19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Manapság már nem jön ki kész játék. Nehéz, de el kell fogadni. 0 day patchek világát éljük. Bármilyen játék, FPS, MMO, stb kb 1 év, de minimum fél év, mire ténylegesen kész van. Emlékszem TDU-ra... Bő fél évig, ha uninstalláltad, vitte magával a C meghajtót... (Illetve, vihette) És az azért vagy 10 éve volt. Azóta meg csak romlott a helyzet, a hardverek sokszínűsége, és a programok bonyolódása miatt.
Ráadásul, ahogy nézem, olvasom itt a topikot, sok az user error is... (Szar, me nem csúszik! és kellett hozzá 1-2 nap, hogy kiderüljön, hol a csúszka, aminek a beállítása után, eljön a heuréka pillanat!) Tehát, a finnyásoknak azt mondom, csak nyugisan. (Általában én is az vagyok) Ez még istenes. Addig is el lehet vele lenni, míg kigyomlálják a bugokat. -
Szerintem itt ugyanaz, nincs kulon modellezett TC autonkent...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.24. 11:52:18 -
Szerintem igen, mivel előtte kéri hogy tekerd el teljesen jobbra, én így csináltam és pont úgy fordul a kormány mint ingame. Egyébként sem tudod szemre pontosan 90 fokkal elforgatni, szóval úgy pontatlanabb lenne mintha csak a számokat nézed.
macleody: én túl nagy különbséget nem vettem észre, de igen alapvetően mindenféle változás elég jól érződik.
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2017.09.24. 11:50:48 -
Az nem TC hanem segítség. Az igazi TC a setupban van :)
Észrevettétek, hogy ahogy kopik a gumi egyre durvább az FFB? -
Persze, annak ugy kellene mukodnie, de ez a CARS2, itt semmi sem biztos:D
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2017.09.24. 11:32:07 -
Na jo, de azt gondoltam ha manuben offon van a tc, nem autentikuson, akkor sehol nem mukodik a tc, meg ahol amugy lenne abban sem...:)))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.24. 11:31:00 -
Nem keri, de ott a ket gomb amivel tudsz kalibralni;) Azert erdemes, legalabb a kormanyt. -
Azt az ECU reszt mar a beta idoszakban is irtam, hogy nem feltetlenul 100-as;) Nem teszteltem, de gyanus volt. A kicsit gyorsban elkeszult autok miatt, barmi megtortenhet;) Autokazas elott a garazs reszt mindenkeppen erdemes ellenorizni, de a gombra rakott ABS/TC-t is erdemes kapcsolgatni, megnezni, ellenorizni. -
De nalam soha nem kert kalibraciot ! :))
Se a warez se a bolti...
Bar annyira nem gorcsoltem vele, mert szemre li earis, de ne. Is talaltam ilyen gombot... -
"azt kéri hogy forgasd el 90 fokkal a kormányt, akkor annyi fokot írjon ki amennyit maximum tud a kormányod (pl. T300-nál 1080)"
Az ugy biztos jo lesz?! :) -
Ott van ahol kiválasztod a kormány típusát, az első fülön, úgy érdemes kalibrálni, hogy a 2. résznél amikor azt kéri hogy forgasd el 90 fokkal a kormányt, akkor annyi fokot írjon ki amennyit maximum tud a kormányod (pl. T300-nál 1080). Benchmarkról nem tudok, napos időben még ultrán is alig terheli az 1070-et, esőben szinte duplázódik a terhelés (bár én csak mediumon használom a VR miatt). -
Benchmark van ebben ? Meg a kormanyjalibracio most hova keeult, mert nem talalom ?
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.24. 11:20:09 -
Nekem is hasonló érzésem volt, főleg a Caterham után, ami alapból siralmas. Kormány beállításból pedig a legjobb: Raw, Gain 100, minden más 50, controllernél speed sensitivity 0, damper 0, damper saturation 0, deadzone mindenhol 0, sensitivity mindenhol 50 (féknél és kuplungnál lehet 35, ekkor az elején kevésbé fog, 50 az inkább load celles pedálhoz van). Gyári setupok közül pedig "stable" jó kiindulási alap.
