6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • TokraFan
    Rontya???

Már írta előttem a kolléga, hogy Steam Workshop! Ott meg beállítod, hogy mit értékeltek és mit töltöttek le legtöbben.
    Installálni annyi mint bármely más workshop modot, konkrétan megnyomod a gombot "Subscribe"
  • sznek1975
    Üdv mindenkinek modok nos ezek lehetnek asjánlott modok hogy szebbé jobbá és tartalmasabbá tegyék a játékot ? hogyan lehet és hogy érdemes mododkat hozzá adni a játékhoz, itt kell valami sorrendet megtartani hogy ne okozzon hibát a játékban? mik az ajánlott modok , mi az ami még rontya el a játék élményt ?
  • dimre
    A gőzben ott a műhely, tele van jobb és .... módokkal.
    Talán a leghitetlenebb mód, a Xenon hajók elfoglalása (Icuka forever ).
  • Zombye Reloaded
    Teljesen jól jácható, csak már beleuntam. :)

De nem fagy, nem szaggat, stb. csak kéne bele némi fícsörupgrade.

A vesszőparipám továbbra is az, hogy ha lenne egószoftnak kellő erőforrása, vagy hagynák pl. a játékosokat moddoltatni, egészen hihetetlen dolgokat lehetne ebből a játékból még kihozni. új rendszerek, hajók, storyline, küldik, új stationbelsők, merugye most 1-2 fajta van, oszt jünapot.

• kisiku
    Már elég régen rendbe hozták...nézd, én 2668 órát tudtam vele játszani a megjelenés óta
    Úgyhogy hidd el, működik!
  • sznek1975
    Rendbe hozták már anyira a játékmenetet hogy nem fagy anyira és kevesb bug van benne? módokat mi az amiket ajánlanál hozzá?
  • Pares
    Mármint a Terran Conflict/Albion Preludehoz képest? Igen is meg nem is. Sok értelme nincs összehasonlítani az X3-akat a Rebirthel, teljesen más koncepcióra épül a kettő. Azt mondanám, hogy a Rebirth egy teljesen újfajta megközelítése az X univerzumnak, rengeteg új dologgal és rengeteg hiányzó régi dologgal...
  • sznek1975
    Összehasonlítás képp jobb lett játszhatóbb és több mindnen lett ebben a részben mint a X3 Reunionban?
  • TokraFan
    Volt egy régebbi hírlevél, ahol pedzegettek egy kvázi X4-et. Gondolom rájöttek, hogy ez a műfaj mégiscsak főként PC-n működik, a Rebirth-el sem lett volna gond, ha nem egy konzolportból indul.
  • kisiku
    Erre én is kíváncsi lennék...nagy a csönd.Még javítás sincs.Lehet hogy már dolgoznak valamin?
  • Zombye Reloaded
    Vajon lesz még új DLC?

Változatlanul irgalmatlan potenciál lenne a játékban, csak kérdés tudnak-e időt energiát fordítani rá. boranok meg perenidek pl. sehol sincsenek még.

Hát reméljük lesz még valami, én elég régen nem játszottam vele, tavasszal toltam utoljára
  • Stormbird
    Bőven játszható és az akciós ára is rendkívül kedvező. Szerintem érdemes rögtön a két DLC-vel együtt megvenni.
    Egyébként van demó. Letöltöd, kipróbálod és az alapján is dönthetsz.
  • Pares
    Kezdetben sem volt játszhatatlan, de a mostani állapota szerintem összehasonlíthatatlan a megjelenési állapotával. De ne X4-re számíts, nem hiába Rebirth a neve, szinte mindent újragondoltak, aztán egyéni preferencia, hogy mi tetszik belőle, mi nem. Nekem például nagyon tetszett, bár én nem is vártam annyira, hogy egy újabbb felturbózott X3 legyen, mint egyesek.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.24. 12:56:08
  • pjboy091
    Hali!

Most, hogy summer sale van steamen, erősen gondolkodom a játék megvételén. Mennyit javult a megjelenés óta? Úgy hallottam, hogy kezdetben gyakorlatilag játszhatatlan volt. Van most már olyan jó, mint az előző részek?

