6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
kisiku #6127 Szerintem kétféleképpen lehet:
- vagy leveszed szándékosan menet közben a hűtést róla és akkor felizzik/elfüstöl
- vagy áramlökés, amit nem szűr ki a táp/túlfeszvédő
Jó, persze kalapáccsal is szét lehet verni. De ma már minden gép olyan, hogy túlmelegedésnél egyszerűen lefagy a rendszer vagy kikapcsolja a gépet.
Ha meg elromlott a rezsó vagy elzárták a gázt, akkor is tudunk reggelit készíteni. -
Jóózsf István #6126 Hogy sikerült tönkretenni a processzort? Te vagy az első ember, akiről tudom, hogy sikerült neki. -
Rotring #6125 Köszönöm a tanácsot, megpróbálom amint készen lesz a gépem. Elfingotta magát a procim és az alaplapom is volt már jobb formában. Szerdán jönnek meg az új alkatrészek. Addig csak vakargatom a tenyerem, mert már viszket egy kis űrhajózás után. -
kisiku #6124 Istvánnal egyetértve, igen, nézd meg, mert kiírja, hogy mely modok nincsenek aktiválva, azaz miért nem kompatibilis a savegame.
Próbáld meg újrarakni a modokat és szerintem is menni fog. -
Jóózsf István #6123 Azt abban az esetben írja ki, ha nem ugyanazok a módosítások vannak a játékban, mint előtte.
-
Rotring #6122 Sziasztok! Elég nagy bajban vagyok. Újra kellett telepítenem a gépem. Azt írja ki, hogy a mentéseim nem kompatibilisek. Van rá lehetőség, hogy újra jók legyenek? Nincs kedvem majdnem 700 órát eldobni. -
Rotring #6121 Köszönöm a segítséget dimre! -
kisiku #6120 Tömörítve 22 mega, tömörítetlenül 192... -
Pares #6119 Hány megásak a mentéseid? -
kisiku #6118 No most kicsit körülnéztem, igény van jelen pillanatban 5200 darab Hailstrom/MA, 1122 db PlasmaJet/MA és 1800 darab Plasma/MA ágyúra, valamint 4800 darab HIT/MA ágyúra és persze 3000-nél több pajzsgenerátorra is.Ezek összértéke, legalsó áron számolva is több milliárd.
Ezeknek kb a 1/4-ét tudom szállítani a 6 fegyvergyáramból...tehát mire leszállítok ennyit, addigra újra kell ennyi vagy a duplája.Természetesen el is adják a raktáraim.Úgyhogy még kell fegyvergyár, legalább kettő
Innen is ered a raktárakban felgyülemlő 300-600 millió.Most építem a hatodik gyógyszergyáramat, mert képtelen vagyok 5-tel magamat ellátni, nemhogy a piacot.
Ezenkívül kell még a negyedik Constr,Shop és még egy Technocore Hi-E (harmadik) vagy Shiptech (negyedik), ezt majd még eldöntöm, melyik legyen :)
Elmebeteg vagyok?Igen, de közelítek a 2700 órányi játékidőhöz, ha ennyi idő alatt sem ment volna, akkor sz*r lennék.
Ja és gondolkodom még egy Technology Megacomplex-en is...végülis van még hely, ahová építkezhetek, még rengeteg hely van ahol idegesíthetem a Xenonokat vagy a kalózokat.
Mellesleg ezen stratégiai pontokra elhelyezett - főként fegyvergyárak - folyamatosan "ellátnak" kalóz és Xenon hajókkal valamint a hozzájuk tartozó elképesztő mennyiségű Jumpdrive Coolant és High-Medium-Low Grade Weapons mod-okkal, a többi nyalánkságról nem is beszélve.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.04.13. 10:13:59 -
kisiku #6117 Volt még jobb is...
Hogy lássátok, mennyire működnek a Warehouse-ok, ez az összeg durván másfél óra alatt jött össze benne:
Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy óránként átlag 3-400 millió jön be raktáranként...ezen felül amit a gyáraim utalnak, plusz, amit keresek, ja és ne feledjük, hogy a gyáraimnak, amiből most 96 darab (!) van átlagosan 50 millájuk van a saját számlájukon...
