22418
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • ToMy_
    A pufogtatás befolyásolja a láthatóságot. Valszeg durrogtatott 10-12 km-en, 8-tól 6-ig meg nem.
  • 1kezdő
    Mindent értek, csak az "Eh"-t nem. Itt semmi láthatósági szabály nem logikus. Ha látom 10-12 km-ről, akkor miért nem látom 8-ról, 6-ig.? Vagy van olyan hajó, ami 8 és 6 km között nem látható? Mert ha van ilyen szabály, Akkor nem szóltam. Ez szerintem bug és nem szabály. A cirkálók tűnnek el egyik pillanatról a másikra. A másik: most, hogy kipróbáltam az AP-t, elárulom, hogy simán süllyesztettem a rombolót is vele és a csatahajó is sérült 400-tól 2000-ig kb., csak nem gyulladt ki. Anyahajón nem bírtam citadellát lőni. Citadellát csak cirkálónak sikerült, de annak többet is. Lehet, az anyahajónál nem volt szerencsém, pedig teljesen oldal, vízvonalban, a kémények alatt lőttem többet rá. Szóval ennyit a szabályokról.
    Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.10.29. 18:54:21
  • DantesHUN
    Viszont amikor a New Mexico-val sikerül 4-5 citadellát lőni...az valamivel jobb.
  • Garakx
    Az az érzés mikor a New Mexico-dat 2 gramacsiszki meg 2 nicholas közre fogja... Az... Nah... :-\
  • Nagydög
    Eh... A lathatosagi szabalyok megvannak, ugye? Ez nem ujdonsag. Az alacsonyabb tierben levo hajok altalaban kevesbe latszanak, a rombolok kevesbe mint a cirkalok, azok meg kevesbe, mint a csatahajok. Eleg idetlen megoldas, hogy egyszeruen eltunnek a hajok, de ujdonsagnak azert nem mondanam.
    A HE mindenre jo, de ha igazan hatekony akarsz lenni, akkor tudnod kell, mire erdemes AP-vel lonod.
    Cirkaloval mondjuk cirkalora siman, kulonosen, ha nalad alacsonyabb tierben van, vagy japan. Hordozora is erdemes, ha mar felgyujtottad, vagy mas okbol nem kell aggodni a repuloi miatt. Rombolora nem erdemes, lassitas nelkul atmegy rajta, csatahajora meg megint nem, arrol meg lepattog. magasabb tierben levo cirkalok nagyobb agyuinal, illetve magasrol beeso loveseknel aztan megint van variacio, de okolszabalynak ennyi is eleg.
  • Garakx
    Razer event. Gondolom 1 acc 1 kód. Nem lehet lefarmolni 1nél többet? :)
  • 1kezdő
    "Én nem szoktam variálgatni. HE-t neki oszt hagy égjen.

