22418
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Lokker
  • pajer_csaba
    Az amúgy megfordul a fejedben, hogy valaki nem az alapján nézi a játékot, hogy mennyi xp-t farmol össze, hanem az alapján, hogy mennyire élvezi, mekkora sikerélménye van? HA valaki seperc alatt legyakja az ellenfél összes repülőjét a pályáról, az elég nagy királynak fogja tartani magát ahhoz, hogy ne érdekelje az xp. Amúgy meg szerintem nem csak vadászokat visznek magukkal, és miután azok végeztek az ellenfél vadászaival, a bombázók is útnak indulhatnak, hiszen már csak a hajók légvédelme miatt kell aggódni. Tehát: első a légifölény, utána lehet xp-ért gazdagon sebezgetni (már ha valakinek ez a puszta fétise). És ebben az amcsik bőven meg vannak támogatva.
  • pajer_csaba
    Én japán hordozóval játszom, ha az ellenfélnél is japán van, avagy a két csapatban van japánból és amcsiból is egyformán, akkor a csatáim 50%-ra jönnek ki: vagy mi halunk meg, vagy ők. Ha nálunk csak japán hordozó van, vagy fele-fele, míg az ellennél csak amerikai, totál bukta a csata a részünkről. Az ok egyszerű: az amerikai hordozók nagyobb létszámú kötelékeket visznek, ergo ha csak egyetlen vadászraja is van, már fölényben van a japán hordozókkal szemben, mivel a torpedóvetők és bombázók sem mindig halálpontosak (hogy tutira kilőjjék az amcsi hordozót), és légiharcban sem eredményesek. Sajnos, azt kell mondjam, hogy a játék már így is ki volt egyensúlyozva, és történelem hű is maradt: a japánok a hajók ellen jobbak, az amcsik a légifölényben és a darabszámban. Márpedig ha valaki tisztára söpri a légteret, akkor hiába a nagy torpedó-sebzés. Azzal csak ellehetetlenítik a japán hordozó-ágat, ha az egyetlen előnyét is elveszik, miközben az amcsi ág előnyeit meghagyják.

Ami a hordozóval való játékot illeti: egy ágyús csatához képest tényleg "szárazabb", hiszen map-módból kell irányítani, ahol csak a kis piktogrammokat látod a hajókból. Ugyanakkor pont ezzel nehezebb is. Hülyeség azon veszekedni, hogy csatahajót vagy hordozót könnyebb-e irányítani mivel teljesen máshogy kell. Körte meg alma, értitek?
  • aru
    Akkor rajta mutasd meg te azt amit állítasz! Én nem ezt tapasztaltam addig amíg játszottam hordozóval! Az esetek 95%-ban úgy kezdődött az első 2 perc, hogy legyaktak minket az ellenfél torpedósai egy kör alatt, ráadásul több rajuk is volt. Miattad nem fogok újra randomba menni hordozóval ne is képzeld!

Mint írtam az egy igen nagy idióta vagy stock, aki vadászokat visz US vonalon t9 előtt, mert a lelőtt repülőkre IGEN KEVÉS XP JÁR és azzal nem fejlődik. Igen kis százalék visz vadászokat így igen is előnyben vannak a japánok, de a több raj miatt is. Japán oldalon több sebzést lehet kiosztani és jogos a nerf.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.31. 22:47:44
  • DantesHUN
    És hogy ne legyen félreértés, és ne kezd el el megint félre magyarázni: megismétlem, én azt mondtam, a japán hordozó ág további gyengítése a baj, ugyanis az amerikai ág a vadászai miatt túl erős lett.
    Szóval, ha ez nem így van, és nincs igazam, és japán hordozóval csak pár klikk az egész, akkor
    -random csatában, japán hordozóval , névvel , valami replay-t, bizonyítékot, valamit, MESTER. Jó? Úgy ezt kellene megmutatni, és nem a szöges ellentettjét.
  • DantesHUN
    Amit összehordasz, az megint tökéletes marhaság. Többször leírtam ,hogy jelenleg az US hordozó ellen, japánnal nincs esély. Az amerikai vadászgépek, újratöltés és saját veszteség nélkül lelövik a japán hordozó gépeit.

