22428
A Wargaming új MMO játéka
-
1kezdő #9326 Én nem mondtam, hogy egészen így működik. Azt mondom, hogyha a helyzet ezt engedi -és többségében engedi-, akkor célszerű így csinálni. Persze hogy mindig nem lehet ezt követni, ha másképp alakult. De ha a kezdetnél sikerül felfejlődni és nem szétszóródni, akkor rendszerint beválik. A flotta felvonulás az erődemonstráció és eléggé elrettentő. Ami gondot jelen és lehetőleg minél hamarabb meg kell oldani, az, a rombolók probléma köre, mert ők alaposan bekeverhetnek. Ha őket sikerül kiiktatni, akkor már sokkal könnyebb. -
DantesHUN #9325 Hát ez nem így működik ám egészen. -
1kezdő #9324 A véleményem az az első lövéssel kapcsolatban, hogy igen, a csatahajó kezdeményez, értelemszerűen, ha ő van legközelebb. Ezzel magára vonja a figyelmet és egy időben kanyarodni kezd, ha több, de távolabbi ellenség közeledik. Amíg a meglőtt ráfigyel, a többinek ideje van közelíteni és sortüzet zúdítani az ellenre. Erre az is kanyarodásba kezd. A többi ellenség a sortűzre azonnal visszafordulva manőverezni kezd és szétszóródik. Ekkor már mindenki választ egy lőtávolságban lévő célpontot és megkezdődik az ütközet. Aki kitartóbb, az visszavonulásra készteti az ellenfelet, ami annyit tesz, hogy menekülés közben nem olyan hatásosak. A legutóbbi két ütközetet sikerült vezényelnem /hallgattak rám/ és örömmel jelentem, mindkettőt nyertük. -
1kezdő #9323 A "Pi" az 3.14. Gondolom erre céloztál.:D -
#9322 Eddig én voltam az a barom, aki még belekezdett a japán CV-ágba azzal, hogy a Hiryu-ig elviszi (egyszerűen babán néz ki), de a patch óta nagy, nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy hagyom a *csába. -
DantesHUN #9321 Nem a csatahajónak kell lőnie először. Attól függ. Nem fogok például egy lőtáv határon lévő rombolóra lőni , feleslegesen. Ilyen távolságból szinte eltalálni lehetetlen, ráadásul fel is fedem magam mindenki előtt. Akkor lövök, ha van olyan célpont amire érdemes lőni.
A lőtávolságuk se nagyobb feltétlenül, sőt. Alap hajóként, lőtáv növelő nélkül sok csatahajónak kisebb lőtávja van mint némely cirkálónak. -
herminamezo54 #9320 hello mindenkinek. elnezest a turelmetlensegert, de mikor lesz friss jacktor mod? elorre is koszi es elnezest hogy turelmetlen vagyok -
1kezdő #9319 Apropó, taktika! Kérem azon játszótársaimat, akik csatahajón teljesítenek, hogy a következő -általam eddig tapasztaltak alapján- hasznos tanácsokat fogadják meg: EGY CSATAHAJÓ NEM KÓBOROL EGYEDÜL!!!! Vagy másik csatahajóval és vagy e mellé cirkálókkal együtt mozog. Tehát, a lehetőségeket figyelembe véve, konvojban halad. Főleg akkor, ha egy, vagy több carrier is van a játékban, ugyanis, a magányos csatahajókra mennek először a repülők. A konvojban haladás szabálya, hogy nem egymás közvetlen seggében haladunk, hanem lehetőleg egy sorban, követési távolságot betartva, mert ha támadás éri valamelyik konvojtársat, akkor van hely a manőverezésre és nem fogtok egymásba ütközni.
A másik: a csatahajót azért nevezik csatahajónak, mert neki kell felvennie a harcot először. Miért? Mert neki adott az Isten sok hit pointot és ő tud a legmesszebb lőni. A másik: ha a csatahajó felveszi a harcot, akkor a vele haladó cirkálók könnyebben tudják megközelíteni az ellenfélt és segíteni a csatahajót a küzdelemben. Ne várja egy csatahajó, hogy a cirkálók kaparják ki a gesztenyét neki, mert elhullanak és akkor ott áll -már egyedül- az ellen szemben és vége neki.
A másik: ha a konvoj elfoglalta az egyik bázist, akkor ne üljetek a babérjaitokon és a meccs végéig ott tanyáztok a -mondjuk- "A" bázison, hanem tessék lehetőleg tovább haladni az összevont erővel a "B" bázis irányába, főleg akkor!!, ha ott már egy romboló, vagy cirkáló már elkezdte befoglalni és rohadtul egyedül van a rázúduló ellenféllel szemben.
