22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Dewri
    És hogy ne csak a csatahajókkal példálózzunk mindig: mai szorzós kör a tier4 Isokaze rombolóval, 2412 xp, 120ezer kredit, 2 kill, ezek csatahajók voltak. Ez nagyon jól hangzik, jobb mint a CV köröm, mit pofázok akkor, mondhatnánk. De lássuk a részleteket!

Átmentem a térképen, hátul együtt mozogva közlekedett 4 csatahajó, rájuk mentem. Szigetek nehezítették a torpedózást, várni kellett míg elhalad az első 2. Közben a repcsik és egy másik romboló felderített, így máris lőttek, de nem volt vészes. Bementem 5 km-re, onnan torpedóztam az elsőt, az első hullámot túlélte, pedig kapott jópárat, így újra fordulnom kellett, hogy befejezzem. Közben már 3 hajó lőtt+a másodlagos tűz is kettőtől, füstöltem, cikáztam, javítottam, vártam a töltést, újra célozni kellett, a lövéshez oldalt kell fordulni, ami életveszélyes.... Több mint a fél hp-m hiányzott mire elment a második adag torpedó, ez kiszedte az egyik csatahajót, küldtem még a másikra is ami mellette jött. Mielőtt kilőttek, még el tudtam küldeni egy utolsó adagot, az is talált, majd jóval később elsüllyedt ez a dög is. Harmadikként öltek meg a csapatból és onnantól minden a többieken múlt, akik ugye általában retardáltak. Szerencsére ezúttal megnyerték valahogy. Na így kaptam győzelemmel, szorzóval ennyit!

Látható, hogy egy jó körhöz erősen szenvedni kell a rombolóval és akkor is többnyire kinyírnak, mert a kevés hp miatt a közelharcból nehéz kijönni össztűz alatt. Soknak tűnik az xp és a kredit amit adott (szorzós körre, hangsúlyozom!), de messze nem ugyanaz a teljesítmény így összeszedni, mint kattintgatni párat a repcsiknek és néha új irányt adni hátul a hajónak...
  • Dewri
    NA végre egy jó kör, szemben csak egy Langley meg valami japán cucc. 11 torpedótalálat, 15 repcsi, erre adott 1188 xp-t (szorzó és zászló nélkül), 80ezer sebzés (+1700 vízbetörés miatt), nettó 106500 kredit. Fordítsuk le hajós nyelvre: 11 találat és némi légvédelem.

Most akkor nézzük a szomorú valóságot: Myogi tier4 japán csatahajó, 80% mellélövés, ha meg talál akkor kemény 1000, pontosan 1000 sebzés legtöbbször. Tier4 USA Wyoming, 50ezres sebzésnek már NAGYON örülni kell, mert az tényleg iszonyat jó kör vele, ilyenkor már azért akad kill is, légvédelem szánalmas és feleennyit nem kap xp-ben, de kreditben se kap 100at, ráadásul az 50ezer sebzést nem 11 lövésből hozza... És íme a tier4 USA hordozó, 1200 xp, nettó 106ezer kredit, egyetlen torpedós osztaggal, mi lenne akkor 2-3 ilyennel...

Tény, hogy ha az MM kicseszik a hordozóval és nagyobb hordozókat kap, akkor szart se lehet csinálni. Az is tény, hogy ha a csapat full retardált és beengedik hátra az ellenfelet, akkor is bukta. De ha összejön egy kör, mikor nem basztat senki és odajutok egy ellenfélhez, akkor az sima ügy. Csatahajóval is mindig fos a csapat, fos az MM, de ott még emellé nehéz sebezni is, mert míg én lövök, addig engem is lőnek, általában többen is.