Ez nem állítja, hogy a HP a legjobb, csak az én véleményem a szokásaimról. Nem sértődtem meg, de olyasmit láttál bele, ami nincs ott. És ha már tanácsot adsz nekem, én is adok. Mindenki annyira jó, amennyire tud, de mindenki lehet rossz is, ha az akar lenni. Nem kell ezért "leegyszerűzni". Az én jó játékom nagyban függ a csapat jó játékától és nagyban a szerencsétől. Igen szerencse. Az újabb baromsága a játéknak, hogy eltűnnek a semmibe a hajók. 8 km-re van, lövöm. Látszódik a 10-12 km-re levő hajó is. Egyszer csak eltűnik a semmibe. De ő lát engem. Mire 5-6 km-re érek, akkor tűnik elő újra. Így nem lehet normálisan játszani. Az előbb haladok, semmi előttem, aztán megjelenik a semmiből a torpedó raj és végem. A közelben nincs hajó és nincs carrier sem a játékban. Süllyedés után is csak nézgelődöm, de senki a közelben. Na, ha valamiért lehet mérgelődni, hát ez az.
  • Sendrov
    AP-HE témához:
    Tegnap játszottam a Kolberg cirkálóval. Sok cirkáló volt a túloldalon, így miután a settenkedő DD el lett kergetve HE-vel, átváltottam AP-ra.
    Összefutok egy ellen Kolberggal. Megy a tűzijáték, szórjuk egymást rendesen 1 vs. 1-ben. Szép lassan elkopik, elsüllyed. Egyszer felgyújtott, de eloltottam. 2/3-ad HP-m megmaradt. Kicsivel később megint összefutok egy Kolberg cirkálóval és ezzel is ki-ki párbajt kezdek. Ez is elsüllyedt. Maradt 1/3-ad HP-m. Ekkor egy sziget mögül a harmadik Kolberg bukkant elő. Na, gondoltam, hogy most már végem. De nem, ezt is elsüllyesztettem úgy, hogy szó szerint 1-2 hp-m maradt. Később egy romboló 1 lövéssel bevitte nekem a kegyelemdöfést.
    Szóval AP lőszerrel elintéztem 3 ugyanolyan hajót mint amilyennel én voltam. Végén megnéztem statisztikát. Csak HE találatot kaptam be, (68 db-ot), tehát a másik 3 Kolberg végig HE-vel lőtt rám, míg én folyamatosan AP-t használtam. Azonos típusú papír cirkáló ellen ennyit jelent a AP!
    Pedig én aztán tényleg elég amatőr játékos vagyok. :)

Utoljára szerkesztette: Sendrov, 2015.10.29. 15:01:57
  • kHares
    Kapsz egy kódot, 1 db. port slot meg prémnap.
    Ha a játékbeli eventre gondolsz ott meg este kell játszani és szembejöhet T4-T5 szinten egy tápos cruiser vagy carrier. Ha nyertek akkor kapsz sok zászlót.

Ja, figyeltétek a halloween festést? 30 aranyért 1 csatára dupla xp-t kapsz. Amikor az event érted van. Only in Russia
    Utoljára szerkesztette: kHares, 2015.10.29. 12:47:57
  • kHares
    Megsértődni nem kell, az "egyszerű játékost" nyilván nem rád értettem, tanácsot is azért adtam mert úgy tűnik nem játszol rosszul és van még potenciál többre.

- "soha a büdös életben nem állítottam, hogy csak a HP a jó lőszer"
    Pár napja írtál valamit ami már akkor is zavart csak nem reagáltam, mindjárt megkeresem:
    "Én nem szoktam variálgatni. HE-t neki oszt hagy égjen. Eloltja, de a következő sorozat már gyújtja is fel szinte azonnal. És az égés hosszától függően, azért az is van akkora sebzés, mint egy citadella." Ez egy tárgyi tévedés, láthattad a videóban is 2-3 salvoval kikapott maxos cruisert ami úgy 20 sec?

- "Ha ilyen vérprofi lennék és váltogatnám a lőszert, akkor több mint valószínű én süllyesztenék el mindenkit. Hát nagyon utálnának és nem szeretnének velem játszani. Hagyni játszani mást is tudni kell."
    Ezt őszintén nem értem. Minden nap linkeled a videóidat a sikeresebb csatáidról, akkor most nem az a fasza érzés ha jól teljesít az ember? Azt valahol megértem hogy nem akar valaki maximalista lenni de a jó eredményhez csak az kell hogy odategye az ember magát. ("odatenni a vasat" hogy a híres wotos kollégát idézzem :) Ekkor több a győzelem is, kevesebb ideg.

Mondjuk látom csak t4-ben játszol ott még nem probléma, majd látod ha akarsz tovább menni.

• RODLEE
    Mit takar ez a bonus event?
  • 1kezdő
    Ma AP-zek, mert profi akarok lenni.:D Erre itt a bizonyíték.

