22418
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • 1kezdő
    Felhívnám a figyelmet! Ez a játék verzió még nem a végleges. Jelenpillanatban is a tesztelése és az alakítása folyik. Addig nem is fog működni, amíg ezt el nem végzik. Minden on-line játék bevezetésénél ez történik. Bosszantó, de soha nem lesz ez másként. Ez pont olyan, mint egy épületátadás. Nincs még kész, nincs befejezve, de a befektetők, már hasznot akarnak látni, ezért türelmetlenek és követelik az indítást. Csak nézzétek, hogy amikor elindították a játékot, még koránt sem volt minden hajóosztály készen és akkor még hol van a tesztelése, optimalizálása? Nagyon sokszor lesz még ilyen és ehhez hasonló akadozás, mert ennek ez az útja. Ha fanatikus vagy, túljutsz, ha nem, befejezed. Mindig két út van: a 0, vagy az 1. De mindkettő egyenértékű, bárhogy döntesz.:)
  • RODLEE
    Szét.asz az ideg! Az update óta 30ping,majd ugrabugra lagg hegyek,mi a bánatos F-tól van ez,de ebben a játákban minden másik online gamémnál nincs ilyen!
  • seepheeerd
    3km-re Nort Carolina, az oldalát mutatja, húzunk el egymás mellett, teljes oldalsortűz, 1 találat. Bravo a 16"-es löveg tervezőinek and fuck you WG :D
  • aru
    Miért változna? Az USA vonal sem kap plusz torpedós rajt (annyit, hogy egálban legyen a japánnal) t9 előtt...
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.21. 23:02:06
  • ToMy_
    Aki felsőbb tier-ben CV-vel tolja, nyugtasson meg, hogy ott változik a vadászgépek balansza legalább egy kicsit.
  • pajer_csaba
    Bocs, közben fejlődtem. A "szerencse" visszavonva. :D
  • pxxl
    főnixel sztem jó ha 2x lőttem torpedót :D
  • seepheeerd
    Bizony! :)
  • PrasCo
    De bejött nekik! Potyogott a modul meg lett sok gyújtás. :D
  • seepheeerd
    A japók HE-t használtak. Skandallum! :)
  • Toweliee
    Nyertem egy Imperator Nikolai-t Cleverland műsorában.
  • 1kezdő
    Ja-ja! A laggok nagyon idegesítőek. Hál'Istennek nekem ekkora lagjaim nincsenek, csak annyi, hogy célzom a távolban levő hajót és egyszer csak kissé előrébb van, én meg jóval mögé célzok. 20 Mp-s lag már egyenlő a halállal éles helyzetben.
  • voivod32
    Téboly... olyan laggjaim vannak, hogy 20 másodperces álló képeket látok, következő pillanatban előttem a csatahajó, biztos győzelemből kikapunk, mert megyek mellette Omahával és indítanám a torpedót, de nem csinál semmit, 10 másodperc múlva már süllyedek, és mindenki engem szid...
  • PrasCo
    Javára írom a WG-nek, hogy könnyen fogyasztható, látványos, de úgy-ahogy mégis informatív videókat képes készíteni.

Azt érett diplomáciai érzékkel nem érintik, hogy a japánok orosz hajótörötteknek nem segítettek, gázolták le-, vagy konkrétan géppuskával lőtték őket; igaz, azt sem, amikor a ruszkik elsüllyesztettek pár angol halászhajót, illetve ellőttek pár skulót egymás felé is.
    Csuzimáról.
  • csn tamás
    Sziasztok! Most kezdem a játékot, abban kérem a segítségeteket, hogy miként tudom teljes képernyőre tenni a játékot? Beállításokban ha beállítom arra nem reagál semmit. Köszönöm!
  • seepheeerd
    Szerencse????????
  • pajer_csaba
    Jha, pláne, hogy a torpedók által lefedett térség gyakorlatilag a szerencsétől függően állítódik be, hogy oldalról kapja az ellenséges hajó, s ne rézsútosan vagy szemből.... :/
  • pajer_csaba
    Hmm.. eddig nem szívesen kezdtem volna bele, mint ahogy többen is írták, eléggé riasztó a páncélzata a német hajóknak, s a Königsberg sem hozta az ígéretes mutatóival a hozzájuk elvárható eredményeket. De lehet teszek egy próbát. Hátha...
  • seepheeerd
    Csak úgy érdemes pedig :)
  • aru
    A Phoenix is egy álom hajó és minden BS és romboló rémálma! Nagyon jól el vannak helyezve az ágyúk, kis töltési idő. Folyamatosan lehet szórni az ellent és közben mindig korrigálni. Sajnos az Omaha a 2 turret miatt már nem olyan jó...

