22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Plata
    Az új japán hajókról készített videóban van egy hajó ami 10 torpedóvetővel van szerelve,az valami vicc?
    Ha jól láttam 10x3 cső.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.04.22. 17:29:32
  • DantesHUN
    Én már csak pár csatát megyek naponta, a hordozókat meg végképp hanyagolom. Majd akkor fogok több csatát menni, lesz rendes páncél, sebzés, ilyesmi.
  • Pluskast
    Nem mindig de elég sűrűn előfordul. Mondjuk ez nem is baj, amit nem szeretek ha aránytalan az MM. Teszem azt nálunk 3 db 4-es csatahajó odaát meg 2 hordozó négyes szinten, plusz egy ötös csatahajó (tegnapi példa volt).
  • Dewri
    Miért nem szakaszoztok? Itt vagyunk a fórumon sokan, beszéljetek meg időpontot és mehet a "randi"...:)

De tényleg. Nekem sincs ismerősöm aki játszik, de sikerült szakasztársat találni, így néha be tudunk menni ketten is. Nem mondom, hogy simán lehozzuk a csatákat, de azért nyilván egész más fíling, ha kommunikálva, egymást fedezve, egy célpontot lőve haladunk, bár gondolom nem kell ezt magyarázni veterán játékosoknak...
  • DantesHUN
    Én hordozóval az 1 vadász2 torpedó1bombázó felállást használom, az minden ellen használható, de igazából a random csapattársakkal...tök mindegy.
  • Dewri
    Akkor viszont nem kéne teljesen egyformának lenni a sorsolásoknak, legalábbis nálam azóta nincsenek olyan körök...
    Utoljára szerkesztette: Dewri, 2015.04.22. 15:43:47
  • csoszi87
    Ez nekem sem általános 1-2 alkalommal sikerült így mással együtt működni.
    Amúgy tényleg kellemetlen szokott lenni, hogy úgy néz ki ugyan az a célpontunk, minden repülő arra tart, és Pistike otthagy letolt gatyával, mert mást látott.
    + írtam is valamelyik nap, kipróbáltam a 2 vadászos megoldást. nincs ellenfélnél hordozó.
    Köv körben 2 torpedós voltam egyedül a csapatban hordozó.
    Ellenfél szó szerint ledarált a vadászokkal.
    Utoljára szerkesztette: csoszi87, 2015.04.22. 15:39:18
  • Dewri
    Igen, vannak ilyen érdekességek a játékban. Csomó olyan hajó van, ahol a nagyobb szint gyengébb, akár életerő, akár hatótáv, akár ágyúk száma tekintetében. Az ember azt hinné azért nagyobb szint, mert erősebb, jobb cucc lesz, erre meg vért kell izzadni néha, hogy legyen egy gyengébb hajód a végén...
  • Pluskast
    Kongom van és random battle-ra van állítva:)
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.04.22. 15:39:11
  • Dewri
    Persze nem ártott volna ha nem agyhalott a csapat, de ahogy írtam, simán le tudtam volna hozni, mert az Aoba-Kongo-Sims is csupán pár ezer hp-val lézengett a végén és nekem még bőven megvolt a hajóm fele. 2x is rá tudtam lőni az Aobára, a Sims is kapott egyet míg a Kongo takarásban volt. Ha ezeket csatahajóhoz méltó sebzésekkel megadja (nem mellesleg a másodlagos ágyúk is osztották az Aobát, azoknak is érdekes, hogy miért nincs rendes sebzése, pedig a 152 mm ágyúk azért nem annyira rosszak egy cirkáló ellen...), akkor a Kongo jött volna és utána már csak a Saipan marad. De mivel párszázas sebzéseket adott/sorozat és utána ugye fél perc töltés/sorozat, persze hogy buktam, az Aoba nem fél percig töltöget, a Sims is küldte az ágyút, aztán a torpedót is...

