• Adam Jonas
    Engedjétek meg, hogy válaszoljak saját szemszögemből erre az egészre, és nem úgy, mint a "másik topikból".

Én azt vettem észre, hogy alapvetően rosszul áll mindenki hozzá ehhez az egészhez. Mármint úgy értem, hogy túlságosan is presztízst csináltok ebből az egészből, hogy ki mivel játszik. Azért egy pCARS - AC közelebb áll egymáshoz, mint egy CM F1 és rF. Ezek a programok (AC, pCARS) realitás terén pár százalékon belül mozognak egymáshoz képest. Mindkét játékban vannak nagyon jól sikerült autók, és kevésbé jól sikerült autók. Ha az emlékeim nem csalnak, anno amikor egy korábbi pCARS buildet próbáltam, emlékszem, hogy volt olyan autó, amivel szinte alig bírtam mennyi, mert annyira nem is tetszett alapból. Ugyanakkor ott volt a P2-es Palmer-Jaguar, mintha egy teljesen más kategória lett volna a játék, már az első perctől kezdve tetszett a járgány, és tényleg jó is volt vele menni.

AC-ban is, sőt, akármelyik más szoftverben is vannak olyan autók, amikkel élvezet menni, meg olyanok is, amikkel én személy szerint utálok menni. Ott van rF2 is például: manapság nem szeretek OW-val menni, FR 3.5 irtóra bejön, a gyári Corvette-t meg kerülöm, ahogy lehet.

Nem attól lesz természetesen "szimesebb" valami, hogy nehezebb vezetni; ez valami nagyon nagy terjedő baromság az elmúlt pár évben (ha jól tudom, akkor ezt talán egyszer Sompir kezdte el terjeszteni, de neki meg nem kell mindent elhinni :D). Attól lesz valami "szimesebb", hogy közelebb áll a valós autó viselkedéséhez; pl. ahol tudod, hogy egy autó nem fog őrült nagy kanyarsebességet elérni egy adott kanyarban, akkor elvárod, hogy egy reálisabb szimulátorban is kb. azt a sebességet produkálja a kocsi kanyarban. Ezért is írtam valamelyik nap azt a posztot a Louts 98T-vel kapcsolatosan, amit, mert én annál személy szerint pont nem láttam ezt. Az Eau Rouge-ban eléggé számít az aerodinamikai tapadás (jelentősebben, mint a mechanikai), és míg a mostani autóknak elég nagy az aero tapadásuk, főleg abban a kanyarban, addig egy 98T-nek alapvetően jóval alacsonyabb az aerodinamikai tapadása, viszont valamivel nagyobb a mechanikai cserében, ugyanakkor ez meg nem fog akkora sebességkülönbséget adni. És főleg nem a 98T javára. Ettől függetlenül lehet jó ez a játék; az, hogy egy autót nem sikerült eddig jól beállítani, nem jelenti azt, hogy a többi is rossz.

És ezekről a vitákról is hadd szóljak pár szót. Alapból nem értem, hogy mire jó ez az ellenségeskedés, ami sokszor megy itt SG-n. Ennek az egésznek az lenne a lényege, hogy az adott játékokkal kapcsolatos információkat osztjuk meg, beszéljük meg, vitatjuk meg egymással, nem pedig az, hogy elkezdünk itt "fanboykodni" (értem fanboykodás alatt a túlzott játék melletti pártolást). A másik meg az, hogy vannak olyan emberek, akiket nem lenne szabad ilyen játékok elé engedni, és/vagy ilyen fórumokra engedni: lásd Tirexi. Múltkor a csávó csinált egy kb. fél órás Assetto Corsa gameplay videót, ahol ""szakszerűen"" tesztelte a játékot; első a videó 5 percébe kijelentette, hogy alig 20 percet sem játszott még vele, de mégis olyan "következtetéseket" von le a végén, amit például én, 7 évnyi szimulátoros múlt után sem merek állítani, még 20 órányi játék után sem. És a probléma az, hogy vannak emberek, akik az ilyen hülyeségterjesztőkre fel is néznek, na mindegy.

Szó mi szó, én feleslegesnek tartom ezt a szúrkálódást jobbra-balra. Attól, hogy valakinek nem tetszik valami, és leírja, még nem mondom azt, hogy egyből egymás torkának kell esni. Ez az rF-es meg iR-es hitvallásra meg annyit, hogy pl. az rF-nek az alapja nagyjából az rF Pro, amit nem egy F1-es csapat használ, illetve ha jól tudom, Darren Turner szimulátoros cégénél is rF Pro-t használnak. iR-nél meg szintén egyértelmű a dolog: nem egy márkával működnek együtt, kapnak adatokat tőlük. (Bár szó se róla, azért vannak itt is olyanok, akik túlzásba esnek, akár egyik, akár másik irányba, és talán ez is egy olyan dolog, amit el kéne kerülni, de egy biztos: az rF2/iR közelebb áll egy valós autóviselkedéshez, mint a pCARS/AC/R3E.)

Múltkor olvastam Marco Massarutto-tól (Kunos-nél dolgozik, azt hiszem, mint licensing manager), hogy a múlt hétvégén kint voltak valamelyik versenyhétvégén, beszéltek egy pár pilótával, akik meg azt mondták, hogy az AC-val szoktak felkészülni az utóbbi időben a versenyekre. Szóval ezért mondom, hogy csak pár % különbség van az egyes játékok között; az egyikben az egyik sikerült jobban kicsit, a másikban meg a másik.

U.i.: bocs, hogy ennyire hosszúra sikeredett. :D
    Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2014.09.19. 16:13:11