22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Jacktor
    Jogos.
  • Győri Devi
    A játékban mások az arányok. Ha úgy működne mint a valóságban BB-vel átérni a pálya másik oldalára órákba kerülne....
  • Jeffjohnson
    Na, megkaptam én is a no skill CV-t mert a vak BB Aladárt meg az 5 perce egy irányban egyenletesen haladó Cruiser Bélát kiszedtem. Hozzáteszem ennek ellenére nyertek (1-1 CV) de végig azt lehetett olvasni, hogy ez mennyire igazságtalan meg mennyire no skill + az arty is jobb a WoTban meg, ahhoz is több skill kell. A bomba meg miért sebez 5000-et, meg miért gyullad ki, egyébként ő volt a hülye mert egyből elnyomta a javítás skilljét a süllyedésre ezért, mikor már jött a bombázóm nem volt neki javítás . Azt bezzeg nem vette észre, amikor a csapattársa okosan BB-vel kimanőverezte mind a 6 torpedómat, persze én is elbasztam de ügyes volt a gyerek írtam is neki, hogy jól csinálta.
  • Jacktor
    Ok, de a 44 csomó, az 81 km/h. Ekkora sebességgel pedig 30 másodpercig tart megtenni 0,7 km-t, nem pedig 6,1.
  • Győri Devi
    Az észlelési távolságból annyi idő alatt ér hozzád a torpedó, ergo ennyi időd van csinálni ellene valamit (reakció idő). De a forrás linkben le van írva, hogy dolgozta ki a dolgokat és mit jelent.
    Utoljára szerkesztette: Győri Devi, 2015.07.17. 13:32:51
  • DantesHUN
    Nem hiszem, ez másodperc adat.
  • Jeffjohnson
    Szerintem abból a távolságról ennyi időd van kitérni előle.
  • Master91
    Én se értem
  • DantesHUN
    Mi az a reakció idő? Annyi idő alatt lesz éles, vagy annyi idő alatt lesz látható, vagy mi az?
  • Győri Devi
    Ha már úgyis DD-kről van szó akkor itt van egy táblázat reakció időkről torpedók ellen:

forrás
    Amúgy szerintem a DD kifejezetten az a hajó ami tudja befolyásolni egymagában is egy meccs kimenetelét, illetve szerintem a legélvezetesebb játszani is velük. Nincs is jobb mint látatlanul végig menni a pályán és kiszedni a BB-ket meg a CV-t.
    Utoljára szerkesztette: Győri Devi, 2015.07.17. 13:10:00
  • Jeffjohnson
    Sebességbe nagyjából ugyanaz hatótávra a japán a jobb, meg sebzésre is. Pont ezért kérdeztem, hogy mi az érv a mellett, hogy végigszenvedjem az USN DD ágat? Mert szerintem semmiben nem jobbak.
  • Jacktor
    Igen, de a japán torpedó meg esetenként jóval lassabb és kevesebb is. A t5-ös japánnal mondjuk 6k-val több az átlag sebzése :)
  • seepheeerd
    A következő kiegyenlített meccs:
  • seepheeerd
    Bizony... végig láthatatlan, ha ügyesen mozog...
  • Jeffjohnson
    Akkor Japánnal még jobb lenne mert ott 7-10km-re lehet a torpedót elküldeni, ami még az észlelési távon kívül van. Magyarán láthatatlan tudsz maradni.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.07.17. 11:48:13
  • StrikeFor
    az is faszság,hogy annyi XP-t szerzek T2 es DD vel mint a T7 es BB-vel :)

fixlálják már a BB-k sebzését ajóéletbemán! :D

ui:még 112k :P
  • seepheeerd
    Mai első csata:

