X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

3lm0
Megfertőztél <#smile> Én is elkezdtem egy új játékot, pedig már kezdte meghozni a gyümölcsét az a kb. 3-400 óra játék amit eddig játszottam. Viszont az első órák tapasztalatai nagyon pozitívak, kapunk egy igen dinamikus galaxist. Folyamatosan megy az adok-kapok és erről informál is a játék. Volt hogy csak odarepültem az utolsó csata helyszínére és besepertem a kontikat. De volt hogy pont megpróbálták a Xenokat elűzni az egyik zónából és épp ott tartózkodtam, soha eddig még ennyi idő alatt ennyi Xenont nem öltem. Igaz a hajókat ott kellett hagynom egyenlőre, mert pilóta nem volt velem, ráadásul nem sikerült kiebrudalni a tulajt. Ha jól emlékszem 3 Icuka védett és rendesen formációba álltak, mind mellett volt 1-2 K és 2-3 P-M-N szakasz is. De a többiek is elég jól szervezettek, eddig nem találkoztam olyasfajta öngyilkos hajlamúakkal akik egy-két hajóval rontanának flottákra. Mondjuk kereskedés szempontjából biztos hogy másképp kell hozzáállni mert az eddig megszokott viszonyok borultak. Egy idő után pedig biztosan állást kell foglalni valamelyik csoport mellett. Viszont őket szerintem akár a totális uralomig lehet segíteni.
Mindent összevetve (akármennyire is alfa állapotú) nagyon jó kis kiegészítő, nem bántam meg hogy elkezdtem ezzel játszani. Eddig (igaz még csak 4-5 órát játszottam vele) nem találkoztam egetrengető hibával.

Elmo Tuze E/Me lvl 20 Touch of the Sky Mo/N lvl 20

Kedves játékosok.
Az előző széria X3 részével kellemes órákat töltöttem el, így nosztalgiaként gondoltam pár órát itt is eljátszanék
Kérem adjatok olyan magyar nyelvű linket amit elolvasva rendet tudok tenni a fejemben mert úgy látom és olvasom a posztokból hogy pár dolog a korábbi részekhez képest megváltozott. Az angol nekem sem az erősségem de elboldogulok játék közben.
Kezdtem egy kampányt, ahogy észrevettem amolyan tutorial szerű menjünk lépésről lépésre történet. Potom másfél órán keresztül jöttem-mentem a sztrádákon és kergetőztem a csúnya piros enemy feliratú valamikkel. Dokkolgatást, toborzást "gyakoroltam". Mászálgattam a bázisokon. Kelletlen de a célbefogás kergetőzés közben nehézséget okozott. Oké, hogy ráklikkelek és autopilótára állítom hogy kövesse, de gondolom van olyan gombkombináció amivel a pályán lévő ellenséget be lehet targetolni és arra robotpilótával ráfordulni mert manuálisan egerészve haláli kínlódás. Nyomogattam a klaviatúra más játékaiban jól bevált gombokat, majd keresgéltem a controllban de nem leltem ... vagy nem értettem melyik az. De valami csoda folytán túléltem még ha hárman is voltak rajtam. Azt is el tudom képzelni hogy van olyan célzó szerkezet még ha építeni is kell, hogy csak becélzom és kilövöm az ellent és nem röhög rajtam hogy eltaláltam vagy sem mert porrá hullik ... ? Ha már ilyen prototype - micsodám van harcolhat aftomatán helyettem. Vagy nem ? 😊))
Tehát a játékmenet leírás ha csak pár oldalas is legyen vagy soros, megkönnyítené az életemet.
Lehet hogy lámaság ilyen alapokat nem tudni de talán nem nevettek ki ha ennyire az alapoknál kezdeném a tanulást tőletek profibbaktól. Lapozgattam a fórumot is, pár dolog összeállt de vannak még hiányos kockák a játékmenettel kapcsolatban. Jó lenne kereskedni, kevesebbet harcolni, pénzt gyűjteni majd építkezni. Mit hogy merre miért kérdéseim csak gyűlnek. Hogyan elégítsem ki ezekre vonatkozó kíváncsiságom ? Sajnos az official videókból se derült ki minden számomra. Magyarnyelven nem tesz fel senki egy vázlatos összefoglalót? Manapság midnen szutyok játékról lehet találni magyar kommentet még ha szalonképtelen is ... egy ilyen profi stratégiai játék meg szűkölködik az ilyen egyszerű káprázatban. Megérteni honnan hova juthatok el. Persze értem hogy free vagy open world de akkor is. Úgy látom, hogy a lehetőségek tárháza sokkal nagyobb mintsem majd belecsapok a közepibe és szépen fejlődgetek, építgetek mint x3.
Köszömöm előre is türelmes válaszotok.

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

dimre
Mivel ugyanaz az emberke csinálta mindkettőt bele van integrálva.

X universe Home, sweet home

Mi a gazdaság mozgatórugója itt?Már többször mondtam: a háború. Mi a végtermék? Az űrhajó.Mi kell az űrhajógyártáshoz?Sok fegyver és alkatrész.Miből tevődnek ezek össze?Még több termékből és így tovább...

