19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Lehet eso utan nem napos idot kellene beraknom, hanem valami felhoset ? -
Az ideális ív csak akkor szárad láthatóan gyorsabban a pálya többi részénél ha sok autó megy rajta illetve az időjárás is elég lassan változik, mert ha túl gyorsan akkor hamarabb felszárad az egész mint hogy kialakulna egy szárazabb ív. Gondolom nem ezt akartad, de azért itt egy videó:
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2017.09.24. 18:53:51 -
Valaki látott már felszaradó ideális ívet? Mutassa már meg, nekem nem jön elő.... -
Van itt elég normális ember, csak ez most újdonság. Ac-n is ez van, még szervezett versenyen is találkoztam hasonló idiótával.
Lehet hogy rF, iR, AC fanboyok jönnek ide, hogy szétsz@rják itt a versenyeket, nehogy elpártoljanak azokról.
Neked pl. mi a neved CARS-ban? 
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.24. 18:29:52 -
Vagy AC-t, RF-et, IR-t megszünteni, hogy ide is jusson normális ember ! :DD -
Mindenhol ez van, meg a durvan fizetos es "zart" iR-ben is vannak idiotak.
Olyasmivel kellene kiboviteni ezeket a redszereket, hogy legyen szerver beallitas a hibapontokra (hasonlo mint az iR), ha valaki X pont felett hibazik (palyalevagas, utkozes) akkor kidobja a szerver. Szembeforgalomnal azonnal kizaras.
Vagy: X user pont alatti embereket eleve ghost-nak tesz be, csak utolso helyrol rajtolhat, de azert szamolja az "utkozest" es palyalevagast, es ha X futam alatt nem hibazott, elerte a megfelelo pontot, akkor megszabadul a szellem mivoltatol;D
Vagy: az eredmeny tablaban (ha van ilyen:P), a verseny kozben/vegen, szemelyesen ki lehet jelolni embereket, akiket veszelyesnek minositunk (pirossal jelzi a kovetkezo versenyeken) es/vagy oket velunk szemben ghost-nak kezeli:)
Vagy mittudomen, az emberi tenyezo megkerulhetetlen:D -
Az online tevékenység valahanyadik patch után úgyis resetelve lesz véleményem szerint, úgyhogy szerintem egyelőre kár azon aggódni hogy miként van rangsorolva online az ember. Persze ez csak tipp :) -
PC 1 is elég jól letisztult.
Sokszor random kiválasztottam egy szeró és élvezetes jó versenyeket lehetett menni. Mondjuk nálam 10-ből 2-3 volt ilyen hülye gyerek(ek) miatt kuka. Az jó arány publikon. Végül is, AC-ban is hasonló volt az utóbbi időben.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.24. 17:44:34 -
Sajnos ami nepszeru, azzal mindig ez van.
Az AC azert volt/van jobb helyzetben (ennel), mert full fapadosan jelent meg (techdemo, earlyaccess), szinte minden "ertelmes" tartalom fizetos DLC-s, rengeteg folyamatos patch-eles, az elejen csak csak szimeseknek keszult; es meg a mai napig sem tud latvanyos, hangulatos, hype cuccokat (pl. napszak, idojaras). Es gyari palyaban is eleg szegenyes. Persze, ott sem egyszeru a helyzet, mert a PC-s helyzethez kepest gyarilag is tele van nepszeru autokkal, jobban nez ki mint az atlag, van kismillio MOD, es minden verziobol azonnal full-os warez. -
Hát, én nem is bánom ezt a patch mizériát, mert hiába van rangsorolva az online tevékenység. Így is, úgy tele van egy csomó gyökérrel. Ezek egyszerűen nem is érdemelnek jobbat. Mennének vissza a francba NFS-ezni vagy a Codies szarokkal játszani. Kábé az a szint való az ilyen hülye gyerekeknek. Gőzük sincs a versenyzésről. Mi a f@sznak mennek be versenyekre, ha ott is hotlapoznak? A kis gyökerek vezetni sem tudnak, de azt se viselik el ha valaki elmegy mellettük. Féktávon kanyarban mögém ér és már megyek is a Holdra.
