22420
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • PrasCo
    Szerintem nem térül meg. A pakliban persze, mindig benne van, hogy tévedek, de én egyelőre még sem számszerűsíthető-, sem szubjektíve "érzett" hatását nem tapasztaltam. Gondolom, talán valahogy úgy működhet, hogy ha az ellenfél téged becélozva tüzel, akkor a szórásképére rámegy 4% - hogy ez mennyire éri meg úgy, hogy ezért a papír-sokmindent-elbír négy százalékért egyetlen ütközetre kicsengetsz 12k-t, arra azt hiszem, jó példa az, hogy a mostani patchben az ugyanezt a képességet (ÉS 1,3x-as XP-t) tudó festést alanyi jogon megkapták a prémium hajók bármennyi ütközetre, teljesen ingyen. :)
  • asolyom
    Most Wyominggal megyek, de ezek szerint a célzási pontosságot rontó 12000-es camo nem ér semmit.
  • PrasCo
    "A camo ér amúgy vmit?" - A kreditesek nem. A felderítést korlátozót esetleg rá lehet rakni olyan hajóra, amiket nagyon nagy távolságból ki lehet szúrni (pl. Fuso ~19 kiló), ha úgy véled, megéri az a hatszáz méter plusz mozgástér, de ugyanez egy Minekazénál pl. ~száznyolcvan méter.
    Arra jó, hogy pofás tőle a gépállat.
  • asolyom
    Vannak ilyen hurkák dögivel. Én is megyek a Wyominggal, párhuzamosam velem egy másik saját csatahajó. Ahogy megpillantjuk az ellenséget, máris fordul broadsidera, igaz hogy messze hatótávon kívül van az ellen. Éd merre fordul az ökörje? Természetesen belém, és nem az ellenkező irányba. Mintha rajta kívül más nem is lenne a pályán. Körülnézni? Minek az?

Amúgy a Wyoming kész felüdülés a SC után. A camo ér amúgy vmit?
  • 1kezdő
    Ma egy érdekesen játszó Tirpitz-el találkoztam. Tényleg ritkán veszít a csapat co-op-ban, de most eme "ünnepi" Tirpitz-nek köszönhetően ez megtörtént. A-B-C bázis foglalásos pálya. "A" bázissal szemben áll Tirpitzünk, meg egynéhány cirkáló. Colorado-m jobb középen és indulás után elkanyarodom Tirpitz felé, hogy elfoglaljuk A-t, majd közös erővel jöhet B. Jó is lett volna, ha Tirpitzünk hajlandó lett volna zsír új hajóját harcba bocsájtani. Állandóan hátul kullogott és mindig úgy kanyarodott, hogy ne ő legyen a harc közelébe. Sőt! Miután én harcba bocsátkoztam egyszerre az ellen Tirpitzével és balra az Atagoval, ő nemes egyszerűséggel bekormányozta magát egy hosszú sziget fedezékébe. Én süllyesztettem az Atagot, de menekülőre kellett fognom, mert a Tirpitz rendesen belőtt és megjelent a távolban -de lőtávon belül- a Coloradojuk is és az is lőni kezdett. Visszafelé menet, még lődöztem a Tirpitzet, de mivel a gép már befoglalt két bázist, mi meg nem voltunk képesek a B-t elfoglalni, így bukta.

Kérdés: mi a fenének az ilyennek egy Tirpitz? Mi a fenének lép be játszani, ha félti a festést a vadonás új hajóján?
  • asolyom
    Na végre!
  • 1kezdő
    Figyelem videó formátum! Kattintani kell kettőnél többet, ezért annak, aki ízületi bántalmakban szenved, kerülje el a spoiler megnyitását.:)

• gergod
    Torpedoval nehezebb pinknek lenni. En NCvel ugy lettem pink, hogy csak 2/3 hp-t szedtem le valakirol. Mig torpedoval mar nyirtam ki valakit es nem lettem pink.
  • seepheeerd
    Pár hete hozzánk is bejött egy rózsaszín Iowa. Kérdeztük, mit követett el? Azt mondta, kinyírt egy egész szakaszt. Milrt? Mert valaki behozott magával két tier V-öst. :D

