22420
A Wargaming új MMO játéka
-
#9958 A rombolonak nincs citadellaja, csak loszerraktara. Nem ugyanaz. -
#9957 Valószínűleg így lenne logikus, de legjobb tudomásom szerint nem így van; ha a kazánt sikerül eltalálni, pár százalékkal több sebzést kap emlékeim szerint, de nagyjából ennyi. Úgy rongyol át rajta az AP, mint a papíron, üt két lyukat, de a gyújtó nem is élesedik.
Rombolóra személy szerint - teljesen függetlenül attól, hogy miben ülök - mindig HE-vel lövök, habár csatahajóval nem váltok le AP-ról miatta, hacsak nem muszáj (keresek inkább más célt).
Csatahajókra saját csatahajóval mindig AP-t használok (bár Tirpitz ellen inkább csak nagy lőtávolságon, páncélfedélzet felől szokott beakadni, mert az övpáncélja embertelen), cirkálókkal helyzetfüggő, de többnyire HE-t (de 203-massal közelről egy Kongo kaliberű csatacirkálót sikerült már átpasszolni AP-vel), rombolóval pedig mindig HE-t (amint észrevesznek, de még torpedózás előtt állok, elkezdem lőni őket állat módjára, hátha sikerül gyújtani és ellövetni vele a repair-t mielőtt a torpok beköszönnek. Elég szűk az ablak, úgyhogy az esetek elsöprő többségében nem jön be, de ha már úgyis látnak, meredeken mindegy, kivéve, ha reális esélyem van gyorsan eltűnni a látókörükből, mivel akkor nem szívatom meg magam a húsz másodperces büntetéssel. Ilyenkor egyáltalán nem használom a fedélzeti ágyúkat és többnyire a légvédelmet is kikapcsolom a francba.) -
asolyom #9956 Mondjuk igaz, hogy ha egy romboló kap egy citadellát, akkor elsüllyed, mint a kő. -
carp3tm0nster #9955 távolról mindenre HE-t lövök, ha valami bb közel jön, akkor ap -
#9954 én mindent ap-val lövök :D nem fogok váltogatni rombolók miatt :) így is fél perc mire újratölt -
asolyom #9953 Még egy apróság. Abban nagyjából egyetértés van, hogy rombolóra HE-vel lövünk, cirkálóra meg AP-val. A csatahajóknál már megosztottak a vélemények. Nyilván itt HE-vel nem igen lehet citadellát lőni, viszont sok apró felgyújtás kellemetlen tud lenni. A citadella viszont sok HP-t vesz le. -
asolyom #9952 Nekem volt már, hogy a másodlagos ütegek lőttek ki egy rombolót a Wyomingon, bár lehet, hogy elég kolbász volt az rombolós csóka. -
carp3tm0nster #9951 háát. közelre olyan a szórása a fő tüzérségnek, hogy sírva fakadsz, a másodlagos meg lóf@szt sem ér...
szóval inkább futás van -
asolyom #9950 No, ezzel a moddal határozottan jobb a helyzet. Azt kell mondjam, hogy nélküle a Murmansk szinte használhatatlan, viszont így a moddal elég gyakran lövök citadellákat. Más kérdés, hogy így sem megyek semmire, ha gyökerek játszanak. Most is egy Köngsberg meg egy New York bejött ugyan a csatába, de álltak egyhelyben, és nem csináltak semmit. Szét is lőtték őket sebtében, és máris két hajóval kevesebb volt a csapatban. Ha jóhiszemű akarok lenni, akkor azt mondom, hogy ledobta őket a szerver...... -
silverchain #9949 Nem kell menekülőre fognod, de ha nem akarsz egy-két torpedót a hajód s*ggébe, akkor éles fordulót veszel, és szétlövöd a hátsó lövegekkel vagy a fedélzeti ágyúkkal:) -
carp3tm0nster #9948 Fura nekem ez a játék, hogy egy csatahajóval inkább menekülőre kell fognom, ha meglátok egy rombolót, minthogy harcba bocsájtkozzak vele... -
kHares #9947 Aslain modpack-ben van pl. mod ami visszarakja a training room-t. -
kHares #9946 Gun Fire Control System Modification I. Egyébként a Murmansk nagyon jó, nem kell elkeseredni, idővel kitapasztalod. Esetleg rákeresel pár videóra amin tapasztaltabb emberek játszanak, van pár guide a hivatalos fórumon is. -
asolyom #9945 És a célzás javító az gun firing control lenne? -
#9944 Modulokat lehet rátenni. -
asolyom #9943 Célzás javító? A Murmansk prémium hajó, azon nem lehet fejleszteni semmit. -
Darun #9942 Tudom, de coop módban nem biztos hogy örülnek neki a társak, ha elkezdem a szakasztársam kilőni. Meg úgy nem is poén rombolóra vadászni csatahajóval, hogy már 20 km-ről látom. -
#9941 T1-es hajóval... :P :O
-
silverchain #9940 Murmansk -ra szvsz kötelezető kiegészítő a célzásjavító (szórást kisebbre veszi). Nekem is van fent , és egész jó. -
#9939 Van coop mod. -
#9938 Ne menjel egyenesen, akkor nem fognak minden lovessel eltalalni. Az aim assist csak annyit mutat, hogy hol leszel 10-15-20 mp mulva ha nem valtoztatsz iranyt es sebesseget. Ha egyenesen mesz, akkor aim assist nelkul is el fognak talalni, ha kanyarogsz es gyorsulsz/lassulsz, akkor aim assistal sem fognak eltalalni.
