23001
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • 1kezdő
    Van igazság abban amit írsz, de szerintem meglehetne ezt is oldani. A következő a helyzet: már be vagyok töltve, ezt a töltőskála jelzi, de mégsem lépek be, csak várok valamire. Ez még legalább 5-8 mp. A net lassú lenne, akkor nem tölteném le a pályát, csak lassan. De az meg van, akkor vajon még mi hiányzik és miért mindig a három bázisosnál csinálja? A többi pályán az elsők közt /10-15mp/ vagyok benn. Tisztában vagyok azzal, hogy nem a program akar csak velem kicseszni. Ezt abból gondolom, hogy vannak, akik még nálam is később indulnak és elég sokkal. A rajtban itt a következő dől el: ha rögtön indulsz és elég gyors a hajód, akkor vagy elsőnek, vagy egyszerre érkezel az ellen gyors hajójával. Ha elsőnek, ha egyszerre, megütköztök és a jobbik foglal. De ha később érsz oda, akkor már három-négy hajó tüze fogad és mire megfordulsz, véged. Egy hajó hátrány azonnal és bázis foglalás vesztés. Ez szinte döntő többnyire. A kezdésnél adni kellene úgy 10 mp plusz időt, hogy minél többen benn legyenek és akkor rajt. Aki addig sincs benn, annak akkor annyi és persze a csapatának is.:)

Tehát szó sincs 10 perc, vagy annál több várakozásról /ez sarkítás szerintem/, csak pár mp startidő hosszabbítás annak elismerésére, hogy van amikor valamiért hosszabb a betöltés. Ez nem lenne részrehajló senkivel, de esélyt adna sok játékosnak, hogy egyszerre indulhasson a többiekkel.
  • pxxl
    aha, és ha valaki pl kifagy, akkor ott állunk majd 10 percig, míg vagy megjelenik vagy nem? ne viccelj már :)

btw, az hogy lassan tölt be a pálya, az a gép / net lassúságát jelzi.
  • 1kezdő
    Nem tudom pontosan mi lehet, de a tapasztalatom az, hogy van amikor már 15-20 mp-vel hamarabb benn vagyok és van /persze csak a több bázisosnál!!/, hogy 5-8 mp-vel később. A lényeg: addig ne induljon a játék, amíg mindenki igazoltan nincs benn, mert csak így fer a játék. Nagy előny az indulás. Sokszor a kezdés utáni 5 percben eldől, hogy ki fog nyerni. Nem egy nagy dolog, hogy addig várakoztassa azokat a játékosokat, akik már benn vannak. max 10 mp-ről van szó.
  • seepheeerd
    Ez mitől lehet? Elég sokan írják, de ilyet én sosem tapasztaltam...
    (Talán a gép nem tudja betölteni a tartalmat? SSD a megoldás)
  • seepheeerd
    Ez szép :)

(Sejtettem, hogy nem BB-vel :))))
  • 1kezdő
    Tudjátok mit tartok nem fer dolognak és ez a játék üzemeltetőjének hibája. Van a három bázisos pálya, ahol horizontálisan /rád vízszintesen/ vannak a bázisok. Ugye ilyenkor már evidens, hogy rárajtol mindenki. És ekkor mi van? Hiába vagyok a bázishoz jó pozícióban, nem hajlandó betölteni a progi. 5-10 mp hátránnyal indulok, hát persze hogy zakó mire odaérek. Miért nem lehet azt csinálni, hogy előbb mindenki betöltődik és amikor ez meg van, akkor rajt. Ezzel a játék indítással meccseket lehet eldönteni. Mert vagy megyek a bázisért és a betöltési hátrány miatt szétkapnak, vagy nem megyek és akkor bukta bázis. Lehet küzdeni a már befoglaltért, de az roppant nehéz. Ezen kellene sürgősen változtatniuk, mert az indulás döntő lehet egy kiélezett versenyben...ha már ilyenre tervezték. Mintha egy százméteres futóversenyben az egyik indulót 2 mp-vel később engednék indulni és azt gondolnák, így fer a verseny.
  • whiskeyman
    Olyat én is kaptam egyszer...azt hiszem Wyominggal. Egy torpedo hit és a ~45000 hp volt nincs.

