6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • kisiku
    Sikerült "kilopnom" a játékból a teljes HoL highway számot Adobe Audition-nal.Mindjárt adok neki egy kis hangerőt, zajszűrést,stb-t és feltolom a Drive-ra.Velem nem fognak kib*ni...de miért pont ezt az egy számot hagyták le az albumról?
  • RJoco
    Köszi!
  • kisiku
    No, sajnos a HoL highway zenének csak az egyik fele van benne a .cat file-okban, így valami más módon fogom kiszedni, azt is tudom, hogyan.Ez a szám két részből áll, ami loop-olva van, azaz ismétlődő.Nincs benne ritmusváltás, azaz tök mindegy gyorsan vagy lassan megyünk a highway-ben.De egyszerűen nem értem, hol van a másik fele.

No, itt egy link ahonnan le tudod szedni.

Lassan feltolom oda a Teladi Outpost zenéit is, meg az egészet és akkor egy helyen lesz az összes.
  • kisiku
    Kis türelmet kérek, mivel a HoL-os highway zene nem teljes.Azt tudjuk, hogy a highway zenék több apró részletből állnak, mivel a sebességünktől függ annak ritmusa.Most épp az elejét keresem a .dat és .cat fájlokban.
    Ezenkívül át kell konvertálni egy ismeretlen, illetve nagyon ritkán használt .xwma (NEM windows media audio) formából.Erre még az Adobe Audition-om sem képes, de van megoldás.
    A többi szám mp3-ban van.
  • RJoco
    Megosztás kéretik, engem is érdekel a kocsiba :)
  • kisiku
    Végre valahára megvannak a Home of Light zenéi! Még az új highway zene is megvan.Hamarosan felrakom a youtube-ra vagy a google driveomra.Aztán másolás a kocsiba :)
  • Betyar070
    OFF:
    Csupán egy akció játék, de ígéretesnek tűnik: Everspace

Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2016.07.23. 23:34:26
  • RJoco
    Eszembe jutott, hogy én anno 3 monitort dugtam a régi gépemre, amiben egy 4770-es kártya volt. Azon volt DVI és VGA-n egy 19" és egy 17", az alaplapi VGA-n meg egy 15". Még maradt 2 HDMI és egy DVI kimenet csak nem volt több monitorom :) A mostani kártyán egy 27" van DVI-n és 19" HDMI-DVI átalakítóval. DP kábelt még lusta voltam venni és így is jól működik a dolog.
  • kisiku
    Köszi.Én sem a több százezres megoldásokra mennék rá.Utánanézek.
  • RJoco
    A Display Port több monitort is elbír, de nem tudom, hogy csatlakozóként vagy a teljes kártya. Találtam infót, itt írják, hogy akár 5 monitor is ráköthető.
    Ha már új alaplapot veszel, akkor arra is rá tudsz kötni pár monitort és, ha nincs más, akkor több kártyát beleteszel a lapba. Egyes lapokba 3-at is betehetsz, ami régi rendszernél 9 monitort is jelenthetett (HDMI, DVI, VGA kivezetések használatával).
    De mindenképp ajánlom, hogy nézz utána a Display Port működésének, lehet az lesz nálad a megoldás és ma már alaplapokra is szokott kerülni, komolyabb gamer kártyáknál 3-4 kivezetés is előfordul. De érdemesebb a több, de olcsóbb kártyát megfontolni, lehet jobban kijössz belőle, nem a teljesítmény a lényeg.

Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.07.19. 13:05:37
  • kisiku
    Köszönöm a "lájkokat"...
    OFF kérdésem lenne, bár kérdeztem már a hardver topicban is: tudnátok olyan gpu-t ajánlani, ami alkalmas 6 monitoros megjelenítésre?Nem játékra lesz, hanem eü.diagnosztikára van használva.
    A gamer gpu-k is tudnak többmonitoros megjelenítést, csak nem hiszem hogy hatot is elbírnának.Nem feltétel a fullhd, sőt a hd sem nagyon, mivel hőkamerás képet kell kivetítenem, az pedig nem fullhd-s. Most régi Matrox G550 csinálja, de maga az alapgép már cserére szorul, így nem lehet átszerelni sem.
    Bocs az OFF-ért, csak itt jó hangulatú a társaság és talán nem hülyéznek le...
  • Pares
    Fejlécbe.
  • Stormbird
    +1
  • TokraFan
    Alapvetően mindenben egyetértek!
    De ezt a highway utazási rendszert gyökerestől irtanám ki a játékból, teljesen hibás elképzelés és hülyén is néz ki a sok tekergő "energiacső" minden szektorban. No meg régi szívfájdalmam, az "ikonos dokkolás"...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.07.18. 16:17:44
  • Jóózsf István #6193
    Ámen!
  • Betyar070
    Szívemből szóltál.
    Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2016.07.18. 11:57:57
  • kisiku
    Száz szónak is egy a vége: az X-REBIRTH TELJESEN JÓL JÁTSZHATÓ.