Már az sok jót jelent, ha stock-kal a tetejére tesz... Úgy lőttek le 1/5 HP-ra, hogy nem is voltak az én lőtávomon belül. Egyszer tudtam egy 4-es sorozatot bevinni a felderítővel megnövelt lőtávról, aztán egy DD megkerülve az egész mindenséget onnan eresztett belém vagy 8 torpedót, ahol csak a mieink lehettek. Persze láthatatlan volt végig...
  • Tono34
    T5 japán romboló 10km-es torpedó táv :)
  • seepheeerd
    A WG fórumon ezt is szépen kitárgyalták: a win rate egy nagy faszság.
  • Jacktor
    "De az semmit sem ér mert a torpedóik hatótávja 8-as szintig kb. 4-5 km. Ez így eléggé használhatatlanná teszi ezt az ágat."
    Nehogy azt hidd. Én is azt hittem. Aztán mióta DeltaTM-mel szakaszozok (ő jellemzően DD-vel jön én meg CV-vel), rá kellett jönnöm hogy igazából én vagyok a noob DD-vel. Sebezhetek én bármennyit a CV-vel, az esetek 90%-ában övé a topXP a csatában (az amerikaival is). Nicholas 64%/41k/1,64 (wr/avg.dmg/avg.kill). Egyszerűen csak jól ismeri az adott hajó láthatósági adatait és ezt az adott pálya nyújtotta körülmények közt maximálisan ki is használja. Fentről általában csak annyit látok hogy épp kit szopat halálra... (minden pejoratív fennhang nélkül). Na majd kérek tőle pár replayt (ha van neki)...
  • Sendrov
    Szerintem meg egyik megoldás sem jó. Teljesen random a dolog. Ha mindenki elindul jobb felsőbe, te meg egyedül, vagy 1-2 hajóval balra, az jó eséllyel öngyilkos művelet. Ugyanis az ellenség sem különb és ott is mindenki jobb felsőbe rohan, ami felőled nézve a bal oldal, így belefutsz a komplett ellenfél hajórajba és rombolók, cirkálók, csatahajók, repülőgépek össztüzében találod magad.
    Nekem pl. volt olyan domination meccsem, ahol mindkét csapat jobbra fel a térkép jobb sarkába. Gondoltam én is beállok a többi közé, lesz ami lesz. Meg egyébként is, egységben az erő stb. Amikor felértünk a jobb felső sarokba, balra fordult a flotta úgy, hogy a jobb szélső hajók a pálya szélét jelző vonalon hajóztak. Az a vicc, hogy egyszerűen nem találkoztunk ellenféllel! Valószínű ők is a az óra járásával ellentétes irányba köröztek a pálya átellenes végén. A game vége felé volt egy kis rombolós-cirkálós csetepaté a map közepén lévő egyik foglalási pontnál amibe mindkét flotta bele-bele küldött egy-egy sortüzet, ha valamelyik ellenfél hajó felvillant.
    A végén draw lett, úgy, hogy a flották zöme nem is találkozott! Egyből nyomtam a power off gombot! :)
  • StrikeFor
    jaja megvettem a legalapabb hajót kiszedtem vele 2-3 ellenfelet....3 meccs 3 win......annyit sebzek a torpokkal mint a kibaxott T7-es BB-el...........torpedózni easy mód az aim assistal ami bevan építve a játékba.........ennyi erővel lehetne az a mod is a többi hajónak ami volt korábban.........

ui: amúgy felejtős,mert nem az én stílusom,de mind a 3-om napi küldim torpedós volt 2 meccs alatt legalább meglett az is :)
    Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.07.17. 10:17:31
  • Jeffjohnson
    De az semmit sem ér mert a torpedóik hatótávja 8-as szintig kb. 4-5 km. Ez így eléggé használhatatlanná teszi ezt az ágat.
  • Pluskast
    Ricsu szerint egy kalap fos. Azt hiszem ő valahol tier 8 környékén abba is hagyta a velük való kínlódást. Az ágyúik erősebbek a japó rombolóknál.
  • Jeffjohnson
    Most nézegetem az USN DD ágat és meglehetősen gyengének néz ki így "papíron". Van valakinek tapasztalata velük? Mi az erősségük mert így hirtelen azt mondanám semmi.
  • Pluskast
    Az Atagot kb 12 km-ről lőtte ki. A videó lényege inkább az, hogy aki nem tudja az legalább megismerheti, hogy nagyjából hova kell lőni a citadel hit érdekében.
  • Jeffjohnson
    Másik játékban olvastam de szerintem ide is érvényes. Jobb egy rossz haditerv mint három jó. Magyarán hiába akarsz te jót azzal, hogy a szárnyakat véded, az összkép szempontjából csak a saját játékodat rontod el és veszít a csapat is mert szétaprózódik az erő. Sajnos a normál csata a nagy taktikázásra nem jó, egyedül nem sokra mész, jobb a tömeggel sodródni, hacsak nem vagy csapatban.
  • StrikeFor
    azt szeretem még,hogy ha baj van és forgatom az elsődleges ütegeket a célra addig a fejlesztett nagyobb pontosságú másodlagos ágyuimmall megvédhetem magam ha baj van :D

