19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
#10068 jók ezek a vidik, köszi! mármint unblokk amiket linkelsz
Utoljára szerkesztette: samsung123, 2014.09.22. 01:18:01 -
Screenracer #10067 -
#10066 Ezt olvastam, de most kérdzett rá steam, melyik játékokat akarom betenni a családi nézetbe...
De nem értek, hozzá, vagy megy vagy nem :)))
Kárt nem tud csinálni a jelszavam nélkül, ... -
SityiSXT #10065 Can I share specific games, or do I have to share my whole library?
Libraries are shared and borrowed in their entirety.
De, csak az egészet lehet... -
#10064 Nem tudom azért kérdezem, majd megmondja... egész fiókot tuti nem kell, csak amit én kiválasztok, de valszeg nem működik, a wmd-s azonosítás miatt .... -
SityiSXT #10063 Azt ugye tudod, hogy csak az egész fiókodat tudod megosztani és meg kell add a WMD-s belépési adataidat is? Plusz Kifli gépén is be kell jelentkezz a Steam fiókodba a kliensből...
Utoljára szerkesztette: SityiSXT, 2014.09.21. 19:22:58 -
#10062 hogy kell ...? -
Screenracer #10061 Köszi. :) -
#10060 valakinek akinek van hozzáférése, steam family share funkciójával megengedné, hogy kipróbáljam valamikor a játékot? -
#10059 a Profil beállításoknál lévő beállított szín felülírta azt amit beállítottál ide, raktam be egy másik kódot is a meglévők végére, így már jó :D -
Screenracer #10058
Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.09.21. 13:35:51 -
Screenracer #10057 Az egyik topikban, Vittorio Rapa, IT manager mondta:
"WMD will continue, but this forum will never be "public" (with public i mean where anyone, including who will purchase the game, could signup and post). We don't have a plan (yet) for the current members after the release, i suspect it will be like: finish the game, sell it, having a forum party because of the success, and then look at the future. We built an amazing and constructive community (apart those occasional hot heads...) and it would be a shame to close its doors... we'll see, for now we should concentrate to pack and sell it." -
SityiSXT #10056 Mi lenne? Megmarad. Egyrészt ugyebár a profitot szét kell osztani, másrészt a DLC-ket is tesztelnie kéne valakiknek, harmadrészt meg majd jó alap lesz a Project Cars 2-nek, negyedrészt talán másnak is. -
Timbu #10055 Ctrl + F5?
Ha már a megjelenéshhez közelítünk: azt lehet már sejteni, hogy mi lesz a WMD sorsa? -
Screenracer #10054
Nálam így jelenik meg. -
Screenracer #10053 Megnéztem Androidon is és SmartTV-n is. Azokon is kék a háttér. Szerintem a hiba a te készülékedben van. :) -
Screenracer #10052 Nálam kék a háttér. Még senki se mondta, hogy olvashatatlan. -
#10051 ez a sárga betű még mindig olvashatatlan.. :D
ha legalább a háttér fehér színe ki lenne kapcsolva..
szerk: most már ki is van.. :)
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2014.09.21. 14:30:05 -
Screenracer #10050 Project CARS a Steam-en!!! -
#10049 Öhh, igen jónak tűnik, lehet a carrier részt is játszani fogom? :) -
SityiSXT #10048 Screenracer, te kis alattomos! Felülre kirakod, hogy a Steam áruházi oldal végre beindult, itt meg nem szólsz? Amúgy azt hiszem, a PC-s verziót választóknak el is dőlt ezzel, mit és hogy kapnak: "The digital edition of Project CARS also includes the Limited Edition upgrade DLC pack". Örülünk, Vincent? -
Screenracer #10047 -
#10046 Jah, így már értem. :)
Mondjuk ez a gumi téma megint olyan, amiről lehetne éveket vitatkozni. :D -
Screenracer #10045 Közlemény!
Ma nem lesz build. Azt mondják nagyon instabil a mai build és inkább nem adják ki így a hétvégére. :(
Andy Garton szerint a megjelenésig egyre többször lehet ilyesmire számítani. :(
Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.09.19. 20:48:34 -
#10044 Persze nem azt mondtam hogy tuti, hanem hogy könnyebb behatárolni. ott van pl. a gumifizika, azt számolja a progi. teszem azt vezetek egy Lambo-t és hiteltelennek érzem a tapadásvesztést, akkor ha van egy polgáribb autó ott már a saját meglévő tapasztalataimra hagyatkozva tudom hogy ez nagyon kamu, vagy jó.
