30713
TES
  • Zozo0122 #23875
    Fogalmam sincs:D Talán átállítható, de mivel alapértelmezésből be van kapcsolva a mod nem is lesz rá szükséged. Csinálj előtte screenshotot utána tedd fel a modot és így is látni fogod a különbséget:D
  • Pares
    És akinek nincs Scroll Lock a billentyűzetén?
  • Zozo0122 #23873
    A játék könyvtárjába mindig oda ahol az exe fájl van. Aztán a játékban a scroll lock-al lehet ki-be kapcsolni. A Sweet FX-nél sem vettem észre, hogy romlott volna a teljesítmény. Beállítani meg kicsit macerásabb bele kell irogatni az ini fájlaiba de le van írva a lényeg a readmeben. Sztem az alapbeállítás is elég szép esetleg még 1 minimális színtelítettség növelés és kész is van:)
  • pirdi
    Szia. Hova kell másolni? Leszedtem az 1.4-t de nekem zavaros a readme-je.
  • Fehercsoki
    Igen csak azért ott van performance hit, viszont az Imaginatornál nincs és azt bármilyenre be lehet állítani, nem csak egy preset van.
  • Zozo0122 #23870
    Aki nem akar nagyon durva grafikai tuningot csak élesebb képet és szebb színeket az tegye fel a SweetFx-et. Ilyen egyszerű a dolog csak be kell másolni és egyetlen gombnyomásra bekapcsolható és majdnem minden játékkal működik. Jelenleg a New Vegassal játszom és feltettem a Sweetfx-et hozzá de használtam a Skyrimhoz is. Mind2 játék fakó színeiből gyönyörű színeket varázsolt és még a kép is élesebb.
  • Ryder62
    Amit most kipróbáltam abban be volt kapcsolva de így is recés volt.
  • PiszkosFred
    Tudom, de a tobbivel, az ujabb verziokkal nem tetszett a latvany :) Kiprobaltam az osszessel szinte, de vagy fako volt, vagy csunya, vagy osszeakadt az inikkel, maradtam az eredeti 117es betanal, azzal tokeletes.
  • PTW
    nem feltétlen kell az adott dll-t használni. Énis sokkal frissebb dll-lel futtatom a konfigomat mint ami az eredeti modban meg van adva
  • genndy
    Pedig minden ENB-nek van saját AA-ja. Beállításfájlban kapcsold be.
  • Ryder62
    Szép gazdag színek, erős kontrasztok. Bekönyvjelzőztem.

Mondjuk az élsimi még mindig problémás. Mint minden ENB-nél. Recetenger van nálam :(
  • PiszkosFred
    Opethfeldt6 ENB

En ezt hasznalom. Igaz, 117-es dll kell neki ITT van , ami eleg korai, es nincs ingame menuje se, de a latvany miatt lemondok az uj dll-k okozta elonyokrol.

Egy probat megerne, szerintem.
  • Ryder62
    Igen, sejtettem hogy állítgatni kell, csak a nexuson már minden második mod enb, gondoltam ha leszedem akkor egy előre beállított enb-t kapok.
    Erre kaptam egy szintelen szutykot. Az hogy ezt még finom hangoljam hát ahhoz nincs türelmem, inkább játszok helyette :)

Igazából nekem nincs nagy elvárásom. Skyrim esetében pl csak annyi hogy szép szinek legyenek benne. Így egy fenyves szép zöld legyen, havas területek hófehérek, az ég meg szép kék mint a tündérmesékben :)

FNV-nél azért szedtem le mert jó lenne egy olyan graf mod ami vissza adja a nevadai hőséget, a fényviszonyokat.

De most rájöttem hogy a projekt realityvel meg imaginatorral jobban és könnyebben eltudom érni ezt a hatást ha még nem is tökéletes.
  • PTW
    Az enb csak egy platform lényegében és olyanra csinálod meg amilyenre csak akarod
    A legjobban befolyásoló tényező a palette.bmp nevű képfájl ami az egész színvilágát meghatározza az adott enb konfignak.

Pont kifogtál egy szart vagy csak nincs jól belőve, konfliktol időjárás/fény modokkal stb.
    Egy enb konfig jó beállítása hihetetlenül pepecs és kemény meló, de az eredmény mindennél durvább.

Ha nincs kedved szarakodni vele, akkor alternatívaként lehet pl FXXAA post process injektort vagy SweetFX -t használnod.

• Ryder62
    Kipróbáltam az előbb egy enb-t a new vegashoz. Ilyen undorító színtelen, fakó sz*rt még életemben nem láttam. Lőttem pár shotot és összehasonlítottam a modolt játékomat az enb-vel. Ég és föld.

