22408
A Wargaming új MMO játéka
-
ikarus44 #501 Nagyon szívesen, már nem sok idő tarts ki -
Frigyes54 #500 valaszokat koszonom -
#499 kicsit javítanám az utsó mondatot: a yamatóval tudott leadni 2 sorozatot az ellenségre , aztán ammo rackelték -
TomDantes #498 Ez a 30 km-es dolog izgat, hogy a bánatba lehetne ilyen távolságból bármit eltalálni? Na mindegy -
TomDantes #497 Jaja , kösz király.
Érdekes, 4 zuhanóbombázó, hát elvileg ha megfelelő helyen és elég nagy bombával találják telibe, akkor bizony annyi lenne a valóságban is. Azért remélem nem úgy lesz, hogy bombázás=instanthalál, hanem pontosság, bombák mérete, stb dolgoktól is függ.
Az jó hogy a betörő víztől lassul, a javítás így jónak tűnik. Nelegyen olyan mint a WoT-ban egy katt. és megjavítottuk a sérült modult, mégis csak baszott nagy hajóról van szó, nevetséges lenne.
Arra már az elején számítani lehetett,hogy a hordozók kicseszhetnek a csatahajókkal, még amikor csak hír volt róla, hogy készül a játék, lemertem volna fogadni.
30 km+vagyis a térképek ebből következően remélem elég nagyok lesznek.
azért hogy a Yamato-t ilyen gyorsan kiütik, hát... remélem normális balance lesz -
#496 ami kiderült a szövegből(már ha igaz)
-4 zuhanó bombázó majdnem kinyirta
-a hajója 2 ágyúját és a motorját kiütötték(tehát motor modul és ágyú modulok tuti lesznek)
-a hajótesben lévő víztől lassabb lett,tehát ez is le lett programozva
-damage control team et a motor javítására koncentrál(kétértelmű,jobb esetben mi utasíthatjuk a teamet hogy milyen javítási prioritás szerint haladjanak,de mivel kétértelműen fogalmaz lehet ez nem lesz benne)
-a rambózás a legjobb út a tengerfenék felé
-minden hajónak megvan az erőssége és gyengesége,máshogy kell játszani velük
-a csatahajók erősek,de egy jól irányzott torpedócsapás egy rombolóból,repülőből vagy pár zuhanó bombázó el tudja rontani a napod.
-rombolók: kihasználva a nagy sebességet torpedó csapást lehet mérni velük,vagy füstfelhőt képezve el lehet rejteni a saját csatahajóinkat az ellenség szeme elől(lehetséges képesség: álcázó füstfelhő)
-cirkálók erősségeként az AA fedezetet említi,de jó sebességgel és támadó képességekkel is rendelkeznek,némelyik még torpedó vetőkkel is
-hordozókat érdekesnek találja és könnyen megútálhatjuk őket egy battleshipben ülve.skilles player kezében nagyon nagyon veszélyes.többször előfordult vele hogy a papíron győztes csapat elbukott mert a carrier repülői kilőtték a scout hajóikat és ők nem látták őket míg ők végig felderítve maradtak
-csapatmunka lényeges,mind légvédelemben mind az 1 célpont koncentrált tüzelése miatt.
-mint a wotban a critical hit,itt legalább akkora élvezet a 30+km ről kilőtt sorozat ,miután a lövedékek kb 15 másodperces utazás után átütik az ellenség fedélzetét hood-ing(ammor rack találatot igy nevezik) az ellenséget
-csata előtti visszaszámlálásnál az ellenségnél lévő cimborája chaten irta hogy ő lesz a main target. az ellenségtől mindenki rá tüzelt és 2 sorozat lövés után lángolva robbant fel a Yamato alatta(szóval koncentrált tüzeléssel a Yamato sem ellenfél)
röviden tömören ennyi jött le a cikkből. forditási hibák lehetnek,5 perc alatt csináltam meg :) -
TomDantes #495 Nagyon érdekesek ám ezek a cikkek
Mondjuk nem túl sokat értettem meg belőle, de valami olyasmit vettem ki ,hogy a csapatmunka fontossága, meg hogy jól néz ki a játék, és igen, csatahajókra a hordozók nagy veszélyt jelentenek.