Ha én hazudok, tévedek, akkor talán mutasd meg. Cáfold. De eddig csak mutattad meg ,hogy csak botok ellen bírsz játszani. Ami eléggé szánalmas.

És hogy tudd, nagyon sokat számít a sebzés szempontjából ,hogy botok vagy nem botok, ugyanis a torpedó sebzése nem állandó , függ a becsapódás irányától, és hogy hol találja el a hajót. Az élő játékosok általában sokkal jobbak mint a botok, és igyekeznek a torpedókat elkerülni, illetve olyan szögbe fordulnak ,hogy a torpedók nem tudnak maximumot sebezni.
  • aru
    Hagyjuk reménytelen vagy! Véded magadat, mert félsz, hogy kevésbbé lesz eredményes a klikker játékod. Eddig élvezted a japán fölényt és azt, hogy ha az ellenkező oldalra csak US került akkor legyaktad 2 perc alatt... nagyon remélem változni fog és egyensúlyoznak!

Nem nyert! De ha nagyon érdekel a nevem akkor a wows.hu oldalon fönt van a nevem és statisztika aláírásba.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.31. 22:25:30
  • seepheeerd
    Gyanús vagy te nekem!

• DantesHUN
    Az a legszomorúbb, hogy a hozzád hasonlók annyira megvannak győződve a saját igazukról ,hogy az valami hihetetlen, pedig totális hülyeség.

Volt pl.: a WoT-ban egy ilyen alak, aki kijelentette, a Tigrist a rövid 105-ös troll ágyúval és csak HE-vel! jó használni, és ő azzal nagyon eredményes, és aki másképp teszi, az a hülye. Azt se lehetett meggyőzni.

Megmutattad...botok ellen...elképesztő figura vagy.
  • aru
    Neked tényleg értelmezési problémáid vannak, de ez maradjon a te dolgod! Majd visszamész általános alsó osztályába és talán meg tudják gyógyítani! Mint írtam azért Co-Op, mert 2 perc játék alatt nem látszódik a torpedók sebzése, sőt lehet előbb murdálok, mint ledobná a repülő!

Randomban is ugyan úgy sebez a torpedó, mint Co-Op-ban, sőt minden. A játékot vagy történelmi hűségre vagy egyensúlyra kell optimalizálni. De semmiképpen nem úgy ahogyan a WG csinálja, hogy az egyiken azért nem vagy azért változtat, mert "történelmileg hű" a másikon meg azért "mert kiegyensúlyozottnak kell lennie".
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.31. 22:18:59
  • PrasCo
    Tehát véleményed szerint a játékot co-op csatákra kell optimalizálni?
  • DantesHUN
    Igazán lényegtelen ,sebzés szempontjából hogy bot vagy sem....
    és azért nem megy randomba mert ...ne látszódjon a sebzés...és még botok ellen is megküzdött 100 ezer sebzésért...

Nem akarok durva szavakat használni, de ez az alak, a leghülyébb, akit eddig láttam, minden ilyen hasonló játékban. Hihetetlen.

Vagy direkt trollkodik szerintetek? Nem tudom eldönteni. Inkább csak troll. Ennyire azért nem lehet valaki buta.