Ez a közel 100 darab űrállomás arra elég, hogy egy-két kivétellel, a saját szükségleteimet fedezi.Tehát kell még néhány tucat, hogy a teljes piacot is ellássam.
Csak egy példa: Reinf.Metal Plate-ből akkora a hiány, hogy jelenleg kb 50 ezer egységnyire van igény, ami kb 1,5 milliárdot ér.S ez csak egy terméktípus!
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.04.13. 08:52:32 -
#6116 A "Game Setting" keresd meg a "Main Menu", válaszd a "Sidebar", de a bal oldalon lesz. -
Rotring #6115 Sziasztok! A jobboldali infosávot hogyan tudom előhívni?
-
Jóózsf István #6114 Az az összeg a "mágnásoknál" sem sűrűn jelenik meg! :-) -
TokraFan #6113 Payment received: 265Millió Cr. :-D -
kisiku #6112 Után lehet tölteni őket, de úgy veszem észre, hogy anélkül is lőnek...
No, én meg túl vagyok az 50 milliárdon is, gyakorlatilag mindenem megvan, amit csak akarok, szép lassan abbahagyom...
Van egy-két egész jól sikerült képem is.
-
#6111 Csak akkor tudod ha beszélsz valamelyik hajógyár kereskedőjével, az ammo utántöltés menüben látod mennyi van az adott hajón.
Kicsit körülményes tudom, lehet van rá mód is, nem kerestem, ez is egy apróság amit már ideje lenne pótolni. -
Cobra21 #6110 Sziasztok!
Lehet hogy csak én vagyok tudatlan,de honnan tudom hogy a hajóim hogy állnak rakétával?
Mert nem látom sehol,hogy tudjam,mikor kellene feltölteni őket.
-
TokraFan #6109 Új Moo drága, es nem is az igazi még. A Stellaris viszont nagyon sok drasztikus újítást hoz, amit meg máshol nem láttam 4x játékban. De majd meglátjuk, ígéretekből mindig sok van. Nekem most füvet kene nyírnom, de bedurrant az allergiám. Ugyhogy egyelőre játszom. -
kisiku #6108 Hát Istvánom, kicsit irigyellek...bár a motortól sajna félek, bringám sincs már (betondzsungelbe minek?), marad(nék) az autónál, de egyelőre azt sem tudom...pont a kuplungoló lábam sérült.
Így aztán maradok és egy darabig még tolom, aztán abbahagyom és írok.
Tokrafan: hmm, a Stellaris jónak néz ki, most felújították a klasszikus Master of Orion-t is, csak kicsit drágán mérik a gőzön. Én is néztem és raktam is követésbe pár jó stratégiát, ezekből egy jó Imperium Galactica klón lenne az igazi...
-
Jóózsf István #6107 Magam részéről "B"
Annyi energiám nincs, hogy félnapokat üljek előtte. Egy-két órára el sem indítom. Nem is érzek késztetést rá. ("utoljára játszva: kedd", "Utoljára játszva 15.-e")
Ráadásul jön a jóidő, sokkal hamarabb pattanok nyeregbe, hogy valamelyik szimpatikus teraszig elkarikázzak, ahol vigyoroghassak ki a fejemből, miközben csorgassam a nyálam, amit szőlő, vagy árpalével pótoljak.
Egyik ilyen hely a Kőbüfé a dombtetején. Itt Nyakas SÁRDONÉ kisfröccsből szoktam bátorságot meríteni a leereszkedéshez. Ami történhet árkon-bokron át, vagy az aszfalton 60-70-el az autókat kerülgetve. Természetesen ellenzem és senkinek sem ajánlom a tudatmódosító szerek hatása alatt elkövetett randalírozást, de az is van olyan jó móka és kihívás is van benne: "Ne álljon be változás senki egészségi állapotában!"