Előre is köszi!
  • Jóózsf István #6153
    Mert ezt a műveletsort mindegyikkel el kellene játszani, hogy azok is működjenek! Ha nem fontosak, akkor hagyd a francba! Majd felülírogatod őket.
  • Wolwerine
    Megoldódott, kösz a segítséget mindenkitől. Újraraktam a játékot, ismét lett Teladi DLC:) Aztán fogtam az egyik régi mentést, a "patches" sorok közül kitöröltem a Nexus modokat, a két db steames mod, illetve a Teladi dlc sorát nem. Betöltöttem az állást, örültem hogy van dlc és működnek a steames modok. Mentettem és leállítottam a játékot. Elindítottam a Nexust és felrakattam vele újra a modjait. Az imént gyártott mentésem tökéletesen működik

De ez az egyetlen mentés, a többi kilencre és az automentésekre továbbra is azt írja, hiányoznak a modok
  • Jóózsf István #6151
    Akkor nagyjából rendben is volnánk. Próbáld meg újraindítani a steam-et, hátha visszateszi a teladi outpostot. (remélhetőleg)
    Ha nem, akkor írd vissza magad!
  • Stormbird
    Talán ezt a sort nem kellett volna törölni:

<patch extension="ego_dlc_teladi_outpost" version="100" name="The Teladi Outpost"/>
  • Wolwerine
    Már le se merem írni D... Szóval vettem az egyik eredeti mentésem. Egyetlen sorban találtam eltérést a ti mentéseitektől:

<game id="XR" version="400" build="208311" time="572983.635" original="300" start="ep1build"/>

Kicseréltem a start="ep1build"/> részt start="ep1"/> re. Building Aspiration-al kezdtem a játékot, nyilván ezért volt az eltérés. Utána a két "patches" sor között a mentésben kitöröltem az összes szöveget.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <savegame>
    <info>
    <save name="#003" date="1458814965"/>
    <game id="XR" version="400" build="208311" time="572983.635" original="300" start="ep1"/>
    <difficulty current="hard" min="easy"/>
    <player name="Ren Otani" location="{20005,26}" money="325030260"/>
    <patches>
    </patches>
    </info>

A következő történt: lett egy olyan mentésem amit enged betölteni a játék. Betöltés után minden alap dolog működik, a hajók követik a parancsokat, kereskednek, sőt működik az összes steam-es mod, függetlenül attól hogy szerepelt-e a mentés elején a neve. De eltűnt a Teladi galaxis D. Sőt kilépés után már új játékot sem lehetett kezdeni a Teladi kezdéssel, mert a menüben szürkén azt jelzi hogy nincs feltelepítve.
  • Wolwerine
    Sziasztok! Köszi a segítséget! Így néz ki a mentésem eleje:

<savegame>
    <info>
    <save name="#003" date="1458814965"/>
    <game id="XR" version="400" build="208311" time="572983.635" original="300" start="ep1build"/>
    <difficulty current="hard" min="easy"/>
    <player name="Ren Otani" location="{20005,26}" money="325030260"/>
    <patches>
    <patch extension="IgnoreFuel" version="1" name="IgnoreFuel"/>
    <patch extension="Map Reveal" version="1" name="Map Reveal"/>
    <patch extension="MoreCrew" version="1" name="MoreCrew"/>
    <patch extension="PlayerJumpAddon" version="1" name="PlayerJumpAddon"/>
    <patch extension="ego_dlc_teladi_outpost" version="100" name="The Teladi Outpost"/>
    <patch extension="ws_529913155" version="10" name="Station Manager Trading Improvement"/>
    <patch extension="BuildShipyards" version="1" name="BuildShipyards"/>
    <patch extension="ws_561548633" version="122" name="Random Universe"/>
    <patch extension="w.e_stationengineers" version="1" name="w.e_stationengineers"/>
    <patch extension="factory_ship" version="1" name="factory_ship"/>
    <patch extension="Show Skills" version="1" name="Show Skills"/>
    <patch extension="AutoTrader" version="1" name="AutoTrader"/>
    <patch extension="Welding Laser" version="1" name="Welding Laser"/>
    </patches>
    </info>

A modok vegyesen Nexus illetve Steam modok. Ez az eredeti mentés, nem buheráltam bele.. Rendszer újratelepítés és persze steam/játék újratelepítés után a steam-es modokat a játék automatikusan szedte le, a Nexus modokat utólag felraktam, minden a legfrissebb. Közben tesztelgettem új játék indítással, ott a modok egy része működik, egy része nem.