Én még rankeden engedtem el torpedókat a Hatsuharuval, amibe beleszaladt egy York, bár időben írtam hogy forduljon ki (éreztem hogy el fogja kapni 7km-ről is). Szentségelt nagyon a srác, én pedig nem lettem pink :D
  • seepheeerd
    Anime sorozat. Ejj! :D
  • asolyom
    Ja, bejött egy figura "rózsaszín" rombolóval, az egyik társ kérdezte, hogy miért rózsaszín. Emez írta, hogy csapat gyilkos. Szóltam is, hogy maradjon tőlem távol. Egyszer csak látjuk, hogy ellenség a közelben sincs, de a rózsaszín barátunk meghal. Most vagy saját magát gyilkolta meg (nem tudom hogy) vagy valaki kilőtte.
  • asolyom
    Hát nekem nem lesz Tirpitz ennyiért. Premiumnak marad a Murmansk, ami jó credit meg xp farmolásra, de egy idő után unalmas, hogy nem lehet fejleszteni. A romboló vonalat abbahagytam, viszont a Wyominggal egyre jobban megy. Majdnem legyőztem vele egy Kongot is, és a B hull már egész jó légvéselmet ad. Azt hiszem a továbbiakban marad az amerikai vonal, csatahajók, és a hordozók. Tier VI környékén az amerikai hordozók nagyon el vannak maradva a japánoktól repcsi számban.
  • 1kezdő
    Nos, a tényleg rossz, hogy "cserkelsz". De azt képzeld el, amikor haladsz a Two brothers pálya jobb oldalán egy NM-al két cirkálóval és szembe jön három Tirpitz és két cirkáló. Ontja a Tirpitz-ket a co-op, mert sokan vettek és most próbálgatják, hogy milyen.
  • asolyom
    Mi az az apreggio of blue steel?
  • PrasCo
    Hihhííj, kétezer per torpedó? :D A legjobb ötlet, ha soha többé nem akarunk DD-ket látni a játékban.
    Cserkelek hat-nyolc percig egy Nagatót, rohangálva a cirkálók elől, egyetlen lövést sem adva le eddig a pontig, hogy aztán az utolsó pillanatban, mielőtt szilánkokra lőnek, belepakoljak annyi sebzést, mint amennyit a háttérben úszó csatahajók hatszor annyi HP és háromszázötven milli páncéllemez mögül átlag fél-másfél percenként kiszórnak?
    Köszönöm, nem kérem. :D
  • asolyom
    Addig jegelem a rombolókat. Sajnos a low tier BB-k is szutykok. Most éppen a Langley-t nyúzom, és élvezem is. Meg néha a Murmansk, hogy xp-t gyűjtsek.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2015.12.24. 14:12:48
  • 1kezdő
    Ennyiért szerintem se éri meg, de ilyenkor Karácsony idején minden drágább, mert abból indulnak ki -joggal-, hogy ünnepen nem garasoskodik a nép.
  • 1kezdő
    Először is: hozzá kell igazítani taktikát. Másodszor: ez sem még a végleges verzió. Lesz ez még másképp is. Be kell látni, hogy az nem való, hogy széttorpedózzuk az egész bandát, miközben ők vért izzadnak, hogy győzzenek. Én azt is megoldásnak láttam volna, ha nem változtatnak a DD-k helyzetén, csak a torpedójuk gyengébb lett volna. Mondjuk 2000-et sebzett volna egy torpedó. 3-4 torpedó találatnál elég tisztességes.
  • herminamezo54
    koszonom.
  • Tono34
    Ennyiért ott marad...
  • asolyom
    Szerintem a rombolóknak befellegzett, már ami a torpedózást, és xp szerzést illeti. Én több low tier japán rombolót próbáltam, de közel sem tudok olyan eredményesen torpedózni, mint korábban.
  • seepheeerd
    Itten :)

