30713
TES
-
Atilorn #1861 Rosszul fogalmaztál. A multi tartsa magát távol az elder scrolls-tól.
-
elder scrolls szépen tartsa magát távol a multiplayertől. ez a sorozat pont attól olyan amilyen, mert egy igazi ősCRPG. annyi minden mással lehet multizni sőt az is lehet, hogy egyszer az elderscrolls mmo-ból is lesz valami, de ebből szerintem egyáltalán nem hiányzik a többjátékos opció. -
en is sokat gondolkoztam, hogy konzolra vegyem-e meg, vagy PC-re, de vegul a pc mellett dontottem; valahogy jobban kezre all az iranyitas bill+egerrel, es ha nagyobb kepen akarok jatszani, akkor ki tudom loni a tv-re.
Amugy, mar biztosan ki volt targyalva tobbszor, de nagyon sajnalom, hogy nincs ebben a jatekban semmilyen multiplayer. Valami free roam szeruseget beletehettek volna, max 4-5 playerrel.
Mar csak alig tobb, mint 2 het.. -
"Mondom ezt 12 évnyi építgetés után..." #1853
Ezt Te írtad. Akkor most mi van? Kicsit ellentmondásos a dolog.
Nekem sem erről szól a munkám, de sokan kérnek meg rá, hogy állítsak nekik össze ezt-azt erre-arra. Saját magam is ezt teszem úgy 4 évente :) -
Aham... Nincs sok kedvem hosszasan vitázni az általad leírtakkal, így nem is teszem. Viszont, ha már megvillantottad a munkaköröd, akkor én is megemlítem, hogy rendszermérnök vagyok, ami semmivel nem visz közelebb ahhoz, hogy felső kategóriás játékgépeket építsek, hiszen, mint azzal gondolom te is tisztában vagy, vállalati környezetben a munkánk baromira nem erről szól... Annyira vágom a legújabb vérpistike hardvereket, amennyire van kedven utánanézni szabadidőmben... -
Még annyit szeretnék hozzáfűzni az elöbbiekhez, hogy nem volt szándékomban belefolyni semmilyen konzol vs. pc vitába, kinőttem már az ilyesmiből.
Pár hónapja döntöttem úgy, hogy a Skyrim és Witcher 2 miatt rászánok 40k-t egy konzolra és a gépet meghagyom a 3 évvel ezelötti állapotában. Valószínűleg egyik játékkal sem fogok tudni olyan minőségben játszani, mint egy top pc-vel, de nem is kellett rá annyit költenem. Ennyi.
Részemről maradnék ezentúl a játékról szóló társalgásnál. -
Tömény hülyeséget írtál, ugye tudsz róla?
Én 25 éve építgetek gépeket, főleg hogy rendszergazdaként dolgozom lassan 15 éve. Hidd el, hogy simán meg van kb. 4 évente 100e pénzből az, hogy felső kategóriában maradjon a géped, de legalább a játékok futnak rajta gyönyörűen különös megkötések nélkül. Értem ezalatt, hogy max graffal teljesen játszhatóan. A 4 év vége felé max az AA-t kikapcsolod. Ez meg konzolon amúgy se nagyon van.
Másik baromság, hogy konzolon nem csak agyhalál játékokkal lehet játszani. Ez éppen fordítva van :D
Harmadik égbekiáltó hülyeség: Mostanra beérte a PC a konzolokat teljesítményben. LOL Megszakadok.
Mikor a PS3/XBOX 360 kijött azok az akkori számítógépes hardverekre épültek, hasonló teljesítménnyel. Mostranra a PC-s teljesítmény laza 7-10x-ese a konzolokénak.
Senki nem hülyézett le, de most már bizonyított hogy csak szimplán nem értesz ahhoz, amiről beszélsz... -
Nos #1854 De akkor ráértél volna 2013-ban megvenni az új konzolt !!!!!!!!!
(Egyébként én jelen állás szerint védtem a pc-ket, de nem kizárt, hogy ha olyan jó lesz az új konzol, akkor inkább majd azt veszem meg. Addig viszont nem költök semmire.) -
Nos, hülye nem vagyok:) Nyilván az évi 100k-s fejlesztés költői túlzás volt. Én sem nyúltam a gépemhez 3 éve, viszont nincs is szándékomban még legalább ugyanennyi ideig...
Mindössze annyit próbáltam mondani alább, hogy számolgathattok akárhogy, a konzol így is-úgy is olcsóbb lesz és nem csak agyhalál játékokkal lehet rajta játszani. Ennyi.
Viszont olyanokat ne írjatok már légyszi -főleg engem hülyéző kommentben-, hogy 4 évenként 100 ezer forintból felsőkategóriás gépet lehet építeni, amin a következő 4 évben minden maxon fog futni, mert ez nettó baromság. Mondom ezt 12 évnyi építgetés után...
