6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • kisiku
    Hehe, ismerős...nem akarok off lenni, de, mesélte egy vörösvári ismerősöm, hogy amikor a 10-es utat építették, oda lehetett menni az építésvezetőhöz és szívesen átpakolták a kért helyre (kocsiba/kertbe/udvarba) az építőanyagot egy kis pénzért...

Vissza a játékra.Nekem ez vált be, CV-t elküldeni bevásárolni, majd Construction és Cargolifter Drone-okkal megpakolva elvinni az építési területre.
  • kisiku
    Az kétségtelen, hogy az elején nem szeret a PMC.Én ezért anno nagyon sokat küzdöttem, hogy megszeressenek.Ma már más a helyzet.Ki kell velük békülni és aztán mehet a móka.
  • Pares
    Meg kell néznem az én játékomban, hogy mi a helyzet, de neten azt olvastam pontosan ezzel a problémával kapcsolatban, hogy azért van, mert a gyárak raktára tele van más áruval, és nincs hely a legyártandó Fusion Reactoroknak. Ezért nem gyárt. Szóval a megoldás elméletileg az, hogy fel kell valamilyen módon szabadítani helyet.
  • Caliph
    ha kampányt csinálsz nem is fog megnyílni a kapu másfelé amig tovább nem lépsz. És nekem is fusion reaktorral gyűlt meg a bajom,úgyanúgy nem volt a gyárban ahol neten is irták hogy kéne lennie. A cv magától 24 db vett olyan 5óra gameplay alatt..

Kisiku:Köszi végigolvastam,azzal kezdem,de a kampány módban ez a rész bugos,vagy csak iszonyat lassú,konkrétan nem árulja a gyár ahol kéne lennie és pmc miatt is nehezebb mozogni,mert a sztori szerint nem szeretnek minket:)
    Szal így építkezés előtt a cvt is ugyanúgy nehéz lett volna feltölteni,hacsak nem játék elején pakolunk be a rahanasba de akkor még nem tudtam mi vár rám :)
  • Pares
    Forlorn Armory-ban vettem Bio-Optics Wiring-et Berylléktől, a Rahanasom simán benindzázott a PMC hadseregen keresztül (persze OOS) :D Ami vicc, hogy mire visszaért DeVries-be, addig a CV is vett belőle valahonnan :D De a Fusion Reactor, abban a két gyárban, ami elméletileg gyártja, és ami nem PMC, nincs... Mondjuk még Albionon és DeVries-n kívül nem jártam más rendszerben.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.08.29. 13:03:53
  • RJoco
    A munkások meg elviszik az építőanyag felét saját céljuk megvalósítására, ezért mindjárt kétszer annyival kell építeni menni, mint amennyi kellene.
  • kisiku
    Javaslom, olvassátok el a leírásomat, abban sok minden le van írva.

