The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amúgy nálam a frostfall és a real diseases vagy hogy írják fertõzéses mod azon ritka kivétel volt, hogy összeakadtak így csak a frost van fent.
Akkor esetleg ajánlhatom a leggyengébb íjjat és nyilat Alduin ellen egy szövetruhában 😄
Köszi, de igazából én inkább olyanokat keresek, amiktõl nehezebbé válik a dolog. Pl Oblivionhoz van egy bow sway(?) nevû mod, amiben az íjász eleinte igencsak nem tud célozni, mert a célkereszt össze-vissza kóvályog, ahogy kifeszítve tartja az íjat. Fárad, mint a valóságban is. Aztán ahogy fejlõdik, úgy lesz ez a kóválygás egyre kisebb, végül (úgy 50% fölött) megáll, de a nyílvesszõk továbbra is ballisztikus pályán repkednek, nem egyenesen, mint a lézer, mindig is marad némi szórásuk.

SaGa

Az az igazság, hogy elég kevés mod ütközik mostanság.
Nem tudom hogy oldják meg de eléggé kompatibilisek.
Nálam 105 mod van fent és azok szépen elvannak egymással.
Az Eagle eye mód érdekes lehet neked ezzel jól lehet zoomolni (bár még nem jöttem rá hogyis mûködik de fentvan 😄) A Faster Arrows ezzel gyorsabbak a nyilak ergo nehezebben tud a vad elmászkálni mire odaér a nyíl 😄 Van egy Hell sword nevû mod amivel elvileg egy nagyon erõs és grindelhetõ 1 kezes kardot tudsz használni ha minden igaz felér a deadric sworddal damage ben. Aztán increase arrow damage ez picit felerõsíti a nyíl sebzését nagyobb tesû állatoknál jól jön ha 3helyett 2 lövés is elég 😄
T fóumtársak! Így a DLC-k támogatásával megint elõszedném a Skyrim-ot, felmodolva. Új karakterek, új világ.

Elsõsorban egy vadászt tervezek, aki íjász, rövidkardos/tõrös, könnyûpáncélos, lopakodós, nem tud varázsolni, az eszközeit, kajáját maga készíti. Csak amit használ, azaz bõr cuccok, íjak, nyílvesszõk, kaja, stb. A nehézpáncélok és társai nem érdeklik. Milyen modokat ajánlotok ehhez. A skyre, a 4 dlc, skyui alapértelmezett, Primary Needs jellegû (evés, ivás, alvás, hideg, stb) mod is. A Skyrim Gems-t tanulmányozom, de túl sokminden van benne, gyanítom sok mod ellentmond/összeakad másokkal.

Hasonlóképp egy késõbbi tolvajhoz, aki tõrrel, dobófegyverekkel harcol, rejtõzik, zárakat tõr, maximum a kajáját és a tolvajkulcsait készíti el, meg némi mérget, mert a keze épsége mindennél fontosabb, így nála a crafting nem játszik. Neki milyen modok lennének javasoltak, a fentiek mellett?

Esetleg még egy "robe mage" is játszhat, aki aztán végképp nem gyárt semmit, lélekköveket gyûjt, enchantol, spelleket gyûjt, esetleg fejleszt. Neki mi a bevált kombináció?

Nem a butál erõs karakter a cél, hanem a "realism" és a játszhatóság. Normál tempójú fejlõdés, lehetõleg nem féloldalasra.

Hát nem azért de kb úgy néz ki, mint valamelyik zombi a Holtak hajnalából 😄 Elég zorall 😄
PiszkosFred
Szegeny Lydianak alig hogy sikerult uj kulsot szerkeszteni a minap, ma raengedtem a TWD deadyourself cuccara #bitbored 😊

Eredeti

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Na de mibõl tart kitalálni hozzá egy mesét.
Pl megszökött hajón egy csapat rabszolga elérte Morrowind vagy Skyrim partjait elmondták milyen dolog élet van arrafelé és ... eltelik újabb 200év és Akavir földjén dúl a háború az emberek meg a fura népek között.
A kidolgozás részletkérdés. Lehetnek mindenféle épületek nem csak embereké vagy amit a rabszolgák építettek stb. Máris testreszabható világ lenne.
Malakai
Akavir azért fura lenne kissé, elég nagy lépés Tamriel után. Az embernép ott vagy alig létezik, vagy rabszolgák, Mer népek pedig nincsenek egyáltalán. Helyette van démonnép, kígyónép, majomnép, meg cicanép. 😊 Najó persze az eddigi kis infót felrúghatják akárhogy, régi információk, stb.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Kly
Visszaállítottam a GYIKot, a másikat meg egy kedves kollega már korábban.

