30713
TES
  • Atilorn
    Ez nagyon király: http://www.bethblog.com/index.php/2011/10/24/skyrim-live-action-trailer/
  • PTW
    igen elvileg lesz egy fadobozos speciális gyűjtői kiadás amiben nem lesz benne a szobor, hanem valami nyaklánc (pfejjj), térkép stb. pontosabb info egyelőre még nincs sajnos
  • obe
    nem tudjátok, hogy a sima és az a gyűjtői kiadás, amelyik a sárkányszobrot tartalmazza, lesz e közte esetleg még valami másfajta kiadás ?...ilyen prémium változat, mint a withcer 2 nél, nem lesz ?
  • Hotomi
    Gamespot videó, ez nincs állandóan megszakítva mint a gttv-és.
  • broman191
    A döglött tyúkot hogy felélesztette már a videó elején...fuuu. :DD
  • vzajcev
    Jah, pont mint a Falloutban
  • PiszkosFred
    Muszaj volt megoldani valahogy, hogy az uj jatekosok is megismerjek a jatek akcio es rpg rendszeret, a kezeles es a jatek mechanikajat, stb, leven a borton utan vart rad a nagy szabadsag. Igy mar legalabb tudtad, hogy harcolj es hogy vedd meg magad. Persze, aki ezredjere csinalta, annak unalmas volt, bar annak volt annyi "esze", hogy elmentette a csatornaajto elott (amikor meg minden visszavonhato), es onnantol kihagyhato volt a prologus :)
  • Nos
    ja, addig tölt be a game, és közben hintekben leírják, hogy mit kell csinálni .)
  • Atilorn
    Elvileg azt mondták, hogy harminc perc lesz.
  • benőmenő
    Remélem most rövidebb lesz a tutorial rész az elején, mint az előzőbe a sok szívás a barlangokban, mire végre kijutsz a nyílt terepre.
  • PTW
    igen minden hihetetlen látványos, óriási fejlődést mutat art irányban az egész oblivionhoz képest. Városok is hihetetlen hangulatosak, nekem az egyik legjobban tetsző apróság az őrtorony oldalán lobogó zászló. Minimál dolog, de szinte érzem tőle az arcomon a fagyos északi szelet :D
  • yesname #1810
    Ez ezen a jobb minőségű videón így mozgásban iszonyat jól néz ki. (Pl. a fagyasztás is nagyon jól meg van csinálva.) És lesznek puzzlek, csapdák stb. a dungeonokben? Ajjaj, két évnyi szabit kéne kivenni gyorsan :D
  • Laza
    Van, csak 'fizetős' :)
  • grebber
    Nyugi majd a portolásoknál majd figyelnek rá hogy ne érezd jól magad.
    Majd megint jönnek a 2005-ös grafikák GTX 580hoz igazitva.
  • PTW
    sorry rosszat linkeltem. Mért nem lehet ebbe az őskövület fórumba egy rohadt edit buttont tenni? .....

GTTV Skyrim
  • PTW
    elég sok látni/hallanivaló újdonság:

gametrailers GGTV
  • Nos
    Ahogy elnézem, egy darabig még nem kell túl sokat költeni a PC-kre Nem sok olyan játék jelenik meg még a következő években sem, ami nagyon durva hardwaret követelne.
    új xbox 2013 (2014?)
  • Nos
    csak előbb csinálják meg az Elder Scroll VI-ot is.
  • lolSL
    jelenjen már meg és utána csináljanak már falloutot az új motorral a ratyi sárkányeregetés helyett már végre hajrá
  • koschwarz
    na éppen ez az amiért boldogan kifizetem a játék megjelenéskori teljes árát. ezzel is évekig fogok játszani.
  • PiszkosFred
    Ezert volt "vicces" a 2 oras speedrun hire :)
  • yesname #1800
    Az interjú itt található: http://www.gameranx.com/updates/id/3377/article/skyrim-interview-reveals-details-on-dragons-radiant-story-and-much-more/

Azt is mondja a végén a Skyrim olyan mélységű, hogy a legtöbb játékos a végigjátszás során kb. az egész tartalom 30%-át látja csak.
  • yesname #1799
    “You could be walking down a road to a dungeon, and along the way you pass a couple of bandits who jump out of the bushes and try and kill you,” Hines explains. “And let’s say you die — the bandits kill you — and you reload your saved game and you walk down that same road, it might not be bandits this time. It might be a novice conjurer who’s out in the woods practicing stuff. It might be a guy hunting a deer.”

