23001

A Wargaming új MMO játéka
-
StrikeFor #9499 a botos harcnak semmi értelme -
1kezdő #9498 "Mit ragodtok ezen a staton ???"
Botok ellen kapitánypontokat lehet minden erőlködés nélkül csinálni. Írtam is. Fejleszted és nem görcsölsz. Ha kész, mész, játszol a komolyabbal.
Hál'Istennek te nem "ragozol" a stattal, de azért finoman elénk tártad. És hidd el, de gondolkodsz a ballisztikán, mert ha nem, akkor nem is lenne találatod. Hmm? Nem?:) /az 1.9-hez gartula/
Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.11.19. 22:39:47 -
Én csak az ágyúval szoktam átlyukasztani az elém beszállingózó csapattársakat.
Bezoomolva nem látok közelre, na :) -
atee73 #9496 Mit ragodtok ezen a staton ???
Itt az enyem csakhogy vki berakja , co-op-ba sose mentem (botok ellen szart se er a jatek, meg az ellenuk elert eredmenyek se szvsz. )
Abszolut csak fun-bol jatszok
, megcsak komolyan se veszem, nemhogy a lovedekek ballisztikajan gondolkodjak
-
1kezdő #9495 Visszatérve a WoWs-hoz. A mai nap megint szétlőtt egy magasan művelt társam hátulról torpedóval és azt írja "upsz".
Én meg azt, hogy:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
seepheeerd #9494 Hinnye, hirtelen itt termett a tüzér tanszék!
-
carp3tm0nster #9493 a témához hozzászólva: "A tüzelés módszere az ágyúk számától és típusától, a cél távolságától, valamint a használt távolságmérő típusától függött, és minden flottánál más volt. A német hajókon az volt a bevett gyakorlat, hogy először gyors egymásutánban lőttek három részleges sortüzet, különböző távolságokra. A Bismarckon például először az A lövegtorony tüzelt, két másodperc múlva - más távolságra beállítva - a B, majd a D torony. Miután megfigyelte a lövedékek becsapódását, a tüzértiszt végrehajtotta az irányzáson a szükséges korrekciókat, és rendszerint a második sortűzzel már be is lőtték magukat. (A Scharnhorst mintegy 26.400 yard, azaz kb. 24 km távolságból, a harmadik sortűzzel már el is találta a Glorioust.) Miután megtalálták a helyes szöget és lőtávolságot, teljes sortüzeket lőttek mind a nyolc ágyúból, vagy, a német flottában kedvelt módon, részleges, négy ágyús sortüzeket az első, és a hátsó lövegtornyokból. "
Akit érdekel egy kicsit a téma, ajánlom a Zoli hajói című oldalt
Zoli Hajói -
1kezdő #9492 Na, akkor hagyjuk a szakmát és gondolkodjunk józan paraszti ésszel. Van mondjuk kilenc ágyúd és mondjuk 450 mm-es. Egyetlen pontos lövés elég lenne, hogy megsemmisítsd a célt. Belelősz a citadellába, oszt annyi. Akkor minek kilenc vetőcső, hiszen ugyanarra a célra lőnek. Ha abból indulunk ki, hogy mennyire nem lehet pontosan célozva lőni a megadott paraméterek szerint, nem beszélve a mozgó célpontról, akkor azt kell biztosítani, hogy a kilenc lövedék lehetőleg egy nagyobb területet szórjon meg, mert így nagyobb az esélye, hogy egy, vagy több lövedék valahol csak eltalálja. Ha mégse sikerült, akkor a távcsőben azt figyelték, hogy a megcélzott hajótól melyik irányban fröccsent fel a víz és ennek tükrében adták meg a következő lő irányt. Elméletileg és gyakorlatilag sem tudtak és ebből kifolyólag nem is akartak pontos lövést leadni. Ha arra célzol, hogy direkt így állították be a csöveket, akkor az nem igaz. A legpontosabb beállítások után is széthordtak a hajó ágyúi. Tehát a válasz a kérdésedre, hogy nem lehet pontlövésre beállítani, de ezt is akarták. Itt csak a szórás nagyságát lehetett állítani a lőtávolság függvényében. -
Most akkor azért döntsük el, hogy azért nem pontlőttek a hajóágyúk, mert direkt területre akartak szórni, vagy azért nem, mert _nem tudtak_? :)
Ebbe sem a lézer, sem a tűzvezető radar, sem a számítógép nem tud beleszólni, ezek a tüzelést gyorsabban tehetik pontosabbá, de a szóráskép olyan marad, amilyen.
