30713
TES
  • PiszkosFred
    Szoktasd ra a wowra, problema megoldva.
  • mousee
    Jogos a dörgés, lehet hogy nálam is inkább a kétkezes karddal repesztő nord lesz a befutó elsőként. Nem tudom eldönteni :)

Jézusom, ha ez a játék kijön, mit csinálok majd a párommal? :D
    Tudtok jó indokokat, hogy miért nem vagyok hajlandó (hó)napokig felkelni a gép elől? :)
  • Solid Snake
    :)
  • Atilorn
    Az Oblivionban imperiallal mentem a történet, és a környezet miatt. A skyrimben, szinte kötelező a Nord. Persze mérsékelten izmos, tesztoszteron bomba. Az alap fegyvernen a pajzs-kard kettős lesz, és ezeket is fogom leginkább fejleszteni. Mégis afféle polihisztor lesz, szóval jó párszor elereszt néhány pusztító varázslatot, és ha a helyzet úgy adódik nyilazni is fog. Persze a nagyobb dögöket, pl. sárkányokat a kétméteres csatabárdjával fogja kettészelni. Mentalitásra, maga a földre szált angyal, aki az utolsó nyomoréknak is segít. Egyébként, barna hosszú hajú szakállas kék szemű.
  • deniro2
    Ez így van. Én is félreérthetően írtam, tehát: pc ( vagy laptop, mac, etc.) mellé vesz az ember konzolt és nem helyette.
    Csak, mert azt írtad, hogy a pc még 1000 más dologra is jó, a játékon kívül, ami igaz, de a konzol nem zárja ki a pc-t és hasonszőrű társai meglétét, így az 1000 féle más dolog lehetősége is megmarad.
    De mindegy, tényleg hagyjuk ezt a konzol témát.

Én szokás szerint nord fighterrel fogok kezdeni, ami most eléggé passzolni is fog a Skyrim világába:)
  • Magiszter
    Ez a két kezes megoldás nekem is nagyon tetszik. Egyikben varázsló bot, a másikban kard és a karakter neve pedig Gandalf lesz. Egy Argonian Gandalf :D
  • Magiszter
    PC-nek én csak az asztali gépeket tekintem ami ugye alternatíva lehet a játékok futtatásánál. Egy Note/Netbook nem feltétlen alkalmas játékok futtatására, meg ha mégis, nem bővíthető végtelenségig. Az áráról nem is beszélek. Egy játékra alkalmas 17"-os notebook 200-300 ezer forint. Ebből az árból olyan asztali gépet veszek ami... nos lényegében bármit megcsinál.

Tudom az én hülyeségem de nálam ezek a kategóriák vannak:
    - PC (asztali gép, szép házban)
    - Mobil Gépek (Note/Netbook-ok, ami elsősorban munkaeszköz)
    - Konzol (Minden ami játékra van fejlesztve)

Legközelebb mellékelek egy jelmagyarázatot :)
  • PiszkosFred
    Biztos, hogy melee lesz (tolvaj/bergyilkos stilus), dupla egykezes fegyverekkel (dualwielddel) - most hogy hivatalos is beleraktak, nem kell modolni.
  • deniro2
    Alapvetően egyetértek azzal, amit leírtál, de annyit azért hozzáfűznék az utolsó ponthoz, hogy a pc - konzol nem vagylagos, mert szerintem 99%-ban pc (laptop, mac, etc.) mellé vesz az ember konzolt és nem helyette.
  • Flora2
    Én folytatom azt a jó szokásomat, hogy mindig női karakterrel játszom. :)
    Elsőre talán (mivel első játékban biztos rohadtul fogok félni) egy tolvaj-lopakodós lány leszek, aki direkt nem hős, csak túlélni akar. Volt az Oblivionban egy kis vöröshajú imperial tolvaj-boszorkány karakterem, nagy cemende volt, folyton kidumálta magát a bajból, alkudozott a boltosokkal, folyton az imperial tiszteknél töltötte az éjszakát, és ellopott mindent, ami nem volt leszögezve... és többnyire sneak-ből ölt. Talán ennek a ribinek egy pozitívabb, nem ennyire szélhámos változatával kezdek...
  • yesname #1972
    Én nem tudom eldönteni. Mindig mágus párti voltam, de utóbbi időben rákaptam a harcos és tolvaj karakterekre. A mozdulatok miatt valószínű valamelyik harcos fajt fogom kipróbálni elsőnek, de ahogy videókon néztem az íjazás sem lesz rossz. Szóval tolvaj is szóba jöhet. A faj pedig az lesz, amelyiknek a megfelelő bónuszai lesznek ahhoz, amit csinálni akarok.
  • yesname #1971
    Én is TV-n PC-zek, de valóban nem 60 centiről :) Azokkal abeállításokkal pedig, ahogy a konzolon futnak a játékok, azok az olcsó konfigok is futtatják és igen, folyamatos frame mellett. Jöjj el hozzám és egymás mellett nézheted, bizonyíték nem ígéret.
  • mousee
    Én wood-elf "hunter-rugó"-t tervezek, aki eleinte jófej, megcsinálja a küldiket, utána pedig elborul az agya, és kipusztítja skyrimet.... just like oblivion... :D