Sajnos ez a valóságban is így van.Mivel nem tudjuk a bolygók lakosságát etetni és ellátni energiával, marad ez.Nem tudunk kolonizálni sem, de legalább életben maradtunk (már amennyiben az előző részek sztorijára gondolunk). Az előző részekben mindenki irtotta a másikat.Ez itt alábbhagyott (legalább a civilizációk nem egymást marják), maradnak a kalózok és az idegenek.Persze nélkülük unalmas lenne az élet, mármint a játék.
Jó reggelt!
A Warehouse-om úgy megy mint a karikacsapás!Mármint az új...az első is megy, csak abba más és kevesebb cuccot raktam.Ez a fegyvertár óránként hoz nekem vagy 50-200 millát...a fegyvereimet viszik, mint a cukrot, de az összes high-tech terméket is (Reinforced, Podkletnov,Plasmaflow,Microchips,stb) Olyan forgalom alakult ki körülötte, hogy nem győzöm tölteni.Így sikerült megszabadulnom eddig kb: 3000 HIT/MA, 400 PlasmaJet, kb 600 Plasma/MA és több ezer rakétától, Reinf.Metal és high tech cucctól.A fegyvergyáraimnak végre van értelme is, nem csak erődítmények.
Egy zseni vagyok!

Közben nem győzöm gyártani a többi cuccot sem, minden elfogy!Azt is lesz*om, ha nem annyit keresek rajta, mert már minek ennyi pénz (32 milliárd)?De mivel mindent én gyártok, ezért a profitom sem annyi, amennyit a gép kalkulál, hanem szerintem úgy az ötszöröse.
Most egy darabig nem töltöm a fegyvergyárakat, fogyjanak ki előbb teljesen üresre.

Hm, írják, hogy nehezebb fokozaton több ellenfél van, én nem tapasztalom.Hard-on nyomom, max jobban kell vigyáznom magamra, de nem látom, hogy többen lennének.Lehet hogy feltolom Very Hard-ra, aztán meglátom.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.03.17. 09:01:47
Jól értettem, hogy ennek a módosításnak három lényeges eleme van: Háború, háború és háború?
Már látom is magam előtt a sok zónákért folytatott harcok során rommálőtt gyárak xml-ben történő kiegyengetését.
De amúgy figyelemreméltó kezdeményezés. Kár, hogy a pléjersípjardot nem támogatja! Lehet,,, egyszer rápillantok, ...mert kíváncsivá tett!
dimre
Próbálta már valaki ezt: CWIR
Infó: XRWIKI
Nagyon tartalmas kis csomag lesz, ha elkészül valaha, pár kép kedvcsinálónak
FONTOS: addig ne használjátok amíg a plotot nem csináltátok végig
Kezdtem új játékot egy szép induló csomaggal

Pozitív kis-nagy változtatások, Maelstrom rendesen be lett építve, már nem csak jeget lehet bányászni, kellemes női hang tájékoztat a veszélyekről (a junosztyon is megjelenik).
Pl. ez is egy apró, de hasznos dolog

Más módokkal esetlegesen akadhat, lefagyhat a játék, egy alfa állapotú komplex csomagtól így is szép teljesítmény.
Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.03.17. 03:22:18

3lm0
Nofene ezt eddig észre sem vettem. Igaz pont ott van a vidkari overlay-e és az elég szépen takarja. Mindenesetre köszönöm az infót.

dimre
Az F12 ha gőzös játékod, képernyőmentést csinál.
Ha a menüt megnyitod alul van egy olyan, hogy "quick control", ott megtalálod a billentyűparancsokat.

3lm0
Az volt a ludas, köszönöm. Már engem is a szívszélhűdés kerülgetett, épp csatázom egy Phoenix-vel hogy elfoglaljam, erre elkezdi. Érdekes dolog viszont hogy betöltöttem egy előző mentést akkor jól működik, majd vissza az utolsót és ott is rendesen megy. aztán kiléptem és (miután száműztem F12-re ezt a hülyeséget) úgy töltöttem be az állást akkor megint a Newtonit alkalmazta.
Közben találtam a "felugró üzik/egyebek elrejtik a térképet" problémára egy viszonylagos megoldást, a Shift + R kombinációval nagyon kevés üzenet jut a monitorra így az esetek nagyobb részében a térkép látható.

Alapból azt hiszem "B" és talán flájing asszisztens a neve a beállításokban. Már rám is hozta néhányszor a frászt. Át is költöztettem a billentyűzet másik oldalára.
Viku! Még én sem fedeztem fel a galaxis egyik zugát sem! <#awink> Nem olyan régiek ezek az acsívmentek, azt gondolom aki már régen benézett minden kavics mögé, annak szarik kipipálni.
UFO-val nem találkoztam. Nem egy trinagulum lakóra írta??
3lm0
Uhhh valamibe nagyon sikerült belenyúlnom. A hajó elkezdett Newtoni fizika szerint repülni, tehát nem "áll meg" az űrben hanem sodródik. Valami billentyűkombót nyomtam meg harc közben szerintem, de hogy mit fogalmam sincs. Ha valaki tudja milyen billentyű(ke)t kell megnyomni hogy visszaálljon, ne tartsa magában <#smile>

