30713
TES
  • kill3r21
    Ezeket nem ismerem, majdnem teljesen csak grafikai modokat használok, egy darab spelles modom van...
  • Eisenberg
    A gond neve szerintem Deadly Dragons vagy Requiem vagy hasonló nehezítő mod.
  • kill3r21
    Srácok meg gajdult a skyrimem, most raktam fel újra, az eddigi használt modokkal, belefutottam egy sárkányba és böszme kemény lett, eddig simán öltem őket, most kétszer rámtűzel és dead, én meg lövöm és szinte semmi nem megy le az erejéből, ha esetleg leszáll és kardal csaphatom azt megsem érzi, nem fogy a piros csík....mi lehet a gond?
    49es szinten vagyok....
  • PiszkosFred
    A fobb karaktereknek megvan a melyseguk, sot... Kemeny lore es hatterinfokat kapsz minden fontosabb npcrol, csak eppen nem ok mondjak el, hanem mastol hallod, olvasok egy konyvben, vagy magadtol jossz ra. Az mas kerdes, hogy nincs olyan szinten kivesezve, mint egy Witcher, Mass Effect vagy akar az FNV eseteben a tarsak es ellenfeleink bemutatasa, ez ketsegtelen. A TES jatekokban a fo hangsuly a "jatekoson" van, es a "szabadsagon". A kontra peldaknak felhozott tobb jatek viszony egy linearis interaktiv (akcio)film, ahol van ido es lehetoseg kifejteni mindent, mert a sztori iranyitott, es akarmit is valasztasz a beszelgetes kozben, a script lefut a vegen, es megismered az NPC-t, akar erdekel, akar nem.

A TES jatekban viszont lehet, hogy a budos eletben nem talalkozol azzal az npcvel :) Ha pedig talalkozol is, megismerni majd csak harmadik szemely sztorijabol, egy elhagyott konyvol, egy naploreszletbol fogod igazan.

Tudom, hogy mas a mufaj, de a legjobb pelda erre a TV sorozatok vilaga. A legtobb sorozatban 4-5 fontosabb "npc" szerepel, akiket meg tud jegyezni a nezo, es akik tortenetere, tortenelmere, kapcsolataira emlekszik. Ha ennel tobb a foszereplo, akkor idovel a nezo elveszti a fonalat. A legjobb pelda a Lost, ahol 14-15 foszereplo volt, es a legtobb mezei nezo azt sem tudta, ki kinek a kicsodaja, vagy eppen mit csinalt a zuhanas elott. Hiaba volt bemutatva hetrol hetre, tul sok informacio volt ez ahhoz, hogy meg is ragadjon. Csak a sokadik szezon vegere kezdte mindenki fejbol tudni, ki kicsoda es mit csinalt. Egy jatekban pedig nem 14-16 npc van, hanem tobb tucatnyi. Meg a (#szubjektiv) vilag masodik legjobb univerzumaban (TES utan) jatszodo Mass Effect szeria sem mert tul sok npcvel es tarssal dolgozni, mert a mennyiseg nem minden esetben jo. Pont eleg volt ott is max 6-7 tars hatteret kidolgozni es allando (visszatero) npcnek berakni a triologiaban, mert ennyit eszben lehetett tartani. Sot, nagyon sok tarsnak meg ott is feluletes volt a hattere, es csak 4-5 fo volt az, akirol mindent tudtal, a tobbinek voltak homalyos foltok.

Nehez na, drukkoljunk a witcher 3-nak, hogy sikeruljon neki megoldani azt, amire vallalkoztak, mert az jo pelda lehet a kesobbi openworld/sandbox stilus kovetoinek.
  • Nos
    Nagyon nehéz, ez biztos, ezért nem is csodálkozom rajta, hogy nem ez az irány. De azért a karakterek lehettek volna színesebbek. Persze az sem olyan nagy csoda, hogy nem lettek azok, hiszen rengeteg karakter van a játékban, és írdatlan munka lett volna mindnek megkapó személyiséget adni. Igazán ezért nem is próbálkoztak vele. Megelégedtek azzal, ha egyszerűen elmondatják a karakterrel, hogy mi van.
    Ha minden igaz, akkor a Sureai az Enderalban ezen sokat akar javítani.
  • Ryder62
    "de az NV-n is érződik kicsi összecsapottság)."

