22408
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • TomDantes
    Hát attól függ, a Ión-tenger tele van szigetekkel. De máshol meg lehet úgy, hogy nem sok kis sziget van, hanem egy partvonal tárkép a szélén.
  • Nazarov77
    Ja jól néznek ki. Az ilyesmi kis szigetek amúgy is jellemzőek a csendes óceáni szigetvilágra.
    Én pl egy földközi tengeres térképre lennék kíváncsi ott milyen pálya dizájn lesz, oda nem lehet ennyi kis szigetet pakolni.
  • TomDantes
    Faszák a pályák, jó hogy lesznek kis szigetek, zátonyok, lehet taktikázni. Kiváncsi vagyok hány hülye fog zátonyra futni majd.
  • Nazarov77
    Ígéretesnek tűnik, remélem pár hónapon belül elindul a closed beta. Kíváncsi vagyok rá nagyon, a battlestations pacificen kívül nem nagyon játszottam hajós játékkal.
    Japán ftw
  • Master91
    valami béta szivároghatna már :(

Yamatoooot akaroooook
  • Eagle16
    Pár kép kiszivárgott.

Pályák: link

Hajók: link
  • TomDantes
    Ide is

Hátha érdekel valakit. Az a baj szinte alig jönnek hírek, infók, pedig simán jobb lehet a tankos résznél.
  • davidbog
    A hivatalos oldalon szép lassan jönnek az infók.

A hajók összesen nyolc komponensből fognak állni: fő tüzérség, másodlagos tüzérség, torpedók, légvédelem, felderítő repülők, motor, észlelő/tűzvezető rendszerek és maga a hajótest.
    Ha jól értelmezem (azért ezt jó lenne ha valaki aki tényleg tud angolul ellenőrizné), akkor azokat a modulokat amiből több volt egyetlen modulként kezeli majd a rendszer.

A tüzérségnél pedig ugyanúgy történhet lőszerrobbanás mint a valóságban, ami azonnali halál. Ha átüti a lövedék a torony vagy barbetta páncélzatot akkor egy bizonyos eséllyel keletkezhet tűz ami berobbanthatja a lőszert.
    Ha csak megsérül a torony és a lőszer akkor és nem robban fel, akkor csökken a toronyforgatási sebesség és a tűzgyorsaság. A megfelelő fogyóeszközzel megjavíthatóak lesznek. Meg olyat is írnak, hogy a megsemmisült főtüzérség tornyára nem vonatkozik a javítás, azt csak a csata után a dokkban javítják. Nekem nem egészen világos hogy akkor egy modulként kezeli-e az összes tornyot, vagy mindet külön.

A Takao-osztályú CA tier 8 lesz.
  • Eagle16
    Ja...ez mind nem az.

Hanem a Battlestation: Pacific nevű játék.
  • tutyimutyi2
    tess gameplay-ek
    http://www.youtube.com/results?search_query=world+of+warships+gameplay&sm=1
  • davidbog
    Ebből és az előző listából sajnos sok érdemi dolog nem derül ki.

"nem lesz minden részlegnek vagy toronynak külön legénysége" - Hát ez elég nagy baj.

"nagy valószínűséggel a másodlagos fegyverzet/légvédelmi ágyúk által használt lőszer ingyenes lesz" - Ebből sejthető, hogy megint a lőszerár lesz majd az egyik fő tényezője az anyagi dolgoknak. Ja itt is többe kerül a lőszer mint a hajó...

"a tornyok együtt mozognak/fordulnak, de akkor tüzelnek mikor újratöltöttek, a többi ágyú állapotától függetlenül" - Most akkor nem a játékos adja ki a tűzparancsot? Most akkor egy tűzparancs az összes lövegre vonatkozik és a sérült lő amikor tud? Akkor nem is lehet megosztani a tűzerőt?

"St. Luis 4es, Cleveland 6os, Baltimore 9es szintűek" - Ebben is megmarad az a böszmeség, hogy minden kategóriában azonos szintig mennek a hajók. Aztán megint azon megy majd a küszködés, hogy találjanak majd 10-es szintű olasz, német CL-t, CA-t, mert ugye az amerikainak biztosan lesz és olyan tragédia nem történhet, hogy egy nemzetnek nincs egy bizonyos szintű hajója. Aztán majd itt is jönnek a fantasy meg sci-fi hajók.
    És még mindig nem tudom elképzelni, hogy mi a fenét fog csinálni egy Baltimore-osztályú (amiről már tudjuk hogy 9-es) CA egy tier 9-es (tehát ~45-50k tonnás) BB ellen...