Ki is próbáltam, kiváló, köszönet István!
Nekem asszem District 8-on belül sikerült kettőt is felhúznom, de máshol nem nagyon van.Igazándiból nem számít, főleg így nem, hogy átnevezhetem.
Apropó feltűnt még két dolog, az egyik hogy találtam a múltkor Cold Star-ban egy Unidentified Flying Object-et ha jól emlékszem, ez volt a korábbi részekben is, gondolom poén vagy Easter Egg.
A másik, hogy a sztím acsívmenteket nem szinkronizálja egy jó ideje.Szerintem felfedeztem az összes új galaxist, ám mégis azt írja, hogy nem...a legjobb, hogy a "régi" galaxisokra is ezt írja.
Na, köszönet érte!Picit még dolgozom, majd kipróbálom <#vigyor>
Akkor mondom a bölcset:
Zónát úgy tudsz átnevezni, hogy a benne lévő gyár menüjében kattintasz a zóna nevére és...
Hajó elemek: Kijelölöd az áldozatot és HOME/END. (A Yunosztyon mutatja, hogy épp merre hány méter!) Vagy lehet bravúroskodni: Távcsövessel célozva (Jobb gomb folyamatosan) a hajó kijelölő négyzete összezsugorodik, így lehet mellé kattintani (Ballal). Én szoktam ezt a megoldást használni, de nem egy halálbiztos módszer!
Icukáknál 30 km-ről szoktam bogarászni, hogy hova csapódjanak a hellbusterek, Aztán lőtávba megyek és gyí!
HoL zónákban, a "körön" belülre (Ha az úton közlekedsz, akkor a menetirány szerinti jobb oldalra) lehet építkezni, hogy a zónában legyen a gyár! Nem minden zónában van hely! District 5-ben (?) felhúztam kettőt a hajógyárral szemközti oldalon!
Én úgy gondolkodok, ahogy a kici kínaiak...inkább legyen az árrésem kisebb hosszú távon, mint egyszerre baromi sokat keresni és csodálkozni, hogy senki nem vesz tőlem (pl. Balatoni vendéglősök,stb).Adót itt sem kell fizetni, a kici kínai sem fizet nálunk adót, az a hülye magyaroknak való, akiket úgyis el lehet kapni.

Szóval működik.Állítólag van lehetőség szektor átnevezésére is, én ilyet még nem találtam, pedig minden logikusnak tűnő helyen átnéztem.Még asszem acsívment is van róla:
"Columbus: Rename an area of empty space where you have a station."

Namost nekem legalább 8 Empty Space-ben állomásom, de nem sikerült még egyetlen ilyen helyet sem átnevezni.
Mivel az új galaxisokban nem nagyon lehet építkezni, ezért szinte csak egy Empty Space-be tudok felhúzni gyárat.Persze nem érdekel, csak navigáció szempontjából lenne jó, mert a 74. vagy 75. gyáramat húzom fel és a tököm tele van, hogy minden Empty Space-es.
Ami szerintem nem változott az a hajó elemeinek becélzása.A Freespaceben anno volt ilyen billentyű, amivel a pajzsot/löveget/hajtóművet/stb-t lehetett célba venni. Itt meg hiába kattintgatok, csak nem áll rá, illetve csak ha 5 cm-re vagyok tőle, ami egy PlasmaJet-nél nem életbiztosítás...

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.03.16. 08:43:47
A bányászhajóval egészen biztos, hogy semmit. Mivel a raktárak "EGYELŐRE" nem tudnak bányászni. (A következő kiadásra ígérte az ego.)

Az is egy megközelítés, hogy lehúzod az árakat Viku, és magad töltöd fel. Nálam inkább az lenne egy raktárnak a feladata, hogy kirugózza az egyenetlen áruellátást. Így én egynegyed és háromnegyedre, vagy egyharmad kétharmadra állítgattam az árakat. De még nem feküdtem teljesen bele a raktározás mikéntjébe.
Esetleg még arra is jó lehet, hogy "bármi áron" összeszedjen neked egy nagyobb tételt.
X3-ban sem igazán tudtam mit kezdeni vele. Itt annyival jobb a helyzet, mivel megszabhatod a mennyiséget, nem rakja tele eladhatatlan motyóval az egészet!
3lm0
Én is pont most építettem egyet, bár még csak 3 modulból áll. Kíváncsi vagyok hogy lehúztam mindennek a vételi árát minimumra és az eladási a max környékén van. Kapott 4 hajót (köztük egy bányászt) meg némi pénzmagot, vajon mit kezd vele.
Utoljára szerkesztette: 3lm0, 2016.03.15. 22:41:33

No, hogy mennyire is működik a raktáram?Nézzük csak.Feltöltöttem fegyverekkel, rakétákkal, meg high tech cuccokkal.Egy fillért nem adtam a Manager-nek, hogy ő ne tudjon venni, majd én viszek.Pár óra játék elteltével most 360 millió van neki...
dimre
Nálam mindig le van némítva a music, általában külső zeneforrást használok játék közben, netrádió, Vangelis, Yakuro(thx vikunak érte), a többi hanghatást így is tökéletesen lehet hallani.