Nem igazán értem, hogy mi értelme van kitörölni a dokumentumokat, amikor EGYETLEN KATTINTÁSSAL vissza tudom állítani a korábbi állapotukra, ergo több energiába kerül kitörölni, mint helyreállítani...
De hát a gyengébb elméjû, tizenéves kölkök gondolkodásában miért is keresek bármiféle racionalitást?

Scientia potentia est.

A Dishonored tényleg nagyon jó lett😄 Énis bírom a Steampunkot meg a dwemereket is. Meg az ayleideket. Meg a falmereket. De mostmár szeretnék látni egy Tsaescit vagy egy Sloadot is. Jók ezek a rejtélyes népek annyi biztos😊
genndy
Jessz! Bármelyik király lenne! 😊
Érdekes, hogy az Oblihoz (meg nyilván Skyrimhez is, de Oblinál vettem igazán észre) mennyi 'manga-mod' készült, és mégse mentek el abba az irányba, maradtak a vikingeknél. Viszont ha tényleg új földrész lesz, és Akavirt választják, az a modokból ítélve rengeteg ázsiai játékost fog vonzani, szóval még profit szempontjából is jól járnának (nem mintha a Skyrimnek szégyenkeznie kellene).
Én vevõ lennék a steampunkra (Dishonored is meglepõen sikeres lett), de a szamurájokra is.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

PiszkosFred
Es meg mindig ott van az aduasz a kezukben, amit nem tudom mikor akarnak vegre kijatszani, a Dwemer mitologia es magyarazata. Mivel az Oblivion es a Skyrim konkretan megmutatott mindent, amit egy high concept fantasy vagy egy mostansag nepszeru Barbar/Viking latvanyvilagbol lehetett, a Dwemerekkel johetne egy "steampunk" jellegu megvalositas. Valami olyat kell produkalniuk, amellyel megint technikai bravurt hajtanak vegre, hiszen a TES jatekok errol (is) hiresek, hogy a premier napjan nincs hozzajuk foghatoan megjelenitett fantasy vilag. Akavir kapcsan a keleties vonasok es stilusok jonnenek elo, az is ujdonsag lehet, ha a Dwemer fele gepesitett vilagot nem akarjak megpiszkalni tovabbra sem.

genndy
Tamrielrõl Black Marsh leginkább. Az Oblivionban nagyon tetszett dél-keleten, Leyawiin mellett az a dzsungeles hangulat, meg SI-n a ködös-kékes-zöldes mocsaras rész a fákról csüngõ liánokkal meg mohákkal. Gondolom BM valami ilyesmi keverék lehet.
De másik kontinens is jöhet. Viszont a fagyos Skyrim után melegebbre vágyom, úgyhogy leginkább dzsungel vagy sivatag lenne aminek örülnék.

Arról nem beszélve, hogy mondjuk 3 év múlva jócskán túlhaladják a jelenlegi hardverek erejét hatásfokát a majdaniak.
lehet, hogy addigra 10-20 Skyrim nyi nagyságú területet tudnak majd feltextúrázni és a gépek majd elbírják Õket. Egy új kontinensen számtalan eddig nem látott és elképzelhetetlen és remélhetõleg élettel teli tartalom lesz. Már ha nem esnek abab a hibába, hogy mint minden lassan sablonos tucatárú lesz. Pl NFS meg a COD szériák. Amik szépek és jók de mégis kaptafa.
mijki
Köszönöm szépen! 😊

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

PiszkosFred
Pont forditva. Morrowind utan vartad, hova kalauzol a kovetkezo resz. Kaptad Cyrodiilt, imadtad, aztan megint vartad, hova visz a tortenet. Jott Skyrim, imadtad, aztan lassan megint gondolkozol, hova visz a sztori.

DE

Kozben iden jon a TES Online, es minden eddig csak 320x200-ban latott terulet (lasd elso reszek) megjelenik elotted gyonyoru csillivilli grafikaval, bejarhato nagy teruletekkel. Black Marsh ugyanugy, mint Hammerfell, vagy Valenwood, stb. Ergo, ha 2016-ban megjelenik a TES VI, nem lehet Tamrielen mar ujat mutatni teruletileg, meglesz benned az "ezt mar lattam" erzes. Ezert johet jol az eddig totalisan ismeretlen tovabbi kontinensek, ahova csak egy sztori kell, es maris uj, hivogato, ismeretlen helyszinen talalod magad. Es a gameplay mellett ujra lesz kedved felfedezni uj, eddig nem latott teruletet.

