22420
A Wargaming új MMO játéka
-
1kezdő #9998 Néha megvicceli az embert a program és betesz jóval erősebb harcjárművek mellé, hogy tanuljon az a folyami hajós user. Lássa az igazán erős csatahajókat. Legutóbb az Izumo-val vívtam párbajt és legyőztem, most az Iowa hívott ki párbajra és ő is szívott. Eleinte bevoltam tojva, mikor láttam mivel kell majd megütköznöm, de most már simán neki megyek.
Megvan az Izumo is, de most csak az Iowa-t mutatom:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.12.23. 18:56:15 -
asolyom #9997 Kedves Kapitány(ok) Kapitányom(aim)!
A patch notesban valamit regéltek ugyebár a torpedókról. Ha jól emlékszem, akkor valami olyasmit, hogy nehezebb lesz észlelni. Nekem pillanatnyilag az az érzésem, hogy ennek az ellenkezője történt. Jelen pillanatban az Isokazemmal egy megb@***tt qrva találatot nem bírok elérni. A hajó ugyanaz, én sem lettem bénább, és átlagban szerintem az ellenfelek sem klasszisokkal jobbak, mint eddig. Ennek ellenére rendre kitérnek a torpedóim elől. Most megyek egyet a Wyominggal hadd lássam ott mi a helyzet.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2015.12.23. 18:52:15 -
DantesHUN #9996 Én se. De annyit értek, hogy az egyik egérgombbal kell kattintgatni. Ennél többet meg...nem kell megérteni. -
herminamezo54 #9995 hello . talan mert nem csacsogok angolul. mert magyarul ertek mindent. bar mostanaban nem vagyok ra buszke. jobb lenne az angol anyanyelv. de ez mar politika. persze lodozni igy is jo de menyivel jobb ha mindent ertek. lasd tank. persze ez csak 1 velemeny. kellemes unnepeket. -
#9994 Van a többi WG játékhoz is, ez igazán megérdemelné... A hajó leírások érdekelnének. Bezzeg a Warplanes kapott magyarítást. -
carp3tm0nster #9993 csak úgy érdeklődésképpen, minek magyarosítás? -
#9992 A magyar feliratot mikor pakolják bele? Addig nem tervezem felrakni a játékot... egyáltalán terveznek magyar feliratot hozzá?
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2015.12.23. 15:53:28 -
herminamezo54 #9991 hello mindenkinek. a regi magyaritas jo az uj pach-hoz? valaszokat koszonom -
1kezdő #9990 Szép hosszú frissítés volt. Közel félóra. Nekem jól indult, mert egy meccsben összefutottam két magyar társammal, amelyben 5 süllyesztés és ütközet elsőség várt. Én is mindenkinek Békés és Boldog Karácsonyt kívánok, bár ezt holnapra tartogattam, de ha már elkezdte valaki, illik folytatni.:) -
asolyom #9989 A részemről is Kellemes Karácsonyt, és Boldog Új Évet! (És boldog új patchet! ) -
herminamezo54 #9988 minden jatekostarsnak kellemes karacsonyt ea boldogabb uj evet kivanok -
asolyom #9987 Kezdek belejönni. :-) Jó kis csata volt. Az ellenfélnél egy kicsit fejlettebb Langley volt, de mégsem ment vele semmire. A csata után már én is meg tudtam venni a B hullt, Az áldozatok között volt SC, egy Wyoming, és egy Kawachi. Az utolsó torpedó sorozat eltalálta az ellenség hordozóját, és a találati listámon fent volt, de a "kill" egy csapattársé lett. Nem baj! Máskor se legyen rosszabb. :-) Csak zászlókat nem sikerült még szerezni.
-
Prof William #9986 Halloweenkor Halloweeni kikötő volt. Vajon most is kapunk valamilyen karácsonyi kikötőt? -
seepheeerd #9985 Hogy kell? Lejön magától :) -
asolyom #9984 Ja, én az eu szerveren kívül én nem is tudok mást választani. -
#9983 amerikai szerveren vagyok .. ott ma reggeltol van fent. -
asolyom #9982 Hogy kell a patchet leszedni? Én úgy làtam, hogy holnapra írjàk. Nekem még mindig 0.5.1.4-et ír. -
#9981 na mivan, uj patch kinyirta az aim assistot? sokkal kevesebben talalnak el ma .... :S -
#9980 Ha a harmadikat az Aobával felülről becsapódva süllyesztetted el, akkor valóban! :DD
@aru: Nagyon szívesen. :) -
Prof William #9979 Nagyon nem ment ma. 6 csatából 5 vereség. De cserébe legalább 4 csata rendkívül jó volt.