Hogy mi volt előtte, milyen volt, már csak mi "öregek" tudjuk, az újakat ne rémisztgessük.Én ugyan nem kapok rabattot az Egosoft-tól, de ajánlom a játékot azoknak, akik nagyon sok időt akarnak az életükből elcseszni (vagy ahogy a South Park-ban mondták "he has absolutely no life" ) vagy olyanoknak, akik szeretik ezt a műfajt, ugyanis ugyanilyen játék nincs a piacon.
    Ha egy új játékos talál is valami bugot, ahhoz el kell telni legalább 1000 órányi játéknak.Az meg már nem semmi.
    Ma már nem érdemes azon filózni, milyen sz*r volt az indulás, milyen nyögvenyelősen ment minden, ma már jó, játszható, élvezhető.Bár több ilyen lenne, de borzalmas a felhozatal...
    "Űrhajósból" van dögivel, de nem ilyen egyik sem és meg sem közelíti ezt a színvonalat.

El kell fogadni, hogy a Rebirth nem teljesen olyan, mint az előző részek, de nem baj.Az alap ugyanaz, egyedüli negatívum, hogy csak a Skunk-ot vezethetjük.A többi ugyanaz.
  • Stormbird
    OFF
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Starpoint Gemini féle hulladékokat bottal sem piszkálunk, mert még azt az érzetet kelthetjük a készítőkben, hogy érdekel valakit a tévedésük!
    A pozitív kritikákról meg annyit, hogy az olyan alulról felfelé a felülről lefelé hulló poszátákra lövöldöző nemtommik is kapnak "Nagyon pozitív" értékelést, melyek birtoklása és Spectrumon futtatása már '85-ben is több mint kínos volt a Csokonaiban...
    ON
  • Pares
    Hát ha 2000 órát beleöltél ebbe a "szarba", akkor nem lehet annyira szar. Különben pedig szerintem egyáltán nem volt az, csak bugos, és befejezetlen, az alapkoncepció meg kifejezetten tetszett, csak más volt, mint az előző, nem pedig az X3 egy újabb kiegészítője, és szerintem ez az, ami egyeseknél kiverte a biztosítékot, amit meg tudok érteni.
  • dimre
    Elnézést mert a Rebirth-re gondoltam, csak szériát írtam. Közel kétezer órán át "újjászülettem". Talán lerágott csontnak számít, ha anno Bernd és csapata nem lett volna olyan hülye, hogy csontig be akar nyalni a microfosnak. A konzolos átiratos förmedvény (megjelenési verzió) helyett dolgoztak volna még rajta a rajongók bevonásával, ahogy pár fejlesztő teszi, nem buktak volna ekkorát, de főleg nem vesztettek volna el sok ezernyi rajongót.
    Hidd el én is függő vagyok, de ezzel az utolsó eresztéssel sokat szenvedtem(tünk), szóval a "rossz álom" részét ha lehetne elfelejteném.
    A messiást nem várták annyira, mint mi a patcheket, és javarészt jóindulatúan 20%-a volt használható, a többi meg parasztvakítás, mert beleraktak valami csili-vili szarságot. Valamikor gyermekkoromban hallottam, hogy szarból nem lehet várat építeni, ezt valahogy mégis felhúzták.
    Nem tudom tanultak e saját kárukból, valószínűnek tartom ha még egyszer csinálnak valami óriási baklövést, akkor lehúzhatják a rolót.
  • TokraFan
    Soha ne álmodjak rosszabbat.
  • Pares
    "az X széria egy rossz álom lesz csupán"

• TokraFan

Starpoint Gemini 1 említésre sem méltó. A v2 már sokkal jobb, toltam vele pár tíz órát, de alapvető problémám volt, hogy külső nézetes design, amitől mindig a hátamon feláll a szőr, borzalom, és teljesen arcade érzése lesz az embernek. Később nagy nehezen applikáltak bele cockpit módot -cockpit nélkül, amolyan X3TC HUD stílusban-, de az sem működött jól.
    Ennél nagyobb gond volt, hogy a kereskedelmi rendszere meg sem közelítette az X3-ét, pedig nagyon bíztató volt a kezdetekkor. Ilyen előzmények után fenntartással fogadom az újabb részt, de akár még pozitívan is csalódhatunk.
  • dimre
    OFF
    Egy kis antireklám, lehet volt már.
    Hasonlatosságok szembetűnőek, mármint a játék tartalma, lényege, egy év múlva (ha minden jól megy) kiderül milyen lett a puding. A kritikák nagyon pozitívak a korai készültségi állapot ellenére, de ha ilyen jól kalapálják az X széria egy rossz álom lesz csupán.