-
TokraFan #6106 Magam részéről csapongok a Rebirth, az Elite, es a GalCiv 3 között. Ha végre kijön a Stellaris (es tényleg olyan lesz amire várok), akkor pár hétre lelépek a való világból. :)
Szuper a kép, tényleg!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.04.02. 01:52:21 -
kisiku #6105 Álljon itt egy zseniálisan elkapott kép tőlem, ehhez azért kellett reflex:
Na, ezért (is) építsünk fegyvergyárat.
-
kisiku #6104 Hm, nagy a csönd :) Most vagy mindenki játszik vagy mindenki megunta már...
Én az utóbbinál kezdek tartani, úgyis mondhatnám, hogy már lassan hányok tőle...no ez túl erős megfogalmazás, de péppé játszottam, csak mindig az hajt előre, hogy "na még ezt utoljára" , "na csak ezt befejezem" és "na jó, ezt még megépítem..."
Szóval lényeg az, hogy nagyon jó játék lett, csak az utóbbi időben túl sokat toltam vele.Még ugyan pár dolgot meg kéne szereznem, elsősorban fegyvert, már ha lehet pl Particle Repeater Mk3-at és Plasma Cannon Mk3-at.
Borzasztó sok fegyver modifikációs "csomagot" vettem már fel, őszintén szólva elég kevés, ami használható belőle.Azaz van választék bőven, de mégsem olyanok.
El is kezdem a napokban összeszedni és szerkesztgetni a képeket/ infókat a könyvhöz, csak odáig kell még jutnom, hogy "undorodjak" már a játéktól, különben minden időmet lefoglalja
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.04.01. 21:08:47 -
kisiku #6103 De akkor apeh, uram bocsá' NAV is kéne bele...
Nagyon jókat írsz! Igen, kéne "haveri alapon", illetve "megcsinálom okosba' " fícsőr is.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.03.30. 23:23:15 -
#6102 Reunion-ban a Sector Takeover script-tel tudtál adózni a gyáraid után. Ha rosszul jött ki a lépés, akkor a sztori csinálása közben simán elveszett a bányád, amit korábban kellett letenned. Én így jártam legutoljára.
Lehet, hogy már van mod rá vagy csinálni kell egyet :D -
TokraFan #6101 Na igen, adózás nincs a játékban. Ez mondjuk nem baj, de engem ha lenne sem zavarna különösebben. Sőt, lehetne életszerűvé tenni a játékot pl. pirate bázison kapható fiktívszámla gyártó áfa csaló szoftverrel, korrupt szektorokban működő off-shore cégekkel, az adóhivatal fejét meg a reputációtól függően le lehetne fizetni, hogy a mi gyárainkat hagyják a p*csába békén. Ahogy ez egyébként működik a valóságban is. Egész jó kis gazdasági "kiképző szoftver" lehetne belőle.
Az "uram bátyám" fícsört pedig igazán profin csak egy magyar fejlesztőcsapat tudná implementálni. -
biglion lord #6100 Sziasztok!
kisiku teljesen igazad van! Én bejártam a világ 1 kicsi részét, sok helyen megfordultam itthon is olyan dolgokat láttam tapasztaltam, ami kevés embernek adatik, s láttam bele politikai csalásokba is. Az egyik barátomnak éppen most segítettem erdőt telepíteni akácot, de hozzáteszem be akarta az állam szabályozni, hogy nem ültethet akácot, ő erre azt mondta, az ő földje, akkor hagy ő döntse már el mit ültessen bele. Az illető méhészkedik is és pár éve több 100 családját lepermetezték vegyszerrel, persze egész véletlen majd pereskedés stb. éppen löktek neki, de annak is örült mert legalább adtak neki valamit, ja és migráns az a vállalat akik a vegyszert készítették és egész véletlen keveredett az a ideg méreg a vegyszerbe......