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2017.09.24. 11:18:34 -
Na azt a TC t en is megnezem, mert en is gyanakodok valami kiporgesgatlasra, pedig elvileg total ki van kapcsolva.....
Bar ugye egy tc azert nem tudna igy keresztben tartani az autot, valami i teligens diffi esetleg....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.24. 11:16:13 -
Írtam hogy pl. BAC Mono-val bár úgy érződik hogy megcsúszik az autó és kell az ellenkormányzás, de ellenkormányzás nélkül sem pördül ki, hanem csak kicsit ferdén megy tovább, viszont most megtaláltam ennek a problémának az okát. Setupnál az ECU fülön van egy olyan beállítás, hogy Traction Control, ez alapból MINDEN autónál 10%-on van, viszont pont fordítva működik, azaz 0%-nál nem engedné a gumikat csúszni, 100%-nál pedig abszolút enged mindent, azaz az alapbeállításnál 10% csúszást engedélyez ami nem sok, na most ezt én felraktam 100%-ra, és így azért már simán meg lehet forgatni a BAC Mono-t. De például a Caterham 620R még rosszabb volt, mivel mindegy hogy mennyi gázt adtam nagyon durván alulkormányzott volt az autó, ott is beállítottam 100%-ra és így már hihetetlenül jó lett, lehet vele driftelgetni rendesen (azaz olyan mint amilyet a videók és a paraméterei alapján vártam), napos és meleg időben is, az FFB pedig nagyon részletes (controller beállításoknál a dampert és a damper saturationt levettem még 0-ra), az eddigi legjobb szerintem, számomra ez jobbnak tűnik mint az AC, nagyon jó kis autó ez a Caterham (VR-ben pedig külön élmény nézni az első kerekeket pl ellenkormányzásnál). Egyébként bugokat sajnos én is találtam, volt egy olyan crash ami után még a steam is elfelejtette hogy fel van telepítve ez a játék, ezen kívül VR-ben néhány pályánál fix helyeken ugrik egyet a kép, néha villognak az árnyékok.
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2017.09.24. 11:12:16 -
Solt #16623 Egyrészt nem ingyen, hanem féláron de itt sem a spóroláson van a lényeg, hanem azon, hogy mikor megveszem akkor a nagyobb hibáktól mentes legyen. Az már csak a bónusz, hogy mire ez az állapot elérkezik addigra akció is lesz majd rá. A rang építés meg... :))))) -
Valszeg ugy gondoltak, ha megjelennek a konzolos cimek es bevasarolnak beloluk a "kockak", akkor erezhetoen kevesebbet tudnak ebbol eladni. Igy kockaztattak, ami az elso resz utan, nem volt szrencses huzas.
Most nem lapozgatok vissza, de ha jol emlekszem, fel eve meg eleg sokminden (foleg autok) pre-alpha allapotban volt, nulla animacioval, pre-holder fizikaval, kanyarokban leblokkolo AI-val es hasonlo.
Ennek kellett volna meg 3 honap, hogy az egyertelmu problemakat kigyomlaljak. De ahhoz, hogy GT/Forza "minoseget" hozza meg egy ev (foleg ilyen tudassal/valtozasokkal; teljesen uj gumik, fizika, FFB, LiveTrack es dinamika, es sok uj funkcio).
Hogy mennyit szamit a teszteles koncepcioja vagy minosege, nem tudom. Valszeg vannak "rendes" sajat teszteloik, de a nyilt/zart beta miatt, tuti sporolnak vele. De a beta-sok – mar csak magambol kiindulva –, messze nem olyanok mint a fo munkaidos, napi 8 oraban, fonokkel es tematikaval dolgozo alkalmazottak.
A beta-sok inkabb csak "hasznalnak", nezegetnek, otletszeruen piszkalnak (tisztelet a kivetelnek!); sokan csak otletelnek, sajat igenyeik szerint. Meg a megjelenes elott is volt aki sajat HUD-okkal otletelt, rajzolt sajatokat. Persze, ebbol szulet(het)nek a "jo dolgok", de a megjelenes elott fel-egy evvel ezeket a valtozasokat mar illene lezarni, es mar csak a "minoseg-biztositasra" koncentralni.