Mindenesetre életemben olyan eszközről nem hallottam még, amit úgy állítottak be, hogy direkt széthordjon. :) Legfeljebb terveztek olyan eszközt, mint a sorozatvető, ahol az elsődleges célként nem a pontosság volt megjelölve. -
1kezdő #9490 Ha nem akarod mindennap az unalmast olvasni, azt megértem, de akkor tegyél valamit, hogy olvashassunk érdekeset. Te tudod, hogy mi az érdekes, hát írd le a népnek, aztán majd követünk.:) /vagy nem:)/. -
Egy szoval sem tiltottam semmit. Majd ha sok off lesz akkor szolok ne aggodj ;) senki nem mondta hogy ne ird le a jatekkal kapcsolatos dolgaidat.
En is csak elmondtam a velemenyem ahogy te is. Nem ertem mi a problemad. Igenis unalmas szinte minden nap ugyan azt olvasni. Rng-vel megbaratkozott a nep most szidjuk a tobbieket. Majd lecsendesedik ez is. Biztos lesz majd mas amit szapulni lehet. :) np ez egy ilyen jatek. -
seepheeerd #9488 Azért az csúcs, hogy dél óta egyik hajóval sem nyert a csapat (Iowa, Langley, Minekaze)
. Biztosan én csinálok valamit rosszul :) -
seepheeerd #9487 Megnyugszik a beteg! :) -
1kezdő #9486 A távoli cél eltalálását rengeteg tényező zavarta.: 1. lövedék kezdősebessége, 2. függőleges pozícióeltérések (az irányzókészülékek és az ágyúk nem egy vízszintes síkban vannak, sőt, a célpont eltalálni kívánt része sem, mert ez a rész a célhajó vízvonala volt általában), 3. a földfelszín görbülete, 4. a Föld forgása, 5. a gravitációs erő, 6. a légellenállás, 7. a szélirány és szélsebesség (ami természetesen nem egyenletes volt a támadó és a célhajó közt), 8. a cél függőleges helyzete a támadó síkjához képest (ez elsősorban szárazföldi céloknál volt számottevő)
A körülmények: egy, a hullámzó tengeren haladó hajóról kellett eltalálni egy másikat, ami esetleg még kitérő manővereket is végzett, és általában olyan messze volt, hogy szabad szemmel gyakorlatilag látni is alig, vagy nem is lehetett. Ehhez jött hozzá, hogy a kivetőtöltetek ereje sosem volt pontosan ugyanakkora, az ágyúcsövek sem voltak azonosak a többivel, kopásuk is eltérő volt, azaz minden lövés valójában kicsit más szögben és más kezdősebességgel történt. A hajók közt lévő levegő eleve torzította az optikákon át látott képet, a légnyomás és a páratartalom változott, fújt a szél, vagy ha rossz idő volt, még az eső is zuhogott, valamint a tengeren gyakran sűrű köd volt. Ilyen körülmények között több ezer méterre eltalálni bármit is, nagyon nehéz volt. Igazság szerint a radaros tűzvezetés megjelenéséig a nagy lövegek találati aránya háborús körülmények között 1-3% volt, de néha még annyi sem. Gyakran álló célpontokat is csak hasonló arányban sikerült eltalálni. Gyakorlatilag soha nem sütötték el egyszerre az összes ágyút, hanem minden vetőcső kb. 0.9 tizedmásodperces eltéréssel tüzelt, mert a lövés keltette légnyomás zavarta volna a mellette levő csőből kirepülő lövedéket.