(Lehet, hogy az új klienshez még nem készült el, de addig is olvashatsz ott más okosságokat. :))
    Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.12.24. 10:58:48
  • seepheeerd
    Megérkezett a Tirpitz, szóval akinek még nem hozott semmit a jézuska... :D
  • 1kezdő
    Eddigi játékom alapján a következő meglátásom van a rombolók kapcsán: igazából két feladatot lehet rájuk bízni alapvetően. Az egyik a felderítés és az ellenfél megzavarása és ágyútüze magára vonása és lekötése, valamint bázis foglalás. Ezt megtudja csinálni, mert gyors, kicsi és közelről sem látszik, azaz, nincs cél, amire lőni lehetne. A másik a torpedózással megsemmisíteni nálánál nagyobb hajóosztályokat, illetve, a terület torpedóval való lezárása, az ellenfél elől manőverezés közben. Ezeket én ketté választanám a romboló kapitányának és a kezdésnél kellene eldöntenie, melyiket akarja csinálni. A döntésének függvényében kapná meg a skilleket, amik vagy támadó, vagy defenzívek lennének.
    Ha támadó, akkor hamarabb észre lehetne venni és a torpedóit is felderíteni és csak egy füstölő lenne adott időn belül. Ha felderítő/foglaló lenne, akkor csak nagyon közelről lenne észrevehető és két füstölő járna egymás után. Harci romboló 7 km.-es torpedóhatótáv, defenzív romboló 4 km.-es hatótáv. Ágyúk egyforma hatótáv, de ha használja, már látszódik is egy percig.
  • asolyom
    Ezzel nincs is baj, legfeljebb nem rombolózom tovább, csak nem erről írtak a patch notes-ban. Most is egy Kongo úgy kifordult előlem, hogy csak lestem. Bye-bye rombolók. Pedig eddig fun volt velük játszani, de így nem is veszem meg a Minekazet, mert fölösleges rá creditet kidobni.
  • 1kezdő
    Elképzelhető, hogy kicsit távolabbra vitték az észlelési hatótávot, plusz, lehetséges, hogy valóban van olyan skillje, ami még előbb ad lehetőséget észrevenni a közeledő torpedókat. Valamikor 1-2 hónappal ezelőtt írhattam, hogy véleményem szerint a rombolók túl vannak reprezentálva, mert kis túlzással azt csinálnak a pályán, amit csak akarnak. Nem látszanak és így a semmiből torpedózhatnak. De ha észreveszik őkelmét, akkor még mindig elfüstőlheti magát. Nagyon gyorsak és picik, ezáltal nagyon nehéz eltalálni őket. Nincs citadellájuk, ezért az AP-k átmennek rajtuk. Szerintem ideje lenne/volt, hogy kicsit lefaragjanak ebből az isten pozícióból. Ezen vélemény, nem a romboló irányítóinak szól, hanem a hajóosztálynak.
  • asolyom
    Az az érzésem, hogy valami nagyon el lett cseszve, ami a rombolókat illeti. Párhuzamos pályán haladok egy Warspite-tal 6,8 km-re. Ennyiről nem észlelhet, és nem is észlel, mert nincs detected felirat. Célzok, lövök a torpedókkal, és abban a pillanatban elkezd kifordulni előle. Engem ugyan nem észlelt, de a torpedókra valami biztosan figyelmeztette, mert különben miért fordulna. Lehet, hogy van ilyen skillje, hogy előbb lássa a torpedókat, csakhogy ez nem egyedi eset, és korábban ilyen nem volt. Most nem hogy nem tudok senkit elsüllyeszteni a Isokazemmal, hanem meccsek óta találatot sem tudok elérni a fentebb vázolt körülmények miatt. Hiába lövök ki 6 torpedót mindegyik célt téveszt, mert azonnal mindenki kifordul előle, még a leglomhább csatahajók is. Ez meg szvsz csak úgy lehetséges, ha azonnal kapnak valamilyen figyelmeztetést. Szerintem ez elég erősen romboló nerf lett, ellentétben azzal, mint amit ígértek.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2015.12.24. 09:28:50
  • 1kezdő
    Mondanám -hogy aktuális legyek-, hogy hozza a Jézuska. De én ilyet nem mondok, hanem azt, hogy az volt/vagyon leírva, hogy minden frissítés után -ami most volt ugye- újra kell módosítani a magyarítást, hogy aktuális legyen a friss verzióval. Gondolom most ezen dolgoznak és ha kész feltöltik.