Kicsi??? Egy nagy rakás sz*r. A világ kidolgozottsága egy nagy 0, alig van látnivaló, felfedezni való a térképen. Üres az egész map. Alig van dungeon, interior. De ami van az is egy kis barlang, két-három szoba és társai. Az ellenfelek unalmasak, mindig ugyan azok jönnek. Ráadásul nem is van igazán erős ellenfél. Tele van buggal. A városok élettelenek. (Primm egy vicc) Az NPC-k ugyan azt az 1-2 mondatot pofázzák el újra és újra ami már idegesítő és teljesen élettelenné teszi őket.

Kb enyit a játékról. Szerencsére 5 giga mod egy fantasztikus gémet faragott belőle. Szinte mindent kijavítottak a moderek (köztük én is )

Fallout 3, Skyrim hozott egy szintet. Modok nélkül is élvezhető, kidolgozott, játszható. NV kritikán aluli volt.

Az most hogy a Bethesda sürgette e az Obsidiant vagy sem részemről nem mentség. Kaptak egy motort, textúrákkal, scriptekkel, modellekkel minden ami kell. És képtelenek voltak így összehozni egy játékot. A pálya designert úgy rúgtam volna ki hogy még mostanában is repülne. Érdekes, a moderrek 0 pénzért kb 150-szer jobb pályákat készítettek mint ezek.

Bár ez még semmi a DLC-knél folytatódott a dolog úgyhogy nonszensz.
  • PiszkosFred
    Sokkal nehezebb osszehozni a sztorimeselest es a sandbox/open world jatekmenetet, mint ahogy az elsonek tunik. Witcher 3-mal most beprobaljak, de mar latszik, hogy kemeny kompromisszumok lesznek ott is.

Az ember altal elkepzelt valosagot es szabadagot egyelore a technikai nem tudja visszaadni, csak bizoynos korlatozasok mellett.
  • Nos
    Ez jó :)

Én pont az ilyen nedveset almodós pnp-ből szalasztott rpg-fun vagyok. Hiányoltam is a drámát a Skyrimből, és a karakterek is elképesztően laposak voltak. Ebből a szempontból a Witcher 2 százszor jobb volt, de ott meg nem volt elég szabad a világ (bár nekem a Witcher 2 így is jobban tetszett).
    És most ahelyett, hogy a két világ pozitívumait összegyúrnák a következő TES-ben és csinálnának egy világot, ahol arra is figyelnének, hogy "igazibb" személyiségekkel, hitelesebb sorsokkal és indulatokkal töltsék meg a világot, na ehelyett csinálnak egy MMO-t, ahol kismillió szuperhero fogja lezúzni ugyanazokat a bossokat, akár egymás után 50-szer, és több lesz a világban a hős, mint a civil.

Szóval az én szemszögemből még csak nem is a 22-es csapdája felé tart a "fejlesztés", hanem egyenesen hátrafelé.
  • genndy
    "A Fallout 3 gyenge volt, mert a TES vonalat követte. Valószínűleg ezért bízták rá a másik csapatra (amelyikbe az eredeti fejlesztő gárda egy része képviseltette magát) a New Vegas-t (ami azért még mindíg erősen TES-es jelleggel bír)."