Arrol meg csakis te tehetsz, hogy olyan helyre mesz ahol az ellen tuleroben van... Es igen kb 300 csata kell, hogy elkezdj ertelmesen jatszani, addig tanulsz. -
Darun #9937 Sziasztok!
Egy gyors kérdés. Tényleg kivették a gyakorló csata lehetőségét a játékból, vagy csak én nem találtam meg? -
asolyom #9936 Kezd olyan érzésem lenni, hogy valami svindli van a dologban. Nem hiszem el, hogy én magam ennyire béna legyek, hogy a Murmanskkal gyakorlatilag nem bírok találatot elérni, pedig nem vagyok fakezű. Ugyanakkor a Wyomingban ülve egy Murmansk szétcincált úgy, hogy minden lövése talált. Nem tudom elhinni, hogy ez csak gyakorlaton múlik, ekkora különbség. (aming mod....) Egyébként is valahogy mindig úgy alakulnak a dolgok, hogy hiába van a pályán ugyanannyi hajónk, mint az ellenségnek nekem valahogy mindig olyan helyre sikerül kerülni, ahol lokális túlerő van. Kezd az egésztől elmenni a kedvem.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2015.12.20. 21:08:34 -
carp3tm0nster #9935 lényegesen jobban. viszont nekem a következő hajó, a New York nagyon nem tetszik. -
#9934 Valaki akinek van błyskawica hajója, írna róla egy rövid véleményt? -
asolyom #9933 A Wyoming azért már használhatóbb, mint a SC? -
1kezdő #9932 Nos, igen.:) Most jó értelemben mondom: mindenki magából indul ki. Ezért közelíted meg, ahogy megközelíted. Ha folyik a csata és annak hevében megtorpedóz a csapattárs, akkor mondunk egy "miatyákot" és tovább haladunk. De ha nincs a közelben semmi ellenséges hajó és feléd küldi a torpedót, az aljas húzás, mert a torpedót nem tekinti a program saját csapattárs megtámadásának. Nem úgy, mintha belelövök. Az aljas embereket meg ki nem állhatom. Ha belém lőne, az tisztességesebb lenne, mert nyílt és vállalja a következményét is. De a torpedó, az aljas emberek fegyvere. Kilövöm, oszt húzom a belem. Képzeljünk el egy pisztolypárbajt, ahol az egyik kiáll egy magnummal a tér közepére, a másik 300 méterre egy eldugott ablakból lőne távcsöves puskával. -
#9931 Nagyon ritkán kerülök szembe ilyesmivel, de személy szerint soha, semmilyen körülmények között nem lövök csapattársra (többnyire még csak vissza sem szólok - ha nagyon ideges vagyok, megeresztek valami szarkasztikus beszólást ["Ha szeretsz torpedózni, az jobb hatásfokkal fog menni, ha nem hátulról csinálod"] és jelentem). Ha véletlen volt, akkor egy számítógépes játékon nem fogom legalább kettőnk idegeit szétcseszni, ha pedig nem, akkor egy tetűládáért nem kívánok egy vagon kreditet kifizetni a javítására. Ha elnézést kér, még el is fogadom azzal, hogy emberként olykor elcseszünk dolgokat, ez előfordul.
Ahhoz mondjuk - ha valóban véletlen volt - ritka kreténnek kell lenni, hogy több baráti egységet lőjön ki valaki egyetlen meccs alatt. Én legfeljebb egy átlagos játékosnak, ha elmondható vagyok; de több, mint háromszáz rombolózás során mindössze egyetlen egyszer sikerült kiszednem egy saját klívlendet - pedig három kilométerre eresztettem, nem tízre. Szívtam is a fogam rendesen; de a srác se szólt semmit, meg én sem vittem az idegességem át támadásba, hogy "Mi a f*szt kerestél te az ellenféltől kétszáz méterre egy olyan hajóval, amin nincs torpedó sem?", úgyhogy ennyivel el volt rendezve a dolog.
Mindenesetre az új patch tudtommal felezni fogja a csapattárstól beszedett torpedók sebzését. Nem mondanám, hogy egyetértek a módszerrel, még akár kontraproduktív is lehet, ha felelőtlenebbé teszi az embereket. Az is igaz, hogy nem egyszerű kérdés ez, mivel azt sem gondolnám, hogy a véletlen hibákat drákói szigorral kellene megtorolni - pláne egy játékban. Az algoritmus viszont úgy tudja eldönteni a szándékosságot, hogy sehogy.