Ez most a legujabb teoria, aztan kiderul.

Igaziból nekem mind1 lenne...nagyon bejön Tamriel de érdekel Akavir is. De a TESO-ban kilesz dolgozva minden helyszín állítólag még nagyobb is lesz pl. az ott szereplõ Skyrim mint ez...bár valszeg nem ugyanilyen részletesen. Ha választhatnék én azt mondanám, hogy Black Marshot kérném a TES6-ba.De biztos tetszeni fog bármi más is lesz.

Ha már úgyis adott a téma ti melyik területet látnátok legszívesebben a következõ részben?
A Redguard név már 2011 márciusa óta van bejegyeztetve, ezért nem biztos hogy dlc lesz. Egyszer biztos elhagyják Tamrielt, de az biztos hogy nem a következõ részben lesz. Már bejáratott világ, a TES online csak még népszerûbbé fogja tenni. Nagy butaság lenne elhagyni és rizikós is.

genndy
Most próbáld, visszaállítottam (febr. 17).
Meg csináltam is róla másolatot magamnak most már.

PiszkosFred
Valami jokepessegu idiota megint szorakozott... Hamarosan visszallitja vki, akinek van jogosultsaga.

mijki
Nekem üres dokumentumot hoz be az a link, mit állítsak be hogy lássam az írásaitokat? Már vagy 15x megnyitottam de sehogy se azt hozta be amit kellene.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

A következõ DLC ami valszeg a Redguard néven fog kijönni. Elméletileg Hammerfellbõl legalább Dragonstar városa benne lesz.

Hát nemrég bezsélgettünk a következõ részrõl olvass vissza😊 Sokan elég valószínûnek tartják, hogy a következõ részben elhagyjuk Tamrielt és irány Akavir. Logikusan hangzik mert:
1.Tamriel egésze benne lesz a TES Onlineban
2.teljesen új terepen a Bethesda azt csinál amit akar még a lore is alig kötelezi õket
3.Mi következhetne helyette? High Rock és Hammerfell 1 része bennevolt a Daggerfallban. Morrowind, Cyrodiil és Skyrim megvolt. Nézzük a többit. Summerset Isles, Valenwood és Elsweyr elég kicsik, de ezek alkotják most az Aldmeri Dominiont tehát simán lehetne mind3 1 részben. Vagy ott van Blackmarsh aminek most nagyon megnõtt a területe így hatalmas játéktér lehetne belõle.
wesker24
Banner Modok menüpont !
mijki
Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy milyen módokat ajánlotok kezdésnek? Melyeket használjátok most? Én fõleg olyanokra gondoltam, amik életet visznek a játékba(több NPC, nagyobb városok) és változatosabbá teszi a játékot(pl.:több mob).

Nexus Skyrim oldalt is néztem, rengeteg mód van ott is, de nem tudom mit érdemes használni, és melyek dobnak sokat a játékélményen.

A válaszokat elõre is köszönöm. 😊

Én fel se teszem.
Minek megkeverni egy jól mûködõ rendszert 😄
Fõleg ha vámpírokkal nem akarok lenni. Meg a telepítése is állítólag macerás bzevarhat a modokba így több kárt okozna nekem mint használna 😄
Mármint dlc vagy következõ rész? Persze senki se tudja, hogy mi lesz, de szerintem inkább a következõ részhez lesz köze. Elõzõ játékokban csináltak fõleg erdõs és havas tájakat, szerintem a következõ részben már mást akarnak csinálni. Erre Hammerfell tökéletes lenne, sok sivatagos terület, tengerpartok pálmafákkal, stb.

Dlc-nek csak akkor lenne jó, ha ez is szigeten vagy szigeteken játszódna, mint a Dragonborn. Ha csak levágnának egy részt Hammerfellbõl az nem lenne túl szerencsés.

