6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • szilac
    A DeVries/Glarin Truth/Darned Hot Air rendszerben is van hajókereskedő.
    Itt a térkép.
    Az Omicron Lyrae-ben még nem kerestem, mert még csak most értem oda, de szerintem ott is lesz.
  • Jóózsf István #2003
    Olvasgattam én is megoldásokat még a 300 ételhez. A legszebb, hogy az egész világmindenségben csak egy szektorban lehet hajó kereskedőt találni, természetesen a PMC tulajdonában lévő nagy hajó gyárban akivel -24-es viszonyban vagyok!
    Köszönjük Emese!
    Elméletileg négy jármű boldog tulajdonosa vagyok, amiből hárommal nem tudok mit kezdeni. Kérem vissza a régi menüt, a konzolosokra meg hűljön rá a bőr!
  • dimre
    Hajójavítás után az engineer simán megmutatta skilljeit.
    Amiért ilyen kedves volt felvettem, potom 19k-ért.

• kisiku
    Képzeld működik, megtankolnak.Csak az a gáz hogy plutarch szektorban vannak, így lövik őket, de majd valahogy átcsalom a hajóimat Devries-be és ott töltöm meg őket.
    Nem ad visszaigazolást, meg semmit sem ha tölt, megtankolt, stb, egyszerűen csak látszik.
    Eléggé el vannak dugva a hajó parancsok, meg kevés is és szét van komplikálva.
  • dimre
    Végre van autosave, ha kidokkolsz, hogy valami örömérzetem legyen már.
    Én most nem tolom a fő szálat, inkább kis missönöket vállalok. Sikerérzetem is van, bár rendesen csapkodtam a klaviaturát, és rángattam az egér farkát.
    Iszonyat látványos ahogy felrobban egy nagy tepsi hajó, a novadrone-t is kipróbáltam, baromi lassú, nehézkesen "kanyarodik" de nagyot pukkan.
    kép1
    kép2
    kép3
  • szilac
    Kampányban. Most jön a nagy csata a kapunál, csak kis pihi, mert kinyírtak.
  • o0tomy0o
    Kampányt tolod és abban sikerült felszerelned vagy freeplay ben?
  • szilac
    Nekem simán engedte a Cargolifter drónokakal felszerelni a Construction ship-et. Egy másik alkalommal, pedig a Fervid Corona-ban a trade menün keresztül simán feltankoltam egy nagy teherszállítót Fuel Cell-el...
    Amúgy fuel nélkül is követnek a hajók, csak lassabban és valószínűbb, hogy út közben belekötnek.
    Sajnos egyszer bugzik egy dolog, egyszer nem. Az állomás építéséhez az alapanyag-beszerzést legalább 15X kiadtam, de ebből csak 4X valósult meg, a többi alkalommal vissza kellett tölteni, mert beragadt.
  • Pares
    Ja és elméletileg a nagy hajók a zónák és szektorok közt boostolva közlekednek, a rendszerek közt meg a jumpdrive-ot használják, amihez állítólag nem kell fuel cell, csak így iszonyat sokáig "töltődik" a jumpdrive, amíg ugorhat.
  • Pares
    Igen, építés közben, és az után sem kínálta egyik Ship Dealer sem, hogy Cargo Liftereket tegyek a hajómba. Egyszerűen mintha egyszer benne lennének a játékban, másszor meg nem. Nálam inkább az utóbbi a helyzet.
  • Pares
    Erre a monitorra klikkelésre meg a többire már korábban én is rájöttem, de hiába kattintottam rá, ha nem volt felfedezve az újratöltő állomás, és úgy is az ellenséges plutarch tulajdonában van. A kiadott parancs elllenére egyszerűen ott csücsültek az ellenséges szektorban a hajóim, és semmit nem tudtam velük kezdeni. Egész egyszerűen bugos és nem működik. Ezért kezdtem Freeplayt, de ott meg eleve a hajómat nem kezdte el építeni, mert a kereskedők bebugzottak, és nem látták el az hajógyárat nyersanyaggal. Elméletileg a Cargolifter URV-nek is ott kellene lennie a menüben a többi drón között, de sosem láttam még egyet sem.
  • o0tomy0o
    Én fórumokon azt olvastam hogy vagy shipyardnál vagy ship dealer nél kell kérni a drónnal való felszerelését a hajónak.