RJoco
Én is dolgoztam kint Németben, 2 éve voltam kint útóljára mert elegem lett, hát tisztelet a kivételnek, de ott meg undorítóak a Magyarok a Magyarokkal szemben, szó szerint nyírják a másikat, mintha az élete függne tőle hogy ott dolgozik a másik Magyar és igyekszik tönkre tenni a másik életét ott. Na meg igen ezért nem rendelek olyat ami szervereken van, mert 1x lehúzzák a rolót akkor többé azok nem működnek, kidobott pénz az ablakon.
A lényeg undorító a mai világ és sajnos jobb nem lesz.....
Igen igazatok van az ember a pc előtt kicsit letud nyugodni, csak az a gond ha fölállsz akkor ismét megérint a kegyetlen valóság. Nagyon sok szemét dolgot tudnék mesélni amik sok esetben hihetetlenek és senkit nem érdekel. Ja ismerek olyanokat, aki több 100 millát csaltak sikkasztottak az államtól, börtönt is megjárták páran a miatt és mégis szabadon vannak, sőt ők perlik az államot jelenleg amiért lecsukták őket 1 rövid időre igaz több 10millát kifizettek és kiengedték őket..... Nincs törvény és nem is lesz míg fejétől rohad a hal.
Én is elnézés kérek ezért az írásért csak fölháborító tényleg amik történnek ma sajna.
Üdv Lion -
#6099 Kb. meg is van. Találtam másik helyen néhány régi fájlt, azt bemásoltam a program könyvtárába és megint látja a játékokat.
Sajnos azt még nem fedeztem fel, hogy hogyan jelöli az elérési utat, mert az így nincs a fájlokban. -
#6098 Semmi gond, én sem véletlen ülök annyit a gép előtt és játszom sokat vagy nézek rajta filmeket, sorozatokat.
Kis bosszantó érdekesség:
Hazajöttem németből, az első bekapcsot követően lefagyott a gép. Már máskor is csinált ilyet egyszer, nem para.
Második indításnál nem jelentkezik be a steam, jelszó kell neki. Más dolgom volt, kinyomtam, nem érdekelt.
Később belépek, hogy mizu, erre a rohadék csak egyetlen egy feltelepített játékot lát (Robocraft - ingyenes) és az összes többi szürke. Na mondom ez hú de jó. 24 GB most csak úgy van a gépen és nem tudom használni, mert a steam nem látja.
Eddig a SpaceEngineers-t tettem vissza, nem volt vele gond és egyik játékom sem országkódos a régió meg EU mindegyiken.
Ha esetleg valaki ért a steam fájlok buherálásához, annak örülnék. Nem szeretnék 24 GB-ot lehúzni a netről most. Bár gyanús az is, hogy miért csak ennyi van, több játék volt fenn, mint amennyi a könyvtárban van. -
kisiku #6097 Még egy dolog, senki nem szól bele hogyan csináljam.Amit most a játékban művelek, megb*na a mindenbe beleszóló, undorkeltő EU, hogy a versenyképességi szabályokat nem tartom be, túl sokat termelek, túl olcsón, nem hagyok másokat érvényesülni.A játékban?Rohadjon meg, oldja meg.
Ez a buzeráns migráns simogató-ölelgető agymosott bagázs kijelentette pár éve, hogy Magyarország irtsa ki az összes akácfáját, mert túl sok mézet termelünk...majd akkor fogjuk kiirtani, ha a francia kivágja az összes szőlőtőkéjét, a holland/német beszántja a legelőit, az olasz-spanyol-görög kiirtja az összes olíva és narancsfáját, mert ők meg abból termelnek túl sokat.Hát a jó k*va anyjukat azt!
Itt ilyenekkel nem kell küzdeni, nem ugat bele senki, nem indítanak "kötelezettségszegési eljárást", nem tesznek tönkre, nem járatják le az iparodat aljas hazug,csalárd módon (négy mancs+libamáj) és nem kezdenek aggódni a londoni elemzők a demokrácia megingásáért...