Az egy dolog, hogy ha mellélövök, vagy rosszul helyezkedek, vagy bármit elcseszek ÉN, akkor bukta van. De hogy azért bukjak, mert, mint jelen csatában is, a JÁTÉK nem adja a sebzést és EMIATT halok meg, pedig bőven erősebb vagyok, eltalálom a célt, megvan hozzá az ágyú is?? Amikor abszolút egy nyomorult random számon bukik el a meccs, és semmi köze a hajóhoz, a legénységhez, a játékoshoz, na ez a legrosszabb! És amikor ez már lényegében 10ből 8x így megy (pl wot...), akkor lesz elég...

De mindegy, ettől függetlenül izgalmas kör volt, a végén sajnáltam is, hogy nem vettem fel videóra.
    Utoljára szerkesztette: Dewri, 2015.04.22. 15:33:46
  • Dewri
    Ezzel majd vigyázz, mert a csontra azonos hajó mindkét oldalon az leginkább azt jelenti, hogy még a játék elején tartasz és emiatt botok ellen rak be a gép. Ott jellemző a teljesen egyforma hajópakolás.

Nézd meg középen a neved mellett jobbra milyen típusú csatát játszol, mert alapból "standard battle" van beállítva, aztán egy bizonyos szint után lehet átmenni "random battle" módba, ahol már emberek ellen mész és egyáltalán nem egyformák a hajók, viszont a tépé és a kredit is a sokszorosa a standardban kapottnak! A váltás nem automatikus, neked kell átkattintani randomra.

Tudom, mert a wot után én is csodálkoztam, hogy hogyan lehetséges teljesen egyforma hajókkal játszani mindkét oldalon, milyen király itt az MM, pedig WG játék ez is, lám így is meg lehetne oldani. De nem, csak a standard battle volt az oka...
  • DantesHUN
    Próbáltam én is hogy csapattárs hordozóval együtt működni, de nem sikerült. Például gondoltam kísérem a saját vadászommal az ő vadászait, így légi fölényben lennénk, megtaláljuk az ellenfél repülőit, támadok...ő meg ott hagy mi eb a szarát és nem segít, megy a másik irányba a gépeivel. Persze szakaszban két hordozó, az igen erős tud lenni.
  • Caliph
    nem értem a rombolók torpedó távjait sem...vegyük pl a 6os amcsit. úgy rombolónak a torpedó lenne a fő fegyverzet,kis megymagköpködővel max másik romboló ellen ér valamit. na most az amcsinak 6osnak alapból van 5 km torpedó távja ami a fejlsztett modullal 4re csökken:D
    míg a japónak van 6,és a fejlesztett modullal 10 re nő :D izé...
    és ott a japó 6os cruiser,alapból 10 km
  • csoszi87
    Épp azon gondolkodtam tegnap, hogy 2 hordozó szakaszban szerintem marha erősen össze tudna dolgozni.
    Volt olyan meccs, ahol figyeltem a csapattárs hordozóra, együtt mozogtunk, egyből kiszedtünk 1 BB-t, majd úgy hogy össze se beszéltünk mentünk az ellenfél hordozóira.
    Ha vadász jött, akkor a mi 1-1 vadászunk egyből szétkapta.
    Lehet keresni kellene szakasztársat, most úgyis csak hordozóval játszok.
  • kailee
    Ahogy elnézem azért a csapatodon is múlott hogy ,hogy végződik a mecs. gondolom a carrier egyszere beküldött minden repülőt. azt meg se nézte hogy ellenfélnek milyen carrier van és hány db. Saipannál már eleve gondolkoznék hogy küldjem a repülőket mert ha úgy van felszerelve akkor az 3 fighteres is lehet. de még ha csak 1 van neki meg 1 a rangernek akkor erő fölénybe volt. szépe ledarálták a repülőit rögtön az elején úgy hogy még sebzést se tudott bevinni .

De amit leginkább megszívtatok, hogy az ellenfélnek a cruiserei magasabb szintűek voltak, és főként japán. eleve tud lőni és torpedót eregetni. 3 aoba meg 2 penacoda szinte meg zabálták a hajóitokat.

