The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wesker24
Én most saját házat csinálok az alapoktól mindent a nulláról kezdve ! 😄

Nem pedig egy meglévõ házat újítok fel !
Akiknek nem fekszik a skyre tudom ajánlani a requiemet. Ma szántam rá egy kis idõt. egy hónap kihagyás után, és tényleg más. Nagyjából a morrowindet juttatja eszembe meg apróságok vannak benne. Talán a legjobb visual effectek pl mérgezésre szó szerint kockás les za kép és nehéz kivenni bármit is van egy feelingje. Nem hülyeség amit a reklámba ír az egyik fickó miszerint az avid old rpgschool barátnõjét is megfogta ez a mód. Régi stílus kedvelõinek kifejezetten ajánlott.
Az ügyességi stílus kedvelõinek meg javaslom mielõtt anyázásba fognak kezdjék törni a fejüket ezen a módon. Mert ez még a Fallout nv szintezéséhez képest is durva lett 😊 Vagy na ok hasonló 😊 Tehát jótanács itt tényleg baromira számítanak a szintek. egy órát tököltem vele mire, segítséggel, lefektettem lv4-en egy necrot. 😊 Szóval megvan a másik zsenink T3ndo után.

Na melyik házon alkotsz?😄<#eljen>
Értem köszi 😄 Hát akkor Ghorbash lesz a steward mert õ az egyik akiben teljesen megbízom😄 Nem bízom akárkire a házam. Kocsisnak meg bárdnak is majd szerzek vkit körbenézek a városokban😊

Az építkezésre rá vagyok készülve felhalmoztam én mindent amit csak lehet de fõleg érceket...de még így is szívja a pénzt...ami nem is baj.75000rõl kezdtem az építkezést mostmár csak 40000 van😄 Bár ha eladom a felhalmozott drágaköveket meg ékszereket meg egyéb felesleges kincsemet akkor simán felmegy 100000ig.Pénz az mindig van bõven.

Amulet of Akatosh...nem könnyû😊 Nemhogy inkább Stendarr vagy Talos kéne😄D Abból van dögivel. Sztem nézz be a Rifteni meg a Markarthi ékszerészhez és ha nekik nincs akkor Solitudeban a Radiant Raiment...így már csak lesz 1 darab.Meg én szoktam látni halott imperial katonákon is néha😊
Nem arról van szó.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ha nincs sárkány lelked, akkor nem tudom megtanulni az egyik shoutot, ami szükséges DB föküldetéshe és azért szívás mert a fõgonosz ellopja a megölt sárkányok lelkét.

genndy
Shout és Soul nem ugyanaz... Meglehet az UF úgy is, hogy mellette már nincs Soul (mert meglátogatott már falat, és rögtön el is használja).

Köszi az infót, akkor erre majd figyelek.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

wesker24
Amugy most én is nagy építkezésben vagyok majd ha teljesen kész lesz a ház én is rakok be képeket ! 😄
genndy
Mindegy kiket raksz be, õk nem nagyon fogják 'megvédeni' a házadat. Egyébként ennyien lehetnek:
Házastárs, két gyerek, steward, bárd, kocsis. Steward lehet éppen Alea VAGY Gorbash is, de egyszerre csak az egyik. Másik csapattársat ott 'leparkoltatni' nem lehet.

A steward nagyon hasznos amúgy, mert tõle is lehet alapanyagokat venni (rönk, quarried stone, agyag). Sõt ha nincs kedved rohangálni, pénzért berendezi a szobákat is (de csak a belsõt, a házat azért teljesen fel kell építeni! Illetve a pincét nem. Én éppen ezzel szívok, nem tud valaki tuti helyen lévõ két db Amulet of Akatosh-t? 😊 )

Kicsit 'rákészülve' az építkezésre, futkosni se nagyon kell, szépen össze lehet gyûjtögetni az anyagokat (vastömbre ment el a maradék pénzem legtöbbször...). Elsõre persze még nem tudja az ember, mik is kellenek (fõleg a belsõ térnél érhetnek meglepetések, ezért is lehet egyszerûbb sok pénz esetén a stewarddal berendeztetni. Ja, ilyenkor nem rögtön jelennek meg a cuccok, kell neki pár nap amíg mindent beszerez!)

