30713
TES
  • PiszkosFred
    Játék kapcsán midnig csak a mod nélküli alapjátékról beszélek, mert ez az alap, az általános és mindenki számára elérhető.

Hogy a millió plusz egy modból melyik mit csinál, vagy én magamnak hogy kuszálom össze a játékot a szerkesztővel, az már más kérdés, és nem feltétlen világos mindenki számára. :) DD+R kombinációra a mazochista kifejezés talán a legjobb, attól függetlenül, hogy igen, így reálisabb. De egy Sárkányvérűnek akkor is le kell tudnia győznie őket, hiszen ők azért azok, amik, nem hétköznapi hősök a Harcosok Céhéből.
  • Eisenberg
    Fred: Deadly Dragons+Requiem egy sima sárkányt nem fogsz tudni megölni nemhogy három legendary-t :) Feltéve, hogy nincs agyontápolva a karid. Illetve vannak újfajta sárkányok is olyan pl ami láthatatlanná válik egy időre. Expert nehézségen van nálam (de van Insane is), és bár még nem kezdtem el a főküldit de a korábbi karimmal belekóstoltam a modba. Hát mit ne mondjak egyetlen sárkányt öltem meg úgy, hogy fél Riften kipusztult, a piac tele volt holttestekkel (azóta szedek le modokat ami több NPC-t rak a játékba, és így már sok mágus, és pap is irthatja MAJD a dögöket ha a városok felé mernek szállni). Nos előtte ugye Riften előtt próbáltam megküzdeni vele. Akkor láttam először sárkányt a játékban (a küldetésbelin kívül de akkor még nem volt fent a mod), de képzelhetitek: 5-ös szintű kiscsibész tolvaj sétál szépen, és megy kipucolni a Greenwall erődöt. Nézem mondom mi a f*sz? Mágus? Nem. Sárkány. Úristen végre! Nekimegyek, leokád meghaltam. Oké újra. Nekimegyek leokád meghaltam. Még háromszor. Aztán messziről próbáltam, úgyse jó. Aztán közel jutok hozzá háhá na mondom most meghalsz Te kis kö...cs*g. Oké új kari ^^" Majd ha nagyobb leszek.
  • PiszkosFred
    Jogos. Bar irta, hogy megizzasztotta, es hogy "nagy nehezen". :)

Sajnos a sarkany kerdest rosszul kezeltek a fejlesztok, a kevesebb neha tobb elv jobb lett volna.
  • jarlaxxe
    A játék három legerösebb boss-a, plusz a tápos töltelék ellen ne legyen esélye, szvsz.
    Egyébbként is néha a nevetségesség határát súrolja mennyire könnyü sárkányt ölni azért a legnehezebb fokozaton másképp kellenne, hogy legyen.
  • PiszkosFred
    O a dragonborn :) A legnagyobb hosok egyikea, akikrol legendakat zengenek a multban. Ha valakinek, akkor neki van eselye.

Egy egyszeru bandita, csempesz, varosor meg is doglik ilyenkor seperc alatt.
  • jarlaxxe
    Ez nem túl hízelgő a játékra nézve...mert a normális az lenne ha ilyen szituban esélyed se volna.
  • Party Hard
    mondom a játék az jól fut. csak a mod ami késik
  • Zozo0122 #24239
    Húúú na most jót harcoltam:)

Kóddal beidéztem magamnak 3 legendary sárkányt persze csak a poén kedvéért:D Ez Mehrunes Dagon oltárának közelében történt mert gondoltam jó környék lenne egy nagy csatára. Persze az ott tanyázó 3 dremora is rámtámadt... + még egy fagytroll + egy elder dragon is jött segíteni a 3 idősebb sárkánynak...:D A lehető legrosszabbkor. Na mind1 végül nagy nehezen legyűrtem mindet:) Persze very hard nehézségen... Kemények ezek a legendary dragonok...múltkor ancient dragonból öltem meg egyszerre 7-et de ezekből 3 is megizzasztott:D
  • Pares
    A rengeteg mod a mentéseknek sem tesz jót. Lehet, hogy új játéknál nem tűnik fel, de egy pár óra játék után elkezd lassulni a játék, és mivel a modok nem 100%-ig "tiszták", így minél több mod van felrakva, annál nagyobb az esélye, hogy valami végleg bebugzik és indíthatsz újat. Nem jó a sok mod. Főleg nem több száz.
  • Pares
    Az lehet hogy neked úgy tűnik hogy működik, mert nem látsz furcsaságot, de két ugyan azt a fajta dolgok változtató dolog nagyon-nagyon ritkán működik úgy jól, hogy nem csináltak egymásra kompatibilitást.
  • Pares
    Hát hallod, nincs mit megmagyarázni ezen. 350 mod? És még csodálkozol hogy lassú? Csoda hogy elindul.
  • Fantusz
    Talos hívőkre vadászó high elf akciócsoport
    Legtöbbször az utakon találkozhatsz velük, általában egy foglyot kisérnek.
    Ilyen esetben ok nélkül támadva vérdíjat is begyűjthetsz a fejedre, ha "meglátja" az akciót semleges NPC, de nagyon könnyen fel lehet őket bőszíteni, s ekkor önvédelemből büntetlenül el lehet takarítani a csapatot (1 mágus + 2 katona).
    Mondd nekik, hoghy te is Talos imádója, követője vagy
    Ritkább seteben előfordul, hogy kifejezetten rád vadásznak, ilyen esetekben a mágusnál találsz egy dokunentumot, megbízást (mint a DB, vagy a hired thung megbízást igazoló papiros)
  • Party Hard
    nálam a warzone tol úgy akad, hogy játszhatatlan
    Fent van de nincsen aktiválva szóval nem para.
    Nálam kb 350 mod van fent ami 7,5 gigával növeli meg a játékomat. Azért kérdem, hogy hogy érted azt hogy scriptes mert akkor az alapján válogatnék és szelektálnék. De a játék az rendessen fut, csak a hotkey es bizga késik.

