6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
Pares #1924 Na, mostanra eljutottam egy olyan pontig, ahol a bugok miatt nem tudok továbbmenni még a Freeplayben sem. Van 11 millió kreditem, de ha építtetni akarok egy hajót, 0%-on marad az építés, mert nincs elég nyersanyag hozzá. Persze a nyersanyagot szállító teherhajók be vannak bugzódva, mert ott állnak a hajógyár mellett, és nem csinálnak semmit.
Aztán az egyik raid alatt elkaptam két vadászt, tettem beléjük pilótát, de hiába vannak squadban, megjavítani nem tudom őket, mert nem jelennek meg egyik mérnök javítási menüjében. A ráadás, hogy a ship dealerek 0cr-ért vennék meg tőlem...
Így marad a Skunk tuningolása és a következő javításokra várás... -
Pares #1923 Na nem tudok írni rendesen a mobilról... -
Pares #1922 Valamiért nekem eddig ez hiányzott legkevésbé. -
Pares #1921 Erről beszéltem korábban. Van pár opció a sértegetéste, amivel nem érsz el semmit, de ami elé a state, explain, agree, disagree van, azoknál mindegyik ugyan olyan hatással, ha 4-5re csinálod meg a smart talkot. -
#1920 Annyit még érdemes figyelni, hogy az öt egységből - a beszéd hullámok felett ilyen téglalap szerű bizbaszok - mennyi lesz aktív a kattintás után.
Mert lehet, hogy rossz választ (nem az opcionális reakciót) nyomod, de ha jól időzíted a kattintást a hullámoknál, akkor lehet akár 4-5 "lámpás" is a válasz. Van olyan NPC, aki - visszatöltve próbálgattam -, három egymás utáni 5-5-5 lámpás válasznál újabb beszéletési opciókat, vagy még nagyobb engedményeket, egyéb infókat adott, mint mondjuk 3-4 lámpásnál.
Bár csak eleinte érdekes ez az egész, annyira repetitív az a kevés téma ami előjöhet, hogy a végén már csuklóból lehet nyomogatni a válaszokat, és csak a kézügyességen (hullám kattintáson) múlik a siker. -
kisiku #1919 Hát még a célzás hiánya!Nincs target enemy, target friendly, csak a ráfordulás, bal egérgomb... -
Jóózsf István #1918 Azért a radar hiányával csúnyán levágták a fél karomat. -
r4pt0r #1917 A swapot nem ajánlatos kikapcsolni, mert valami úgy van írva hogy használni akarja. SSDre nyugodtan mehet a swap fájl. -
kisiku #1916 Szerintem nem baj az hogy könnyen/könnyebben lehet pénzhez jutni.Én nem ismerem még az űrállomás és a hajók árait, de gondolom nem fogok egyhamar hozzájuk jutni.
Mert mi vitte el az időnk nagy részét az X korábbi részeinél?A SETA-zás, a kidokkol-bedokkol és a lassan jövő pénz.Nem baj az, ha kicsit egyszerűbb.Így dinamikusabb.Egy csomó élvezettől amúgy is megfosztottak minket.
Biztos állítanak valamit majd ezen is, de ha tényleg konzolra tervezték, ott azért egy játékos néhány óra elteltével hozzávágja a kontrollert a tévéjéhez, ha nem jut semmire, azaz nincs sikerélménye.
Nekem hónapokba telt mire csít nélkül vehettem egy hajót az X3-ban.
Az egy dolog, hogy amikor az X-Tended-ről írtam, akkor csíteltem, de azt a leírás miatt kellett, hogy kellő infót tudjak adni mindenkinek. -
kisiku #1915 Látod, ebből látszik,hogy nem volt teszter csapatuk.Legalább a rajongóikat kérték volna fel béta tesztelésre (persze ingyé'). Tehát összerakták, de sem a játékmenetet, sem az AI-t, sem a hardveres részt, semmi nem lett tesztelve vagy csak minimálisan.Most meg kátyúznak, azaz "peccselgetnek".
Egy csomó játéknál van ez a memory leak effekt, meg a "teleszemetelés". Vagy 20 ezer fileból áll és borzalmasan terheli a procit, no meg a vinyót, mire betölti vagy pedig 2-3 óriás file, ami meg akad, lassul, szemetel.
Próbáld meg (ramodtól függően), hogy teljesen kikapcsolod a windows swappelését.Mióta SSD-m és 16 giga ramom van, azóta én a win-nek nem engedek swappelést, meg semmi ilyet.8 giga ramtól már kikapcsolható a swap.