Végre. Ennek nagyon örülök.
  • Laza
    Na ez jó hír. Mondjuk elég sok összetevős a történet (kamera kezelés, stb), de remélhetőleg akkor most megoldották :)
    Az Oblivionban inkább volt vicces és szégyenletes a tps nézetben való mozgás illetve kardozós hadonászás, mint látványos és használható :)
  • jarlaxxe
    Melee karival egyértelmüen jobb a tps nézet de pl egy ijászhoz meg az fps passzol, szvsz.
  • Evoluti0N
    Én is első személyű nézetben fogom játszani. Úgy sokkal jobban átjön az az érzés, hogy "benne vagyok a játékban."
  • Palinko
    én úgy fogom fel hogy FPS ben tolom, mert kevés játék jelenik meg ami RPG és belső nézetes is, itt kell kihasználni :)
  • mike01010101
    Ez igazan jó hir, az eddig játékokban (Oblivion, Falloutok) eleg gyengus volt, én viszont szeretem külső nézetből a "kaszabolást" meg a lovaglást is.
  • wedge31
    Állitolag olyan jól sikerült a tps nézet, hogy sokan csak azzal tolták a játékot, pl a E3-on.
  • Although
    Az csak a speedre hiányra vonatkozó megjegyzés volt. :) Mindenesetre a speedes szerintem sokkal elegánsabb és teljes körűbb megoldás mint a sprintes verzió.
  • ratgab
    Nem feltétlen lesz ez így (sárkány ugye repülni tud teljesen más kategória). Lehet, hogy gyorsabb leszel ha sprintelsz, de ha odaérsz nem fogsz tudni egyet sem suhintani, mert előtte kifutottad magad. Ergó csínján kell majd bánni a hyperspeeddel, mert totál végtelenné teheted így magad. Megkockáztatom totál lecsökkent staminával még a védekezéshez is gyenge lehet majd a karakter (fel se tudja emelni majd a pajzsát pl.)

Persze ez mind csak elmélet, spekuláció részemről.
  • ratgab
    Az, hogy kiírja vagy te tudod magadról, hogy most akként játszol az szerintem már édes mindegy. Beleéled magad, akkor nem fontos, hogy valaki az arcodba nyomja, hogy te mi vagy... szerintem.
  • ratgab
    Bethesdának nem szokása teljesen használhatatlanná tenni bizonyos támadási módokat adott helyzetekben, legalábbis olyan ellenféllel én egyik Bet játékban sem találkoztam, akit ne lehetett volna jól szájbavágni! Biztos vagyok benne, hogy itt se lesz!
  • ratgab
    Olyat a Bethesda nem merne megtenni, hogy egy tisztán közelharcra fejlesztett karakternek ne lenne eszköze egy sárkány ellen (sárkánykiáltás nélkül is), ez egyszerűen lehetetlen! Biztos lesz eszköz a lecsalogatására, esetleg egy taunt, mellyel annyira felhúzod a sárkányt, hogy az leszáll... vagy valami ilyesmi.
  • ratgab
    Én pl beraktam elsődlegesnek a blade, armorer, egyik páncél skill-t és érdekes módon úgy hulltak a pockok, mint a veszekedett!

Aki meg trükközött (maximális pontszámot akart szintlépéskor a normális 2 helyett), az bizony rábasz...hatott ez tiszta sor. De ez már ilyenkor matek és nem szórakozás. Én a szintenkénti 2 pontommal nagyon vígan elvoltam.
  • Laza
    Obliba a TPS nézet használhatatlan volt, itt sem lesz ez szerintem másképpen. Eleve nem olyan a harcrendszer, hogy normálisan lehessen így játszani. Persze az új részből ezt még nem tudjuk.

De nem baj, mert ez marad olyan amilyennek szeretjük, a másik harcrendszert meg megkapjuk majd a Kingdom of Amalur: Reckoning-ben :)
  • ratgab
    Én veled értek egyet attrib. kérdésben!
  • Laza
    Sok játék behozta már a végtagokat, és nagyon jól meg lehet oldani, hogy esésnél a kezére támaszkodva kelljen fel, annak segítségével nyisson ki ajtókat, ha valamit átugrik esetleg látszódjon a lába ... vagy eleve a fényeknél látszódjon a karakter árnyéka. Nem lehetetlen dolgok ezek (lásd Mirrors Edge, BF3, Call of Cthulhu, stb), és sokat nyomna az RPG életérzésen :)
  • ratgab
    Jó lenne. Habár FNV-ben egy idő után inkább idegesített (vártál pár órát valahol vagy gyorsutaztál egy messzebb lévő célállomásra és a karakter már a szomjanhalás határán volt. Olyan is volt, hogy várakozás után egyszerűen összeesett és meghalt a karakterem).
  • ratgab
    Hardon nem próbáltam ez tény, csak normálon, de mint írtam ott nem volt probléma.

Modokkal meg már extrém esetnek minősül a probléma (mármint, hogy el lehetett baltázni a karaktert), mert alapból nem modokkal jött ki a játék.

És természetesen én csak a vanilláról tudok nyilatkozni, mert nem nagyon modoltam a játékot, nekem megfelelt úgy ahogy volt. De a modolás, vagy nem modolás természetesen egyéni preferencia, ízlés kérdése, egyikkel sincs semmi baj.

Az valószínű, hogy aki tudatosan csak közelharcosra gyúr és csak olyan perkeket választ az istenszintű lesz a Skyrim végére. De nem kötelező tudatosan Zeuszt vagy Kratos-t képezni a karakterünkből. Szerintem lesz itt választási lehetőség bőven.