dimre
Nagyon kemény küldetés, likvidálni kellett egy manust aki egy Arankával és 15-20 kísérővel poroszkált, ja és Aranka tesója is követte, védte tisztes távolból.
Ez kb. egy napi meló volt (háromszor döglöttem bele), az eredmény kárpótolt, nagyon két ari <#vigyor>

Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.03.15. 14:09:57

Annyiszor mondtam már, próbáljátok ki a játékot enyhén illuminált állapotban!Egészen más élvezet!Simán nekimentem az előbb vagy 20 P-nek, ami csak engem támadott A pia tényleg bátorságot ad...frenetikus érzés piásan játszani! <#nyes>

No, Medium-ra ítélte a gém azt a hagyományos Xenon Attacking küldetést, amiben kb 4x20 P-t és vagy 4x4 M-et kellett lezúznom...Toride-ban.
Hm, előfordult másnál is már, hogy szeretett állomása egyetlen felvehető karaktert sem tartott?Aztán zóna ki és be, majd hirtelen mindenki előkerült!
Két fantasztikus ötletemet tesztelem: az egyik, hogy két kalózállomás útvonalába leraktam egy Constr. Yard-ot (amúgy is kellett), így rengeteg kalóz kishajót zsákmányolok óránként, a másik egy olyan fegyverraktár, ahol én mindenkinek az árai alá vágva adok el fegyvereket...megyek építkezni valami fasza Xenon szektorba is, ne legyen nyugtuk!
Idézet a Nagy Durranás 2-ből: "ölni bomba jó! <#vigyor>

Sziasztok és szép napot!
Hüüü 3lm0 ezt hogy is hálálhatnám meg neked, nagyon nagyon szépen köszönöm!
Félre ne értsd kérlek, nincs semmilyen hajlamaim de most szét puszilgatnálak, de kérd meg a párodat, ha van vagy egyik szerettedet kérlek, tegye meg ezt helyettem! Kicsit meglepődtem és raktál bele rendesen, most boldoggá tettél, nagyon köszönöm!

Továbbá elnézést kérek mindenkitől, 1 kevés választ tűznék ide!
Régen elég sokat foglalkoztam PC-kel, üzleti célból (szerelés, telepítés stb.), így sikerül elég tapasztalatot összeszednem, illetve sok megmagyarázhatatlannal találkoztam. Sok esetben 2 tök egyforma gép sem hasonlított egymásra, működésileg ami az egyiken ment a másikon nem pedig ugyan az a rendszer és alkatrészből állt, nagyon sokat tudnék mesélni az érthetetlen esetekről. Itt van másik asztali gép is, laptop is, de azok a srácok tanulmányait segítik és sokat használják, programozás stb., az övég is védve van illetve csak óvatosan használják a netes dolgokat, mert azok az anyagok amiken dolgoznak tönkre mehet, volt már rá példa és kezdhette előröl a munkát, projektet, de itt is ami az egyiken sikerül a másikon nem, pedig hasonló a konfig.. Van 1 régi meghajtóm alig használt és nagyon régen történt, olyan vírust szedett össze amit nem tudtak javítani, több szervizben is volt a meghajtó, az összes adat oda lett róla, de a családi fotókat, videókat sajnáltam a legjobban. A vírus a meghajtó fat-tábláját támadta meg és írta át, az adatokat egyszerűen nem lehetett lementeni, se én se a szerviz. Párszor tett már keresztbe ilyen olyan vírus illetve pénzembe is került, így mára inkább félek mint utólag megijedek. A C védelmet úgy értem, hogy nem csak vírusirtó, tűzfal hanem semmit nem enged a C meghajtóra írni engedélyem nélkül mert az adott programok ezt nem engedik. Talán még meg van, 1 régi katonai kód program és egyik barátom kipróbálta, még nagyon régen, hogy a gyerekei ne férjenek hozzá a felnőtt dolgokhoz, hát elfelejtette a jelszót, ááá gondolta semmi gond formatálja és majd jó lesz, hát tévedett eltűnt az a 30 gb, nem fért hozzá többet a kód hiánya végett, próbálkozás volt több variációval visszahozni, de semmi siker. Viszont sok játék a C meghajtóra teszi a mentést, és találkoztam olyan játékkal amelyik nem engedte, hogy a mentést is a másik meghajtóra tegyem, így azt nem telepítem. Egyik ismerősömnek a banki számláról 1 vírus segítségével pénzt akartak levenni, szerencséjére a véletlennek köszönhetően meghiúsult. 1 másik ismerősömnek viszont sikerült 500ezer forintot hasonlóan le emelni a számlájáról, de szerencsére a bank kárpótolta, mert hasonló esetekre mindenkinek van 1 biztosítás a számlájához. Ezek az illetők vállalkozók, és elmondásuk szerint naponta kapnak próbálkozást, E-mailben is, ez ugye a 21 század vívmányai, és mióta átutalás lett a trendi! Nos én hasonlóan 1 nem régen kezdett kereskedéssel foglalkozom, hogy eltarthassam családom, ezért banki és egyéb adatok futnak a C meghajtón, ezért vagyok óvatos és inkább félek mint sem ijednék. Azt hozzáteszem nem kell megijedni nem dúskálok semmiben, csak szegény ember vízzel főz,...... igaz a gazdag is, csak próbálok létesülni mint mindenki.... Remélem így nagy vonalakban leírva érthető, miért tartok és vagyok óvatos, de a szórakozás is kell főleg ebben a mai világban, van X-Box is, de szerintem azt ti is tudjátok, nem olyan mint a PC, nem lehet úgy mokolni alakítani a játékokat, mod, stb., így inkább én a PC-t használom a srácok Box-on szokták tolni.