Egyébként, azért nem mindegy hogy bot vagy élő játékos...tudod mit? Úgyse érted. Nincs értelme. Ez a legalja.
  • aru
    És ebből következik az amit írtam, hogy botok ellen látszódik a torpedók sebzése így jogos a nerf.
    Amúgy rosszúl tudod, mert a botok olyan felszereltséggel kerülnek a csatába amilyen a vele párban lévő játékos. Ha valaki stock csatahajóval megy be akkor stock csatahajó lesz a párja a túloldalon, ha fullossal akkor fullos... Ugyan ez hordozónál is.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.31. 22:12:44
  • PrasCo
    Valóban lényegtelen, leszámítva, hogy
    - a gép sosem küldi ki a vadászait, mindig a CV mellett járőrözik
    - a gép nem használ manuális célkijelölést
    - az összes bot hajó stock, ennek megfelelő AA-val
    - a bot nem manőverezi ki aktívan a torpedót
    - a bot nem vadászik aktívan a hordozóra, csak akkor priorizálja, ha a látótérbe kerül.
    Mindettől eltekintve ugyanaz.
  • aru
    Azért ugye nem megyek be randomba, hogy 2 perc legyen a játékidő és gyakorlatilag a sebzés ne látszódjon... Azért a több, mint 100 ezer sebzését igen csak meg kell küzdeni botok ellen is cirkálóval vagy csatahajóval és nem lehet 9 klikkel összehozni...
    Pont azért hagytam abba a hordozó ágat, mert az mint írtam arról szól, hogy az első 2-5 percben legyakod az ellenfél hordozóit vagy ők téged és nagyon is előnyben van a japán a több torpedós miatt.
    A hordozó meg nem arra van, hogy légi fedezetet biztosítson, arra ott vannak a cirkálók.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.31. 22:08:24
  • aru
    A sebzésnél igazán lényegtelen, hogy bot vagy nem.... És mint írtam egyáltalán nem beszéltem japánról (de látom olvasni sem tudsz!). 2 -3 raj torpedóssal még több a sebzés így jogos a nerf! t7-t8-nél meg simán megvan a 3-4 torpedóval az 50 ezer sebzés, mert láttam ilyet és más is, mert írta itt a fórumban felháborodva!

Én biztosan nem, mert nem játszom hónapok óta hordozóval. Csak a cirkáló ágat nyomom! Amúgy ugye azt tudod te is, hogy vadászra nem jár xp (és felderítésre és ez általi csapat sebzésre sem), így lemaradásban vagy már az 1 torpedós és 2 bombázóval is a japánhoz képest?
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.31. 22:01:23
  • PrasCo
    ...botok ellen.

Megjegyzem, az Independence fedélzeti összeállítása háromféleképpen történhet meg, ebből mindössze egyen nincsen semmilyen vadászgép sem: az 1-2 torp-bomb felálláson. Magyarul légi fedezet nélkül hagyod a csapattársaidat plusz egy zubó rajért. Hadd kérdezzem meg: Ki is a "klikker"...?
  • DantesHUN
    Nem baj hogy ez a csata botok ellen volt? Fú ez de szánalmas...én a föld alá süllyednék.

Mellesleg az Independence nem japán, és én japán hordozókról beszéltem. De most komolyan, botok ellen? Ez röhej. Azzal bizonyítja, hogy mekkora király, hogy le tudja győzni a botokat...ilyen nincs.
  • aru

Akkor számoljunk! T6-os Independence.
    Torpedóval sebeztem 62238-at ami egy torpedó találatra majdnem 8900 sebzés. Bombával sebeztem 51245-öt ami 4270-es sebzés bombánként átlagban. Összes sebzés 100 ezer fölött és ezért kilencszer kellett klikkelnem, és háromszor ment föl a három raj (1 torp, 2 bombázó).

Milyen japán? Sehol nem írtam japánt, a hordozók sebzéséről beszéltünk és arról, hogy CSAK (most néztem meg) t10-ben tud a US 2 torpedós rajt felküldeni. Az értelmesek nem fognak vadászokat vinni US hordozóval, mert arra alig van xp, és csak t9-től van olyan mod a hordozóhoz ami 1 raj vadászt tartalmaz a bombázók és torpedós mellé.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.31. 21:49:29
  • PrasCo
    Azért látom, kapott szivart haver is. :D
  • DantesHUN
    Akkor kéket írtál tök mindegy, de rohadt sokszor elmondtad, de miért is ezen a lényegtelen dolgon lovagolsz?

