30713
TES
-
#24046 csak rajtad mulik, hogy eled meg, es mit hozol ki a jatekelmenyedbol :) -
#24045 Biztos. Azok akik csak hétvégén ülnek le elé és 3 évbe telik mire eljutnak a feléig XD
Viccet félretéve aki nem akar hosszú órákat molyolni a modok felrakásával, finomításával és csak végig "rohan" a játékon egyszer az biztos nem modol. Max földob 1-2-t. Meg csak azért játszik vele mert nincs jobb dolga és mégis jobb elfoglaltság mint a körömvágás.
A rohan jelentése: max végigjátsza 1x 40-50 óra alatt és csókolom. Nem pedig 300+ h meg ilyenek
Szerintem. -
Pares #24044 Dícséretes. Én is visszatérnék az eredetihez, mert meguntam az örökös bughuntot és az új verziókra várást, csak félek tőle, hogy hiányérzetem lesz... -
#24043 Ha a textura modokat + enb-t nem nezzuk, akkor en igen :) (kiveve a sajat lydia tweak modokat, amivel picit helyreraktam a leanyzot es scriptjeit) -
Pares #24042 Játszik valaki modok nélkül, teljesen alap skyrimmel? Milyen lehet? Mert én már nem emlékszem rá... -
Zozo0122 #24041 A tárolókból nem tűnik el semmi, viszont a házzal kapott cuccok respawnolnak az eredeti helyükre ha elmozdítod őket. Ez jópár nap után történik meg. Viszont ha felveszed őket az inventoryba és utána dobod ki akkor már nem mozognak. -
#24040 Ne keverd a tároló respawnját a celláéval. De a ház se respawnol (ha cuccot teszel a polcra, az ott marad), úgyhogy igen, ha megölsz valakit a házadban akkor a hullája ott marad. (Konzollal persze el lehet tüntetni. Vagy újraéleszteni.) -
Pares #24039 Mindenkit kiirtottál Skyrimben, vagy miért ölnéd meg őket? -
Austin Bailey #24038 köszi. Ez amúgy azt is jelenti, hogy ne öljem meg a szolgáimat, mert örök időre ott marad a hullájuk? -
#24037 Saját házban nincs respawn, biztonságosak a tárolók (alapjáték+Hearthfire is). -
Austin Bailey #24036 Sziasztok, a saját házban a respawn hogy működik? Kell attól félni, hogy ha valamit berakok a szekrénybe, akkor eltűnik, és visszakapom helyette a vasalót meg a fatálat? -
#24035 Szerintetek mennyi az esélye annak hogy a Legendary kijövetelekor leesik az alapjáték ára és a nyári steam akcióban kap egy kis leárazást is?
Jó lenne beszerezni olcsón :) -
#24034 Jo dolog a megalomania, csak altalaban pofaraeses a vege. -
Although #24033 Nem fogunk egyet érteni ennyi. Nem utálom spenotót kérdés. Ez majd a TESO után érteni fogod mire gondolok mikor egy full mmo is
érdekesebb, élőbb lesz mint ez a skyrim. Ebben biztos voltam és most is biztos vagyok azon múlik van e olyan ember a csapatban aki képes megcsinálni ezt a "feelinget", dolgot nevezzük ahogy akarod. Leírtam sok dolgot már és nem akarom ismételni, kezdve a részletektől, a minden mindegy harcrendszeren át, a questekben előforduló hülyeségekig. Ezek objektív dolgok. Nem izlések pofonok, persze te ráfoghatod de attól még nem az. Ugyanaz mint a vélemény a történet questek kapcsán. Nevezheted ezt fejlődésnek vagy egyszerűsítésnek. De vagyunk jópáran akik ezt visszafejlődésnek hívjuk. -
#24032 Erdekes, csak akkor gondolj bele, hogy pl a Krynn sorozatot C64-en miert is nevezzuk rpgnek? Mik vannak meg az altalad felsoroltak kozul? Minden szubjektiv, van aki a sims szeru "elet szimulatort" tekinti az RPG csucsanak, van aki egy interaktiv filmre hasonlito masseffectet, van aki a sandbox Skyrimet, van aki sztorimeselos, de linearis witchert.
