22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Tono34
  • lammaer
    Ha Magyarország továbbra is jobban teljesít, akkor biztosan :)
  • Tono34
    Magyar hajók vajon lesznek valamikor?
  • Foxy0
    A kulcs szavakat valaki lefordítaná?
  • ChevyG #377
    t8ban tökéletes, én arra értettem hogy nem t10!
  • ChevyG #376
    Hipper testvérhajója!
  • Scharnhorst
    Ezek messze nem végleges adatok, csak amiket megerősítettek, hogy lesznek. (Alpha test, Q&A-k stb.)
  • ikarus44
    A Schleswig-holsteint, meg a Prinz eugent is berakhatták volna.
  • Scharnhorst

• MuldR
    A nemet es az orosz tree az sargabeka. Tudnad javitani, kivancsi vagyok. Koszi :)
  • ikarus44
    ok
  • Rue East
    Nem, az a Yorktown osztályú hordozókat jelenti, nem magát a Yorktownt.
  • ikarus44
    De az a Uss Yorktown nem az osztálya
  • ikarus44
    azért használták úgy ahogy mert kevés volt belőlük.
  • davidbog
    Bismarck Tier 9? Remélem meg se fordul a fejükben, max tier 8. Azt biztosan lehet tudni hogy a North Carolina tier 8. A Bismarck ugyanaz a kategória. Méretekre, tömegre, tűzerőre és kb páncélzatra is egy szinten vannak (ha 1941-es állapotot nézzük). A Bismarcknak is tier 8-nak kell lennie.

Inkább hagyjuk, hogy mire tervezték és használták a nagy felszíni egységeket a németek, mert az egy szánalom. Tökéletesen megmutatták mennyire fogalmatlanok a nyílttengeri felszíni hadviseléshez.
  • Rue East
    Yorktown osztályú hordozó, ott von a tech treeben.
  • ikarus44
    USA is the best!

Csak azt sajnálom hogy az enterprise (CV-6, avagy később CV(N)-6) nincs benne.
  • Scharnhorst
    A játék fórumán folyamatosan jegyzik, hogy mely hajók vannak megerősítve ilyen-olyan forrásból és állítgatják ez alapján össze a tree-ket. (Hozzáteszem azért valószínűleg nem lehet 100%-osnak tekinteni ezeket, de nagyvonalakban igaz lehet.) Ezek a képek az infógyűjtés alapján február 4-ig összegyűjtött adatok.

USA

Japán

Brit

Német

Francia

Olasz

Orosz
  • ChevyG #363
    Bismarck sztem Tier9, T10ben lájtos. (a német haditengerészet a nagy felszini egyégeket elsősorban "kalozkodásra" tervezte)
  • davidbog
    Majd idővel orosz nemzet is lesz. Csatahajóik és csatacirkálóik is lesznek bőven (CV-k is). Tervrajzokban és be nem fejezett hajóként jópár létezett.
    Csatahajók:
    Kostenko, Bubnov, Putilov csatahajói (mindegyik 1.vh végi vagy az utáni tervezet, 35-45000 standard tonnásak, 9-12 darab 16"-es lövegekkel, véleményem szerint maximum tier 8-ig besorolhatóak)
    Project 21 (tier 8)
    Project 23 (Sovietsky Soyuz-osztály, tier 9)
    Project 24 (tier 10)

Csatacirkálók:
    Project 25
    Project 69 (Kronshtadt-osztály)
    Project 82 (Stalingrad-osztály)

Itt elég jó írás van róluk.

