6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
Yoyoba #1844 Hálás köszönet, tökéletesen működik. -
Pares #1843 Az F betű ugyan azt csinálja, mint a bal egérgomb egy vagy dupla kattintása. Szóval odarepülsz a dokkhoz és amikor fénylik, a dupla klikk helyett nyomsz egy F-et. Megáll a hajó, és egy bal egérgomb kattintással a Dock opcióra nyomsz. Ennél egyszerűbben jelenleg nem lehet. -
Yoyoba #1842 Tudna valaki bölcs tanáccsal szolgálni a problémámra ?
A dupla kattintással vagyok bajban, a dokkolásnál például, nagyon bizonytalanul jön elő. -
kisiku #1841 Nekem ezzel nincs is bajom, nem utálom én a konzolokat, sőt irigylem, hogy ott nem kell százezreket kiadni érte, hogy fusson egy játék,szemben a pc-vel.
Na elég az offolásból, megyek repkedni az X világba :) -
Lysandus #1840 Kár! -
Pares #1839 Korábban kissé elhamarkodottan írtam a long range scannerről. Pont a Big Empty zónában kezdtem próbálgatni, ami teljesen teli volt a dobozokkal, de a többi zónában nagyon keveset találtam, volt, ahol szinte egyet sem. Így azért mégsem olyan OP, ahogy először képzeltem. -
Pares #1838 Szerintem már senki sem kíváncsi az n+1-edik panaszkodó és megmondó kommentre. Mindenki, aki játszik vele, az tudja, hogy milyen. Inkább hasznos tippekkel kéne segíteni annak, aki elakad vagy segítség kell neki, dehát aki nem is játszik a játékkal, az sok hasznos infóval nem is tud szolgálni. -
Wowbagger78 #1837 thx:) -
#1836 Sztm az 1.11 versionról nem tudja betölteni a játékot, mert már az 1.14 megy, frissítened kellene.
-
Wowbagger78 #1835 Sziasztok!
A köv problémám van:
Játék indít. Campaign. 100%-ig betölti majd jön a hiba:
A fatal error has occurred and X cannot recover:
Error in GameClient::Move(): Failed to initialize the module: "Ep1" with parameters 'quicksave'.
Version: 1.11 - Code revision: 178871M
Please inform Egosoft technical support.
Megoldás?
W. -
TokraFan #1834 Vegyél vissza öreg! -
#1833 +1 -
Although #1832 A világ megváltozott, ma már mindent, amit kicsit is komoly kiadó támogat konzolra megy első szinten. Csak ezzel nektek, kis közösségeteknek eddig nem kellett szembenézni, szerencsések voltatok. Konzolra is lehet jó dolgokat csinálni, ez is az lesz. Csak bizonyos dolgokat el kell fogadni. Ez a helyzet az új konzolok megjelenésével még rosszabb lesz. Nagyjából én is a kickstartert figyelem már főleg meg indie játékokat ott a régi műfajok reneszánsza megy. Csak ott tényleg le kell mondani a ma már csodaszép grafikai megjelenítésről. -
Pares #1831 Jó, tudjuk. Akkor viszlát egy év múlva. -
kisiku #1830 Hmm, sokáig nem is tudtam, hogy konzolra tervezték...így már értem, meg azt is miért favorizálják a kézikönyvben (már ha az a 3 oldal annak nevezhető) a 360-as kontrollert. -
TokraFan #1829 "Nekem csak az nem tetszik, hogy ami már be volt járatva,működött, kitalált és élvezhető volt, miért kellett elrontani?"