• kisiku
    Én nem tudok ilyenről.Itt egyszerűbb.Az kétségtelen, hogy vannak szektorok, ahol igen csak szét tudják magukat lövetni a hajók, gondoljunk csak Toride-ra, ahol bowlingoznak az aszteroidákkal, de itt max az van, hogy telerakod, megkéred hogy kövessen, te elmész valami biztonságos úton, aztán kiadod az eladási parancsot, csak ez borzalmasan hosszú idő.
  • TokraFan
    Rebirth-ben nem tudom van-e ilyen (kisiku vagy István majd megmondja), de X3TC/AP-ben van erre lehetőség, ha jól emlékszem a Comodity Logistic software segítségével megadhatod a pontos útirányt, vagy kizárhatsz szektorokat ahová nem mehet be a teherhajó. Nagyon sok paramétert meg lehet adni a hajónak, pl. mit mennyiért vegyen, hol és mennyiért adja el, egyetlen úttal akár több állomást is útba ejthet stb.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.07.08. 13:43:14
  • kisiku
    Ahogy István is mondja, így van, én is kézzel kereskedek, kb 40 teherhajó, manuális eladás, stb.Egy ideig élvezhető, aztán idegesítő.Aztán megállsz, majd később újrakezded.
    Olyat ne akarj, hogy te vezeted, mert ebben a részben nem tudsz vezetni.Az útvonalakat tulajdonképpen te adod meg azzal, hogy megnézed a kereskedelmi táblát, és kijelölöd, hová adja el.
    Majd ha eljutsz az iparmágnás szintre, tehát lesz kb 5-10 állomásod, még meg is fogod unni, ráadásul a figyelmedet is osztja, pl folyamatosan "etetned" kell a gyáraidat, különben nem termelnek.Ezt később majd automatizálni fogod azzal ,hogy a teherhajókat hozzárendeled és a vételi/eladási árak beállításaival (pöcsöléssel) határozod meg, hogy mit, honnan vegyen.Aztán ha jók az áraid, akkor beindul a bolt.
    Én ugye abbahagytam a játékot, mert asszem 60 milliárdot gyűjtöttem össze, de már 1 milliárd után sem sok értelme van tovább gyűjteni.
    A legutolsó hetekben én már csak erődítményeket építettem a legveszélyesebb szektorokba, csak hogy kib*sszak az ellenséggel, ezek fegyvergyárak voltak.Majd észrevettem, hogy ezek is milliárdokat termelnek, hát építettem melléjük pár high-tech gyárat is...aztán kellett kaja,víz,alapanyag,köztes anyag, így aztán odáig jutottam, hogy az eredetileg csak poénból épített fegyvergyáram mellé még 10 másik űrállomás is került, és minden termel, életet vittem a galaxis ezen szegleteibe, aztán még tovább nőtt a vagyonom....a túltermelést pedig a raktáraim oldják meg, 10 perc alatt 4-800 milliót is hoz egy raktár...
    Szóval visszatérve, az elején persze javasolt a manuális kereskedés, később ha még mindig szereted, csinálhatod, csak nagyban, és az fogja minden idődet lekötni.
    Egy kereskedelmi hajó max 7 db kereskedelmi parancsot tud felvenni egyszerre (ha megvan a megfelelő szoftvered hozzá a skunk-on)
  • Jóózsf István #6180
    Amennyiben ilyen ügyekkel akarsz foglalatoskodni, akkor te a játéknak csak egy elenyésző részét szeretnéd élvezni. Ennek semmi akadálya. Viku is kézzel kereskedik, de szerintem azt te sem akarod, hogy a hajó minden egyes aszteroidánál utasításra várjon, hogy jobbról, vagy balról kerülje ki!
    A X játékokban pont az volt a haladás, hogy minél fejlettebb vagy, annál nagyobb volumenű dolgokra kelljen koncentrálnod.
    X3-ban az elején még magam vezetgettem a teherhajót az ércrakománnyal és még élveztem is, de mágnásként már nem akartam többszáz hajó csip-csup problémáival foglalkozni!
  • pjboy091
    Például, amikor adok-veszek, akkor a szállítóhajót ne küldje ki automatikusan és végezze el helyettem a melót, hanem nekem kelljen menedzselni az útját manuálisan. Nekem kelljen megszervezni az útvonalat térképen kattintgatva. Ilyesmire gondolok.
    Persze, megtudnám azt csinálni, hogy akkor nem veszem igénybe a Trade menünek ezt a funkcióját, de az valahogy mégis más.
    Utoljára szerkesztette: pjboy091, 2016.07.08. 05:58:02
  • TokraFan
    De pontosan mire gondolsz? A kereskedés a valóságban sem túlzottan érdekes tevékenység.
  • RJoco
    Ha lenne is, akkor is automatikus lenne a dolog.
    Vagy arra gondoltál, hogy neked kellene fizetned és majd jól elsikkasztod és jön a NAV?
    Ha olyan modot teszel fel, ami rengeteg kalózt generál vagy xenont, akkor az szerintem érdekesebbé teszi a játékot.
  • pjboy091
    OKé. oké, akkor nem kell az adó, csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy van-e esetleg olyan mod, ami egy kicsit összetettébe, érdekesebbé teszi a játéknak ezt a részét bármilyen módon.
    Utoljára szerkesztette: pjboy091, 2016.07.07. 20:40:57
  • TokraFan
    1000+ év múlva lehet, hogy már Áfa sem lesz...
  • Pares
    Nem feltétlen kell 20 ezer embernek az állomáson dolgoznia. Már manapság is egyre jobban robotizálnak mindent, amit csak tudnak. A távoli jövőben (ugye az X univerzum kb. egy évezreddel a jövőben játszódik) erősen valószínű, hogy a gyártási folyamatok 90+ százalékát robotok végeznék, emberek maximum csak felügyelőnek kellenének.
  • mindero
    Arról nem is beszélve ha áfát kéne fizetni, sose lenne másik hajód, űrállomásod meg pláne nem. Örülnél ha nem halsz éhen. :)
  • kisiku
    Mi vagy te, NAV-os?
    Sosem kellett ilyet fizetni, ez nem erről szól. Tudniillik az összes ilyen kereskedős-szabadúszos játék arról szól, hogy te egy önálló szabadúszó "egyéni vállalkozó" vagy. Kalóz akkor leszel, ha az árut lopod/rabolod,stb.
    Ha olyan szinten lenne realisztikus (de egy űrhajós játék hogyan lehetne az, amikor még Holdra is alig jutottunk el), akkor az kéne hogy a város méretű űrállomásainkon dolgozzon kb 20 ezer ember...
    Itt marad az alap, ami a valóságban is: olcsón vesz, drágán ad, hasznot bezsebel. Mellesleg a valóságban sem mindenki fizet áfát vagy vámot . Lásd cukor,hús,tej botrányok, kínai éttermek, kínai boltok,stb,stb.
    Szerintem beszélj a NAV-val, hogy adjanak ki egy online kassza mod-ot ehhez a játékhoz vagy jelentsd fel a német fejlesztőt az uniónál, hogy "nincs összhangban" az előírásokkal.
    Javaslom még a zöldeket is, hogy a játékban túl sok logó és zászló hirdeti, hogy mi a tiéd és ez nacionalizmushoz vezet...
  • pjboy091
    Hali!