Valaki jelentkezett magyarítás tesztelésére?

De ha van rá igény akkor létrehozhatnánk egy ts 3 om társalgást ahol mindenki megoszthatná a tapasztalatát
  • Eisenberg
    A Warzones-t le is töröltem egyrészt low egységszámnál is beszaggatja a játékot sőt ki is fagy sokszor illetve a menürendszer reagálása is bosszantó. Annyit nem ér. Helyette finomítottam a harcon. A Duel Combat Realism, és a Combat Realism működik együtt ami Nekem furcsa. De ha működik akkor m1 O.o

Más: Kik ezek a Thalmar Justiciar nevű figurák?
  • Pares
    Arra értem, hogy ha ilyen Warzones-féle, rengeteg scriptet használó modokat teszel fel, akkor érezhetően lassabban reagál a játék. Bár a te esetedben lehet, hogy csak a mod maga lassú, akkor viszont nem lehet rajta segíteni.
  • Party Hard
    hogy érted azt, hogy sok szkriptes modot?
    A játék nem lassú csak a gyorsbillentyyű késik 0.5-1 mp-t
  • Pares
    Ha sok szkriptes modot használsz, az nagyon belassítja a játékot.
  • Party Hard
    Köszi a gyors választ. A mod pöpec is.
    Annyi bajom van vele mégis, hogy a gomb lenyomása után kb 1 másodperces (de legalább fél mp) késéssel dolgozik.
    Nálad is így megy? Valami ötlet vagy megoldás?
  • Eisenberg
    Bocsi a dupla postért de asszem megszabadítottam a világot egy trolltól mégis megoldottam a gondját. (Hogy ez nekem mibe került...)

Megy.MEGY !!! EZAZ !!!!! Végre Skyrimezhetek. >< JEEEEEEEEEE Nagyon szépen köszönöm a segítséget,és bocsánat a sok bosszantás miatt.Mégegyszer köszönöm.

Eisenberg írta, 2013. 06. 16. 21:03
    Hali! Rájöttem mi a baj de nem biztos!
    Bocs, én is most nézem mert felpatcheltem a játékot 1.9-re. Le kell szedni az 1.9-es patchet azzal kompatibilis az SKSE. Nem néztem, hogy új verziót raktak fel, bocs :S Szal leszeded innen a patchet: https://thepiratebay.sx/torrent/8300814 (Get this torrent-re menj) és leszeded az SKSE-t és ugyanúgy feltelepíted ahogy a videóban van. Ez lesz a megoldás sztem.

Hogy örül :) Én meg bosszankodok mert a rohadt Warzones legújabb verziójában is ugrálnak a szarvasok, és a mamutok a csata közelében illetve távolabb is. -.- Meg hát kilép. Driver frissítés esetleg? Csakmert régóta nem volt azt lehet, hogy a PC Istene ezzel büntet...
  • Eisenberg
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/37216//?

Ez konkrétan micsoda? Mik ezek az Ace Venturás videók? xD
  • Calver
    ollé
    sőt, még azt is beállíthatod vele egy gombra, h balba pajzs jobba varázslat
  • Party Hard
    Az lenne a kérdésem, hogy nem e tud valaki segíteni:
    Keresnék egy modot ahola gyorsgombokra rakott varázslatokat a jobb kezembe rakja be.
    Ugyanis pajzsos varázslót csinálok és eléggé idegesítő.
    Tehát ha láttatok ilyen modot, vagy van ötlet, hogy hogy keressek rá akkor megköszönök minden ötletet vagy megoldást.