• StrikeFor
    nem veszem ,mert igen sokszor elmegyek ellentétes irányba 2-3 sráccal mint a zerg.......tehát ergó hülye vagyok és magam alatt vágom a fát a nagyobb kockázattal ,de én nem tudok résztvenni a lemming menekülős bullshitben amit a játékosok 70-80% a leművel :)
  • Jeffjohnson
    Ne vedd támadásnak, de ha 5 meccsből 4x te halsz meg elsőnek, akkor nem lenne érdemes elgondolkodni azon, hogy benned is van a hiba?
    Én amikor DD-vel elsőnek halok meg mindig magamat szidom, hogy mi a rákért rohantam be az ellenség közé/mögé. BB-vel talán még sohasem haltam meg elsőnek. Egyébként jobb a győzelmi arányom BB-vel mint CV-vel. Mondjuk ezen én is meglepődtem, bár ez eléggé csalóka mert ahhoz, hogy egy rossz csapattal nyerj kiemelkedőt kell nyújtani.

Korábbi témához: Az a srác, akinek vagy akiknek 90%-os győzelmi arányuk van (van egy topic is erről a hivatalos fórumon), úgy érték azt el, hogy piszok gyorsan kihúztak 1 ágat és onnantól (mindig divízióban) könnyen alázták a többieket, mivel az MM jobb híján kisebbekkel rakta őket össze.
  • StrikeFor
    7 HIT 5326 sebzés........jó éjt ma is a WG ről álmodok és arról,hogy az összes BB fejlesztőt agyonverem :D

Colorado a legjobb fedélzetével is bődületesen szar és az a baj ezt mindenki tudja is....pofátlan módon jönnek rám elsőként....

egy Cleveland kifordult a tornyaimmal ellentétes oldalon.....mire ráfordultam beletudtam lőni 7-et és meghaltam :D lenyomott 1v1 ben simán

5 meccs 5 loss ebből 4x elsőnek haltam meg...........
    Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.07.16. 23:52:42
  • StrikeFor
    az milyen "random",hogy 100 lövésből 70* 1240 a sebzés?
  • Scharnhorst
    Még, hogy nincs tengeralattjáró a játékban.

• StrikeFor
    nagyon ügyes,hogy 2-3 km ről szinte fixen tud Citadellát lőni......szarkazmus OFF

amúgy ki nem tud? :D valódi harcot 15-20 km-es fix Cit lövéseket mutasson ez bullshit
  • ikarus44
    Kis off:
    "De induláskor az xvm alapján egyből elkönyvelik hülyének, miközben lehet, hogy a nehéztankjával ő fogja megállítani az ellenfél betörését tök egyedül, amire ha hülye lenne, nem lenne képes"

A WOT-ban én is sárga vagyok (de sokáig narancs voltam) De néhány hete az egyik csatában himmelsdorfon Tiger II-vel egyedül tartottam fel a halálutcát 5-6 enemy tankkal szemben. (akkor még narancs voltam) És azt nem kell részletezni hogy a Tiger II mostanában mennyire agyon van nerfelve (pl. zsinórban kaptam 3-4 mecsen sidescrape-ben ammorack-et majdnem full HP-ról meg ilyenek...) )És abban a csatában lett meg a 15. heavy egyéni küldetés is.)
    Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2015.07.16. 22:44:22
  • Dewri
    A játék PvE-ben kezd, botok ellen. És azért nem kell NASA mérnöknek lenni ehhez a játékhoz szerintem. Ráadásul sokan a wotból jönnek át. Én itt az első botos csatáimban 3-4 killeket toltam és soha nem lőttem szigetekre, nem lőttem torpedókat a semmire és csapattársra sem, mert ez alap... Akit érdekel a játék, az utánaolvas, nézeget videókat, képben van legalább a lőtávról. Akit meg nem érdekel és csak a grafika miatt van itt, az húzzon vissza a wotba (vagy ahova sokszor küldjük őket játék közben...), ne csessze el mások játékát. Ha kirekesztés, hogy a 10 éven aluli kis debilek kiesnek, hát szerintem az csak jó a játéknak...