Utána meg valami mágusféle, aztán pedig jöhet a batár barbár nord, aki 2h karddal gerinc mentén vágja ketté a sárkányokat :D
  • Nos
    Majdnem, én pl csak tv-én pc-zek, már netezni is ott szoktam.
    Szerkeszteni meg főleg, egy csomó helyre szét lehet dobálni a különböző progikat.
  • Magiszter
    Huh. Az első az Argonian, a második a Khajit. Mind a kettő szerintem Hím lesz és az elsőnél a mágiára gyúrok a másodiknál a közelharcra. Az első karakter jófej lesz, segít mindenkinek, a második meg rossz és falvakat éget fel.
    Aztán harmadiknak jöhet valami ember-szerűbb. Mindig így játszom az ilyen RPG-ket, ha van rá lehetőség. Jó oldal, Rossz oldal, Semleges (azaz amilyen kedvem van éppen).

Argonian nálam a favorit faj a TES-ből és itt a képek alapján kegyetlenül jóra megcsinálták. Másik ami még tetszik a macskapofa. Szóval ezért ez a sorrend. Ork, néger, hegyesfülü, meg nem hiszem hogy leszek. Max megnézem a faji specifikációkat és ennyi.
  • mousee
    +1 :)

Ki milyen karakterrel megy neki elsőnek Skyrim tájainak? :)
  • Magiszter
    Tudjátok roppant mód fárasztó már ez a Konzol VS PC vita.
    Mi lenne ha abba fejeznétek ezt?
    De csak hogy megnyugodjatok álljon itt pár tény:
    - Ha okosan gazdálkodsz, nem kell évente 100ezret költeni pc-re
    - PC-n 1080p-ben játszol, élsimítással, Konzolon 720p-ben játszol élsimítás nélkül
    - PC-t monitoron játszunk, asztalnál, Konzolt TV-n, kanapéból (kinek mi a kényelmesebb)
    - PC-t tudjuk frissíteni amikor akarjuk, Konzolt 7 évente veszel (előnyei, hátrányai mind a kettőnek vannak)
    - Konzolon biztos fut a kinézet játék, PC-n a gépigény kérdéses
    - Konzolra drágább a játék, PC-re olcsóbb
    - PC-t másik 1000 dologra is tudsz használni, Konzolt csak játékra (Prioritások?)

Így hirtelen ennyi. Nem kérek rájuk reakciót, mert ezek tények (Magiszter és a frankó xD )

És mostantól a játékról essen szó, mert szólok egy moderátornak hogy törölje ki az utolsó 100 Hsz-t.

13 nap van a játékig, biztosan van on-topik téma is, az kevesebb mint két hét. Bírjuk már ki szénnéoffolás nélkül.

Szerintem
  • Árnyvadász
    TV-t nem 60 cm-ről nézed okoska. Konzolon folyamatos a frame. PC-n csak az igazán erős gépeknél, de még ott is változó.

Más: Hiába linkelgettek be olcsó konfigurációkat, azon nem fog úgy futni a játék, mint konzolon. A fentiek végett.