A CV-ről annyit, mint a valóságban az építőipari vállalkozókról és épületgépészekről: sose bízzál bennük!
    Tehát, én mind a kb 130 űrállomásomat egyesével építettem fel, mégpedig úgy, hogy "megtankoltam" építőanyaggal előtte, majd úgy küldtem a helyszínre építkezni.
    Olvassátok el a leírást, abban gyönyörűen kifejtettem!
  • Pares
    Most én is pont ott vagyok, hogy Fusion Reactors-t és Bio-Optics Wiring-ot kell vennem valahonnan (megyek Albiont részletesen feltérképezni). De én nem tervezem a mentést átírni.
  • Caliph
    sikerült végül mindent beszerezni,de fusion reaktort sehol nem találtam,illetve valszeg pmc gyáraknál lehetett volna venni...
    Több óra alatt a cv 24 darabot vett valahonnan,akkor meguntam és xml ben adtam magamnak,csak a campaign miatt.
    Hamarosan nekiállok a freeplaynek vagy ránézek a dlckre
  • Jóózsf István #6238
    Gyárilag nem járkálnak át másik galaxisba a már készen levő gyárak hajói SEM! (Galakszi Sztésön Réndzs módosítás kell hozzá)
    A CV-hez rendelt hajóknak egyébként is bizonytalan a működése!
    De nincs minden veszve, hisz járnak vándorkereskedők is minden felé, azoktól beszerezheti a Rinya.
    A játékmenet ezen fázisában egyébként sem célszerű egy szál Rahant visszaküldeni az Albánokhoz, mert a PMC lelövi! Nem egyszerű a feladat, de ezért szeretjük.
  • Caliph
    mk2 felszerelve,de elvileg az csak arra való hogy több utasítást lehet leadni hajónak
    illetve trade offer menüben látható mit kínál az állomás ha közel vagyunk hozzá
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.08.27. 18:12:41
  • dimre
    Trade software megvan?
    Azt hiszem az is kell hozzá.
  • Caliph
    köszi,akkor irány manuálisan megpakolni :D
  • Pares
    Akkor valószínű, hogy csak az adott Naprendszeren belül tud kereskedni, a többi rendszer ajánlatait "nem látja", vagy nem tudom. Igazából én is most indítottam el egy új játékot, de ott még nem tartok...
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.08.27. 13:30:03
  • Caliph
    igen,2500 cella van rajta
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.08.27. 13:28:40
  • Pares
    Üzemanyag is van a Rahanasban az ugráshoz? Mondjuk azt hiszem anélkül is ugrik, csak baromis sokáig tart.
  • Caliph
    Ismét egy kérdés,4.0 modok nélkül,campaign urv építés küldi. Deviresben kell felépíteni egy urv stationt.Megvan a cv,rakta az architect,zsebében 20 millával-elkezdem építeni,mondom szedje össze maga a hozzávalókat. 1 Rahanast hozzárendeltem az architecthez mint superiorját,azzal az elképzeléssel hogy majd elindul vásárolgatni. Viszont csak ott álldogál a cv mellett. Bezavarhat hogy ami cucc kellene neki az csak albionban van,deviresben nincs? tehát a rahanas nem megy át másik galaxisba vásárolni?
    szükséges drónok vannak mindkét hajón,cv-n consturctor és cargolifter,rahanason cargolifterek
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.08.27. 13:24:15
  • Caliph
    Üdv ismét! Arra van valami mod vagy lehetőség hogy aréna szerűen összeeresszek nagy hajókat hogy mit tudnak? :) Elég látványosak a capital harcok,jó lenne nézegetni :)
  • Jóózsf István #6229
    Ez egy régi hiba. Nem csak a kapun átkeléskor léphet fel, hanem gyakorlatilag bármikor.
    A legegyszerűbb orvosság ellene, ha felteszel egy Ugróhajtómű Módosítást és ilyen helyzetekben azzal ugrasz oda, ahova menni szerettél volna! Illetve! Ha már van az Egosoft által biztosított, akkor azzal. (én emellett is használom a módosítottat, mert kényelmesebb)
  • Alexzel
    Más is járt úgy a 'Into the Unknown' quest elején, mikor Yisha átvezeti a hajót a kapun, egy teljesen üres, fekete területre/űrbe kerül? Ekkor a célkereszt nekem azt jelezte hogy menjek a Highway-hez, de a távolság elég nagy volt, 1871970 km!
    Szerencsére volt nem sokkal korábbi mentésem és újra átmentem a kapun de ekkor szerencsére csak 10km-re volt a Highway.
    Utoljára szerkesztette: Alexzel, 2016.08.24. 21:31:49
  • Stormbird
    Tényleg nem olyan egyszerű, de miután anno kiokosítottatok a foglalás lényegének mibenlétéről, ráálltam a kétkezi hajórablásra, szóval tudom, hogy azé' nem annyira gond a Rihonya osztályú teknők birtokba vétele gyengéd erőszak alkalmazásával :)

