22428
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Tono34
    Ranked szerintem T6-tól van.
  • GanXstaZoleeWrk
    ranked mikor lesz megint?
  • Prof William
    Te jó ég milyen remek csata volt a Kuma-val!

Lassan már Rambonak éreztem magam, ahogy egymás után küldtem hullámsírba az ellen hajót. Egy csathajónak besegítettem egy torpedóval, míg egy másikat szinte full HP-ről tisztán torpedóval sülyésztettem el.

Egy cirkálót egy jól elhelyezett citadellával robbantottam fel, egy rombolót pedig egy jól elhelyezett oldalsortűzzel iktattam ki.

Az ellenfél Carrierébe meg besegítettem és pont ez enyém volt a végzetes lövés.

Végül sajna nekimentem a partnak de még kilőttem az engem lövő alacsony HP-s cirkálót mielőtt felrobbantam.

Szóval kb 5 perc után 11/6 volt az állás a mi javunkra. De azon ami utána jött majd kitéptem a hajamat. A többiek rettenetesen amatőr módon nyíratták ki magukat. Majd agyfXszt kaptam amikor a 80%-ban befoglalt bázisról (ellenség sehol) a romboló elindult vissza gondolom vadászni.

Végül az a maradék 6 hajó kilőtt 9! hajót a mieinktől. De közben azért belőlük is csak egy maradt, amelyik elkezdte befoglalni a bázist.

Erre a már ismételten 80-90%-ban befoglalt bázisról ISMÉT mindenki (még az anyahajó is) kiment hogy mentsék a menthetőt. Az volt a mázli hogy az ellen valahogy kimanőverezte magát a bázisunkról, míg az anyahajónk visszament bázisfoglalni.

A két hajó ezután zavarta az utolsó ellent a bázisfoglalásban, míg az anyahajó befejezte az ellen bázis foglalását, maikor már csak 10 mp volt hátra...
    Huhh nem sokon múlt... Azt hiszem el lehet mondani, hogy én nyertem meg ezt a csatát a többieknek.

Gyűlik a free XP rendesen... :)

Egyúttal elértem a Ranked Battle-k szintjére is. Viszont azt írja amikor rávinném hogy ez a csatatípus jelenleg nem elérhető. Miért van ez? Vagy most a Halloween miatt?
  • 1kezdő
    Solomon szigetek a két csata helyszíne. Egy helyszín, két csapat, kétféle eredmény. Mondhatnám, hogy voltam az egyik oldalon, voltam a másikon. A hajók nagyjából ugyanazon fajták. Csak a gazdik változtak. Ja! És a végeredmény. Az egyiknél nem tudtuk védeni a jobboldali betörési kísérletet, a másikon kőkeményen visszavertük. Mindkétszer négy hajóval indultunk védeni. Az egyiknél egyedül maradtam a négyből, a másiknál mind a négyen jó állapotban voltunk utána.

Mutatom a gyenge csapatot, ahol én már süllyedtem és az utolsó még lövöldözik egy cseppet.

Mutatom az erős csapatot, illetve a végeredményt:

• Prof William
    Természetesen a sok pont. :)

Nem azzal volt a gond, hogy kilőttek, (a sok találatos meccsnél) hanem azzal hogy utána vesztett a csapat (elindultak a csatahajók a szorosban ahol aztán halomra topedózták őket), így kevés lett az XP.

• 1kezdő
    A szorzóknál mindig el kell gondolkodni: ha meghúzom magam, akkor nem lesz sok pont belőle, de ha belevetem magam a harcba, akkor meg kockáztatom, hogy gyorsan sűllyedek. Sok pont kell, vagy biztonság?:)
  • Prof William
    Furutakával + két csathajóval indultam és belefutottam egy 2 csatahajó 2 cirkálós egységbe.

Lavírozok + lövöm őket aztán feltűnik, hogy mintha csak én lőnék... A két csatahajó ott kanyarog a lőtáv szélén és néha hébe-hóba 1-1 lövést megereszt, miközben kínosan ügyelnek rá, hogy nehogy véletlenül megkarcolódjon a páncélzatuk...