Én is a Lakeview Manort választottam. Még nincs kész az alap berendezés sem teljesen de már gianttámadás volt😄 A bugoknak viszont nem örülök...sem annak, hogy csak egyetlen építészeti stílus van😞 Legszívesebben dwemer stílusú kéróban laknék mint eddig a markarthi házam. Na de nem lesz ez rossz mert jó tágas és tökéletesen elférek minden cuccommal együtt😊 Remélem 1 héten belül készen leszek a berendezéssel<#nevetes1> Már úgy értem, hogy a saját cuccaim elrendezésével.

Igen a sötét oltárnál nekem is elsõ dolgom volt lecsapni a feketemágust.És azon is nagyot néztem, hogy a közelben lévõ fûrészmalomban a csaj vámpír...láttam a kinézetén de mégis csak tõle vettem eddig a fát...de azthiszem megfogom ölni, úgyis tudok venni mástól is.Mégiscsak hivatásos vámpírvadász (is) vagyok😄

Gyerekeket nem tervezek örökbe fogadni.Mi értelme is lenne befogadni õket utána meg hónapokra lelépni Solstheimre😄DD Igaziból az a terv, hogy 1 kisebb csapatot beköltöztetek a kéróba ha lehet.Hány embert lehet? Arra gondoltam,hogy Ghorbash-t az egyik ork táborból mert vele sokat kalandoztam, Aelát esetleg a companionsból meg 1 Dawnguard tagot toboroznék magam köré😄 Lehetséges ez? Tehát felfogadni õket stewardnak stb...nem azt akarom, hogy mindenhova velem jöjjenek hanem afféle személyes õrség a házba.
Fantusz
A Lakeview Manor-t nem tudtam megszeretni.
Sokakkal ellentétben az építés még tetszett, annak ellenére, hogy nagyon sokat kell futkosni alapanyagok után.
Ami igazán bosszantó, hogy a bábokra adott páncélok rendszeresen eltûntek, s az egy dolog, hogy ritka darabok is váltak semmivé, pucér bábuk éktelenkednek a házban.
Azt realisztikusnak mondhatjuk, hogy az épület elhelyezkedése miatt nem feltétlenül lesz egy csöndes otthon - hát nem is az.
Alkalmanként mindenféle gonosz lények várnak a ház elõtt: kóbór giant, farkas falka, medve, bandita csapat, vámpírok, a ház mögötti sötét oltárt fekete mágusok használják.
Véleményem szerint hangulattalan lett a vadonbéli házikó, nem is gyereknevelésre való hely, Whiterunban a kis kunyhó sokkal otthonosabb, nincs sem alkímia, sem enchant lehetõség a kuckóban, de a két kölök nem unatkozva várja a papát <#wink>

Nekem van 10 éppen <#eplus2> Bár én épp építkezek😊 Majd berakok képeket ha kész az új kéró, komoly berendezések lesznek itten😊
Fantusz
Unrelenting Force nélkül nem lehet belevágni a Dragonborn fõküldetésbe <#nevetes1>
Átmehetsz a szigetre, de amíg nem jártál a Világ tetején a Szürke szakállasoknál, addig a Dragonborn fõküldetés zárolva van - úgyhogy lesz minden kalandornak legalább egy sárkánybömbölése a Dragonborn fõküldetéshez.

Azért vicces, hogy a Dragonborn dlc-ben nincs semmi figyelmeztetés arról, hogy legyen legalább 1 Dragon Soul nálunk, mielõtt neki látunk a fõküldetésnek. Szerencsére nekem volt 1, de akinek nincs az jól megfogja szívni.

Malakai
Make a Copy aztán Share és Who has access-ben átállítod az Access Anyone-t Can Edit-rõl Can view-ra. Aztán néha átfrissíted az eredetirõl.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Hát akkor rakd be sima cikk-ként, amit nem tudnak szerkeszteni.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

PiszkosFred
Be akartam rakni egy modismerteto menupontba az eshura ezeket az ismertetoket, hogy a nem sg forumozok is tudjak tanulmanyozni, de pont emiatt a "barki hozzatehet-elvehet" dolog miatt inkabb nem kockaztattam, mert tartottam tole, hogy elobb-utobb valami gubanc lesz...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Az anyátok szemit, ki ne töröljétek a modokat, sokáig írkáltuk 😄 De szerencsére van róla biztonsági mentésem <#circling>