Meg hogy 30 km-ről lőttek? Na ,ez azért érdekes, mert akkor a pályák vélhetően elég nagyok lesznek, és nem 500 méterről lőjjük egymást. -
ikarus44 #494 A játék jelenleg, még zárt alfában (?) van, kb. fél-1 év. -
TomDantes #493 Ja, sehonnan de csak pár hozzászólást kellet volna visszaolvasni. Ha meg majd lelehet tölteni, a hivatalos oldalról. Fölösleges megkérdezni, ha onnan nem lehet, akkor sehonnan. -
Ninju #492 Azt sokan szeretnék innen tudni, mivel még meg sem jelent. :) -
Frigyes54 #491 bocs a zavarasert mindenkinek hello hol lehet letolteni a jatekot? segitseget elorre is koszi -
kissssss #490 eyecandy nyam nyam, amúgy képen fa#*×g az egész. -
0:24től ilyen lesz benne?:D -
Ninju #488 Bocsi a dupláért. -
Ninju #487 #325 #327 -
Ninju #486 #325 #327 -
#485 És hanyas hsz-ba nem tudod vagy kb mikor volt az? -
Ninju #484 Anno ígérték, hogy az is kap, aki kapott WoWP-hoz. Oda én csak azért jelentkeztem. Persze nem lett belőle semmi. :P
Foxy0: Ide is be volt linkelve a jelentkezési link. -
TomDantes #483 A hivatalos oldalon lehetett valahol, de sok feltétele volt a bekerülésnek. -
#482 Hol lehet?
Jó mert annó a warplane-re is kaptam :)csak nem alfát hanem close bétát -
TomDantes #481 Lesz. Van zárt alfa teszt. Lehetett jelentkezni. -
#480 -.-
Nem. Ki dobtak pár képet, és kész, ennyi. -
#479 Ebből a játékból lesz egyáltalán valami? -
ikarus44 #478 A széllel szembe fordulás csak opció volt. -
lammaer #477 CVknél nem opcionális volt a széllel szembe fordulás? Úgy értem, ok segít a felszállásban ha szembefordulnak a széllel, de ha urambocsá szélcsend van vagy csak valami gyenge szellőcske fújdogál, akkor is fel tudtak szállni a gépek. -
ikarus44 #476 Nem hinném, hogy a Big World jó lenne ide, mert a hajók dinamikája megint más mint a tankoké. -
davidbog #475 Tényleg nem lenne rossz, csak gondolom a játékosok jó része nem is értené miért nem tud repülőket indítani, mért potyognak le állandóan. Viszont érdekesen nézne ki, hogy az összes CV beáll egy irányba és szépen elindulnak mind. És ez pont az ellenfél tartozkodási helye lenne, mert pont arra fúj a szél. :D A többi hajó meg tarthatne velük, hogy megvédjék őket. :D
Nem tudom mekkora pályák lesznek de hogy ezt meg lehessen valósítani legalább 100x100 km-esek kellenének. Talán ez is a Big World Engine-re épül, az egyáltalán képes ekkora pályát kezelni?
-
ikarus44 #474 "Hasonló okok miatt a hordozóknak sem kell majd széllel szembe fordulniuk, ahhoz hogy repülőket tudjanak indítani."
A WG válasza erre ez lenne: Használd a katapultot. vagy (SerBül) Ne játsz hordozókkal! -
#473 azt ne felejtsük el hogy ez nem valósághű szimulátor hanem egy arcade lövölde,szal ne legyenek túl nagy elvárások a valósághűség irányában -
Ninju #472 Pedig a széllel szembe fordulás nem lenne rossz. Vagy legalább annyit, h ne lehessen leszállni fordulás közben. -
davidbog #471 Ezt az 5%-os találati arányt példának csak példának hoztam fel, arra hogy hol bukott el nálam a Battlestation sorozat. Többen ajánlották, hogy ilyen jó, olyan jó, hát nekem egyáltalán nem tetszett. Nyilván túl sokat adtam mások véleményére és túl nagyok voltak az elvárásaim.
Nyilván nem kell egy MMO-nak ennyire realisztikusnak lennie, eddig két olyan MMO-val játszottam ami haditechnikát tartalmazott és már a Navy Fieldnél lejjebb adtam az elvárásaimat, a WoT-nál az elején még erősködtem, de már abba is beletörődtem (az átütési adatok kivételével).
