30713
TES
-
#1661 Nem tré ez, csupán nem csúcs eyecandy, de attól még hangulatos. A textúrák többnyire elviselhetően élesek, nem annyira mosottasak mint a régebbi képanyagokon. Az effektekre viszont nem ártana rágyúrni, mert az a régi mosottas pöttyös vér effekt kegyetlen lejárt és gyenge minőségű, ezeregyszer jobbak érkeztek már modderektől a Fallout 3-hoz/New Vegas-hoz is, ahol ugyanez a szutyok pöttyözés volt az alap. A tűz sem egy szépség így statikusan a "kámeháme" képen - hirtelen ez ugrott be róla:
-
Nos #1660 Egy imperial katona amikor szokásos ellenőrző körútját teszi a határban látja, hogy egy nord paraszt éppen vet.
- Hé paraszt, mit vetsz? -kérdi.
A nord hátranéz, látja hogy ki kérdezi és felelet helyett inkább kiköp egyet a földre.
Mire a katona:
- Mindegy mit vetsz, úgyis a miénk lesz.
A nord erre összehúzza a szemöldökét és félig magának, félig úgy, hogy a katona is hallja megszólal:
- Kendert vetek, kötél lesz belőle.
-
#1659 -
#1658 Ez idezet a jatekbol, Dar Jee meseli el.
- Miert nyalogatja egy Khajiit a sajat segget ebed utan?
- Hogy vegre eltunjon a Khajiit foszakacs foztjenek kellemetlen ize a szajabol. -
Atilorn #1657 Khajiit bemegy a Riverwood-i fogadóba, és megkérdi a csaposttól:
- nem láttad az öcsémet?
- a csapos vissza kérdez: miért, hogy nézett ki?
- mire a khajiit: szerinted? -
#1656 Én pl nem szeretem a Crysist, és ez a RAGE is egy kalap hulladék, 0 hangulattal.
És imádtam a WoW-ot ... és nagyon tetszik a Kingdoms of Amalur: Reckoning ... talán még jobban, mint a Skyrim :) -
#1655 Félreértés ne essék, én 25 éve játszom, és nálam is a játékélmény a mérvadó. De ettől függetlenül elvárok egy vizuális minőséget is. Pl ezért imádom a Zeldákat, mert azok sohasem voltak real grafixok, mégis hangulatilag és minőségileg a toppon voltak.
De azt se felejtsük el, hogy a TES az utolsó két résszel ráment a kornak megfelelő csúcsminőségű grafikára. És ebből adódóan sokan joggal várják most ugyanezt. És bár nem vagyok grafika buzi, Én is elvárom azért, hogy a lehetőségekhez mérten kihozzák a maxot ... sajna erre Ők szoktattak rá :)
A Witcher2 erdeje pedig éppen hogy nem copy-paste ... egy igényesen kialakított sűrű, hangulatos erdő. Nem mondom, hogy nem tévedtem el benne Én is párszor, de ez ezzel jár. Mikor az Érdi erdőben airsoftoztam ott is elkolbászoltam párszor ... a sűrű erdők ilyenek :) -
#1654 egy breton kislány megy kosárral a kezében az erdőben. a bokorból elé toppan egy khajit bandita. azt mondja a kislánynak:
- kislány, ha meg tudod mondani egy szóval, hogy mi a neved, mit viszel a kosaradban, és hová mész, nem öllek meg és rabollak ki!
mire a kislány:
- esztergomba! -
ratgab #1653 -
Nos #1652 Na ezek már igazi skyrimes viccek :) (1651, 1648) -
#1651 -Mit szed egy redguard, ha fáj a háta?
-???
-Gyapotot.
-
#1650 A klasszik társasjáték-szerű játékélményt (nem feltétlenül a multi, hanem a replay value miatt) nekem eddig a Diablo sorozat adta meg, a Thief sorozat, a Fallout-sorozat, a Borderlands, és néhány multis FPS. A társasjátékok ugye szinte végtelen újrajátszási faktorral rendelkeznek, és azt hinné az ember, hogy a technikai fejlődés miatt a videojátékok piacán nem igazán vannak hasonló játékok. Megjelenik az új rész, megy a levesbe a régi. Én éppen ezért sem bírom azt, ha egy sorozat 2 megjelent epizódja között kevés idő telik el. Legalább 3-4 évet várnék két epizód megjelentetése között, legyen szó bármilyen játékról. -
lvl30-as poén :D -
#1648 Egy vak khajiit ul a kocsmaban barpultnal, csendben skoomat pofekel. Hirtelen felall, es megszolal:
- Ki akar hallani egy jopofa viccet egy idiota Eszaki katonarol?
Hirtelen odalep melle valaki.
- Mielott belefogsz te Khajiit, tudnod kell valamit. A kocsmaros elotted, egy Eszaki. Tovabbmegyek, a kocsma ket kidoboembere a jobb illetve bal oldaladon, szinten Eszaki. Sot, jobbra, a sarki asztalnal szinten Eszakiak ulnek, harman. Es ami a legviccesebb, en magam is Eszaki vagyok. Felteszem tehat a kerdest ezek utan, biztos vagy benne, hogy el akarod mondani a viccet az idiota Eszakirol?
