30713
TES
  • Laza
    Lesz ott extra magas felbontású textúra ... csak mindenen ua lesz :D
  • Laza
    Ja, és használtan most is lehet venni jó alkatrészeket ... mert ugye aki évi 100k-t költ rá és folyamatosan cserélget, az rendszerint el is adja a cuccát :D:D
  • Laza
    Jaj, most el ne kezdjük már, hogy a gépvásárlást bontjuk le éves szintre. Éves szintű fejlesztésről volt szó, ami már a meglévő gép éves plusz ráfordítását jelenti.
    Egyébként a gépet pont 4 évvel ezelőtt (novemberben) vettem ~150k-ért. A melóhely fizette az ÁFÁ-t :)

Ja, hogy a P4-es gépet mennyiért vettem ... azt kérlek alaplap+proci+RAM hármassal vettem 30k-ért egy haveromtól, aki upgradelt :) Mivel nekem is upgrade volt, Én továbbadtam az akkori P4 1.4GHz + alaplap + RAM hármasomat. És attól függetlenül, hogy használtan vettem, soha semmi baja nem volt.

Na mindegy, az a lényeg, hogy lehet ezt ésszel csinálni.

Ha kiszámolom, hogy mennyivel olcsóbb egy PC-s játék a konzolosnál, akkor még bőven jó is vagyok ;)
    (mindamellett, hogy konzolom is van :) )
  • PTW
    mondjuk egyáltalán nem izgat, majd ha zavarni fog akkor megvárom Quarl gigamega textúrpakkjait :D
  • yesname #1898
    Nekem is ez volt a legelső ami eszembe jutott :(
  • yesname #1897
    Az új VGA, amire cseréltem lemaradt: HD6950 2GB
  • yesname #1896
    Hát most elővettem a számlákat és megnéztem konkrétan:
    2 GB DDR2, E6400, HD4870-ről cseréltem tavaly decemberben 8 GB DDR3 és i7 640-re. (Szóval ez az időszerű generációváltsáom volt.) Az akkori gép kicsivel több, mint 4 éves volt (VGA az 2 éves, de azt is 3 év után cseréltem).
    A cserére 100K-t kellett fizetnem, ami évi 25-re jön ki. Ezért nem egy fix, bővíthetetlen, elavult cuccal tudok azt csinálni, amit csak akarok és ahogy akarom, ahelyett, hogy várnom kelljen a következő generációra. Nekem ez megéri. Ha az ember a frissen megjelent konzolból megveszi a magasabb felszereltségűt, majdnem ugyanott van, mint én. Csak éppen korlátok közé szorítva.
    A játkok magasabb árairól nem is beszélve és arról, hogy ott aztán minden játékot meg kéne vegyek, nem csak azt amit kipróbáltam occsó verzióban és azt mondom, na ezért megérdemlik a fejlesztők.
    Nekem semmi bajom a konzollal, van jó pár játék amivel csak azon tudok játszani, de ha valamiből van PC-s verzió, akkor egyértelmű melyiket választom.
  • PTW
    ez a 6 gb helyszükséglet elég gyanús. arra enged következtetni, hogy a beígért "pc-re nagyobb felbontású textúrákkal érkezik" dologból kurvára nem lesz semmi.
  • broman191
    Évente 100k szerintem sem igazán indokolt. A hw buz1ság és az okosnak titulálás nem feltétlen függ össze azzal hogy valaki megteheti-e a folyamatos cserélgetést, avagy nem, mert ennyin múlik, és ha nem, akkor lehet hw buz1 is és wannabe okos is, nem fog cserélgetni.
    Nekem egy már-már ősi gépem volt ezelőtt, P4 3.0 Ghz, 1GB DDR, MSI 7600GT (eladó! ), arról váltottam az éven a jelenlegi gépemre. Legalábbis a CPU előbb egy A64 X2 6000+ volt, amelyet haveromtól vettem 10k-ért, aztán nem rég el is adtam ugyanúgy 10k-ért, jött a helyére a Phenom II X4 955 + Cooler Master Hyper TX3 2db Scythe GentleTyphoon 92mm venti társaságában, mindez összesen ~ 30k-ból hardverapróról. A HD5850-em Xtreme kiadás, amikor a Sapphire 31k-ért adta ~55k helyett akkor vettem. A többit nem részletezem, de körülbelül 110k vándorolt ki a zsebemből amire összeállt a jelenlegi konfigom. Meg kell válogatni hogy mikor, mit és honnan, racionálisan, több értelme van mint évente 100k elverésének. :)

• deniro2
    P4-ből gondolom nem ingyen lett Core2 és a többi...
    Megsaccoltam a proci, alaplap, vga, memo 2007-es árait és hozzáadtam a GTX 560-et... Annyira nem komplikált:)
    De nem vitaindítónak szántam a dolgot, az is lehet, hogy évi 40k-ra jön ki, vagy 60-ra, a lényeg, hogy én vagyok a b@lfasz, mert hasraütöttem és beírtam egy elhamarkodott, légbőlkapott 100k-t és ezen a konkrét számon kattognak sokan, holott 50-ből is kijön a fejlesztés...:) Sorry
  • koschwarz
    ez hogy jött ki? EGYSZER "elvert" 50-60k-t a gtx-re...tehát az évi monnyuk 15000...
  • deniro2
    Évi 50k-t azért te is elvertél pc-re ezek szerint:)
  • Laza
    "Évente 100k-s kötelező fejlesztés igaz volt kb. 2-3 évvel ezelőttig"

OMG :)

A gépem 4 éves (akkor Core2Duo E6750, 4GB RAM, EVGA 8800GT), és simán futott rajta minden faszán. Idén cseréltem le a kártyát egy Gigabyte GTX 560Ti-re. Ennyi volt az össz fejlesztésem a 4 év alatt.
    (vettem egy 24"-os moncsit is, de azt nem számolom, mert a TV-sem része a konzol csomagnak)
    Előtte szintén 3-4 évig egy P4 2.6Ghz, 2GB RAM, 6600GT-m volt (Radeon 9600Pro-val vettem, aztán a kártyát Sulinetben lecseréltem, aminek visszaadták a felét). 2 év után (3 év gari) beszart a 6600GT, nem lehetett javítani, ezért a forgalmazó adott egy ajándék, vadi új 7600GS-t. Vígan elvoltam ezekkel a kártyákkal, és minden futott.
    (pl a WoW már a Radeon9600Pro-n is szinte max beállításokkal futott, 6600GT-n meg egyenesen szárnyalt :) )

Szóval régebben sem volt normális az évi 100K, 2-3 évvel ezelőtt pedig végképp nem. Csak azok hw buzik, akik okosnak hiszik magukat, azok cserélgetnek minden szart folyamatosan a gépükben.
  • PiszkosFred
    Ez a 6gb lemezterulet nem tudom hogy jon ki, de nagyon kevesnek tunik a mai 10-15gbhoz kepest.
  • PiszkosFred
    Medium mindenkeppen jo lesz azon, de lehet belefer meg a high is egy-ket beallitasnal.
  • Sir Quno Jedi
    Ajánlott:
    Win XP/7
    Négymagos Intel/AMD processzor
    4GB RAM 6GB szabad hely a merevlemezen
    GTX 260/Radeon 4890 videokártyák

Ezt azért nem nehéz manapság meglépni... :D
  • Atilorn
    Ha már megjött a gépigény, jól tippelem, hogy 1280*720- ban közepes beállításokkal fogom tudni futtatni a laptopomon?
    Intel Core i3-370M 2.4 ghz
    Geforce 310M 1 GB DDR3
    2*2 GB DDR3 RAM
  • Atilorn
    A Raget nem a Bethesda fejlesztette, csak a kiadója volt.
  • Magiszter
    Eddig se féltem tőle hogy nem fog Ultra beállításokon menni a gépemen, most meg már szinte biztos. Kérdés az mennyi bug lesz benne. Lást Rage. Az is megy maximumon de azért voltak olyan hibái amik időről-időre levettek a játékélményből.
  • grebber
    Ezt elrontottam ez a helyes link4