Szóval úgy gondolom már itt tier4 szinten is bizonyítottnak érzem, hogy a hordozóval könnyebb a játék! Messze nem vagyok vérprofi pár körrel a hátam mögött, de a 6 torpedómból elég sűrűn talál akár 4-5 is egy sorozatból! És egyetlen torpedórajjal 80ezret összelövök, mert NEM TUDNAK KIKERÜLNI a csatahajók, se a hordozók!!! Ha nincs direkt egy sziget mellettük, esélyük nincs, csak ha elbénázom és olyan közel dobom a torpedókat, hogy még nem élesednek mire odaérnek!! Ha élesednek, akkor annyi!!! Csatahajósként sokan mondtuk ezt és mostmár hordozósként is meg tudom erősíteni!!! Ebben a felülnézeti szarban már messziről látszik, hogy szerencsétlen próbál elfordulni. 2 kattintás a korrekció repcsivel... Ezt vártam egyébként, és mostmár nem mondhatja senki, hogy ki se próbáltam! Undorító így játszani, de sajnos fossa a kreditet és az xp-t ha győzelem van és sebeztem is, mindezt úgy, hogy nem kell hozzá 6 kill...
  • StrikeFor
    még ha jól állunk is /amúgy nem,mert a többség 1/3 HP-n volt már/ ennek mi értelme van? állni és várni???
  • StrikeFor
    T5 az nagyon csírke rang már ne is haragudj 2 nap alatt napi 1-2 óra játékkal megvan............majd T7-8 ra látsz olyanokat akik időt is szenteltek már a játéknak...../7-8 120.000xp............nekem 2 és fél hét volt csak ez az egy szint
  • Dewri
    Annyira nem balfaszok, mert bőven jól álltok...:)

De amúgy jó a kérdés. Nem igaz, hogy legalább 1x nem lehetek én a normális csapatban! Másfél hete nem volt olyan köröm, hogy mi dózeroltuk volna le a másik felet!!! Hogy a bánatba lehet ez???
  • Dewri
    Jó, hát szerintem visszamegyek ezzel PvE-be... Végre 2 Langley szemben, nálunk egy tier5 japán hordozó és én. Erre ez a faszkalap elmegy a sarokba és a 2 torpedós és 1 vadász egysége ott köröz a hajója fölött!!!!!!!!!!!! Egy kurva métert nem megy sehova támadni!!!!!!!!!!!! Tier5 szinten!!!!!!!!!!!!!! És hiába írok neki, hogy csináljon valamit!! Nem létezik, hogy az ilyen nem bot!!! Nem lehet ennyire nulla idióta valaki tier5-ben!!!!!!! Természetesen így a 2 Langley 2 vadásza engem ütött végig, így semmit nem tudtam csinálni, közben rámengedtek 3 (!!!!!!!!!!!) csatahajót még a végére, mert a "csapat" szokás szerint nem volt sehol...

Nem sok alternatíva van így a mozgásra, mert ha hátul a vonalon araszolok, akkor is simán bejön az ellenfél sértetlenül, az egész pályán keresztül... Az oktatóvideókon hangsúlyozzák, hogy kövesd a csapatot, mozogj együtt velük. Aha, nem tudom ezek hol élnek, de ahhoz rendes csapat is kéne, ami nem engedi át a leglassabb szarokat is simán. Mert hogy egy gyors, fordulékony romboló átmegy, az még rendben. De hogy több csatahajó is lazán, az már vicc...

• StrikeFor
    12 perce megy a meccs a csapattársaim 2km-es körzetében a kezdő pontnak ahonnan "elindultak"
    én E8-nál haltam miután 4 társammal elindultunk arra,de mondanom sem kell amint ellenség jött lötávban már fordultak is vissza...........

ui: HONNAN JÖN EZ A SOK AGYATLAN BALFASZ??????? és miért mindig ezekkel kell egy csapatban lenni?

Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.07.20. 12:25:36
  • Dewri
    Kifulloztam a Langley-t. Hát ez elég sovány emberek ellen. Itt fokozottan szükség lenne a normális MM-re, mivel ezen a hajón még csak 1 db vadászraj van, nincs külön extra konfig, majd csak tier5-től lesz. Ennek köszönhetően ha szemben van tier5 hordozó, akkor gyakorlatilag lehet kilépni a picsába a játékból, mert az ő vadászai 2x annyian vannak és másfélszer erősebbek hp-ra és sebzésre... Tehát már a kezdőképernyőnél eldől a csata számomra. Eddig 2 kört mentem, természetesen mind a 2 körben ott volt a tier5 USA szemben VÉLETLENÜL, nálunk pedig vagy 2 Langley volt, vagy én és egy japán tier4. Soha nem nálunk van a +tier, szintén VÉLETLENÜL...