Gif kép róla. Nem marad egy helyben a tükrözõdés, össze-vissza mozog:

bajgunar
ÁHh, köszi szépen, ezer + 1 bocsánat!!!
Malakai
Mindenkinek törölted, ha az elsõ bekezdésekre gondolsz, de visszaállítottam. Olyan ez mint egy wiki így, bárki szerkesztheti, de vissza lehet állítani, ha kell.
Ha sajátot akarsz, akkor File > Make a Copy, persze kell hozzá google account.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

bajgunar
Srácok! Most ha itt felül benyomom a Modok ismertetõt, akkor azt amit sikeresen kitöröltem, azt kitöröltem mindenkinek? Vagy csak magamnál nem látom?
Bocsi akkor ha igen. Valahogy állítsátok vissza. Nem direkt volt. De totál megzavarodtam. De így megcsinálni, hogy bárki átalakíthatja! :S sorry
Az égbolt nálatok is olyan furán tükrözõdik a vízben? Ha csak állok egy helyben akkor normális, de ha megmozdulok valamilyen irányba vagy csak forgatom a kamerát akkor a tükrözõdõ égbolt velem együtt mozog egy ideig. A folyóknál nem annyira észrevehetõ, de állóvíznél elég idegesítõ.

1280x1024,85 fokig megy fel,néha félek rámrobban)még high-re rakva is hajtómû,mondjuk ez egy szar ref kártya,majd még ügyködök vele.

Asus TUF H570, i5 11400, 16 Gb ram, RX570, 1Tb HDD, 250Gb SSD, CTG 550W

Na végigvittem a Dawnguardot a vámpírvadász oldalon😊 Most még építek 1 új kérót a Hearthfire kieggel és utána jöhet a Dragonborn😄 De kell már 1 új ház mert a Markarth-it már kinõttem...annyi cuccom van.
bajgunar
Full hd-ba gondolom, de ~21"-os monitoron (? vagy nagyobb?) minek 4x AA, inkább kapcsold ki az AA-t, és tedd 8x az AF-et! Felesleges, fõleg egy gtx260-nak. Sír a game alatt a kártya ekkora teljesítménynél. Fõleg h minden ultra-n.
Hrisskar
Összefuttam egy buggal a Dragonborn DLC-ben, mikor felszállok a sárkányra akkor nem repülök el a sárkánnyal, csak ott ücsörgök.
Utána olvasgattam és ezt a megoldást találtam rá, ami nekem is müködött:
törölni kell a skyrim\Data\Meshes\actors\dragon\character assets -bõl a skeleton.nif-et

Avagy állítsd kézi vezérlésre a ventillátort és vedd lejjebb, nem kell annak 100%-on forogni. Gondolom egy Skyrimtõl nem 80 fokos a VGA.

PiszkosFred
Tegyel ra passziv hutest 😊

Én most GTX260-al játszom high ultra grafikán,AA,AF 4 szeres,mi az amit lejjebb véve nem rontja a látványt annyira?mert így most megsüketülök a vga ventijétõl,felraktam a mod ajánlóból a hialgo-t de nem indúlt a játék,remélem e hónapba összejön a gtx650ti-m.

zorrobomber
Mod ajánló:
Csak tegnap aktiváltam, de már két nagyon érdekes NPC-vel is találkoztam:
Interesting NPCs
Egyrészt nem spóroltak a szövegekkel, rengeteget pofáznak(teljesen hihetõ kiejtéssel), és szervesen illeszkednek a sztoriba, a környezetbe. Persze nem kell semmi extrára gondolni, de mégis hihetetlenül megdobják a hangulatot. Pl.:

Fantusz
1 másodperces soul trap enchantokkal gyûjtögettem a lelkeket - ez már egy common lélekkel, alacsony szinten is megoldható, több, mint 300 ütés (lövés), s ilyenkor még nem is nagyon van jobb mágikus fegyver.
Mágusoknak ott van a suul trap varázslat, idézõnek meg a leghamarabb lehet deadric fegyvere, lélekcsapdával
Nem mondom, hogy soha nem vsásroltam töltött lélekköveket, de jellemzõen csak a petty, lesser méreteket, illetve alkalmanként néhány grand-ot.
Commont, greatert gazdaságtalan megvenni enchantolásra-eladásra.
Vannak helyek, ahol jelentõs mennyiségû lélekkõ a loot, ilyenek a dwemer romok, Blackreachben (Alftand) még bányászni is tudunk lélekköveket, s Soul Cairnban (Dawnguard küldetés) bolyongva is nagyon sok lélekkõ a loot, szinte minden megölt ellenségnél van valamilyen kõ, a tárolókból is sok elõkerülhet, plusz van néhány átalakítási lehetõség.