Már rákerestem a left hend re de csak ezt találtam, ami nálam nem müködik
  • Hypo #24224
    :)) hát igen ma már a tutorialok is arrol szólnak hol kell bekapcsolni a gamet, és ugye gondolkodás az luxus igy Lets Play Videok a nyerok LOL

BG ben a konyvek elolvasasa kisebb feladat volt, szotar es a tobbi, teljesen más világ mint ma....nem előnyére változott az tuti
  • PiszkosFred
    Sajnos ilyenne valt a vilag, koszonhetoen a technikai fejlodeseknek, es hogy manapsag mar a gepek gondolkodnak helyettunk. Annyi papirt, jegyzetet, fuzetet nem irtam tele egyetemen/gimnaziumban/altiskolaban osszesen, mint egy-egy BG vegigjatszas soran. Kezdve azzal, hogy az akkoriban meg "kivaltsagnak" szamito internet mellett a nyomtatok/fenymasolok sem voltak elterjedve, ezert kenytelen voltak magad lejegyzetelni azt, amit olvastal/lattal, majd otthon ez tovabb gyarapodott, es keszultek a terkepek, NPC listak (kinek mi kell), stb.

Olyan ez, mitn a regi idok focija, ahol anno kesztyu nelkul vedett a kapus, es sipcsontvedo nelkul jatszottak a jatekosok, "ocska" cipokben, hetkoznapi labdakkal. Ma meg kulon erre a celra kulon iparag fejleszt kesztyuket, tartozekokat, labdakat, es nasa szinten kikeserletezett cipoket. De a foci attol meg ugyanugy foci, csak hat a mai oregek mosolyognak, amikor latjak, hogy az aktualis 100millios sztar jobb laban zold, bal laban narancssarga cipoben jatszik, mert a tudosok szerint ez az optimalis neki :)

TES sorozat is tokeletesen mutatja, hova tart az jatekipar, eleg csak megnezni az Arenat (es mondjuk egyedul vegigjatszani), vagy mondjuk a Skyrimet. Es nem azert, mert a Bethesda egy kocsog f*szcibalo ceg, akinek csak a penz kell - ahogy ezt szokta volt mondani egy draga juzer -, hanem mert ide jutott ("fejlodott") a vilag.
  • Hypo #24222
    :)) Baldurs Gate és Icewind Dale összes kieg-el a legjobb hangulat a mai napig. Remek story, eredeti világ, kiváló karakterek. És gondolkodás mert a mai játékok azt nem követelik meg.
  • Pares
    Hát nekem homlokegyenest más a véleményem róla. Szerintem a trilógia legjobb része volt minden tekintetben, a végét leszámítva, de azt is javították azóta.
  • Calver
    hmmm... sok év távlatából én Redemption-ra úgy emlékszem, h minimális választási lehetőséged volt egy-két helyen, és inkább hasonlított az egész egy csapatos taktikai pofozkodásra... (na meg h modern kori London-ban kétkezes baltákkal csapkodta a kétlábú az unszimpatikusokat )

vagy rosszul emlékeznék?

Baldur's Gate-ből meg tényleg EE ajánlott, bár kicsit sovány lett az "Enhanced" rész.
  • Calver
    spoiler mögé, mert off:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a trilógia egészéhez képest, főleg az első résszel összehasonlítva? hihetetlenül, a harcrendszert leszámítva - az tényleg jó, pörgős, látványos, vicces. minden más... meh.

és nem a befejezés miatt csak... szerintem sokan érezték h az egész játék kurvára gyenge lett, aztán a finálén csapódott ez le.
    kb egy egész jellem lehetőségeit kiirtották (eltűntek a renegát válaszok), de ha kicsit tovább akarunk lépni, a szerepjátékos elemeket is istenesen lemészárolták. a sztori epikus és ejjdemélyenszántó akar lenni, kurvára sikertelenül, az egész egy szétesett, csőben futó, egydimenziós gyalázat, ami egy hasonló minőségű befejezést kap.