A khajiit megkoszoruli a torkat, es mosolyogva valaszol:
- Igazad van, inkabb nem... a franc sem fogja hatszor elmagyarazni ezeknek a poent. -
#1647 Nem akarok ebbe a gépigényes témába nagyon beleszólni de ratgab kollégának igaza van. Régen teljesen más volt a helyzet mint ma. A régen nem is annyira régen volt hanem 8-10 esetleg 12 évvel ezelött. Mindenki a játék hangulatát nézte. Emlékszem hogy unokatesóimmal hogy nyomtuk a gta 1-et felváltva :) Anno mindenki örült hogy tudott egy-egy jó játékkal játszani. Manapság hogy a játékok 3D-be váltottak és már tele vannak mindenféle effektel a többségét nem az érdekli hogy milyen a játék élmény hanem hogy mit lát. Ne értsetek félre nekem is fontos a grafika de nem az az első. Hozzon egy elvárt szintet azt csókolom. Aki crysison és egyéb szaron nő fel attól nem is szabad majd mit várni. Tele a net kis 10 évesekkel és istenítik a crysist. Valamelyik azt írta hogy élete játéka volt. lol?
Pl a half life 2-t 2006 decemberében vittem végig és mai napig nem volt olyan addiktív játék mint az. Emléxem, föltettem, elindítottam kb 4 óra környékén csak hogy bele nézzek. Hát este fél 12 körül jutott el az egér mutatója a quit-ra. Annyira besszipantott a játék hogy non-stop azt nyomtan több mint 6 órán keresztül. Így közel 5 év múlva visszagondolva nagyszerű élményt nyújtott. Ez az az élmény ami hiányzik a legtöbb mai játékból. Hogy szép és jó, eltöltesz vele pár órát, de hogy 2 év múlva már a nevét sem fogod tudni az is biztos. -
Although #1646 Ez voot má?
http://rpgames.hu/cikk/elder-scrolls-v-skyrim-achievementek-es-terkepek -
Although #1645 Ez jó :) -
Atilorn #1644 Na, elbasztam lovagot kellett volna írnom. -
Atilorn #1643 Sárkányszülött bőszen közelít a sárkány barlangjához, hogy megküzdjön vele, miközben a sárkány - megpillantva őt - ekként dünnyög:
- Na ne, már megint konzervkaja... -
ratgab #1642 LOL Nem rossz ez! -
Nos #1641 pl:
Két sárkány beszélget. Azt mondja az egyik:
- Mhh.
- Na ne égess - szól rá a másik.
Tudom, hogy sz.r, de írjatok jobbat. -
Nos #1640 :) -
Nos #1639 Tud valaki inkább egy jó skyrimes viccet??? -
ratgab #1638 Én nem a hardverre gondoltam! Az egy dolog. Én csak azt mondom egy játéknak nem a grafika a legfontosabb része (aki szerint igen, az nem érti a játékok lényegét: szórakozás, ha meg csak fotórealisztikus játékkal tudsz szórakozni, arra nem tudok mit mondani... én egy tetrissel is elvagyok, mert szórakoztat, sőt még egy sakkal is.
Na, de ne offoljunk ennyit. Zárszóként, valakinek ez a fontos, másnak más (nekem meg minderről jól megvan a véleményem).
Peace -
ratgab #1637 #1628... van még kérdés? -
ratgab #1636 Nem fűződik semmilyen érdekem hozzá, hogy védjem a játékot, csak mindenhol azt olvasom, hogy: "Jaj, de szar Low poly a fű", "jaj de csúnya a grafika, hogy mernek ilyen színvonalon kiadni bármit is 2011-ben", " Fúj, 2d-s a fű, ez egy szar játék" és ehhez hasonló kijelentéseket, amitől már a falra mászom (főleg akkor, mikor 1-2 álló képen és pár mozgón kívül semmit nem láttunk még, amiből meg lószart se lehet leszűrni, mivel nagyrészt konzolos verzióból vannak).
Ez egy Technológiabuzi hozzáállás.... Ennek már köze nincs a szórakozáshoz, ami a játékszoftverek lényege. Én csak ezt tettem szóvá. DX11 meg hasonló szarságok, amikből megjegyzem nem sokat tapasztal az egyszeri játékos, meg tök fölösleges parasztvakítások. Játszottunk annó a Ki nevet a végénnel, Gazdálkodj okosannal, nem volt grafikai élmény, de nem is érdekelt, mert jól szórakoztunk (Vagy akár említhetnél a korai 2d-s játékokat is, sőt a 3d-seket is... ekkor még nem fikázódtak ennyit a játékosok ezen a bagatel dolgon, amit grafikának hívtak). Ez utóbbi hiányzik nagyon sokakból a játékos társadalomban, a grafika az isten a többi le van szarva. Próbáltam rávilágítani, hogy milyen kifacsarodott hozzáállás ez, de úgy látszik sikertelenül.