Tehát: összevont erő, alakzat, mobilitás és helyzetfelismerés és főleg bajtársiasság a követelmény egy korszerű harcban.
Most hirtelenjében ennyi, de jó volna, ha mások is leírnák, vagy kiegészítenék a tapasztalataikkal, véleményeikkel ezen, általam tapasztaltakat.:) -
1kezdő #9318 Ott tartok, hogy már nem is a süllyedés érdekel, mert legfeljebb kezdek egy új játékot és annyi. Az a rohadt statisztika az, ami érdekel. Szép lassan javítom. Azért lassan, mert a program igyekszik minél jobban csökkenteni, én meg javítani. Egyenlőre -ha lassan is-, javítom, szinte tyúklépésenként. 55%-n állok és egyenlőre pozitív a kilátás. De mondom: a program mindent elkövet, hogy csökkenjen. Hiába lősz jól és hiába ismered a taktikai mozgást, helyezkedést, meg mindent, ha beoszt olyan társulatba, ahol azt se tudják, hogy a saját csapattársra nem szabad lőni. A meccs végén láthatod, ha 3-600-ig vannak a pontok és ennél nincs több, akkor a szar csapatban küzdöttél. Ha legalább ezek mellett van 4-5 olyan, aki 1000 felett teljesített, akkor minden bizonnyal nyertetek, mert ők vitték a hátukon a társulatot. -
carp3tm0nster #9317 ezzel csak annyi, 53%-os wr-ről szépen lementem 45-re...
gondolom elfelejtettem játszani is, meg célozni is...
-
StrikeFor #9316 az V . VI-os német cirkálók elmebetegek :) -
1kezdő #9315 Az bizony! De akkor mit mondjunk az Omaháról?:D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#9314 Ez a Königsberg kegyetlen :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
StrikeFor #9313 Hi! mi ez a bődületes akadás Ingame? diavetítés van -
#9312 Itt a IV-es szovjet BB. Pofára tartja a lépést a Wyoming-gal, bár persze, a puding próbája...
Még mindig tartom, hogy a korrekt eljárás az volna, ha minden prémium tutaj fent lenne a tech tree-n, akkor körbe lehetne szaglászni a modellt, meg lehetne nézni a specifikációkat a neten való túrást mellőzve, össze lehetne vetni a többivel, satöbbi. Persze, értem én, hogy akkor meg lehetne venni ~3000-ért azt az Imperator Nikolai-t, amiért most, masnival átkötve egy vagon egyéb szeméttel a WG felköhögtet egy tizest. -
Prof William #9311 Én max annyit költök majd rá hogy átváltsam az XP-met FREE XP-re.
Az meg néha-néha 1-2 ezer ft. 1Db = 25 xp szóval 25 000XP/ ezer ft Legalábbis jelenleg. Persze majd ha a 100 000 -es XP-s tierekbe érek még nem tudom... -
#9310 Bocsi, ezen már RÉG túl vagyok. NEM ma kezdtem az "INGYENES" játékokkal. Némelyre qrva sokat költöttem tök feleslegesen. Pl Need for Speed online, ráadásul meg is szűnt. Éppen ezért nem ugrottam egyből megvenni, hanem kérdezek, oszt eldöntöm. -
DantesHUN #9309 Ha egy fillért se költesz rá sincs semmi. A többség semmit se fizet. -
1kezdő #9308 300? Az valóban nem sok, annak!, aki imádja ezt a játékot és nincs egyéb fontosabb dolga. Egyébként elgondolkodtam /ha nem vigyázok, megesik:)/. Véleményetek szerint, ha ingyenesen szeretnék játszani, de azért hogy ne legyek pofátlan is egyben, akkor mégis mennyit illik a játékra költeni azért, hogy mintegy kifejezzem pénzben a köszönetet, a játéklehetőség miatt? Egyáltalán illik ezt betartani és ha igen, mennyit? -
DantesHUN #9307 Egyrészt 30. ezer dublon az 31 ezer forint, most néztem meg. Másrészt lehet, hogy supertester, vagy valami ilyesmi, illetve 250 ezer dublon, akkor az nincs 300 ezer forint, ami lehet nekünk itt sok, de aki egy kicsit is jól keres külföldön, annak ez semmi. De szerintem inkább az lehet, hogy tester, vagy ilyesmi. Voltak ilyen profilok is, egy magyarnál is láttam ha jól emlékszem, kipróbálásra kapott hajókat, és ezeket bemutatta videókban. -
DantesHUN #9306 Megnéztem 14 km a lőtávja, szerintem az kevés. Nem lehet valami túl jó. -