Az olasz és francia nemzettel az a baj nincs nekik nagy hajójuk. Például a német, japán, orosz, USA nemzeteknek voltak 70000+ tonnás (H41, Yamato, Montana, Project 24), kvázi tier 10-es BB terveik. Az olasz és franciáknak max 55k tonnásak (UP-41??, Alsace-osztály), ami a többi nemzetnél max tier 9 kategória. Szóval ezeket vagy feltápolják őket tier 10-be, ami azt is jelenti, hogy a Littorio-, Richelieu-osztályú hajóik tier 9-be kerülnek, holott azok a NoCa, SoDak, Bismarck, KGV-osztályokkal egyenértékűek, tehát tier 8-ba illőek és ezzel együtt minden csúszik eggyel fejjebb. Vagy nem lesz nekik tier 10, ami a WG hozzáállásában elképzelhetetlen...
    CV-k, CA-k terén még rosszabbul állnak.
  • ChevyG #361
    először usa és japán lesz
    orosz nem hiszem, hogy lesz (nagyon kevés csatahajójuk volt: wiki, de lehet tervezetttekkel töltik majd fel a techtreet)
    angol, német biztos lesz
    még én az olaszt és a franciát tartom nagyon valószínűnek.
  • TomDantes
    Ami biztos: Egyelőre nem. Azt hiszem USA és Japán ág lesz, majd később német, angol, bizonyára orosz.

Ami valószínű: Olasz-francia, hát talán össze raknak nekik saját ágat.

Önálló nemzetként az OMM nem kerül be, nincs elég hajó, de bizonyára be fognak kerülni csak nem önálló nemzetként, hanem valami összesített ágban. Mint ahogyban a WoT-ban is ígérnek EU-ágat.

• Angelus1991ster
    Akarom ezt az MMO-t! Tegethoff-osztály bekerül vajon?
  • TomDantes
    csatahajókról cikk
  • ikarus44
    szerintem a HP csíkot, és a sérülés rendszert is úgy kellene megcsinálni, mint a Battlestations Pacificben.
  • TomDantes
    Hát lehet alapnak kéne lennie, de sok mindennek kéne alapnak lennie a tankos és repülős részben, legalábbis sokan mondják ezt, és közbe mégse.

Tuti lesz a hajóknak hp-je, rz a ,wot"-os játékmenet. Bár érdekes, mert ha a hajó süllyed, akkor esetleg folyamatosan csökken majd a HP? Vagy csak egyre jobban oldalra dől, süllyed lefelé, és ha el ér egy pontot, függetlenül attól mennyi HP-ja maradt, vége.
  • davidbog
    Biztosan lesz, ennek alap dolognak kellene lennie. NF-ben is volt, ott a dokkban belehetett állítani, melyikből mennyi bindet (lőszermennyiségi egység volt 30-40 darab lőszer volt 1 bind) pakolsz, aztán egy gombbal lehetett váltani. Mondjuk érdekes volt, mert ha egy három tornyos hajó így volt veltöltve: AP, AP, HE akkor a váltással HE, HE, AP lett. Tehát mindig az ellentetje, ezért az összes toronyba azonosat szoktunk rakni (már csak azért is mert más volt lövegszögállás-lőtávolság karakterisztika a HE és az AP-nál).

A cikkben leírtak alapján fel merül az a kérdés, hogy mivan akkor ha a hajó orrát találják el. A csatahajók orra nem páncélozott, csak a vízvonal környékén. Ha a páncélozatlan részt találják el AP-vel akkor azon keresztül megy a lövedék, de ha HE-vel akkor az meg leakaszt egy rakat HP-t?
    Egyáltalán lesz olyan, hogy a hajó élete x HP? Vagy olyan War Thunderes lesz, hogy csak a moduloknak van élete és ilyen globális HP nincs?
  • Plata
    Bétáról van valami infó?
  • TomDantes
    páncél átütés 2

Aha, aha AP, HE, blablabla, arra lennék kiváncsi lehet-e vegyesen tüzelni, azaz első torony AP, hátso tornyok HE, de attól tartok ilyet biztos nem tesznek bele.
  • TomDantes
    Páncél átütés

Én nem bánom ha lesznek szigetek+ sekélyebb víz ahol záronyra lehet futni, így változatosabb a pálya, ha nincs se sziget se semmi, csak víz, akkor minden pálya ugyan olyan lenne. Jó ez így, meg legalább egy kicsit manőverezni kell a hajókkal, nem csak úgy menni mint a vizen. Legalábbis így gondolom, de a gyakorlatban elválik,