Ha már citadell hits :)
    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=821wows.jpg
    Utoljára szerkesztette: whiskeyman, 2015.11.23. 07:36:47
  • Tikal #9532
    Ma is kiőttek kétszer is, 20.000 erőm volt, betalált és game over.
  • carp3tm0nster
    olyan nálam is van, hogy előbb írja ki a bekapott sebzést, mint ahogy a lövedék eléri a hajómat. lag nincs. azt is észrevettem, ha távcsőben vagy és ellősz egy teljes sortűzet, majd kilépsz, akkor "játsza csak le" a tűzfelhőt az ágyúknél. ez a mostani pecsben jelentkezett csak.
  • seepheeerd
    Csak annyit, hogy még repültek a lövedékek, amikor már kiírta azt, hogy mit találtam el. Lagos környezetben :)
  • seepheeerd
    Volt már ilyen, nem egy BB-vel: romboló, cirkáló.
    Sőt, torpedóval is, a BB kimanőverezte mind, kivéve egyet, ami az orr mögött találta el: big bang és süllyedt full hp-ról.

Többszörös citadella, vagy lőszerraktár kell ehhez.
  • Party Hard
    Üdv. Elkezdtem játszani EU szerveren. Hawerom kint lakik Angilus országban és őt az usa szerverre tette. Át lehet valahogy jelentkezni szerintetek????
  • 1kezdő
    Köszi a választ! Pedzegettem, hogy valami ilyesmi lehet, de mikor kilistázza a hajókat és megerősítést kér valamihez, akkor megremegett a lábam, hogy lehet ha okézek, akkor eladom az összes hajóm. Na, akkor lett volna szentségelés! Inkább nem nyúltam hozzá, de most már minden OK.:)

Más: Lehet, hogy tévedek, lehet csak nekem tűnik így, de mintha lenne olyan változtatás, hogy tegyük fel ketten lövitek az ellen egy hajóját. A társad kezdi, majd manőverezik, mert az visszalő. Te is lövöd és szinte leviszed teljesen az életét, de mielőtt kivégeznéd, az előbb említett társad előtted kilövi. És mégis te kapod, hogy süllyesztést. Volt, hogy én lőttem ki, mégse én kaptam a süllyesztést. Ti mit tapasztaltok ezzel kapcsolatban?
  • Tikal #9526
    Ma kaptam egy full salvo-t egy cruisertől, az Omaha-m elsüllyedt azonnal. 26000HP. Nekem még sose sikerült ilyen, van, hogy két citadel-t is lövök egy hajón...
  • Tono34
    Ilyenkor az amit éppen most csináltam: Alt+F4. Nem érdemes erőlködni, mert semmi élvezet nem lesz belőle csak idegeskedés.
  • Tikal #9524
    áá, ne is mond, kaptam ma én is olyanokat, hogy egy sortűz levette a 3/4-ét az életemnek.. szerintem mindegyik citadella volt :D
  • seepheeerd
    Nem tudom mi a megveszekedett kurva isten van ma.... Atago, 5km, oldalát mutatja, Iowa-rol teljes sortűz, 1 találat. Most ugyanaz, Nürnberg vagy mi partnak fut, 3 km, teljes oldalsortűz, 1320 dam.
    Nem is ez a gond (DE ez is), hanem hogy az Iowa-t kb 3-4 sortűzzel szétszedik. Szóval nem tudom mi a fasz van ma!
  • Tikal #9522
    Ma én is kiosztottam vagy ötöt két csatában, az egyik Cruisernek kettőt is bevittem, nem is nagyon tetszett neki :D
  • seepheeerd
    Ma mindenki citadellát lő belém, t7, t8, t9, nem számít. Murphy azt mondja, ha túl sok véletlen esik egybe, kezd gyanússá válni a dolog.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Aki elkezd célzó skillről beszélni, azt kigúnyolom :D
  • seepheeerd
    Úgy tűnik arra gondolsz, hogy az elite(?) hajók termelte sima XP-et átkonvertálod free, vagyis bármelyik hajó által szabadon felhasználható XP-re. Ott egy listában mutatja melyik hajónak mennyi felhasználható XP-je van, vagy kijelölöd azt hogy melyikét használja, vagy alapból az összest kijelöli. Ha fizetsz ezért (dublonnal), akkor a pénznek megfelelő összegért free XP-et kapsz.
    Tehát nem a hajód akarja eladni, csak az azok által "termelt" XP-et, amiből free lesz (a jobb szélen azt látod), vagyis azt bármelyik hajód fejlesztéséhez felhasználhatod.