Mire összekapják a játékot, addigra talán letisztul egy kicsit a multi is. Talán néhány hónap múlva, már lehet olyan AC szerű tiszta random versenyeket menni.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.24. 17:28:13 -
Igen, azokat lehet, erdemes is beallitani, mert autonkent eltero lehet az erzes es az erosseg. Foleg ha valakit az "alafordul" elsokerekes dolog idegesit, feljebb tolhatja a tone-t. -
Igazabol lassabb felszaradasi idot akarok, ne egy fel kor alatt legyen tok szaraz a palya ;) -
Nem a kor keves, hanem mas a logikaja:)
Az idojaras slot-ok tol-ig vannak.
1db slot-nal: 1.0%–100%
2db slot: 1. 0%–50%; 2. 51%–100%
3db slot: 1. 0%–33.33%; 2. 66.66%–50%; 3. 100%
4db slot: 2. 0%–25%; 2. 26%–50%; 3. 51%–75%; 4. 76%–100%
Vagyis 12 koros versenynel, 2 slot-nal (szakado eso, napsutes), a startnal (0%) szakado eso, aztan folyamatosan csokken es elall a 6. kor vegeig (50%). Aztan 50%-tol (7 kor eleje) mar napsutes a vegeig (persze, a felszaradas masteszta, fugg a napszaktol, homerseklettol, autoktol stb.).
Ha sok esot akarsz, a legvegen szarado aszfalttal, akkor csinalj 4 slot-ot (szakado eso, sok eso, eso, szaraz). Igy a 12 koros versenynel, a 9. kortol sut a nap, de jo vizes lesz az aszfalt a hosszu esozes miatt. -
Fullba tolom a kretént de hol a retekbe tudom eltüntetni a kormányt?:)))
Egyébként azért volt egyfajta feelinge amikor indítottam egy nordot full ködben 30 fős mezőnnyel, brutál volt hogy balesetezett az AI és nyél gázon be a ködbe ott meg a romokban heverő autók:)) -
A volume-t és a tone-t egyébként lehet menet közben is állítgatni csak be kell hozzá lőni egy billentyűt. -
Fantasy18 #16663 Sziasztok!
rettentően élvezem a játékot. assetto és iracing után jó kikapcsolódni ebben. az a fajta beteges tipus vagyok aki lenyom egy versenyt majd replay t vissza nézi... na de nem tudom nálam van probléma vagy bug de replay nézése közben az AI járműveknek halk a hangja az én autóm hangja viszont elnyom mindent. olyan mintha egyedül autóznék. sokkal hangosabb.. elnyomja az én autóm hangja az egész mezőnyét. erre van megoldás? vagy majd javítják? vagy nálam van probléma? -
Hat akkor meg rohadt keves a 10 kor, 5.-ben hiphop felszarad minden :)))
Majd megnezem husz koron...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.24. 15:34:20 -
Ne real-re allitsd:)
Alap helyzetben (Weather Progression: REAL) minden slot (idojaras beallitas) 1 oras idotartamot jelent. Vagyis a 4 slot, 4 oras verseny. Ezt idogyorsitasokkal lehet szabalyozni (logikusan x4, akkor 1 slot 15 perces).
Ha azt akarod, hogy a beallitott versenytavon valtozon az ido (2-4 slot), es mindegyik legyen (eleje 1. a verseny utoldo negyede 4.), akkor SYNC to RACE beallitas kell. -
Hát igen ez így működik. Egyébként nekem még az tetszett az időjárásban, hogy ha havas időjárás van beállítva, de a hőmérséklet nem engedi a hó megmaradását, akkor elolvad a hó és vizes lesz a pálya (mint a valóságban). Egyébként az esőnél is fontos a hőmérséklet (tapadás szempontjából), például nem mindegy hogy 30 fok van és úgy esik az eső, vagy mondjuk 10.