És hát a csapat. 3 bázisos foglalás, MINDENKI elmegy az A felé. Engem a C elé tett, de én is elindultam, kemény 15 a sebességem. A C ponton átjött 2 Phoenix akadály nélkül, szarrá szedtek, pedig már előtte szóltam a csapatnak, hogy valaki jöjjön C-re, de basztak jönni. Kinyírtak nyilván, az egyik Phoenix kapott egy torpedót, de ennyi. Beírtam, hogy kösz a helpet. Valamelyik észlény visszaírta, hogy miért álltam egy helyben. Mondtam neki, hogy mozogtam, csak egy Phoenix 2x gyorsabban megy... Barmok... Fingjuk nincs a stratégiáról, se a hajók képességeiről, de pofázni tudnak... Persze bukta lett a kör, mivel ők az A pont alatt álltak 100an, az enemy meg befoglalta a másik 2 pontot...

Ettől függetlenül 4 torpedótalálatra és 5 leszedett repcsire 1100 p-t adott és 90ezer kreditet első körre, ennyit egy csatahajó nem kap 4 lövésért...
  • StrikeFor
    seepheerd ajándék :D ez a Stock NORCA lagggg nélkül :)

ui: ahova célzol a skuló 80% ban oda is megy :) igaz a sebessége sokkal lassabb mint a COloradon volt...legalább 2-3 sec+ utazási sebesség

Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.07.20. 09:47:53
  • Dewri
    Most, hogy botok ellen húzom a Langley-t, felfedeztem némi párhuzamot a botok és a random saját csapat közt. A botok is többnyire egy kupacban jönnek egy irányból és elég bénán lőnek. Az emberek meg egy kupacban mennek a harc elől és szintén bénán lőnek. Ha nem ismerném a játékot és mennék egy botos csatát, aztán egy randomot, azt mondanám a randomra, hogy ott emberek ellen mentem botokkal... Szomorú...
  • ximix #5933
    Ok, Kösz.
  • Dewri
    Igen, a replay sajnos néha szarozik. Van némi szaggatás, közeli zoomnál eltűnik a hajótest és csak a víz látszik, recsegős a hang... Még nem 100as a replay funkció, elvégre nem gyári, külön be kell kapcsolni hogy menjen...

Replay-ban tudok nézelődni simán bal klikk után. Játék közben szerintem csak a ctrl-x után lehet.
  • ximix #5931
    Az csak a replay miatt látszódik így, hogy az tornyik még mozgásban voltak, de elküldött egy full sorozatot és 3 találat volt (mellesleg csak nem a yutboob star-ra) ?
    WoT-ban lehet nézelődni ha nyomva tartod a jobb klikket közben nem forog a torony, itt is van valami hasonló gyors gomb vagy csak a ctrl+x ?
  • StrikeFor
    ja és ha vesztesz mostantól minúszos a kör :D :D

köszi WG!
  • StrikeFor
    na megvan végre NORCA! :D kiszenvedtem!

nincs vele nagy baj: zoomolsz eltűnik mindenki....ha visszazoomolsz akkor is..... nem mennek a 2ndry ágyuk...egyáltalán nem lőnek, botrányosan fordul,gyorsul,lassul alap állapotban:D
    viszont az ágyuk nem rosszak ,de bődületesen laggol a játék elég érdekes lövséeim voltak...viszont lag nélkül eléggé jól mennek a skulók oda ahova teszed őket

most alvás ,mert hulla vagyok
  • Dewri
    Ragnaer küldött nekem visszajátszást (lásd 5852 hsz), azt demonstrálja benne, hogyan lehet Amagival citadelt lőni a népnek. Full Atago kört kapott, de rommá lőtt mindenkit...:)

• StrikeFor
    hogyan lőnek át egyesek a kibaszott magas heygeken úgy,hogy nem is látom őket és közvetlen közel mennek a hegyhez?
  • StrikeFor
    Trollkodtam egyet Two Brother mapen....rajtam kívül mindenki! elindult nyugatra.........án 32 csomóval egyedül keletre...közös csetbe beírtam az összes emberünk Nyugatra ment.....írták ketten ők is abba az irányba mentek az ellenféltől szinte mindenki! na most kapaszkodjatok meg mi történt : az összes!!!!!!!!!!! emberünk 180 fok és jöttek utánam!!! de ami a csúcspoén mire a sarokra értem az ellenfélből is 7-8an már abba az irányba voltak amerre mentem egyedül amerre elméletileg csak én mentem :D :D
    A trollkodásmnak köszönhetően 3 -4 perc alatt egymásnak csaltam a két csapatot!! :D :D fetrengek a röhögéstől :D :D
  • StrikeFor
    jó köszi 750+ meccsem van.......elindultam a hajóval...sajnos ez így gyorsul...........próbáld ki :)
  • Győri Devi
    Ezért kell együtt mozogni, hogy AA fedezéket nyújtsatok egymásnak.
  • StrikeFor
    60db AA van a hajómon :P :) nem mintha érne valamit olyan mint az ágyuim amikkel elindul a 2 skuló és mire a célhoz ér 280-300 méterre van egymástól a 2 lövedék..........
  • Győri Devi
    Hát nem is csodálom, hogy téged támad. Egyedül vagy nincs AA help és jóformán egyhelyben állsz.
  • ximix #5921
    A többiek a kicsi a rakás elvén viszonylag jól védik egymást a TB-k ellen kivéve azt az egyet aki ott jaszkarizik egyedül :)
  • seepheeerd
    Első sorozattal elsüllyesztettem egy DD-t, pedig mind elé potyogott... fura :)