• 1kezdő
    Spoiler-ben igazad van, ezután odateszem. De a videók csak pár másodpercesek, ezért nincs velük gond. Ezen videókat egy idő után úgyis törlöm, ergo, helyet sem fog foglalni. Jobban szeretem a mozgó képeket. :)
    Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.10.29. 10:06:55
  • seepheeerd
    Mai bonus event
  • Tono34
    Lehetne, hogy a videó helyett inkább képeket rakj fel? (Spoiler-ben).

Ide feltöltöd a képet, utána csak be kell linkelni. Szerintem jobb lenne.
  • seepheeerd
    No, beállítottam a replay funkciót, a kérdés a szakértők felé az lenne, hogy mit használtok video konvertálásra?
  • 1kezdő
    Ma hallgattam a jó tanácsra és váltogattam a lőszereket és igazat adok, hogy a cirkálók ellen tényleg hatásos.

Ez az eredmény született, ami mellett megjegyzem nagyjából ennyire szoktam eredményes lenni HP-nél is. Bár lehet, ha csak HP-t használok rosszabb lett volna.

• Toweliee
    Siemka!!!
  • PrasCo
    Erősen gondolkodtam azon, érdemes-e AP-vel próbálkozni a Karlsruhe-val Yubari ellen. Aztán lerántottam róla egy sortűzzel több, mint tízezret. Százötvenessel. Karlsruhe-t vezetve.
    Komolyan, ilyen szemeteket árulnak pénzért?
  • 1kezdő
    Gondolj bele. Kilenc ágyú -ha jól számoltam-, plusz nagyon gyors utántöltés. Messzire hord. A többieknek -akik nem rendelkeztek ilyen kaliberrel-, csak annyi volt a feladatuk, hogy azokat, akik átjutottak a "nagy reteszen" összeszedjék, azaz, ne engedjék a csatahajó közelébe. Semmi elkalandozás, csak kiszolgálás. Ésszerű. Így le lehet győzni a tizenvalamennyit. Ha összehangolt a stratégia, akkor sokkal eredményesebb a csapat. Ahol én játszom, ott van tizenkét Napóleon, vagy nelson admirális, aki megvan arról győződve, hogy egymaga is lehet eredményes, aztán szidja a többieket. Ha én összehangolhattam volna a tizenkettő ellenfél stratégiáját, akkor nem két irányból, hanem egyfelől támadok és a torpedóvetőket fedezékben tartva a másik hajó mellet -nem lassítva-, megrohamoztam volna a csatahajójukat és torpedót neki. Ha elsüllyedt, akkor már a többit simán széjjel lehet szedni.
  • Prof William
    Tier 4. Myogi egy hulladékhalom de most volt vele egy remek csatám...

Két csatahajó annyira másfelé figyelt hogy az egyik 5 a másik 3 kilométerre megközelített. Egymás után lőttem rajtuk a citadelleket és bár ők is erősen leamortizáltak, de sikerült mindkettő kilőnöm. Ezt követően még egy rosszul forduló rombolót is sikerült derékba törnöm, mielőtt a hullámsírba merültem.

A Myogi közelre jó csak mire odajut az ember... ha odajut...
  • 1kezdő
    "Nem kell megfogadni a tanácsot de legalább ne állítsuk hogy a HE elég mert az később nagyon rossz szokás. Van így is elég "egyszerű játékos"