Ami nem volt benne ebben a kettő hsz-ben az az, hogy lesz páncélátütés számítás, ebből kifolyólag páncélzat is. Arról viszont még nincs infó hogyan valósítják meg. A valóságnak megfelelően vagy egy-egy területre koncentrálják a több azonos funkciójú (például a 3 fedélzetes hajónál egyetlen fedélzetté konvertálják a 3-at) páncélzatot.
    Meg emlékszem egy olyanra is, hogy a lövedék következő adatai befolyásolják az átütést: típus, sebesség, tömeg, szél, Coriolis-erő.

Jó lenne már látni valami game play-t. Mert igazábó még mindig nem tudunk róla semmit.
  • TomDantes
    Ja. Csak az még soká lesz. Inkább a hajókat adták volna ki hamarabb mint a repülőket.

Nem tudom különben, az OMM hajóira lehet majd számítani hogy bekerülnek? Annak örülnék.
  • Eagle16
    Hát igen...én a zárt bétát várom inkább, oda talán bekerülhetek, de a nyílt bétába már biztosan.
  • TomDantes
    Aha, kösz, hát ezt nem érdemes megpróbálni se, fórumozni is kellet volna? Na, ez már kapásból nincs.
  • Eagle16
    Lehet, itt vannak a követelmények: link
  • TomDantes
    És jelentkezni nem lehet? A Fehérorosz szövöget még fordítóval is nehezen értem meg.
  • Eagle16
    Elindult az alfa-teszt. link
  • ToCsEk
    WoWs - 7.11.2013
    - St. Luis 4es, Cleveland 6os, Baltimore 9es szintűek
    - az alpha magas lesz a gépigén, mert még optimalizálatlan a játék, de egy közepes szintű gép képes egy stabil 30 FPS-re
    - dolgoznak a többmagos támogatáson
    - jelenleg négy sérülésképes modul van: tüzérség, torpedók, meghajtás és repülők
    - mikor az ellenséges vadászrepülők találkoznak, ha nincsen más parancsuk akkor tüzet nyitnak egymásra
    - nagy valószínűséggel a másodlagos fegyverzet/légvédelmi ágyúk által használt lőszer ingyenes lesz (mint hátsó lövészé a WoWp-ban)
    - nem valószínű, hogy lesznek szárazföldi felderítők
    - lehet lesz extra pontokért szállítóhajó vagy valami hasonló, mint WoWp-ban
    - nem valószínű, hogy lesz ágyúállás a szárazföldön, vagy reptér ami felderítene
    - a tornyok együtt mozognak/fordulnak, de akkor tüzelnek mikor újratöltöttek, a többi ágyú állapotától függetlenül
    - a USS Langley valószínűleg 3as vagy 4es lesz
    - elméletileg a környezet takarhatja a hajót, hogy később fedezzék fel (pl. ha van felhő, akkor a repülők később veszik észre, vagy nem veszik észre)
    - jelenleg a maximális sebesség kb. 36 csomó
    - idővel lesznek századok
    - lesznek az elsüllyedt hajó után effektek, pl. roncsok, égő olaj a vizen
    - az elsüllyedt hajó nem blokkolja az utat
    - a hordozóknak nem kell széllel szemben állniuk a gépek felszállásához
    - jelenleg a torpedók nem pattannak le a beszögelt hajóról
    - a jövőben lehet, hogy mikor eltalálják a hidat, akkor kihal a kapitány, de még nem döntöttek a hatásairól
    - különböző típusú pályák lesznek, sarkkörtől a karibi tengerekig
    - a hajók egy része természetesen animált
    - a következő nemzet a megjelenés után jön
    - a saját torpedók meg vannak jelölve, az ellenséges nyomot hagy a vízen, de amitől felfedezik már látható
    - még nem tudják, hogy külön hitbox-ot kapjon-e a kormánylapát. Egyelőre a meghajtást lehet célozni.
    - valószínűleg lesz álca
    - még nem tudni, hogy ha lesz álca, akkor annak lesz-e láthatóság csökkentési hatása
    - szeretnének valamilyen kilövésjelzést, de nem tudni, hogy lehetséges-e
    - gondolkoznak a hajók egyéni elnevezhetőségéről, nem akarnak teljes szabadságot adni, de gondolkoznak a dolgom