Azért főleg az elején -amíg gyenge a fegyverzet- nem árt ha van az embernél néhány CONSTRICTORS rakéta ami időlegesen megbénítja a hajó mozgását, hogy legyen idő kilőni a hajtóműveket. Nem sok helyen lehet venni ilyet, de ha máshol nem is, itt mindig találok:
    System: Fields of Opportunity
    Sector: Fatal Path
    Zone: Sea-Green Oasis
  • kisiku
    Ma már nem oly' egyszerű a hajófoglalás, bár kisebb teherhajókat azért meg lehet próbálni az elején.Az a jó itt a Rebirth-ben, hogy rengeteg lehetőség van, ráadásul nem kell évekig várni, mire megszerzed.
  • Stormbird
    Én a helyedben marine-okra gyúrnék és hajókat foglalnék, me' az jó :) Feljavítod és eladod. Vagy esetleg befogod kereskedni őket.
    Az építkezés azé' nem egy olcsó móka, még akkor sem ha csak egy kis sufnicéget szögelnél össze.
  • Caliph
    No elkezdtem én is a játékot,még nagyon az elején vagyok a sztorinak,most hurcibálom a legénységet a kapott szállítóhajóhoz.
    Későbbiekben lehet állomást építeni ahogy láttam,mi éri meg először építeni ami beleférhet egy kezdő player szűkös pénzkeretébe?
    Vagy inkább gyűjtsek bányászhajóra és adjam el amit összeszedett? köszi a tippeket.
    És Vikunak is köszi a segédletet :)
  • TokraFan
    6 óra utan meg en is kb. Igy láttam. De 40 bolygó utan kifullad az asset készlet, elkezdenek szallingozni a korábban mar látott növények, kreaturak. A barlangok generalasa pl. Teljesen egyforma, bármilyen bolygón legyél is (bejáratnál pár növény, kristayok, majd kúpos vagy szögletes tömbök). Ennyi. Mindenhol. Az inventory teljes káosz, repülési modell nem létezik, minden hajó egyformán repül, bolygókon tkp. Magátol repül, ütközni nem lehet sem a talajjal, sem hegyekkel, tereptárgyakkal. Ha kimaxoltad a hajót/ruhát/multi toolt, nincs mire költeni pénzt. A kereskedelem abszolúte basic, joystick támogatás egyáltalán nincs. Az állatok pedig mind Földi állatok testrészeinek kombinacioi, inkabb viccesek, mint hihető alienek (lófejű malac pl.). Sem kristály szerkezetű létforma, sem szilícium vagy metán alapú, sem androidok, se plazmaszeru, kocsonyas lények nincsenek. Minden élet teljesen Földi tipusú, fantáziátlan. A bolygók egy darabig érdekesek, változatosak, de sajnos hamar kifogy az asset készlet, es elkezd minden ismetlodni. Ezzel együtt, engem is lekötött 30-40 órára, de X élményről sajnos közelítőleg sem beszélhetünk. Bocs az OFF miatt.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.08.21. 15:01:22
  • Micsu
    májnkraftos építkezés nélkül