Na jó, elég az offolásból, csak már nagyon kibuggyant belőlem.Bocs mindenkitől :) -
kisiku #6096 A valóságban adózni is kell, itt nem :) Ráadásul nem úgy megy sajnos.Persze rabolni itt is kell, hogy aztán tiszta légy és kioktathass másokat erkölcsből, jó magaviseletből és tisztességből.De nem mehetek ki a világba, hogy valakit lelövök és elveszem a cuccait...
De az kétségtelen, hogy bizonyos dolgokat jól szimulál a játék.Sajnos sokan gondolkodnak úgy nálunk is, meg máshol, hogy egyszerre akarok sokat keresni, majd veszek egy k*va jó nagy audit és villogok vele, miközben ha visszaforgatod a megkeresett lóvét az üzletbe, akkor még több lesz neked.
Erre csak pár példa van itthon, és máshol.De ugye itt az adózás.Nem akarok offtopicba átmenni, ezért nem is írom le.Mi több a városépítős/stb játékokban mióta van olyan, hogy mindent a város áll?Az életben mindenért fizetni kell.
Itt azért keres az ember virtuálisan, mert nincs adó és nincs következmény.
Oké, lelövök egy valakit, megharagudnak rám, esik a repum, de aztán visszatornászom, az életben nem.Bár ahogy nézem, ma már le sem sz*rják, hogy büntetett előéletű vagy-e vagy sem, sőt vannak helyek, ahol ez plusz pontnak számít... -
TokraFan #6095 Lassan fel kéne használnod a tapasztalatodat in real life, aztán a fizikai bankszámládon is realizálhatnál párszáz milliót naponta. :-D Felhúzol egy ivóvíz gyárat a migrációs útvonalra, az EU-ba meg telepíthetsz fegyvergyárakat és védelmi rendszereket gyártó létesítményeket, hogy megvehesse tőled ócsóé mindenki aki nem akarja itt látni a hordát. Az Olaszoknak eladhatsz pár hadihajót, Macedónoknak elektromos kerítést, pörögne az üzlet...:-)
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.03.30. 02:43:14 -
kisiku #6094 Vissza a játékra.
Én már odáig jutottam vele, hogy minél többet termelek, annál több fogy.Elképesztő!Mintha paradicsomi állapotom lenne.Nem győzök egymás után felhúzni újabb és újabb gyárakat, mert MINDEN elfogy.A fegyverek? Jesszusom, anno nem is tudtam mi a francnak építettem 4 fegyvergyárat, most meg befejezem az ötödiket és gondolkodok a hatodikon is...ráadásul ismét egy ZSENIÁLIS helyre építkeztem.Nagyon ge*i vagyok, de ez a jó a sandbox játékokban.Ugyan eltartott egy darabig, amíg megtaláltam a megfelelőt, de ettől jobb helyre, mint Constant Cascade útvonalába, nem is rakhattam volna a második ATF-et.Folyamatos az ellátás Jumpdrive Coolant-ból ,amiket egyébként már titkos helyeken is találtam, sokkal többet, erről majd írok.Folyamatos a rengeteg fegyver mod ellátás, köszönhetően régi barátainknak.
Annyira jó érzés, hogy óránként több száz milliót veszek ki a raktáraimból - pedig még csak most építem a negyediket - hogy az nem igaz.Mindent eladok, minden elfogy, örülök ha a saját 80+ db gyáramat ellátom, nemhogy az egész galaxist.
A lóvém immár 40 milliárd, de ezt csak fokozni fogom...szarrá építek és gyártok mindent.
30 nagy teherhajóm van manuális kereskedésben, építek szerintem még 10-et, mert kell, plusz ott vannak amiket a gyárakhoz raktam, legalább ugyanennyi...húú azt a rohadt.Persze már kicsit unalmas, de mégsem az.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.03.30. 00:05:02 -
Wolwerine #6093 Kösz a tippeket,rendesek vagytok:) -
biglion lord #6092 Sziasztok!
Régen volt 1 konfig amit eladtam egyik ismerősömnek, kivéve ház, tápegység, és dvd meghajtó.
Nálam többször látta futni a gépet játékokat rajta stb. hiba mentesen ment, mikor megvette tőlem összeraktam, átnéztem friss telepítés készre.
