22418
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • 1kezdő
    Ez a győzelem annyiban érdekes, hogy csatahajót úgy süllyesztettem el, hogy végig tolattam. A süllyesztést egyedül csináltam. A csatahajó jött én tolattam és folyamatosan lőttem HE-vel. Ilyen még nem volt.:)
    Ha megnézitek az eddig feltett videókat, akkor érdekes mód, az én Phoenixem valamiért jobban sikerülhetett, mert szinte mindig több a pontja, mint az ellené. Turbó Phoenix.:D

Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.10.28. 16:11:03
  • PrasCo
    Érdekes amúgy, bár személy szerint gyűlöltem azt a hajót (még a patch előtt tettem túl magam rajta), de valami megmaradt róla az emlékezetemben (meg a statisztikákban), az az, hogy egy érezhetően pontos, kis szórásképet tudó tüzérséggel felszerelt hajó.
  • Prof William
    A löveg upgrade + 1-2 modul után már valamivel jobb. De sajna a Kuma golyószórójától nagyon messze van még így is...

• pajer_csaba
    Irigyellek. Tegnap hét perc manőverezés, és több tucat leadott lövés után 0, azaz nulla találattal búcsúztam, miközben az ellenfél minden lövése betalált. Teszem hozzá, hogy az ellenség négyen volt, egy max 1 km2-es területen. És semmi. A minimum 80 kilőtt lövedékből egyetlen egy sem talált, célozhattam akárhogy. Ha legalább gyorsabban töltene, vagy fordulna a nyomorult löveg, de még az sem. Szenvedés ez a hajó, én mondom.
  • Tono34
    Egyébként teljesen igazad van. Wotban is hiányoltam ezt a lehetőséget.
  • Prof William
    Lassan beletanulok a Furutakába. Egész jó kis pontszámokat is sikerült már összehozni vele.

De még mindig a Kuma a nyerő. Csak úgy dől belőle a Free XP.

Szerintem majd a Myogit fejlesztem vele mert azzal nem élvezem a játékot, míg a Furutakával igen...
  • PrasCo
    Persze, és a WoWS wikin is megnézhetem. Ez nem a problémára adott válasz.
  • Pluskast
    Valami infó esetleg van arról, hogy a német csatahajók mikor jönnek ki?
  • DantesHUN
    Mert talán még nem töltött újra a torpedóvető...
  • 1kezdő
    Miért nem tudom kilőni a Phoenix torpedóit akkor, amikor én szeretném és arra és akkor amikor akarom? Sárga a jelzés és nem indulnak. Ez miatt most buktam egy meccset. Ott a romboló 2 km-re, sima találat lenne, de hiába indítanám, csak sárga, sárga és én szívok ez miatt.
  • Tono34
    Clever csinált róla egy elemzést.
  • PrasCo
    Eleve tisztességes volna, ha minden hajó mellett legalább egy link lenne, ami az egzakt adatait táblázatba rendezve mutatja, urambocsá' összevethetőséget biztosítva mellérendeléssel bármelyik másik (értelemszerűen és elsősorban a hasonló tier-ben úszkáló tech tree-s) hajóval.
  • 1kezdő
    Szerintem a metál fény, a légkondi és a hat utas hangfal igazán illik hozzá. Remélem turbófeltöltő és intelligens célkövető lőszer is kapható hozzá.:D
  • pxxl
    mert akkro nem kérhetnének 30 eurót érte
  • Tono34
    Miért nem lehet ezt is sallang nélkül árulni??
  • seepheeerd
    Default a "Z" billentyű.
  • 1kezdő
    Későn van, vagy korán? Nekem nem nagyon laggol. Időnként a célzásom arrébb ugrik, de azt ritkán.

• tbundy
    mostani peccs óta nekem is laggol rendesen a játék... odáig fajult a dolog, h inkább elmentem tankozni :P
  • StrikeFor
    relax! T5 és mosoly lesz! nézd meg milyen kanyarokat nyomok vele
  • Tono34
    Nálatok nem laggol? 200+ ping, ilyen még nem volt ..
  • 1kezdő
    Szóval kilőttél két csapattagot. Nagyon utálom az ilyet. Amikor először lőttek ki, még elnéző voltam. De amikor egy saját romboló úgy eresztett belém három torpedót, hogy ellenség a közelben nem volt, akkor kissé begorombultam. nem messze volt tőlem és előttem, pechére. Három torpedót utána küldtem, de nem volt idejük utolérni, mert már előtte szétlőttem. Ma egy csapattag Phoenix eresztett belém szintén hármat. Maradt kb. 1200 a 26 ezerből. Érezte, hogy gond van, mert elnézést kért, de nem mert a legnagyobb sebességből visszakapcsolni, mert ott lihegtem mögötte, szintén for gázzal és beélesített torpedókkal. Nem vicc, de végig üldöztem a pályaszélén L alakban úgy, hogy végül az ellenség carrieréig jutottunk. Ott egy ellenséges cirkáló a tenger fenekére küldte, így nekem nem kellett a saját csapattársamat kilőni. Bár jó lett volna. Ehelyett az ellen carrierjét süllyesztettem. Ezentúl, ha belém lő a saját csapattársam, nincs kímélet. Vagy ő, vagy én, de valakinek ki kell szállni az épp aktuális játékból. Szóval nem csipem az idiótákat. Ha ott a csapattársam a lővonalban, akkor inkább nem tüzelek. Ennyivel tartozom neki...ha már egy csapatban vagyunk.
  • ToMy_
    Arra kormányozod a hajót, amerre lősz, és gyorsítasz.