Embertol fugg, kinek a pap, kinek a papne. Nekem ezt jelenti, neked az. Ezt kellene mar megertened vegre, hogy ha valami nem egyezik az izleseddel, nem nyeri el a tetszesedet, akkor a tovabb foglalkozas az adott dologgal/szemellyel teljesen felesleges. Ha utalom a spenotot, akkor nem fogom tizszer is megkostolni, majd mind a tizszer kikopni az asztal kozepere a csaladi vacsora kozben, mondvan "ez szar". Mikozben masok pedig joizuen repetaznak belole. Inkabb megyek, es eszek mast. -
#24031 az még megvolt, csak aztán hirtelen láttam h RPG RPG RPG RPG RPG szöveget és a tudatom - érzékelve h mi következik - inkább lekapcsolt -
Although #24030 Hát lehet igazad van, nem tudom. De ha értékelni kell objektíven egy rpg-t ami független attól offline vagy Mass effect stílus vagy crpg. Akkor ezek lennének a közös pontok nem? Kell egy jó történet,questek, élő lélegző karakterek persze világ, jó harcrendszer. Ezek alapján lehet objektíven mérlegelni.
-
Zozo0122 #24029 Nincs elmebaj:D A role playing game jelentéséről és az utóbbi idők játékainak komplexitásáról megy a vita:) -
#24028 Nem történt semmi érdekes, összevetettük az F3-F:NV-Skyrim játékokat. -
#24027 Semmi extra, nezzetek meg inkabb az uj ESO gameplay videot :) -
Zozo0122 #24026 Értem:) -
#24025 történt valami érdemleges utóbbi sok hszben, vagy csak szokásos Although wall-of-text elmebaj megy megint? -
#24024 Nem neked cimeztem :) Csak a te kommented kapcsan irtam a gondolatot, de nem neked. -
#24023 Nem egyertelmu, csak te hiszed azt, hogy az. Eg es fold pedig. A "szerepjatek" teljesen egyeni megiteles kerdese, ahogy egy-egy studio/fejleszto is maskent latja. Az egy dolog, hogy vannak balvanyaid, akiknek a szavait szentiraskent tekinted, de vannak masok, akik nem igy latjak. Az mar mas kerdes, hogy az egyik oldal befogadasra vagy elfogadasra keptelen, es emiatt sose talalja meg a szorakozasat, es csak beteljesuletlen vad almokat kerget... -
Although #24022 Szerintem elég egyértelmű mit jelent, írom úgy hogy nem nevezném magam igazi rpsen csak szeretek velük játszani. Az már igaz lehet hogy ma elég sokmindent értenek alatta. Ha rövid akarok lenni a lényeg nem változott, történet, karakterek, harcrendszer, lore és a döntési lehetőségek. Bár az utóbbit a számítógépes műfajnál kétségbe vonják. Szerintem jópár rpg bizonyította már nem kell. -
Zozo0122 #24021 Mire gondolsz? Én csak leírtam (részben), hogy nekem mit jelent mi ezzel a gond? -
#24020 Mindenkinek mast jelent az rpg-bol az rp kifejezest. Van akinek ezt, van akinek azt. Epp ezert butasag folyamatosan kinyilatkoztatasokat irni, meg bizonyithatatlan frazisokat puffogtatni. -
Zozo0122 #24019 Igaz, de én is épp ezt mondom. Az apróságok a fontosak...a hangulat és a lore friendly tartalom minden esetben. Ha elolvasod amit írtam láthatod,hogy én nem azok közé tartozom akik szerint a legélethűbb a legjobb. De attól még örülök ennek a hardcore módnak mert minél nehezebb 1 játék annál nagyobb örömet okoz az előrejutás:) -
Although #24018 Vagy azt hogy teljesen mindegy milyen fegyvert használsz, vagy varázslatot, stb, stb. Tényleg csak a requeim felrakása az ami add egy kontrasztot. attól függetlenül mennyire jó a teshez az a fajta harcrendszer amit Xarrian csinált. Az lehet egyéni mérlegelés. De a többi ahogy olvasod a listát meg érzékeled a játékba a változásokat az egy másik, azon nincs mit vitatkozni letaglozó, szakadék. Nem véletlen hogy gyakorlatilag az igazán hardcore rpsek egy részét a requeim hozta be a skyrimbe.
Csak az a gond amit Xarriannak is írtam pár hónapja egy sorba ebből így se lesz BG vagy FNV. -
Although #24017 Nem a szó jelentésére gondoltam hanem a tartalomra nagyon sok hozzászólásból úgy tűnnik sokan úgy gondolják minél élethűbb egy játék annál jobb rpg. Pl hardcore mod. Szerintem nem biztos. Sok múlik az apróságokon.