Low, High és Ultra grafika beállításokhoz milyen VGA elégséges!
  • sanyiiiii
    Tekintve hogy az xbox360 dx9-et használ ...
  • Prince23
    e szerint
  • Atilorn
    Az elképesztő, hogy az ajánlott videókártyának is elég egy dx9-es? Az meg tényleg hihetetlen, hogy csak 6 gigát fog foglalni?
  • Ryder62
    Vagy rádobnak mindenre egy kis pluszt mert konzol portot akarnak készíteni. Így kétszer annyit adnak meg minimumban hogy ha szar is a port akkor is eldöcögjön XD
  • sanyiiiii
    Vagy csak simán rájöttek hogy a vásárlóközönségük nagy része olyan PCvel rendelkezik hogy lustulhatnak és nem kell annyit dolgozni az optimalizáláson :)
  • PTW
    nemtudom hungamer honnan szedte ezt az infot de ez még nem hivatalos gépigény
  • Ryder62
    "CPU: Dual-core Intel/AMD CPU"

De milyen bazzeg??? Imádom az ilyen pontos gépigényeket. Vegyél játékot -_-

Látom elment a topik konzol vs pc warba. Mindenki azon játszik amin akar, nem? Mindkettőnek van előnye és hátránya is.
    Max annyit tennék hozzá hogy mostanában (utóbbi pár hónap) a gépigények megugrottak. Persze fejlődés az semmi. Úgy látszik kevés hw fogyott az utóbbi időben úgyhogy kicsit felemelik a gépigényeket meg a követelményeket hogy az user kénytelen legyen venni új cuccokat hogy a magasabb gépigényű de ugyan olyan kinézetű, fizikájú stb játékok is elfussanak.

Egyébként arra kiváncsi lennék hogy 100e körüli összegből hogy raktok össze egy olyan konfigot amin 3-4 évig fut minden maxon? Nem kötözködésből, most akarok majd gépet újítani...
  • Prince23
    Gépigény, Min és ajánlott
  • yesname #1873
    Minimum: XBOX360/PS3. Ajánlott: PC az utolsó 2 évből :)
  • Atilorn
    Na, fészbúkon azt írják, hogy valószínűleg holnap érkezik a gépigény.
  • PTW
    habár nem akarok beszállni ebbe az okfejtésbe, meg kell hoyg erősítselek. Én pont így váltottam gépet 4 éve "generációváltáskor". akkor valóban sokba került a gép de azóta egy fillért sem költöttem rá. Most cseréltem le a videókártyát minimál ráköltéssel és ezzel még bőven elleszek jópár évig.
  • yesname #1870
    Azt aláírom, hogy utóbbi években nagyon lassult a gépigény egyértelműen a konzolok miatt és hogy előtte erőteljesebben növekedett a gépigény a maxhoz, de ha valaki hozzám hasonlóan csinálta nem volt gond. Gépcserét csak teljes generációváltáskor csináltam (mikor alaplap, memória, proci is kuka kellett hogy legyen) és ekkor a felső kategória aljából vettem mindent. Aztán ehhez max egy VGA csere jött, netán memóriabővítés. De hogy évi 100K, isten ments :)
  • ratgab
    Én legalábbis ezt tapasztaltam. 2-3 évvel ezelőtt még igen rohamos volt a fejlődés. Mind a korábban emlegetett 100k és ez a 2-3 év is csak egy hasraütés szerű szám, már konkrétan nem emlékszem, de igen gyors emelkedés volt a gépigényekben.