Ja igen kérdezte itt valaki miért nem a natúr játékkal tolom, mert én is olyan vagyok mint a gyerek, ha tudom, hogy van jobb élvezhetőbb lehetőség, akkor inkább várok, hogy ne 1 olyan játékot kapjak amit így is megcsonkítottak sok szép jó kellemes, hasznos dolgoktól. Az emberben 1 világ dől össze 1 olyan játékkal kapcsolatosan aminek korábbi verziói hihetetlen élményeket nyújtott egykor, ilyen például az egyik kivett, hogy nem lehet vezetni a nagy szörnyeket, és akad még más is, igaz vannak más apróságok helyette, de akkor is úgy lett volna kerek ami a korábbiakban ott volt itt is ott lenne a helye.
Még egyszer elnézést kérek az off-ért már lassan át megyek írói vénába, amit nem szeretnék....

Nagyon szépen köszönöm ismételten segítségeteket!

Jut eszembe 3lm0 ne feledd kérni kérlek :-) nagyon szépen köszönöm tetted! További szép napot, pihenést vagy pihenésközben jó játékot mindenkinek.....vigyázzatok a szektoraitokra s hajóitokra!

Tisztelettel és üdvözlettel Lion
Kétmillió sorba sokminden belefér!<#awink>
3lm0
Meg is van. Érdekes módon a gőzmühelyben találtam rá megoldást és Egoék fórumán nem. A fene sem gondolta hogy alapvető játékbeállításokat a mentésekbe írnak bele ezek a nagyeszűek.

Szóval a mentés xml-ében van egy olyan sor hogy <music locked="1" /> ha ezt 0-ra állítja az ember akkor van zene a szektorokban is. Alatta pedig a harc közbeni zenére vonatkozik ugyanilyen beállítás.
Ezek után kíváncsi lenne az ember milyen egyéb beállításokat tehettek a mentésbe <#smile>

3lm0
Jócskán benne vagyok, csak a vidkari "gyengébb" picit.
Win 10 64 bit
Core I7-2600K
8 GB Corsair Vengeance
MSI Hawk GTX460 1GB
HD Audio (alaplapi DX 11-es hangkari, Nvidia folyamatosan frissíti a drivert)
1 TB-s partíción csücsül a játék (csak elég neki a maradék 400 GB hely :-)

Egyébként van zene menü alatt és Highway-ben is, tehát nem a harverrel vagy illesztőprogrammal van a gond, hanem valami játékon belüli beállítással. Csak lusta vagyok kikeresni, gondoltam hátha valaki kapásból tudja, mit hova kéne állítani <#smile>
Mindenesetre köszönöm a segítségeket.

dimre
Konfigurációd az ajánlott gépigénynek megfelel ?
Ha ok, akkor nézd át a hangvezérlő szoftvert, frissíteni ill. cserélni kell.

System Requirements

Note: 32-bit versions of Windows are not supported due to memory requirements.

Minimum

The minimum requirements indicate the basic environment required to run the game. If any of these requirements are not met then the game may not run at all.
Windows 8 (64-bit), Windows 7 SP1 (64-bit), Vista SP2 (64-bit), XP SP2 (64-bit)
Intel i-Series at 2GHz or AMD equivalent
4 GB RAM
Nvidia GT400 series with 512MB RAM or better, ATI 4870HD with 512MB RAM or better
DirectX 9.0c Compatible Sound Card
8 GB available hard disk space

Recommended

The recommended requirements indicate an environment that should provide an enjoyable gaming experience under normal circumstances. Please note that due to the nature of the game, it is not possible to guarantee a minimum framerate, nor is it possible to guarantee that there will be no in-game circumstances in which the framerate will be slowed.
Windows 7 SP1 (64-bit)
Intel i5 (Quad) or i7 at 2.5GHz or AMD equivalent
8 GB RAM
Nvidia GT500 series with 1GB RAM or better, ATI 5870HD with 1GB RAM or better
DirectX 9.0c Compatible Sound Card
12 GB available hard disk space

Én már belerepültem.Vannak ilyen villogó "izék" egyes helyeken, ezeket ha szétlövöd, nagyot robbant a Xenon állomáson!Sőt vannak titkos helyen is elrejtett lockbox-ok, mint pl:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Azt, hogy hol van a képen látható Colony Station, mindenki találja ki...