Nincs a játékhoz olyan mod, ami egy kicsit realisztikusabbá teszi a fuvarozást? Pl: áfát kell fizetni a bevétel után, az alkalmazottak havi fizetést kapnak, amit szintén fizetni kell, stb?
  • kisiku
    Szerintem kezdd ezzel
    X-Rebirth magyar leírás.

Ezt én írtam még anno, alapnak tökéletes.Ugyan nem a 4.0-hoz igazított, mivel azzal még nem vagyok kész, de elindulásnak bőven elég.
    Viku
  • Stormbird
    A játék könyvtárában lévő extensions mappába kell berakni a mod-okat. Ha a Steam Műhelyből szerzed be őket, akkor a kiválasztott mod-ra való feliratkozás után automatikusan bekerül oda.
    De! Csak óvatosan a modok-kal, mert sok olyan van ami többé nem -vagy csak nagyon körülményesen- távolítható el. (Persze ha a .xml szerkesztés professzora vagy, akkor ez nem lehet probléma.) Ez gondot okozhat, ha egy idő után mégsem szeretnéd használni! Ezért az aktiválás előtt csinálj egy másolatot a mentésekről, ezután aktiváld a modot, próbálgasd, aztán ments egyet majd kapcsold ki a mod-ot. Ha ezután a mentés betölthető akkor a mod save-kompatibilis. Ha nem lehet betölteni a mentést akkor eldöntheted, hogy kell-e ez neked hosszútávon, vagy inkább törlöd és visszamásolod a mond-nélküli mentést.
    Utoljára szerkesztette: Stormbird, 2016.07.04. 16:09:05
  • sznek1975
    a kiegészitőket a alap játékba kell telepíteni ?