http://wot-kpp.blogspot.hu/
  • ToCsEk
    - egy támadásból visszatérő repülőnek kb. 6-7 mp előkészület (újratöltés benzin/lőszer) és kb. 5-6 mp felszállási idő kell. A landolás kb. annyi ideig tart, mint a felszállás. Szóval pl. egy 6 repülőből álló repülőszázadnak 40 mp előkészület kell (a harci repülők kicsit gyorsabban készülnek el, mint a támadók) és kb. fél perc amíg felszállnak. Az adatok koraiak, a tesztek alatt változhat. (de nem nagyon)
    - tervben van, a másodlagos MI által kezelt fegyverzet kikapcsolásának lehetősége, és az elsőbbségi célpontok kijelölésének lehetősége
    - a lövések esése úgy lesz számolva, mint WoT-ban
    - a torpedók kilövéséhez nem szükséges tényleges célpont, akkor lőhetőek ki, amikor csak akarjátok
    - nem lesz minden részlegnek vagy toronynak külön legénysége. Csak a fő funkcióknak parancsnokai (Hajókapitány, légvédelem, tüzérség, motor, radar, légi szárny, stb.) Hogy hol fognak elhelyezkedni az még nincs teljesen kialakítva.
    - lehet harci repülőket kiküldeni, más barátságok repülőgépek és hajók kíséretének.
    - a felderítő gépeknek nincs fegyverzete
    - az ágyúk kalibere a történelmi paraméterei határozzák meg
    - K: "WoWp-ban van aktív légvédelmi ágyú, WoT-ban inaktív bunkerek. Lesz valamilyen aktív partvédelem a WoWs-ban?" V: "A hosszútávú terveinkben szerepel."
    - K: "A WoWp-ban lévő prémium hordozón lévő gépeket lehet használni a WoWs-ban?" V: "Amit lehetséges."
    - valószínűleg lesznek mini-szakmák, mint dedikált lgévédelmi romboló
    - mivel több torony lesz, valószínűleg kikapcsolható lesz a sérült torony ( pl. távolra ne vesszen kárba a lövés egy sérült toronyból)
    - nem lesznek irányítható vasmacskák/horgonyok a játékban
    - a Yamato maximális alpha sebzése kb. 7ex9 ágyú. Elég bármilyen hajó elsüllyesztésére, ha betalál.
    - nem lesz olyan, hogy valamelyik típus kevesebb XP-t kap (WoT kijövetelekor volt, hogy TD-k és artik kevesebb XP-t kaptak, mint a többi típus)
    - a Bubnov és Putilov 1914-es tervek nagy valószínűséggel az Orosz ág részei lesznek
    - egy hajó elkészítése kb 6ember-hónapba kerül. Tank vagy repülőgépé 1 ember-hónap.
    - elméletileg a játékosok partra tolhatják a többi hajót (mint WoT-ban vízbe, vagy le a szakadékba)
    - nem lesz öngyilkossági lehetőség (mint WoT-ban vízbesétálás), dokkba kell kilépni a csatából
    - vannak tervben kikötős pályák

http://wot-kpp.blogspot.hu/
  • ToCsEk
    infók
  • lammaer
    Hát nekem sose jött össze a légvédelem, valahogy nem tudtam a repcsik magasságát 2D-ben érzékelni.
    Másfelől nagyon elvetemültnek kellett lenni, ha valaki cruiserrel great battleba ment planktonnak ahelyett hogy a bliztkriegben játszott volna tophajót :)

Mondjuk én a CVkhez a végén BOTot csináltam, telenyomtam fighterrel aztán szép kis elfogófelhőt hoztam létre a térkép közepén... :)
  • davidbog
    Ilyen volt a kezelésük. A normálisabbak rájöttek, hogy vadászokat kell felküldeni, mert azok felderítik a célt és a BB-k egy-két sörtűzzel pillanatok alatt bevisznek annyi vagy több sebzést mint ő egy perc alatt a szarjaival. Pláne úgy, hogy a légifölény miatt az ellenfél nem is látja honnan lőnek rá. Aztán ha elég figyelmes és ügyes az ellenfél akkor lövöldözhetett a torkolattüzekre. :D

A NF-ben legalább volt jó kis légvédelem. Élmény volt lövöldözni a repülőket. Erre voltak külön AA CL-ek, de a sok tornyos tornyos CA-kat is fellehetett szerelni jó légvédelemmel nagyon durva AA CA-kká váltak. De ehhez manuális célzás kellett, autoval nem is lehetett AA-zni.

