X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért a villanszámlát néha be lehetne fizetni. 😛

Úgy néz ki, túl nagy fába vágták a fejszéjüket. Remélem összességében is lesz olyan jó, mint az apró részletek, amiket eddig láthattunk.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Jól látom a videó elején ez csücsül az asztalon:

<#wow1><#eljen><#taps>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Amaro
Ebben a videóban többek között néhány elszólásból az is kiderül, hogy miért haladnak ilyen lassan. Rájuk férne egy jó designer, aki összefogja a dolgokat. Kár, hogy Chris Roberts foglalt. Illetve dehogy kár 😉 No mindegy, nem igaz, hogy nem találnak a fatherlandon valakit, aki átlátná egyben az egészet, és megszüntetné a dupla-tripla melót...

Az jó, addigra már kész lesz az elsõ ugrókapu a marsra.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

<#banplz>

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

2050 körül saccolom
_Elméletileg_ebben az évben valamikor, de szerintem csak jövõre.

Lehet már tudni, hogy mikor jelenik meg az X Rebirth?
Igen, a modulos építés jó ötlet. Sose értettem, minek ez a csõrendszerû megoldás. Reméljük a legjobbakat.
Épp most próbáltam egy szépen kinézõ komplexumot építeni (AP alap játék + bonus pack). Hát mit ne mondjak, kb. hányingerem lett az eredménytõl. Én is remélem, hogy valami kompakt, sokkal egyszerûbb és letisztultabb módon lesz a gyár és komplexum építés megoldva. Igazából meg lehetne úgy is oldani, hogy lenne egy alap állomás, ami nem tartalmazna gyárakat, csak dokkolni lehetne hozzá, és amihez a gyárakat kiegészítõ modulként lehetne hozzá építeni. Így nem kéne az összekapcsoló spagetti tésztákkal bajgolódni...

A bejárható hajó tényleg jó ötlet. Az OFF "Mass Effect" játékban is nagyon hangulatos volt a bejárható fedélzet (más kérdés, hogy ott a lineáris történetvezetés miatt csak korlátozott ideig néztük, de kérdés, hogy egy alapvetõen sandbox game esetén mikortól válik unalmassá a hatvannyolcezredszerre is ugyanolyan kapitányi híd pl.). Ennek viszont nincs köze a cockpit-hez, amit ha nem lehet majd átváltani sima HUD nézetre, akkor az nem más mint amatõr megoldás a fejlesztõktõl, mert egyébként ennek megvalósítása semeddig nem tartana. Nem baj, majd a MODderek megoldják...
A parancs alapú csata akár jó is lehet, ha jól oldják meg. Nekem személy szerint az ilyen téren szinte egyedüli STBC nem tetszett, de nyilván ízlés dolga. Nem zárom ki annak lehetõségét, hogy brutálisan jó lesz. Csak mostanában annyi nagy múltú játékot rontottak el miközben forradalmi megoldásokról beszéltek, hogy már kissé szkeptikus lettem (lásd: Simcity, Flight Simulator, X-com, Jagged Alliance stb...).
Nemt udom lesz-e komplex építés, de ha igen, akkor remélem azt is átdolgozzák mert számomra pedig az volt teljes káosz a korábbi X-ekben.
Szerintem az X3-as koporsóhajóknál rosszabb nincs. M6-tól felfele a hajóknak semmi hangulata nincs. 2 kilométeres hajókat irányíthatunk, de egyáltalán nem olyan érzés, mint amilyennek lennie kéne. Koporsó hangulat, csend, nincs híd, nincsen személyzet, nincs semmi, csak a külsõ modell, és annyi. Alsóbb kategóriákban is hasonló a helyzet, de ott legalább egyszemélyesek a gépek. Ez az egyik legsiralmasabb része az X szériának, és amint láthatjuk, erre õk is rájöttek. Én személy szerint nagyon örülök, hogy végre egy kis realizmust vittek a dolgokba a pilótafülkével, bejárható hajóval. Nekem az is jobban tetszik, hogy nem személyesen irányítjuk majd a nagyobb hajókat. Egy igazi kapitány parancsokat ad, a személyzet irányít. Na épp ez az, ami eddig minden X-bõl egy-az-egyben hiányzott.

Titan
Azért gondolom lesz egy taktikai kép, amin szépen le lehet vezényelni egy csatát és lehet látni minden fontos dolgot amire szükség van...
De ha jól emlékszem, akkor be lehet majd pattani egy drónba és árkád jeleggel pijú-pijúzni is..

Hát ööh, azt mondták, hogy a kapitális hajókat nem lehetlesz direktbe irányítani. Így vagy úgy lesz ahogy most mondtam, vagy még úgy se.