Kedvenc példám: patch extension="ego_dlc_teladi_outpost" version="100" name="The Teladi Outpost"/> Eredeti a játékom, a steam automatikusan telepíti a dlc-t, új játékban működik is... De a betöltés menüben a dlc-re is kiirja hogy nincs telepítve...
    Utoljára szerkesztette: Wolwerine, 2016.05.18. 21:14:03
  • kisiku
    Nekem meg így néz ki az első néhány sor:

[spoiler]
    <savegame>
    <info>
    <save name="Quicksave" date="1463162838"/>
    <game id="XR" version="400" build="208311" time="6534389.086" original="112" start="ep1"/>
    <difficulty current="hard"/>
    <player name="Ren Otani" location="First Approach" money="52705448468"/>
    <patches>
    <patch extension="ego_dlc_2" version="100" name="Home of Light"/>
    <patch extension="combat-system-extension" name="Combat System Extension"/>
    <patch extension="ws_402498286" version="243" name="Hunter Ships"/>
    <patch extension="1.1" version="1" name="Ignore Jump Drive Fuel"/>
    </patches>
    </info>

No, mivel nem játszom vele hetek óta, pénteken néztem bele utoljára, ezért "csak" 2667 óra a játékidőm... fel kéne kerekíteni 3000-re... (van elmebeteg szmájli?)
    Asszem feltolom very hard-ra, mert nem nagyon érzem a hard-ot, talán mintha kicsit többen jönnének, mint normal-on.Még egy pár állomás valahová, még egy kis rombolás...de már nem hiányzik.Visszamentem buszt vezetni, illetve az időben is visszamentem és Heroes 4-et tolok...
    Ha megint jön a migránsáradat, akkor vissza a State of Decay-be feszkót levezetni és készülni az apokalipszisre...
  • Jóózsf István #6146
    Mondhatni: A játék szerves része! :-)

• dimre
    Ja, pl: (ebben a játékban a legnagyobb játékélmény az xml szerkesztés volt :D)
    Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.05.18. 01:49:44
  • RJoco
    Hmm, átírhatom a nevem és a pénztárcám is?
  • Jóózsf István #6143
    Mostanában nem igen fordulnak elő inkompatibilis módosítások, de semmi sem lehetetlen.
    Bemásolhatnád ide a mentésed első tíz-húsz sorát.
    Az enyém így néz ki:

<savegame>
    <info>
    <save name="Quicksave" date="1461384094"/>
    <game id="XR" version="400" build="208311" time="4609714.072" original="119" start="ep1"/>
    <difficulty current="easy" min="easy"/>
    <player name="Ren Otani" location="{20005,30}" money="19915783516"/>
    <patches>
    <patch extension="ego_dlc_2" version="100" name="Home of Light"/>
    <patch extension="ws_633564681" version="140" name="Galaxy Station Range"/>
    <patch extension="NoFog" name="No Fog"/>
    </patches>
    </info>

Ebből két sor érdekes a módosítások szempontjából; a Galakszi sztésön réndzs (Gőzös) és a Nincs Köd. Ezek az úgynevezett "nem mentés kompatibilis" módosítások.

Nagyjából ez az a terület, ahol a módosításokkal kapcsolatos információkat tárolja a mentés. Ha ennél lejjebb is belepiszkáltál, akkor lehet baj!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2016.05.17. 19:58:43
  • Stormbird
    Megnézted, hogy mindegyikből a legújabb mod van berakva? Engedélyezted, hogy a netről töltse le őket?

(Én is jártam hasonlóképen, de nálam az volt a probléma, hogy az egyik mod nem a steames műhelyből volt és azt ugye nem töltötte le automatikusan.)

.xml szerkesztésben István és kisiku a profi, talán majd ők tudnak segíteni.
  • Wolwerine
    Új játék indításakor minden tökéletesen működik, kivéve a modokat, hiába vannak bent "on" jelzéssel az extensions menüben, új játék indításakor se futnak.
  • Wolwerine
    Találtál megoldást? A helyzet nálam ugyanez, rendszer újratelepítés után raktam vissza a játékot, viszont az összes mentésre kiírja hogy incompatible version. Annak ellenére hogy az összes mod fent van amit hiányol a játék, az extensions menüben látszanak is. Kicsit favágó módszerrel, xml szerkesztéssel töröltem a mentésből a modok nevét és megoldottam hogy be tudjam tölteni az egyik mentést. Csakhogy nem tradelnek a hajók, nem fogadják el a parancsokat, stb úgyhogy ez nem megoldás
  • TokraFan
    Reggel 6-ig, hogy pontos legyek. :)
    Minden létező sci-fi játékot kipróbálok, foleg stratégiát es a szimulatorokat. Talan a Galactic Civilization 2/3 volt meg, amit ennyire szerettem, de a Stellaris sokkal mélyebb, még azzal együtt is, hogy borítékolható egy tonna DLC amivel teljes lesz, es persze azert ez sem tökéletes. IG2 nekem mai napig ott a gépeken, időnként meg ma is tolok vele pár kort.
  • kisiku
    Látom, éjjel egykor még toltad :), oké, megnézem én is.Kéne már valami Imperium Galactica vagy SW:Empire at war klón...