Köszönjük az "egyszerű játékosok" nevében is, eme hasznos tanácsot. DE! Én, mint a legegyszerűbb játékosok közt is a legegyszerűbb, aki olyan egyszerű, mint egy faék és balga mód tolatva verem a csatahajót -aki persze vérprofi volt több mint valószínű-, mert nem tudom, hogy azt előrefelé kell. Akkor valamit megjegyeznék a válaszodra: soha a büdös életben nem állítottam, hogy csak a HP a jó lőszer. Én azzal csinálom. Ennyi. A példa videódban bemutatott "vérprofi" ahogy játszott...na én nem szeretnék így játszani. Nekem idáig csak öt hajó süllyesztése ment -megjegyzem többször is-, de ez csak azért volt, mert HP-t használtam és egyszerű vagyok. Ha ilyen vérprofi lennék és váltogatnám a lőszert, akkor több mint valószínű én süllyesztenék el mindenkit. Hát nagyon utálnának és nem szeretnének velem játszani. Hagyni játszani mást is tudni kell. Nem vagyok maximalista, csak jól akarok játszani. Az a képernyő kapkodásos idegrángásnak tűnő profi játékkezelés nem vonz. Én olyan nyugisan, séta hajókázva A bázistó, B bázisig, közben ezt azt eltalálva szeretek játszani. Szóval amit megakarok értetni veled: nem akarok vérprofi lenni és mindenkit elsüllyeszteni. Csak egy egyszerű csapattag vagyok, aki úgy döntött perpillanat, hogy HP-t használ és örül ha a csapat nyer. A többi nem annyira fontos. És itt akkor mindenkinek kijelenteném, hogy a HP mellett a AP is KIVÁLÓ LŐSZER! Használjátok belátás szerint. Mindamellet köszönöm, hogy jóindulatúlag segítesz. :)
  • IchBenQ
    Értem köszönöm.
  • Tono34
    + kikötő (port)
    + parancsnok (commander)

Ha nem kellenek vedd ki őket.
  • Desmodromic
    Nincs elég hely a kikötőben, el kéne adnod egy hajót vagy 300 dublonért vásárolni egy újabb kikötő helyet.
  • DantesHUN
    Most úgy egyébként mi a problémátok már megint?
  • IchBenQ
    kép
    Sziasztok!
    Valaki tudna segíteni, abban , hogy az Omahához kell 1.500.000 de mi kell még ?
    Utoljára szerkesztette: IchBenQ, 2015.10.28. 21:23:16
  • seepheeerd
    A kurva anyád WG. (rajongói üzenet)
  • ToMy_
    Ekkora marhaságot:

https://www.youtube.com/watch?v=GBP8iwh-1LU
  • ToMy_
    Mi a retkes horgonylánc ez az új event? Most volt egy olyan csata, hogy a induláskor a mi oldalunkon voltunk kb. 6-an, a túloldalon meg vagy 12-en. Hát kb. 5 perc alatt csaptak szét bennünket, és valami eventet emlegettek páran.