Képeken jól mutatott de ingém borzasztó, megfájdult a szemem 5 perc után.

Skyrimhoz van olyan graf mod ami nem enb és a színeket javítja, élénkebbé teszi?
  • Ryder62
    Fallout New Vegashoz meg a Skyrimhoz olyan jó ENB modokat látok. Nincs valami megoldás hogy AA-val is működjenek az ENB-k? Egyszer kipróbáltam egyet de annyira recés volt minden hogy az valami borzalom. Recésebb mint az alap játék AA nélkül.

Eléggé bosszant a dolog hogy kis felbontású monitor miatt nem használhatok enb-t.
  • Pares
  • Fantusz
    Két küldetést teljesíthettél ott.
    1 - találd meg az arany karmot és vidd vissza Riverwoodba (melléküldetés)
    2 - szerezd meg a sárkánykövet és vidd el Whiterunba (főküldetés)

A romban eltévedni nem lehet, menni kell előre, megszerzed a karmot, s a kiniytod vele az ajtót.
    A sárkánykő a szófal közelében, a koporsóból kimászó draughnál van, ne hagyd ott.
    A kijárat valóban a "semmi közepébe" vezet, leereszkedhetsz a hegyoldalról, vagy gyors utazás Riverwoodba, ott leadod a karmot, a kövel meg elsétálhatsz Whiterunba.
  • cSuwwi
    ha nem használná a karmot, végig se tudna rajta menni
    ha a riverwood tradertől vetted fel a questet, akkor nem muszáj a végén a draugr-al csatázni, de mivel a fő storyline úgyis visszahoz ide, le kell verni a dragonstoneért
  • Calver
    csekkoltad a végén a csonti hulláját?
  • genndy
    Használtad a karmot a barlangon belül?
  • Malakai
    Nem vált arra át a quest alatt, hogy vidd vissza a karmot?
  • oneal1
    Hali

Sikerult megakadni a jatek elejen...:D

Fel kell menni a hegytetore, be az ajton , majd megvan az az aranykarom vagy mi, a vegen kiersz a hegy oldalaba.
    Innen elorol kezdheten, mintha nem csinaltam volna semmit:S
  • setchoo
    Igen, ahogy genndy is mondta: a vramból fogy ki a géped.
    Most túrom a modokat a Skyrimhez és nálam is a vram hiánya recsegteti be a gépezetet. A nexuson van egy monitorozó program amivel tudod játék közben nézni, hogy a TESVI.exe menyire terheli le a gépet. Fejből most nem ugrik be a neve.
    Az esetemben is a vram hiány okozza a legtöbb gondot.
    Gyakorlatilag a barlangok és katakombák textúráit kivéve mindent kikapcsoltam. Pl a városi részek kinyírták a gépem Hd textúrák alatt.
    De egy jól beállított enb sokkal többet jelent 1 gb vram mellett is. Végre ezt is sikerült jól optimalizáltan beállítani. :)
    A modoláshoz a mod organizert használom, mert hip-hop tudod kapcsolgatni a modokat. Bár mást nem próbáltam, de ez a program egy modolást most kezdő (pl én) esetében nagyon letisztult kezelőfelületet ad.
    A cf tuti, hogy sokat segítene. Viszont utánna kell járni, hogy az esetedben mi érné meg jobban?
    Véleményem szerint a Cf helyett egy 2gb-tal szerelt kártyával sokkal jobban járnál.

PTW:
    Köszönöm a listát, mert sok jó dolgot találtam amit ki is próbáltam.
  • Austin Bailey
    Sziasztok, nem tudjátok véletlenül, hogy ha elkészül a magyarítás, akkor úgy fog működni, mint a korábbi részekben, hogy csak a telepítéstől számítottan lesz magyar, vagy visszamenőleg is lefordítja?
  • genndy
    Nem, ezek nem különösebben gépzabálók. Textúrák eszik a videomemóriát, ezek csak meshek.
    Erre nézz rá, sokan ajánlják: Optimizer Textures
  • Eisenberg
    Hali! Nem tudom a gépemnek mennyire kéne bírnia a játékot de High beállításokon van (ami a deafult a Launchernél legalábbis nálam) de erősen szaggat. Mármint amikor megyek/fordulok észre lehet venni bőven...
    Viszont leszedtem egy dll fájlt, bemásoltam a Data mappába, és azóta olyan tükörsima, hogy rá sem ismerek O.o Na de leszedtem ezt a modot: http://skyrim.nexusmods.com/mods/30
    Meg ezt: http://skyrim.nexusmods.com/mods/498
    Nagyon igénybe fogja venni a gépet? Esetleg valami megoldást nem tudtok rá, hogy ne szaggasson annyira? Mert bár most fut rendesen de azért félek, hogy a konfig előbb utóbb nem fogja bírni. Jelenleg azért nem pakolok rá több modot mert nem ismerek olyat ami kellene. Viszont lázasan kutatok ilyenek után, illetve ha valaha kijátszom a játékot kellenek majd kis kiegészítések mint ház meg plusz szörnyek. Gondolom nem mindenki küzdött ilyen problémával de aki küzdött az leírná nekem a javaslatait? Bár igazából a többiek véleményét is szívesen meghallgatom. Köszi

