22418
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • aru
    És mindenki más tapasztalja! Gyakorlatilag 4 torpedótalálattal 50 ezer sebzést simán össze lehet hozni! Még meg sem kell erőltetni magadat csak pár klikk, biztosan ezért nem látod ezt!
  • DantesHUN
    Mondod te.
  • aru
    A torpedók fix sebzése igen is nagyon OP! Ideje a nerfnek!

Mondjuk azért, mert én a Chikumával is t3 csatákba kerülök és simán megállom a helyemet a BS-ek ellen. Átlag 60 ezer sebzésem meg szokott lenni ilyen körülmények között is, ami igen jó, mert a saját hp 4-szerese. (Rekordom vele 147 ezer)
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.31. 17:36:31
  • aru
    Az a 60 ezer sebzés amit csinált az lószar, nem kiemelkedő hanem átlagos. Azt nem szikla mögött kempelve HE lőszerrel is le lehet sebezni azzal a hajóval.
    Megnéztem a statját is. A hajókkal elért átlagos XP-ből látszik, hogy elejétől fogva prémium júzer és a WG kedvence és pozitív irányba kattintotta át neki az RNG kapcsolót.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.31. 17:27:15
  • PrasCo
    Még időben van. Dobjál fel egy jó marék dicsőséges Skyraider-t, és radírozd le a Zégről a sárga veszedelmet!
  • pajer_csaba
    Oké, kezdem rávenni magam, hogy eladjam a Hosho-t... :(
  • DantesHUN
    ,,A japán torpedóbombázók komoly egyensúlyozáson esnek át. Torpedóik kisebbet fognak sebezni alacsonyabb tierekben." A 5.1-ben lesz. Remek, még jobban ki kell herélni a japán hordozó ágat. Nem elég, hogy a US vadászgépek ellen 0% a japán gépek esélye.
  • gergod
    Ugyes vagy, levagtad a mondandom lenyeget.
  • PrasCo
    Hovatovább a tűzerő és a túlélőképesség tekintetében teljesen jó az még T4-ben is. A Tenryu nagyjából a torpedókkal van előrébb (a "páncélzattal" meg hátrébb), a Kolberg pedig nagyjából a teljes létezésével van hátrébb. Sőt, magasabb tier-ből visszamászva pont az szokott meglepni, pl. amikor torpedót indítok rá, hogy egy ilyen protected cruiser még így is mozgékonyabb, mint azt az ember pofára elvárná tőle.
    Korrekt hajó az.
  • ximix #9147
    A WG mindig teljesen kifejlesztve, a kapitány , modul,fizetős cumók ..ect., balanszírozza a járgányokat és nem nagyon érdekli, hogy épp hol jársz a fejlesztéssel, vagy nem használsz fizetős tárgyat, ő azt nézi, hogy az a hajó maximálisan mire képes vagy valami ilyesmi
    Ha neked megvolna a kapitánynál a 4 pontos képesség akkor a 9.5 helyett 11,4km-re és a 10.4 helyett 12,48km-re lőnél az már azért nem olyan rossz T4-ben sem (az első fejlesztések között ebben a játékban a lőtávolság talán a legfontosabb)
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.10.31. 10:35:20
  • 1kezdő
    Napi első /2X szorzó/ csatám St. Louis-al. Lényegében IV-es Tier-es hajókkal. Mi a fenét keres közöttük ez a vízibusz? Ráadásul balra idult meg a tömeg, hát persze hogy én jobb oldalon vagyok.:D Bekapcsoltam a turbót, de azzal is az öregúras 20-22-vel téptem messze leszakadva a fősodortól. Már rég ment a csata, amikor egyáltalán lőtávolságba(??) 9.4 mérföldre érkeztem. Belekiáltottam a tenger habjai közé, hogy ki hajlandó közelebb jönni, hogy lőhessek rá. Megsajnáltak és jöttek a rendesebbjei. A kérdésem: mi a büdös Nándorfehérvári lópikulát keres ez a hajó itt? Lassú, fordulni nem tud, lőtávolság nevetséges. Miért nem teszik a Chesterek közé, ott ő lenne a király. Na mindegy, csak nyafogok. Nem kell komolyan venni.:)

Itt a vége a harcnak:

• aru
    Szikla kempelni és szigetet lőni közben?
  • PrasCo
    Ideje nerfelni a Myogi-t!
  • Lokker
    napi pozitív rng ;) vagy csaltál
    Utoljára szerkesztette: Lokker, 2015.10.30. 22:26:33
  • Prof William
    Ma is egy félig lesérült Myogival, szemberkültem egy fullHP-s Wyominggal. Indult a tűzharc és nem tudom hogy mázlim volt-e vagy ilyen jól céloztam, de egymás után lőttem rajta a citadellákat. A vége az lett hogy alig sebződve ki is lőttem.