A requiem egyik meglepő hatása épp ez volt a skyrim kapcsán még úgy is hogy személy szerint is azok közé tartoztam akiknek szemet szúrt 2 hét után is, mennyi apróságra nem figyelt a bethesda. De így is nagyot ütőt. Oldalakon keresztül lehetne sorolni amit Xarrian kijavított. Apróságok minthogy vámpírként ne tudj felvenni egy olyan isten küldijét aki gyűlöli az élőhalottakat. Ezek a részletek amik fontosak, és még sok minden de erről már sok szó volt felesleges ismételni. Ezek mellett az most hogy ténylegesen van egy kijelző mennyire szomjas a kari nem igazán fontos nem? -
Zozo0122 #24016 Aki szinte csak RPG-kel játszik (nálam pl 10ből 9 játék biztosan) az bizonyára tudja mit jelent:) -
Zozo0122 #24015 Nem. A baj az, hogy posztapokaliptikus témához képest túl sok a loot. Maga a sok helyszín oké...a 150+ órás végigjátszás pedig nem sok. Nekem az Oblivion 350, Skyrim 450:D , New Vegas jelenleg 60, de még csak most hagytam el Novacot:D (lesz ebből 250 is DLC-kel együtt) Jah egyébként ezek 1 karakterrel értendők tehát nem összesen, hanem a legutóbbi karaktereim. Tehát nekem is az egyik legfontosabb a felfedezés öröme, de nem bánom azt sem, ha a világ (látszólag) üres. Mert azért a New Vegas sem az...csak annak tűnhet...ha felületesen átrohansz a sivatagon akkor persze, hogy nem találsz semmit. De én pl tegnap is kimentem a térkép szélére a vakvilágba és 1 lezuhant vertibird-öt találtam + mellette 1 fegyver prototípusát.
Egyébként nyilvánvaló, hogy üresebb mint a Fallout 3, de ez a sivataghoz illik. Washington környékére persze hogy nem illene...de mint mondtam ez nem csak a fejlesztők hibája, hanem a helyszín adottsága is.
Kilométerekre elkerülni valamit 1 rpg-ben?:D Dehogyis hát még a kútba is beugrok...tipikus esete ennek a
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vault 11 kivégzőszobája:) -
Although #24014 Érdekes. Egy dolgot hányféleképpen lehet érteni. Szerintem még mindig sokan félreértik a három betű jelentését. Az rpg nem a real player game rövidítése, mégha fontos szempont is. :)
-
#24013 "Nekem bejön itt az, hogy a környezet üres a mapon is sok elhagyatott hely van - ilyen a sivatag és ilyen egy atomháborúval sújtott világ. A Fallout 3-ban pont az nem tetszett, hogy bárhová megyek 150 font súllyal jövök ki onnan, még 1 egyszerű fosztogató tábor is 3 szintű irodaház volt."
Ezt most nem tudom hova tenni. Ez egy sandbox RPG. És az a baj hogy bemész egy helyre ahova nem kötelező - sőt kilométerekre el is kerülheted ha akarod - és fel kell fedezned, be kell járnod egy komplett interiort és egy halom loottal jössz ki? Már ne haragudj de ez így egy hatalmas LOL a részemről.
Pont azért játszok ilyen sandbox RPGk-el mint a Falloutok vagy Skyrim mert hatalmas nagy tartalom van bennük amikben 2-3 kicsit összetettebb interior/dungeon kitakarítása, felfedezése, bejárása majdnem annyi idő mint egy 8-10 órás csőjáték végigjátszása. És igen, az ilyen játékokban nem bánom a 150+ órás végigjátszást sem.
Fallout NV ezt nem adta meg = csalódás.
Fallout 3 és Skyrim megadta = -
Zozo0122 #24012 Szerintem a New Vegas jobb mint a Fallout 3. (ezt úgy mondom, hogy jelenleg épp a Vegast játszom)
Nekem bejön itt az, hogy a környezet üres a mapon is sok elhagyatott hely van - ilyen a sivatag és ilyen egy atomháborúval sújtott világ. A Fallout 3-ban pont az nem tetszett, hogy bárhová megyek 150 font súllyal jövök ki onnan, még 1 egyszerű fosztogató tábor is 3 szintű irodaház volt. És mindig volt víz és kaja dögivel...itt meg...(hardcore mod alap, mindent mindig azonnal a legnehezebb szinten játszom)azért néha kell spórolni. Sajnos télleg csak néha, mert azért itt is bőség van posztapokaliptikus világhoz képest.