Biztos hogy nem volt gyenge, lagalábbis anyagilag biztos nem. Nem emiatt bízták az NV-t másik csapatra, hanem inkább azért, mert a Bethesda elkezdett dolgozni a Skyrimen. Az NV is Gamebryo-F3 (Bethesda) motoros, tehát nagyon nem tudtak eltérni a TES vonaltól, meg annyi időt biztos nem is kaptak rá, hogy átformálják a motort.
    Ami igaz, hogy az Obsidian játékok történetben erősek, csak sajnos sokszor nem kapnak elég időt hogy normálisan megcsinálják a játékot (tipikus példa a KotOR 2, de az NV-n is érződik kicsi összecsapottság).
  • PiszkosFred
    Kokemeny RP-sekkel beszelsz, ne feledd el, akik a korabbi pnp totalisan szabad meselos rendszert akarjak viszontlatni egy technika altal korlatozott vilagban. Az o szemszogukbol minden TES, FO, stb jatek tortenete egy faek egyszerusegu foshalmaz, ha nem olyan csavaros mint egy GoT, vagy linearis interaktiv csojatekra epulo sztorimeseles, mint a Witcher vagy Mass Effect. Pedig jo kis sztorik vannak a TES jatekokban is, csak nem kapja az ember annyira az arcaba a dolgokat, mint eg konyv olvasasa kozben, vagy az elobb emlitett rpgk cinematicjai kozben.

Olyan jatek, amelyet ok szeretnenek, sosem fog elkeszulni. Mert mire eler odaig a technika, hogy elkeszulhessen a mostani nedves alom, addigra mar ok is tobbet es tobbet akarnak majd. Tipikusan a 22-es csapdaja...

#Bazalt88
    A FNV-t a Bethesda csak kiadta, a fejleszto az Obsidian volt teljes egeszeben. Kb annyira "Bethesda jatek", mint mondjuk a tavalyi "Dishonored". Ne keverjuk a dolgokat. Az Obsidian egyik legjellemzobb tulajdonsaga votl az elmult idoszakban, hogy ritkan fejlesztett mar sajat IP-t, inkabb csak folyatatasokat keszit egy meglevo rendszert tuningol, fejleszt, es ad ki folytataskent. Ezt tortek meg az SPvel, majd a nagy durranasnak igerkezo Projekt Eternityvel. Imadom oket, nem degradalaskent irtam mindezt, fiatalkorom egyik kedvenc csapata (meg ha mas neven is futottak anno).
  • mike01010101
    Azért az, hogy a Fallout 3 gyenge volt, egy kicsit erős. Több mint száz órás játék 5 szuper dlc-vel, kiemelkedő modolhatósággal. Azóta sem sok hozzá hasonló kaliberű játék jelent meg pedig eltelt 5 év.
  • Bazalt88
    Ha erre gondolsz, akkor kijavítom.
    A TES Bethesda termék, a Fallout 3, Fallout New Vegas Bethesda termék.
    Mondjuk az jogos, hogy a New Vegas-ban venne volt Fargo keze a fejlesztő csapat pedig nem a Bethesda volt, hanem az Obsidian Entertainment.
    Viszont a "hos", "kivalasztott" elég erősen ott van a BG-ben...

Bocsi ez az egész elég rossz tulajdonságom, hogy állandóan kötekedek.

A Fallout 3 gyenge volt, mert a TES vonalat követte. Valószínűleg ezért bízták rá a másik csapatra (amelyikbe az eredeti fejlesztő gárda egy része képviseltette magát) a New Vegas-t (ami azért még mindíg erősen TES-es jelleggel bír).
  • PiszkosFred
    "ne kezeljék a játékost központi személyként, de több és több történet mindig elfér."