Meg is kaptam utána hogy "cheater" vagyok. :)
  • gergod
    Tessek, erre valo az AP ...
  • Caliph
    sajnos a rombolók ilyenek. A videóban szerepló rombolónak 6.1km az a határ, ami fölött ha van észlelhetetlen,kivéve ha lő. látható hogy 5.9 kmnél villan fel először.Amint rálősz eltolja a füstgenerátort ami szintén álcát ad,azért tűnik el megint. A füstöt a hajó mögé generálja a játékmotor,igy mivel feléd halad mindig ki - ki jön a saját maga által lerakott füstből,ezért tünedezik el,és jelenik meg újra. Ha visszafordul a saját füstjébe és nem lő simán el tud tűnni. Örülj neki hogy nem japó romboló volt hanem orosz 3kmes torpedó hatótávval :) A japán 3as romboló pl 6.1km ig láthatatlan marad de a torpedó hatótávja 7km,szóval ha valaki ügyesen játszik úgy tud torpedózni hogy észre sem veszed csak a torpedókat(torpedó lövésekor nem esik le az álcája csak légvédelmi vagy ágyútűznél.)
    igen,tudom hogy idegesítő,és nem életszerű hogy nyílt vizen nem veszel észre egy hajót 7 kmre,de a játék láthatósági rendszere igy működikl.
    Amúgy jó videó,azt csináltad amit kellett.
  • 1kezdő
    Én sem hittem el. Látom a kis térképen, hogy ott állnak az átjáró előtt, nekem már nem kellett sok, égett minden a hajón és talán volt még 1500. És akkor elindultak a másik irányba, át a csatornán. A kis térképen szépen látszott, ahogy a sok zöld kis hajó halad át a másik oldalra, ahol már nem volt senki, csak a másik bázis. De nem mentek el addig. Ahogy átértek rögtön megfordultak és vissza. Az első visszaérőket lemészárolták szinte rögtön. Negyediknek a csatahajó egyedül indult, de hamar végeztek vele, szétégett és még a csatornában elsüllyedt. Három cirkáló maradt. Az egyik megkerülte a nagyobb szigetet egyedüliként és arról lőtte a megmaradt kettőt. Az egyik a csatorna felől. Így sikerült egyet likvidálni. De maradt egy. Az végzett volna velük, de megjelent a jobb állapotban lévő harmadik és így hárman nagy nehezen végeztek vele. Hallelujah testvéreim. Győztünk.:((
  • Nagydög
    A ket sziget, koztuk csatornaval, meg egyik oldalon meg egy kis szigettel? Akkor most kepzeld el, mikor gyakorlailag a teljes csapatod megprobal bezsufolodni abba a nyamvadt csatornaba. Ha nem latom, nem hiszem el.
  • pxxl
    Tegnap mentem először a New Mexico-val. becéloztam, lőttem. Száguld a 12 lövedék...10+ km-re...majd egyszer csak, a 12 lövedékből 10 talált! 10 :O mondom WAT? ilyen van? :D elromlott volna az rng? :D
  • ximix #9136
    Na akkor ezt csatahajóval és 3 romboló-val
  • DantesHUN
    Én meg egyet naponta...legalábbis például ezen a héten összesen volt egy köröm, ennyihez volt kedvem. De nem munka ez, hogy sietni kell vele.
  • 1kezdő
    Ezt csak azért mutatom meg, mert bár idáig kb, 1 hónap alatt mióta játszom -ez 620 meccset jelent-, ehhez fogható szarságot még nem tapasztaltam. Kispályás meccs St. Louissal. Két sziget, középen átjáró. Mivel én baloldalon kaptam helyet, ezért baloldal felé indultam el védekezni. Öt ellenség jött baloldalon, mi hárman: velem együtt két cirkáló és egy romboló. Szemben négy cirkáló egy romboló. A bátrabb cirkálót egy sorozattal visszafordulásra kényszerítettem, de betolakodott a romboló. Süllyesztettem. Míg vele foglalkoztam, a cirkálók bejöttek a térfelünkre és megkezdődött a négy hármas küzdelem. Én egy cirkálót süllyesztettem, de a másik három, az én két társam lőtte ki. Egyedül maradtam, ami önmagában nem gond. Harcoltam és lavíroztam, hogy időt nyerjek, hisz a többi társam /szám szerint hét/ ott volt 5-6 km-re. De nem jöttek, pedig vagy négy percen át küzdöttem egyedül a három ellen. Én még ilyet nem láttam. Mind a heten -köztük egy csatahajó- benyomultak a szorosba és....átmentek a sziget másik oldalára. Ha nem látom, nem hiszem el. Négy percig figyelték hogy küzdök tétlenül, majd elmenekültek heten a három elől. Persze süllyedtem két okból: a találatok miatt és szégyenemben. Ezután, miután átmentek, nagyon okosan visszafordultak, hogy megütközzenek. A lényegében két és fél ellenség -mert az egyiket mielőtt haltam félig leamortizáltam-, majdnem győzött ellenük. Hárman maradtak a hétből úgy, hogy ebből a háromból kettő épp hogy élt még. Azt hittem veszítenek. És a legszebb az egészben az, hogy ilyen gyáva árulás után is én voltam a legjobb. Allah növessze nagyra az aranyerüket.:)