1kezdő #9305 Nagyon észnél kell lenni az ilyen játékokkal és itt a fizetős on-line játékokra gondolok. Ingyenes. Azt tudni kell, hogy amit ingyen adnak /látszólag/, az a végén, nagyon sokba lehet. Az gondolom teljesen logikus, hogy egy ilyen játékot megalkotni, tudást és sok munkát igényel. Természetesen, be kell szerezni a nem fillérekbe kerülő gépparkot és azt lehetőleg folyamatosan üzemeltetni kell. Ez pénz és élő munkaerő igényes. Tehát: komoly befektetés. Ehhez képest...ingyenes. Jó, de akkor hol van elásva a kutya? Gondolom ti is tudjátok, hogy az emberi pszichológiában keresendő. Nézzük hogy épül fel. Ahhoz, hogy előre haladj a játékban, sok-sok időt kell belerakni és mint tudjuk, az idő a legdrágább, mert véges és kevés van belőle. Tehát: a user beleteszi keményen, de egy idő után rájön, hogy ez kevés lesz hosszútávon. Ezért, engedve a csábításnak, ami a fizetős vendégek privilégiuma, előnyt vásárol magának. Ekkor, már nem csak az ideje van benne, de a pénze is. Az idővel kissé pazarlóan bánunk -főleg, ha az emberke, még fiatal-, de a pénz azért érzékeny téma a legtöbbünknél. Tehát: benne az idő és benne a pénz és még mindig nem vagyunk -közel sem!- istenek. Akkor költsünk még egy kicsit, mert az ugye nem árthat. Még több mani úszik a vízen a hajónkkal együtt. Ekkor, ha hátrébb lépnénk, akkor világosan láthatóvá válna, hogy már rég a rabjai lettünk a játéknak és futunk az idő és a pénz után. De soha nem fogjuk utolérni. Ha vér fanok vagyunk és pénz dögivel, akkor sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, mint az egyszerű és mezítlábas userrek, mert a készítők alánk teszik a pihe-puha párnikát, hogy ezzel is tovább ösztönözzenek, a pénz hozzájuk való átutalására. Megnéztem egy pár carrieres YT videót, ami -lévén most néztem ilyet először- számomra elég megrázó volt, hogy mire képes egy jól képzett carrieres művelni a pályán. Főleg a szerencsétlen csatahajósokkal. De nem is ez a lényeg! Hanem az egyik felvétel közben látom, hogy a videót bemutató tagnak 250 ezer dublonja van. Ha jól tudom, a duplon alaphangon is dupla, forintban számolva. Tehát, ez a mennyiség 500 ezerbe volt a fannak. Így van ez, ha azt akarjuk, hogy nagyobb farkunk legyen, akkor áldozni is kell rá...még az egyébként "ingyenesben" is.:) -
DantesHUN #9304 A háromágyús tornyok elvileg elég nagy tűzerőt jelentenek, de nem tudnak egymás felett ellőni, de oldalsortűznél elég hatásosak lehetnek.
Nem túl gyors. Nincs valami hatásos légvédelme. Kérdés, hogy mekkora a lőtáv? Azon sok múlhat.
Nem tudom a játékba hogy került bele, de a Myogi-nál biztos páncélozottabb. Talán egy kicsivel elmarad a Wyoming mögött. -
#9303 Gondolkodom a speciális (Tzar's Pride) ajánlat beszerzésén. A Imperator Nikolai I, Tier IV Soviet Battleship mennyire elfogadható csónak? -
#9302 A helyzet ennél azért sokkal komplexebb. Pl mi van az abszolút lámákkal? Azt hogyan magyarázod, ha valakinek a win rátája még a 30%-ot sem éri el? De, amúgy alapban majdnem jól látod. A többséggel így cselekszik a progi, de a nagyon bénákkal nem tud mit kezdeni. Ezen felül figyelembe veszi, hogy pl prémium tag-e, és mikor jár le a tagsága. Ugyanis, lejárat körül figyelmezteti több féleképen az illetőt. Pl azon a napon, amikor lejár a tagsága, szét szopatja az illetőt, hogy rá bírja a fizetésre. -
DantesHUN #9301 Majd benne lesznek később. -
#9300 Huh a WoT utan kicsit meglepodtem a TechTreen... Jol latom, hogy itt az amcsik meg a jappok viszik a primet? A nemet meg a ruszki ag eleg sovany... Na es erdekes, hogy miert nincsenek brittek a jatekban, azert nekik eleg sok hajojuk volt. -
1kezdő #9299 Én ezt "hol a jobb. hol pedig bal oldalán esnek a vízbe a töltetek" úgy értelmezem, hogy általában a sorozat lövésénél részt vesz a hajó első, illetve, hátsó fedélközében levő ágyúk. Mivel ezen ágyúsorok helyzete más, azaz, van köztük egyrészt távolság, másrészt a hajó mozgásához viszonyítva más és más a mozgási sebességük, ezért a célzás és lövés pillanatában relatíve más a célhoz képest a távolságuk és röppályájuk is. Ezért nem eshet ugyanoda a két ágyúsorból kilőtt lövedék sem. Nem beszélve arról, hogy minden puska /tudom: ágyú/ némileg félre is hord. -
Prof William #9298 Ez még a Myoginél remek, amikor a tejes sortűz eléri az ellent csak éppen hol a jobb. hol pedig bal oldalán esnek a vízbe a töltetek. És hűro, sortűz zsinórban.