A NF-re annyit, bár inkább NF2 bétát próbéltam egyszer, elég is volt. Bementem a hajómmal, és egyből kilőtték. Lőttem én is, de annyi értelme volt mintha borsóval dobálnám őket, kicsit túl erős ellenfelek közé rakott be, kb: loltraktorral Mausok ellen. Lehet azóta változott, vagy tök mindegy, de elment tőle végleg a kedvem, nem is tudom hol tart a játék, de nem is érdekel, amúgy ser győzött meg grafikában se, meg hát így kezdeni esélyelenül, ez így nem jó.
  • davidbog
    Hát nem tudom, mint veterán NF-es nem igazán rajongok ilyen szigetes pályákért. Ott volt hozzájuk szerencsém. Szigetek közt nagy hajóval halál volt ott manőverezni. Jó nagy előny egy torpedóvetős/zuhanóbombázós CV-nek az ilyen pálya.
    Persze majd függ attól, hogy ebben milyen lesz a játékmenet.

Szerintem a lőtávolság és az célzás lesz az igazi kulcskérdés, azt hogyan valósítják meg. A lőtávolságnál lehet-e majd a nagy lövegkkel maximális lőtávolságra (maximális szögállsú lövegeknél) pontosan tüzelni. Vagy reálisabb lesz és mondjuk csak a max lőtáv feléig, 2/3-áig (~18-25 km) lehet majd pontosan lőni. Jobban tetszene ez a verzió, erre a ~20 km-es távolságra eltudtak lőni a cirkálók is, lőtávolba tudnának kerülni.

NF-ben a maximális szögállásra is lehetett pontosan tüzet vezetni. Top hajókkal piszok izgalmas volt, amikor perceken keresztül forgolódtatok és az egyik sortűz telibekapta az ellenfelet, az meg berottyant vagy kritikus szint alá sérült.
    De amúgy rohadt irreális volt és a kisebb csatahajók csak foodnak voltak jók, a cirkálók még annak se. Az egyetlen esélyük az volt ha olyan pozicióból tudtak lőni, ami nem volt felderítve és nem látták honnan lőnek. A ship treek középső részével senki nem játszott, maximum csak az OP premium BB-kkel.
  • AlucardHuN
    nem 2 pillanat*
  • AlucardHuN
    A Hood-nak pont az volt a baja hogy nem csatahajó volt hanem csatacirkáló, és emiatt gyengébb páncélja volt + lőszertalálat. De ettől eltekintve teljesen igazad van, itt azért 2 pillanat lesz végezni egy csatahajóval. Mellesleg itt komoly csapatjátékot is el tudok képzelni ha ugyanis lesznek légvédelmi rombolók azok majd fedezhetik az épp aktuálisan veszélyeztett hajókat + a saját hordozó gépei. De amúgy tényleg nem lesznek u boatok? Pedig a rombolóknak tudtommal az az egyik fő területe (mégha eredetileg nem is azok ellen talállták ki őket. )
  • TomDantes
    Már attól függ, egy gyorscirkáló igen nagy sebességre képes. De szerintem meg a sebbesség a kulcskérdés, egy repülő ha találatot kap: lezuhan.
    Egy csatahajót nem lehet egy-kát lövéssel percek alatt elsüllyeszteni, jó persze akadtak kivételek, mint a Hood, de azért eltart egy darabig a dolog. És ez így van jól, mi szar lenne ki úszok a csatahajómmal, onseshot, és vége.
  • Nazarov77
    A hajók lassúak, szerintem korrekt idő az a 20 perc átlag.
  • ToCsEk
    hát most hogy így belegondolok wotban 15perc van ritka a 10+os meccs az a +5perc meg elmegy
    mondjuk biztos nehezebb lesz eltalálni valaki mint tankosba vagy repülősbe
  • Caliph
    nyugi , majd a carrierrel csatahajók közé száguldó tomato -k meggyorsítják a menetet:D
  • TomDantes
    Dehogy sok. Azért egy 70 ezer tonnás hajóval ne két percig tartson, piff-paff elsüllyesztenek. Taktikusabb és lassabb játékmenet kell mint tankokkal vagy repülőkkel.
  • ToCsEk
    hát ahogy olvastam 20perces lesz egy átlagos csata szerintem az kurvasok :(
  • Foxy0
    jók lettek a hajók már nagyon várom, kár hogy nem lesznek benne tengeralatjárók