A győztes csatában az első 3 percben bekapott sorozat levitte az Aobá-m életerejét 1500-ra. Úgy csináltam végig a csatát és 3 ellen is elsüllyesztettem. :)
Írták is hogy "True japanese spirit. :) " -
carp3tm0nster #9978 hát elég sovány a reward... -
asolyom #9977 Miért jàtszol akkor co-op-t? :-)
Én most a Langley-t próbálom co-op-n, de a tapasztalatom ugyanez. Alig lehet a bot-ot eltalálni, hacsak nem többen lövik, és véletlenül belefordul, vagy ha több bot van egy csomóban. -
#9976 A ranked season vegere pont megvolt a 100. csatam :) ... csak rank 5-ig jutottam (57% w/r 1799 avg XP) de ha van meg ido lehet mentem volna tovabb ... viszont amiert irok, mert az utolso csatam mar rank 5-ben, valami hihetetlen jo volt... nem volt tobb idiota a 10-6 bol, mindenki tudta mit kell csinalni es csak egy hajszalon mult, hogy nyertunk. Minden csatanak ilyennek kene lennie. Ott mar tenyleg a csapatjatek donti el, hogy ki nyer es ki veszit. -
1kezdő #9975 Ez egy játék tudom, de a játékkal is meg lehet őrjíteni mindenkit, ha ilyen szemét módszerhez nyúl a játék üzemeltetője. Olyan nincs, hogy a gép irányította hajó bárhonnan szinte 100%-os pontossággal lő, miközben én hat km-ről nem találom el. Jön szembe a gép Colorádója, a távolság 12 km. és mind a négy lövése pontosan eltalálja a hajóm orrát, lévén pont szembe megyek vele. Mikor én lövök az orrára, akkor kettő lövedék jobbra, kettő balra el és ugyan ezt megcsinálja 6 km.-nél is. Ha már csalnak, mert csalnak, akkor legalább adja meg az 50%-os pontosságot és akkor nem érdekel, hogy a gép hajója bárhonnan -még hegy mögül is- eltalál. Én lövök 12-13-ról, a gép picit elmozdítja az orrát és minden lövedékem mellé. Lő a gép ugyan erről a távolságról, én azonnal fordulok és mégis eltalál. Lehetetlen!!! Ilyen nincs. Illetve dehogynem...csalással. A fene essen beléjük. Nem szeretem, ha csalnak. -
seepheeerd #9974 BB-k előre :)
http://worldofwarships.eu/en/news/special/weekly-missions-battleships/ -
asolyom #9973 Ráprólbáltam a CV hadviselésre, de eléggényögvenyelősen megy, már ami az xp-t illeti. Számomra továbbra is a romboló a legnagyobb fun. -
#9972 ez mar csak igy van, engem is berakott stock Cleveland-el a VIII asok koze... neztem mint szar a fuben -
carp3tm0nster #9971 megvan a Fuso... 6 meccsből 6 vereség. ma is élmény játszani, főleg úgy, hogy az ellenfélnél 2 tier VIII BB nálunk meg egyse...
szokásos wg féle matchmaking megint a toppon
-
seepheeerd #9970 Technikailag a gyújtó "élesedése" a cső elhagyása után hamarosan megtörténik, ezidő alatt oldanak ki a biztosítást végző részek. Ezután a gyújtó működőképes.