Utolag tuzet oltani mar sose olyan, mint a megjelenesre legyartani a tutit. Valszeg van/lesz meg bevetel (kesobbi eladasok, DLC-k), de az mar nem olyan. Foleg, ha a korabbi hirek alapjan, mar masra is koncentralnak (bar CARS2 fejlesztes kozben is osszeraktak egy Redbull Air Race "akarmit", es talan meg a WoS-del is nyuglodtek egy ideig). -
Ha azt nézzük, hogy sokkal kisebb büdzsével nem teszkó gazdaságos Gran turismot vagy Forzát kap az ember nem rossz. Nálam jelen pillanatban 2 gyenge pontja van a játéknak, mind az AI és a kocsi fizika, baromi erős a kontraszt. Vannak jó versenyek ahol majdnem begyöngyözök az örömtől pl. GTE/ Long Biccs, utána teljes letargia Bathurstön a GT3 és az utcai autók ( alap beállítások) Nordon pl.: Ford GT/Huracán/F-type stb. teljesen jól lehet örömködni. Camaro ZL1/Corvette Z06 tragikomédiába illő futómű anomáliákkal küzd, setupolás ellenére. Hocheichen utáni völgy dobbantónál olyat billennek mint a rendőr Wartburg a dühös tömegben. Nem hiszem, hogy nagyon érintette volna őket eladásban ha november közepéig halasztották volna a premiert, úgyis ott a karácsony. -
endy papp #16620 Most a multi nem a vérpistik miatt csalódás hanem mert nem működik csak bugosan....
Első nap még úgy sem....
Gondolom most nem vérpistikkel van tele a szerók nagy része hanem akik eldobták az AC-IR szimeket és itt élik ki HC szimes életüket....
Én nem azért vettem meg mert rangot akartam építgetni ,hanem mert használni szerettem volna úgy összességében minden funkcióját lehetőleg bug mentesen.
Biztos eljön az az idő ahogy az 1-nél is eljött de egyenlőre csak ennyit tud ami van akinek elég van akinek ez így kevés,ingyen soha nem fogják adni,de 1 év múlva biztos fél áron lesz.
-
Értem! Privát teszt volt az tuti, de, hogy most versenyhez volt e igazítva nem tudom, de majd megnézem Nürburgringen biztosan versenyhez volt (sync to race), a 2 slottból álló időjárás, full esőből full napos időbe való átmenettel de itt működött. -
Ha nem verseny volt hanem csak private testing és "sync to race"-re van állítva az időjárás akkor valamiért beakad és hiába esik az eső nem lesz vizesebb a pálya (vagy csak nagyon nagyon lassan vizesedik?), "real time"-ra állítva jó. -
Mondjuk szerintem a GT pont siralmas, de nem vagyunk egyformák :)) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kerek 10-et fizettem érte júliusban Instant-Gamingen, akinek ennyit nem ért meg, az valószínűleg lövöldözős játékra várt. -
Végül rájöttem, hogy lehet ingame is állítani, de totál bug .....a két szélsőt összevissza más méretektre kellett állítanom hogy valahogy kinézzen . -
A "megvárom míg ingyen adják" gondolkodáshoz szeretnék sok sikert kívánni rangépítés téren, addigra a nulla rankos emberek nem azért lesznek nulla rankosak, mert új a játék. ;) Élmény lesz hallgatni, hogy memkora csalódás a multi a sok vérpistike miatt. -
Tegnap volt egy szerver Le Mans-ban, változó időjárással, gyorsított napszakváltással, két utcai kategóriával és gt3 autókkal. Akkor értem oda, mikor kezdett esni, fél óra múlva állt a víz a pályán, pofoztam magam, hogy álmodok-e annyira eszement jó érzés volt, pályaváltás után pedig jött a Nord+GP egyben, parádé... Pár éve tekergetem már azt az izét a monitor előtt, de fáslizni még nem kellett a csuklómat, ezen is túl vagyok. :D (száraz aszfaltot ritkán láttam ezalatt a két nap alatt)
Javítani kell apróságokat, de alapvetően én beleszerettem abba, ahogy viselkednek az autók, pedig ha valakit akkor engem nagyon nehéz ilyen téren lenyűgözni, főleg az első rész után. -
endy papp #16612 Én örültem a játéknak is míg ki nem próbáltam,meg nem vettem....,a 3 moncsival nem szórakoztam annyit de nem vettem észre annyira,de ettől függetlenül simán lehet amit írsz.
