én belőttem a g27 et ilyen nem kézletépős ffb-vel - kb mint egy igazi Bmw e30-ban van. teljesen jól, belőhető, Assetto szintre. SŐT. Úgy 8-10 óra játék után azt kell mondjam, hogy lehet hogy nem szuperreális a fizika, meg van mit javítgatni bőven, de hogy ilyen kurva jót nem verettem nordon az nkpro óta az biztos. Jó a livetrack is, nem kevés munka van benne. Egyszerűen nem tudtam abbahagyni a hotlapozást. Ai-t nem próbáltam még, leszarom... Szóval lehet hogy van még mit polírozgatni rajta, de megvevős a cucc mindenképp. -
Jah, tenyleg ,igazad van, a tobbu ffb t nem is neztem. Ez a raw ez nekem edeskevesnegyon, bar jo lenne kozepre allitva, csak kellene ra vagy 200% ero :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.25. 07:34:07 -
Próbáld meg ezt: Informative/100/100/40/100 Nálam jobb így mint raw-on. -
-
Ez mind szep es jo, de miert nem tud ilyan eros lenni az utrol jovo fel-le ero mint az oldaliranyu ?
A terheles valtasokat, kanyart megcsuszast ugy fel tudom tolni , higy csak zizeg a kormany, kerekveto, hupli meg nem hajlando egy bizonyos szint fole menni....
Ebben mi a koncepcio ? ;)
Ha annyira nagyon szuperul realbol sza ol mindent , ha atugratok egy fekvorendoron miert csak lepkefing erohatast kalkulal, mikor meg siman egy kanyar kozepen vagyok, ott meg otszor akkorat ?
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.24. 22:54:39 -
Itt natur fizikabol es gumibol jon az FFB, erzekeny a jobb kormanyokra. Itt nincs olyan trukk, hogy ha csuszik a gumi akkor gyengul vagy megszunik az FFB, a felfuggesztes geometriakbol szamolja a dolgokat. A 3 iranyu erokbol kalkulalja tobb lepesben a vegso erteket. Kormany tipustol, gyarlag beallitott erotol, kozvetlensegtol es elfordulastol fuggoen eleg valtozatos lehet, foleg a Volume/Tone ertekekek allitasara.
Sajnos gyarilag mindig bena ertekeket allitanak be a kormanyokhoz, nem csak az erzekenyseget barmoljak le, meg holtjatekot is adnak az egesznek:D
A gyari auto setup-ok egyertelmuen stabil menesre vannak, ne legyen frusztracio;) amelyik autoban van gyari TC az is max-on van, nem gyorsul, nem kanyarodik;) Neha a diffi beallitasoknal is olyan, hogy megy egyenesen tovabb az auto a kanyarban, nehogy gond legyen:D -
Nálam most 100/65/25/65 van belőve. -
Már mindent feltoltam.a legnagyobb baj, hogy gagyi, vagy erős de akkor elnyomja az huplikat és csak egy baromi erős rugós kormány, vagy van Z erő is de akkor negyedelni kell a többit ... -
Nálam AC-ban volt középen "langyosbuzi" a G27, fel kellett venni 104%-ra driverben az erősséget és mindjárt eltűnt középről a lyuk.
Ja, igen ezt akartam még. Azért mindennek van határa :) Első voltam 1.33.8-cal, nyomtam egy skipet.
Utoljára szerkesztette: macleody, 2017.09.24. 22:23:16 -
Talán azzal többet segítenél, hogy esetleg valaki segíthessen, ha konkrétabb lennél. Szerintem rajtad kívül senki se érti ezeket a szakszavakat, hogy "langyosbuzi", "langyi" "fityeg", stb... Talán lőhetnél néhány képet a beállításaidról, hogy miket próbáltál... 
Az is lehet, hogy semmi baj vele, csak még erősebbet akarsz vagy lehet hogy a kormány driverben is körül kellene nézni vagy esetleg egy driver frissítést csinálni... Szerintem volnának lehetőségek.
-
Engem pont az ffb zavar a legjobban, akarhogy allitom mindig van, hogy fityeg...
Mondjuk en mindig mindent maxon jatszom, bika vagyok nem fejdul meg a kezem, ezt a langyi dolgot en nem szeretem :)) -
nagyon jó ez az ffb beállítás amit csináltál 
azért ha rendesen be van állítva minden , akkor szerintem ez egy nagyon fasza szim...(pl a speed sensitivity -t mi a tökömért nem rakják 0-ra alapból , szerintem userek nagy része észre sem veszi)
a setup ban is bolyongtam kicsit és ha gyors kört akar az ember akkor elég fickóssá kell tenni a gépet)
kicsit úgy érzem h sokan túl hamar ítélkeznek ...
én nem látom hol a nagy gond a fizikában :) -
De nincsen mondom... minden van még Ice is, csak a Wet hiányzik. :) -
Rakjál fel te eső gumit, setupban ki tudod válsztani. :))) -
Csak én vagyok béna vagy az AI tényleg teljesen immúnis a vizes pályára, pocsolyákra, ilyesmikre? Próbálom ezt az invitational UK Lightweight Track Challange-et, esővel kezd aztán végig vizes is marad a pálya jó nagy tócsákkal, de hiába próbálom, se a Caterhammel, se a KTM-el nem tudok stabilan menni, felúszok minden vízfolton. Esőgumit nem is ad a gép, valami track tyre-t rak rá. A gépi ellenfelek persze meg úgy mennek keresztül mindenen mintha lánctalpakkal mennének.
Nem érzem valami fair-nek a dolgot. -
Finkoo #16681 Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy a virágbolti verzióban hogy lehet életre kelteni a Crew Chief appot? A játékon belüli nem tetszik, a CC meg nem működik, akármit állítok...
Amúgy a játék Alexease FFB beállításaival jóval élvezetesebb! Köszi érte!
Kövezzetek meg, de nekem nagyon bejön! -
Én láttam, Le Mans-ban, ahogy írtad is, eső után felhős idő jött lassan és sokan voltunk. Ami baromi jó még, hogy a száradó pályán a tócsák ahelyett, hogy eltűnnének elkezdtek hízni egy darabig, ahogy beléjük folyt a víz a környező magasabb helyekről és a pálya is a domborzati viszonyoknak megfelelően kezdett száradni, vékony vízrétegnél még az ideális íven lévő felgumizott rész is látszott ellenfényben.
Utoljára szerkesztette: Tomsteel, 2017.09.24. 19:58:19 -
Vagy a leggyengebb esot. Ha sok az auto es/vagy rovid a palya, akkor is felhuzzak a vizet, es nincs eleg utanpotlas.