Itt olvasható, a mentésátírás is
  • kisiku
    Köszi, igen van egy térképem, ami tök jól megmuitat mindent, persze nem linkelhetem be mert még noob vagyok a fórumon...áhh vissza kell szereznem a 2002-es regemet :)
    Szóval a steamen is feltették a kérdést, mert senki nem tudja hogyan kell megtankolni.
    Namost két módja van: az egyik küldött egy linket, ami kiiktatja a fuel cell használatot, mert azt modnjkák, hogy tele van buggal, hol működik, hol nem, van akinek egyáltalán nem megy a tankolás:

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=350526

A másik, hogy amikor bejelentkezik a kapitányod, hogy nincs üzemanyag, akkor RÁKLIKKELSZ a kis monitoron megjelenő fejére és közölöd, hogy "Buy Fuel Cells First"
    További lehetőség a "Jump without fuel" és a "New Orders"

Namost ez meglehetősen el van dugva, sehol nincs közölve a játékban, én is másik fórumon találtam meg:

"For the fuel cells....when you have it in your squad and you use the jump-gate the captain should call you and tell you that he doesnt have enough fuel.
    When that happens you need to release the mouse and click on his PICTURE in the monitor.
    It will then give you an option to refuel first.
    Yeah it doesnt tell you this in the game either.

Even after that though, it looks like he flies to a fuel station but I have been sitting here an hour waiting for him to start/finish fueling."
  • Pares
    Cargolifter URV
  • Pares
    Elméletileg van külön Cargolifter drón is, amik a teherhajóból az állomásba pakolják az árut. De még nem találkoztam senkivel, aki árulta volna. Construction drónok azok javításra és építésre vannak.
  • Pares
    Én megmondom őszintén, még sehol sem láttam vásárolható Cargolifter drónokat, még a hajóépítésnél sem. A standard drón opció a dílereknél kimerül a Construction drónban...
  • kisiku
    Ehhm, ott még nem tartok, de lehet venni a Drone trader-nél valami Construction Drone-t.Nem az való a Constr.Vessel-be?
  • o0tomy0o
    Látott már valaki ilyen construction vesselt cargolifter drónokkal pakolni? Kicsit fárasztottt már hogy olyan rohadt lassan pakolja be a cuccot ezek nélkül (gondolom a drónok hiányában pakol ilyen lassan) hogy a mentésátírással tettem bele 50 drónt. Erre megy az állomáshoz ahonnan vásároltam, seggel befarol a dokk elé, majd mondja hogy elkezd bepakolni, de rögtön utána el is indul a hajó az állomás mellé lepihenni. Drónok nem másznak ki belőle és a hajóba sem teleportálódik a szajré... Lehet nem cargolifter drónok kellenek vagy nem tudja használni? vagy a mentésben valami mást is át kell írni? mert maga a cargolifter drónokat a játékon belül jelzi hogy a hajón van...
  • Pares
    Gemstone Manufacture-ben van egy gyár ami Fuel Cellt árul. Először meg kéne javítani a hajót, másodszor meg kéne vetetni bele üzemanyag cellákat, hogy mozdulni tudjanak. De amikor én játszottam a főküldetéssel, még erősen bugos volt mindkét opció, azóta lehet, hogy javították. Én most csak Freeplayezek.
  • Pares
    Ez érdekes. Igaz, én még a megjelenéskor próbáltam, akkor simán tüzet nyitottak az ellenséges hajókra, és szarrá szedték őket. Azt olvastam, hogy bugosak a hajók, és csak akkor lőnek, ha rájuk lőnek, különben nem támadnak. Én kiprovokáltam, hogy meglőjék az egyik hajójukat, és néztem a show-t.
  • kisiku
    Próbáltam én is, hogy elbújok a szövetséges hajók mellé, de azok nem lőttek semmit.Ezért tartott sokáig.Semmit nem csináltak, csak ott repkedtek.Még arra sem reagáltak, amikor az ellefelet rákényszerítettem, hogy belelőjön valamelyikbe.
    Mindegy, élvezet volt, legalább teszteltem, milyen egérrel nyomni közelharcot, és kb annyi, mint a korábbi részekben.
    A feltankolást meg most próbálom kisilabizálni, hogyan megy, mert most van 3 hajóm is hirtelen, amiből kettő nem tud utánam jönni, mert nincs fuel.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A küldetésben elfoglalt romboló és egy Construction Vessel lett a jutalmam.Csak kéne "benzin" :)

• Pares
    Kettőt tippelhetsz, de szerintem elsőre is eltalálod.