..ha egy 225/50/17-s gumi tapadásvesztése jól működik, akkor könnyebb elhinnem hogy egy 300+-s gumi tapadásvesztéséit is jól számolja.
Ha azt érzem hogy ezen a gumin is csúszik mint a t@kony, akkor mondhat bármit a fejlesztő a 300+ gumijáról, engem már nem győz meg.
nagyjából igaz ez a felfüggesztésre is, és az onnan számolt kormányreakciókra, ha nem jól számol a felfüggesztés az E30-n, akkor szvsz nem fog jobban számolni egy F40-s kategóriában sem.
Ezért szeretem ha egy szim bevállalja a kisebb kocsikat is.
-
#10043 Ha a nagyban alatt arra gondolsz, hogy ha kisebb, utcai autó viszonylag életszerűen viselkedik a programban, akkor a pályára tervezett gépeknek is jónak kell lennie...nos, erre én azt mondanám, hogy nem biztos, sőt. A pályára tervezett gépekben kicsit fejlettebb technológia van jelen, mint néhány utcai autó esetében; elég csak az áramlástani dolgokat figyelembe venni. Megint jó példa az F1: sokszor a szélcsatornában kapott eredmények nem igazolják az autó tényleges viselkedését a pályán, ezért is szenvednek bizonyos csapatok sokat, lásd Ferrari. A szélcsatornában kapott eredmények jó közelítést adnak az autó aero teljesítményéről, de sosem lehet csak erre támaszkodni.
Na, miután jól elkanyarodtam (:D), arra akartam célozni, hogy pl. az aerodinamikai dolgokat még a mai napig nehéz rendesen szimulálni, és gondolom ezeket az adatokat nem teljes mértékben kapja meg minden csapat. Az E30-at gondolom éppen emiatt tudták olyan jóra elkészíteni, mert egyrészt, egy régebbi autó, amely technológia már elavult részben, s így a BMW-nek sem nagyon van mit takargatni belőle. (Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ez gáz, mert nem az egyáltalán.) De ha megnézed mondjuk az E92-es BMW-t a játékban, meg mondjuk meghajtod élőben is a szintén M3 E92-t, akkor már nem lennék meglepődve, ha lennének különbségek.
Szerintem ezért is próbáltatják ki sokszor a pályaautókat igazi versenyzőkkel, mert túlságosan sok valós adat (mely az autóból származik) nem áll rendelkezésükre, és/vagy nem kapnak meg. Én ezért mondom azt, hogy bizonyos autókat egyik játékban, bizonyos autókat pedig másik játékban találtak/találnak el jobban. -
#10042 sztem ez a dolog régebbről eredeztethető, én a GTR környékén emlékszem ilyen vitákra.
De az tény hogy régebben nagyobb kihívás volt vezetni a sportkocsikat úgy általában, '80-s évek és a '90-s évek autói.
Nekem azért AC, mert vezettem olyan E30-t ami specifikációban tudta azt amit a játékban, és nagyon megfogott.
Egy olyan szimben ahol szupersportkocsik vannak, ott el lehet azt sütni hogy nem vezeted az életben ezért honnan tudnád.
De amelyik szim bevállalja autók szimulálását polgáribb kategóriában ott könnyebben megy a párhuzam és így a fizikai cucc behatárolása, én úgy gondolom, hogy ha kicsiben jó, akkor valószínűbb hogy jó nagyban is. :)
-
Screenracer #10041 -
SityiSXT #10040 Nem is azt mondtam, hogy minden mod szemét... Természetesen vannak (szerencsére) szép számmal minőségi modok, csak nehéz a sok selejt között megtalálni. -
#10039 Ezzel a mod-os dologgal is vigyázni kell azért. Ott van a UnitedRacingDesign (URD), rF1/2-re, illetve most már AC-ra is van fizetős modjuk, ami modellt illetően gyönyörű, fizika még egy kicsit hiányos AC-n, de ez még betudható a béta állapotnak is. Na de amire rá akartam világítani, az az, hogy az URD készíti (elvileg) a Corvette C7/C7R-t, ami gyári tartalom lesz majd az AC-ban (pontosabban DLC). Szóval vannak olyanok, akik tényleg minőségi dolgokat csinálnak, de az tény sajnos, hogy sok a selejt, akárcsak rF1-nél. -
SityiSXT #10038 Ezt a másik topikos jelzőt nem degradálónak vagy sértőnek szántam (sőt, direkt nem akarok ujjal mutogatni senkire/semmire, mert nem akarom, hogy anyázás legyen a vége) - csak úgy tűnik, kettészakadt az itteni szimes közösség. Nem bánnám, ha valahogy sikerülne elásni a csatabárdot, emiatt is kérdeztem azt, amit, hátha sikerülne valahogy közeledni. Maximálisan egyertértek amúgy azzal, amit leírtál a PC-AC viszonylatban, mert én is így vagyok vele: van, amit ott jobb vezetni, van, amit itt. A különbséget a két játék között viszont elég csekélynek érzem (szigorúan a vezetési élményt nézve), hogy ne legyen ebből "az egyik szim, a másik árkádfos" hitvita - személy szerint azért preferálom jobban a Carst jelenleg, mert több tartalom van benne*, több dolog működik benne összehasonlítva az AC-val (pl. sérülés, muliban segítségek szabályozása) és jobban kész van már. Majd ha az AC is kész lesz, akkor lesz értelme igazából összehasonlítani a kettőt.
* Tudom, ott vannak a modok. A gondom ezzel csupán annyi, hogy a gyári tartalom minősége mindig garantált, míg egy mod esetében a szemét/kiváló arány szerintem nem túl jó. A Cars készítői is egyelőre ezért ragadtak le az egyedi autófestéseknél, mint moddolási lehetőség, az AC-nél meg gondolom ez tulajdonképp kényszerű lépés volt, hiszen nem lesznek képesek se megjelenéskor, sem utána mennyiségben versenyezni a konkurenciával (beleértve a többi kurrens játékot is, mint a Forza, GT, Driveclub, Grid, stb.)
Utoljára szerkesztette: SityiSXT, 2014.09.19. 16:51:55 -
#10037 Engedjétek meg, hogy válaszoljak saját szemszögemből erre az egészre, és nem úgy, mint a "másik topikból".
Én azt vettem észre, hogy alapvetően rosszul áll mindenki hozzá ehhez az egészhez. Mármint úgy értem, hogy túlságosan is presztízst csináltok ebből az egészből, hogy ki mivel játszik. Azért egy pCARS - AC közelebb áll egymáshoz, mint egy CM F1 és rF. Ezek a programok (AC, pCARS) realitás terén pár százalékon belül mozognak egymáshoz képest. Mindkét játékban vannak nagyon jól sikerült autók, és kevésbé jól sikerült autók. Ha az emlékeim nem csalnak, anno amikor egy korábbi pCARS buildet próbáltam, emlékszem, hogy volt olyan autó, amivel szinte alig bírtam mennyi, mert annyira nem is tetszett alapból. Ugyanakkor ott volt a P2-es Palmer-Jaguar, mintha egy teljesen más kategória lett volna a játék, már az első perctől kezdve tetszett a járgány, és tényleg jó is volt vele menni.
AC-ban is, sőt, akármelyik más szoftverben is vannak olyan autók, amikkel élvezet menni, meg olyanok is, amikkel én személy szerint utálok menni. Ott van rF2 is például: manapság nem szeretek OW-val menni, FR 3.5 irtóra bejön, a gyári Corvette-t meg kerülöm, ahogy lehet.
Nem attól lesz természetesen "szimesebb" valami, hogy nehezebb vezetni; ez valami nagyon nagy terjedő baromság az elmúlt pár évben (ha jól tudom, akkor ezt talán egyszer Sompir kezdte el terjeszteni, de neki meg nem kell mindent elhinni :D). Attól lesz valami "szimesebb", hogy közelebb áll a valós autó viselkedéséhez; pl. ahol tudod, hogy egy autó nem fog őrült nagy kanyarsebességet elérni egy adott kanyarban, akkor elvárod, hogy egy reálisabb szimulátorban is kb. azt a sebességet produkálja a kocsi kanyarban. Ezért is írtam valamelyik nap azt a posztot a Louts 98T-vel kapcsolatosan, amit, mert én annál személy szerint pont nem láttam ezt. Az Eau Rouge-ban eléggé számít az aerodinamikai tapadás (jelentősebben, mint a mechanikai), és míg a mostani autóknak elég nagy az aero tapadásuk, főleg abban a kanyarban, addig egy 98T-nek alapvetően jóval alacsonyabb az aerodinamikai tapadása, viszont valamivel nagyobb a mechanikai cserében, ugyanakkor ez meg nem fog akkora sebességkülönbséget adni. És főleg nem a 98T javára. Ettől függetlenül lehet jó ez a játék; az, hogy egy autót nem sikerült eddig jól beállítani, nem jelenti azt, hogy a többi is rossz.
És ezekről a vitákról is hadd szóljak pár szót. Alapból nem értem, hogy mire jó ez az ellenségeskedés, ami sokszor megy itt SG-n. Ennek az egésznek az lenne a lényege, hogy az adott játékokkal kapcsolatos információkat osztjuk meg, beszéljük meg, vitatjuk meg egymással, nem pedig az, hogy elkezdünk itt "fanboykodni" (értem fanboykodás alatt a túlzott játék melletti pártolást). A másik meg az, hogy vannak olyan emberek, akiket nem lenne szabad ilyen játékok elé engedni, és/vagy ilyen fórumokra engedni: lásd Tirexi. Múltkor a csávó csinált egy kb. fél órás Assetto Corsa gameplay videót, ahol ""szakszerűen"" tesztelte a játékot; első a videó 5 percébe kijelentette, hogy alig 20 percet sem játszott még vele, de mégis olyan "következtetéseket" von le a végén, amit például én, 7 évnyi szimulátoros múlt után sem merek állítani, még 20 órányi játék után sem. És a probléma az, hogy vannak emberek, akik az ilyen hülyeségterjesztőkre fel is néznek, na mindegy.
Szó mi szó, én feleslegesnek tartom ezt a szúrkálódást jobbra-balra. Attól, hogy valakinek nem tetszik valami, és leírja, még nem mondom azt, hogy egyből egymás torkának kell esni. Ez az rF-es meg iR-es hitvallásra meg annyit, hogy pl. az rF-nek az alapja nagyjából az rF Pro, amit nem egy F1-es csapat használ, illetve ha jól tudom, Darren Turner szimulátoros cégénél is rF Pro-t használnak. iR-nél meg szintén egyértelmű a dolog: nem egy márkával működnek együtt, kapnak adatokat tőlük. (Bár szó se róla, azért vannak itt is olyanok, akik túlzásba esnek, akár egyik, akár másik irányba, és talán ez is egy olyan dolog, amit el kéne kerülni, de egy biztos: az rF2/iR közelebb áll egy valós autóviselkedéshez, mint a pCARS/AC/R3E.)
Múltkor olvastam Marco Massarutto-tól (Kunos-nél dolgozik, azt hiszem, mint licensing manager), hogy a múlt hétvégén kint voltak valamelyik versenyhétvégén, beszéltek egy pár pilótával, akik meg azt mondták, hogy az AC-val szoktak felkészülni az utóbbi időben a versenyekre. Szóval ezért mondom, hogy csak pár % különbség van az egyes játékok között; az egyikben az egyik sikerült jobban kicsit, a másikban meg a másik.
U.i.: bocs, hogy ennyire hosszúra sikeredett. :D
Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2014.09.19. 16:13:11 -
SityiSXT #10036 Értem én, mit akarsz mondani, de én komolyan kíváncsi vagyok, hogy ha józanul végiggondolják a dolgot, akkor mégis mivel indokolják meg azt, hogy X szimuátor márpedig élethűbb, mint a Project Cars (direkt nem írok címeket). Milyen gondolatmenet vezet oda, hogy valaki azt gondolja, hogy egy közösségi finanszírozásból készülő autós játékprogram készítői képesek lennének lefizetni 4 professzionális autóversenyzőt azért, hogy azt mondják a játékra, hogy szim, miközben árkád - és nem mellesleg hülyét csináljanak magukból megjelenéskor rombolva a hírnevüket és a szavahihetőségüket. Ja, nem is beszélve arról a több tucat újságíróról, akik kint voltak a Brands Hatch-i pályanapon. Meg a Motorsportál is szimnek tekinti próba után (mondjuk rájuk haragszom egy kicsit, mert az exkluzív jelző maximum a PS4 demó magyar kipróbálására vonatkozik maximum - én ugyebár már korábban elkövettem a magam kis hands-on beta videóelőzetesemet a hazai szaksajtóban). -