Tény, hogy mostanra az átlag pc beérte teljesítményben a konzolokat és mivel a játékok jelentős részét ezekhez optimalizálják, a gépigények pillanatnyilag nem nagyon változnak, viszont rövidesen érkezik az új generáció és valószínűleg ismét kezdődik az évekig tartó felzárkózás. -
aham...de nem baj, ismétlés a tudás anyja. jó videó egyébként. érdemes lehet belegondolni, hogy ez a kis 1 perc mennyit vihetett el a marketing-költségekből, mert azért vannak benne statiszták rendesen, kosztümök, díszlet, a pár másodpercnyi élethű CGI sárkányról nem is beszélve. -
Volt már?
http://gamepod.hu/hir/skyrim_eloszereplos_video.html -
tény: 4 éves a gépem, akkor nettó kb. 80.000 költöttem rá, teljes gépet cseréltem, a régi alkatrészeket pedig eladásával. azóta egy fityinget sem költöttem.
tény: olyan játékokat, amik konzolról jönnek, tehát nem only pc (pl. stalker, és nem fejlesztenek külön pc-re (pl. battlefield3) gyakorlatilag kompromisszumok nélkül, max beállításokkal tudom több éve futtatni.
tény: only pc játékokat is simán tudtam eddig játszani, még ha nem is mindent maxra állítva. a bf3 lesz az első játék hosszú évek óta, amit konkrétan nem tudnék játszani rajta, igaz nem is nagyon akaródzik már, pedig nagy bf-rajongó voltam.
szóval én személy szerint elavultnak érzem ezt a "nem akarok 100000-et költeni évente gépcserére" meg "parázok hogy nem fut futni a gépemen" kijelentéseket, bár az is tény, hogy egyes játékoknak nagyon el tudják baltázni a portolását.
ezek ellenére most elkezdtem egy kis pénzmagot gyűjteni, hogy jövő év elején megint végrehajtsak egy gépcserét...bár őszintén szólva nagyon nem érzem a szükségét egyelőre. de vagyok annyira elder scrolls rajongó, hogy teljes pompájában akarjam látni. -
Ez pontosan így van. Sőt, én a gépeimet kb. 4 évente fejlesztem és maxon szokott menni minden. Igaz, hgoy akkor amikor fejlesztem full csere a felső kategóriába, de még így is 4 évente kb. 100 ezer az egész buli. Ezért cserébe mindent csinálhatok a gépen, sokkal jobb minőségben játszhatok, nézhetek HD filmeket, Photoshopozhatok, dolgozhatok stb. Aki azt mondja, hogy évente horror összegeket kell költeni gépre az valóban hülye/sznob. (Illetve gazdag és feleslegesen szórhatja a pénzét :D ) -
"évi százezres gépbővítésekből "
Ez nem személyeskedés: Aki hülye és gazdag is az évente százezret költ gépekre. Én idén elköltöttem ugyan százezret, de azért mert cseréltem monitort, asztalt, hangrendszert, billentyűzetet, egeret, meg vettem 35 ezerért VGA-t a gépbe. Tavaly 45 ezret költöttem összesen egy CPU képében. Tehát én 2 év alatt költöttem 80-at ténylegesen a gép (ház és ami benne van) bővítésére. Ez havi szinten 3000 forint (kevesebb mint 1 napi munkabérem). Jelenleg minden játék maximumon fut rajta, fullHD-ban. Egyenlőre nem tervezek vásárolni bele semmit, max majd jövőre némi memória bővítés mert az a 2giga lassan kevés (igen 2 giga rammal 64 bites rendszeren elfut minden amit játszok, maxon, akadás-mentesen). Szóval nem kell a duma. Mennyi volt újkorában az XBoX360? Az is ilyen 70-80 volt (boltban, akción kívül, számlára) legalább. Arra meg ugye 2x annyi egy játék, meg csak játékra lehet használni. Míg az asztalival tudok másik 100-at is (videó szerkesztés, renderelés, biztonsági mentés...stb).
Lényeg:
- Aki évi százezreket költ gépre az a.) hülye b.) gazdag c.) mindkettő (megfelelő részt aláhúzni)
- Aki konzolt hasonlítgat PC-hez az a.) hülye b.) nincs tisztában az árakkal és lehetőségekkel c.) csak játszani szokott d.) Trollkodik
- Minden további vita értelmetlen (Magiszter és a frankó :D )
Szerintem -
Nos #1847 Es a pcfejlesztos felelem is unalmas. Igy is minden konzlra erkezo jatek kimaxolhato egy negy eves geppel. Amig nincs uj konzol, addig uj gep sem kell. Persze jonnek ki uj hardwarek, de nem kotelezo megvenni oket. A Witcher 2on kivul semmihez sem kellenek. -
Tudtommal mindhárom platformon lesznek modok.Unalmas ez a rinya már -
Ebben igazad van, de ennyi kompromisszummal kénytelen voltam kiegyezni.