De igazából mind egy is ,egyenlőre nekem ez így ennyi buggal miegymással csalódás így REFUND lett a vége.
Ha nagyon összerakják karácsonyig, biztos ennyiért vagy később féláron,megint meg tudom venni,de hozzá teszem ahhoz nem félkésznek és picit jobbnak kell lennie.
Sajnálom mert nagyon bíztam bennük hogy az 1 után végre na....de ez így nekem ,már kevés.
De lehet már "öreg" vagyok hozzá és "túl nagyok" az elvárásaim.....
A warez verzió meg nem érdekel soha nem is volt egy sem a gépemen,annyira azért nem megy rosszul, de egy késznek mondott játékért ami nem az ,nem szívesen fizetek ennyit,max 30 euróért elviselném így bugosan,félkészen is....pedig ha valaki én ,minden bizalmat megszavaztam az SMS-nak ,de ezek után ......
-
Nem mondtátok, hogy kerülgetni kell a tócsákat. 3-szor dobtam el ugyanott a vasat, azt hittem az AI tologatja a kocsi seggét. Visszanéztem a replayt, felúszott a kocsi a pálya szélén lévő nagy tócsában. -
Azért jó, hogy örültem a 3 monitoros beállításnak ..:))
Csak menubol lehet vakon, és ujraindítás kell ( a nyomorultak...).
Ráadásul ez is bugos, hiába allítom tök egyformára a hármat, a két szélsőben sokkal kisebb a kép valamiért .... -
Sziasztok!
Tolja valaki gamepaddal? Milyen? -
Mozes #16608 Teljesárú alapján ítélkezem egy elég erős vason futtatva+ Thrusmaster TX+599XX EVO+T3PA+TH8A+pár év pályaautóversenyzői tapasztalat=szerintem ez elég, hogy megalapozott saját véleményt mondjak ;) -
A bugok mellett nem allok ki, es ha Nord-on nem volt tocsa, akkor az bug:D -
A HUD-on az FFB grafikonnál a jobb szélső mi lenne? Nálam szinte mindig pirosban van. -
Szimpatikus, hogy kiállsz a játék mellett, rá is fér, főleg itt az SG berkein belül egy autentikusnak mondható személytől :) de én akkor is valami bugra gyanakszom a tócsákat illetően. 3 éves kisfiam kormányzott Nord-on átlagosan olyan 3. sebességi fokozatban a pálya pedig alapból STORM vagy milyen, lényeg hogy a legesősebb körülményekkel volt betöltve minden átmenet nélkül. Na most el tudod képzelni, hogy a 3 éves gyerekem mekkora tempót autózik faltól falig NORD-on vagy bárhol, mindenesetre biztos nem olyan gyorsat, hogy ne legyen ideje egybegyűlnie a leesett csapadéknak :) Miután sikerült meggyőznöm, hogy elég volt már mára :) én is nekiálltam, de több mint egy kör megtétele után sem láttam semmilyen tócsára emlékeztető dolgot, pedig lenne bőszen hová összegyűlni. Hovatovább a sima Nürburgring GP-t ugyanilyen beállításokkal indítva egyből, azonnal jelen voltak a tócsák feltehetően úgy ahogyan annak Nord-on is lennie kellett volna. -
Billentyűzet nem játékra van és nem autós játékra. Ott a kontroller, azzal már lehet játszani vagy kormány... -
ntex #16603 Lehet pár embernél kiveri a biztosítékot a postom de sebaj:
Első rész nálam teljesen kimaradt, semmilyen formában nem próbáltam.