egyszerűen gyász elnézni, h a nagy BioWare pár évvel ezelőtti egyedi és zseniális történetei után ilyen kibaszott mélyre süllyedt.
  • PiszkosFred
    Ha mar Jim bacsikad kuldi neked a wiragboltbol a BG sorozatot, akkor a mostani felujitott verziot kerd el tole. Felsorolt mindenki mindent, bar en klasszikust a wizardry 7-tel kezdtem volna (utana johet a 8 is), es bar emlitve volt a Bloodlines kapcsan a Vampire sorozat, a Redemptionnal kezdenem a jatekot, az a valaha volt egyik legjobb rpg.
  • Eisenberg
    Szedem őket :) Meg Baldur's Gate-tel kacérkodom a többit még nem néztem ugyanis még mindig modolok xDDDD
  • DarkHorSe
    7 meg a 8 igen, tobbrol nemtudok.
  • Eisenberg
    FF jött PC-re? :O
  • Pares
    Most nem azért, hogy flémeljek, de a ME3 "fos", még most is??? Komolyan? Ugyan miért?
  • DarkHorSe
    ff7+ff8, gothic 1-2, diablo 1-2 is siman kotelezo szerintem :P
  • Eisenberg
    Ezer kösz, ezek közül játszottam párral de sokról nem is hallottam pedig nem is vagyok tán olyan fiatal a magam 19 évével. :D
  • Calver
    Baldur's Gate trilógia, Planescape:Torment, Knights of the Old Republic, Mass Effect trilógia (bár a 3 fos), Fallout 1-2-New Vegas, Vampire - The Masquerade: Bloodlines, NWN2: Mask of the Betrayer (az alap szarcsi-foscsi, de MotB hihetetlenül jó)

ezek így kb a kötelező RPG-k, ahol a karaktered ÉL, és tényleges változásokat tudsz véghezvinni a világban.

ha taktikusabb részre akarsz evezni, Icewind Dale 1-2, Temple of Elemental Evil, esetleg Fallout: Tactics. ha piff-paff-csitt-csatt rész is pöröghet, Fallout 3 is vállalható, de az már nagyon RPG-light szvsz.

Deus Ex szintúgy kiváló, de az megint inkább akció-rpg.
  • genndy
    Witcher 1-2 (jön a 3 és a Cyberpunk 2077), Mass Effect 1-2-3, Dragon Age 1 (és esetleg a 2), Fallout 1-2-3-New Vegas, Deus Ex: Human Revolution (és esetleg az 1), NWN 2, KotOR 1-2, Oblivion, Morrowind. parancsolj, válogass.
    Én jelenleg pont a Witcher 2-t nyomom (az 1 után, onnan áthozott mentéssel) - valami döbbenetesen jó.
  • Eisenberg
    Fred: Mondanál pár ilyen jó RPG-t? :) Vagy olyat amivel szted elüthetném az időmet? Mert a magyarításig nemigen akarok már a Skyrimhez nyúlni. Még felpatchelem 1.9-re aztán megnézem, hogy fekszik e neki az Immersive Creatures 6-os verziója a Requiem patch-al aztán hagyom pihenni. Már ígyis 10-es vagyok.
  • Although
    Túlságosan elmentek a látványra és a harcra túl egyszerű lett, a cél a sose látott eladási adatok voltak, Anno már beírtuk nekik a forumra a megjelenés előtt, a mélységi dolgok maradandóbbak. Minden a látványról szólt. Nem voltak olyan élmények a megjelenés előtt mint a DA:O-nál nem voltak sztorik a karakterekről. A szomorú az még az oblivionba is több élet volt mint ebbe. Érdemes megnézni a Dragon age új videóját sok szempontból a Bioware már sehol sincs a Bethesdától. De csak most tűnt fel a skyrim video anno, nem szólt semmi másról mint a harcról a látványról ,bedőltem én is egy időre. De semmi de semmi nem volt érdekes karakterekről. Az új Bioware video, ahol már tényleg mint a mess effectnél semmiből újratermelődő ammok vannak, ilyet még a Bethesda se csinál, mégis ott vannak még mindig a karakterek ami nélkül jó rp-t nem lehet csinálni.
  • PiszkosFred
    Elettelen. Ez mekkora kiraly jelzo. Regota kerestem mar egy masik temaval kapcsolatban, ez tokeletes. Tokeletesen hasznalhato emberre is, jatekra is egyarant. Koszonom. (majd valaki tolmacsolja a komanak, mert letiltott par napja, hogy koszontem a jellemzest)

Sajnos amit a modderek kaptak az "soha semmi sem jo" emberektol, a koszonom helyett, nem is csoda, hogy nem erotletik a nagyobb projekteket. Nagyon kevesen fognak raszanni honapokat olyanra, amelyet ha publikalnak, tizbol nyolc hiszti es "miert nem ez, miert nem az?" es csak ketto veszi a faradtsagot, hogy megkoszonni.

Az elottem szolo lenynek annyiban igaza van, hogy iszonyu mennyisegu rpg lett bejelentve, olyan hangzatos igerettek, hogy ha csak a fele igaz, mar jo eve lesz a kozossegnek. Bar a jatekok 80%-a egyelore a grafikarol szol, es semmi kezzel foghatot nem lathattunk, de mar ez is valami, hogy keszulnek nagyszabasu openworld rpgk. Egeszseges konkurencia nelkul nincs fejlodes, kell mas is, hogy megingassa a TES sorozatot a tronon, mert csak igy van elore, es nem fullad unalomba a mufaj.