Amúgy én már egy jó ideje nem nagyon állítgattam a PC1-t, a legtöbb esetben nekem a default beállítás is megfelelt, csak tényleg indokolt esetben próbáltam piszkálgatni az FFB-t. Az autó beállításához meg egész egyszerűen hülye vagyok, a több mint 10 év szimezés ellenére is. Egyrészt nem értek az autókhoz :)
Pedig jó egy kicsit érteni hozzá, ha már az ember verseny szimulátorral játszik. Egy-egy beállítás századokat, sőt, másodperceket hozhat. Például a váltó beállítás az egyik legfontosabb, egy adott pályához jól beállított váltó akár 2-3 másodpercet is hozhat, de századokat mindenképpen.
Az igaz, hogy az egyes szimulátor programok másként értékelik az egyes beállításokat, és sok az eltérés, de ezt minden egyes programnál ki kell tapasztalni. (Szerintem ez is a szimulátor programok egyik szépsége, ezért nem fog Vér Pistike szimulátorozni, Ő megmarad az arcade marhaságoknál.) A fenti váltóbeállítást a legtöbb szimulátor igen erőteljes fizikai mutatókkal reprezentálja, ilyen az F1 2017, illetve az AC is.
Egyébként, korábban készül magyar leírás a Project Cars 1-ben található beállítások leírásáról, továbbá röviden taglalja, hogy mikor, milyen pályára, milyen beállítás az ideális az adott részre. Ezek érvényesek a PC2-re is.