A Wargaming új MMO játéka
-
Dewri #5748 A játék PvE-ben kezd, botok ellen. És azért nem kell NASA mérnöknek lenni ehhez a játékhoz szerintem. Ráadásul sokan a wotból jönnek át. Én itt az első botos csatáimban 3-4 killeket toltam és soha nem lőttem szigetekre, nem lőttem torpedókat a semmire és csapattársra sem, mert ez alap... Akit érdekel a játék, az utánaolvas, nézeget videókat, képben van legalább a lőtávról. Akit meg nem érdekel és csak a grafika miatt van itt, az húzzon vissza a wotba (vagy ahova sokszor küldjük őket játék közben...), ne csessze el mások játékát. Ha kirekesztés, hogy a 10 éven aluli kis debilek kiesnek, hát szerintem az csak jó a játéknak...
A stat abszolút nem mérvadó. Itt van az a csávó, aki 90%-os stattal nyomja, gyakorlatilag kizárólag hordozókkal. Aki csatahajózik, az életben nem lesz 90%-os, de attól még lehet jó játékos! A wotban is meg lehet nézni a lilákat, nem KV4-el hozzák össze, hanem általában td-vel... Ha beülne egy KV4-be, lehet hogy ledarálná egy narancs KV4, mert az nem feltétlenül azért narancs mert hülye, hanem mert nehéztankkal elég nehéz játszani a wg fos játékának körülményei közt. De induláskor az xvm alapján egyből elkönyvelik hülyének, miközben lehet, hogy a nehéztankjával ő fogja megállítani az ellenfél betörését tök egyedül, amire ha hülye lenne, nem lenne képes. Miközben a lila td hátul ücsörög és várja, hogy a szarrá sebzett ellenfelek átjussanak a csapattársak tetemén, hogy aztán kiszemezgesse őket 500 méterről a bokorból és kapja a sok sebzést és killt a végén...
Ahogy itt is undorító a csatahajó a torpedók, a nulla páncél és a nevetséges sebzésrendszer miatt... 6 kill egy csatahajóval sokkal nagyobb eredmény, mint 6 kill egy hordozóval, de a hordozó fogja kapni a rengeteg pontot a 6 killre, mert a torpedók miatt nagyságrendekkel többet fog sebezni ezalatt, így jobb lesz a statja, miközben feleannyit nem dolgozott érte, mint a csatahajó, ami testközelből adta-kapta a lövéseket... És ha összerak egy 50%-os cv-t meg egy 50%-os csatahajót a stat alapján a rendszer, garantáltan a cv fog nyerni, hiába ugyanaz a stat...
A megoldás, miként a wotban meg egyéb ilyen szarokban is az lenne, hogy legyen azonos tieres MM és ne legyen RNG. Vegyék figyelembe a járművek értékeit, a lövedékek adatait, a becsapódási szögeket, távolságokat és ennyi. Akkor nincs az, hogy nem ütöm át a 10 mm páncélt Tigrissel, nincs az, hogy a 356 mm ágyú ezret sebez egy sorozattal, és fordítva se működne, kis fos hajók/tankok nem lőnék halomra a nagy dögöket. Mindjárt lenne értelme a taktikának, a csapatjátéknak, a mozgásnak, stb. Addig meg marad ez a szenvedés, hogy elég irányba lőni, majd lesz valami belőle, vagy 40ezer, vagy 810 sebzés, ahogy a rendszer épp beadja....:(