Ez a legidegesítőbb mert tökéletesen belőttem az ellenfél pozícióját csak éppen a ágyúk hordanak félre. -
1kezdő #9297 Az én meglátásom szerint a program úgy van beállítva, hogy a statisztikát felhasználva úgy ossza be a játékosokat, hogy ne lehessen sokkal több nyerő meccse, mint vesztes. Ezt nagyon egyszerűen tudja kivitelezni és általában tuti biztos. Ha több a nyerő szériád és ezt észleli a program /így van beállítva/, akkor olyan társak mellé oszt be, akik vagy jóval erősebbek hajóosztályba, vagy a játékstatisztikájuk csapni való. Itt, szinte biztosan vesztesz. Ha már többet vesztettél mint kellene, akkor fordítva teszi ugyan ezt. Beoszt nagyon jó statisztikai mutatókkal rendelkezők mellé és ha nem is akarod, akkor is nyerő csapatban vagy. Én ezt a határ statisztikai számot az 50% körülire teszem.
Kinek mi a meglátása ezzel kapcsolatban? -
seepheeerd #9296 A patchről mit lehet tudni? (Mert itt Etiópiában semmit) -
#9295 Egyebkent ez valoban bosszanto. Foleg ha azt a "mocskot" aki folyton felgyujt, nem birom eltalalni erdemben mert az rng ugy dont h most inkabb melle viszi a lovedekeket:)
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2015.11.07. 11:14:06 -
#9294 Túlságosan sok, ha azt nézem, mennyi idő ment bele. :) Az open beta kezdete óta szórakozom vele (vagy fordítva), de ennek elsöprő többsége co-op. -
1kezdő #9293 Megtudlak érteni, hogy kiírtad ide magadból. Roppant dühös lesz az ember. No nem azért, mert a spiker hajtogatja a mondanivalóját. A düh talán abból fakad -vagy saját hibából, vagy nem-, hogy történik ami történik és nincs mód rajta segíteni. Kigyullad, eloltod, de újra kigyullad és akkor már csak tehetetlen nézői vagyunk a hajó lassú agóniájának. Mindenkivel megtörténik és mindenki érzi azt, amit te is éreztél. Eltudom képzelni annak a csatahajó kapitány érzéseit /khmm: gyakran teszem velük/, akit elkezdek lőni HE-vel és csak asszisztálni tud a hajója elégéséhez.
Apropó! "kétezer ütközet". Nem tudom, hogy ez a szám mennyit jelent a vájtfülűek népes táborában /sok, vagy kevés?/, de elég tisztességes számnak tűnik. Mennyi idő alatt abszolváltad? -
#9292 Így néz ki, amikor minden a legnagyobb rendben zajlik.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Közelebbről meg nem nevezett okoknál fogva nézelődni is volt időm, úgyhogy megtaláltam a szovjet álmot.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#9291 Egyrészt a megfogalmazás ironizálásából kiviláglik, mennyire veszem komolyan a "problémát", másrészt kétezer ütközeten át nem mondta, én pedig nem tettem a hiányát szóvá. :) -
#9290 Borzaszto milyen problemaid vannak komolyan -.-
De ha nem mondana akkor az lenne a baj... -
1kezdő #9289 Elértem a 800. csatát 42 nap alatt.:) -
#9288 "The ship is on fire!" - ó, köszönöm, játék! Ha nincs verbális visszacsatolás, biz'isten nem veszem észre a k*rva nagy lángnyelveket, vészcsengőt, lángokban álló, ordítva a vízbe ugró embereket, a sztratoszféráig húzódó füstfelhőt, a nyárson sütött kolozsvári szalonnákat, baszki. Ha hetedjére mondod egy ütközetben, hetedjére is ugyanez lesz a helyzet! -
#9287 Csao!
Ma kezdtem bele, hat a hangulata elegge magaval ragado, egy Bismarckig nincs megallas. Gondolom a japcsi oldalon a Yamato lesz a top. :)