Ma újabb skalppal egészült ki a trófea gyűjteményem. Izumo és az Iowa után megvan a Tirpitz is. Előbb egy rombolón kellett átjutnom, majd meg kellett ütköznöm a Tirpitzet kísérő Warspite-tal, de úgy, hogy az orrom a Tirpitz felé állt és oldalt harcoltam a Warspite-tal. Miután süllyesztettem a Warspite-tot, nemes egyszerűséggel ökleléssel végeztem a Tirpitz-el, lévén 3 km.-re megközelítettem. Fordulni már nem lehetett és lőtt -mint állat- a Tirpitz. Érezte, hogy itt baj lesz. A felvétel már utána történik a CR-t követve.

• herminamezo54
    hello. de hol az a magyaritas? valaszt koszi. jo jezuskat
  • 1kezdő
    Áhh, bocs! Azt hiszem, hogy ha én látom, akkor látja más is. Már közzé tettem, így több mint valószínű látjátok. Bár a csata végkimenetelénél kezdtem venni, mert elsőre nem hittem, hogy legyőzöm, lévén sokkal erősebb mint az én hajóm. Csak én tudom, hogy hogy lehet közelről legyőzni egy csatahajót. No ezt nem tudta az Iowa. 5 km.-től halálos vagyok. Az Avast meg bezavart a végre. Ahogy betolakszik a képernyőre, kezelhetetlenné vált az egér.:)
  • Prof William
    Közben végre most már fellép.

Arra számítottam, hogy valami karácsonyi bázist kapunk, mint anno Halloweenkor de sajna semmi...
  • Cobra.
    Én most elsőre coopot próbáltam ,ahogy betölt a torpedó, megáll a játék nálam. A bekapott sebzéseket jelzi, de egy helyben áll a monitoromon a hajó és semmire nem reagál.
    Persze bug reportot nem találtam a fórumon...
  • Prof William
    Épp az előbb jött le az új patch, de valami baj lehet, mert nem kapcsolódok a szerverhez.

Ha rányomok a Connect gombra, egy ideig "homokórázik" a horgony szimbólum, majd abbamarad és nem történik semmi. Ott találom magam újra connect menüben. Ha újra rákattintok, akkor újra ez történik. Mi lehet a baj?
  • seepheeerd
    Már régóta van magyarítás hozzá.
  • asolyom
    Nekem nem, de mondottam a rombolóim nem úgy muzsikálnak, mint korábban.
  • aru
    Nagyon jó... a pöcs óta minden második csata critical error ablakot hoz. Jó munkát végeztek! :(
  • asolyom
    Bakker! Ez normális, hogy minden patch után újra kell tanulni az egészet?
  • PrasCo
    Hovatovább boldog karácsonyt!

(Ha meg már a szerkesztőnézetben vagyok, SG motor, akkor vagy engedd szerkeszteni a rohadt üzenetet, vagy jelezd ki, hogy mennyi időm van még hátra az öt percig, 'azzeg.)
  • PrasCo
    Mi történt a Kongóval?! Az oké, hogy leheletnyit átcsúszott a 35k tonnás határon, úgyhogy viszlát, kézifékes fordulók, de hová tűntek a citadellák?! Olyan távolságokról és célpontok ellenében, ahol máskor dőltek a kritikus sebzések, minden második sortűzre jutott minimum egy, de akár három, most három ütközetből száznegyvenhét találatból kettő citadella? Kettő?! Negyvenhárom találatból nem tudok egy ellenséges Kongóba merőlegesen lyukat rakni vízvonalon olyan távolságból, hogy lestukkolom a visszapillantó tükrét a csővel?
    Oké, ez nyilván nem statisztika, mégis, azért vittem ki háromszor a gépet, mert annyira idegennek tűnt már elsőre, amit látok. Persze lehet az is, hogy hirtelenjében és varázsütésre elfelejtettem, melyik egérgombot kéne nyomni.
    Még alszom rá, kiviszem tíz-húsz-ötvenszer, de ha ez nem pillanatnyi pech/szerencsétlenkedés, hanem vissza lett nyesve a szárnya, akkor eladom a francba. Kár érte - pontosan azért tartottam meg, mert mocskosul élvezetes volt vele a játék, most meg mintha úgy viselkedne, mint bármelyik másik n+1. csatahajó.
  • silverchain
    Ez a videó privát.