Nagyjából mindenkinek "csak" ez nem tetszik. Egyébként azért kellett, mert ez egy konzol játék. Konzolra írták, konzolra tervezték. Konzolon pedig nem lehet bonyolítani -nem alkalmas rá a platform-, bitítani kell, az egyszerűsítés egyeik eleme pedig a parancsok jelentős leszűkítése volt. Talán most, hogy PC-re portolták és kiadták félkészen, idővel még szépen lassan visszatehetik a jól megszokott és jól működő X alapokat (pl. a parancsok, saját hajók menedzsmentje). Kezdem átállítani az agyam, úgy fogom fel, hogy a játék nem jelent meg. Majd egy év múlva meglátjuk, jutnak-e valamire. -
Pares #1828 Ha belegondolsz, akkor most is így működik, csak máshogy kell a parancsokat megadni, ráadásul a bugok akadályozzák sok esetben, hogy jól működjön. Van egy teherhajód, odamész egy - jeles ikonhoz, bevásárolsz, és eladod egy ugyan olyan ikonú helynél, ahol + van. Gyakorlatilag ennyi lenne. Csak mondom, a bugok... Ja és azt hiszem a Trading-en keresztül is ugyan így meg lehet csinálni, ha már felfedeztél pár űrállomást, és nem kell minden kereskedést személyesen felügyelni, legalábbis elméletileg. De azt tényleg kijavíthatnák, hogy ne kelljen squadba tenni minden egyes hajót, amivel kommunikálni akarsz, mert az egy hülyeség. -
Pares #1827 A hackelés illegálisnak számít. Szóval javítani biztosan nem fog a reputációdon. :)
Ha a teherhajóra gondolsz, amit az elején kapsz, azzal nem csináltam semmit. Kitettem a squadból aztán viszlát, mentem küldiket csinálni.
Én úgy vettem észre, hogy a Skunk igen is sebződik, mialatt te szkennelsz, de ezt még ki kell próbálnom, mert amint hallottam, hogy shields critical, nyomtam is az ESC-et. Amúgy ahogy írtam, a legkönnyebb módszer, ha az hackelendő állomás apró zegzugaiba elbújsz, ott nem tudnak lőni, és a drónnal nyugottan hackelhetsz. -
kisiku #1826 Hehe, nem probléma ha jön a lóvé.Én is ezt szeretném, csak mondom az eladással van gondom, de kipróbálom Szilac ajánlatát délután.
Így még mindig jobb mint órákat/napokat/heteket csak azzal elszórakozni, hogy kidokkol,bedokkol.Persze ez a játék egyik lényege.
Nekem csak az nem tetszik, hogy ami már be volt járatva,működött, kitalált és élvezhető volt, miért kellett elrontani?
Az X3-ban ennyi volt: parancs a hajónak, hogy dokkoljon, ott Buy/Sell vagy Trade menü, két gombnyomás és megvetted/eladtad...itt nem.Itt szét van komplikálva. -
Pares #1825 Ezek csak az én ízlésem egyedi preferenciái.
Nem csak a lyukakat javítja, a ruha minősége is jobb. Nekem így jobban tetszik.
Tudom, hogy a sztrádán be lehet állni a többiek mögé, de nekem ez annyira nem volt a kedvencem. Először is a sztrádán közlekedő hajók 90%-a nem is létezik, csak a sztráda kedvéért vannak ott. Üres szektrorokban is, ahol elméletileg te vagy az egyetlen, bespawnol a sztrádára több hajót is, ami nálam rontja a beleélési faktort. Másrészt az fps-is csökken a nagy tömeg hatására. Harmadrészt pedig a másik moddal együtt, ami a sztrádák alfáján javít, és jobb az átlátszóság belülről kifelé nézve, szerintem sokkal élvezetesebb utazni benne és nézni a környező bolygókat, ahogy elsuhannak melletted, és nem zavar a tömeg, ami valójában nem is létezik. A hajód még mindíg boostolhat. Ja és a modnak 3 különböző fajtája van. Az egyik, ami törli a nem létező hajókat, de lehet boostolni a létezők mögött, a másik ami mindkettőt törli, és a harmadik ami csak a hajók mögötti boostolást törli, a tömeget nem. -
Pares #1824 Igen, tegnap én is rájöttem, hogy a smart talk akkor aktiválódik, ha az adott karakter rövid monológja után beszélsz hozzá. Utána ha sikerül meggyőzni, elég szép bónuszokat adnak.
A másik, hogy sajnos az árak sehol sincsenek összhangban, se a karakterek felbérlésénél, se a küldetéseknél. Ez utóbbiaknál a legkirívóbb. Van amikor Easy küldetésre kapok 30-40 ezer kreditet, van amikor very hard küldetésre ennél kevesebbet.