Ezenkívül nagyon tetszenek még a minijátékok, új fegyverek és páncélok, crafting stb...sok újdonság van ami feldobja és jobbá teszi a játékot.Az egyetlen dolog ami igazán hiányzik a FAllout univerzumból az a járművek...na majd a 4.ben:D
Na legyen 1 kis ON is: szerintem a Skyrim pályatervezése kitűnő a dungeonokban és odakinn is. Kb. mindet bejártam, szerintem ha 5 olyan helyszín vna ahol nem voltam már sokat mondok és nem untam el mindig van vmi apróság aminek utána lehet járni...kinn ugyanez. Sétálok az erdőben és találok 1 vérnyomot, elkezdem követni és 1 hullához vezet akinél pedig megtalálom az egyik kincsestérképet stb...
Ezenkívül sok új könyv van tehát a játék mélysége még nem veszett ki a sorozatból...csak a látvány meg a harcrendszer egyre egyszerűbb.De ez még nem gond, ha cserébe a hangulatot adó apróságok megmaradnak.Mondok még valamit, de lehet nem sokan fogják megérteni...bonyolult elmagyarázni.Szerintem minél valóságosabbra próbálnak csinálni 1 játékot a komoly RPG-sek annál több és több részletet szeretnének bele és ez 1 ördögi kör.Gondolok itt a grafikára meg a harcra meg mindenre. Minél egyszerűbb a játék graifkája és minél kevésbé valóságos annál jobban megpróbálunk azonosulni...furcsa de szerintem igaz. Vegyük a Doom2-t. Mai napig imádom pedig fps :D DE nézzük az rpg-ket pl Gothic 1-2. Ki sír pl a Gothic 1-2 nél jobb grafikáért és kétkezes harcért? Senki. A Morrowindet is mondhatjuk réginek pedig annak aztán bőven van hiányossága...és mégis szinte tökéletes. Mert a grafika sincs toppon, a harcrendszer se...és mégis annyira jó...a hiányosságok mellett észrevesszük a sok apróságot mert keressük. De 1 csilivili full grafikájú játékban a sok Pistike csak megy és öl meg húú dejól néz ki ez meg ez de már szalad is tovább...ez az új trend, hogy a grafika legyen minél jobb de a hátsó tartalom nem kell hatalmas hiba...sokan érzik ezt ezért is indultak meg pár éve a kickstarter projectek stb...Nemtudom mennyire érthető amit mondani akarok, de ne akarjunk minél teljesebb és komplettebb világot, mert mindig lesz valami ami hiányzik. -
Although #24011 Más a millió. Ez egy ilyen világ :) Vegas city azért nem élettelen a többi meg olyan amilyen :) De igaz amit írsz. Persze nekem is bejött betonpuszta élettől nyüzsgő világa. Két ellentétes játékélmény. Kinek melyik jön be. Van aki a menj ide öld meg ezt aztán azt, van aki meg azt szereti ha minden szarhoz van valami kis történet, szöveg mégha karcsúbb is a környezet esetleg. Az meg már ráadás hogy még mindent többféleképpen meg tudsz csinálni :) Nem vitattam az rossz lenne amit írsz csak a kérdés az egy rpg miről kell szóljon. Mégha offline is.
Persze változik az ember is. Régen nekem is elég volt, ma meg már unalmas csak mászkálni, keresni mi az amit le lehet ölni. -
#24010 De azért amit írtam igaz. A Vegas ezen része egy gané. És hiába van nekem tele questel a játék, meg ilyen olyan frakciók ha közben a világ élettelen és üres akkor nem ér semmit - az élettelent úgy értsd hogy egyszerűen kidolgozatlanok a pályák, nincs egy összetettebb interior, dungeon, vagy épp unalomba fullad a játék mert nincs semmi ellenfél a pályán.
Anno mikor először játszottam ki akkor a játék vége felé 4-5 questet lazán lenyomtam úgy hogy keresztül kasul szaladgáltam a mapon és nem találkoztam egy ellenséges létformával sem. Ez így hatalmas LOL
Most olyan modok vannak fent ami baromi erős ellenfeleket tett be, rengeteg összetettebb interiort és bárhol bármikor megtámadhatnak. Nem kicsit néztem mikor a hőn szeretet kisvárosomba vissza érve felbukkant pár Fiend.
Fallout 3 és Skyrim tartalmas. Minden a helyén van. Van rengeteg interior, dungeon, ellenfél a pályán, amik változatosak is, a pálya nagy és kidolgozott. A Fallout 3-ba 100 órát tettem anno dlc-k nélkül és a világot csak kb 70-80%-ban fedeztem fel. Skyrimban van 50-60 órám úgy hogy a világ kb 60%-át fedeztem fel viszont a cleared dungeonok száma csak 20 alatt volt. Ha jól tudom a 200+ ból. Igaz, abba hagytam de majd újra elkezdem modokkal :)
Tehát összegezve a F3 és Skyrim őszeségében egy tartalmas játék. Viszont a Vegas foghiányos. Most ez így számomra értékelhetetlen.
Ugye szokták mondani hogy nem a grafika számít hanem a játékmenet, játékélmény. Nos ez visszafelé is igaz. Hiába a jól kidolgozott frakció rendszer, a sok quest meg satöbbi ha egyszerűen nincs egy normálisan kidolgozott kisváros hanem csak be van hányva a pályára pár ház azt csókolom. Nem fogom magam tudni beleélni. Egy Fallout 3 után azért ez nagyon szánalmas és nevetséges volt. -
SaGa #24009 Azért egy esp/esm lista talán segítene... -
Although #24008 Ez erős :) Nem véletlen a 2010 után rpg-k között a Fallout new vegas vezet :) Mégpedig azért mert mindenki tudja mennyire nehéz megoldani egy sandboxban azt hogy élőnek érezd és ne az legyen amit Nos írt. Az fnv eddig az egyetlen szinte aminek sikerült. A motor meg a bugok nos igen, nem mondta ki Avellone, de érzik ők is hiba bvolt ennyi időre bevállalni. Az fnv kompromisszum mint Fred használja jól ezt a szót. Kicsit kevésbé szabad haladási iránnyal kezdetben történetre építve kicsit kisebb, ugyanakor mégis szabadabb. Minden questben ott a csoda. Egy csomó rejtett dologgal ami nagyon üt többszöri újrajátéknál is érnek meglepetések, ezt még így is meg lehet csinálni. A karakterekről meg ne is beszéljünk, egyszerüen nem kell elvárni a Bethesdától hogy tudja azt a szintet és nincs gond.
A nagyobb gond pont a Fallout 3, ami nekem is kedvenc, összehasonlíthatatlanul jobb mint a skyrim, ez a gond. Sokkal élőbbek a dolgok benne. A sztori is nagyon jó. Tudom hardcore rpsek lehúzták azt is de, na mindegy. A lényeg pont az amit Nos is ír. A textben a szövegezésben egyszerűen visszafejlődés van. És ha így folytatódik a TESVI ban nem lesz más dolgunk mint irtani a mobokat :) Lehet azért van mert rájöttek az emberek elenyésző része olvassa le a dolgokat mert csak a harc érdekli a többséget. Ettől függetlenül egy rpg nem lehet jó ezen rész nélkül, ezt mondom. Nem mondom rossz mert van azért fő sztori vannak guild questek. szerintem végig gondolva a dolgokat igazából a Bethesda a melllékküldiken csúszott el. Érezhetően nem foglalkoztak velük, holott az időd nagy részét azokkal töltöd. És ez a nagy különbség a Vegashoz képest. Ha lenne egy jó radiant motor akkor ez tényleg nagyot ütne, Bethesda szinten ha nem is lenne egy Obsidian remekmű de magukhoz képest kiemelkedő lenne. Vagy több időt ölnének bele befejeznék az ilyen Frosworn conspiracyhoz hasonló mellékküldiket és nem csak azt éreznéd teljesen mindegy mit csinálsz, ugyanaz a vége. Ez szerintem 2013-ban nem nagy elvárás már. Mégha tudjuk is jelentősen a kisebbséget érdekli a játékosok közül. Mert ez nem attól függ open world vagy sem. -
...én a Fallout első-második része után, a HoMM 2-3, a Baldurs Gate-k után, Icewind Dale-k után, nem egy ennyire felszínes játékpiacot gondoltam...
...hogy pl. a Heroes of Might and Magic első részei után elmegy a képi világ meséből félázsiai félWoW izébe...
az az egész pörgés ami jött...a 3D(!) és az újabb és nagyobb hardware-k, a 3DMark pontszámok...nekem aztán nem hiányzott, sőt évekre minden sz@rabb lett.
Kevesebb szellemi tartalom, kevesebb hangulat.
Nem a technika kell nekem, ezt adják mellé...azt mondani hogy a technika miatt nem kaphatom meg a várt tartalmat nekem visszás.