Egy erdő olyan, amiben vannak jellemző elemek, nem egymás után ugyanoda pakolgatott fák, meg avar, vannak irányjelző sziklák, amiről tudod, hogy hol jársz, ha már legalább 1x voltál ott. Witcherben mint mondtam 5-jére is simán eltévedtem (Ergó copy-paste megoldás).
Egyébként meg a 1619-es hsz (a személyes névmásokat rosszul kezeltem, nem neked szántam a hsz. mondanivalóját) nem is neked ment! -
Atilorn #1635 Ha kötekedésnek vetted, akkor sorry. De megint ott tartunk, hogy kinek mi a jó gép. Nekem, 4 éve NASA gépnek számított, mivel akkor megfizethetetlen volt nekem. Én el vagyok a saját gépemmel, még egy pár évig, és örülök, ha novemberben és az elkövetkező hónapokban,években marha jól el leszek a Skyrimmal. -
#1634 Ez egy cell-shading technológiával készült játéknál még igaz is lehetne (XIII, Borderlands), mivel ott a képregényszerű ábrázolás időtlenséget kölcsönöz a vizuális megvalósításnak.
Egyébként nekem pl. a Witcher 2-nél szebb és részletesebb rpg bőven nem fog hiányozni a következő 2-3 évben. Ha a Skyrim csak megközelítené azt a szintet (és jól lenne optimalizálva) művészileg is, már bőven elégedett lennék. -
#1633 Bocsi, de most komolyan ... kit érdekel, hogy Neked milyen géped volt 4 évvel ezelőtt? Kit érdekel, hogy Neked a Core2Duo NASA technológiának számított 4 évvel ezelőtt?
Egy 50eFt-os videókártya "dúrva"? Egy Dx11-es kártya semmi esetre sem középkategória? :)))
Plz, ha nem vagy otthon egy témában, akkor inkább ne erőltesd a kötekedést. Vegyél inkább egy 10eFt-os, Dx11-es Radeon HD5570-est (Powered by NASA) :) -
#1632 Mikor régen? :) Tuti hogy az újabb és újabb autócsodákra meg csorgatod a nyálad ... pedig azt sem engedheted meg magadnak ... és már Ladával is tökéletesen lehetett közlekedni. -
#1631 Ezt mondjuk 10 éve is ki lehetett volna jelenteni. Én örülök a grafikai fejlődésnek, a pénztárcám persze nem. -
#1630 szerinted mikor érte el a "tökéletes" szintet? ilyet nem lehet kijelenteni szvsz. mindig van hova fejlődni!
de megint megyünk off irányba...
-
Atilorn #1629 4 évvel ezelőtt, had ne írjam le, hogy milyen gépem volt. Akkoriban ez igen is NASA gép volt, most már egy mezei pc. Akkor kezdett el rohamosan nőni a játékok gépigénye, és nem sok embernek volt ilyen gépe. A másik pedig, hogy egy normális videókártya 50eFT, az dúrva. Én egy dx11-es kártyát semmi esetre sem hívnék középkategóriának. -
#1628 Mert a grafikai megvalositas mar regen elerte azt a szintet, amely tokeletes eleg lenne egy jatek eseteben. (mas kerdes, hogy az ipar es a gazdasag szempontjabol nagy ongol lenne megallni ezen a szinten) -
#1627 Ezzel a hozzáállással akár még a fákon ugrálhatnánk. Miért ne fejlődjön a grafika? 2011 van, jóreggelt! -
#1626 Ha egy Core2Duo 2,6Ghz, 4GB RAM, meg 4 év után egy új 50eFt-os középkategóriás kártya, GTX 560Ti (8800GT után) NASA gépnek számít, akkor tényleg szerencsés vagyok :D -
#1625 Nem szaroztam le, pont az ellenkezőjét írtam, csak végig kellene olvasni a hozzászólást. -
#1624 Nem, de véleményem lehet az eddig látott képek és videók alapján. Nem tudom mit kell ilyen szinten védelmezni, úgy beszélnek egyesek, mintha a legféltettebb csecsebecséjükre mert volna valaki sandán pislantani.
Egyébként pedig egy erdő olyan, mint amilyennek leírtad ... nem tudom ezen mit kell csodálkozni.
A 'grafikabuzisághoz' meg annyit, hogy a Morrowind és Oblivion is megjelenésekor csúcs minőségnek számított a maga nemében, tehát ezt a képet és elvárásszintet maguk generálták, nem a nép! -
ratgab #1623 De ne úgy mondja el, hogy szar... Legalább indokolja! A másik fele a dolognak, hogy ne a grafika miatt szarozzunk már le játékokat, főleg kipróbálás nélkül, főleg a játékélmény ismerete nélkül.
Ez kb. olyan, mint valakit egy kép alapján szar embernek neveznénk. -
Atilorn #1622 Az meg már más kérdés, hogy te szerencsés vagy, és már több évvel ezelőtt NASA gépet tudtál beszerezni. Még ma is borsos az ára egy ilyen konfignak. Egyébként, a korábban közzétett követelményt nem kell készpénznek, venni, mert az nem hivatalos. A Bethesda még nem adta közre a valódi gépigényeket, ebben a hónapban várható.