Ja a konfig:
    Intel Core i5-650 3.20 GHz
    Kingston DDR3 4GB
    GIGABYTE HD5770 GV-R577UD-1GD (Ez a kártya lenne ha esetleg nem tiszta)

Még valami? Ja, és ha a Crossfire-t beleimplantálom a kártyába javulni fog a teljesítmény?

• Zozo0122 #23848
    Köszönöm
  • PTW
    Teljesség igénye nélkül:

ENB: Unreal Cinema customizálva

Graf modok:

Bellyaches Animal and Creature Pack
    Bellyaches HD Dragon Replacer Pack
    Elaborate Textiles
    Realistic Tundra Moss
    Moss Rocks
    Ultimate Lush Overhaul
    WATER + Dragonborn Addon
    ApachiiSkyHair
    Enhanced Lights and FX
    HiRes Road Signs
    aMidianBorn - Book Of Silence
    AOF Believable Hair
    AOF Detailed Mountains
    Bloody Dragon Bones
    Calientes Female Body MOD (CBBE)
    Coverkhajiits
    Mossy Roofs (ez saját készítésű mod :) )
    Nicer Snowflakes
    Re-Defined Dungeons
    Silly Level of Detail Potions
    Skyrim Flora Overhaul (179e)
    Skyrim HD 2K Textures
    Ultimate HD Fire Effects
    Webs
    Women Of Skyrim
    A Quality World Map
    Pretty Female Idles (ez animáció de elfér ide szerintem)
    Pretty Combat Idles
    Static Mesh Improvement Mod
    iHUD
    Main Font Replacement
    Map HUD Enhanced
    No Boring Sleep Menu
    SkyUI
    Enhanced Blood Textures
    Footprints
    Climates Of Tamriel
  • Eisenberg
    Miért az akció meg a harc az történet?
  • Fehercsoki
    Ma ment le az utolsó rész, és hát azt kell mondanom hogy kurva jól indult a sorozat de az utolsó 2 rész már tiszta trónok harca/walking dead szint:S (tehát 0 történet csak szappanopera)
  • PiszkosFred
    Reszemrol majd nyaron, amikor bekoszont az uborkaszezon. :) A GoT miatt pont eleg ragni a kefet hetrol hetre, a Vikings gyulik szepen, majd daralva jo lesz.
  • bega82
    Egy jó ideig nem játszottam a játékkal, most a Vikings sorozat miatt újra kedvet kaptam, és indítottam is egy közelharcos karit. :)
    Ti nézitek amúgy? Tiszta Skyrim, nord-ok, jarl-ok, épp csak a sárkányok hiányoznak... :D
  • setchoo
    Hangulatos képek! A modlistádnak én is örülnék mivel most kezdtem a Skyrim farigcsálást.
    Konkrétan az enb érdekelne. Már csak ezt szeretném normálisan belőni.
    A superb enb-t használom, de nem fekszik a gépemnek. Sajnos a procim nem tudja normálisan hajtani a vga-t, ami ezért 80%-on pörög. Netalántán ezalá esne, akkor meg bereccsen a játék és droppol az fps. /még 2 hónap és váltok FX-6300-ra/
  • PTW
    Holnap összeírom de ma már nincs erőm :)
  • PTW
    Legend oF Eagle's Nest

Konkrétan a leghangulatosabb player home, számomra legalábbis
  • Zozo0122 #23839
    Ez bizony így van...főleg a Dark Soulsos rész:)
  • Gvik
    Első kép az honnan van? Már keresztül-kasul bejártam a világot, de ez az épület meg a kilátás nem ismerős...
  • Zozo0122 #23837
    Na ezek gyönyörűek...leírnád a grafikai módjaid listáját?:)
  • cSuwwi
    Na mégegyszer