Természetesen a működéshez "lassulás" szükséges, vagyis az ütőszeg tömegének le kell győznie a csappantyútól azt távol tartó rugó ellenállását (késleltetett gyújtó esetén), ezt pedig csak megfelelő ellenállásal rendelkező céltárgy válthatja ki (vagy akár a vízbe csapódás is, lásd Csuzima). -
seepheeerd #9969 A kivétel erősíti a szabályt: North Carolinával, HE-vel lőttem Tirpitz-en citadellát, elvileg megvan a video :) -
aru #9968 Köszi az "elemzést". Én is azt hittem ingyé van a lőszer abból következtetve, hogy végtelen mennyiséget el lehet lőni. Eddig bele se bonyolódtam ennyire a költségvetésbe. :) -
#9967 Nézd, én nem állok közéd és a hölgy közé. Én csak segítő szándékkal arra próbáltam rávilágítani, hogy miért nem találod reggel az éjjeliszekényen a pénztárcádat. :)) -
1kezdő #9966 Megköszönném ezt a kimerítő kiértékelést, dolgoztál vele szépen. Most akkor át is alakulok Gazdasági társasággá és megpróbálok az oroszoktól beszerezni olcsóbban készleteket, amit valamivel olcsóbban fogok árulni, mint a játék üzemeltetői. Lehet a javítást is megszervezem valami koreai javító üzemben. Ha minden jól megy, már játszanom se kell, mert ennyi játékos mellett biztos nyereséges lesz. Amit sajnálok, hogy már nem lesz ez a játék ugyanaz, mint volt. örökké számolgatni fogok, hogy most sokat lőttem, vagy nem. Jó pár társam fog elvérezni mellettem, mert amikor lőni kellett volna, én számolgatni fogok, hogy rentábilis-e őt megvédenem? De lehet átszólok, hogyha megdob pár kredittel, akkor esetleg tehetek valamit érte.
Viccet félretéve: Szerintem feleslegesnek tartom ezt a gazdaságossági számításokat, ha az ember felhőtlenül akar játszani. Egy példával illusztrálnám. Tegyük fel, hogy megismerkedsz egy nagyon csinos hölggyel és úgy néz ki, hogy este révbe érsz. Erre én előtte írok Neked egy tájékoztató levelet, hogy milyen következményei lehetnek a légyottnak rövid távon és adott estben hosszútávon is. :D -
#9965 Ahogy mondani szokás, "Ilyen ez a popszakma." :)
Ha jól emlékszem, kissé problémás volt számodra a játék angolja, ugye? Valakinek itt a topikból, úgy rémlik, mintha; mindenesetre van némi időm, úgyhogy összeütöttem egy gyors rámutatást/fordítást, ehhez kivittem gyorsan a Murmanszkot botok ellen.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az ütközet végi kiértékelésnél a felső három fül közül az alábbi ablakot a "Detailed report" (részletes beszámoló) alatt találod.
Ezen belül a szürkés "Credits and XP" sávra kattintva láthatod, pontosan milyen összeg hova is ment el:
Érdemes erre mindig rápillantani, mert a "Personal score" jó politikus módjára csak azt a kreditet mutatja, amit megkaptál az ütközetben, de sem a javítási-, sem a lőszer-, sem az egyéb költség ebben nem szerepel, így akkor is pluszt látsz ott, ha amúgy a köröd veszteséges akár. Itt ezeket találod:
Received - ugyanaz, mint a "Personal score"-nál, a teljes bruttó kreditösszeg, amit a csatában kiharcoltál, de amiből még nem vontak semmit. Ebből lejön a...
Fine for causing damage to allies - sebzés, amit szövetségesnek okoztál. Mindegy, miért, mindegy, milyen okból, az általad okozott sérülésének a javítását (nem a teljes összeget, de egy jó részét) a te nyereményedből vonják le
Compensation for damage caused by allies - Ugyanakkor amit baráti egység sebez rajtad, azt itt írják jóvá bevételként.
Auto-repair - A javítás. Amennyire észrevettem, egyenesen arányos a rólad leszedett HP-val, viszont ha meg sem karcolnak, akkor is kell fizetni egy (szintenként egyre durvább) alapösszeget pusztán arra, hogy kimentél az ütközetbe.
Ammunition auto-resupply - Ez volna a muníció. Ebben a konkrét ütközetben, mint ahogy arról a "Damage caused" fül "Main battery shells fired"-sora (legfelül és balra) tájékoztat, 223 malacot lőttem el, ezzel leosztva a lövedék-költséget (torpedót ezúttal nem használtam) kiderül, hogy a Murmanszkba egy skuló (típusfüggetlenül) 10 kredit. Érdemes ugyanezt eljátszani komolyabb csatahajóknál - szép eredmények születnek...! :D
Consumables auto-resupply - Ha fizetős eszközöket használsz a hajón (pl. kettes szintű kárelhárítást, tüzérségi figyelő hidroplánt stb. ÉS be van kapcsolva azok automatikus újratöltése), akkor azt itt vonják le.