A stat abszolút nem mérvadó. Itt van az a csávó, aki 90%-os stattal nyomja, gyakorlatilag kizárólag hordozókkal. Aki csatahajózik, az életben nem lesz 90%-os, de attól még lehet jó játékos! A wotban is meg lehet nézni a lilákat, nem KV4-el hozzák össze, hanem általában td-vel... Ha beülne egy KV4-be, lehet hogy ledarálná egy narancs KV4, mert az nem feltétlenül azért narancs mert hülye, hanem mert nehéztankkal elég nehéz játszani a wg fos játékának körülményei közt. De induláskor az xvm alapján egyből elkönyvelik hülyének, miközben lehet, hogy a nehéztankjával ő fogja megállítani az ellenfél betörését tök egyedül, amire ha hülye lenne, nem lenne képes. Miközben a lila td hátul ücsörög és várja, hogy a szarrá sebzett ellenfelek átjussanak a csapattársak tetemén, hogy aztán kiszemezgesse őket 500 méterről a bokorból és kapja a sok sebzést és killt a végén...

Ahogy itt is undorító a csatahajó a torpedók, a nulla páncél és a nevetséges sebzésrendszer miatt... 6 kill egy csatahajóval sokkal nagyobb eredmény, mint 6 kill egy hordozóval, de a hordozó fogja kapni a rengeteg pontot a 6 killre, mert a torpedók miatt nagyságrendekkel többet fog sebezni ezalatt, így jobb lesz a statja, miközben feleannyit nem dolgozott érte, mint a csatahajó, ami testközelből adta-kapta a lövéseket... És ha összerak egy 50%-os cv-t meg egy 50%-os csatahajót a stat alapján a rendszer, garantáltan a cv fog nyerni, hiába ugyanaz a stat...

A megoldás, miként a wotban meg egyéb ilyen szarokban is az lenne, hogy legyen azonos tieres MM és ne legyen RNG. Vegyék figyelembe a járművek értékeit, a lövedékek adatait, a becsapódási szögeket, távolságokat és ennyi. Akkor nincs az, hogy nem ütöm át a 10 mm páncélt Tigrissel, nincs az, hogy a 356 mm ágyú ezret sebez egy sorozattal, és fordítva se működne, kis fos hajók/tankok nem lőnék halomra a nagy dögöket. Mindjárt lenne értelme a taktikának, a csapatjátéknak, a mozgásnak, stb. Addig meg marad ez a szenvedés, hogy elég irányba lőni, majd lesz valami belőle, vagy 40ezer, vagy 810 sebzés, ahogy a rendszer épp beadja....:(
  • TuskoMobile
    jah egyetlen játékot ismerek amiben valahogy így próbálták megcsinálni és az magyar is xD honfoglaló a neve
  • TuskoMobile
    bannolni azért túlzás főleg hogy senki nem úgy kezdi hogy pró vmiben ez eléggé kirekesztő és nem jó hozzáállás mert így meg nem segíti a fejlődést hisz ismert a mondás ismétlés a tudás atyja

inkább amit már mások is felvetettek nem 1x és nem csak itt és tök értelem szerű ha már van stat (de mi a ....nak) akkor használni is kéne hogy kb az egyforma vagy hasonló játékosokat összerakni de ezt jó lenne az összes játéknál bevezetni ha fair play volna ebben a világban de ugye nincs sajna
  • aru
    Altra alapértelmezetten a "Alternative Battle Interface mode" van rakva. :D
  • Dewri
    Olyan is kéne, amiben bemutatják, hogy ne állj a hajóval. Vagy ne menj a térkép sarkába tömegesen, miközben a másik oldalon van a harc. Vagy menj be foglalni, ha 3-4 foglalás a feladat és az ellenfél már elfoglalt 3-4 pontot...

Szerintem azt meg tudnák csinálni, hogy aki nem sebez mondjuk 3 egymást követő meccsen egy bizonyos mennyiséget, vagy nem szerez egy bizonyos mennyiségű pontot, azt bannolják egy napra... Talán ez motiváció lenne a sok ácsorgó/semmit nem csináló idiótának. Aki meg 1 sorozatnál többet lő egy szigetre induláskor, illetve induláskor kilövi a torpedóit, instant végleges kitiltás...