Aztán ott a long range scanner is, ami egyelőre nagyon nincs még balanszolva. Sokkal kevesebb doboznak kéne lennie, hogy a többi pénzszerzési lehetőséghez képest hasonló arányban legyen a profit/óra. Alig egy és fél óra alatt könnyedén összeszedtem 2 millió kreditet. Olyan, mint az AP-ban a tőzsde, ami elé lecampeltem kb. 3 órára, és soha nem kellett többet küldetéseket csinálnom, mert exponenciálisan nőtt a vagyonom, pár ezer kreditről pár száz millióra... Most hasonló a helyzet... -
#1823 nem tudom, volt e mar, de ez a mod rengeteget dob az fps-en:Masstraffic
negyedere csokkenti az allomasok koruli felesleges forgalmat -
szilac #1822 Próbáld meg, hogy törlöd az előző trade-eket. Nálam a plot-os küldit így lehetett megcsinálni, mert beragadtak az előzőleg kiadott parancsok. Nyisd meg a savegame-et (dokumentumok/egosoft/X rebirth/...)majd keress rá a shopping sorra. A 2 shopping között vannak a beállított trade-ek. Ezt törlöd és megpróbálod újra kiadni a parancsot. Én pl így tudtam eladni a 100 EC-t a fő küldetésszálban. -
kisiku #1821 Jó reggelt!
Olyannal találkozott már valaki, hogy nem tud eladni?Van 30 ezer EC-m a hajón, le kéne szállítanom ennek a négyszeresét.Oké, semmi gond, rámegyek, hogy eladás, az állomáson azt mondják nincs a hajómon semmi, de ha lekérem a Ship Details-et, akkor ott van.Most mi van ilyenkor?
A helyzet, hogy jó áron vettem és még jobb áron tudnám eladni, ha működne.Délután mellékelek képet is. -
Phoenix force #1820 Láda BUG:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Azon leszállóhelyeken amelyiknél egy hosszú folyosó van, a hajónk jobb oldalán a levegőben a fejünk felett van egy felvehető rendszerint pénzes láda. Tekintve, hogy nincs alátámasztva, szerintem rossz helyre tették.
-
Phoenix force #1819 Korábban beleütköztem BUG:
Amikor megbíznak, hogy vidd el a 100EC-t és az ARRAY VI volt ahol vásárolni kellett, akkor nem volt lehetőség a vásárlásra.
Mikor visszatöltöttem, és az ARRAY I -re küldött, onnantól már működött rendesen.
Ha időközben javították, akkor hurrá. -
Phoenix force #1818 Többször láttam kérdéseket a kérdőjeles skillekel kapcsolatban.
A tapasztalataim szerint a Smalltalk alkalma ennek a megtudására.
A Smalltalk működése:
Véletlen idő alapján bárkinél megjelenhet, hogy csacsogna egy kicsit. Vagyis kis várakozás biztos dob egyet.
Sikeres válaszok esetén 3 különböző eredményre lehet számítani.
1. Ha az illető kereskedő, akkor 4%-15% kedvezményt ad a vásárlásból 30 percig.
2. Az állomás árukészletére x% kedvezményt ad 30 percre.
3. Valamelyik az állomáson tartózkodó felbérelhető személyzet SKILL pontjait árulja el neked, akihez 1es választással el is kalauzol.
Tapasztalataim szerint a felbérelés ára egyáltalán nincs összefüggésben az adott SKILLpontok mértékével.
Pl.: Volt, hogy 5 csillagos combat SKILLel béreltem kapitányt 21k pénzért. Máskor meg alig volt valamije 100k+ért.
(Lehetséges bug:)
Továbbá most kellet egy sokkal korábbi mentést visszatöltenem, mert ha bizonyos mennyiségű személyzet van a rakteremben, akkor nem jelenik meg a felbérlés lehetősége.