Nekem pl. a Langley-n 310ezer ilyen xp van, ebből vettem meg most a fejlettebb hajótestet és a torpedóvetőcsöveket a Mutsukira.
  • carp3tm0nster
    éljen a spot rendszer. 15kmről kiszúrnak, de én nem látom a 3km-ről tüzelő dd-t...
  • 1kezdő
    Gyanakodtam rá /mint már írtam, nem tudok angolul/, hogy az lehet, mert felkiáltójel van mellette, de aztán "range" miatt azt hittem, hogy ez növeli 20%-al a torpedó hatótávolságát.

Volna még itt egy másik dolog, amit nem igazán tudok. Megvettem a Pensacolát. Nem volt annyi free XP-m amennyi kellett volna, de mégis megtudtam venni és úgy, hogy a free XP-ből nem is vett le, hanem a Cleveland szabad XP-it alakította át. Azt látom, hogy minden hajómnak van ilyen XP-je és ha ráklikkelek az átalakításra, akkor felsorolja a hajókat az XP-ivel együtt és megkérdi, hogy....mit is kérdez? Hogy akarom-e eladni és akkor odaadja az XP-ket...vagy mit kérdez? Mit lehet itt átalakítani és hogy? Valaki felhomályosítana, hogy működik ez a mód?:)
  • Tikal #9517
    áá, az a legidegesítőbb, mikor van 3 objective, és nem a legközelebbi felé indulnak el, hanem keresztül vágnak előtted, mert neki a közelebbi célpont nem megfelelő valamiért!!
  • seepheeerd
    Miért kérdezed, hiszen megnézheted Te is.

A 3. sorban ott figyel: +20% a torpedók észlelési távjához.
    Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.11.20. 16:14:17
  • seepheeerd
    Átérzem, nekemi az Iowa a main...

Ez a mai első csata volt, a Wyoming nagyon jól mozgott, 4 salvo-t kikerült. Az anyahajó viszont ostoba volt, nem küldte rám a repülőket, így 6.5km-ről lőhettem, torp hatótáv 7, észlelhetőség 6.... Ezzel nyertünk, mert életem talán 200 volt.
  • 1kezdő
    Épp ezen gondolkoztam és hát, kézenfekvő a megoldás. Mondjuk nincs a közelben semmi, de a kapitányt megtanították, hogy észre vegye ha célba vették. Ha jelez, akkor kanyar abban a pillanatban. Így talán van némi remény a torpedók elkerülésére.
    Van olyan képesség, hogy előbb veszem észre a torpedót, mint alapból?
  • DantesHUN
    Hát hogy haladjon ha nem látja hogy ellenséges romboló van a közelben? Ha gyanítom hogy van romboló a közelben, nyilván igyekszem mozogni, de ha nem nem is gyanítom, nem lehet állandóan cikk-czakkozni egy csatahajóval, mert túl lassú. Sokszor egyenesen, teljes gőzzel kell előre menni, mert olyan lassú ,hogy lemarad a csatáról, ha még tekereg meg kanyarog, lelassul, és véget ér az egész , mire a csatahajó lőtávolba ér.
  • seepheeerd
    Én mindig láthatósági határon kívülről vadászom le a csatahajókat (99% olyan marha hogy egyenesen halad, ha senki nincs a közelben). Ha sziget takar, vagy mással van elfoglalva, akkor viszont közelről kapja az angolnákat :)

(Geci dolog a DD, de csak ha magányos az ellenfél és nincs a közelben repülő)
  • PrasCo
    Valaki más felderíti (nem szeretem a szükségtelen jövevényszavakat, de "szpottolja") neked, akár vízről, akár levegőből. Ha épp lőttek, lángokban álltak vagy működött a légvédelmük, akkor a láthatóságuk is megugrik némileg.
    Időnként távcső-nézetben afölött sem túl nehéz elsiklani, hogy épp egy bazi nagy füstfelhőbe bámul az ember.
  • PrasCo
    A játékaim úgy egyötödét (amerikai) rombolóval játszom, ennek ellenére az IJN-féle X a láthatóságom, és X+1, X+2 km-re szórom a torpedókat - vonaltól én is eltekintenék. Nem mintha annyira megborítaná a játékot (a Myoko-ban ülve tíz percen kersztül macska-egereztem egy ilyennel, viszont a Farragut tüzérsége megerőszakolja az IJN rombolókat), de úgy gondolom, fair dolog volna, ha alapelv volna a "ha lövök, akkor látható is vagyok", kivéve persze a ködösítés esetén, ami továbbra is egy teljesen valid opció kell, hogy legyen.
  • Prof William
    Mondjuk tegnap én is meglepődtem hogy milyen könnyű átcseszni őket, de mindenesetre működött.