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2017.09.24. 15:25:06 -
Megnéztem realban, 10 kör Spa, fele vihar masik fele napsütés, de kb az eső alig állt el nemhogy napsütés, száradás lenne :)) -
Igen, skalazodik. Ha versenytavhoz van igazitva, a tobbfele idojaras, akkor minden "gyorsitott felvetellel" tortenik:) -
Be lehet állítani, lehet valós idejű, lehet gyorsabb(ekkor valamilyen szorzót kell megadni), vagy lehet "sync to race", ekkor a beállított időjárásokat egyenlően osztja el a verseny teljes idejére. -
alexease_(g25)_ffb_custom_settings_v2.zip :)
Piszkalgattam kicsit:)
- Csak Ferrari 488 GT3-mal teszteltem Snettertonon, tobbre se kedvem, se idom:)
- Default 100/50/50/0.5-re (gain/volume/tone/fx) allitottam be alapbol, de ez erosen kormany fuggu, ugy sem lesz jo;)
- A VOLUME reszt addig erdemes felhuzni (60-70?!), amig a telemetrianal az FFB widget 6. oszlopaban a piros csik, nehany kanyar alatt, maximum hatodaig-otodeig kuszik fel.
- Aki szereti az "elmulik az FFB ha csuszik" dolgot, az a TONE reszt huzza le, de max 30-40-re, mert utana szar lesz:) -
Ez a palya vizesedes felszaradas hogy van amugy ?
Skalazodik a versenytavval ? 10 koros verenynel alig latok valamit, neha mintha pici felszarado iv lenne, aztan egyszer csak azt veszem eszre, hogy tok szaraz minden.
Azert rf ben jol lathatoan megjelennek meg a kereknyomvonalak is....
De hosszu versenynel se olyan hazarozott dolog ez...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.24. 14:47:42 -
-
a MASIK DOLOG AMI RETTENET ROSSZ, AZ A NÉHA ELÖJŐVŐ RETTENET ALULKORMÁNYOZOTTSÁG, SOKSZOR MAJDNEMM MEG KELL álnom, hogy , visszanyerje a tapadást az eleje ... Szerintem ez is hiba, nem természetes fizikai dolog... a BMW M6 GT pl tök sokszor csinálja nálam ... -
-
Azert az AC fizikaban hang , kép es ffb nelkul is jobb ! :)) -
Na en is erre gondoltam, ezzel az idegesito gumihanngal, pont olyan erzese van az embernek az osszes autonal, mintha sielne. barmivel lehet drift bajnoksagot rendezni, csuszik a negy kerek folyamatosan. De leginkabb a hang ami becsap, anelkul erosen tompul ez az erzes, de azert nekem megmarad.
-
Az FFB-t tuti lehetne meg piszkalni, de mivel mar ez is nyomatek-szeruen szamolja, erosen kormany fuggo. Plusz az alap koncepcio is meghatarozo (kozepen neutral, alap szamitas, aztan jobbra/ballra ez vagy az erosodik/gyengul).
Rendes kepletek vannak a konfig file-ban, lehet vele jatszani, de nagyon maceras a ki-belepegetes miatt, kozben nem muxik, foleg hogy a taszkolasra agyverzest kap:D
A negykerekes oldalcsuszas es/vagy az eroltetett gumi oldaltartas hasonlo koncepcios/szmitasi hiba, mint az AC-ban a regi rendszeru gumi/FFB (amit azert egyszerubb beloni elvezetesre), ami folyamatosan visit, csuszik, tolja az orrat, keresztbe all, elmulik az FFB es hasonlo.
Hasonlitgattam a fektavokat az AC-val, es lenyegeben ugyan az. Probaltam rovidebb fektavokat venni a CARS2-ben (nem 50 meterrel, eselytelen:P), de mar 1-2 auto hossznal csuszas es lesodrodas volt. A szuk es a hosszu nyujtott kanyarokat is hasonloan kellett venni (pl. Barcelona). Hasonlo gazallas, elkuszas stb.
Ami miatt csaloka (az AC-hoz kepest), azok a hangok es a tapadas fuggvenyeben valtozo FFB, lenyegeben a hangulat faktor;)
Erdemes menni 1-2 kort teljesen hang nelkul (!) mindkettovel:D
Bar az FFB is kulonbseg lesz, kanyarbemenetnel az AC-ban minden tipusu auto keresztbe fordulos erzes, mig itt negykerekezos. -
A fizika javult , de azert nekem egyertelmuen olyan karszos meg mindig :)) Sokszor csuszik pl negykerekkel az auto, az mar ot eve is gaz volt.
Ffb az sokkal sokkal jobb lett ,lehet ezert erzodik olyan nagyon jobbnak a fizika is.