Egy korai interjúban azt állították, hogy lesz vízbetörés, elvileg a szivattyúzás automatiksan történik, talán ellenárasztani is lehet. A sebességre biztosan kihat majd a felvett víz mennyisége, a stabilitásra nem tudom.
A kazánok felfűtése biztosan nem. Az a valóságban több óra volt. Ha benne is lenne a játékban akkor csak pár perc lenne, de annak se lenne értelme. Majd azt gondolod hogy ez megtörtént a töltőképernyő és a visszaszámlálás alatt. :D
Hasonló okok miatt a hordozóknak sem kell majd széllel szembe fordulniuk, ahhoz hogy repülőket tudjanak indítani. -
#470 Repülőgép hordozó vs Csatahajó: Erőegyensúly -
TomDantes #469 Valójában én se látnám értelmét. Azért mondtam, hogy aki akar velük beszélni, mert én tuti nem -
ikarus44 #468 Nos én meglehetősen negatív vagyok a WG-vel kapcsolatban, így szerintem meg sem kell próbálni. -
TomDantes #467 Biztos felvette már valaki valamelyik fórumban...meg nem értek annyit angolul hogy beírjak nekik...de aki ingerenciát érez a fejlesztőkkel való társalgásra az írhat nekik. -
ikarus44 #466 Ezért is mondom, hogy a Battlestations pacificre kéne alapozni.
(Amúgy ha a WG-nek megmutatnád a bejegyzésedben lévő jó lenne ha ezek is benne lennének... részt, őket ismerve a fejükhöz kapnánk. -
TomDantes #465 Igaz,de gondolj bele, a valósághűség kontra játékélmény. Az átlag játékosnak nem lenne siker élménye ha 5% vagy az alatt lenne a találata. Pláne, hogy ahogy egyesek célozni tudnak, hát a WoT-ban a kimondottan sniper tankkal is képesek 50% vagy alatti pontosságot elérni...na azok itt, mit érnének el? 0.0 %-ot? Az átlag játékoshoz kell a játékélményt igazítani. A valósághűbb, szimulátorosabb vezió sokkal kevesebb embert érdekel.
De mindezzel együtt elvileg nehezebb lesz a célzás mint a WoT-ban, nem tudom elképzelni különben hogyan. De elvileg nem ilyen sima kattintgatás lesz. Hát...szerintem ez is túl bonyolult lesz a többségnek.
Különben, ha már itt tartunk, engem annyira ez a pontosság dolog nem izgat, lőni akarok és pusztítani, ez egy játék.
De azért nem csak ágyúkból áll a hajó.
Itt van a süllyedés. Lehet-e majd elsüllyedni, ha betör a víz lehet-e szivattyúzni? Ha valamennyi víz a hajóban van, az kihat a sebességre, stabilitásra?
Lehet-e olyan, hogy túl sok víz ömlik be a hajóba felborul? Esetleg olyan, hogy a hajó léket kap, igaz nem süllyedne el, de ha az ember túl gyorsan túl nagy ívben fordul, a betörő víz miatt instabilabb hajó felborul?
Valamilyen szinten modellezik-e hogy gőzgépek, gőzhajók, gőzturbina? Elvégre ha nem tévedek, egy gőzkazánt azt nem lehet bepöccinteni mint egy benzinmotort, fel kell fűteni a kazánokat, stb.
Remélem ilyesmiket bele tesznek ez sokat hozzáad a játékélményhez. De lehet ezeket is túl bonyolultnak találják. -
davidbog #464 Már nem igazán emlékszem ott milyen volt. Miután a "célzás" a ráviszem az egeret a célpontra művelet volt nem igazán jött be. Aztán amikor ki lehetett választani hogy mire célozzanak (miközben a valóságban kimagasló volt ha 5%-os találati arányuk volt, de azért célozzanak csak a "motorokra"...) töröltem is a játékot. Tehét nem sokáig volt a feltelepített állapotban. -
sulouos #463 Lehetne AI kezelt, ha ki lehetne neki jelölni a felszíni célpontot. Ha meg nem jelölsz ki, akkor AA-ként működik. -
ikarus44 #462 Én megint csak azt tudom mondani hogy, úgy kéne a fegyverkezelést megoldani, mint a Battlestations pacificben, akkor nem lenne baj.