Zene, asszem írtam a könyvben. mi van, ha elmegy a zene.Xml szerkesztés, csak már nem emlékszem.Néha előfordul nálam is, de nagyon ritkán és mindig visszajön a zene,
Viszont nem fogom megvenni a zenéjét, mivel nem tartalmazza az album a HoL highway zenéjét és csak Itunes-on vagy Amazonon van, magyarán csak azokkal lejátszható, meg csak bizonyos készülékeken, stb.Megvárom amíg kiszedik belőle vagy én kiszedem, már az is megvan, hogyan.
3lm0
Minden tizes variációban kipróbáltam (10%-20%...) egyiknél sem volt a játék alatt csak HW-ben.
Utoljára szerkesztette: 3lm0, 2016.03.15. 09:35:23

Az még rendben lenne, ha figyelmeztet, hogy van jobb szkenner, de ha a legjobb van, akkor mire figyelmeztet?
Nekem is irkál, de lesz.rom. Az ilyen hibákat nemes egyszerűséggel átlépem. Inkább az zavar, ha az ego-fórumon olvasgatom őket.
Viku! "Felecsd el!" <#awink>

Rontásba tehetném, de úgyis elolvassátok! A sziklákba ágyazott xenon bázisokon van egy nagy lyuk. Bele szoktatok repülni? <#awink>

Lion (nagy)Úr!
A Gőzben a játék beállításainál. (jobb klikk, tulajdonságok, frissítés) az van kiválasztva, hogy mindig tartsa naprakészen a játékot?
Ha igen, akkor se dőlj hátra, mert valamikor nekem is adódtak hasonló problémáim, és nem elég csak simán átkapcsolni (21. század), hanem külön kérvényt kell benyújtani négy példányban, etc. De mindenféle újraindítgatásokat is érdemes elkövetni közben: (Sztím/gép) és még akkor sem biztos... Esetleg; kapcsold ki-lődd le-indítsd újra (akár a gépet is) kapcsold be-lépj ki-indítsd újra. És ezek végtelen variációja megoldhatja.. Vagy nem!

Elmo! Nekem régen úgy volt beállítva, de már visszaraktam a zenét a játék alá is. Csak azt ne kérdezd meg, hogy mit kell buzerálni hozzá. Zene hangereje fel van húzva rendesen?
3lm0
Remélhetőleg nem arra gondoltak hogy vehetsz advanced illetve police scannert is és ez az upgrade <#smile>
Próbáltam utánanézni, de Egoék honlapja nem érhető el, amit pedig megtalálni azok ezer éves cikkek, bejegyzések.

Egyébként nálatok is úgy jelenik meg a zene, hogy a játék alatt semmi csak ha highway-ben megyek, vagy a menü alatt? Kerestem hátha van valami beálítás hogy mikor legyen zene, de semmit nem találtam.

Ennyi hardveres hozzászólás után vissza a játékra.Azt írja, hogy a Long Range Scanner fejleszthető a Mechanic-nál.Én erre a mai napig nem találtam megoldást, pedig átléptem a 2460 órányi játékidőt is (no meg a 30 milliárdos kp vagyont is).
Van-e esetleg valakinek ötlete?
"még véletlen se fertőzze meg a C meghajtót semmi"

Ha onnan fut a rendszer, akkor érdektelen hova teszed a többi programot. Bármilyen tároló fertőződhet amihez a rendszer hozzáfér, mégcsak a gépben sem kell lennie! Lehet az egy USB-s külső tár, de akár lokális hálózati tároló is (pl. NAS, mondjuk itt inkább az adathozzáférés veszélye áll fenn, mint vírusfertőzésé).
A lényeg, hogy emiatt nyugodtan hasznáálhatod a C:-t, az ég világon semmivel nem vagy nagyobb biztonságban attól, hogy másik drive-ra telepítesz akármit is. Ezzel együtt nem hinném, hogy a mod telepítési probléma a másik tároló miatt lenne. Nekem pl. a Cities:Skylines fut egy másik driveról, mégis rengeteg modot telepítettem steam workshopból, probléma nélkül..
3lm0
Csak ma, csak most, csak Neked <#smile> Összeszedtem egy nagy csokorra való modot plusz kisiku leírását pdf-ben. Avastot ráeresztettem a tömörítetlen mappára, nem jelzett, utána tömörítettem és most itt van.

RJoco abban tévedsz hogy azt a meghajtót amiről a rendszer fut nem lehet titkosítani. De azok már általában komolyabb rendszerek és hardverkulcsos (valósidejű) a titkosítás. Ergo hiába van meg akár a kulcs akár a winyó egymás nélkül semmit sem érnek.