A legjobb hajó (volt a német ágig) begyakorolni a cirkáló ágat. Sajnos a Dresden alázza most már az oldalankénti 6 ágyúval és a 3,5 másodperces töltési idővel.
  • pajer_csaba
    A Chikuma tényleg baromi jó. Bár én nem sokáig játszottam vele, de asszonyom egyik személyes kedvence, egy csata alatt 6 süllyesztést csinált, s általa a kishajós harcászat mesternőjévé vált. :)
  • 1kezdő
    Sajna, mostanság a t4 Phoenix húzom. Bár megjegyzem, nem könnyű torpedó lőtávba jutni az 5 km miatt. A csatahajók értelem szerint mindig kinn lófrálnak a nyílt vízen és mire torpedó lőtávban lennék kiszednek. Ezért inkább morzsolgatom őket a robbanó lőszerrel. Égnek mint a Reichstag. De ha egyedül maradnak, akkor bekopogtatok a torpedókkal. Phoenix-nek még a lőtávja sem rossz a majdnem 14 Km.-el.
  • aru
    Mondanám, hogy inkább a t2-es Chikumát nyúzd, de mióta bejött a német ág a t2 Drezden sokkal jobb nála. Chikumát föl lehet húzni 12,5 km-es lőtávra és akár két t3-as BS-el szemben is megállja a helyét. Tudom, mert 145 ezer sebzés a rekordom vele egy t3 csatában. :)
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.21. 16:30:30
  • 1kezdő
    Igen, sajna, hamar lekapcsoltam a felvételt és nem mutattam a sebzést. Első voltam 1076 ponttal, azt hiszem és az utánam jövőnek talán 6-700 körül volt. Mellesleg a felvételen is látszódik, hogy előlem is elvittek legalább kettőt. Amint lehet látni, hat citadella volt, tehát nem mind az amit el is süllyesztettem. Az, hogy épp ott vagyok, ahol vagyok, az valamennyire a véletlen műve, mert a folyamatos harc közben, mikor variálod a menetirányt, nem nagyon tudsz okoskodni, mert hamar leszednek. Azonkívül segíteni is kell ott, ahol kevesen vannak az ellennel szemben. Tehát: az én mozgásom, helyezkedésem nagyban függ attól is, hogy a társaim hogy mozognak. Én a taktikámat mindig a társaim taktikájához igyekszem alakítani, hogy ott legyek, ha segíteni kell. Persze ez miatt sokszor bukom. De hát a csapatharc már csak ilyen.:)

Elnézést, de ezt a választ aru válaszára írtam, csak elnéztem!:)
    Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.10.21. 16:18:53
  • ToMy_
    Manuálban torpedózni azért eléggé virtuóz tud lenni.
  • DantesHUN
    Igen, én is jegelem azóta a japán hordozó ágat. Ráadásul, annyira nincs szerencsém, mindig US hordozó van a túloldalon. Nagyon rossz lett az egyensúly. Lefogadom azért volt, mert sok játékos nyafogott, hogy túl OP a japán hordozók, mert letorpedóz. Nosza, erre a WG szokás szerint nem egyensúlyt csinált, hanem kiherélte a japán hordózókat. Nincs nagyon értelme így a japán hordozó ágnak.

Zárójelben (Azért kíváncsi lennék ,hogy azok a nagyokosok, akik szerint hordozóval lenni a legkönnyebb és csak párat kell kattintgatni, ilyenkor megmutathatnák hogy kell ezt... persze még életükben nem mentek 5 percet se hordozóval valójában...)
  • ToMy_
    Kíváncsi vagyok, mikor egyenlítik ki végre a jap-ami vadászokat nagyjából legalább. Egyszerűen nevetséges és siralmas a mostani állapot.
    Zuiho a hajóm, modulként fent van:
    +10%-os aircraft gun effectiveness
    +20% fighter plane survivability,
    Ennek ellenére a vadászcsoportom ha találkozik egy ami vadásszal, akkor kb. 1:20 arányban jövök ki jobban a meccsből. Általában flawless victory az amcsiknak a vadászpárbaj.

Mindezt úgy, hogy még a kapitányom:
    - dogfight expert (ami szart se ér szintén, mert az összes amerikai repcsi lassabb mint az én gépeim, fura módon azonban lehagyni őket vagy elszakadni azért nem tudok)
    - rear gunner expert, (ez is szart se ér kb., amcsi vadászok úgy radírozzák le a torp/dive gépeimet az égből néha, hogy 1 killt nem tudnak csinálni)

