The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

genndy
Válassz fajt apachii nélkül, mentsd el, aztán tedd föl az apachiit és folytasd. Nekem nem volt ilyen amúgy amikor kipróbáltam az apachiit.
Konzolparancs: showracemenu

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

a.carkey
Egy kérdés: mitõl van az, hogy ha új karit kezdek, és fent van az apachii hair összes, akkor karakter generálás alatt race v. sex váltásra ctd? Nem értem mi okozza? Apaciiék írták, hogy a spec menu, és ezt és azt kell tenni (más menu, ne szabadban kreálj, stb.), de ha nincs fent a haj, akkor nem csinálja. És semelyik más hajszettnél nem csinálja. Tehát, az apachii az oka. Más miként lépett túl ezen a problémán? Vagy nem is jelentkezett senkinél?

A medve nem játék.

Html dokumentumként mentettem le mindet😄 Mikor megnyitom olyan mintha még élne az oldal😄 Még a linkek is ott vannak pl a jó kis karakterlap...mennyi különbözõ karakter volt ott jó volt nézegetni. Aztán hátha így még szerkeszteni sem kell majd😊 Ha kész lesz a gépem küldöm mindet😊
PiszkosFred
Johet, kaptam mar mastol is reszeket vagy egeszeket a regi cikkekbol (txtkent megvan nekem is valahol egy nagy resze), csak rohadt maceras ujra megszerkeszteni mindent.. 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PiszkosFred
Az akaviri invazio, az eddigiekkel ellentetben forditott lenne, vagyis Tamriel nepei szallnak meg a masik kontinenst, es nem forditva. Pont ezert, mert igy szinte teljesen szabad kezet kapna a Bethesda, es amig a TES Online tovabbra is lekoti a Tamriel kedveloket, addig a TES VI uj vilagot nyitna.

Miutan a TES Online-ban bekovetkezik az, amire az elmult 15 evben vagyott az egyszeri jatekos (ergo, bejarhatja - ujra - egesz Tamrielt, minden tartomanyat), a TES VI elveszti az "uj terulet" varazsat. A sandbox gameplay mellett fontos, hogy akard latni es erdekeljen a terulet, ahol jatszol (sosem latott egyedi Morrowindi latvanyvilag, regi klasszikus highfantasy-s Cyrodiil, manapsag reneszanszat elo Viking/barbar Skyrim), de a TES Online kalandjai utan 2-3 evvel a TES VI. helyszine mar "lattam" effektet hozhat, meg akkor is, ha cirka 2000-2500 ev telt el azota. Ez is az alapja az egesz "uj kontinens" teorianak, amely aztan vagy, vagy...

PiszkosFred!

Találtam itthon vmit 1 régi CD-n még több évvel ezelõttrõl. Mikor még nem voltam túl jó angolból akkor néha belenézegettem az oldaladon a végigjátszásokba...és mivel nem volt akkoriban még netem le is mentettem jó részét😊 Ha gondolod elküldöm majd (ha jó lesz a gépem mert ez nagyon lassú de tényleg...:SSS) 😊 Megvan a fõsztori, a máguscéh, a harcoscéh és a tolvajcéh, a tribunal templom , a bloodmoon fõküldetések és az East Empire Company teljes végigjátszása😊 Láttam, hogy most nincs fenn még az oldalon Morrowind végigjátszás úgyhogy gondoltam 1 jó részével azért szolgálhatok.Mert vmi olyasmire emlékszem, hogy anno elszállt a szerver az összes cuccossal...
Hát ezt nem hiszem el.A gépem szétszállt alaplap mehet a kukába...most se Skyrim se jó gép amin most írok az...áhhhh. Azonkívül netem sem volt úgyhogy csak most látom miket írtatok. Mind1 a lényeg a vinyóm rendben van tehát túlélte a 390 órás karim😄

Na írok mostmár a játékról is. Ezek a TES6 pletykák érdekesek ezeknek mindig örülök😊 tehát Black Marsh vagy Akavir. Pár napja nézegettem még Tamriel térképet és kitaláltam vmit. A Vörös Hegy kitörése után ha jól tudom az argóniaiak lerohanták Morrowind szárazföldi részeit és elfoglalták tehát Blackmarsh területe így hatalmasra nõtt. Gondoljatok bele ez mekkora terület lenne a TES6ba😊 És ezt megtámadhatná egy akaviri invázió megis van a fõsztori. És jöhet új játszható fajnak a Tsaesci. Na jelentkezek is story írónak a Bethesdához😄DD
lightjack
Köszönöm mindenkinek a segítséget, sikerült játszhatóvá tenni, most olyan 32-33 fpsem van ott ahol eddig 22-24 volt, így már azért elmegy. Az erdõkben olyan átlag 35-40. Bemásoltam a .dll fájlt amit Calver küldött, köszönöm azt is, dobott rajta pár fps-t. Habár sajna nem sikerült elérni az átlag 45 öt, de szerintem nem is lehet ezzel a konfiggal, vagy lehet hogy még modolni kellene kicsit, na majd próbálkozok. Kösz mindent mindenkinek még egyszer!

F10-zel ki és be tudod kapcsolni a hialgot, nézd meg úgy és SHIFT+HOME, SHIFT+PGUP, SHIFT+PGDN, SHIFT+END kombinációkkal tudod állítgatni.

Calver
fáziskésés ftw, de: dxtory.

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
leszeded amit #22357-ben linkeltem, és menni fog rendesen.
ugyanez volt a hiba nálam is (meg még itt többeknél), ez oldotta meg.

lightjack
Érdekes az eredmény, megfigyeltem fraps-ssal az fps-t és amikor a hialgoboostot bekacspoltam 4-5 fps-el csökkent (???) a játék teljesítménye. Miután felraktam a patchet, levettem az összes árnyékot shadow removerrel, utána sem lett több fps-em, kinn az erdõben 25-30 körül van, bennt meg van hogy lemegy 20 ra ha tûz is van a közelben. Nem értem miért ilyen nehézkes a játék futtatása, például a Mass Effect 3 mediumon teljesen szaggatásmentesen futott, az egéren lehetett érezni hogy folyamatos. A Skyrimban meg az Oblivionban sem tudok kihozni medium minõségen teljesen akadásmentes játékot kihozni. Vagy a játlk motorjával van valami nagyon elkonfiguárlva (cskúgy mint az oblivionban) vagy a gépem gyenge. Hiába a sok patch meg .ini változtatgatások még mindig nem sikerült jelentõs fps növekedést elérnem. :/

lightjack
Köszio. én is most találtam meg ezt a patchet már töltöm is, ahogy olvastam rengeteg sok grafikai patchet tartalmaz, remélem dob rajta pár fps-t!

Legújabb patchet rakd fel (Update 11).

lightjack
Feltettem a HiAlgoBoost-ot, de nem tudja elindítani mert a következõ error-t írja: "Unsupported Skyrim(r) version. HiAlgoBoost is disabled. " Nem telepítettem fel semmiféle patchet, modot se (a játékot torrentrõl töltöttem, lehet már eredetileg patchelve volt). Esetleg valami ötlet hogy miért nem mûködik?

PiszkosFred
Hearthfire a hazon kivul ad lehetoseg kolykoket adoptalni, majd azokat bekoltoztetni a regi (vagy az uj) hazakba, egyuttal uj felszerelest is lehet venni a regi hazakba (child's room - vagy vmi ilyesmi, Whiterunban pl az Alchemy lab helyere), es utana a kolykoddel lehet kulonfele egyeb tamagotchi/sims szeru dolgokat muvelni, jatszani veluk, oktatni, lakast rendberakatni, stb. Mindezek utan pedig, ha gyerek is van a hazban, es sajat agyban alszol, meg specko buff is jar. (mint a feleseg eseteben)

(vampirkent nem enged enni beloluk, bar lehet csak en vagyok annyira perverz, hogy elsonek ezt probaltam ki 😄)

Fantusz
Szerves egészet alkotnak-e az alapjátékkal a DLC-k, vagy sem, ebbe nem mennék bele, de a DLC-k adta plusz lehetõségek az egész játékra kihatnak, amíg a DLC aktív.
Nem a Dragon Age DLC rendszere, ahol a "különálló életutak" minitörténeteinek szinte semmi köze nem volt az alapjátékhoz, itt az alapjátékban el is kell érni bizonyos szintet, vagy teljesíteni néhány küldetést, hogy a kiegészítõk feladatai, lehetõségei elérhetõek legyenek.
Legkevesebb pluszt a Hearthfire adja a játékhoz, egy vadon közepén álló házat lehet barkácsolni, ami csöppet sem lesz otthonos, bármelyik városi ház felveszi a versenyt a Manorral, vámpír karakterek meg igazi lordként tengõdhetnek a kastélyukban.

Kályha
Köszönöm a válaszokat!

genndy
A DLC-k külön küldetésként mûködnek, a Dragonborn egy teljesen külön területen is, Solstheim szigetén. Legjobban talán a Hearthfire épül be a játékba, a házak és a család miatt.
Ami az alapjátékhoz ad pluszt:
Dawnguard: sárkánycsont fegyverek, lovas harc, számszeríjak.
Hearthfire: új alapanyagok (de úgyis csak a DLC házainál számítanak), pár új növénymag-alchemy alapanyag, örökbefogadható gyerekek.
Dragonborn: szerintem alapjátékhoz semmit, de ezzel még nem játszottam, nem tudom.
Tehát nem alkotnak szerves egészet.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Dragonborn: ez kiegészítõ csomag (expansion pack) szintû cucc, nem is nevezném DLC-nek. Ez a legjobb, új területen játszódik, Solstheim szigetén. Egy bizonyos pontig el kell jutni a fõküldetésben aztán megkapod a dragonborn questet és utána bármikor átmehetsz a szigetre és vissza Skyrimba.

Hearthfire DLC: ez egy mini dlc, Sims szerû. Vehetsz magadnak telket aztán építhetsz házat.

Dawnguard DLC: Ez Skyrimhoz add hozzá új helyeket és egy vámpírokkal kapcsolatos küldetés sorozatot.

Bõvebben itt: http://www.uesp.net/wiki/Skyrim😮fficial_Plug-ins

Kályha
Sziasztok!

Lenne egy nagyon amatõr kérdésem. Még annak idején hetekig elvoltam az alap Skyrimmel. Azóta viszont rengeteg dlc jött ki, így újra kedvet kaptam. De ezek pontosan hogy néznek ki? Külön-külön egy-egy játék az alapon belül, vagy szerves egészet alkotnak?

Calver
ja igen, kiegészítés: bedobod a játék fõkönyvtárába (asszem), és örülsz. indításkor kérni fogja, h újra lõdd be a beállításokat, és lehet nem pont azt fogja kijelezni, amilyen kártyád van, ezzel semmi gond.

HIALGOBOOST GPU UPGRADE, ha gyenge géped van.

Calver
Skyrim nálam kiadáskor õskorból származó 8800gt-n ment medium-highon stabil 30 fps-el (arra limitáltam konkrétan, mint jójozott a szemem a nonstop ugrálástól), egy kis trükkel: d3d9.dll csere, mert valamiért szinte az összes bethesda játéknál ezzel gáz van.

próbáld ki ezt (elvileg ati kártyához van), vagy frissen ropogósan feldobva amit FNV-hez használtam, mert ez valahogy eltûnt a zinternetrõl.

JethroHUN
Laptop gpuval és 2 magos procival nem nagyon. De ITT nézz szét. Szerintem a látótávolságokat kellene lejjebb venni.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

lightjack
Tudnátok valami modot mutatni ami felviszi low-mediumon az fps-t 40-50 körülire? Próbáltam a Shadow Removert, az valamicskét javított, meg .ini ben is változtatgattam de még mindig nem elég.

JethroHUN

JethroHUN
Napi vicces jelenet
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

OFF: Ez már csak ilyen, volt szerencsém egyszer-kétszer Judy-val utazni autóban, amikor fellépésre ment... ott nálam volt minden, csodálat, döbbenet, tisztelet, félélem! 😄 És persze behugyoztunk a röhögéstõl többnyire, bár az a csaj nagyon lökött, úgyhogy nem csoda! 😊
PiszkosFred
Erdemes Lindsey mas muveit meghallgatni (esetleg a most megjelent debutalo albumat is, vagy a youtube-s videonaploit). Halali a csaj, siman csinalnek vele egy dokureality roadmoviet, ahogy vonul a bandaval egyutt koncertrol a masikra, az neha fergeteges.

A Skyrim feldolgozas csak egy fejezet a sok jo ertelemben vett "hulysegebol", inkabb Peter Hollens otlete volt, de mindketten mai napig fellepnek eloben a Skyrim betetdalaval koncertjeiken.

Malakai
Ez is olyan, amit minden hónapban berak valaki. 😄
Azért kíváncsi lennék, valaki tényleg skyrim fan-e ott, vagy ami valószínûbb, csak a skyrim jútyúb népszerûséget akarták meglovagolni. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

a.carkey

A medve nem játék.

PsyhoApu
Na ezt megjegyzem magamnak. Sokat dob a realitáson. Viszont az vicces, hogy valamelyik mod kicsit meghülyítette a játékot. Bizonyos szögekbõl világít az emberkém szeme. Olyan mint Raiden nagyúr.

http://kutyuszoba.blog.hu/

MrStokes
Ezek szerint a kezdetek ota gyenge destruction magian mindmaig semmit nem erositettek a fejlesztok??

Anno ez miatt nem kezdtem magus karaktert.Most ujra elovettem a jatekot. Miutan kicsit jatszottam a modokkal, terveztem egy magus inditasat, de most kicsit elbizonytalanodtam...

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

PiszkosFred
Na, ez mar jo kiindulasnak, koszonom.

Igen, valószínûleg a laptop miatt lehet. A laptopok videokártyái messze nem azt jelentik teljesítményben, mint az asztali gépek ugyanolyan kártyái. Tehát a tied sem tud annyit, mint egy GT 520.
Nekem Radeon 6650M van a laptopomban, és nekem is csak ilyen 30 fps körül megy medium-high beállításokkal, úgyhogy az utóbbi oldalakon elõszeretettel taglalt grafikai modokat nekem eszembe se jut felpakolni. 😄
Malakai
Footprints hozzáad picike részecske effektet a hóban, de kétlem, hogy ilyen picire gondoltál. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

PiszkosFred
Ah k 😊 Nem lett volna pelda nelkuli, hogy egy jatekban megtalalhato egy kidolgozott feature, de a premier elott nem szedik ki belole, csak letiltjak, mert vagy bugos, vagy teljesitmenyt rontja, stb.

Sok esetben (csapdak, sarkanyok, falomlas, stb) van scriptelt "por", biztam benne, hogy esetleg megoldhato mindez konstant vizualis effektkent lovaglas soran.

Keszulne egy Machinima, ezzel kapcsolatban kellett volna egy "por felverodes/porfelho" effekt, megsporolt volna jo par oranyi utomunkat, szerkesztest.

Malakai
Ismerem Frostfallt, játszottam is már vele, említttem is (fagy alatt arra gondoltam), csak a realism/needs modokat nem soroltam fel, ahogy a többi pár tucatot se, de azért kösz, hogy ennyit írtál. 😄

És igen, utánanéztem ezeknek, többsége kompatibilis, vagy azzá tehetõ.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Azort ennek jól nézz utána, hogy mi mivel mennyire kompatibilis, mert szerintem ugyanazokba a dolgokba is belenyulnak, és a load order fogja meghatározni, hogy ki lesz az erõsebb. Az unleashed-et nem próbáltam, de ajánlanám a Frostfallt + Wet and Cold modokat, ezek a Skyre-val teljesen compatibilisek. Én nem a leghardcorabb beállításokkal játszok (engedem a gyorsutazást, nem hagyom, hogy teljesen elhomályosítson az esõ, vafy hóvihar, meg egy két dolgot kikapcsolatam). A lényeg: mindig idegesített, hogy a leglengébb öltözetben is simán mászkálhatsz a hóviharban, úszkálhatsz a jeges vízben. Na itt nem. A ruházat (többek között) meghatározza a védettségedet az elemekkel szemben, és ettõl függõen lehetsz warm, normal, chilly, cold, very cold, freezing és dead állapotban. Az utolsó szívás. A warm még bónuszt is ad pár dologra, a normal nyílván normál, de a többi negatívan befolyásolja a tulajdonságaidat, és még a mozgási sebességed is csökken. Ezen kívül lehetsz száraz, nyírkos, nedves, és átázott. Minél vizesebb vagy a hidegben, annál gyorsabban hûlsz. Számításba veszi a kihülésnél a vizességedet, a hõmérsékletet, a szelet, az idõjárást, és a napszakot is. Melegebb területen persze visszaállsz a normál közeli értékekre. Tûz mellett pedig gyorsan megszáradsz, és felmelegedsz. Tudsz vinni sátrat, és rakhatsz tábortüzet is. Az északi jeges vízben kb egy perc alatt meghalsz, de pl a riften melletti tóban frissítõnek érzed az úszást. Az is benne van, hogy hidegben, hóviharban behúzódnak az emberek, ha esik, köpenyt hordanak stb . . . Csak ajánlani tudom.
Ne haragudj, viccnek szántam, csak lehagytam a szmájlikat. Tényleg nem akartalak félrevezetni, bocsánat. Szóval nincs benne ilyen effekt, vagy legalábbis én nem tudok róla.
Malakai
Én köv karakterrel most lehet egy Skyrim Unleashed + SkyRe (perkek) + ASIS + DUEL mixet fogok kipróbálni, another life + CCO kezdéssel, plussz pár realism moddal (éhség, fáradtság, fagy, stb), meg pár szokásos dolog, graf, fegyver/páncél modok. Valszeg valami ranger típusú karakterrel (cco-ban scout, csak wayfarer valamelyik másik major skill helyett).

Skyrim Unleashedel itt van már tapasztalat valakinek? 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Kis kieg. tegnap esti haladás alapján.
-Nem emlékszem mi volt régen az az rpg ami leprogramozta a rettenetet mint effektet. A medvék ordítása és ütése lv10 körüli kezdõ karakterekben ezt váltja ki, érdekes ez a vizuális megvalósítása a régi rpgnek és a morrowind keveréke. Itt vizuálisan érzékelhetõen jelenik meg lelassulsz, és szinte lépni se tudsz a félelemtõl. Ezt a morrowind se tudta. A pók méreg hatást már írtam, spriggan is érdekes.
- A dungeonok amikben jártam szintén hasonlítanak a régi játékokhoz, az urnákban csak hamvak vannak, a potionok ritkaságok, tehát itt tényleg egy jó választás az alchemist.
- A mana töltése lassú, breton(~200,95,100) kicsit szintén régi élmény, el kell futni valahova kicsit távolabb"letáborozni" már csak a töltõ képernyõ hiányzik 😊 De lehet csinálni amit én is hasonló szintû ellenfeleknél de a medvénél is mûködik ha van pl víz közelbe, kicsit ide oda mozogva az éppen visszatöltõdõ manát használni.
- Persze ott van egy option amire azt írta full old version, személy szerint az alap ajánlást használom.
- A Vámpírok húzósak. egyik barlanga ahol belépéskor egy bandita az eredetibe épp leütött egy vérfarkast, itt most betévedtem és ez volt az egyik ahol visszatöltés volt a Vérfarkas mindenkivel végzet spec elfutni nem lehetet már. Nyilván egy offline rpgnél és mivel nincs kiírva mibe mi van érhetik meglepik az embert 😊
Mindent összevetve érthetõ gamebanshee miért ezt a modot említette meg. Skyre nagy kedvenc már az eleje óta, a TES rendszer legtökéletesebb megvalósítása, de anno a megjelenés elõtt volt egy olyan véleményem ezzel az útal amit a bethesda választott az a gond többségében már nem rp játékosok lesznek és zömüket nem is érdekli ez a lore, sajnos T3ndo is ilyen.
Szóval ez a mód már szerintem tökéletes lesz Molinbalagenak és minden régi rpg rajongónak akik nem szeretik a TES rendszert. 😊
Egész elképesztõ ránéztem erre a csodabogárra aki ezt csinálta elvileg 19 éves német gyerek akinek a Planescape Tourment az egyik kedvence 😊 Erre szokták mondani vannak még csodák 😊

Szaruman
A legújabb verzióban viszont vannak érdekes bugok.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

PiszkosFred
Jo, akkor ha benne van, hogy hozom elo az effektet?

A gyors felistenne valas ellen a skyre modot javaslom. Szerintem a legtobben ezt hasznaljak. Ezzel nem leszel brutalketkezesosonosenchanterkovacsvarazslo. Erdemes, tenyleg.
Ez a mod eleve benne van a jatekban, de mivel sokat esik, ezert mindig nyirkos a talaj, es nincs porzas.
lightjack
Hali!

A segítségetek szeretném kérni. Felraktam a Skyrim-ot és játszanék is vele, de az fps szinte mindig 30 alatt van, pedig minden a textura mediumon, minden más lowon van. A gépem adatai (laptop):
- Intel(R) Core(TM) i3-2330M CPU @ 2.20GHz
- 4,00 GB RAM
- NVIDIA GeForce GT 520M
- Windows 7 64 bit

Olvastam a gépigényt, de megvan, de még ha lowra teszem akkor sincsen konstans 45-50 fps-em ami kb kéne hogy normálisan játszani tudjak. Lehetséges hogy mivel laptop, nem elég ez a konfig?

Válaszotokat elõre is köszönöm! <#worship>

Szaruman
Btw, a knockout perk hogy mûködik (skyre)? Célpont mögé megyek, írja, h KO az 'E'-vel, de azzal az inventoryba nyúl bele.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

PiszkosFred
Kerdes. Hatha... 😊 Talalkozott e mar valaki olyan moddal, esetleg WIP statuszban levovel, amely miatt "porzik" a lovaglo karakter mogott az ut. Nem nagy porfelhokre gondolok, mint a klasszikus westernekben, hanem csak egy kis vizualis effektre, vagy apro megoldasra, egy kis porfelhocske a pata(k) utan... ?