Ha esetleg többször kidob, akkor kapcsold ki az alvó módot a win-ben, az energiatakarékosságot és minden ilyen fa*ágot is kapcsolj ki.Olyan nálam is előfordul, hogy lemegy a tálcára, de nem lép ki, csak lemegy.Valszeg más program miatt.
A vinyódat ellenőrizd le HD Sentinellel, hogy lásd milyen állapotban van, aztán ha már sok a hiba, mentés és csere!
Rendszergazda (is) vagyok, eddig idén asszem 70-szer telepítettem újra/fusiztam másoknak gépeket, tudom milyen.A fiókomban van kábé 20 sz*r vinyó, ebből köszörűket fogok csinálni többek között.<#vigyor>
Figyu, nekem a steam gyakorlatilag a megjelenése óta ugyanott van, a játékokat meg máshová rakom, mert nem akkora az SSD-m (még) és tökéletesen működik.
RJoco
Én ezt nem egészen értem.
A C meghajtó, amin a rendszer is van, biztonsági szempontból a legkockázatosabb. Hogy tudod azt levédeni? A win folyamatosan írja, a többi programnak szintén szokása írni. Ha elszáll a win, akkor meg elég macera onnan az adatokat leszedni.
Egy másik meghajtót (akár a fő vinyón belül, akár másik vinyón) le lehet védeni, jelszavazni, kódolni, eltüntetni, hogy csak akkor legyen látható, mikor neked kell. De ezt nem teheted meg azzal a particióval, amelyiket a rendszer is használja.
Azt nem árultad el, hogy milyen win-t használsz. Nálam csak a 10-esnél jelentkezett ilyen gond.
Kipróbáltad a rendszergazda módban való indítást?
A workshop sokszor engem is inkább zavar, mint, hogy hasznos lenne. Régen az összevadászott cuccokkal jobban kijöttem. Persze azt manuálisan kellett frissítenem. Szóval azért ennek is megvannak az előnyei.

Miért nem játszol simán vele?
Nekem 2 mod van fenn. Az egyik a nofuel és elvileg be van kapcsolva, a másikat meg már nem tudom és nincs is bekapcsolva. Még a játék elején tettem fel őket. Szerintem izgalmas mod-ok nélkül is a játék.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Szép napot sziasztok!
Igen a játék eredeti! A C meghajtót nem akarom piszkálni mert számomra értékes anyagok vannak rajta és fontosak, így az le van védve + minden játék egyéb dolog ezen a bizonyos meghajtón van, hogy még véletlen se fertőzze meg a C meghajtót semmi, mert azon fontos adatok vannak amit használok a neten (ebbe nem mennék bele, mert nem ide tartozik és magán élet)! Korábban többször jártam már meg és óvatos vagyok, illetve vannak ismerőseim között olyanok, hogy problémájuk lett, mert a hekkerek mindig igyekeznek résen lenni így a vírusok is!
A szóban lévő meghajtó ráadásul régebbi darab, és alvós fajta, van olyan, ha nem történik mozgás akkor le áll a meghajtó, ezt onnan tudom, mert ami onnan fut ki is lép, ha pl. itt hagyom a játékot kis időre. Amit itt lentebb is írt egyik kedves fórumtárs és más fórumokon is olvastam, hogy a másik meghajtón sokaknak nem jön össze a letöltés, frissítés, így gondolom itt is az a probléma.

Régebben sok megbízható helyeken fönt voltak modok onnan letöltötte az ember és örült, majd úgy mokolt ahogy akart, nem értem miért nem lehet ma is úgy megcsinálni, hogy választható legyen a modok letöltése, direkt letöltés vagy a gép megcsinálja. Ma ha nem elég óvatos az ember, egyből kész a baj és nekem sütötte már meg a kása a szájam szélét nem 1x, ezért vagyok nagyon óvatos!

Közben föl raktam az X3AP-t, a Rebirth-et meg majd kipróbálom, ha elérhetőek lesznek a modok valahol, ha meg nem így jártam, napokon keresztül másból sem állok csak olvasgatásból és belefáradtam! Azt meg nem tudom jelenleg megtenni, hogy csak játékra 1 PC-t mert van hova tenni a pénzt jelenleg, csak most 3 gyerekem vizsgázik és készül tovább tanulni, egyik Egyetem BME másik cukrászat 3. most kezd.... és nem 3 gyerekem van....... Tehát van hova gondolkodnom, és elnézést az off-ért csak említettem, hogy érthető legyek, de nem ide tartozik.

Ismételten nagyon szépen köszönöm fáradozásaitokat, segítségeiteket, jó tudni, hogy vannak még segítő kész emberek!
Néha ide nézek olvasgatok.

Tisztelettel és üdvözlettel Lion
dimre
Voltam kicsit csótányt irtani <#smile>
Igazából egy jóembert kellett kinyírnom, aki ott bóklászott a bogaraknál.
Bogárfalva dolgos népe békében éldegél messze az Óperencián túl

Nehéz ellenfelek, de megéri kockáztatni, rengeteg fegyver modifikációt gyűjtöttem náluk

Nekem minden steam-es játékom úgy fut, hogy C:\-n van maga a steam kliens és másik vinyón az össze játék.Teljesen jól fut.Lehet, be kéne állítanod a steam-et is.
Eredeti az a játék?
Na kipróbáltam a 2 lehetőséget egyik működik.
Letiltottam Steam-ról és így már bekapcsolta majd újraindít bekapcsoltam a Steam-t és vissza kikapcsolta a kis piszok, de ha kikapcsolva hagyom a Steam-ot akkor működik.
A 2. lehetőséget próbálva nem sikerül, nem írja a másik meghajtót! Sajnos nincs lehetőségem C-re rakni mert nincs helyem és most nem akarom manipulálni a C-t mert nagyon sok anyagot kellene lementenem aminek nem örülnék, ha elveszne és azzal nem akarok foglalkozni sok idő.