Nem értem mi ez a hatalmas félelem... Ha éles csata lenne, megérteném, hogy nem akarnak meghalni -bár ott ebből hadbíróság lenne- de komolyan egy játékban?

Amúgy az a méreg hogy amikor lövök két citadellát ki tudja hány találatot meg 2 hajót + 5 gépet akkor vesztünk, szóval nincs extra XP de amikor az első 5 percben elsűlyedek, akkor meg nyerünk més 2x-es szorzóval is 100xp-t kapok....
  • 1kezdő
    Tegnapi nap egy rémálom volt, mert egyszerűen borzalmasan ment. Folyton magas osztályba sorolt a progi, ott meg csak a túlélésért harcoltam, kevés sikerrel, mert nem az az elbújós fajta vagyok. De elég nehéz felvenni a küzdelmet, ha már 15-16 km-ről szórnak. Volt olyan meccsem, hogy épp csak elkezdtük és az üres felvonulási idővel együtt, a hatodik percben már megfeleződött a csapatom. Megyünk a sziget jobboldali csücskéhez négyen. Bejön az első ellen, elkezdem lőni. Mire végzek vele, már egyedül voltam és gyanús volt, hogy egymásután -szünet nélkül- csapódnak be rám, meg mellém a lövedékek. Felnézek és jön az ellenség hatfős raja és körülöttem forrt a lövedékek becsapódásától a víz. Lavíroztam én, de úgy harminc lövedéket folyamatosan kikerülni lehetetlen. És mi volt a szép és nagyon jellemző az akkori felállásra? Hatszázvalamennyi ponttal én voltam az első. Néha -sokszor- kifogom a legjobbakat.:)

A mai nap ezzel indult. Jó lenne, ha ilyen lenne a folytatás.

• 1kezdő
    Akkor itt van két gameplay. Nem dicsőséges, olyan kínkeserves. A második felvételen nem vettem rögtön észre, hogy a romboló elkezd befoglalni, ezért időt vesztettem és az életem.:)

• gergod
    Ha tanacsot adhatok, ne hasznalj free xp-t arra, hogy kipotold az arat a kovetkezo hajonak. En ugy vettem eszre, hogy jobb inkabb az elso fejlesztest free XP bol letudni. A teljesen kifejlesztett hajo jobb mint az alap uj a kovetkezo szinten.
  • Prof William
    Ma jó kis irtás volt a Myogival. 1600XP. A csapatmunka nélkül nem sikerült volna.

Viszont -a free XP val együtt- lassan megvan a XP a Kongo-ra...
  • 1kezdő
    Rohadt nehezen! Lehet, hogy a statisztikám jó és ezért a progi kiakar babrálni velem, de állandóan összetesz nálamnál nagyobbakkal, oszt most nyerj kiscsákó. VI-VII Tier-ben bóklászom ezzel a szerencsétlen Omahával. A csatahajók kimennek a nyílt vízre, aztán próbáld meg legyőzni. Kettesével, hármasával, Cleveland-al megspékelve. Itt csak túlélni is szép eredmény. Akkor van lehetőségem jobb eredményt elérni, ha a saját osztályomba rak, de ez elég ritkán fordul elő.
  • pxxl
    Aftereffects-el
  • Prince23
    Gameplayt mutass inkább. Ezek csak számok... azt mutasd meg hogyan érted el ezt.
  • 1kezdő
    Szép napot mindenkinek!:) Omaha ma:

• pajer_csaba
    Bár sosem költök semmilyen játékra (mmint prémium cuccokra, természetesen... ^_^' ), azért ha a wg-nél véletlenül, netalántán az az őrült ötletük támadna, hogy beraknak prémshop-ba néhány osztrák-magyar hadihajót, egy Tátra rombolóra és/vagy Viribus Unitis-re (arról álmodni sem merek, hogy esetleg a Monarch II-t építenék meg...) szívesen befizetnék. :)
  • 1kezdő
    Nos. Valamit már tudok, de szerintem összességében, megítélésem szerint, elég keveset. Ahogy megfigyeltem az itteni magasröptű beszélgetéseket -ami néha vérre megy-, ehhez képest szinte alig tudok valamit. Talán az a mély érdeklődés hiányzik belőlem, az az elkötelezettség a játék ismerete iránt, ami itt sokakat jellemez. Játszom, ahogy tudok és figyelem a szakértő játszó társaim meglátásait és igyekszem a játékomba beépíteni, már amennyire ez lehetséges. Ezért is kérdezem amit kérdezek, mert azért eléggé meg kell dolgozni a fejlődésért és nem szeretném elcseszni azért, mert valamit nem tudok jól. Tehát: ha van jó tanács, szívesen fogadnám.

És hogy Gergod barátom kérdésére is válaszoljak: tudom, hogy tovább lehet vinni a kapitányt, de egyrészről nem tudom hogy, másrészről még nem tudom, hogy akarom-e, ill. érdemes-e? Hátha kell még arra a hajóra, amin épp van.:)
  • gergod
    Azt ugye tudod, hogt a mar meglevo kapitanyokat tudod tovabb vinni az uj hajora ... Nem kell ujra grindelni.
  • 1kezdő
    Alább reagáltam aru válaszára és bátorkodtam érdeklődni, de valahogy elkerülte a figyelmet. Ezért újfent megkérdezném, hátha most több sikerrel járok. Tehát kérdeném a tudós urakat, ill. Omaha mestereket.

"Ha megvan a 4 pontos kapitányi skill ami növeli a lőtávját 20%-al akkor egyértelműen nem."

Amikor megveszem, akkor értelemszerűen nincs meg, ahhoz, hogy meglegyen a kapitányi 4-es, jó pár kört kell futni. Apropó! A kapitányi négyes, a negyedik fejlesztést jelenti ebben az esetben, vagy egy bizonyos 4 pontos, magasabb célirányos fejlesztést? Ha nem gond, akkor megkérdezném egy veterán "Omahástól", hogy melyik fejlesztési sort preferáljam. Van elképzelésem, de egy jó tanács mindig jól jön. :)

Egyébként olybá hat rám ez az Omaha, mintha egy továbbgondolt Phoenix lenne.:)
  • DantesHUN
    Semmit, ne törődj a színekkel, baromság az egész.
  • Prof William
    Sárgának írja ki nevemet a statisztikákon.

Ez mit jelent? Pályafutásom kezdetén sikerült párszor eltálni/kilőni saját hajót. Lehet hogy ez lehet az oka? Ha igen, lehet valamit tenni ellene?
  • mijki
    Nem mind1 neked?
  • seepheeerd
    Mi a szarnak??????
  • seepheeerd
    - a bot mindig a legközelebbi hajót támadja :)
  • StrikeFor
    ez mocskos undorító fullosban

• PrasCo
    "Minden rendben odaát?"

• DantesHUN
    Spoiler-be, mert gondolom nem nagyon kíváncsi erre senki már...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha már a statod. Sokszor elmondtam, engem ez nem nem érdekel. Illetve a magamé annyiban érdekel, lássan fejlődök-e, vagy ha valaki jól játszik, tudjam hogy miért játszik jobban, hogy csinálja.
    De...amikor valaki erre veri a nyálát, és kiderül hogy mégcsak nem is jogosan...az elég szánalmas.

De ha már újfent felhoztad. Három azonos csatahajóval mentünk randomban. Neked mindegyiknél kevesebb az átlagsebzésed. Ennyi. Ami önmagában nem baj, hiszen mindenkinek más ág áll kézre, másban jó. Ha neked BB-kel nem megy, semmi gond. A gond ott van, hogy ennek ellenére előadod, hogy te vagy legnagybb király itt, aki mindent jobban tud.

Mindenesetre nem igaz az ,hogy csak egy tier-ben tudtam jobbat. Ami egyébként mondom mégegyszer: nekem nem számít. Én attól nem vagyok se több, se jobb, se okosabb, hogy egy játékban többet nyújtok, de TE hoztad fel, hogy TE mennyivel jobb vagy meg kék meg lila. És ezt ne tagadd le, ahogy eddig. A vicc az, hogy még botok ellen se tudtál jobbat menni...de azért te jobban tudod, hogy megy ez ez.

Hordozóknál hasonló a helyzet. Kár letagadni és hazudozni, és nem tényleg nem látom értelmét, most komolyan, trükközni egy játék statjai miatt? Mit számítanak? De újra megismétlem: te hoztad fel, te verted rá magad, hogy te mekkora jó vagy. Hát, nos nem.

Más. Igenis rohadt nagy a különbség a co-op és random között, a co-op sokkal könnyebb, és a sebzés sokszorosát lehet begyűjteni. Nem érdemes összehasonlítani.

Lokker leírta, nem írom le ugyanazt mégegyszer, az teljesen úgy van.

Az , hogy elhúzott feletted, egy repülőraj, és egyet se szedtél le, nos talán ismét az van ,hogy ismerned kéne a játék szabályait. Amit persze baszol elolvasni. A légvédelemnek van egy hatóköre. Azon kívül nem lő, illetve a többféle légvédelmi fegyver hatóköre eltér. Nem mindegy milyen távolságban voltak.
    Ami még szintén nem mindegy hogy ki kell jelölni!!! a repülőket, ha hatékony légvédelmet akarsz.

Torpedók sebzése: ezt is mondtam, de ezt se fogtad fel: a sebzésük nem állandó. Függ hogy hova, mibe, és milyen szögben csapódik be. De a max sebzésük jelenleg! minden tier-ben ugyanannyi. Ki lehet szépen keresni a tech tree-ről. És értelemszerűen repülők torpedóiról van szó.

US hordozók. Hosszú ideje, de bizony a US hordozók vadászokkal jönnek be. Ha valaki US hordozóval vadászok nélkül jön az fogyatékos hülye. Mintha a WoT-ban valaki AP lőszer nélkül menne csatába, mert a drága. Épp ez a lényege a US ágnak, hogy annak a vadászai erősek, a légifölény kialakítására jók.

És nem csak én mondom ezt mielőtt megint ez a vád érne. Mindenki tudja, aki aktívan játszik hordozókkal, ha vissza olvasol, többen is megerősítették, hogy így van.

Az amerikai vadászok pedig jelenleg, saját veszteség nélkül leszedik az összes japán gépet. Egy japán hordozó se bombát se torpedót egyet se tud ledobni az US hordozóra, ha az egy vadász osztagot maga mellet tart. Persze az is kell hozzá ,hogy oda figyeljen, és használja a vadászait, nyílván. Ha oda figyel és használja, pár másodperc alatt törli le a japán gépeket. Ismételten: nyugodtan vissza lehet olvasni, ezt is rajtam kívül többen is megerősítették.

Der igazából ez felesleges szócséplés mert te meg a másik hülye szartok mindenre és ti mindent jobban tudtok. Az az igazság, a fajtád a legrosszabb. Sokkal rosszabb mint az átlag rossz játékos. Az elhullik, ha béna de legalább esetleg van esély arra hogy tanuljon. De ez a fajta, nem tanul. Sőt meg van győződve, hogy ő a legjobb, és mindenki hülye.
    Mint tudjuk, ha a csapat 90% jobbra megy ő egymaga balra egyedül, kilövik az első percben, mert egyedül volt, és csapatot szidja. Tele ordíjta a chat-et, folyton pofázik anyázik, mindenkit szid. Miközben hülyeségeket csinál és bénázik de legalább folyton mindenkit kioktat. Nagyon idegesítő. Inkább egy olyan csapattárs, aki áll egyhelyben vagy neki tolat egy szigetnek, mint az első percben elhulló utána chat-en pofázó majom.

• mijki
    Sziasztok :)
    Van már XVM(szerűség) WoWs-hoz? :)
  • pajer_csaba
    Köszönöm! :)
  • Kronos79
    A beállításokban a controls fülre menj! Bal alul van egy ilyen szöveg, hogy "Display Team Panels". Na ezt pipáld ki és lesz lista!
  • Lokker
    "Valóban lényegtelen, leszámítva, hogy
    - a gép sosem küldi ki a vadászait, mindig a CV mellett járőrözik
    - a gép nem használ manuális célkijelölést
    - az összes bot hajó stock, ennek megfelelő AA-val
    - a bot nem manőverezi ki aktívan a torpedót
    - a bot nem vadászik aktívan a hordozóra, csak akkor priorizálja, ha a látótérbe kerül.
    Mindettől eltekintve ugyanaz."
  • pajer_csaba
    Ehhez lenne egy olyan kérdésem, hogy mi módon lehet elérni, hogy a játék így kilistázza a csapat-tagokat? Sok képen és videón láttam már, de nekem továbbra is csak az alapbeállítás van, azaz felül a chat, alul az iránytű...
  • StrikeFor
    nah tetszik a Nürnberg is :D

• StrikeFor
    ne vitázz vele a gyerek kotványszarul játszik,és mindig okos! :D

én személy szerint gratulálok a szép eredményedhez! Respect4
  • Toweliee
    Nem akarok beszállni ebbe a heroikus szájkaratéba, csak erre az egy hsz-re reagálok: nem jár kevés xp usa hordozóval ha vadászokat viszel és a csata alatt kiegeynlítődik a rajok száma majd szépen átbillen az usa javára.
  • kHares
    Valahol lenyűgöző mennyire tudod hogy csak Neked van igazad és politikus módon kamuzik aki megszól.

"Igen figyelemreméltó az a profilomban, hogy 2000-es lila WN-el nyomom a cirkálókat összesítettben, és e mellé nem egynél már a 2800 WN-nél tartok"
    Valóban, 668 cruiser csatából 450-t chikuma-ban játszottál, komolyan erre vagy büszke? Óvodásokat agyonverni? Abban igazad van hogy valaki itt politikus módon hazudik...

• StrikeFor
    hellóka,helyzet? sajnos hét közben egy percem sem volt.....:(

itt 99-lövedékből 54 találat :D sajnos egy Detonation elbaszta a 6-7 killem :D

• 1kezdő
    "Ha megvan a 4 pontos kapitányi skill ami növeli a lőtávját 20%-al akkor egyértelműen nem."

Amikor megveszem, akkor értelemszerűen nincs meg, ahhoz, hogy meglegyen a kapitányi 4-es, jó pár kört kell futni. Apropó! A kapitányi négyes, a negyedik fejlesztést jelenti ebben az esetben, vagy egy bizonyos 4 pontos, magasabb célirányos fejlesztést? Ha nem gond, akkor megkérdezném egy veterán "Omahástól", hogy melyik fejlesztési sort preferáljam. Van elképzelésem, de egy jó tanács mindig jól jön. :)
  • aru
    Tudjuk azt is, hogy randomban emberek ellen hogy kezelem (t5 Bogue 1628 WN, t6 Independence 809 WN, t4 Langley 830 WN). De az ő kedvéért nem fogok randomba menni olyannal ami már hónapok óta nem foglalkoztat, mert a 2 perces csaták nem kötnek le! A torpedók sebzése látszik botok ellen is.
    Olyat meg külön érdekes tőle olvasni ami pontosan illik rá is! "nem leszarni más érveit és kapásból lesöpörni, hogy más hülye".

Ez a veszekedés a hordozó ággal, 2 átlagban 1000 WN-re (sárga) képes játékos "eszmecseréje" volt. Sokan így látják sokan úgy.

T5-ös csatába (Omaha) egy japán hordozó 3 torpedó találattal szedte ki a tőlem nem messze lévő New Mexicot úgy, hogy egy repülőt sem veszített amikor átrepült felettem és gyak semmit nem tudtam tenni, hogy csökkentsem a rajba lévők számát. Innentől kezdve nekem papolhat bármit is arról, hogy nem kell nerfelni a torpedókat.

Hehe most látom, hogy összesítettben beléptem a kék tartományba 1827 WN-el. Ez a statisztika nézés pont egy nekik köszönhető "örökség"!
  • aru
    Ha megvan a 4 pontos kapitányi skill ami növeli a lőtávját 20%-al akkor egyértelműen nem. Ha az még nincs meg akkor igen, mert kelleni fog az a plusz lőtáv abban a tierben ahova rakja (t4-t6). Torpedókat én szinte soha nem használtam vele.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.11.01. 04:15:44