(scouttal megnövelt lőtávról...)
    Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.07.19. 14:40:46
  • StrikeFor
    ez engem nem vígasztal,hogy 350 métert megyek és meghalok :D
  • seepheeerd
    Reggel óta nincs nyert csata.

De a kis DD-vel jól szórakozok, nem is megyek feljebb :)
  • Dewri
    Ez megint olyan kör volt, hogy nálad nem volt CV, csak szemben! 3 század torpedóssal gondolom azt csapott ki, amit akart. Nagyon érdekel, hogy hányszor fog majd előfordulni olyan, hogy én leszek az egyedüli CV, ha majd nekiállok a CV-nek...
  • Ry0K3N
    500xp annyit coopba összeszed az ember nyerés esetén :D
    Én most ott húzom a Phoenixet. Sokkal jobban jön mint stokként 200 XP-vel defet esetén.
  • StrikeFor
    komolyan sííírok b+! ennyire hülyék nem lehetünk,hogy ezzel játszunk!!!

mindenki próbálja ki az USA ágat 2-3 napra...garantáltan agyonversz valakit a kocsmában ha rosszul néz rád :D :D
  • StrikeFor
    kezdődik a kör.............T10-es CV leamortizál

• seepheeerd
    :D
  • StrikeFor
    persze hogy a BBk re hajt mindenki,mert egy fos a sebzésük.....ha épp nem feléd van az ágyu van egy perced lelépni.ha épp lőttek akkor "csak" fél perced...a másodlagos ágyuk 8-10% os pontossággal lőnek, nincs armor, lassúak és nem fordulnak.....persze,hogy téged csavarnak le elsőre
  • StrikeFor
    én már kerestem :D de nem találtam :P
  • seepheeerd
    Keresek valami kínait aki fölhúzza a hajót ... ehhez a foshoz nekem nincs idegem, Iowa pedig kell :)
  • seepheeerd
    Eleve mindenki a BB-kre hajt... most egy Kongo és egy Colorado fél alá vitte a hp-m úgy, hogy végig lőtávon kívül voltak, aztán a két anyahajóról megjelentek a gépek...
    4 perc "játék", eredmény: xp nulla, pénz nulla, játék nulla, fejlesszél bazdmeg....
  • PrasCo
    Igen, ha hatékony, de legalábbis olyan meccset akarok vinni, amiben úgy érzem, hogy érdemben hozzá lehet tenni a dolgokhoz - viszek egy cirkálót.
  • StrikeFor
    38k már kibírom :)
  • seepheeerd
    Nem véletlen... amíg egy VII-es cirkáló folyamatosan lő, mintha locsolócsőből jönne az áldás (és ugyanolyan kis szórással), persze HE-vel hogy 3 helyen égj (több sajnos nem lehet ugye), egy VII-es BB pedig 35mp-enként lead egy sorozatot ami vagy nem talál, vagy nem talál (de mindegy is, mert ha talál és nem cit akkor úgyis csak pár ezer damot visz be).
    Emellett a DD-k ellen is hatékonyak, gyorsak, fordulékonyak. Azt már meg se említsük, hogy a légvédelmük sem rossz. És ha hozzátesszük azt, hogy van egyeseknek torpedója is... ki akarhat többet?
    Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.07.19. 13:41:54
  • Dewri
    Játssz PvE-t, tegyél föl +50% xp zászlót és máris meheted a 400 xp-s köröket úgy, hogy közben jól szórakozol...:)
  • StrikeFor
    a BB-k másodlagos ágyui fejlesztve pontosan 10% os pontosságúak......kb 1500 lövést néztem meg tegnap