szerk.:
    Megvan.
    De ezzel a lendülettel fel is dughatják maguknak, pár szaros zászlóért megszopatni a kis létszámú csapatot.
    Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2015.10.28. 20:44:09
  • PrasCo
    Erre valószínűleg változóak lesznek a vélemények.
    Személy szerint még mindig azt mondom, hogy körültekintéssel, a minimap figyelembevételével és érdemi manőverezéssel (tehát leakadva a távcsőről...) az észlelési skill úgy-ahogy (hangsúly az "úgy-ahogy"-on) kiváltható manuálisan. A kárelhárítás újratöltődése viszont sehogy - tehát az utóbbit szoktam tenni, különösen, ahol az mondjuk ketyeg két percet, ott máris nyertél tizenkét másodpercet. Az pedig azért adhat különbséget, amikor két ponton ég a hajó és dől befelé a víz.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.10.28. 20:17:06
  • messerharcos3
    srácok, jenki csatahajóra 3 pontos skillnek mit tegyek? high alert, hogy 10 % -al gyorsabban töltsön a kárelhárítás, vagy h hamarabb észleljem a torpedókat? Igy tier 4 fele nem is a rombolók hanem a hordozók a legnagyobb gondom, azok meg úgyis 2 km-ről oldják ahonnan úgyse kerülöm ki az áldást.
  • carp3tm0nster
    nem, rendes asztali gép. az is még érdekes, hogy a hátsó torony, miért nem fordult célra...
  • kHares
    Erről a láthatatlanná válás hibáról olvastam a fórumon, elvileg megpróbálják a következő patchben heggeszteni. Személy szerint még nem találkoztam vele. Laptopról nyomod esetleg?
  • kHares
    Amint megtanulod az AP helyes használatát sokkal jobb eredményeket fogsz elérni. 10 km itt nem távolság. A célzás nem azt jelenti hogy zsebkendőnyi területet kell eltalálni mozgó célponton, egyszerűen a hajó közepére a füst alá sorozat valahol vízvonal részen. Gyakorlatban: a hajó közepére célzol, ennyi. Sokkal gyorsabban kikapod az enemyt ami értelemszerű miért jó, nem mindegy hogy 1 percig kell lőni vagy 18 secig.
    Már máskor is említettem de szerintem a játék legjobb része a lőszer kiválasztása adott szituációkhoz.
    Tessék, itt egy videó ahol lehet látni miért jó váltogatni.
    Nem kell megfogadni a tanácsot de legalább ne állítsuk hogy a HE elég mert az később nagyon rossz szokás. Van így is elég "egyszerű játékos"
  • carp3tm0nster
    klingon shield activated...
  • 1kezdő
    Több mint valószínű, hogy azért nem használok AP-t, mert én távolról vagyok eredményes. A Wyomingot is távolról kb. 10-11 Km-ről végeztem ki, ha jól emlékszem 81.et lőttem bele, mire kiszenvedett. Folyamatosan égett. Javította magát, de az égés azt is felemészti. Tehát: távolról. Onnan nem lehet pontos lövéseket leadni. Harc közben folyamatosan mozgok és így tesz az ellen is, ergo, itt a lényeg a találat és nem a citadella. Nem virtuózkodom, csak darálok.
  • kHares
    A Phoenix a legdurvább t4 hajó, kb. mint a St. Louis a t3-ban. Amit nem értek miért nem használsz AP-t, nagyon gyorsan megeszi a könnyebb cruisereket.

Kis érdekesség mire jutottam a német ággal:
    Phoenix - átlag.seb.: 53k maxseb.: 113k
    Kuma - átlag.seb.: 50k maxseb.: 120k
    Karlsruhe - átlag.seb.: 22k maxseb.: 57k

Rá lehet fogni hogy nem mentem vele annyi csatát meg nem tudok játszani de azért könyörgöm tesztelni azt nem kell csak nyomni a sok bundle-t? 10 csata után kuka, maradt a free xp.
    Utódját még csak kóstolgatom, első csatában elakadtam 2 méterre egy szigetnél az oldalával se előre se hátra mert nem bugossak a pályák, második csatában 2 percnél maxról ammorackelt egy Omaha majd a 3. csatában 3x lőtték el a lapátot/motort. Még a japán gépeknél is papírabb de ennek legalább mintha már lenne ágyúja.
  • pxxl
    semmi értelme
  • PrasCo
    Ez azért így most meglepett. Úgy értem, kíméletlenül őszinte leszek: nem szoktam videókat nézni, mert nem különösebben érdekelnek, de gondoltam, miért ne néznék rá most már? Nem először linkeltél, kíváncsivá tettél. ...majd látok egy félperces videót, szimplán a statisztikákkal?! Semmi játékmenet, semmi kommentár? Félreértés ne essék, dehogy akarom én megmondani, hogyan végezd a dolgod, csak nem értem a koncepciót. :)

Igaz, nehéz a kedvemre tenni, mert ahol meg játékmenet van, ott vonogatom a vállam, hogy oké, mindez szép és jó, de ennyi erővel elindítom a játékot és az időt arra fordítom, hogy játszok én magam. Ahol pedig kommentár is van, ami már érdemi plusztartalommal tölti ezt meg, ott meg nem gyakran egyszerűen irritál a nem túl tehetséges pofázás. Szóval nem a te készülékedben van a hiba, csak nem értem, erre a screenshot miért nem jó. :)