Viszont a torpedókat én sem értem. Csatahajóval + cirkálóval vagy hogy kilométerekre látom, hogy jönnek, van meg hogy akkor veszem észre őket, amikor kb 100 méterre vannak a hajótól. Mitől függhet ez?
  • DantesHUN
    Nem véletlenül. Az elég bosszantó, hogy némelyik rombolót nem látom, csak azt ,hogy a nagy büdös semmiből megjelenik egy tucat torpedó.
    Tudom ,hogy vannak rombolók, amiket meg látni, meg ha rombolóval játszik az ember, épp az ellenkezőjét tapasztalja, de csatahajóval meg pont hogy sokszor torpedóznak a láthatatlan hajók.
  • 1kezdő
    Szerintem két csatahajó és két cirkáló elől csak akkor tudsz meglógni, ha tökéletesen bénák az irányítóik. Már egyedül előlem nehéz meglógni, de ha már ketten vagyunk rajta, akkor Isteni segédlettel tud elmenekülni. De négy hajó elől...csak ha vakok, vagy bénák.

Mellesleg továbbra is tartom azt a véleményemet, hogy a rombolók a hajóosztályukhoz mérten túl vannak reprezentálva. Ennyi plusz indokolatlan.
    Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.11.20. 10:42:55
  • Prof William
    Nem csak te vagy így ezzel. Úgy láttam , hogy elég komoly rombolófrász van a játékban. Ha egy feltűnik, akkor MINDENKI megpróbálja kilőni őket még a csatahajók is.

Ritkán játszok rombolókkal de akkor személyesen is ezt tapasztalom. Mondjuk tökéletes elvonni az ellenfél tüzét. Legutóbb is 2 csatahajó és 2 cirkáló inkább engem kergetett, ahelyett hogy a többiekkel foglalkoztak volna. Amíg ott piruetteztem előttük a társaim szépen ki is lőtték őket egy csatahajó kivételével.

Az megfordult és lőni kezdte őket, de így meg engem nem tartott szemmel szóval 2 kilométeröl telepumpáltam torpedóval.
  • 1kezdő
    Amit most mondok, annak a rombolósok nem fognak örülni.

Akkor vagyok a legboldogabb, ha kb. a csata elején kitudom szedni a rombolókat. Főleg, ha ráadásul sokan is vannak. Nagyon széttudják cseszni a játékot. De ha kiszeded őket, akkor már lehet foglalkozni a komolyabb dolgokkal is mint: bázis, csatahajó stb. Ma a Cleveland /romboló killer:)/ első szorzós meccsén kettőnek is elmagyaráztam, hogy miért jobb a víz alatt az élet. Az eredmény nem is maradt el:

• DantesHUN
    Aha. Legutóbb ezt mondtad egy botos csata eredményére

Korábbi vélemény
  • 1kezdő
    Sommás kijelentés és a te nézőpontodból biztos igaz. Akkor nézzük az enyémből: Megvívom a napi első győzelemig tartó szorzós meccseket, hogy ne vesszen a szorzó. Ez -jelenpillanatban- öt hajót érint. Ami a legjobb esetben 5 meccs, de lehet 10, vagy több. Tehát, véleményem szerint ez elég a randomból. Ezután következhet csak a co-op. De itt orrvérzésig. Előnyei: nincs feszkó -amit vagy bevallasz, vagy nem, de van-, mert teljesítened kell, már csak a társaid miatt is. A másik: itt nincs vesztes meccs, tehát pozitív az érzés, még akkor is, ha sok jelentősége nincs. Bár itt azért hozzáteszem, hogy ez is játék, mint a random. És a fő, hogy feszkó nélkül csinálok naponta 10.000 kapitánypontot. Növekszik minden más is, igaz nem annyival, de ha nagyon kell, akkor simán megveszem dublonért, oszt annyi.

Összefoglalva: minden megy, minden halad, azért erre nem lehet azt mondani, hogy semmi.:)
  • Prof William
    Én általában botok ellen tesztelem le azokat képességeket amiket még nem ismerek . Pl a rombolókkal is először Botokat torpedóztam, hogy belejöjjek a dologba.
  • Dagohun74
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Annyira nem vésze, egyenlőre jobban élvezem mint a WoWs-t. Modjuk a grafika igen tré és optimalizációról még hírből se hallotak.
  • Plata
    Atya ég,ez a játék nagyon gáz,amikor a tengeralattjáró füstölve megy a víz alatt elég röhej.