TES hagyomany, hogy te vagy a "hos", a "kivalasztott", "a vilag megmentoje", "a reinkarnalodott nemzeti hos", stb. Ez nem fog valtozni, amig TES jatekok keszulnek.
  • PiszkosFred
    Na akkor ennek fuss neki megegyszer...
  • Bazalt88
    A Fallout New Vegas is Bethesda termék (bár ne lenne az).
  • b-type
    A Skyrim története. Én úgy vagyok, és így voltam már az Oblivion-nal is, hogy mellőzöm ameddig lehet.
    ..nálam ez a játék valahogy úgy áll össze, ahogy egyébként eladhatatlan, nincs semmi, és nincs cél.
    Sok más játékkal szemben ezt sokáig kitolható..amikor pedig már nem, ott mintha vége lenne számomra.
    Ez nem hangzik túl értelmesen, meg sem próbálom megvédeni. Sok hiányosságom van ebben a világban, próbálom megfejteni, és közben...
    talán láttad a Hobbit filmet, és ott a Kőoriások játékát, na hogy is mondjam nekem azért tetszett az a jelenet, mert megmutatta, hogy mennyire semmi ami a történet fő vonala,..a vélt jó harcol a vélt rossz ellen, és a hősök jönnek és mennek, és tragédiák és diadalok születnek...de a Kőoriások csak játszanak és mutatják hogy ez egyébként mennyire nem központi esemény, csak nekünk az.
    Itt is, jobb szeretnék egy résztvevő lenni...persze nem csak egy földműves, mert szeretném felfedezni a világot, és megszerezni a tudást, tehát csavargok és óhatatlanul összetűzésbe keveredek. De ennyi.

Persze még ilyen szemmel is kifogásolható a játék...bár az az igazság hogy van tartalom, még több is mint amit az átlag vásárló és játékos szeme észrevesz, szobrok, utalások...
    De egy dologban biztos nem fogunk vitázni, sőt igazad van...egy játék minél részletesebb annál jobb...ne kezeljék a játékost központi személyként, de több és több történet mindig elfér.
  • PiszkosFred
    Ha mar ennyit emlegeted a "forumos baratodat" (amely beszelgetes linkjere tovabbra is varunk) legalabb nevet ird le helyesen...
  • Although
    Ez egy komplett rendszer amit barátunk Tod alkalmazz. Egyik elem az hogy tegyél be egy harcrendszert, amihez nem kell gondolkodni, de látványos.
    Ezek a dogok együtt eredményezik a magas eladott példányszámot.
    Persze vannak visszaütő hatásai is. Embertől függően unalmas lesz. Nekem 2 hét volt, másnak kevesebb vagy több.Talán ezen próbáltak segíteni az 1.9-es patchal ha jól láttam. A lényeget nem oldja meg, az egész csak azoknak jó akik próbálják minél tovább húzni egy karival. Jobb lett volna átvenni az unleashed modot. Az nem változtat az eredetin csak kihozza belőle amit lehet.

Érdekes roleplay szempontjából, nem biztos hogy harcrendszertől függ leginkább. Vannak akik jól beleélik magukat és mindenfélét hozzáképzelnek, olvadhatunk a topicba is pár hozzászólót aki ide tartozik, nekik gyakorlatilag mindegy mennyire jó mint rpg esetleg felteszik az interesting ncp-t ha tudnak angolul.
    A másik réteg az egy ponton megáll és megkérdezi magától mi értelme, hova is megyek, egyik dungeonból a másikba? ölöm a lényeket és? Mi értelme van valami hatása, van valami érdekes story ami miatt érdemes? Egy ponton megállsz és azt mondod ennyi volt. Ez lehet a két véglet talán.
    A harcrendszer nem tudja pótolni az érdekes questeket, feladatokat, jól megírt párbeszédeket. Az amit esetleg felhoz, a skyrim egy szép iparos munka, tisztességesen kivitelezve. De hiányzik belőle amit a Kotor 1,2-ben vagy az IWD, vagy a BG-k ben vagy a fallout new vegasnál érzel, nem tudom máshogy mondani, mikor a játéknak lelke van. Azt látom az Oblivion és a skyrim után különböző mértékben de ebből a cégből hiányzik egy Ken Rolston vagy egy Chris Avellone vagy Brian Fargo. Ez az amiért egy olyan oldal mint a gamebanshee a 40. hely környékére teszi az eddig megjelent rpg között. Ha lenne ilyen a Bethesda beléphetne a legjobbak közzé az igazán hardcore rpgsek között is mint amilyen te is vagy ha jól emlékszem.
  • b-type
    Sztem ez nagyon sarkos.
    ..bár felesleges írni, mert ha már az -akárki akármit mond- megjelenik, ott már, adja magát, tök mindegy.
    Sztem rendben van, de persze sajátos....nem épülhet minden szerepjáték egy szabályrendszerre.