Nálatok a 2 cleavlend, omaha, atlanta az is ütős páros lett volna főleg a 2 romboló támogatással, de valami nagyon félre sikeredett ott
  • Plata
    Nekem is volt már olyan hogy több Xp-t kaptam vesztes csatában mint a nyertesek.
  • Pluskast
    Egyébként az MM még nagyon nincs beállítva. Ha csapatban mész hihetetlen, hogy a játék milyen kiegyensúlyozatlan partikat hoz össze, ha meg egyedül mész akkor 10-ből kilencszer csontra ugyan olyan tierü és ugyan olyan szintű hajók vannak mind a 2 oldalon. Tegnap haverokkal azon hüledeztünk, hogy nálunk kettő de volt olyan eset, hogy 3 tierel magasabb hajókat is bepakolt a játék. Persze ez még zárt béta és gondolom ezen javítani fognak de ezen mindenképpen változtatni kellene.
  • Dewri
    Tessék. Érdemes megnézni az én csapatom pontjait és az ellenfél játékosainak pontjait. Tök ugyanaz van itt is mint a wotban...

Én maradtam egyedül a végére, egyetlen sorozat kellett a Kongonak, szintén egyetlen sorozattal kilőhető volt a cirkáló, a rombolójuk is. A Kongo bement egy sziget mögé, a cirkálóról pedig 2 sorozat se tudta levinni a pár ezer hp-ját (romboló szintén kapta a kemény 160 sebzést...), így persze hárman ki tudtak nyírni. Továbbra is képtelenség csatahajóval normálisan játszani, mert amikor ilyen kevésen múlik minden, és simán tudnám nyerni, akkor adja a 300-500-900 sebzéseket, miközben engem 3 hajó lő szarrá. Röhej...
    Utoljára szerkesztette: Dewri, 2015.04.21. 23:05:33
  • csoszi87
    Gondolom ha valaki ügyes és tud figyelni 1x-re 3 torpedós szakaszra sokkal nehezebben tudja a célpont kikerülni az áldást.
    Akkor majd SOON kiderül.
  • DantesHUN
    Szerintem jobbak lesznek, de...ez csak akkor lesz érdekes ha páncél lesz. és valami lesz a köv patch-ben
  • DantesHUN
    Ennek nem tudom mi értelme van hogy több szakasz lehet, de kevesebb géppel...de majd látjuk élesben
  • Dewri
    Hát pedig itt ilyesmik lesznek csak. Gondolom próbálják majd kiegyensúlyozni a 2 oldalt, de nagy különbség nem lesz. A hordozókkal amúgy sincs mit variálni, fegyverük nincs, csak a repülők számával és típusával tudnak dolgozni... És az amcsi csatahajókat várom, kíváncsi leszek jobbak lesznek e mint a japánok, mert elvileg van rá esély.
  • csoszi87
    Nem ismerem a hajókat, csak tetszenek.
    Amcsi hordozókkal se tudom mit csináltak eredetihez képest.

Csak azt hittem korábban már adtak ki infókat a hajókról, nem csak annyit, hogy több szakasz lesz az égen, de kevesebb repülővel, mint amcsi társukon.

De köszönöm ismét a segítséget.
  • DantesHUN
    Milyen pontosabb infóra gondolsz? Milyen repülők lesznek vagy ilyesmi? A létező hajók valós adatai fent vannak a neten...az hogy WG mit bűvészkedik, meg ki tudja.
  • Dewri
    Eh, japán csatahajó árleszállítás van, persze múlt héten lett meg a Nagato, most meg messze még az Amagi... Egy USA cirkálós akció is kellene, hogy a Pensacola ne nullázza le a kasszát majd.
  • csoszi87
    Köszönöm, de akkor az amit én is találtam.
    Azt hittem vannak már valamivel pontosabb infók.
  • DantesHUN
    http://forum.worldofwarships.eu/index.php?/topic/11327-development-bulletin-031/page__p__199011#entry199011