• Pares
    Pedig olyan könnyű küldi, én kétszer egymás után megcsináltam. Odamész, elbújsz a Heart of Albion árnyékában, megvárod míg kitisztítják a terepet, és akkor támadsz. Ha megint megjelennek a vadászok, és elkezdenek rád lőni, visszamész az egyik baráti hajó árnyékába, ő majd elintézi. Én egyetlen ellenséges hajó kilövése nélkül kb. 5-10 percen kész voltam a küldikkel. Csak utána persze nem tudtam megjavítani és feltankolni sem a hajót, úgyhogy abba hagytam.
  • Pares
    A hotfix which should solve the second cause of highway problems is now available.
  • TokraFan
    Prioritás lista
  • tomonor
    Bár még mindig nem játszottam a játékkal, de tetszik, ahogy fejlődik.
  • o0tomy0o
    Automata célzás

link lemaradt...
  • o0tomy0o
    Nem tudom volt e már, de:

[URL=http://xrebirth.nexusmods.com/mods/179/?tab=2&navtag=%2Fajax%2Fmodfiles%2F%3Fid%3D179&pUp=1Automata celzás[/URL]
  • kisiku
    S azt hogy csináltad, hogy nem frissült?Megy steam nélkül is?
  • kisiku
    1.17-es patch teszt:

- Már nem minden highway kilépésnél fagy :)
    - Tudtam játszani fél órát egy huzamban és csak a super highwaynél fagyott ki.
    - Visszatöltve az állást nem 2-3 fps-sel fut játék
    - Van autosave

Ígérem, amint játszhatóvá válik eme alkotás, nem fikázom tovább, egyszerűen csak az elkeseredettség beszél belőlem.Úgyhogy bocsánat mindenkitől.Könyörgöm, az 1.16-os patchig nem fagyott ki a játék!Miért drága Egosoft?Miért kell még azt is elrontani,amit már egyszer megjavítottatok?Mert amúgy nagyon jó kis játék, csak engedjék élvezni!
  • szilac
    Na végre sikerült felépíteni az URV forge-ot, amit a fő küldetés kér... Beletelt vagy 6 órába, mire levadásztam az össze hozzávalót, viszont piszok jól nézett ki az építkezés. Ezen a részen (is) nagyot fog domborítani a játék, ha mindent kijavítanak. (a foglalt transzporterem 3% hull-al ért vissza az építkezéshez )
  • andraas0717
    Nem akarok elkeseríteni senkit, de én még az 1.11-el játszok, semmi patch nem került rá és semmi gondom vele, se fagyás, se bugot nem vettem észre.
  • dimre
    Szintén zenész, nálam a másfél órás scannelés után fagyott le, pedig már sz@rrá kerestem volna magam. Pusszantás Bernd, ügyi csapat.
  • kisiku
    No, sikerült megcsinálnom, bár az összes lóvémat pajzsra költöttem.Hát a lényeg, hogy egy jó órás folyamatos dogfight után, melynek során kb 80-100 db vadászgépet és 4 nagy hajót kilőttem, végre elfogytak és senki sem zavart a boardingolásban.
    Eddig a repum -20, most már -30 a PMC-vel szemben, tehát nem vagyok a kedvencük, de hát ha ilyen a játék...
    Most persze azért vagyok itt, mert be kellett lépnem egy highway-be :), vajh' mi törént?! Hát persze, hogy freeze!
  • Pares
    És itt a következő:

Patch 1.17 - 2013-11-23

Added autosave facility.
     Added button to clear trade queue.
     Fixed crash after displaying fatal error dialog.
     Fixed stall loading certain savegames.
     Fixed target point list growing uncontrollably in certain situations.
     Fixed problem with ships not joining formations.
     Fixed ships getting stuck during mass traffic trades.
     Fixed several problems with ship scripts.
     Fixed lipsync on Split characters.
     Fixed dialog choices shown in wrong language when loading savegame from another language.
     Fixed the primary cause of highway exit crashes. Fix for a less common crash involving highways will follow as soon as possible.
  • Pares
    Szerintem 8 nap alatt 6 javítás nem szánalmas egyáltalán. Itt ott becsúszik pár hiba, de bízom bennük, hogy addig fogják javítani, amíg tökéletesen nem fog működni.
  • andraas0717
    Magához a játékhoz elég az angol tudásom, csak a finomságokhoz nem :)
  • andraas0717
    Köszi, akkor ezek szerint raktár készlet marad, mart az állomás még messze van :)
  • RJoco
    Akkor szerintem a hajtóművet lődd először. Egyik alkalommal idegből szétlőttem és felrobbant az egész hajó. Legalábbis nekem nagyon úgy tűnt, mert nem lőtt már. Meg asszem nem is tudtam kijelölni.
    A múltkor hiába lőttem a testet, az állta a sarat rendesen.
    De asszem ma sem fogok tovább jutni ezen a ponton, nincs időm rá.
  • RJoco
    Azért a játék angolja és egy ilyen szöveg nem egy súlycsoport. Én is örülnék egy magyar kivitelnek.
    Mondjuk ami angolt a játékban használnak, azzal nem találkoztam még más játékokban. Úgyhogy ez kicsit megnehezíti a dolgom.