Az irányításról van már valami infó?
  • TomDantes
    Nagyon jó lenne ha a fejlesztőknek lenne egy csepp esze, hogy úgy állítanák be, a repülőknek olyan parancsot nem lehet adni, hogy csapatárs gépet bombázzon. Komolyan, ha nem így lesz, lesz olyan idióta aki a saját hordozóját bombázza le a saját gépeivel.
  • Torzonborz
    No akkor a WoWs mumusa is megvan , ami a WoTban az arty az itt a carrier lesz. Biztos kapnak majd szép kis ködfelhőt álcázás gyanánt . :D
  • lammaer
    Navyfieldben vmi hasonló volt a repcsik kezelése.. és persze a saját hordozók nem a védelemmel voltak elfoglalva...
  • TomDantes
    Ha van esze...de én az átlag játékosból indulok ki, és az is mázli lesz, ha nem a saját csapatát bombázza.
  • Caliph
    hát ha van esze a carriernek,akkor előbb a vadászokat küldi fel,védelmi állásba a csatahajók fölé
  • TomDantes
    Engem inkább az érdekelne, hogy megy majd ez a valóságban. Tehát az ellenfél hordozója támadja az én csatahajómat mondjuk 30-40 zuhanóbombázóval, és jól megszór, ennyi ellen a légvédelem semmit nem ér. Na most repülőkkel repülőket is lehet támadni, ha jól értelmeztem. Vajon a csapattárs hordózónak lesz annyi esze, hogy a saját vadászgépeit az ellenség repülői ellen küldje, és így segítse/védje a csatahajókat?

Van egy olyan érzésem: ilyen nem lesz.

Sőt, örülni kell majd, ha nem a saját csapattársam repülői bombáznak le. A WoT-ból kiindulva én nagyon tartok ettől.
  • Caliph
    azzal a különbséggel hogy itt nem lehet közvetlenül irányítani a repülőket
  • Caliph
    battlestation midway/pacific megoldás 1 az egyben
  • TomDantes
    K: Letudnád írni, hogyan működik a a repülőgépek kezelése? Sok apró válasz volt, de jó volna egy összefoglalt, elég röviden, pontokban.
    V: Rövid repülőgépkezelési útmutató.
    1. Nyomd meg a gombot, hogy repülőgép-kezelő módba válts.
    2. Válassz egy repülőszázadot (billentyűzettel vagy egérrel)
    3. Nyomj egy jobbegeret a játéktéren/kis-térképen, hogy megadd a repülőszázad célját.
    4. Nyomj egy jobbegeret az ellenséges hajón/repülőszázadon, hogy megindítsd a támadást.
    5. Nyomd meg a gombot/jobbegér a hordozódon, hogy visszatérjen a repülőszázad.
    6. Élvezd.

Mondtam én hogy buzeránsok lesznek a repülőgéphordozók. Kattins egyet és mennek a gépek és bombáznak te meg8 túrhatod a fikagolyót, hogy egy klasszikust idézzek)
  • lammaer
    Néztél már körbe magyarországon manapság? Már tartunk ott ahol a WG jelenleg. Tüntetnek a diákok? Nem számít, majd hazamennek... Meg különben is, ez csak pár 10K-100K ember véleménye, mi ez a többi csendes 9 millával szemben :) Nem vagyok diák amúgy
  • Eagle16
    Nem. Majd hamarosan jön a béta. Pár hónap.
  • ikarus44
    a játék akkor most hogy is áll?
    lehet már játékosoknak is tesztelni?
  • Caliph
    K: Kedvünkre megszólaltathatjuk a kürtöt?

na még az kéne hogy a sok iq betyár végigkürtölje a csatát...
  • ToCsEk
    újabb válaszok
  • bgabor
    "Sajnos nem hallgatnak az aktivan forumozo jatekosora, mert azt mondjak hogy az nem a tobbseg. A tobbseg hallgat, aki meg beszel es kritizalja oket azokat leirjak hogy "ez csak par reklamalo ember akik hangos tobbsegnek akarjak beallitani magukat""