Ezek hiányoznak még:
Enhanced Money Transfer
Capital Ship Bridge
Station Recycle or Destroy
Galaxy Station Range v1.4 (for XR v4.00+)
Player Shipyards
Mission Computer
Multi Assignment
Repair Docks For Capital Ship Bridge Mod
no jump fuel for player ships
Hunter ships

Azt hiszem nem hagytam ki semmit, már kezdek összezavarodni...
Esetleg ha ezeket még valaki föltölteni, nagyon szépen megköszönném!
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!

Üdv Lion
RJoco
Ha W10-et használsz, akkor 100%, hogy az a gond, hogy másik meghajtón van a játék. Ezzel én is szívtam már.
De átraktam a C-re, ami abból a szempontból is jó döntés volt, hogy SSD-ről sokkal hamarabb betölt, mint HDD-ről.
Ha neked nincs ilyen lehetőséged, akkor állítsd le a Steam-et, majd indítsd rendszergazdaként. Úgy tudja már írni a másik meghajtóra tett játékok könyvtárait is.
Frissítésnél viszont ki szokta írni, hogy nem tudja írni a meghajtót és ott is marad a listában a játék.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

3lm0
Próbáld meg hogy elindítod a játékot, letiltod a steam-ről való letöltést és frissítést és így kapcsolod be a makrancoskodó modokat. Elvileg akkor újraindítás után aktívak lesznek és visszakapcsolhatod a steamet.

dimre
Köszi, belerepültem <#wow3> legközelebb kerülöm, pont olyan zónába ugrottam ahol xenon állomás van, ráadásul mellé.
A trading agent nálam tökéletesen működik, mission comp is megy, de leszedtem, ne legyen akadás miatta.

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a feltöltést és a segítséget!
Steamon ismét próbálkoztam, hogy ami még hiányzik beszerezzem, most kikapcsoltam a védelmet, de így sem csinálta meg, pedig az engedélyt megkérdezi, olvasgattam még hátha találok valamit, volt aki olyat írt, hogy másik meghajtóra volt telepítve és oda neki sem szedte le. Nekem is másik meghajtón van, hogy most ezért vagy csak pont beleestem ebbe a körbe, vagy újra kellene rakni a rendszert fene tudja, de föladom.
Amit kedves fórumtárs feltöltött 2-t nem enged bekapcsolni, azt írja aktiváláshoz indítsam újra a játékot, miután újra indítottam ugyan úgy off-on van, viszont a többi jó. Már az elvonási tünetek a sírba visznek én meg nem tudom megoldani, hogy a modokat leszedjem vicc, de ez van. Kicsit bohóckodom a játékkal, hogy enyhítsem tüneteim aztán lehet visszatérek X3 albion-hoz, most hátha nem akad meg...

Üdv Lion
Utoljára szerkesztette: biglion lord, 2016.03.13. 16:33:26
Engem is zavar,hihetetlen mennyi felesleges szövegelés van benne.Főleg mikor a SETA-t használom.
Elég lenne,ha olyankor csak a vésthívások jönnének,nem mindenféle baromság.
Én sem fárasztom a főnökömet minden hülyeséggel,mikor dolgozok.
Viszont dícséretre méltó,hogy a kereskedőhjók végre nem gyakorlótáblák a kalózoknak,és képesek elmenekülni végre.
Így eddig csak egy hajót vesztettem kalózok miatt.
3lm0
Nem ciki<#smile> Olyan ember még nem született aki mindent tudna. Örülök hogy néha én is tudom viszonozni azt a segítséget amit én is kapok a fórumtársaktól.
Valaki ismer esetleg olyan modot ami szétszedi a bejövő üzeneteket? Gondolok arra hogy be van célozva az egyik frissen foglalt hajó egy részeleme amit javítok, de közben jön egy rakás egyéb üzenet ami miatt nem látom hogy épp hol tart a javítás, illetve melyik lenne a következő javítandó elem. Foglaláskor szintén, keresem a jump tunnel device-t, erre jönnek a kereskedelmi és reputáció üzenetek folyamatosan szinte. Ez így nagyon zavaró tud lenni.

Működik x52-vel szépen, fiamnak az van. Nekem Warthog HOTAS-om van, az kb hasonló es azzal is hibátlanul megy.
Ciki, ezt nem tudtam. Köszönöm az infót!
Néhány MOD-ot -amit én használok- feltöltöttem ide.
Ezek vannak becsomagolva:
-Ignore Fuel
-Litauen Capital Ship Bridge
-More Crew
-Show Skills
-Welding Laser
-Yisha Take Over

Csomagold ki és másold be ezeket a játék könyvtárában lévő extensions mappába.
Ne felejtsd el a játék főmenüjében engedélyezni őket.

"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden