X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, én meg pont nem vagyok egy nagy Steam fan 😛

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

1. Bár igazad lenne...és tényleg kiszedték. Mondjuk ha a game jó lesz -játékmenetre értem-, akkor túl fogom tenni magam rajta.

2. Robbanásokban nem értek egyet, de ezen sem fogunk összeveszni. Lehet látványos és grandiózus egy robbanás análkül is, hogy stroboszkópot csinál a képernyõbõl. Sõt, igazából így pont, hogy nem látszik semmi a full fehérségen kívül. Bántó a szemnek.

3. Belsõ átjárhatóság így is nagy dobás, nyilván nem várhatunk RPG szintû interakciót, vagy FPS szintû akciót. Azért ez még így is rendkívül megdobja a hangulatot. A másik, hogy a moddolás lehetõsége benne van a dologban, és ez óriási elõny. Különösen, ha bevezetik a Steam workshop-ba, és nem kell ilyen-olyan plugin managgerekkel szenvedni végre.
Mondjuk kezdetnek nem rossz. Arról viszont ne feledkezzünk meg, hogy a Star Citizen alapjába véve tartalmazza majd ezeket a dolgokat, és az ráadásul egy MMO is egyben.

Engem szerintem az fog nagyon zavarni, hogy berakták ezt a körberohangálós feature-t, viszont nem lesz teljesen kihasználva. Eddig annyit tudunk, hogy az állomásokon személyesen kellesz beszélni a személyzettel, és szerintem ennyivel ki is merül az egész.

Én bárokat, klubbokat, tõzsdét, aktív fegyveres megszállást, fegyveres inváziót, veszélyt, alvókapszulákat, Doom 3-as féle funkció terminálokat várnék tõle. A sanda gyanúm viszont az, hogy minderre nem volt idejük/pénzük, és legjobb esetben is csak egy kiegben/új játékban fogjuk viszont látni eme fícsûröket.

1. Ha cel shading mellett döntenek, az általában mûvészi irányzat, a játék fejleszõinek artista osztaga határozza meg a lépéseket a külcsínben. Viszont. Egy megvastagított körvonal nem azt jelenti, hogy az egész játék cel shader-rel van körbe vonva. http://en.wikipedia.org/wiki/Cel_shading

A másik dolog pedig az, hogy HD-ben is végig néztem a videókat, és nem, nem láttam visszafogott cel shaderre emlékeztetõ grafikát benne. A teaser trailerbe legalábbis még szembetûnõbb volt, ám szerintem itt most tévedsz, mert teljesen kivonhatták belõle.

2. A robbanásoknak olyannak kell lenni... Fényesnek. Erõteljesnek.

Na, hát ettõl leesett az állam egy percre. Persze a játék mûködését, kereskedelmi rendszert, AI intelligenciát, a TC gyengéinek javítását (pl. map, complex építés stb.) nem tudjuk még, ami a videókból igazából látható, az a grafikai megoldás. Csodásan szép a játék, persze ez nyilván szubjektív véleményem. Két dolog zavar csak. Az egyik, hogy mégis rátették a cell shadert, amitõl rajzos lesz az egész, nekem nem illik a játékba, továbbra is ezt gondolom nem való egy ûr-szimulátorba. A másik, néhány robbanás effekt. Nem tudom minek kell erõltetni ezt a teljes képernyõ kifehéredik baromságot? komolyan mondom, epilepsziás rohamot kapok tõle. Nagyon zavaró. Kár ezért a kettõért, de ezt leszámítva tényleg csodásan néz ki. Reméljük, a játékmenet is lesz ennyire jó.
Biztos lesz majd patch vagy mod, ami lehetõvé teszi majd. A helyzet az, hogy az Egosoft egyszerûen nem akarta azt hogy a játékos direkt irányíthassa a hajót, mert gyakorlatilag nem is a kapitány irányítja, hanem a kormányos.

Huhh most megnézve ezt a 2 videót, nem is tudom mit mondjak mer van jó néhány pozitívum viszont vannak dolgok amik el lettek rontva legalábbis részemrõl (túl nagy komplexumok, túl sok köd, elnagyolt hátterek ..)
de ami igen tetszett az az hogy ha jól néztem akkor a hajók egyes elemeit ki lehet lõni így harcképtelenné is lehet tenni, meg a másik a drón ill. rakéta irányítás.
de majd kiderül és remélem többet nem csúszik már.
Azért ne essünk át a másik oldalra. Még mindig hiányolom a capital hajók kézi vezetését. Sajnos ezért visszalépés ez a program a számomra, de nem csak engem zavar, a kommentek alapján.

<#wow1>

Nem tudom, hogy készült-e valaha olyan ûrszimulátoros játék, ahol ilyen szinten be lehet járni az ûrhajókat, ûrállomásokat... Ha tényleg olyan lesz, mint ahogy az a videókban látszik (és miért ne lenne olyan, ingame mind), akkor ez még a Star Citizent is lepipálja nálam.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Kedves szkeptikusaim, mégis csak jó játék lesz ez. 😄

Továbbá, ha nincs ellenetekre, itt is jelentkeznék a topik moderálására.
Referencia

Gamescomon elvileg már lehet is vele játszani. Remélem majd lesznek videók. 😄

Azt a hínnye! Bejárható ûrhajó és ûrállomás! Marha jól néz ki! Kell!!!

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Egész pontosan? A születésnapom 😄

vagy akkor fognak kiírni egy új dátumot 😄

Szerintem meg akkor fog rendesen menni a videó az oldalon. Vagy feltesznek egy másikat.

megjelenik valszeg

ha jó lesz star citizenig kihúzzuk vele 😛

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Caliph
2013. 11. 15.

valami lesz ekkor😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

egosoft féle április elsejei tréfa lehet.. csak kár nem április elseje van <#vigyor>

Caliph
hmm

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Egyetértek, hogy a belsõ terek nem élvez prioritást, ugyanakkor óriásit dobna a játék hangulatán, ha idõnként "kimozdulhatnánk" az ûrszekünkbõl.

Fórumbe olvasgattam és találtam ezt:
Limit Theory

Egy fiatal srác csinálja és NAGYON ígéretesnek tûnik. Kíváncsi vagyok mi lesz belõle...

Mondjuk nem is értem miért erõltetik a deep silverrel a dolgot a Steam Greenlight és Kickstarter óta. Talán valami licensz is hozzáfûzi az X szériát a deep silverhez.

Én is valami karácsony környékére asszociálok, hacsak nem a deep silver már nagyon sürgeti õket.

Úgy igazából, hogy lesz e belsõ tér az annyira nem izgat mer max párszor körbenézek vagy valami, de nem ot fogom tölteni az idõmet, hanem inkább abban reménykedem az egész játék kapcsán hogy 1 jól irányítható rendszere lesz és sok olyan ujdonság lesz ami hasznos lesz, jah és a másik hogy legyen 1 normális belsõ nézet is ahol nem takarja el a mûszerfal a fél képernyõt, az irányítási rendszernél meg lesz mód az x3 reunion hoz hasonlóra különben a csatákat könnyen tönkre vághatják részemrõl.

a megjelenését illetõen meg eléggé kétesnek tartom hogy kijön idén, de talán karácsonyig kidobják, vagy legalább halad annyit az egész addig hogy tudjuk hogy már a végén vannak.
Lesz belsõ tér.

Egyik kolléga írta itt korábban, hogy a belõs terekhez -ha lesznek egyáltalán-, illetve a megújult, remélhetõleg már nem excel táblázathoz hasonlító GUI-hoz még hozzá sem kezdtek. Bár nem tudom, hogy az infó honnan származik -feltételezem, hogy az ego fórumból-, de ha ez igaz, akkor nem lesznek készen idén. A másik lehetõség, hogy se belsõ terek, se új GUI nem lesz, csak egy átalakított játékmenet, turbózott grafikával, de alapvetõen azonos, un. "leszállok az állomáson és mazsolûzok az excelben-, típusú megoldás. Azt viszont továbbra sem értem, miért nincs semmi infó. Minden Kickstarteres projecnél, szinte hetente vannak új képek, jelentések, videók, interjúk, developer naplók stb...Itt meg gyakorlatilag csak néhány ködös infó morzsa, amibõl kvázi fogalmunk nincs, milyen lesz a játék...Ahogy olvastam az ego fórumot, ezt a kérdést elég sokan felvetették már...
Arra már most mernék fogadni, hogy nem 1.0 verzió számú lesz a megjelenéskor...

Jakuza1
Varhatoan megjelenik ? 😛
Micsoda egy kreten bejelentes. Ez annyira konkret, hogy semennyire.
Nem is valoszinu ezekutan, hogy barmi is lesz belole iden. Vagy ugy mint X2, hogy felig kesz allapotban adtak ki.

Én is abban reménykedem, hogy ha ennyi idõ után ki merik jelenteni, hogy még ebben az évben megjelenik, akkor van is mögötte valami, nem csak üres szavak.

Bízom benne, hogy nem követik el ismét azt a hibát, amit a 2011-es megjelenés kapcsán. Ha nem akarnak újabb népharagot, akkor legkésõbb õsszel megjelentetik. Egyéb esetben, jobb lett volna, ha nem tesznek semmiféle bejelentést. Én bízom benne, hogy õsszel kijön...
Szóval "expected" (tehát várhatóan) idén jön ki. December 31? Lesz abból még 2014 nyár is...

A hangzatos szöveget már láttuk párszor, de nagyon kíváncsi leszek, mit nyújt a játék valójában. DarkSar One-osították, ez kiderül az egyébként kissé butácska, Hollywood stí1usú szövegbõl (pl. "az Univerzum sorsa a játékos kezében van"...ehh....)...Remélem csak a PR-os emberke ilyen gyenge...szeretném, ha a játék láttán majd leesne az állam...
EGOSOFT AND DEEP SILVER ANNOUNCE X REBIRTH
X Rebirth for PC is expected to be released in 2013.

http://www.egosoft.com/games/x_rebirth/info_en.php
Nehezen lehet mutatni valamit arról, amibe feltehetõen még bele se kezdtek.

Itt tartanak? Ha még csak most kísérletezgetnek a shaderekkel, akkor ebbõl reálisan 2050-re lesz game. A rajzfilmes -akár csak beütés szintjén is- grafika a játék teljes bukását jelentené! Az ilyen típusú rétegjátékoknak megvan a maga játékosi köre, ezeknek nem lehet letolni a torkán egy ilyen hülyeséget. Ez nem egy buta FPS. Ha ilyen gyerekes, rajzos, színes csicsás lesz a grafika, akkor a maradék rajongói réteg javarészének is búcsút mondhatnak. Nem is értem...
Ezen felül, jó lenne már vidt látni a belsõ nézetekrõl, mert most az érdekes, hogy van egy új állomás, de ettõl a játék még ugyanaz. Fõként az újítások érdekelnének, pl. hajó belsõ fedélzet, állomások belsõ fedélzete stb...
yesname
Az a videó csupán koncepció. Jó hogy azt nem dolgozzák ki úgy, ahogy majd ki fog nézni. Semmiféle cell shaded nem lesz.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Az a cell shading dolog szerintem még nem tuti, lehet hogy csak kisérleteznek vele. Mindenesetre érdekes lenne rajzfilmszerû grafikában látni az X-et, esetleg manga szerû ember anatómiával ötvözve.

Ezzel egyáltalán nem értek egyet. A Borderlandsot nem a grafika tette humorossá. Mellesleg a Rebirth grafikája messze nem kapott olyan mértékû cell shadinget, mint a Borderlands.

No álljunk meg egy pillanatra!
A Border egy vicc. Annak is készült. Az X... meg (ha nem is véresen komoly), de mindenképp más liga!
Ezt azért tartsuk szem elõtt!
Nekem tetszik. És tomonornak igaza van. Cell shader beütése van a grafikának, ami nekem már a Borderlandsban is nagyon tetszett.

Jakuza1
Borzasztoan csicsas fos. Minek kellenek ezek a glowing szinek ?

Nekem meg úgy tûnik a dolog, hogy egy érdekes shader-t fognak használni a játékba, valami olyasmit, melyet a Firefall/Borderlands is használ (rajzolt textúrák, vastag körvonal).

hát igen a kéket 1 kissé túlzásba vitte, bár az hogy ilyen világos az csak annyiban zavar, hogy sok már ûrhajós talaj felett repkedõs piff puff játékra hasonlít tõle, de legalább 1 kicsit változatosabbak a környezetek, és szerintem azér nem lehet mindenhol komor hangulat. Nem mondom hogy ilyenek legyenek a szektorok de 1-2 elfér.
Remélem nem lesz ilyen világos az egész játék, bár gondolom ez csak a bolygó miatt van, de remélem lesz sötétebb szektor is. Aki meg ezt a kék/lila állomást kitalálta, inkább nem is mondok semmit. 😄

Szines.
Nahh újabb videót dobott ki az egosoft
bár ahogy elnéztem eléggé kidolgozatlanok voltak egyes pontok az épületen még, inkább olyan leegyszerûsített volt.
viszont a háttere elégé nagy újdonság volt
Apropó, megtaláltam a Gamesconon bemutatott alpha demót HD-ben 😄

Hát öööh, az egosoft mindig is túl nagyot akart alkotni, elég ha rá nézünk a korábbi X-ekre - hatásos, de egy bizonyos ponttól már kezd pontatlan lenni, itt-ott érezni a félkész munka szagát, vagy az idõ/pénzhiány miatt félbehagyott és lecsapott hajódesignokat.

A jó hír az, hogy ezzel a játékkal teljesen átszablyák, sõt, új rendszert terveznek a régi, X-BtF-bõl átklónozott rendszerhez képest. A rossz hír az, hogy ez beláthatatlanul pénz és idõigényes, amelyet az Egosoft is sejtett, ezért sem akartak elõször X brand játékot kiadni a kezükbõl, csakhogy megcsapta õket a Deep Silver sürgetése, és összedobtak valami demóféleséget a 2011-es Gamescon-ra, mely lényegében csak szemfégyvesztés volt, de már az X nevét hordozta. Talán ezért is nevezik Rebirth-nek, lefogadom, hogy ez eredetileg csak a játék kódneve lett volna.