-
Pares #1914 Úgy néz ki (legalább is az Egosoft fórumon azt olvastam), hogy a Shipyard csak akkor kezdi a hajóépítést, ha rendelkezésre áll elegendő nyersanyag. Ha nem, akkor 0%-on lesz addig, amíg a kereskedők nem töltik fel, ami logikus is, csak a bugok miatt erre egyelőre jó eséllyel nem kerül sor egyhamar. -
Pares #1913 Egyébként gondoltam én is, hogy valami memory leak féleség lesz a dologban, mert az előző részek szinte mindegyikénél ugyan ez volt a kezdetekkor a baj. -
Pares #1912 Minden minimumra van állítva -
Pares #1911 [spoiler]
Albion/Ascendancy/Shady Vault-ban van egy Capital Shipyard
Albion/Inner World/Cuspif Splint-ben van egy egy Civ Ship Dockyard
Galaxis térkép.
[spoiler]
A többit fedezd fel magad! :) -
#1910 o* xd -
#1909 A memóry leak valós sajna, gondolom kell pár patch mire kijavítják. Az akadás is létezik, próbálj a maximum távolságokkal játszani (grafikai beállítások) segítenek azt hiszem -
Pares #1908 Perszehogy, ha rányomtál az INSULT-ra, akkor ne csodálkozz! -
Pares #1907 Na azért 15 perc alatt megnézem azt... -
Pares #1906 Big Empty? Ott tényleg össze lehet szedni 2-3 óra alatt 5+ milliót is, tömve van loottal. Egyébként hallottál az X3AP tőzsdéjéről? Annál nincs nagyobb pénzgenerátor. -
Pares #1905 Csak egy kis anomália volt, újraindítottam a játékot, és ment, úgy ahogy kell. A másik dolog, nem tudom, hogy tapasztalt-e ilyet valaki, de egy bizonyos idő után mintha elkezdene belassulni a játék. Újraindítom a játékot és utána megint rendesen megy. Mintha a játékidővel arányosan folyamatosan "szemetelődne" tele a ram vagy nem tudom mi. Meg olyan is elő szokott fordulni, hogy betöltöm a játékot, szépen megy a szokásos 25-30 fps-el, aztán egyszer csak lecsökken a 2-3 fps-re, és addig úgy is marad, míg át nem megyek egy másik zónába, és ott egy csettintésre megjavul... -
#1904 A long range scannerrel egy 15 perces kör alatt kb 2 milliót szedek össze, szóval elég OP szvsz. ^^ -
#1903 A campaign-ből ott lett elegem, amikor az egész 80%-nál jöttem rá, hoyg van olyan hogy bugos lesz a kísérőhajód (és nem sztori szerint tűnik el), és később kell. Mire erre rájöttem fényévekkel voltam a mentéssel onnan.
A free részből meg ott, hogy amikor megvettem a mining TX hajót röpke 5 millából, és mondtam neki hogy jöjjön bányászni hozzám, 50 perc alatt nem jutott közelebb hozzám 20km-nél. Ja de igen 1x 5km-re, de egyből elugrott xd. Sorolhatnék még pár ilyet, de ez rohadt lehangoló. Az elején túl könnyű pénzhez jutni szerintem, 3-4 óra munkával simán megvan a 10 milla. X3-ban azért wegy capital ship-et nulláról nem ennyi idő összehozni :DDD
De mindegy nem szidom, csak ilyenekbe ne fussatok bele.
-
kisiku #1902 Igen, meglehetősen érdekes ez a small talk, még nem teljesen vágom én sem hogy mi mitől függ, de hát tréd-fájt-bild-szink, ez esetben szinkelnünk/szinkingelnünk (hunglish) kell. -
#1901 Nem csak a stílust, hanem magát a reakciót, hogy miket mond az npc, hogyan reagál. (nyelvtudás nem árt ennél a résznél) Ha pl valamire panaszkodik előzetesen, akkor hiába nyomsz jókor a small talkban, ha utána azt a valamit elkezded védeni/dícsérni, akkor sanszos, hogy elhajt a picsába valami ürüggyel :) -
kisiku #1900 Jaaa, erről beszéltek, igen ez nem hardver függő.Nekem egy állomáson jött elő ez a szaggatás beszéd közben, majd abbahagyta.Biztos hogy bug, de majd szép lassan javítják gondolom.
Én még mindig azt keresem, hol vehetek hajót, legalább az árakat hadd nézzem meg, még akkor is ha tudom, hogy nem úgy megy a hajóépítés, mint az X3-ban.Kell valami contruction ship, meg drone is asszem...vagy az már az állomásépítés?
Nem tudjátok, hol lehet hajót venni?Valahogy nehezen állok át még erre az új navigációra.