Hetek óta én sem játszom a Rebirth-tel, az említett okok miatt :), néha azért belenézek, mint tegnap is.
  • TokraFan
    :) bízzunk benne, hogy az ego mar keményen dolgozik az új játékon, es hamarosan ismét lehet pörögni. Mellesleg nagyon jó, hogy a steam bevezette az új értékelési rendszert. Így most mar látható az is, ha egy kezdeti lehúzás utan a javított játékok mar pozitív értékelést kapnak.
  • Jóózsf István #6136
    Itt jelenleg nem sok szétoffolni való van! :-)
    A játék valóban nem rossz. Rápróbáltam én is.

Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2016.05.14. 05:21:35
  • TokraFan
    Realtime, de megállítható amíg agyalsz.:-)
    Nem akarok itt szétoffolni, gyere át Stellaris topikba!
  • kisiku
    Igen, nekem "követésbe" is van rakva.Ezek szerint jó.Real time vagy körökre osztott vagy vegyes?
  • TokraFan
    OFF
    Gyerekek, próbáljátok ki a Stellaris-t! Elképesztően jó scifi stratégiai játék lett! Van itt topikja is.
    Bocs az OFF-ért!
    ON

Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.05.10. 22:15:21
  • Stormbird
    Köszi, megvan!
  • kisiku
    Supply Options. Vagy a CV-n vagy az állomásinfó, Manager alatt találod.
    Construction shop-ból most építettem meg a negyediket, ahogy az alábbi képen látod, csak az még a félkész állapot.Jobb, mint a Hardware Supplier (Argon), mert eggyel több gyártóegysége van mindenből, ergo többet termel.
  • Stormbird
    Nekem csak négy gyáram van, de az egyiket én is olyan helyre építettem ahol nagy az ellenséges forgalom. Mivel egyszerű kétkezi útonállásból tengetem az életem, ez egy igen jó hely ebből a szempontból

A képen a háttérben egy fullosra kiépített Construction Shop látható és mint olyan rohadt drága volt, de legalább jó erős a fegyverzete.

Van egy kérdésem is. Egy állomásnak hogy lehet drónokat adni? Biztos lámaság, de egyszerűen nem tudok rájönni...
    Utoljára szerkesztette: Stormbird, 2016.04.21. 18:29:14
  • kisiku
    Hm, nekem lassan hányingerem van a játéktól, egyre kevesebbszer tolom, ez hír? Max, ha ideges vagyok és "ölni" akarok...
    Ezek után minek toljam:

Az igazság, hogy pár javítanivaló azért lenne.Kezdek rájönni, hogy mikor robbantja fel az állomást egy nekiütköző hajó. Alapesetben "átrepülnek" rajta, noclip módban, de ha éppen építés/bővítés alatt van és te ott vagy a helyszínen, akkor nekimegy és felrobban.A hajó is, meg az állomásod egyik része is.Magyarán, lehet javítani utána.
    Továbbra is áldom az eszem a megfelelő helyre épített "forgalomszűrő" állomásaim miatt.Ezek a termelésen kívül "megszűrik" az ellenséges forgalmat.
    Annyira jó érzés látni, ahogy 40-60 vadászgép próbál 5-6 percenként átjutni az útjukba telepített erődön sikertelenül, olyan jó kis dogfight-okat hajtok végre háttértámogatással...
  • Jóózsf István #6128
    Minden fronton nagy a csend!
    Már két hónapja kint van a 4.0 de semmi sem történt azóta. Arra számítottam, hogy lesz 4.1 vagy valami ilyesmi.
    Az Ego fórumon is csak alibiből irkálnak a júzerek.
    Egyedül itt érhető tetten az élet, de az nem nyilvánul meg sehol.
    Jólesne valami hír. Lehet pletyka is!