Tehát, ezen paraméterek állandó változása miatt, soha nem pont lövés történt, hanem terület megszórása. Később, amikor megjelent a lézer, illetve a számító gép általi tűzvezetés, akkortól beszélhetünk pontosabb célzásról. -
seepheeerd #9485 Tüzértiszt voltam. Igaz, szárazföldi, de "szakmailag" érdekelt a hajótüzérség is. Ezt inkább nem kommentálom :) -
carp3tm0nster #9484 engem jobban bosszant a csapattársaknál, hogy olyan vagyok, mint egy úszú szénaboglya... állandóan leégek. mondjuk sokat elárul, tűzvédekezésről, ohgy külön plecsnit kapsz, ha hajód 40%(!!!!!) százaléka leég, de túléled. ez a rész elég szánalmas mondjuk -
Itt megnézheted a statot, bár itt nem nagyon foglalkozom azzal, hogy milyen. -
1kezdő #9482 Nem emlékszem, hogy láttam volna valaki statisztikáját ide kitéve. Hivatkoztak rá, de ki, nem tették. Nos! Én egy kezdő vagyok minden értelemben, de kiteszem, hogy tiszta legyen, hogy hol tartok és mit csináltam idáig. Ez év 10. hó 02.-án kezdtem, azaz, 49 nappal ezelőtt és azóta összesen 1275 meccset vívtam, ami napi 26 meccs.:)
Jelenpillanatban co-op-zok, mert fejlesztem a kapitány pontokat, de úgy, hogy közben ezzel ne rontsam a random statisztikát. Randomban, csak a napi plusz szorzós meccseket vívom. A bemutatón ott a reg. időpontja, látható. Látható a co-op és a random meccsek számai is. A győzelmi %-ék és hogy minden egyes meccset alapul véve, mennyi a süllyesztési rátám. Nem tudom, hogy ez jó, rossz, vagy teljesen átlagosnak mondható. Látható, hogy van egy tizenkettes szintű kapitányom is úgy, hogy közben más kapitányom is némileg fejlett. Már csak a St, Louistól felfelé játszom, az apróbbakra már se energiám, se kedvem nincs bohóckodni.
Szívesen látnám más statisztikáját, főleg a jobbakét egy kis magyarázattal, hogy, hogy sikerült elérni. Milyen taktikát követ a meccseken és a fejlesztések terén. A jobbaktól soha nem szégyen tanulni.:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
1kezdő #9481 Sokan és sokszor írták, hogy mennyire bosszantó, hogy a -mondjuk a csatahajó- lövegei mennyire széthordanak. De azt még senki nem írta le, hogy miért van ez. Amikor egy több lövegből álló hadieszközt kalibrálnak, akkor mindig úgy állítják be, hogy ne pont lövést vigyen be, hanem területet terítsen be. Ez azért fontos, mert az ellenfél is mozgásban van és mozgása közben egy területet jár be. Ha az ágyúk mindig pontosan oda lőnének mind, akkor nagyon kis lehetőség lenne a találatra. De ha a terület nagyobb, amit befed az ágyúk ösztüze, akkor szinte biztos, hogy valamelyik elfogja találni. Persze ez bosszantó, ha épp úgy alakul, hogy a lövésből szinte mindegyik mellé megy, de azt is látni kell, hogy a lövések többsége azért talál, ha nem is mindegyik. -
1kezdő #9480 Ami itt a legfontosabb és jó, ha írnak róla, az a stratégia játékközben. Miért jó? Mert mindenkinek van elgondolása, hogy legyen eredményesebb a játéka akkor, amikor csapatban kell sikert aratni. Erre ez a fórum nagyon jó lehetőséget nyújt, mert itt mindenki leírhatja, hogy ő hogy old meg feladatokat. Ebből mindenki tanulhat. Én is. Azaz, csak szeretnék tanulni, ha volna kedves és lehetőleg sokan leírnák a tapasztalataikat, amit később kipróbálhatnék játék közben. És tanulhat belőle más is, aki esetleg most kezdi és még nincs kialakult stratégiája azzal a hajóval, amivel épp játszik. Írjatok bátran és főleg kérdezzetek, ha valami nem tiszta. Mindig lesz majd valaki, aki ledorongol, mert neki ez, vagy az nem tetszik. De ha rájuk hallgatunk, akkor ez a fórum meghal, mert senki nem mer írni miattuk.