Köszönöm. -
Phoenix force #1899 i5-4670 GTX660, szóval nem vagy egyedül. :)
Nálam egyáltalán nem szaggat(ot). Kivéve, néhány patch óta, amikor néha fél percen keresztül 4-5 FPSt produkál. De az egyértelműen bug. -
Phoenix force #1898 A smalltalk-nál az sem mindegy, hogy mit mondasz neki. Nekem voltak olyan interakcióim, amiket hiába teljesítettem 5ösre, elküldött a búsba. Tehát célszerű a stílust is figyelni a választáskor. -
tomonor #1897 Neeem, olyat nem tennék. Csak nekem annó, amikor AMD/ATI kombóm volt, szinte naponta adott kékhalált meg egyéb kompatibilitási problémák adódtak állandóan. Ez még a Windows Millenium fénykorában volt, de azóta sem mertem AMD-vel kezdeni. Megpecsételte a reputációját abban a pár évben. -
#1896 Aha, akkor elmenthettem volna, mielőtt kiléptem. No mindegy. Szóval a lényeg, hogy zöld legyen.
Viszont akkor most esett le, hogy az elfoglalt hajót hívhatták Albion Heart-nak vagy minek, ahova dokkolnom kellett volna. Mert a visszaszámlálás után eltűnt. A poén, hogy be is dokkoltam, aztán ki, mert még mindig azt akarta, hogy dokkoljak. Vagy nemtom.
Viszont, ha kilőttem a hajtóművet és a jump drive-ot, akkor hogy tűnt el?
(Vajon hány Corsarius volt?) -
kdezso30 #1895 Hajófoglalás után egyébként mehetsz "gyalog" is az albioni büdös borzzal, nem kötelező bedokkolni,mert a célszektor elérhető sztrádán is. -
kisiku #1894 Szóval nem szaggat :)
-
#1893 Nohát.
Hajófoglalás: a jó !+%/!+!%/+"/%+!="+!%át.
Foglaljál úgy hajót, hogy közben folyamat támadnak köcsög drónokkal. Ha meg épp nem azok jönnek, akkor hajók.
És még a tetü hang is elcsesződött (hardware hiba, nem bug - elméletileg).
Amúgy a hajó zöldre váltott független attól, hogy mit lőttem szét és mit nem. A jump drive és a hajtómű szétlövése után jöttek a Marine-k. Majd ezt követően lett zöld - valamikor.
Aztán le kellett volna szállnom valahova időre, de már nem volt hang és csak az ellent lőttem és.....
Majd holnap folyt.köv. Illetve vissza a hajófoglalásra megint. -
Although #1892 Szóval... -
Although #1891 Gratula hozzá :)
Szerény matek tudásom szerint, a 2.0 mint patch megjelenésig jegeljem a játékot :)
-
#1890 Ó, én ezt mát jeleztem korábban is.
Max abban bízom, hogy minden gonosz nagyvállalatnak van egy feje, aki lényegében A Gonosz. Így, ha a sztori végén őt lelövöm, akkor esetleg 0-ra visszaáll a repu. A pozitívban nem is gondolkodom...
Hisz a többi alkalmazott csak eltűri a rossz dolgokat, mert mégsem akarnak ilyen ellenséget maguknak.
De a sztori vége még messze van szerintem. -
kisiku #1889 Szakítottam az nvidia-val évekkel ezezlőtt, mert rohadt drága és ma már az amd-k is ugyanolyan jók vagy jobbak, de nem offtopic-ozok, arra ott van az amd-nvidia veszekedős topic
Az Intel viszont még mindig az Isten nálam, na, tényleg elég viku, mert Tomonor kitilt a fórumból :)) -
kisiku #1888 1 éve filóztam rajta.Mikor megtudtam, hogy szeretett játékom új résszel bővül, spóroltam...
Tényleg nem volt olcsó (81k az iponnál), de remélem, hogy pár évig nem kell hozzányúlnom.
No, viszont sajnálattal látom, hogy nincs meg a szép teherhajóm :( fene egye meg...ilyen kretén sztorit.Remélem ez nem spoiler, ha igen, akkor szorri. -
tomonor #1887 Mi van, itt mindenki AMD-s, csak én vagyok Intel-Nvidia párti?? -
#1886 Húha, ez egy 260 euros kártya. És akkor még egy nagyobb táp is kellene a gépembe. -
kisiku #1885 Nem tudom, kábé fél órája raktam bele egy R9 280X-et és nem szaggat, minden beállítás fullon...pedig a procim csak egy I5-750.
Előtte szaggatott a HD4890-en :)