Egyébként meg úgy, hogy a középső gombbal klikkelsz.
  • IchBenQ
    Sziasztok!Több videóban láttam lehet követni a lövést, ezt hogy lehet?
  • Garakx
    Ezek? Useless sazrok. Semmire nem jó agyúval, lomha szar fos halom. Eddig jót senki nem kondott róla. Köpködik mindehol.
  • Prince23
    Pedig az elég OP cirkálónak tűnik, legalábbis amik ellenem jöttek... gyorsak, és sunyik.
    Utoljára szerkesztette: Prince23, 2015.10.27. 19:29:50
  • Garakx
    Új rekord! Karlschue vagy mi a neve annak a foshalom tier 4es német cirkálónak zsinórban 15 VERESÉG VELE tegnap óta :D :D
  • Prof William
    Milyen pofás kis Halloweeni dekorációt kapott már a bázis. Jópofa,
  • Prince23
    T4 Wyoming- már ettől az lehet :D
  • seepheeerd
    Jó ez a Minekaze. Az előbb kilőttem öt hajót. Igaz, kettő a miénk volt :D
  • 1kezdő
    Nagyon pöpec kis meccs volt az előbb. A csapat jól kezdett. Fele jobbra, másik fele balra, ahogy a nagykönyvben megvagyon írva. Kezdetben süllyesztési arány: 3:2 a javunkra. Szóval, jól indul. Én csak sebezni bírtam, mert biztonsági játékkal, csak távolról szórtam, de abból szinte mind talált. Ekkor észre vettem, hogy az ellen többsége a középen elhelyezett egyetlen bázis felé orientálódik és már elkezdte foglalni. Na, uccu visszafelé. Útközben megszállt az ihlet. Előbb egy cirkálót, majd egy rombolónak intettem búcsút, miközben én csak egy kicsit voltam sebzödve.
    De ekkorra már túlerőben volt az ellenfél, amin az én két süllyesztésem csak enyhíteni tudott. De hogy-hogy nem, keresztbe mentem a pályán, felezve a bázist és egyszer csak előttem az egyetlen carrierjük. Ahh! Amikor még 6-7 Km-re voltam gyújtogattam, mert azt szereti a carrier. 3 km-nál torpedó indul és süllyed. A végső arány: mi, két cruiser sérülten, az ellen 1 cruiser és két csatahajó. Amikor megtorpedóztam a carriert, belerohantam egy szigetbe. Hátráltam, de késő. Megtorpedóztak és végem, de maradtam. Az egyetlen cruiserünk benn a bázison, de a teljes foglalás még elég messze. A két csatahajó távol, de közelít és lövöldöznek. Beszélgettem a társammal, aki bebújt szorosan egy kis sziget mellé. Ez vesztes helyzet volt, de a csatahajók nagyon lassúak és az idő lejárt. Draw.:)
  • StrikeFor
    T5 től Isten leszel!
  • seepheeerd
    Ja, hála a marxista istennek, BB-re a tűzköpés ma már nem kifizetődő :D
  • kHares
    Ez most olyan mint a bad advice sorozat a WG-től. Elég sűrűn gyilkoltam le 1 vs. 1 ellenséges cruiser-t full hp-ról azzal hogy ap-t lőttem míg ő He-vel 30-40%-t tudott lekapni. Annyira nem random a citadell, vízvonalra kell célozni álltalában a füst alá (boiler room). Nyilván nem 20 km-ről gondolotam de szokni kell, jobb eredményeket lehet elérni.
    Mondjuk egy HE átdolgozás ráférne a játékra, modulsérülés mennyisége, kigyulladás minden salvonál kicsit el van tolva. Az hogy valaki a dd mellé lő és az nem sérül de kikapják a lapátot az egyik legidegesítőbb dolog.
  • seepheeerd
    120mm fölött nem nagyon van lőszer... csak mondom.
  • 1kezdő
    Ha citadellát tudsz lőni, akkor egyértelműen az AP lőszert kell választani. De ehhez kell egy jó adag szerencse is. Én nem szoktam variálgatni. HE-t neki oszt hagy égjen. Eloltja, de a következő sorozat már gyújtja is fel szinte azonnal. És az égés hosszától függően, azért az is van akkora sebzés, mint egy citadella. Két csatahajó egymás mellett, egymást támogatva harcol a másik csatahajóval. Én meg mint egy őrült piromániás, hol az egyiket, hol a másikat gyújtom fel. Ekkor belép egy német cirkáló már félig lesebződve. Vele végzek és már folytatom a gyújtogatást. A csatahajónkat süllyeszti a két másik, de menekülnek, hogy legalább az a kis életük megmaradjon, ami még nem égett el. Jobb oldalon meghiúsítva a betörési kísérlet.:)
    Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.10.27. 13:39:16
  • kHares
    Távolság valóban csökkenti az átütő erőt de figyelembe kell venni hogy nem csak az oldalát találod el hanem a lőtáv szélén majdnem függőlegesen esik a deckre a lőszer ami jóval kevésbé páncélozott. A HE meg ha vastag páncélt talál alig sebez vagy épp semmit.
    Elvileg arra kell AP-t használni aki nem túl puha vagy nem túl vastag. Ezért cruiserekkel másikra AP, DD-re mindig mindennel HE míg BB-re főleg HE, talán a 203-as ágyúkkal lehet kísérletezni AP-val távolságtól és szögtől függően. Carriereket optimális esetben kigyújtani HE-vel hogy ne tudjanak fölengedni repülőket aztán AP-val citadell, bár itt is hajótól függően lehet citadell-t ütni már HE-vel is.
    BB az szinte csak AP mert az átütő vagy citadell nagyon szépen hozza a sebzést, talán ha valaki merőlegessen áll ránk akkor HE, de cruisereket lehet szemből is citadellázni.
  • seepheeerd
    Elvileg a beesési szög számít: valós életben a csatahajóknak van egy "immune zónájuk", valahol a közép lőtáv környékén. Ott lepattanót lőnek. Ha ezt így modellezik, akkor ott célszerűbb a HE.