Ahhoz, hogy PC-n ezekkel a modernebb, új játékokkal tudj szép grafikával és megfelelő frammel (főleg konstansan) játszani, viszonylag erős gép kell. Ami bőven többe van, mint egy konzol.
  • yesname #1964
    Már ha 1080p-s az a konzol játék ugye :D Az meg hogy AA és 1080p is legyen kivitelezhetetlen a jobban kinéző játékoknál konzolon.
  • Laza
    Pedig nagyon nem. Pl tessék egy ilyen gép 55eFt-ért (azaz már 56 :) )

Vatera: Intel Core2Duo E8400 + 4GB RAM + HD6850 (GTX460 szintű kártya)
  • Nos
    Nem tudom melyik részére írtad a baromságot, de a második része igaz.
    (az elsőt nem tudom, nincs konzolom)
    Nekem hasonló hardwarem van és nem kell kompromisszumot kötni sehol.(kivéve Witcher 2, de megnézném, hogy az egyszerű pc high szint hogy menne a boxon 1080p-ben, bár azt én is visszavettem 1600*900-ra)
    Az ár is stimmel.
  • yesname #1961
    Pedig nem egészen. :)
  • Muttley
    ez egy pusztítóan nagy baromság
    ugye érzed? :)
  • Sforzan
    Official Guide
    Már ha ilyesmire gondoltál...
    Szállítás ingyenes, nagyjából 1 hét alatt szoktak nekem megjönni a cuccok.
  • PTW

• PTW
    szerintem simán meg fogják csinálni. oblivionhoz is készült ilyen mod, csak hát nagyon buta volt, mert nem volt ugye se szekér se semmi és hát nagyon viccesen nézett ki a tákolmény meg az animáció. Skyrimben alapból van lovasszekér, szal csak animálni kell a forgó kerekeket + script. pár hónap és lesz
  • Laza
    Jó lenne olyan módban, mint ahogy a GTA4-ben is lehet taxizni ... azaz végig lehetne ülni a szekéren az utat, és közben nézelődni :)
  • PTW
    tökléletes volt :D imádtam benne, hogy meg kellett tervezni kellett hogy jutsz el legegyszerűbben valahova. ez a klikkelős fast travel egy baromság.
  • Laza
    Úgy írtam, hogy szekérrel oda, ahol még nem jártál :)
    Nekem a Morrowindes utazós rendszer tökéletes lenne, annak tényleg RPG hangulata volt, mert használni kellett NPC-ket, át kellett szállni többször is bizonyos helyek eléréséhez, stb. Ha a szekér úgy működik majd, mint anno Morrowind, akkor a térképes fast travelt kikapcsolom én is valamivel :)
  • benőmenő
    Nem akartam beszállni, de annyit még elmondok, mielőtt mindenki rohan boxot venni, hogy pl. a bulletstorm és és úgy a játékok nagy része boxon úgy néz ki, mint pc-n low-medium beállításokkal af, aa, és v-sync teljes mellőzésével. Emellett ma már eljutottak a konzolok is oda, hoyg ha nem installálsz, akkor a gears 3 szaggat, mint az állat. Hogy pc-n ilyen minőségben játsz elég egy hd4850, ami újonnan volt 25k, ma már 10 sem, meg egy 3-4 magos AM3-as athlon 20k-ért, ehhez meg egy akármilyen lap, meg 4gb olcsó memória és voálá 60k-ért játszhatsz konzolos színvonalon a pc-k minden előnyével. szal nem kell fosni, megy majd sok mindenkinek a gépén.
  • PiszkosFred
    Dialogust hanggal egyutt ertettem termszetesen. Nem a "par megas txt-t", amely tartalmazza a sorokat.
  • Atilorn
    Hasonló dolog volt az L.a noire-nál. Eredetileg 6 lemezes lett volna xboxon, de mivel azt akarták, hogy ráférjen a ps3-as verziónál egy blu-ray lemezre, az boxos változatot is lenyomták 3 lemezre. A pc-s verzió már "csak" 16 gb-ot fog foglalni. Szóval nam lehetetlen ilyen mértékű tömörítés. Persze az már más kérdés, hogy L.a noire-t muszáj volt tömöríteni, de a Skyrimet nem.
  • Atilorn
    Egy angol fórumon azt olvastam, hogy pl az Oblivionban valami spéci archiv fájlokat használtak, amik elvileg gondot okoznának a moddereknek, ezért is adnak ki hozzá külön programot(lásd creation kit a Skyrimhez). Szóval az egyik csávó abból a 4.6 gb-ból ami az obli volt, kibontotta az összes archiv fájlt, és 20gb-ot kapott.
  • deniro2
    Amiket leírtál, mind megvoltak a Morrowindben, 1 cd-n... Maradt még 5,3gb a nagyobb textúráknak, hol a probléma? :)
  • Magiszter
    Lemaradt egy 1-es a hatos elől. Vagy feltaláltak valami iszonyatos tömörítési eljárást. Kár találgatni. Ha itt lesz a gépemen egy 6 gigányi mappában de azt látom hogy a teytúrák 128x128-asok akkor ott a magyarázat. Ha azt látom hogy minden HD, változatos/élő/interaktálható akkor eltátom a szám, hogy "azannyaezdeszépmánézdmegjózsi!" Lesz amilyen lesz. Nem találgatok. Már csak 2 hét és minden kiderül.
  • PiszkosFred
    Sirok. Nem azert, mert ismetlodest fogok latni - bar ez egyebkent megert volna egy spoiler tagot - hanem mert direkt hulyenek nezel. Ami nem gond, birom en az ilyet, max sirok. Megint.