Most őszintén! Micsoda szarcsimbókok az ilyenek? Ott előttük küzdök és nem mernek odajönni segíteni. Nekem elég lett volna, ha csak a csatahajó oda jön. Már akkor levertük volna őket. Íme az eredmény:

• Prof William
    Huhh úgy tűnik itt én csak kispályás vagyok. Naponta csak 3 (max 4) meccset vívok meg...

Általában, amíg lejár az XP szorzó
  • 1kezdő
    "Caliph" barátunk látni szerette volna, hogy tudok egy rejtőzködő rombolót hatástalanítani. Megmutattam. Most megmutatom, hogy a kitartás hogy megy a Phoenix-nél a végsőkig. Amikor már senki nincs, csak te és veled szemben két csatahajó. De hiába vannak ketten, az idő velem volt, hát nem tudtak legyőzni. Alul figyeljétek a kis csótányt, már megint lopakodik a carrierek felé.:)

Íme a Phoenix útja:

Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.10.30. 16:01:45
  • Tono34
    Rombolókat nehéz észrevenni, alacsony tierben kb 6km alatt lehet stabilan felderíteni. Ha kiegészítőt használ akkor még faragható.
    Ebben nincs semmi csoda :)
  • Nagydög
    Az Ap citadell nelkul is eleg szepen sebez, persze ha nem megy at a pancelon, akkor szivas, mert csak a splinter sebzest adja le. A HE a biztonsagi jatek, mindenki ellen jo, csak nem mindenki ellen igazan jo. De hat riziko nelkul nincs kockazat.
  • 1kezdő
    No akkor lássuk! Persze a Phoenix-es harcot nem vettem fel, de amit leírtam, nagyjából lekövethető a végeredményen. Naponta 20-25 meccset vívok, de ha kissé belefelejtkezek, akkor 50 is megvan. Beláthatod, hogy mindet nem rögzítem, mert annak nincs értelme. Ha egy kicsit jobban sikerül és elég érdekes volt, akkor elmesélem és oda teszem a végeredményt.

De hogy milyen az élet. Ahogy elolvastam az írásod, közvetlen utána hasonló történt, ha nem is ugyanazzal a végeredménnyel, bár ezért sem kell röstelkednem. Most az St. louis-al voltam és süllyesztettem rombolót, cirkálót, csatahajót és láss csodát, megint én vettem észre, hogy sunyi kis csótány romboló beakarja foglalni a bázist. Rögtön riadót fújtam /olvashatod/ és elindultam vissza. Basszus, sokáig nem látni semmit. Ami annyit tesz, hogy mire észrevenném, rám indíthatja a torpedóit. Ezért tekingetek össze-vissza. De ekkor megláttam a kis sötétben bujkáló csúf pincebogarat és ugyanúgy végeztem vele, ahogy a másikban kettővel.