Leszögezem!!!: A WoWs fórumon a játékkal kapcsolatban bármit le szabad írni és bárkinek. Ha valakinek valamelyik téma nem tetszik, az ne olvassa és főleg hallgasson és ne zavarjon mást a beszélgetésben. ÍRJATOK bátran!:) -
1kezdő #9479 Ezt most kár volt leírnod...szerintem. Akkor sorjában: nem, nem kell olvasnod, ha nem akarod. Ki a fene kényszerít arra, hogy itt olvass bármit is??? Ha nem tetszik, ugorgy. A másik: nem nyavalygás, tények. Nekem jó a statisztikám /persze, kinek mi a jó?:)/. A harmadik: ez itt a WoWs fóruma, ahol a játékosok erről a játékról írnak. Bármit írhatnak, ami a játékkal kapcsolatos. Te ki vagy, hogy ezt megtiltsd? Keress egy olyan hozzászólásomat, hogy valakinek megtiltom, hogy ide írjon és megmondom mit, mit ne írjon.
De tudod mit kis barátom: ha már kritizálni megtanultál, akkor mutass jó példát és írd le, hogy te miről szeretnél beszélgetni, mi érdekel. Aztán sorold fel, hogy másoknak mit nem szabad írni, mert neked nem tetszik. Csak hogy tudjuk mihez tartani magunkat. Sokan szívesen hozzászólnának, de az ilyen bebőffentők miatt inkább nem teszik. Most se írtál a játékról, csak kritizáltál. Ennyire telt. -
tényleg minden nap ezt kell olvasni? el se olvasom. eddig az RNG nyavalygás ment, most meg hogy mindenki hülye é béna csak én nem, és miattuk vesztünk mindig. Mindig, minden játékban voltak, és lesznek is olyanok, akiknek nem megy, és/vagy egyébként meg pont leszarják, mert játszani mennek oda, nem megfeszülve görcsölni hogy nyerjenek. Élvezik a játékot, akkor is, ha vesztenek. Nem teszik? tegyél ellene. Menj flottában, hátha nagyobb sikered lesz úgy, hogy hárman vagytok. Vagy hagyd abba a nyavalygást, és próbáld meg azt, hogy élvezed a játékot, ami esetleg segít kikapcsolni az agyadat a szürke hétköznapok után. Ha nem vagy képes erre, akkor inkább ne is játsszál. Ez egy JÁTÉK nem vérre menő dolog, ahol mindenképpen nyerni kell, mert jön a világvége. Ki nem szarja le, ha 10-ből 6x vesztettél. Úgyse lehet 100%-os statisztikád. Faszért görcsöltök ezen hihetetlen -.- -
1kezdő #9477 Elmondom mennyire tökagyúak a többsége. Alapgondolatuk: győzni akarok és nem süllyedni. Nos, ez szép cél, csak épp nem elég. Azt is tudni kellene, hogy hogyan. Ehhez a kis képzeletűnek, csapatban és stratégaként kellene gondolkodnia. Mondok példát: a pálya három bázisos. Ezek az indulásra merőlegesen, azaz a pályán keresztben húzódnak. Általában az győz, aki minél többet elfoglal és meg is tudja tartani. Indul a játék. Ha azt látod, hogy csak ténferegnek és helyezkednek, akkor már baj van. Mindenki keresi, hogy ki mellé bújhatna és semmi kedve az ellenség felé indulni, mert ott bizony lőnek. Na de ilyet!! Mire mindenki elhelyezkedett és a csatahajók egyáltalán életjelet adnak, addigra az ellenfél már legalább kettő, de inkább három bázist elfoglalt és mérget vehetsz rá, hogy meg is fogja tartani. Tehát: még el se indultatok és már tuti a bukás.