Ennél viszont kipróbáltam a virágboltit. Mentem 1-2 kört, Audi R8, Spa GP, viharban tök jónak tűnt. Aztán elkezdtem egy karriert, a Formula era első bajnokságán Brno pályáján nem tudtam legalább egy kicsúszás vagy keresztbe fordulás nélküli kört menni kikapcsolt segítségekkel. Mintha jégen autóznál kb (száraz napsütötte pálya volt). Utána kipróbáltam a Formula A-t quick raceben, Red Bull Ring-en már az első kanyart képtelen voltam bevenni, össze vissza csúszkál az autó. Bekapcsolt segítségekkel meg egyszerűen játszhatatlan, túlfékezi a kanyarokat a stability control stb. Van itthon egy X360 controllerem, nem tudom érdemes e kipróbálni azzal, sosem játszottam controllerrel autós játékot.
Számomra eléggé csalódás így a játék főleg azért mert hogy a Slightly Mad Studios készítette és ha jól emlékszem a Shift 2-t is ők csinálták ahol azért elég jól lehetett irányítani az autókat még billentyűzettel is, itt meg szinte játszhatatlan vele.
Mondanom sem kell hogy a vásárlás lehetőségét el is vetettem egy az egyben. Értem én hogy szimulátor szeretne lenni, de azért ne kelljen már még pluszba több tízezres kormányt vennem hozzá ha mennék pár kört időnként vagy egy könnyed karrier módot. -
A TimeTrial eleg kulturalt lett. Mutatja ki mivel ment (gamepad, kormany), haszalt-e setup-ot, lehet szurni, profilokat nezegetni. A listabol 3 ghost-ot is lehet valasztani a probalkozashoz. Menet kozben kulon tablazatban mutat minden infot.
Szurhetne a gamepad-es es segitseges dolgokat is, azokkal kicsit komolytalan a dolog.
A profil lekeres nem mindig mukodik, valszeg a hosted szerveruk lehet szar/keves, valszeg amiatt is bugzik az egyeb online.
Es ha mar teszteltem, egy gamepad-est csak letoltam az elso helyrol, hulyen nezett ki;)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Az eso trukkos/normalisabb mint mashol, ahol 50% tapadas es kesz:)
Alapjaban egy vizes aszfalt, foleg egy aeros/diffuzoros autonal, nem a vilag vege (slick gumikon). Kicsit csuszkal, de nem halalos. A tocsak mar problemasak. "Lassabb" temponal berantja, gyorsabbnal feluszik rajta (hallani es erezni is a kormanyon, plusz az auto mozgasa:P).
Az egyszeruen vizesnek latszodo aszfaltok kozott is van kulonbseg.
Nem feltetlenul latszik, de eso mennyisegtol, az idejetol es az autoktol fuggoen alapbol is egyre jobban csuszik. De jegpalya nem lesz belole.
Alapbol 4 eso tipus van (a kodosoket nem szamolva). Az 1. szinte semmi, a 2. autozhato, minimal tocsakal, a 3.-nal maga az aszfalt is necces es sok a tocsa, a 4.-nel mar alapbol is szar es sok helyen all a viz. De mindegyik folyamatosan valtozik, eltelt idotol es autoktol fuggoen jobb/rosszabb.
A 2. eso is olyan gyenge, hogy tobb kor is kell, amig erezhetoen csuszkalosabb lesz az aszfalt, de meg egyedul autozva, az idealis iven boven kezelheto. Persze a tocsak szaporodnak es az iv mellett egyre rosszabb lesz;)
Plusz ami nem feltetlenul latszik (max a tocsakon), hogy a Live Track figyelembe veszi a szintkulonbsegeket is. Nem csak a tocsaknal, hanem az egyszeru vizes aszfaltnal is van kulonbseg, meg oldaliranyban is. -
Valassz G27-et, a G25-nel anolamia van, nekem sem megy gyarival:) -
Meglett, a játékban kellett pedals-t combinedre álltíani.