De inkább olvasd el EZT.
  • PrasCo
    Elvileg igen, mindenképpen robban, de sűrűn látok olyant, hogy az HE sem sebez, vagy nem annyit (gondolom, sikerül páncélövnek csattintanom neki, vagy már sérült részt találok el, ami a találat hatásfokát így csökkenti), így nem egyértelmű.
    Csatacikálókat elvileg közelről meg lehet kínálni 203-as AP-val, úgy rémlik, lőttem már Kongo-n citadellát, jenki dreadnought-okkal nemigen próbálkozok, csak gyújtani, de meg kell nézni a páncélzati értékeket. Személy szerint cirkálóra normalerweise túlnyomórészt AP-val lövök, de kinek a papné.
    Igazából olyan nagyon elcseszni nem lehet, pont a korai német cirkálóknál tapasztalom azt néha, ezzel némileg ellentmondva önmagamnak, hogy hiába nem járok az átütésnek a közelében sem, mégis az AP is hoz a konyhára, majdnem jobban, mint az HE. A helyzet meg jóformán hajónként bonyolódik: A Fuso-val pl. a Tripitznek eddig az istennek nem bírtam közelről citadel-t lőni, ami valahol érthető is, rápillantva az övpáncélzatára. A Tirpitz-et éppen erre tervezték, közelharcra. Viszont amint távolról (mittomén, ~20km) sikerül meredek szögben beejteni pár AP-t a páncélfedélzet mögé, azt már egyből érezni kezdi.
    A legjobb, ha próbálkozol mindkettővel, és kitapasztalod, mi mit szeret enni. Részemről a különbség hozzád képest annyi, hogy a cirkálókra és a csatahajókra alkalmazott eljárásaid pont fordítva használom.
  • Prof William
    Távolra (8 km felett) mivel érdemes lőni? AP vak vagy HE-vel? Jelenleg a Tier 5 -ös Furutakával vagyok.

Úgy szoktam hogy csatahajóra általában AP-vel lövök, cirkálókra AP és HE vegyesen, míg rombolókra csak HE-vel.

De a távolság csökkenti a AP átütő erejét nem? Míg a HE mindenképpen robban...
  • kHares
    Na jó, ez a Karlsruhe egy fostalicska, marad a free xp. Amikor a Hosho-ról lepattansz az ap-val folyamatosan, gg. Volt hogy DD he lövedékkel citadellát ütök ezeken, ez lenne a "german engineering"? De a kedvencem amikor 3 cleveland ellen kell menni majd kínodban lerohanod a fuso-t torpozni és nem éred be mert pont olyan gyors.