Majd jön a srác hogy nem érti de állandóan leáll játék közben és csak komolyabb gépigényű játékoknál, rendszerhibára panaszkodva, vagy ha nem az akkor kék halál. Azt mondja azt nem mondja, hogy átvertem mert látta nálam hogy működik és ráadásul ő is pont azokat a játékokat használja mint én, de nem érti, hát én sem értettem. Azt gondoltam pont elromlott a ram, vagy az alaplap, mivel bőven volt alkatrész elkezdtünk kísérletezni és mindig tesztelni, ram csere alaplap csere, proci csere, egyenként, de valamelyik hiba mindig jelentkezett 2 hét szívás után gondoltam rakjuk vissza úgy ahogy volt nálam, a hibák eltűntek. Nem értettük a dolgot így ismét kísérlet jött, hozzáteszem közben több szaki véleményt is kérdeztünk, mindenki ram probléma, de mivel azt is cseréltük illetve mindent így mindenki tanácstalan volt. Végül a probléma a tápegység volt 40w-al volt kisebb az enyémtől, majd kerestünk 1 olyat mint az enyém, de márkátlan beletettük, de a hiba ismét előjött, végül 1 márkásabb tápot kapott a probléma megszűnt.
A márkátlan tápegységet bevittem ismerősöm szervizébe akit már említettem, minden mérés tökéletes volt, de mikor komolyabban vizsgálta másik műszerrel terhelés alatt az adatok megváltoztak, nem nyújtotta amit kellett volna.
A proci fura de tud gyengülni, amit nem veszünk észre, hozzáteszem ezt is műhely körülmények között teszteltük, de ilyenkor kezd hibákat generálni amire azt mondjuk elromlott. Ne feledjük minden alkatrész fárad az idők folyamán (mi is) használat és melegedéstől függően, és mindegyik reagál valahogy.
Csak érdekesség, katona koromban vadászgép vontató voltam és kérdeztük miért kell reptetni annyit a vadászgépeket hiszen rengeteg pénz......azt mondták mert vannak bizonyos alkatrészek amik kristályt tartalmaznak és ha nem reptetik a gépeket ezek álltó helyükben meghibásodnak. De honnan tudják, hogy meghibásodnak hiszen nincs használatban, válasz mert volt gép ami lezuhan ezek végett, és a vizsgálatok a kristály meghibásodását mutatták ki.
Viszont azt azért hozzáteszem régen más volt a helyzet, mára azért sokat változtak az alkatrészek minőségileg és tudásilag, amiket írtam azok még a p2-p3-p4 (ezeket szereltem) világából valóak, de sok a hasonlóság ma is. Ma viszont már csak a családban barkácsolok, ritkán ismerősöknek, és néha elugrom öreg barátomhoz, ha elakadok mert neki a tudása és komoly műhelye meg van hozzá, sok műszerrel fölszerelve és igaz nyugdíjas, de még mindig javítgat sokféle technikát köztük pc alkatrészeket is.
Üdv Lion -
TokraFan #6091 OFF
A kék halál lehet hardver és szoftver eredetű egyaránt!
Jól írod, tápellátás hibája esetén általában elsötétül a képernyő. Tipikusan alulméretezett tápnál tapasztalható, amikor egy erős VGA-t hajtanak egy kis teljesítményű táppal. Alap terhelésen még működik, mert ekkor nem jelentős a VGA áramfelvétele, de terhelés alatt akár 8-10-szeres impulzusszerű energiaszükséglet jelentkezhet, amit egy gyengébb táp -főleg ha noname- nem tud biztosítani. Mivel a táp védelemmel is el van látva, túlterhelés esetén a gép újraindul vagy kikapcsol, de kék halál ebben az esetben nem jellemző. A processzorok szintén túlmelegedés elleni védelemmel vannak ellátva, ha a hőfok eléri a kritikus szintet, akkor a processzor lekapcsol, ez jellemzően szintén nem okoz kék halált mert a gép itt is kikapcsol és/vagy újraindul. A kék halál 90%-ban valamilyen adat írási/olvasási hiba miatt jelentkezik -leggyakrabban RAM hiba- és nagyon gyakori az un. "DLL Hell" (DLL inkompatibilitás), ami szintén kék halálhoz vezet. Gyakori a driver hiba miatti kék halál is!