..de egyébként szinte bárhol megteheted, hogy kihasználód a játékban adott lehetőséget, és istenné válsz, és akár mint monk állsz az IWD sárkánya előtt, és lepofozod...de ahogy az IWD, vagy a BG, vagy Toee, mindben kihasználva a játék lehetőségeit egy bizonyos szint után semmi nincs.
    --hülye példával, az autóversenyben sem annak jó aki 10mp-vel vezet, hanem annak aki kűzd.

Sztem nyugodtan tedd fel a Requiem-t.
  • Szaruman
    Tudom javasolni a requiemet, deadly dragonssal. Na ott nem lesz ilyen gondod (ha nem tolsz 100as alterationt).
  • Calver
    mindig csak az utolsót, de ez offtopic kérdés, bannerban jobb oldalon.
    warez linket viszont igazán ott se várj, az sg mint olyan erőteljesen irtja ugyanis.
  • szutyi93
    Sziasztok lenne néhány kérdésem hol tudom megnézni hogy a játék mennyire van fel update-lve?
    1-től 13 ig az összes update-et egyenként fel kell tenni?
    tudtok küldeni egy linket ahonnan az összeset letölthetném egyben?

előre is köszönöm.
  • Bazalt88
    Akárki akármit mond. A Skyrim harcrendszere f*s. Az overhaulok ezt a f*s-t kozmetikázzák.

Amit én akarok: legyen támadó érték legyen védő érték. E kettő különbsége befolyásolja a sebzés mértékét. Maradhat a mindig van sebzés állapot (mondjuk 10% minimum). Ezek után a páncélnak legyen egy sebzés felfogó értéke, ami direkt csökkenti a sebzést és nem %-osan. Oszt tsokolom.
    Ja és a sárkányoknak legyen páncél, mert most páncélilag 1 szál p*csben repdesnek és a minimumsebzés, meg mert az egész float-ban van tárolva, idővel akár egy túlbuzgó légy is leköpködheti őket a levegőből (kipróbáltam, tényleg kipurcantak).
  • Bazalt88
    A csinálhatom magamban ez is benne van.
    Kezdve azzal, hogy smithing/enchant/alchemy nem növell skillt, nem növel fegyversebzést, páncél védelmet (csak nagyon limitált körülmények között).
    Meg továbbra sem tetszik, hogy egy isteni artifact acélból kevesebbet sebez, mint egy mondjuk egy hasonló törpe fegyver. Ezen is változtatni kéne.
  • Calver
    akkor is tudna privátot írni :C

Bazalt88: igazából már van két nagy overhaul mod is (SkyRe, Requiem), amik bőven lefedik azokat az igényeket, amit írtál (sebzés nem nő a végtelenbe, társai). én már valami olyan mókára vágynék, ami eltünteti a smithing/enchant/alchemy képzettségeket teljes egészében illetve áthelyezi őket npc cuccokra (mint Oblivion-ban enchant), mert baszommód OP-k, és rohadtul unalmasak.