és

http://worldofwarships.eu/en/news/common/dev-diaries-5/
  • csoszi87
    Japán hordozókról van valahol infó?
    Fórumon gyakorlatilag semmit nem találtam.
  • DantesHUN
    Ne lőj HE-t, AP-t lőjj.
  • kailee
    én véleményem szerint attól hogy a hajót eltalálja nem feltétlen fog neked 4000 ret sebezni. neki csapódott és lepattant ez is találat de mégse sebez.
  • ikarus44
    Hogy örültél volna, ha nem süllyed el másodjára mi?
  • tutyimutyi2
    jéh sűllyedt el a hajóm aztán mikor már csak az orra látszott ki akkor hirtelen kiugrott a vízből és még egyszer elsűllyedt.
  • SzocsA
    Nagatoval megyek mind a 8 lövés talál HEvel a fedélzeten és csak 3800 dmg? 7.5 kmrel volt tőlem.
    Az van írva hogy az AP sebez max 12000ret kb a he meg 4000ret kb. dupla ágyúm van, ha leadok az egyikkel egy lövést és mind a kettő betalál APpal akkor 24000 dmgnek kellene mínuszban lennie nem?
  • DantesHUN
    Egész pontosan ezt írják:

,,Armour: Many testers voiced concern that armour played an insufficient role in the game. Having studied the feedback and compiled the damage statistics, we decided to make a slight change to the armour calculation—now it takes into account the plating and construction steel. This provides a moderate defense boost for a number of cruisers and battleship"

Hát ez alapján ez csak kis változás lesz. Nem az igazi, de talán lehet reménykedni, elindulnak egy jó úton ,és lassan megcsinálják.
  • DantesHUN
    Ja, amúgy lesz más is, nem csak a lenti dolgok, új hajók is, ha jól olvastam, a hiv fórumon. Ez végülis jó...csak a fránya páncél...ha rendbe teszik hátha...nem is merem remélni. Szóval japó hordozók és USA csatahajók jönnek.
  • DantesHUN
    Változtatnak a páncélzat működésén? A működésén? Nincs páncélzat...előbb talán legyen benne...bár lehet így értik a dolgot. Nagyon remélem, mert ez legnagyobb baj vele.

Nekem a töltési idővel nincs bajom, a csatahajókkal nem ez a gond. És a lőszereknél, bár az jó hogy a HE hasznosabb lesz kis hajók ellen, de inkább az kéne, hogy egyrészt páncélzat, másrészt sebzést normálisan beállítani, azaz például nagy kaliberű AP lőszer menjen át robbanás nélkül a kis rombolón, illetve a kis romboló AP lőszere meg NE üsse át a csatahajót.

Nem rossz ötlet HP vissza töltés a cirkálóknak, bár ha van hajó ami nem szorul rá az Des Moines. Akinek azzal se megy...

De hurrá hurrá! A Kitakami kap füst generátort. Aki nem ismeri azt a hajót, az egy cirkáló ami kis millió torpedót lő ki. Egyszerre. De legalább már látni se lehet. És prémium hajó.

A zászlós cucc érdekes, jól hangzik.

Összeségében ígéretes, nagyon ígéretes, ha...a páncélzatból lassan tényleg az lesz amit várunk. Akkor jó lesz. De ha az nem lesz jó, akkor
  • Dewri
    Nagy változások várhatók hamarosan!

• Toweliee
    Mondjátok el légyszives, hogy a torpedóval való sikeres találat bevitelének mi a módszere, és, hogy a célkereszt rovátkái csak van vagy konkrét távolsági érték (+ magassági/mélységi célzás) rejtelmei.
  • DantesHUN
    Fehéroroszok, tudtommal, szóval olyan orosz-szerűek. Fehéroroszország az utolsó európai diktatúra, és a mostani Putinyi államnak is jó barátja, szövetségese, ideológiában is igen oroszokkal értenek egyet, tehát olyan orosz-szerűek.
  • Plata
    Orosz szerűek?Ruszkik fejlesztik nem?Az egész WG ruszki.