Volt 2 pilótám, 1 managerem, 1 enginerem, és egy marrine officerem, és nem tudtam felbérelni a plothoz szükséges kapitányt. Ráadásul ahhoz, hogy ismét megjelenjen a lehetőség nem 1, hanem 2 embert kellett kirúgnom. Szóval (amíg nem javítják), addig ne halmozzatok személyzetet a raktérben. :) -
Phoenix force #1817 Sziasztok,
valaki tudja, hogy honnan tudhatom, hogy melyik állomások mely platfromját látogattam már meg? Roppant bosszantó, hogy csak leszállás után derül ki a nyitott ládák alapján... -
#1816 Vegyél fel pilótát, akár többet is, elférnek az Albion Skunkon. Ez esetben, mikor kiugrasztasz egy ellent, már aktív lesz a claim, és a saját pilótád fog átberregni az üres hajóra. -
#1815 Ha meghackelted az állomást, akkor a hajók is kékre váltanak?
Addig hova raktad a carrier-t?
Úgy vettem észre, amíg a drónt irányítom, addig a hajó a hull-ból nem veszít, mindig csak az az üzi jött, hogy a pajzs kritikus. Én egy mozdulatlan carrier hangárjában bújtam el és onnan eresztettem ki a drónt. A fontos, hogy mindig a cél legyen kijelölve. Elsőre a hajót akarta hackelni. -
#1814 Szerintem a ruhán a lyukak nem véletlenek...
A sztrádán pedig nem csak egy effektet kapsz, hanem tényleges sebességnövekedést. Szóval hasznos, ha jó a forgalom.
Az arccserélő tényleg nagyon jó. Sokkal jobb. -
Pares #1813 Én dettó így csináltam meg ezeket a hackelős küldiket, amikor a Plutarch hajók kapásból lőnek rád. Bemásztam valami jó szűk helyre, épphogy befért a hajó, és onnan küldtem ki a drónt. Egyébként azt hiszem az is rontja a reputációd az illető állomás tulajdonosával, ha a rendőrség elkapja a drónodat hackelés közben. Legalább is amikor megtalálták a drónomat a rendőrbácsik, megjelent egy piros sheriff csillag a képernyőn. -
Micsu #1812 én majd jövőre elkezdem addig várok, ráérek -
Pares #1811 Persze, hogy az lesz, nekem kétségem sincs e felől. -
tomonor #1810 Nah, jó játék lesz ez, csak valóban kell még neki idő kiforrni. -
Pares #1809 Én a modok közül a csak azokat tettem fel, amik esztétikailag javítják a játékot:
Yisha tasteful armor - befoltozza a lyukakat és javít a ruha minőségén, szerintem így már teljesen rendben van.
Realistic Highways - csak létező hajók közlekednek a sztrádákon, és nincs boostolós effektus, ha egy hajó mögé mész.
No more Grandma in space - lecseréli a szomorkás öreganyú stílusú karaktert a tetovált cyberpunk nőcire.
Better highway alphas - jobb kilátás a highwayek belsejéből
Kipróbáltam még az 5km-es állomás modul szkennert is, de már kapizsgálom, miért állították a fejlesztők olyan rövid hatósugárra. Megzabálta még azt a kevéske fps-t is, ami volt. Nem baj, úgy is szeretek az állomások zegzugai közt repkedni.
Az Manual Combat Extensiont és pár hasonló modot még azért nem tettem bele, mert igazán nem hiányzik még egy pár bug a játékba... -
#1808 Ha mér aktuális számodra.
-
#1807 Mi az hogy mobs meg régi játékosok? Te nem vagy normális. Mi alapján határolod be hogy mobs vagy Te, a menő csávó? Különben is tudod, Te mit jelent a mobs? Eléggé degradáló kifejezés másokra nézve. -
Lysandus #1806 Én ugyan még nem játszom, de azt olvastam, hogy pilótát is fel kell venni hozzá. -
#1805 Reunionban is kellett hozzá szoftver. Egy Mk1-es verzió. Az Mk2 már messzebbről is képes volt hackelni, te, ha jól emlékszem az illegális volt és script kellett hozzá.
Szerintem itt a drón a megoldás. Azzal foglalsz nagy hajót is.