Screenracer #10035 Ez egy kicsit olyan, mintha bebizonyosodna, hogy a földi ember egy űrből jött faj leszármazottja és a Darwini elmélet úgy ahogy van mehetne a kukába. Egy világ omlana össze. Nagyjából ez a helyzet ezzel is. Ha kiderülne, tegyük fel, hogy a CARS az igazi szim, akkor emberek több éves iR, rF stb. hitvallása egyszerüen okafogyottá válna. :))) Természetesen mindkét esetben lennének olyanok, akik a bizonyítékok ellenére is tűzzel-vassal próbálnák hiteltelenné tenni és tagadni. :)) Jó, tudom, hogy a hasonlatom sokkal túlsúlyosabb, mint ennek a témának a kérdése, de talán így szemléletesebb. ;) Amúgy, ez engem már egy ideje nem nagyon érdekel. Mindenki abban hisz amiben akar, amíg nem akarja rám erőltetni a saját hitvallását. :) Ráadásul mindig egy olyan, általában kisebbség hallatja a hangját, akik mellet simán elrobog a valóélet vasútja. Hogy érthetően fogalmazzak, azzal, hogy mindig vannak akik elleneznek bizonyos dolgokat, azok a dolgok akkor is létrejönnek, mert különben nem lennének ellenzői. :))) Lehet, hogy mégse sikerült túl érthetőre. :DDD
Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.09.19. 15:04:46 -
SityiSXT #10034 Na most ha ez tényleg így van (és miért ne lenne, hiszen egy sikeres versenyző mondja ezt), akkor miért van az, hogy pár játékos pont arra panaszkodik, hogy adott autó adott játékban sínautó? Ezt most minde rosszindulat nékül kérdem, tényleg érdekelne, hogy attól lesz valami "szimesebb", mert nehéz vezetni, vagy azért, mert tényleg a valósnak megfelelő / valóshoz közelítő viselkedét/vezethetőséget produkál? Miért van az, hogy egyesek inkább hisznek inkább a játékfejlesztőknek (akik minden bizonnyal értenek az autókhoz is valamennyire), mint a hivatásos versenyzőknek, tesztpilótáknak (akiknek ez a szakmájuk, mégis érik olyan vádak őket, hogy megvették őket kilóra)? Remélem, a "szomszédból" olvassák páran ezt a topikot is és tudnak erre válaszolni (nem akarok ott offolni - amúgy is itt merült most fel a téma). -
Screenracer #10033
Ez a videó is alátámasztani látszik, hogy nem kell az autóval külön csatát vívnia. ;) Az autóversenyzésben is azt tanítják, hogy minél kevesebb s kormánymozdulat, annál jobb időt tudsz menni. A sok korrigálás, sok időveszteség. Ugyanúgy, ahogy nem farolva kell bevenni a kanyarokat, mert az is időveszteség. Persze most csak kiragadtam két példát, de ha összeadjuk ezeket a dolgokat, akkor valóban az az eredmény jön ki, hogy egy versenyautó, legalábbis pályaautó renkívül stabilnak kell hogy legyen. Ezek az LMP cuccok tényleg stabilak és jó vezetni őket a CARS-ban, sőt már szinte "sínautók", de ahogy René is mondja, az utolsó századokat, ezredeket kell tudni összeszedni és ez már szerintem nem is az autón múlik, hanem a pályaismereten és természetesen a tudáson. :))
Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.09.19. 08:33:02 -
SityiSXT #10032 A kommentek között valaki rákérdezett a fizikára, René meg válaszolt (eredetileg németül, én Facebookról az angol fordítást másolom ide):
Q: For me, physics has always seemed a bit dull. Assetto Corsa seems more realistic to me.
A: Im glad to repeat myself
A racecar isnt that hard to drive up to a point ( finding the last 0,5sec is ) Its not like we have to correct the racecar permanent nor do we have to fight it. As soon as you've found the limit its great to drive and thats just how it is in pCARS. Its feels stable and realistic and finding the last .01 sec is tough, in real life as in pCARS. Currently its the best simulation for me available, but thats just another opinion. I build the setup like Id do in real life, maybe thats the reason it feels different to me -
Screenracer #10031 -
SityiSXT #10030 Forza Horizon 2 vs Project Cars vs Driveclub vs The Crew -
Screenracer #10029 Hát te aztán tudsz unatkozni. :) Tetszik. Ebben benne van a három év. Tényleg jó. :))