No akkor mi lesz 6gb-ban?
    - Lesz-e ujra tobb szaz oras dialogus rendszer? Mennyi helyet foglal el vajon, ha lesz? Mennyi biten konvertalva? 56k? Hisz', be kell hogy beferjen a 6gb-ba?
    - Nagy terulet lesz, valtozatos helyszinekkel? Ez jelenthetne akar valtozatos szinvilagot, kornyezetet, elovilagot, epitesi stilusokat barmit, amelyekhez egyedi textura dukal. De a hely keves, es amugy is le van szarva a grafika, ergo legyen valami gagyi kis felbontasu textura, abbol elfer sok? Vagy legyen szep nagy felbontasu, de boldog boldogtalan azt hasznalja?
    - Legyen sok targy, tereptargy (fa, hegyseg, szakadek stb) benne? De csak ovatosan, hiszen ezek modeljei is helyet foglalnak, es az nincs.
    - Zene kell vajon? Helyet foglal.
    - es meg millio dolog van, ami fogja a helyet...ami nincs :)

Es lehet sorolni. Akarhogy is nezzuk, es akar tetszik akar nem, a Bethesda a TES sorozattal mindig megelozte a vilagot, akar jatszhatosag akar technikai szempontok szerint. Es nem hiszem, hogy a Gothic csufos bukasa utan talpon maradt egyetlen szingle RPG-t osszecsapnak. Fantasztikus jatek lesz, es ehhez hozzatartozik 2011-ben a kivalo, nagy felbontasu grafika valaszthatosaga is - akarmennyire is le van szarva.

Az egyetlen magyarazat a 6gb-ra, hogy az valami minimalis szarsag lesz, ha mondjuk dvd-t akarsz meg mellette porgetni. Vagy elirtak.
  • sanyiiiii
    Túl nagy a csábítás ha már ott van mi? :) Egyébként szerintem a szekeres módszerrel nem csak olyan helyre lehet majd menni ahol már jártál, hanem lehet majd úgy használni mint a Morrowindben, ha meg nem akkor elég hamar lesz olyan mod ami megoldja :)
  • ratgab
    Majdnem leírtam, amit először gondoltam, de így csak azt írom, hogy le van ejtve a nagyfelbontású grafika. Oblivionban sem hiányzott (akinek meg igen az szedett mod-ot).

Hát akkor elszomorítalak, mert ekkora játékterületen lehetetlen, hogy ne láss ismétlődést!
  • PTW
    nekem az első dolgot között lesz egy fast travel-disable mod, beszerzése vagy elkészítése.
  • Victor1103
    Official Strategy Guide-or idehaza lehet majd valahonnan beszerezni? Angol vagy magyar nyelvű is lehet nekem tök mindegy, csak szeretnék majd egyet.