Az viszont biztos, hogy egy jó ideje igen stagnálnak a gépigények, legalábbis nagyon lelassult a gépigények növekedése. Ezért is remélem, hogy a 4 éves konfig (akkor se azért fejlesztettem, mert muszály volt, csak mert volt rá keret és úgy voltam vele most elintézem jó pár évre a fejlesztést ) megbírkózik majd a Skyrimmel.

Persze ha közepes feletti kategóriában fejlesztesz, akkor tovább bírja a konfig fejlesztés nélkül... én többnyire csak az alsó, középes kategóriából válogathatok.
  • yesname #1868
    *beszéltek :)
  • yesname #1867
    "Évente 100k-s kötelező fejlesztés igaz volt kb. 2-3 évvel ezelőttig"

Nem tudom miről beszélek. Az én gépem az utóbbi 15 évben 3x-ra cserélődött le (teljesen, közben azért voltak alkatrész cserék) és mindig maxon játszottam mindent az aktuális elérhető legnagyobb felbontásban! Még a Crysis 1-et is, igaz ott AA-t elfelejthettem és 15-25 FPS közt ugrándoztam :D:D:D
  • ratgab
    Az az érzésem, hogy ha kijön az MMO valószínűleg keresztet vethetünk a további ES részekre.... Van egy ilyen balsejtelmem.
  • ratgab
    Évente 100k-s kötelező fejlesztés igaz volt kb. 2-3 évvel ezelőttig, azóta a pc mérföldekkel túlszárnyalta a konzol teljesítményét és gyakorlatilag egyáltalán nem kell fejleszteni (mondom ezt én is egy 4 éves gép tulajaként, amihez nagyvonalakban nem nyúltam hozzá azóta, kivéve egy kényszerű videókártya cserét tavaly... sajnos előző elhalálozott). 4 éves gépemmel a mai napig mindent maxon tudok futtatni, más kérdés, hogy még ezt sem igénylem (árnyékok a legtöbb esetben inkább idegesítenek, mint szórakoztatnak, így kikapcsolásra kerülnek).

Agyhalott játékoknak a pc-seket nem nevezném (RPG-k, RTS-ekt, ez utóbbi csak pc-n élvezetes). A butítások javát pc-n amúgy is a konzolosok miatt kell elszenvednünk (szegény amerikai alacsony iq-jú egyének miatt).

Új konzolgeneráció még legalább 2, ha nem 3 év (még bejelentés se volt, onnantól még legalább 1 év lenne szerintem). 2013-14 előtt én nem számítanék új konzolra a helyedben.

Viszont, ha kijönnek az új konzolok, akkor term. ismét rohamos fejlődés lesz majd a gépigényekben is, ez sajnos egy szomorú tény. Én részemről elégedett lennék a mostani grafikai színvonallal és az igen baráti gépigényekkel, de sajnos ez az állapot is csak pár évig fog már tartani.
  • PTW
    én világéletemben ugyanerről álmodoztam az összes nagy kedven rpg közben, de időközben beláttam, hoyg ez valószínüleg sohasem fog megvalósulni, vagy csak nagyon sokára. talán a TOR lesz az első olyan játék ami ténylegesen megközelíti azt az élményt/érzést, hogy egy crpg-t játszol baráttal/barátokkal. a "megközelítit" kiemelném :)
  • sanyiiiii
    Esetleg a Two Worlds 2-re érdemes lehet vetni egy pillantást.
  • Sáska
    igen, sokmindennel lehet multizni, de ebben a stilusban hirtelen egyet sem tudok felsorolni (ha van ilyen, akkor ajanlhatnal valamit plz). Amik eszembe jutnak ebbol a kategoriabol, az mind single player. En sem egy ujabb MMO-ra vagyok, viszont olyan jol elkepzeltem, hogy milyen jo lenne, ha egy-ket haverral egyutt lehetne egyszerre barangolni ugyanabban a vilagban.

De azert igy is bejovos lesz, csak ez az egy dolog hianyzik (nekem).