...csak ugye ehhez elég sok dolgot újra ki kellene egyensúlyozni.
  • Bazalt88
    Szóval csinálhatom magam :(
  • Fehercsoki
    Nekem is ezt küldte...
  • Austin Bailey
    nem tudom, de az elmúlt 1 hónapban 5%-ot haladtak, vagyis nyárra meglehet
  • genndy
    Valójában az első regje. Viszont privátra nem fognak a moderátorok se kitiltani. Tiltsd le a privátjait és kész.
  • Pares
    Nekem is ezt küldte. Ez skyrim álregje lesz...
  • PTW
    Feladó: tosiro
    Elküldve: 2013. 05. 11. 22:49
    Tárgy: Lécives
    Lécives linkeld be a Skyrimnak a legúljabb verzióját,és a legúljabb skse-t,hogy ne lépjen ki a játék.Lécives.

LÉCIVES valaki tiltsa ki az arcot LÉCIVES
  • Skyrim
    Na
  • b-type
    Semmi extra, a nagyobb nehezítő modoknál kötöttem ki, sokat megnéztem. a 'locational damage' az amit magamra állítottam, és folyamatosan korrigálok ha új páncélom van...ezzel elég sokat lehet szöszölni, hány méterről lőjjenek meg halálosan..stb.
  • Eisenberg
    Te is használsz ilyesmi modokat mint Én? Leírnád őket ha nem gond? Akár itt akár privátban.
  • b-type
    ki hogy játszik...az életben is megtehetsz sok mindent, de mégsem teszed meg.
    Én is, mint még sokan a játék egyensúlyát állítjuk...nálam azonnali halál a fejlövés vagy vágás, kivéve sisakban, de akkor is 80%-s kritikus sebzést okoz, nyak-ra detto...a többi páncél kérdése amihez állítja a játékos.
    Éhezem-fázom, és nagyon óvatosan játszom...a játékban rejtett lehetőségek a titán szintre lvl1-ről vagy akárhonnan, soha nem is érdekeltek, sem cheat-t sem más.
    'átlagnak lenni jó' ....Dungeon Keeper után szabadon :)
  • tosiro
    Valaki belinkeled lécives a leguljabb Skyrim verziót,és skse változatot amivel müködik ? Csak erre van szükségem hogy menjen a Skyrim.Aztán nem írok többet. lécives
  • Although
    Exploitok mindenben vannak. :) Ahhoz képest, ismét mondom nagyrészt egy 18 éves gyerek csinálta a Requiemet :)
    Kb olyan mit a CKII topicba van egy srác aki könnyedén ki tudja hozni ezeket ott, míg én pl. mindig kezdhetem előröl az egészet. Az emberek többsége nem tudja olyan könnyen kijátszani az exploitokat. És szerintem jobb is így. Lehet élvezni a játékot és nem unnod halálra magad :)
  • Bazalt88
    Ha a fegyver sebzése nem nőne a végtelenbe, ha lenne olyan, hogy normál, exceptional, meg masterpiece, amikhez mondjuk a nyersit tovább kéne finomítani, meg egyéb mondjuk alkémiás nyersik kellenének hozzá.
    A mindenféle alapanyagú (iron, steel, malachit, stb) fegyvereknél nem a sebzés nőne, hanem mondjuk csökkentené a páncél ellenállását, vagy gyorsabb lenne a fegyver, más kritikus sebzéssel.
    A fegyverek, páncélok javítása nem arról szolna, hogy minél többet sebezzen, hanem degradációt javítaná.
    Az artifactoknak meg jobb sebzése volna, mint mondjuk egy masterpiece-nek. Vagy akár lehetne mágikus sebzés bonusz, ami itt mondjuk +10 volna, enhancmentel 100-on meg össze lehetne hozni +5-öt.
  • Bazalt88
    XD
  • Szaruman
    Requiemben nem kell 400as smithing, meg ilyen szarok. 100as alteration elég mindenre. Dragonokon kívül MINDEN 1hit az telepátiás szarokkal, a dragon meg tranfer essence (vagy mi), és kész, földughatja a lifeleeches támadását is.
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/19281/?tab=9&navtag=%2Fajax%2Fmodreadme%2F%3Fid%3D19281&pUp=1
    ez egyébként a readme