Total - Na, ez a lényeg itt: Ennyi az ütközet mérlege valójában, pluszok-mínuszok beleértve. Ez már negatív szám is lehet.
Ezeket a kimutatásokat az ütközetekről, amíg a játékból ki nem lépsz, újra elérheted a jobb alsó sarokban lévő [b]i[/n]-re kattintva, azon belül is a "Battles"-fület választva, de alapértelmezetten is ezt mutatja a program:
Ha már egyszer elkezdtem, ne végezzek félmunkát, a 'Detailed report' további ablakai:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A "Damage caused" (okozott kár) az alapból felugró ablak a 'detailed report' alatt:
A jobb oldalt gyorsan lezavarva: A piktogramok elég magától értetődőek, lent jobbra (Time and distance, azaz Idő és távolság) sorra az ütközet kezdő időpontjáról, annak időtartamáról, a részvételünk időtartamáról (túlélve az ütközetet ez a kettő természetesen ugyanannyi) és a csatában megtett távról lehet informálódni.
Bal oldalon:
Main battery shells fired - A főtüzérség által ellőtt lövedékek darabszáma
AP shell hits - AP találatok összes sebzésértéke (zölddel) és darabszáma
HE shell hits - HE találatok összes sebzésértéke (zölddel) és darabszáma
Fires set - hányszor sikerült felgyújtani valakit (szürkével) és mennyi HP-t vettek le az általad okozott tüzek összesen (zölddel)
Floodings caused - ugyanaz, mint fent, de torpedó (és ütközés) okozta vízbetöréssel. Tulajdonképpen ez az a sebzés, amire a mélykék, háromszöges "floodings caused" plecsnit kapod.
Penetrations - Átütések száma. A képen látható példában pl. 40 AP-lövedékkel értem el találatot ellenséges hajón (lsd. 'AP shell hits'), de ebből csak 34 jutott is be ténylegesen a hajótestbe.
(Összeadva az AP-, és HE shell hits-et és osztva a "main battery shells fired"-del kiderül, hogy ebben az adott ütközetben pl. 44,8%-os találati aránnyal működtem.)
Torpedoes launched - Hány torpedót lőttél el az ütközet alatt
Hit - ...abból pedig mennyi talált (szürkével) és mennyi kárt okozott HP-ban (zölddel). Ebben a vízbetörés okozta sebzés nincsen benne, azt a fenti "Floodings caused" tartalmazza, ez tehát tisztán az a sebzés, amit a becsapódás robbanása okozott azonnal.
Secondary battery shells fired - a másodlagos tüzérség hány skulót lőtt el darabra
First shell type és Second shell type - szó szerint "első-, és második típusú lövedék", gondolom, az AP-ra és az HE-re utal, de a mai napig gőzöm sincs róla, mi alapján választja ki a gép. Mindenesetre ugyanígy, mint fent, szürke a valóban elért találatok száma, zöld az okozott HP-sebzés.
Aircraft - Repülőgépek. Ez a szakasz csak a hordozókra vonatkozik.
Direct bomb hits - Közvetlen bombatalálatok. Mint fentebb a torpedónál, a gyújtást nem szerepelteti. Ez az a kár, amit közvetlenül a bomba robbanása okoz a becsapódás során.
Torpedo hits - Ugyanaz, mint fentebb a "Hit" a torpedó-szakasznál, de ezek a légi indítású torpedók.
Damage caused by ramming - Ökleléssel okozott sebzés. StrikeFor kedvenc menüpontja! :D Amikor legázolsz egy ellenséges hajót és ütköztök, az okozott sebzés itt íródik jóvá. Ha a rohadék túléli, de dől neki befelé a tengervíz, az megy a "Floodings caused"-be.