Az se számít, ha becsalogatom az ellenség vadászait a saját rombolók/cirkálók közé az AA tűzbe, kb. pont leszarják és ugyanúgy ledarálják a vadászaimat.
    Ha van egy Bogue a túloldalon, akkor a CV párharc borítékolható bukta. Néha-néha el tudom dugni a torp/dive gépeket az egyik sarokba, aztán nagy mákkal 1-1 cirkálót vagy BB-t el tudok kapni, de kb. ennyi. A légifölényt pillanatok alatt behúzzák az amcsi CV-k, és onnét kezdve kacsavadászat.
    Langley-val még úgy ahogy el lehet bánni, de ott is kell a mákfaktor, hogy a vadászokat leszedjem.
  • aru
    Én nem szeretem a frag huntot inkább a minnél nagyobb össz sebzésre szoktam menni, ha e mellé van 2-3 akkor annak örülök. Azt viszont utálom, ha lelövöm az ellenséget 100%-ról 1%-ra és elviszik előlem... Érdekelt volna (ha már videót csináltál) ki mennyi xp-t kap, mert azt a sebzésre van és megállapítható lett volna jó köröd volt e.
    Én máshogy játszom cirkálókkal és szinte sose megyek be ezen a pályán a szigetek közzé. Én H6-ból I3-ba mentem volna az elején talán akkor hárman maradtatok volna a végére a csapatból, mert míg ti hárman lőtök egy hajót addig a szerencsétlen társatok egyedül küzd kettő nagyobb hp-s ellen. Én így látom.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.21. 15:39:03
  • Tono34
    Esetleg megpróbálhatod botok elleni csatában.
  • herminamezo54
    ja persze rombolo vagy cirkalo. a hordozot meg sem probalom. latom hogy masok is mit kinlodnak es bizony keveseknek megy jol. szar ugy igy 60 felett. de igyekszem mert erdekel
  • herminamezo54
    koszi a tanacsokat. ezt elmeletbe meg tudom is, de mire megcsinalom szivas van . legjobb esetben kapom a csak 1 karcolas cimu plecsnit. lassu vagyok . tul sok a gomb. es ugye a gyakorlas is nehez mert elesbe megy. de azert koszi. igyekszem
  • seepheeerd
    Ha rombolóval vagy akkor egyszerű: 3-as gombbal kijelölöd a csöveket, a megjelenő szürke sávot összehozod a zöld sávval (miután kijelölted az ellenséges hajót) és ha lőtávon belül vagy (vagy annak felénél is közelebb) akkor elengeded az angolnákat. Persze a valóságban az ellenség fordulni fog (ha nem hülye), ezt is érdemes belevenni, illetve a 3-as gomb újra lenyomásával szélesítheted/keskenyítheted a torpedók szóródását.
  • seepheeerd
    A móricka ábrán látszanak a lényeges dolgok. Merőlegesen közelítesz az ellenséges hajóra, lenyomod a bal Alt billentyűt, megjelenik a célzókör és a torpedók ledobásának sávja. Figyelembe veszed a hajó haladási sebességét, elé tartasz, figyelembe veszed a torpedók élesedéséhez szükséges távolságot és elengeded a népeket.
    (Itt nincs ellenséges hajó, de a valóságban egy tier 4-es csatahajónak pl. kb épp az orra elé kell érnie a torpedók haladási sávját jelző zöld sávnak)
    Egészen addig módosíthatod a dolgokat, amíg a repülők el nem érik a támadási kört, ekkor már maguk csinálják tovább az utolsó célzáskor megadott támadást.
    Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni...

És egy video a sok közül (angol, göcseji tájszólással :))
    Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.10.21. 14:31:34
  • seepheeerd
    Ki milyen beállítással tolja?

Laptop, i7 2820QM, 16GB RAM, Quadro 2000m (2GB) videó, SSD, 1920x1080:
    - Very High 15-20fps
    - High 30fps
    - Medium 30 fps
    - Low 60 fps
  • herminamezo54
    hali mindenkinek. torpedrozashoz kerek tanacsokat mert nem nagyon megy. elorre is koszi mindenkinek.
  • herminamezo54
    halio azert kerdezem mert sajna nem en vagyok a asz. vagyis nem nagyon megy. de a valaszod koszi.
  • seepheeerd
    Mivel a japánok nem építettek olyan szép hajót, mint az Iowa osztály... :D
  • 1kezdő
    Tudom, hogy a kishajókkal vívott küzdelmek nem sokakat érdekelnek, de ez, amit most mutatok mégis érdekes. Normál küzdelemnek indult és csak azért kezdtem bele, mert a napi duplázást csináltam. Számomra jól alakult, mert itt is abszolváltam a penta killt sok citadellával. Szeretem ezeket a harcokat, mert a kishajós küzdelem nyílt sisakos, nincs sok lehetőség sumákolásra. Nagyjából egyenlő erők küzdelme. Amiért megmutatom, az azért van, mert váratlanul izgalmassá vált a vége és lényegében egyetlen lövésen és egy-két taktikailag rossz döntésen múlt a végeredmény. Látjátok majd, hogy velem együtt két alaposan lesérült hajónak kell felvenni a harcot egy még aránylag jobb állapotban lévő hajóval, aki már egyedül van. Én egy pillanatra megingok és ezzel időt és teret vesztek, mert nem tudtam eldönteni, hogy támadjam, vagy csatlakozzak a társamhoz. Ez a megingás eldönti a sorsom, halok. A másik sok szerencsével harcol és már-már úgy tűnik nyerhet és vele mi is, de ő is taktikai hibát vét és nem indul el a másik bázis foglalására, hanem gyengesége ellenére a harcot válassza, de egyetlen lövés eldönti a végkimenetelt. Basszus! Én egyedül öttel végzek és ha a többiek csak egy kicsit jobbak, sima győzelem. Így mindent eldöntött egy lövés.

Érdemes végig nézni.

• Lokker
    ha türelmes vagy mehet a japán ami csak t5-től lesz élvezetes, amúgy meg usa
  • herminamezo54
    hello mindenkinek. az usa vagy a japcsi csata hajo agat erdemes fejleszteni. valaszokat koszi