Ettől kezdve viszont csak 7-8 évente kell beruháznom a vasba és nincs gépigény-para sem... Remélem, hogy pár éven belül a nagy multimédiás forradalomnak köszönhetően (tv-k és konzolok a neten) a modok elérhetősége sem lesz kérdés és akkor eljutunk oda, hogy megszünik a percenkénti gépfejlesztési őrület és konzolon is játszhat az ember bármivel, kompromisszumok nélkül. -
Én pont a modok miatt mondtam, hogy jobb pc-én a Morowind ráadásul az még egy tiz éves konfingon is simán elfut. Az Oblivion meg végképp jobb pc-én mert az alapjátékba van egy-két orbitális marhaság /a lények követik a szinted...wtf / amit a modderek helyre raktak. -
2 évig játszottam vele pc-n annakidején és mivel a mai napig a kedvenc játékom, beszereztem boxra is... Szerintem logikus...:)
Baromira elegem lett az évi százezres gépbővítésekből és, mivel manapság gyakorlatilag minden kijön boxra is, vettem egy konzolt... Nem bántam meg. Pl. az Oblivionnal is eltöltöttem 3 hónapot (ismét) és -a modokat leszámítva- nem vettem észre, hogy bármilyen kárt szenvedtem volna a pc-vel szemben...
Régebben én is úgy voltam vele, hogy a konzolok miatt butítják a játékokat, de miután végigjátszottam a Fable 1-2-3-at és beszereztem 2 nagy kedvencemet (TES 3-4) és -elvileg- nov. 11-én kézbe kapom a Skyrimet, nem érzem úgy, hogy lenne miért panaszkodjak...) -
Boxon Morowindezel? lehet, csak éppen minek mikor pc-én sokkal jobb. -
A fagyi tetszik :) Végre nem csak megfagy minden abban a pózban ahogy volt :) -
Májusban vettem egy boxot és most a Morrowinddel játszom... Tudom, az is egy buta, szar konzolos játék...:) -
Atilorn #1839 Az nem sima varázslat, hanem sárkánykiáltás, amit viszont nem lehet fejleszteni. -
obe #1838 ..és az is lehet, hogy ebben a bemutatóban egy level 50-es karaktert irányítottak, kimaxolt fagyvarázzsal -
megint a régi duma. Oblivion is konzolosoknak készült már szval no news here. Annyira fogok röhögni amikor itt fogod csorgatni a nyáladat, hogy mennyire jó a játék, előtte meg fél évig itt jajveszékeltél, hogy ilyenszarlesz-olyanszarlesz, konzoloslesz butalesz :D: :D neked vagy sutyiban megvan már a játék vagy Nostradamus leszármazottja vagy. kb ezt a két opciót tudom elképzelni :) -
ratgab #1836 Biztosan! És akkor, amint kijössz a dutyiból az első termeszlárva az első másodpercben szanaszét szaggat....
-
ratgab #1835 Biztos a fagyvarázsba volt egy kis holdi gravitáció is vegyítve 
Egyébként ez speciel teljesen jogos észrevétel! -
Although #1834 Emberek ez már sokszor mondtam, ez konzolos népnek készül. Abba kell bízni az impossible fokozat az a pcseknek lesz kitalálva és akkor alapból módok nélkül is lehet élvezni majd egy kicsit :) -
persze, hogy előredőlt, de kb. úgy mint egy zsák kukorivacsutka (könnyű), nem mint egy féltonnás mackó, aki nem mellesleg keményre fagyott, landoláskor mégis remeg mint a kocsonya. De ez legyen a legnagyobb baja és nálam instant év játéka! -
ratgab #1832 Ennyi. -
Nekem csak az nem tetszik az ilyen erős varázslatokban, hogy elveszik a harcokból a kihívást.
Az is igaz, hogy nem kötelező használni... -
ratgab #1830 Miért, hogy kellett volna eldőlnie (mikor éppen támadott és előre hajolt...)? -
ez alapján a fizika még mindig nem az igazi. Oblihoz volt egy realistic ragdolls and forces mod, az már egész jól működött, remélem most sem fognak tétlenkedni a modderek. A gyorsfagyasztott maci lássuk be eléggé furán dőlt el.
Viszont minden más stimmelni látszik, hogy vmi jót is mondjak
-
Although #1828 Igen kb szerintem ez a szint várható. -
obe #1827 király, az pont jöhet...köszi
-
Skyrim Brutal Beatdowns.
-
-
Nem az még mindig Xbox360 low res textúrákkal minimum beállításon. A PC az ettől sokkal élethűbb lesz. Ha megnézed jobban akkor a fickó sisakja kicsit pixeles volt és az a menekülő nép... ennél láttam már szebb mozgásokat is, igazán odafigyelhettek volna rá jobban. Remélem majd egy pecsben javítják a grafikát és a már most látott bugokat. Az elején a kisgyerek szeme sem volt élethű, illetve azok a szálló izék is csak 1 polingonból álltak én láttam. Ehj. Megint kapunk egy játékot ilyen szar grafikával, holott vannak ennél élethűbbek is
-
Nos #1823 Ez a PC grafika, vagy az azért jobb lesz? -
fakkjeee, már vártam. me gusta!