Ne adja az ég. Ott az egész csata abból állt, hogy egy excel-re hajazó menüben kattintgattunk össze-vissza, miközben a teljes képernyõ kb. 20%-ka volt az un. "ablak". Ebbõl tudhattuk, hogy nem csak egy szöveges kalandjátékról van szó, hanem egy hajóban ülünk, és valami történik is kint. 2óra küzdelem után töröltem a gépemrõl azt a játékot.
Ok, az egyetlen nagy hajóval nem fogunk csatázni, vagyis nem úgy mint eddig, de attól még szeretnék kilátni az ablakon. Az, hogy a képernyõ 60%-ka egy állandó kvázi statikus kép ami kitakar mindent, és csak a maradékon látszik az ûr egy apró szeglete, nem igazán segíti elõ a csata levezénylését. Még úgy sem, hogy csak parancsolgatok és nem vezetem a hajót. Attól még látni kéne mi történik odakint. Szép a cockpit egyébként azzal nincs baj, az elsõ 1 órában még érdekes is lesz, de késõbb unalmassá válihat.
Ki tudja, minden esetre a videón kicsit akad a kép...Pedig van egy olyan érzésem, hogy nem egy alsó kat. gépen tolja.
De az is igaz, hogy ez még csak valami pre-pre-pre-pre-alfa. A végleges 2055 környékén várható.
Nem.

STBC-s. Érdemes végignézni, nagyszerû játék volt annó. Azóta sem találkoztam hasonlóval.

Caliph
olyasni mint az x3ban volt? mert nekem kb ott ment el a kedvem az egésztõl hogy összekuporgattam egy capital titanra a dolgokat és mentem vele egy kört😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

sztem nem, vagyis a videóból nem az jött le, a STBC jóval korlátoltabb

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Inkább Star Trek - Bridge Commanderes lesz.

Caliph
a capital hajók irányítására sztem a nexus jupiter incident féleség lenne a legjobb

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Az rendben hogy változnak az idõk. Lásd Windows 8 start menü és asztal gyomlálás. Viszont ha nem hagynak választási lehetõséget, azon fogják kapni magukat, hogy megfog látszani az eladásokon, már ha rossz az irány. És amit láttam, és tudok nekem már az elejétõl rezeg a léc. A capital hajók közvetlen irányítási lehetõséget nem fogom megbocsátani, jön még 1-2 negatív dolog aztán nézhetek más játék után.

Persze a moderek még tudnak változtatni a dolgokon, ha úgy csinálják meg.

Majd kiderül.

Titan
"...a hajó(k) belseje teljesen ki lesz dolgozva és interaktív lesz."

ÚGY LEGYEN!<#eljen>

Nem hiszem, hogy lesznek Terran szektorok. Az univerzum kapujai a terránokét beleértve lekapcsolódtak, és most próbálják õket visszakapcsolgatni Albiontól.

Különálló HUD a cockpittól nagy valószínûséggel nem lesz. Annó az X3-ba azért nem raktak cockpitot az X2-höz képest, mert "lényegében mindent a HUD-ra festettek". Ez most változik.

Csak kizárólag HUDot akkor kapunk majd, ha majd a különálló drone-okban ülünk, bár ott meg szerintem csakis HUD lesz.

Az a gond, hogy ti még mindig úgy képzelitek el a játékot, mint a régi jól bevált X3-at. Ám az a helyzet, hogy változtak az idõk - a hajó(k) belseje teljesen ki lesz dolgozva és interaktív lesz.

Vajon most akkor a ki-be rakodás idõbe is kerül?
Mit fognak szólni ehhez a processzoraink?
Ha az AP-bõl indulok ki, ahol nem merek berepülni a Terran szektorokba ahol komplexem is van, mert azonnal letérdel a gép...

Tudunk valamit egyáltalán a Rebirth motorjáról? (Lehet, hogy azt reszelik ennyi ideig, mert sehogy sem akarja kiadni?)
Én úgy tudom, hogy azok az in-game részletek, amiket ezekben a videókban látunk, az a játék egy spéci dev változata, szóval az effektek, grafika, meg kitudja még mi más, gondolom teljesen más/jobb lesz a nekünk szánt végsõ változatban.

Ebben a videóban amit láttam az 1 kicsit csalódás volt nekem.
elvesztette az a komorabb hangulatát, az árucsere is lassú lett, meg ez a nézet ááá, bár szerintem gond nélkül lehet majd váltogatni

Meg 1 kérdés szerintetek az állomáson lévõ különbözõ jelölések mik lehettek ? pl: elektromos jel, koktélos pohár meg a többi
mer sajna nem tudok angolul annyira mind szeretnék így csak a videót néztem de nem értettem sokat
és még valami, nem igazán látok forgalmat az állomás körül. A 2 évvel ezelõtti videóban tele volt élettel az állomás környéke, itt meg szinte semmi. A kirakodáson kívül alig látni jérmûveket.
Csatlakozom azokhoz, akik kikapcsolhatóvá tennék a cockpit-et. Szinte semmit nem lehet látni a mûszerfaltól, különösen, amikor rácsatlakozott arra a teherhajóra vagy mire...A képernyõ 60%-ka takarásban volt, ez így gáz. Ha mást nem, valami MOD-al biztosn ki lehet majd irtani. Ezt még a legkomolyabb szimulátorokban is így csinálják, mindig van egy cockpit nézet, és van egy normál HUD nézet. Amatõr lenne, ha kényszerítenék a játékosokat a cockpit-re. Garfika nagyon szép, bár kicsit nekem túl színes és giccses -az eltúlzott nebulákat a háttérben remélem nem veszik át a sok tucat lövöldébõl, amiket 8éveseknek készítenek-. Az X3 komorabb világa így elsõ blikkre engem sokkal jobban megfogott. De nyilván látni kell majd éléõben is, mert lehet, hogy le fog esni az állam.
Na végre valami újdonság! Nekem tetszik amit látok, örülök, hogy az útvonaltervezést is átdolgozták, bár majd meglátjuk hogyan mûködik valójában. A X3-akban az egyik legidegesítõbb dolog számomra pont az autopilot útvonaltervezése volt, még szerencse, hogy oos másképp viselkedik...