Elmondom, hogy csinálom én. Többségében gyorsak a hajóim. Phoenix, Omaha, Cleveland stb-stb. Kezdésnél, megnézem hova tesz majd a játék és ahhoz melyik bázis van a legközelebb. Amikor a játék visszaszámol, akkor nekem már fel van fűtve a kazán és repülőrajt. Vágtatok a legközelebbi bázis felé és szarom le, hogy jön-e velem valaki. Általában jön, mert a pupák azt látja, hogy "né'má! Ott vágtat valaki. Lehet hogy ingyen banánt osztanak, na akkor uccu, megyek én is. És jön, de akkor már nem csak ő, de jön a többi is. Láss csodát, a csatahajó is hajlandó megmozdítani a nagy valagát és ha lemaradva is de ő is száguld utánam a bázis irányába.
Beérek a bázishoz. Két lehetőség van: 1, simán beérek és elkezdem foglalni és csak később ér oda az ellenfél, akkor csak meg kell tartani a bázist, ami sokkal könnyebb, mint újra foglalni. 2, Nem tudom foglalni, mert az ellenfél, már elkezdte. Ekkor éles kanyar és elkezdem lőni, hogy addig, míg a többiek utolérnek, akadályozzam a sikeres foglalásban. És a többiek -mivel vágtattak utánam-, gyorsan ott vannak és a bázison levő ellenfélnek annyi. A többi ellenfél látva ezt, még tesz egy bátortalan kísérletet, a támadásra, de látva a sokadalmat és a felé repülő sok lövedéket, menekülni kezd. A hajsza sokkal könnyebb, mintha te menekülsz.
És csak annyit kellett tennem, hogy hajlandó voltam elsőnek indulni az ellenfél felé. Bátorságot mutattam és biztonságérzetet a gyávának, hogy nem ő lesz az első, akit lőni fog az ellenfél, mert mögém bújhat. Higgyétek el, hogy tíz ilyen indulásból nyolcszor jönnek utánam. Kétszer, meg vagy túlélem, vagy nem, de az arányért megéri. Soha ne legyetek gyávák! Ha bázist kell foglalni, akkor nincs idő a tétovázásra. Indulni kell azonnal. Szégyen gyalázat, de sokszor indulásnál előrébb tartok, mint a rombolók, pedig a nagyobb hajók nehezebben indulnak a tömegük miatt. Akkor szoktam némileg átkozódni, mikor van három romboló. Ők elől állnak indulásnál. És a három nagyon észlény, nem a három különböző bázist akarja foglalni, hanem mindhárman egy bázisra mennek és boldogan körözni kezdenek benne és nem értik, hogy miért lövik ki őket szinte azonnal.:) -
1kezdő #9476 De hidd el. És még nem is kell, hogy mind gyenge legyen. Elég ha a 12-ből 6-7 fő gyenge képességű. A program mindent nyilvántart. Ha rontani akar a statisztikán, hát beoszt ilyenek mellé és ha beoszt, akkor megfeszülhetsz, akkor sem tudsz nyerni velük. Mindenki a harcokban elér egy bizonyos pontszámot, mondjuk 300-400-at. Na, ha ilyenek mellé kerülsz, akkor bármit csinálhatsz. Nem tudja, hova induljon, hol és hogyan kell segítenie. Fél, ezért nem is megy a harc közelibe. Hátul marad abból a megfontolásból, hogy dögöljön mindenki és majd a végén ezért nekem lesz a könnyű. Majd csodálkozik, hogy "hú de sokan jönnek ellenem" és ő is pusztul. Tele van a játék ilyenekkel. De ha összerak olyan játékosokkal, akik szinte mindig 1000 pont felett teljesítenek, akkor dalolva nyeretek. De belőlük kevés van és ritkán tesz össze ilyenekkel.