Végül, a vörös "Damage Received" ablakon belül van a beszívott sebzés:
AP shell hits - AP találatok összes sebzésértéke (zölddel) és darabszáma
HE shell hits - HE találatok összes sebzésértéke (zölddel) és darabszáma
Torpedo hits - torpedó robbanása által szerzett sebzés, szürkével ahány torpedó bekopogott, zölddel amennyit a robbanás vitt
Bomb hits - Légibomba-találatok
Collision damage received - Bármilyen ütközésnél, akár akaratlagos, akár szándékos, akár ellenséggel-, akár saját egységgel történik, ide kerül a beszedett HP-veszteség.
Aircraft lost - Hány repülőgépet sikerült elveszíteni
Mindennél csak a beérkezett sebzés számít, merőben mindegy, hogy ki (saját-, vagy ellenség) okozza.
Jobbra a "Damage caused to allies" pedig arról ad információt, hogy te mennyi sérülést okoztál baráti egységnek, ez tehát szorosan véve nem tartozik a "Damage received" (azaz a beérkezett sebzés) alá, de gondolom, itt volt neki hely.
-
1kezdő #9964 Ez újdonság nekem, hogy a lőszerért fizettetik a Usert. A csata után megszokott jelenni oldalt az összegzés, de pár mp. után eltűnik én meg nem néztem, hogy hol lehet előhívni, hogy részletesebben átböngésszem. De talán nem is lenne jó, mert még a végén fösvénnyé válnék és nem lőnék, mikor kellene. Van egy mondás, hogy ami könnyen jött, az könnyen is megy. Vajon mennyibe kerülhetett, hogy vagy négy torpedó sorozattal távolítottam el a kötekedő tagtársat. Kész tönkremenés.:) -
#9963 "A lőszer meg ingyen van." - Bizony, még az sincs ingyen! :D Az ütközet utáni kirészletezett kiértékelésen meg tudod nézni, hogy mennyit költöttél a kilőtt dolgokra. Hasraütve megkockáztatom, hogy ha a Zuiho-m összes raját leszüretelik, azért nem fizetek talán annyit, mint négy-öt oldalsortűzért a Nagato-val, utóbbi egy ütközet alatt megeszik 15-18 ezret csak lövedéken. -
asolyom #9962 Mai csata. Az egyik New York ott marad a hordozónk mellett, hogy védje, és párhuzamosan halad vele. Feltűnik az ellenség egyik csatahajója, szintén páhuzamos pályán, a New Yorkunk teljes oldalsortüzet küld rá, csakhogy a hordozónk éppen ott van a két hajó között. Azt hitte a mienk, hogy átlő fölötte, de mivel az ellen túl közel volt a sortűz a hordozónkat kapta telibe.
Más. Ki szerezném próbálni a hordozókat. Mivel a Wyoming már megvan, így amerikai oldalon közelebb vagyok a Langley-hez, mint a japánoknál a Hosho-hoz, mert ott a romboló ágat húztam. Tudom, hogy az amerikai hajókon több repcsi van, de mégis fázok kicsit, mert a korai amcsi hordozók tetű lassúak, a japánok sokkal mozgékonyabbak. -
1kezdő #9961 Észrevétel: SC-t minek betenni nagy pályára? Csak tíz perc, mire a közepére ér és addigra a cirkálók már mindenkit lelőttek. 17-el töfög.
Én lövök a DD-re is, mert vaktyúk is talál szemet és ha kicsit le is sérül, már az is jó. A lőszer meg ingyen van.
Ma az egyik meccs úgy kezdődött, hogy amint a visszaszámolás lement az egyik cirkálós előbb az Omahám lőtte meg kétszer, majd meglőtt egy csatahajót is. A csatahajó megelégedett annyival hogy visszalőtt, de én kitorpedóztam a világból és még el sem színeződtem. -
#9960 Azert azt tegyuk hozza hogy bb-vel ha nem muszaj vagy nincs 2-3km-re en ra sem fordulok mert nagyon balga dd-nek kell lennie hogy 10+km-rol eltalaljam. Kevesen mozognak egyenesen. Akkor meg minek lojek ra ha ugyis kanyarog... :) -
silverchain #9959 Rombolóknak nem lőhetsz citadellát (nincs nekik a játékban), ellenben szép detonációt kaphatnak, ha a lövegtornyukat lövöd.