A Darkstar one-be volt ilyesmi, de hidd el, az egész nem befolyásolt sokat. Csak egy egyszerû animáció volt.

Hát kinek a papné, bár nem hiszem, hogy ezúttal deaktiválható lesz.

Kicsit csalódtam ebbe az új videóban. Nagyjából ugyanezt a hangulatot meg lehetett csinálni TC-ben, a TL-bõl freight drone-okkal kirakodni+ feltenni egy cocpit modot. Hozzáadott a hangulathoz nagyon.

Azt hittem majd valami karmok megragadják a konténereket, felpakolják a drone-okra, az állomásba bedokkolva pedig lekapják róluk és megy minden a gyártósorra. De ugyanaz a módszer, elindulnak felpakolva, varázslatos módon megfordulnak pillanatok alatt és már ugyanonnan jönnek is vissza.

De legalább van valami 😊

Ez az elõre betáplált útvonal meg addig lesz érdekes amíg nem lsezünk ütközõpályán.

Én meg abban reménykedek, hogy kikapcsolható lesz. Szeretem magam elõtt látni a teret!
Vagy, tegyenek egy monitort rá, amin keresztül ipari kamerák segítségével kémlelhetem a környezetem!
Nekem az tetszik a legjobban, hogy visszatér az X2 hangulatvilága. Mûszerfal... Óriási állomások... Árnyékok!

Amaro
Új youtube videó, érdekes az a kirakodási folyamat 😉 Az arányok viszont végre rendesen látszanak, az állomás hatalmas, a freighter nemkülönben, egész jó a cockpit. Jöhetne már, nyári zivatarok alatt pont jó lenne repkedni...

Hát ööö, nem tudom. Rendelsz? 😛

Hát persze. Ez tuti hogy így van. 😄

Caliph
remélhetõleg akkorát újítanak hogy nem akarják idõ elõtt lelõni nehogy vmi nagyobb létszámú vagy költségvetésû csapat beelõzze õket😄

Amaro
Igen, ez a Rebirth topikja, ami napokon belül második születésnapját ünnepli - tényleg: Tomonor, lesz torta? - de nem tudunk többet, mint két éve. Ez pedig csúnya szégyenfolt az Egosoft arculatán.

Az EGO a Deepsilverrel karöltve gondoskodik róla -pontosabbn éppen, hogy nem gondoskodik semmirõl-, hogy hírek és ON téma nélkül maradjunk. MIlyen jó is lenne kitárgyalni a fícsöröket, vagy legalább 1-1 új videót, képeket, akármit. De csak a nagy nulla van 1,5éve.
Ám ha lehet hanyagoljuk a Star Citizent ebbõl a topikból - ez még mindig a Rebirth topikja 😊

Az a fõ, hogy a realisztikusság ILLÚZIÓJÁT jól adja át! Nem magát a színtiszta realisztikusságot kell erõltetni, mert az egy játékban a játékélmény rovására mehet. És ebben szerintem nagyon jónak ígérkezik a Squadron 42. Sajnos a Rebirthrõl még nem láttam hasonló bemutató videókat, de gondolom azért az X3 szérián valamivel túlnõttek õk is, és lesz mit mutatni az új részben, nem pedig egy DNF 2.0 lesz.

az a gond, hogy ha ezek az ûrszimulátorok valósághûen ábrázolnák az ûrt, rettenetesen unalmas lenne a játék. Ezért is mondják, hogy az X3-as széria inkább a víz alatt játszódott mint az ûrben.

Caliph
értem én hogy realisztikusság,meg azt is hogy nincs terraformálás,/ugrokapu meg hatalmas ûrhajók,de a fizikát már ismerjük 😄

Hogyan beszélhetnénk realisztikusságról, amikor jelenlegi technikánk meg sem közelíti a játékban levõt! Érdekes lenne hordozó rakétás ûrhajókkal nyomni <#mf1>
Nincs is jelentõsége...
Nem tudom mirõl beszéltek, mert ami videót én néztem, ott semmiféle fékszárny, csak rakéták voltak. De mutassátok meg a videót, amin mozgó fékszárnyak vannak, és elhiszem. Különben meg úgy beszéltek, mintha az X3 olyan nem tudom milyen realisztikus lenne...