Csak én érzem itt átszűrődni az évtizedekkel lemaradt gondolkodásmódjukat?
    Az a kevés, aki hangot ad a problémáknak, mind a nyugati imperialisták mocskos bomlasztó szabotőr ügynökei, a csendes többség pedig építi tovább a kommunizmust Sztálin elvtársért.
  • TomDantes
    Akármennyire is utálom az arty-kat, akkor is a játék részei. Most nem azért, de figyelted a fórumokat? Még a patch előtt, tele volt rinyával, hogy jaj az arty-k használhatatlanok lesznek, kurva anyját a WG-nek. He?!

Sajnos ők is játékosok, és tegyük fel, tényleg lenne egy igazi, normális, valódi arty-nerf. AKkor meg ők mondhatnák, hogy köcsög WG le se szarja a játékosokat, mi az hogy őket nerf-elik, miközben így meg úgy.

A megoldás persze a középúr, a kompromisszum lenne, tehát ügyesen kiegyensúlyozni az arty-problémát mindenkit úgyse lehet elégedetté tenni, de, ez nem fog megtörténni.

De ez amúgy nem a WoT topic, szóval én már most utálom a repülőgép hordózókat, mert a pálya túl végéről elindítják a szarjaikat, és lebombázzák a Bismarck-omat, és elsüllyedek. Külöben is, köcsög WG, a német hajók sokkal jobbak voltak, de itt persze lenerfelik őket, és a ruszki(pláne, hogy ha nem tévedek orosz hajók nem is lesznek egyelőre benne!) szar ladikok az erősek!-Na ez az üzenet a jövőből érkezett
  • lammaer
    Nem keptelnek kezelni.... Egyszeruen szerintuk az igy jo. Nem ugyanaz :)
    Sajnos nem hallgatnak az aktivan forumozo jatekosora, mert azt mondjak hogy az nem a tobbseg. A tobbseg hallgat, aki meg beszel es kritizalja oket azokat leirjak hogy "ez csak par reklamalo ember akik hangos tobbsegnek akarjak beallitani magukat"

Engem leginkabb az arty ugyben tanusitott ignoranciajuk zavar, amikor konkretan az ovetlord altal kiirt "hogyan kezeljuk az artiprobemat" szavazasra volct egy elsopro tobbsegu valasz a jatekosoktol, ezt pedig azota is figyelmrn kivul hagyjak.

Amugy ha kicsit beegondolsz, az ervelesuk nem teljesen hibas... A nagytobbseg tenyleg csondben van es csendben tolja bele a lovet a jatekba... Vajon akkor hulye a wg ha hagyja, hadd fusson a szeker?
  • bgabor
    Szerintem itt is tettenérhető a Wargaming legnagyobb hiányossága, az hogy képtelenek alkalmazkodni a változó helyzethez. Valami fejesük másfél évvel ezelőtt kitalálta, hogy akkor a repülős jönnön másodiknak, és a hajós a harmadiknak. Időközben repülős témában jött és tarolt a War Thunder, és azt szerintem mindenki látja legalább egy fél-háromnegyed éve hogy a WG félre repülős játék zsákutca lesz. A WG pedig rendületlenül forszírozza tovább, ahelyett hogy leállítanák a fejlesztést a fenébe, és az erőforrásokat a hajós játékuk készítésébe fektetnék, ahol még lehetne keresnivalójuk, ahol meg lehetne ismételni a WoT sikerét.

De WG-ék mindig is képtelenek voltak változtatni és alkalmazkodni, ezért küzd a WoT a mai napig olyan alapvető hibákkal, amik már a megjelenéskor is megvoltak. (most az arty problémán egyhítettek valamit, de őszintén, mióta küzd a WoT az eltűnő lövedékekkel, a többprocesszoros támogatás hiányával, a túl nagy random faktorral, a szar rewardrendszerrel ami vereség esetén szinte semmi rewardot nem ad? Többéves problémák, amiket képtelenek kezelni)

Szerintem a Wargaming mindenképpen úttörő cég a maga területén, de innen már csak lefelé vezet majd az útjuk. Mióta a War Thunder megjelent a színen, azóta látjuk hogy lehet ezt a műfajt kategóriákkal jobban is csinálni.