Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Ha a nagyban alatt arra gondolsz, hogy ha kisebb, utcai autó viszonylag életszerűen viselkedik a programban, akkor a pályára tervezett gépeknek is jónak kell lennie...nos, erre én azt mondanám, hogy nem biztos, sőt. A pályára tervezett gépekben kicsit fejlettebb technológia van jelen, mint néhány utcai autó esetében; elég csak az áramlástani dolgokat figyelembe venni. Megint jó példa az F1: sokszor a szélcsatornában kapott eredmények nem igazolják az autó tényleges viselkedését a pályán, ezért is szenvednek bizonyos csapatok sokat, lásd Ferrari. A szélcsatornában kapott eredmények jó közelítést adnak az autó aero teljesítményéről, de sosem lehet csak erre támaszkodni.
Na, miután jól elkanyarodtam (:D), arra akartam célozni, hogy pl. az aerodinamikai dolgokat még a mai napig nehéz rendesen szimulálni, és gondolom ezeket az adatokat nem teljes mértékben kapja meg minden csapat. Az E30-at gondolom éppen emiatt tudták olyan jóra elkészíteni, mert egyrészt, egy régebbi autó, amely technológia már elavult részben, s így a BMW-nek sem nagyon van mit takargatni belőle. (Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ez gáz, mert nem az egyáltalán.) De ha megnézed mondjuk az E92-es BMW-t a játékban, meg mondjuk meghajtod élőben is a szintén M3 E92-t, akkor már nem lennék meglepődve, ha lennének különbségek.
Szerintem ezért is próbáltatják ki sokszor a pályaautókat igazi versenyzőkkel, mert túlságosan sok valós adat (mely az autóból származik) nem áll rendelkezésükre, és/vagy nem kapnak meg. Én ezért mondom azt, hogy bizonyos autókat egyik játékban, bizonyos autókat pedig másik játékban találtak/találnak el jobban.