Dragonstarban van ám aréna! Nagyon remélem, hogy lehet ismét arénázni az Oblivionban imádtam😄 Remélem igaznak bizonyulnak ezek a Redguard pletykák😄 De azért nem leszek szemét, bemegyek 1 enchant nélküli iron battleaxe-al és jöhetnek. Nem fogok agyonturbózott fegyvereket meg shoutokat használni, becsületes küzdelmek lesznek😄DD<#boxer>

Persze csak akkor, ha tényleg lesz aréna.
PiszkosFred
Hozzateszem, az apja meg pont leszarta, hogy a lanya halott, tovabbra is paredezik a Jarl mellett 😊 (ezt hianyolom nagyon, hogy az ilyen kapcsolati rendszerben egymashoz tartozo npc-k nem reagalnak egy-egy tarsuk elvesztesere... adna kis feelinget pedig)

PiszkosFred
Hat nem tudom, en egy korutrol tertem haza Whiterunba, lepakolni a szajret, megnezni a kolykot, kicsit szusszanni es kipihenni az elmult kb 2 het faradalmait. Fenyes nappal ertem haza (nem hasznalok fast travelt, ha 2 napig tart vegiglovagolni keletrol nyugatra, akkor ket napig tart), es belepve a kapunk csak a Adrianne hullajat talaltam, a piacter elott, meg csak nem is a kapunal... A Warmaidenes tarsat sem talaltam, de az vagy meglogott, vagy vilagga ment, vagy valahol rothad a hullaja csak meg nem talaltam meg... Gondoltam ra, hogy visszatoltom (pedig nem szoktam, csak ha meghalok, ironman stilusban probalom, ha elb*szok valamit, akkor az permanens), de fogalmam sem volt, mikor halt meg.

Az viszont biztos, hogy elt, amikor elhagytam a varost a ket hetes korut elott, mert reggelig aludtam az agyban a buff miatt, es indulas elott meg beszeltem/bizniszeltem vele.

Vagyis akarhogy is nezem, addig tamadtak a vampirok (vagy akarkik), amig en tavol voltam.

genndy
Jaja, ezt én is feltettem. Nekem ne gyilkolják a fontos NPC-ket.

Malakai
Jó de nem ott támadnak, ahol te vagy, sõt konkrétan egyszer se fordult elõ velem, hogy tanuja lettem volna egy ilyen támadásnak, persze lehet peches vagyok. Volt hogy aludtam egyet a Companionok pincéjében közben jópár npc meghalt egy éjszaka alatt kint én meg hajlanban kaptam 3 végrendeletet. Na azután dobtam be a modot, hogy a vámpírok hagyják a városokat és azóta már alap, hogy bent van. Utakon továbbra is támadnak, az rendben is van, nem a saját hátsóm miatt kellett. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Fantusz
Távollétedben nem ölnek meg városlakókat a vámpírok, amikor a városban vagy,, véletlenszerûen támadnak a vámpírok, s tudnak kellemertenkedni egy-egy fontosabb NCP megölésével.
Elõrordult, hogy én is visszatölötöttem a játékot, Adrianne Aveniccibõl csináltak zombit a vámpírok.

Malakai
Pont ez az egyetlen része a játéknak ahol direktbe csalok, hogy nem támadják a városokat közvetlen a vámpírok, persze a Dawnguard sztori így kicsit veszít a hitelességébõl, de nem csipem, amikor kedvelt NPC-k elhaláloznak a távollétemben. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

JethroHUN
Van arra vmi ötletetek, hogy tudnám odadni Ysoldának Belethor árúkészletét? Mert megölték a vámpírok egyik éjszaka az utcán, így Ysolda került be a boltjába, csak ugye nincs nála semmi és nem lehet neki eladni semmit se.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Malakai
És a domborzat sem olyan részletes, az ami megvan abból azt egy tamriel domborzatot is tartalmazó térkép segítségével pik-pakk össze lehet rakni, szóval nem nagy segítség. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

PiszkosFred
Az egesz nincs, de a Skyrimmal szomszedos teruletekbol szep adagnyi.

Én valahol azt olvastam, hogy az egész Tamriel rész benne van a skyrimben persze csak domborzatilag semmi flanccal. Ergo bõvíthetõ lenne a dolog és amilyen ütembe fejlõdnek a modok és betellik a hely Skyrimban akkor talán egy újabb DLC-nél lehetõséget kapnak a modderek, hogy más területre is betehessék a modjaikat. Pl kastélyok házak barlangok egyéb dolgok pl questek.
De jó is volna 😄
A Dragonborn nem Morrowinden játszódik, hanem Solstheimen, ami egy sziget.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Kly
Na, ez érdekes lehet.