Bar alap ffb nekem negyon gyenge volt , a moddolt cuccoddal lett csak jobb, bar neha meg most is olyan langyosbuzis :)
Grafika az jo, bar vannak benne rohelyes dolgok, mint pl a kis kukacok ahogy masznak a szelvedon esoben :) -
Az ujrairas az persze nem igaz, de az (erosen) aitiras mar megallja a helyet:)
Teljesen uj a gumi, most mar a modern "3D-s" fut alatta. Ehhez ujra/at kellett irni az FFB-t is, ami a "parameterezett" FFB-bol "szamolt" FFB lett.
A LiveTrack es a dinamikus dolgok is teljesen uj alapokat igenyeltek (modellezes, shaderezes, megjelenites, effektezes, gumi, homerseklet, kopas, FFB szamitas, AI, online stb.).
Bar mukodesre es kinezetre nem tunik csodanak az elso reszhez kepest, de az alap mukodes teljesen mas.
Raadasul minnnel kevesebbet tud valami, annal kevesebb a bug es egyszerubb elvezetesre hangolni. Ennel azert szerteagazo dolgok vannak, nem csoda, ha anomaliak vannak benne:) -
Olyan sehol sincs, max az iR-ben, de ott ki is fizettetik veled:D
Van egy altalanos ABS/TC/SC kod, ami parameterezheto. A segitsegeknel globalisan bekapcsolja mindenhova, az autoknal meg "jelezve van
a meglete", esetleg sajat parameterekkel. -
Azt majd én érzem hogy mennyire fedi és amit érzek az nem az amit kellett volna, de mindegy. Legalább is sokszor elhangzott, hogy ez teljesen más, meg mittudomán. Nem az, legalább is nekem, én nem érzem.
Forzát a bug/polír és a kiadás mikéntje miatt írtam, nem kell ezt túlgondolni feleslegesen, mert semmi másról nem volt szó.
Amúgy venni fogom és kormánnyal játszani, mert jó lesz. Nyilván a Cars közelébe sincs a kormány FBB, de a Forza másban erős és okés a kezelés.
Forza is pályaautó, miliméter pontos vezetés. Tök ugyan az mint ez vagy bármi más. Nem értem milyen zúzást vízionálsz.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.09.24. 12:23:18 -
Na jo , manapsag mar mindig mindenki mindent ujrair....francokat :)) -
Én az első részt nem próbáltam, csak a Pagani Edition-t, de ahhoz képest itt azért sokkal jobb a fizika és az FFB is, na meg elvileg teljesen újraírták az egészet, szóval nem igazán fedi a valóságot a kijelentésed. Forza meg szerintem itt nem sok embert érdekel, a Forza 6 PC-s változatához volt szerencsém, az jó pár évre elvette tőle a kedvem. Persze gamepaddal meg minden assistal biztos jó lezúzni az AI-t, de azért az teljesen más kategória mint ez... -
Amugy TCR van ebben, mintha sok kepen lattam volna, de ugazabol nem talaltam a sok toltelek auto kozott...
Mondjuk az elsokerekes kocsik ffb je eleg rossz, de azert hatha :) -
Oooo...miert sms milyen durva bugot, hibat gyomlalt ki eddigi palyafutasa alatt ?!?':))))) -
( Forza 7 kész lesz, nyilván lesz hozzá majd javítás, de az fel van polírozva... SMS meg más kvalitás, ott több kell majd )
Amúgy okés, a fizika lényegesen nem javult, kicsit jobb, de azért az AC az AC még mindig. Nincs ezzel baj, ez más utat megy, ez másban jó. Livetrack pl.
-
Ebben igazad van, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a fejlesztők az első rész nem túl szép indulása után most nagyon esküdöztek, hogy ezt nem fogják kiadni ha nem lesz elég jó állapotban (egyébként én az első részt nem próbáltam, szóval nincsenek bennem előítéletek). Hát kiadták, annyira nem rossz a helyzet, de vannak szemmel látható, gyakori hibák (pl. VR-ben árnyék villogás, kép ugrálás), amiket észre kellett volna venni (bár valószínűleg tudnak róla...), és ki kellett volna javítani.
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2017.09.24. 12:03:32