Csak abban lehet reménykedni, hogy az ilyenek egy idő után megelégelik a sok vereséget és szarnak titulálják a játékot és elmennek játszani a .öcsükkel, ahol talán több sikerük lesz.:) -
Nem nagyon vágom a stratégiákat, de gondolom a cruiser-ek azért lennének, hogy kísérjék a battleshipeket, nem? Na most én általában beállok egy mellé a Cruiser-emmel, aztán próbálok végig vele maradni, ha szerencsések vagyunk egy desroyer és még egy Cruiser is csatlakozik, az már jó, olyankor jókat szoktunk osztani :) -
Nem hiszem el, hogy itt is ennyi retardált idióta van és persze 80%-ban az én csapatomban. Pl a Battleshipek általában a végéig kimaradnak a harcból, amikor már esélyük sincs bevédeni a foglalandó pontokat. Vagy előző meccsen full hp-s cruiser találkozik 3 ellenséggel: 1x 5km-re 1/4 HP-n, 1x7km 3/4 HP-n és 1x 8,5km full HP. Szerintetek melyiket kezdte el lőni, és ki süllyedt el először? -
DantesHUN #9473 Viszont van benne tengeralattjáró. Ami nekem pont nem hiányzik a Wows-ból. -
komolyan lekoppintották :) -
ah..szóval itt a csapda :) Pedig már egész megszerettem a Phoenix-et, de akkor megyek tovább Omaha-ra... -
A valósághoz legközelebb álló válasz a "sehogy", kivéve, ha pénzt raknál a játékba, mert az elite hajók (koszorúsok, amelyeknél minden modul és a következő hajó(k) ki vannak fejlesztve) XP-je nem kevés doubloonért free XP-re konvertálható.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.11.18. 07:14:32 -
Ha kimaxoltam egy hajót, a felhalmozott XP-vel mit lehet csinálni? Hogyan tudom elkölteni? -
carp3tm0nster #9468 Ja, full broadside 1 találat 1000dmg(jó esetben) valami cruiserbe, de ő simán belémrak többezreket...
tiszta hihető... -
Prof William #9467 Attól én is agyfaszt kaptam amikor 4 sorozat egymás után ment mellé de mindig csak milliméterekre. a Kongoval szinte mindig betalálok. -
carp3tm0nster #9466 Myogi-val álló célpontot nem találok el. De volt, hogy pattantam rombolóról... -
Prof William #9465 A Kongo-val sokkal élvezetesebb a játék, mint a Myogival. Szerintem megtartom majd Free XP hajónak, ha megveszem a következőt.
Nincs is túl sok fejlesztése, ha jól látom. -
Angelus1991ster #9464 WoWs konkurencia : Steel Ocean
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
pajer_csaba #9463 Akkor is megkapod. -
Ha kilépek egy csatából a PORT-ba miután meghaltam, megkapom a pontokat utána vagy csak ha megvárom a végét? -
Szép-szép ez a 3x-os időszak, de ahogy elnézem, meglesz ennek a böjtje, amikor majd a megtömött XP-k mellé kellenének a kreditek... -
1kezdő #9460 Uhh, öregem!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Akkor véleményem szerint ez a három piros felkiáltójel, három golyót jelképez. Egyet a fejbe, egyet a szívbe és egyet a töködbe, mert itt -a fórumokon- ilyesmiről akkor sem nyilvánítunk véleményt, ha esetleg, talán tán igazunk van. Légy visszafogottabb és időnként nézz körbe, hogy épp hol vagy és ott mit engedhetsz meg magadnak.:)