Szóval, játékbéli neved, hogy lássuk mennyire vagy jó játékos?

És esetleg egy replay arról, hogy megmutasd hogy kell japán hordozóval menni? Tudod, hogy tanuljunk tőled.
  • aru
    Várom a hsz számát továbbra is, érdekel hol írtam azt amit nem! Én azt írtam, hogy cirkálókkal lila a statom és nem azt, hogy lila játékos vagyok! Nem mindegy! Mivel a csatahajó és romboló ág piros statja lehúzza az össz eredményt így jelenleg a kék felé haladok összesítettben.
  • pxxl
    Végre egy értelmes kör DD-vel :)

• pajer_csaba
    Egek ura... jó hogy visszaraktam az STO-t... :/
  • DantesHUN
    Figyelj, állj le. Ne nézzél már ennyire hülyének. Ha legalább harmincszor nem írtad le, hogy te mekkora szuper jó játékos vagy, kék vagy lila vagy franctudja mi, akkor egyszerse. Persze mindezt úgy, soha egy nevet nem mutattál ,hogy esetleg a állításaidat le is lehessen ellenőrizni.

Le ne tagadd már a dolgot! Nagyon nem szeretem a hazug pofátlanságot.
  • horika
    Egy kb. időt tudsz mondani mikorra lesz itt a kép/videó, hogy ne kelljen itt várnom egész éjjel?
  • aru
    Persze... Kliens hekkelés nélkül is összeomlik és disconnectál ez a szar, majd azt fogom! Videócskákat sem fogok neked töltögetni a tyúktúbra arra ott vannak az ingyenélő sz(t)arok! A név lényegtelen ahhoz, hogy lásd a csata végi sebzéseket. Azt meg mutasd meg, hogy hol írtam, hogy "lila játékos vagyok" nagyon érdekelne! Előre is köszi!
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.31. 20:51:16
  • DantesHUN
    Ja igen, és persze a felhasználóneved látszódjon...amit valami furcsa ok miatt nagyon titkolsz, pedig te lila profi játékos vagy.
  • DantesHUN
    Állítsd be szépen a visszajátszást, és azt lássuk ,hogy csinálod. Egy képből nem látni semmit, csak a végeredményt.
  • aru
    Mindjárt megyek hordozóval egy kört és akkor megnézzük, hogy tudod e cáfolni a képet amit berakok!
  • PrasCo
    Egyébként boldog helovínt, srácok. Mai ijesztegetős kép.

• DantesHUN
    Te mondtad, hogy kipróbáltad csak , de nem mész hordozóval, ennek fél órája sincs. De mindegy, nem ez a lényeg. Szóval, akkor taníts mester. Pár klikk, nagyon egyszerű, mutasd meg, hogy kell. Rajta, lássuk, mindenki szívesen tanulna tőled biztos. Vagy a pofázni tudsz?
  • aru
    Te biztosan jobban tudod mint én magam, hogy mivel megyek és mivel mentem! Mi vagy te valami felsőbbrendű telepatikus alien? "Tedd a képernyőre a kezed, küldöm a pénz energiát!"
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.31. 19:58:21
  • DantesHUN
    Hát igen, nyílván aki nem megy hordozóval annak sok tapasztalata van a témában. De ahogy mondtam, ha én tévedek, talán mutasd meg, hogy kell ezt. Előtted a lehetőség.
  • aru
    Nehéz lenne megcáfolni azt amit látok és tapasztalok a játékban! Fölösleges fölvenni és feltenni a tyúktúbra, mert hordozóval az első 5 perc úgy telik, hogy az egyik oldal kipukkantja a másik oldal hordozóit.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.31. 19:54:39
  • DantesHUN
    Az tényleg nagyon érdekes, hogy ha valaki szerint annyira tök egyszerű és könnyű és csak pár klikk az egész, japán hordozóval, ne pofázzon , ne a száját jártassa. Vegyen fel pár csatát, töltse fel youtube-ra, lehetőleg olyat , ahol megmutatja, hogy kell pár klikkel érvényesülni ha a ellenfélnél amerikai hordozó van.
    Szerintem mindenki örülne neki, legalább tanulnánk valamit. Nem? Aki annyira nagyon ért hozzá, tessék megmutatni, hogy én aki téved, és nem ért hozzá tanuljak belőle.