az emberek nagyrészének tetszik az elején de nagyon hamar kifullad, new+ meg vicc
  • Pares
    A megjelenési állapota miatt, amit azóta orvosoltak, meg mint protest szavazat, mert nem az X3 egy újabb kiegészítőjét kaptuk, habár az elég nyilvánvaló volt mindvégig, hogy nem lesz az. Amúgy a No Man's Sky is jó játék lett volna, ha szimplán azt igérik, ami benne is van a játékban, de a nagy hájp közepette egy csomó mindent összehazudoztak...
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.08.21. 12:27:14
  • kisiku
    Szerintem ne hasonlítsuk egymáshoz,köze nincs egyiknek a másikhoz.Én mindig azzal érvelek a Rebirth mellett,hogy közel 2700 órát játszottam eddig vele...és folytatni is fogom,mert hiányzik.Aki ennyit lejátszik vele,az nem panaszkodhat.
    Ha szereted az Elite-et,de többre vágysz,akkor Rebirth...
  • Hexex86 #6219
    X Rebirth-ről kérdeztem. No Mans Sky az már megvéve. :)
  • Jóózsf István #6218
    Mert az istenadtanép mást várt.
    Hogy jó-e a játék, azt az dönti el, hogyan ülsz le elé.
    Mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogy a kertészeti vállalat mintaboltjából "kölcsönözze ki", aztán döntse el.
    Mondjuk a 60 császári pengőt erősnek találom érte! 10 és 20 között reálisabb lenne!
  • Hexex86 #6217
    Amúgy miért van ennyire negatív értékelése a játéknak, ha annyira jó a game? :)
  • Jóózsf István #6216
    Én is rápróbáltam. Olyan Májnkráftos! Időt eltölteni nem is olyan rossz.
  • RJoco
    Hát nem tudom, én most úgy 6 órát játszottam vele és nekem nagyon bejön. Sok negatívot olvastam én is, de Nessaj gameplay-e meggyőzött, hogy ez kell nekem, csak a mai napig nem tudtam eldönteni, hogy PS-re vagy PC-re.
    Eléggé változatosak a bolygók, nem igazán lehet megunni. Végre a toxikus és hideg bolygók után találtam egy kellemeset, erre tele van húsevőkkel, nem győzöm magam védeni. Észnél kell lenni és figyelni. Már csak egy faj hiányzik, hogy meglegyen a készlet és kapjam a lóvét.
    A cél nem a nagy hajó, végigmehetsz te a kicsivel is. A cél, hogy eljuss középre, a legfényesebb csillaghoz. Ebben segít Atlas, aki mutatja, hogy merre vezet az utad. Persze ezt nem kell követned, elmehetsz másfele is, vehetsz vadász hajót és kereshetsz kalózokat, stb. A bolygókon ráadásul vannak lezárt épületek is, amiket, ha feltörsz, akkor megtámadnak a sentry-k és még repu romlással is jár. Bár nem tudom, hogy ez jelenleg mit takar. Viszont BP-khez juthatsz. És ki tudja, mi máshoz még.
    Jelenleg még nem látom, mennyire lesz komplex, de elég komplex, hogy az ember kényelmesen kikapcsolódjon és nem túl komplex, hogy az már idegesítő legyen.
  • Pares
    Nem próbáltam, de valószínűleg nem is fogom, mert egyrészt szerintem iszonyat ótvarul néz ki az egész, és ahogy hallom, egy nagy kupac agyonhájpolt negyedkész és unalmas ****. A Rebirthöt meg se közelíti, a többi X-ről nem is beszélve.
  • MarkBlade
    Tetszik a NMS egyszerűsége a hajók és az hogy a bolygókra le lehet szállni mászkálni rajtuk. De kb ennyi. Az a baj hogy a játék kimerül ebben. A cél hogy összeszedjél pénzt és egyre nagyobb hajókra cseréld. Ez azért 2016 ban elég kevés egy 60 dolcsis játéktól. A bolygók is kb azt a sémát követik. Nagyon hamar megunható..:( pedig az ötlet nagyon jó volt.
  • TokraFan
    Sajnos az NMS közelébe sem ér egyik X résznek sem. Mondom ezt 50+ óra játékot követően. Egy lapon sem említhetjük sajnos.
  • Micsu
    "A Rebirt-hez képest meg kb szint. "

lol

a rebirth nem fulladt ki 10 óra alatt
  • RJoco
    No Man's Sky
    Bolygóra szállás, állomáson mászkálás, kereskedés, felfedezés, lövöldözés. Ígéretek szerint a későbbiekben állomás építés. Szép nagyon, bár az X3-makhoz képest azért elmarad. A Rebirt-hez képest meg kb szint. Viszont eddig nem találkoztam elcseszett fejű idegennel, sem emberrel.
  • kisiku
    Királyos!
    Asszem én is újradolgozom a lemezt, mert egy-két szám kimaradt a kocsiból nekem.Reggel feltolom a maradékot is, csak szigorúan a melóhelyről :)
  • RJoco
    Küzdelem nélkül nem lenne oly édes a győzelem íze.
    A többi már a kocsiban van :)