Nem tudom, hogy hogyan oldották meg a Dragonbornban Morrowindre történõ átjutást, de Hammerfell területe is bércekkel tarkított, elképzelhetõnek tartom, hogy hegyekkel körülzárt területre lehet majd (csak) átmenni(, így nem lesz szükség láthatatlan falakra). Esetleg Dragonstar lesz a középpontban, és elõtérbe kerülnek a gladiátorviadalok, így hozzák vissza Oblivionból az Arénát, de azt sem tartom kizártnak, hogy a nig... akarom mondani redguardok jönnek át hozzánk Skyrimre.

Scientia potentia est.

Van itt 1 régebbi cikk az állítólagos Redguard DLC-rõl ha valaki még nem olvasta: http://www.gamestar.hu/the-elder-scrolls-v-skyrim-redguard-cimen-erkezik-az-uj-dlc.html

Bírom a redguardokat jöhet Hammerfellbõl 1 kisebb terület, de azt elképzelhetetlennek tartom, hogy Hammerfell teljes egészét belevegyék.Viszont akkor hogy oldják meg a terület elzárását? Remélem nem láthatatlan fallal...Na mind1 remélem kapunk egy kis sivatagos területet ha tényleg ez lesz a DLC tartalma😊
A legjobb modokat le fogják fordítani ez biztos. A Morrowind és Oblivion sok modját is lefordították amit a rajongók kértek és nem volt túl sok szöveg benne. És ha jól tudom a fordításban alapból benne lesz pl. a Sky UI. Persze nem kötelezõen hanem aki akarja bekapcsolja.Elõször kiadják az alapjátékot és ahhoz pár egyszerûbb népszerû modot ha jól tudom. Ezek után a DLC-ket vagy apránként vagy egyben majd. És gondolom akinek épp kedve van mindeközben fordítgatja a modokat és ha valamelyik hozzáigazodott a magyarításhoz azt felteszik a pluginok közé.

A népszerûbb modok pl. Sky UI, Frostfall, a köpenyes mod , a Skyre, esetleg 1 jobb térképmod gondolom elõbb utóbb biztosan elérhetõek lesznek magyarul😊 Ezenkívül valószínûleg az összes unofficial patch és a Nexus top 25 modja az elsõ lefordított pluginok között lesz majd. Legalábbis szerintem, dehát a fordítócsapat tudja mit és hogyan csinál😊
Brutál mennyi cucc van a játékhoz.

Ráadásul ami még problémás lehet, hogy vannak modok amik szintén rendelkeznek jelentõs párbeszéddel.
Gondolom azok kakukktojások lesznek nem?
Hiszen arra nem igazán készültek fel.

Pl az a Vilja mod amit délután ajánlottatok itt a fórumon.
Igen elvileg könyvek nélkül viszont mindig van 1 rakás anyag ami még nincs lektorálva. Egyébként a könyveknek legalább háromnegyede megegyezik a Morrowindben és Oblivionban lévõkkel úgyhogy tényleg közelítenek már a vége felé. Szerintem 2-3 hónap múlva kész lesznek a fordítással utána még tesztelések hibajavítások stb...
Hát tudtommal ez a 84% a könyvek nélkül értendõ.
És ha azokat is beleszámolnád akkor talán 40%nál ha járnak.
Bocsi ezt nem válaszként akartam elküldeni<#wave>
Na egyébként a játék fordítása is mostanában haladt pár százalékot ha valakit érdekel már 84% nál járnak😊 Jó pár új ember lesz itt a fórumon ha az elkészül😄 Jók ezek az Elder Scrollsok a fórumjaik is pörögnek még évekig a megjelenés után is.
genndy
Nekem se tûnt fel amúgy, de tényleg az. Dark Brotherhood küldi tartozik hozzá (pontosabban a férjéhez) - ezzel talán nem spoilereztem nagyot.
Bounty? Akkor meglátott a férje (vagy szokás szerint a tyúkuk XD)

Õt megtaláltam énis. Mikor a Hearthfire-ben mentem fát vásárolni akkor tûnt fel a szörnyeteg😄 Miután úgy tettem mintha nem jöttem volna rá a titkára (és vettem tõle rengeteg fát<#taps>) éjjel bementem a házába és lecsaptam a fejét😄 Végülis a Dawnguardhoz is csatlakoztam vámpírvadászként ez kötelesség volt😊
JethroHUN
Ez azért érdekes... vámpír (nagyon annak néz ki) fényes nappal, fát hasogat egy fûrészmalomnál. (Half-Moon Mill, Falkerath-ól felfelé) Ha levágom, akkor bounty jár érte, és van nála hamu is <#eplus2> úgy látszik Skyrimbe a dolgozó vámpír állampolgárnak számít <#nyes>

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!