Sztori jutott eszembe. Tegnap este két barátommal úsztattunk egyet Division-ben, és a különben egészen jó képességű, jó helyzetérzékkel bíró srácnak sikerült a másik haverom Furutakájába három torpedót belepakolni (se előtte, se aztán nem láttam tőle ilyen mutatványt), de úgy, hogy ha akarja, se tudta volna jobban; kiforogni sem lehetett. Miután kiröhögtem magam, tisztáztuk, mi történt: AP-ra akart váltani, de kettes helyett véletlenül hármast nyomott, aztán már tolta is kifelé a cuccot a duplakattal.
Pech. :)
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.12.20. 15:58:37 -
1kezdő #9930 Direkt csinálja, mert ezen élvez, hogy bosszanthat másokat. Egyszer egy ilyen baromarcúval haladok párhuzamosan olyan 3-4 km távolságra egymás mellett, én egy kicsit hátrébb. Egyszer csak torpedó veszély jelzés, miközben közel-távol ellenség nincs. Persze hogy elém lőtte a sorozatot és közben láttam a vigyorgó arcát. Persze azonnal fék és már céloztam is be a nyamvadt pofájút és két sorozat a NY-től. Alig maradt élete. Pucolt, mint állat. -
asolyom #9929 Mai random csata. Kilőjük az ellen két rombolóját és egy cirkálóját az egyik capture pointnál, elfoglaljuk. Indulok a következő ponthoz, erre torpedó figyelmeztetés hátulról, és hiába próbálok kitérni telibe kap. Nézem ám, a saját rombolóm lőtt ki. Ráírok a cseten, hogy megbolondult-e, erre jöna válasz, hogy bocsi kezdő vagyok. Én is az vagyok, egy hete játszom, de szoktam gondolkodni. A végén látom ám, hogy rajtam kívül egy másik csapattagot is kilőtt az ökörje. Az egyik figura írta is neki a cseten, hogy légyszi a hordozónkat is lődd ki, mert veszíteni szeretnénk. -
asolyom #9928 Hát a mai napom az Isokazeval nem a kilövésekről szólt, hanem inkább a bázis elfoglalásokról. Így sok pontot nem gyűjtöttem, de a csapataim hasznára voltam. Ilyenkor látszik, hogy ez igazából csapat játék (kellene legyen). -
#9927 Mikor a minekazéval játszottam még 10kn-es torpedója volt :) -
asolyom #9926 Van benne valami. Eddig nem néztem a torpedók sebességét, de 7 kilométerről is könnyű elvéteni a célt a gyorsabb torpedókkal, hát még 10 kilométerről a lassabbakkal. Viszont a Minekazera feltétlenül kell a B hull. -
tbundy #9925 sztem meg a mutsuki visszalépés a minekaze után, inkább azt ugranám át. igaz, h 7ről 10re nő a torpedótáv, de 68ról 59re lassulnak is a halacskák, ami elég számottevő sztem.
Utoljára szerkesztette: tbundy, 2015.12.19. 18:07:11 -
Plata #9924 Na lol,jönnek az anime hajók World of warship-be,
Már csak ez hiányzott,hülye manga picsák.
Katt -
1kezdő #9923 Na most egy ilyen felállás: Iowa, Izumo, North Carolina és én vagyok a leggyengébb csatahajó a colorado-val. Majdnem megnyertük mert több pontunk volt, de egy Iowa és egy Nagato ellen már kevés voltam. Engem a North C. lőtt szét pedig már majdnem takarásba kerültem És akkor győzünk, mert kevés volt már az idő. De ami a lényeg, hogy szétlőttem az Izumot. Hoppá! Lőttem neki egy citaddelát kettőt, azt ő se bírja.:) -
asolyom #9922 Alapvetően minden romboló fun, legalábbis nekem. A Minekazéval az a bajom, hogy szinte semmivel nem jobb, mint az Isokaze. Igaz, hogy gyorsabb, meg picivel több hitpointja van, de torpedója ugyanaz, az ágyúi meg sokkal ratyibbak. Tudom, hogy ez utóbbi egy rombolónál nem szempont, de inkább azzal vagyok bajban, hogy nem szívesen adnék 1.8 millió creditet azért kicsi plusz hitpointért és sebességért, inkább gyűjtöm a 3.1 milliót a Mutsukira, ami már 10 kilóméterre is tud torpedót lőni. Ha kifejlesztem a Minekazét, akkor az Isokaze elit hajó lesz, és több xp jön vele.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2015.12.19. 16:32:25 -
aru #9921 1) Aim mod mindig is volt és lesz, meg még ki tudja milyen egyéb modok vannak (pl az ellenfél lövedékeinek érkezési helyét kirajzoló).
2) Egy cirkálónál fölöfleges csak 1 toronyból "bemérő lövést" csinálni amikor szinte folyamatosan lehet vele tüzelni, és a lövedékek érkezési ideje úgy is 10-15s. De tudom te megvárod azt a 15 másodpercet és utána lősz a többivel. -
tbundy #9920 minekazet kár kihagyni sztem, most tartok én is ott, és fun romboló -
asolyom #9919 Megint hiába küzdöttem. :-(