Egyébként -ha be van kapcsolva-, a windows készít egy .dmp logfájlt az összeomláskor, amit megvizsgálva kideríthető a hiba oka. Tudom javasolni a "BlueScreenView" nevű programot a .dmp fájlok analizálásához.
ON -
kisiku #6090 Hmm kolléga :)
Hasonló vagyok magam is, egyetértünk, de olyan nincs, hogy a proci gyengül.Az vagy megy vagy nem megy.Legfeljebb az újabb programokat már nem bírják, ezt lehet gyengeségnek hívni.
Ami legjellemzőbb, hiába a gari, hiába a jó márka, stb, hogy valami kifingik a lapon.Elég egy kondezátor vagy ellenállás vagy egy parányi mikrochip és haldoklik.Anno a cégnél egyszerre fingott ki 8 db egyazon szériás Dell Optiplex, mi volt a gond?Felrobbantak a kondenzátorok, szó szerint.A Dell-nél tudtak róla, nem is szórakoztak, jöttek, cseréltek, bérmentve.Mármint komplett alaplapot cseréltek.
A RAM tönkremehet.Itt is hiába az élettartam garancia, stb, elég egy kis fingnyi áramlökés és annyi.Vannak hardveres és szoftveres ram teszterek, de részben sokáig tart, részben felesleges, ha nem szervizes vagy.
Én azért ránéznék a hőmérsékletekre, ma már minden alkatrészen, ami melegszik vagy hűtője van, tartalmaz egy hőmérőt is. Ha esetleg annak nem hiszel, akkor infra hőmérővel, nem az ujjaddal (!), rámérsz.
Ha a táp rossz, akkor inkább újraindul vagy kikapcsol vagy el sem indul, a kékhalál általában alaplap vagy ram. A vinyó hibája nem feltétlenül okoz kékhalált, bár ott is láttam ilyet,
Még a windows rendszerfájlok sérülése lehet ludas. Bocs Lion, a hsz-om csak részben neked szól :) -
Jóózsf István #6089 Magam is Viku véleményét osztom: Felejtsd el a VGA-t! A ribörsz CPU-t reggelizik, ebédel és vacsorázik!
Valóban úgy reagál, ahogy leírtad: Megy egy darabig, majd egyszercsak elhalálozik. Ha húztad a processzort, akkor vedd vissza, vagy adj egy kicsit nagyobb feszt!
Persze ettől még lehet bonyolultabb a hiba, de én itt kezdeném a helyedben! -
biglion lord #6088 Csak ha tisztában lennél a proci alkatrészeivel akkor tudnád, hogy abban is van sok alkatrész összezsúfolva és így, abban is van kondenzátor ami igaz sokkal jobb anyagból készül mint amik például alaplapon vannak, de a kondi abban is elfáradhat illetve találkoztunk ilyennel. Amik íródtak az mind tapasztalatok alapján lettek írva nem kisujjamból szippantva. Nagyon régen pc-k összerakásával foglalkoztam javítottam is, persze amit tudtam, no meg van műszerész ismerősöm sokat segített anno dolgokban, illetve magyarázott el, ha nem értettem valamit stb. + komoly műszerei vannak, és tudnék mesélni sok érdekességet. Volt commodore 64-es pc-m, kazettás megoldással kellett programot tölteni dos-ban parancsokat írogatni, 30 mb-os meghajtóm, akkora volt mint 1 laptop ami múzeumi kiállításra került tőlem. Nem értem ha valaki segítséget kér miért kell mindig kötekedni a helyett, hogy segítene az ember!!! A szelet sem látjuk még is tudjuk, hogy van.....
Elnézést!!!
Üdv Lion