Tekintsd meg:

• Caliph
    Ezt látni kéne videón hogy is volt pontosan...tippre egy romboló füstöt húzott közétek,téged meg más is spotolt igy simán tud lőni füst mögül is.
  • 1kezdő
    Imádom ezt a "Csak 5 perces" szerkesztést. Miért pont 5 perc? Miért nem négy és fél??)
  • 1kezdő
    Hopp! De igen. Bocsika. :))))
  • Tono34
    "Az eredményem ebben a harcban és HP-val csak:" Ez nem HE akarna lenni?
  • 1kezdő
    A javaslatra -hogy használjak AP lőszert- ezt használtam. Az eredménye nem volt számomra meggyőző. Az állítások igazak, de a gyakorlatban elég zavaró tud lenni. Pl.: sok hajós harc. Hol egy romboló tűnik fel hirtelen a semmiből, akkor villám gyors HP-ra váltás, majd eltűnik a semmiben és már ott van a cirkáló, akkor meg váltás AP-re. Közben várakozás, hogy áttöltsön. Szóval: kapkodás a nagycsoportos harcok közben, ami rendesen levette a hatékonyságomat. Sok vesztes meccs az eredménye. Igaz, néha valóban volt, hogy sikerült egy-két citadellát lőnöm, persze szigorúan cirkálónak. De összességében nem fizetődött ki. Ettől függetlenül gyakorlom néha. Igazából akkor hatékony az AP, amikor oldalról tudom lőni a cirkálót és aránylag közelben. De ahhoz oda kellene jutnom, ami ezeknek a német cirkálóknak nem igazán tetszik. Lehet, hogy papírból vannak, de gyorsak, messzebb lőnek és még a torpedójuk is messzebb visz. Nagyon sok mindennek kell teljesülnie, hogy a közelükbe férkőzzek.

A mai nap besokalltam és visszatértem a, csak HP-re. Mondom: most nem érdekel mit mond a nagy könyv és full HP lesz. Az eredmény Defeat. No de milyen? Harc közben minden csapattársam elfogyott mellőlem, egyedül maradtam a végére két cirkálóval és egy carrierrel szemben. A mi carrierünket elkapta két romboló és süllyesztették, amivel egy időben be is foglalták a bázisunkat. Épp süllyesztgettem komótosan, amikor ránézek a kis térképre. Atyavilág! A bázis már majdnem foglalva és torpedózzák a carriert. Nosza -mert csak egyedül vettem észre, meg már elég kevesen voltunk-, vágta vissza. Szerencse, hogy nem voltam messze. Akkor érkeztem, amikor a carrierünk, már hullámsírba merült. Az örvendező két romboló, meg nekem -gondolták, könnyű falat kettejüknek. Keserves volt az ébredésük. Vágtattak ők össze-vissza, de nem volt menekülésük. fenékre velük. A fejem felett folyamatosan dobálta a torpedókat az ellen carrierje, ezért némileg gátfutásra kezdett hajazni a csónakázásom. Hogy ez még ne legyen elég, megérkezett a bázisunkhoz egy cirkáló. Hopp egy torpedó sor kerülés, közben párbaj a cirkálóval. Lényeg az, hogy süllyesztettem és kerültem vagy 3-4 torpedó sort. A végén én maradtam, valamint az ellennél két cirkáló, no és az ominózus carrier. Még belekezdtem az egyik cirkáló amortizálásába, de sajna letelt az idő és így defeat.

Az eredményem ebben a harcban és HP-val csak:

• carp3tm0nster
    Mert értem, lehetek totál béna, aki nem tudja melyik végén van az egérnek, dehogy egy álló(partrafutott) hajót sem tudok eltalálni..
  • 1kezdő
    Én is megszenvedtem ezt. Követem, azaz, üldözöm a kumát. Riszálja a seggét én meg lövöm. Kb 20 lövést én, 20 ő. Egyszer sem tudtam a 20 lövés alatt eltalálni. Vagy mellé ment közvetlen, vagy szétszóródott a lövedék. Én is riszáltam magam, ahogy a nagykönyvben meg vagyon írva. A kuma minden lövése talált. Úgyhogy megálltam és hagytam, hogy szétlőjön, mert ha 5-6 kilométerről 20 lövésből nem vagyok képes eltalálni, ő meg csukott szemmel is eltrafál, akkor felesleges feszengni.:)
  • 1kezdő
    Értelemszerűen először sima nézetben és ezt csak akkor váltom, amikor már van értelme a közelsége miatt lőni. A pontos célzás miatt a távcső adott. Minden célzás és lövés a távcsőben zajlik, de időnként kinézek, hogy mi változott körülöttem, vagy ha repülő közelsége veszélyeztet. De utána újra és újra célzás távcsőben és lövés. Aztán egyszer csak eltűnik a távcsőről. Ekkor kinézek belőle és akkor sem látom, csak a tengert, tehát még ki sem takar valamit. Az eltűnés után távcső nélkül közeledem az utolsó ismert észlelési pont felé, amikor a semmiből reppen felém az össztüze és vagy talál, vagy nem, de a hajót nem látom. Amikor egy bizonyos távolságba érek, akkor a semmiből ott lesz. Volt -igaz ritkán-, hogy egy harc alatt kétszer is eltűnt. Szóval röhej. Még jó, hogy ezt nem mindig teszi a progi, mert különben röhejes lenne egy ilyen ütközet.
  • carp3tm0nster
    az megszokott, hogy álló célpontot nem képes eltalálni a hajóm, de az ellenfél akkor is talál ha cikkcakkban haladok tőle 10kmre?
  • PrasCo
    Ezalatt végig távcső-nézetben voltál?
  • 1kezdő
    Akkor fussunk neki még egyszer: Észlelem a cirkálót kb 14-15 km-es távolságból. Nem lő, csak közlekedik. Én is közeledem felé, de nem lövök, mert a lő távom 12 és valamennyi. Amikor jelzi a progi, hogy lő távban a delikvens, akkor ugye megjelenik a kör felette. Célba veszem és lövöm. Ő vagy visszalő, vagy mással törődik. Mondjuk visszalő és megkezdődik közöttünk az ütközet. Lőjük egymást folyamatosan. Ilyen lő váltás után elérkezünk ahhoz a bizonyos kb 8 km-hez. Ekkor eltűnik nekem teljesen. Még akkor sem tűnik fel, amikor lő, csak a lövedékei jelennek meg és okoznak tényleges sebzést. A rohadt az egészben az, hogy tudom hogy ott van, de nem tudom, hogy már merre halad és nem tudom becélozni, mert nincs cél. De! Haladok abba az irányba, ahol utoljára láttam. Így kb 6 km-re megközelítem a semmit, amikor hirtelen újra feltűnik. Gyors célzás és harc. A gond, hogy a kb. két kilométeren előnybe került. Amit nem mindig lehet kompenzálni.
    Szóval én itt nem értem, hogy ami simán megvolt a harc elején, az miért tűnik el harc közben? Ja! És nem mindig, csak néha.

A lövések milyensége, beesési szöge, a páncélzat stb-stb., már a könyökömön jön ki, pedig nem olvastam utána, csak tapasztaltam és olvasgatom az itteni tudományos fejtegetéseket. Nekem speciel jobban tetszik az, ami az Index beharangozójának "tollából" olvastam, hogy a találatkor sorsol a gép, hogy a találatnak nevezett dolognál mit kap a találatot bevivő user.:)
  • Nagydög
    Az "eh..." csak egy kis bizonytalansagot jelol. Nem tudtam mennyire vagy tisztaban a jatekszabalyokkal, es nem akartalak megserteni vele, hogy trivialitasokat magyarazok.

Amugy amit az PA-rol irtam, csak okolszabaly. Egy csomo elteres lehet, attol fuggoen, pontosan milyen hajoval losz pontosan milyen hajora, milyen becsapodasi szog mellett. A pancelzat jellemzoen a hajok oldalan vastagabb, vagyis oldalba loni csak akkor van ertelme egy hajot, ha az agyud eleg eross, hogy atusse az oldalpancelzatot. Ha messzirol losz, akkor a magas ivben szallo lovedekeid majdnem fuggolegesen hullanak a gyengebben pancelozott fedelzetre, ugy megint tobb eselyed van atutni. A citadell-hez meg az RNG-nek is melletted kell alnia.

Ja, tenyleg. Meg annyit, hogy a fegyverek elsutese(minusz a torpedok) megnoveli az eszlelesi tavolsagodat. Ez a szemetseg a high tier rombolokban: Az agyuk messzebre hordanak, mint ahonnan kozben erzekelheto.