De ilyen sosincs, csak pofázás. Miért mindig csak pofázás? Tessék megmutatni. De hát ez hamvában holt ötlet, hiszen a WoT-ban is pontosan ugyanez van, akinek a legnagyobb volt a szája, és mindent mindenkinél jobban tud, az soha az életbe egy visszajátszást nem mutatott fel.
  • DantesHUN
    Amit összehordasz, az totális ostobaság, és valótlan. Gondoltam lehetne pontról pontra megcáfolni, de rájöttem ,hogy felesleges.
    Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.10.31. 19:43:21
  • PrasCo
  • aru
    Az nem igaz amit te írsz, mert természetesen nem kalkuláltad bele a sebzésbe a süllyedést és égést. Valamint azt sem, hogy az egyre nagyobb tierbe lévő torpedóknak egyre nagyobb a sebzése. 4 torpedó le tud szedni 50 ezer hp-t már t5 szinten is, és miért is támadnál cirkálókat akiknek igen jó a védelme amikor ott vannak a szinte védtelen csatahajók.
    Ja és persze a t4-es szinten is 3-4 torpedóval ki lehet nyirni egy-egy full hp-s BS-t.

A US vadászgépek miatti aggodalmad nem jogos, mert a repülők lelövésére kutyaszarnyi XP-t kapsz. És nyilvánvalóan te is tudod, hogy a US oldalon olyan felállás nincs ami torpedóst és vadászrepülőt is tartalmaz.

És végezetül igen is csak pár klikk. Első klikkel kijelölöd, hogy mit támadsz, majd a másodikkal beállítod a támadás irányát amibe belekalkulálsz egy fordulási irányt és így garantált a minimum 3 torpedónyi találat/század. Pofon egyszerű, és igen próbáltam csak nekem nincs ingerem lemenni köcsög klikkerbe (így a végér, hogy felvegyem a stílusodat!)!
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.31. 19:37:53
  • DantesHUN
    Amit mondasz az így ebben a formában természetesen nem igaz. A japán repülőkről indított torpedó sebzése 8567 maximum, amiből ha 4 darab talál, az nagyon nem 50.ezer
    Ráadásul nincs mindig maximum sebzés, általában inkább kevesebb .

A második fele, hogy nem kell megerőltetni magam, és csak pár klikk, pedig tökéletes baromság. Gyakorlatilag a japán repülők tehetetlenek a US vadászgépek miatt. Egy osztag US vadászgép lelövi egy japán hordozó összes gépét.
    Továbbá a nagyobb tier-ben a hajók légvédelme van olyan erős, hogy pár másodperc alatt, egy teljes szakasz támadó gépet leszednek, és bizony sok hajót igencsak nehéz torpedókkal eltalálni.

De persze hiába mondom el ezt, mert olyan emberek akik egy szájbabaszott kört nem mennek soha hordozóval jobban tudják, hogy megy ez.
    De hát ügye, azokról az emberekről beszélünk, akiknek egy milliárdszor elpofáztuk mit tehet a torpedók ellen, de felfogni azt nem bírták. Mert túl hülyék hozzá, és inkább csak egy fakockát kéne tologatniuk a szőnyegen. Persze ez sem meglelő, hiszen ügye a sebzés szabályait se sikerült felfogni úgy ezredjére sem.

Én meg valahogy unom már rohadtul ezeket mindenbe belepofázó, de a legalapvetőbb dolgokat sem ismerő kreténeket.