Soul Cairn ezzel együtt nálam nem lett kedvelt terület, a semmiben bolyongva, egy labirintusbéli eltéved hõsöm lett, ahol a kijárat elérhetõ, de a mellékküldetéseket vakon kellett (volna) megcsinálni.
Össze-vissza bolyongva értékes cókmókokat találtam, de a céltalanság igencsak lefárasztott.

Ja genndy, tegnap kipróbáltam a virágbolti verziót, írtad, hogy a steam account miatt veszélyes, de belevágtam. 😊 Úgyhogy szépen kirakott egy Dragonborn ikont az asztalra, és azzal indul most már a játék, nem a steam-en keresztül. És lekopogom, eddig semmi gebasz nincsen, szépen át is tudtam hajózni Solstheimbe, mondjuk késõ este volt, úgyhogy csak körülnéztem egy kicsit, majd legközelebb vasárnap tudok csak játszani vele. Kíváncsi leszek az új helyekre meg küldikre. 😊
genndy
Ja, enchantolni én is vásárlással szoktam. Az üres gemeket el is adogattam, az is hozott valamennyi pénzt. A Soul Trapot meg csak a Conjuration felhúzására használtam. Szegény hullák csúnyán néztek ki a végére... 😊

Ja igen, persze, az illusion skillekrõl megfeledkeztem, azokkal tényleg ki lehet nagyjából védeni a gyilkolászást. Bár ahogy Fantusz is írta, szerintem sem minden esetben lehetséges... meg unalmas is. 😄
Az enchant viszont nem annyira vészes lélekvadászás nélkül, én a mágus karakteremmel úgy játszom, hogy csak a töltött petty meg lesser gemeket veszem meg mindig a mágusoktól, és azokból gazdálkodom. Mert ugyebár nincs nálam fegyver, amibe soul trap varázslatot tudok rakni, mint a harcos vagy íjász karakteremnél, magát a soul trap varázslatot meg lusta vagyok használni, amikor meg is süthetem az ellenfeleimet. 😄 De mondom, teljesen jól mûködik így is, hogy töltött soul gemeket vásárolok, kicsitt lassabb így a dolog (meg drágább), de még így is gyorsan fejleszthetõ az enchant, meg ugyebár pénz is van mindig sz*rásig. 😊
Fantusz
A restoration és az illusion varázslatok között vannak olyan képességek, amelyekkel ki lehet kerülni a gyilkolászást, sõt ide tartozik még a conjuaration elûzés varázslata is.
Gyakorlatban azonban nagyon nehezen játszható olyan karakter, amelyik nem öl meg senkit és semmit - szerintem lehetetlen megoldani.
Küldetések nélkül bolyongva is elõbb-utóbb belebotlik a játékos olyan kényszerhelyzetbe, amikor nem megoldás a félelem, elûzés, lenyugtatás, arról nem is beszélve, hogy a Skyrim kalandjai gyilkolásra épülnek, egy békés "buddhista" nehezen tud mit kezdeni ebben a világban.
Aklkímia, kovácsolás , kereskedés hosszútávon sovány lehetõség, enchant fejlesztés elég körülményes, úgy, hogy lelkekre nem vadászhat.

genndy
Például így lehet békésen játszani: Felix the Peaceful Monk
Viszont úgy tudom abbahagyta a srác, mert rengeteg küldetés szól arról, hogy meg kell ölnöd valakit, így meg nem igazán tudott haladni, fejlõdni.
Mondjuk ehhez tényleg nem lenne türelmem, ha már mindenképp kihívás kell, akkor inkább leszek nehézpáncélos boxoló 😊

Nekem az ilyen nyilt vilagokbol nem hianyoznak az atvezeto animok. Szerintem az atvezetok ott hasznalhatok jol,ahol egy bizonyos pontig biztos elrsz a jatekban, mert idovel mindenkepp eljutsz arra a pontra. A skyrimben jatszhatsz ugy akar 100 oranal tobbet, hogy par fontosabb kuldivel, vagy helyszinnel nem is talalkozol. Rengeteg atvezeto kellene, de minek. Eleg szep a jatek. Azzal sem ertek egyet, hogy a tetteidnek nincs hatasa a vilagra.Valtoznak a jarlok, ha vegigviszed a empire/stormcloak konfliktust, meg egy csomo mas dolog miatt is maskepp itelnek meg.
Igen, nekem is (többek között) ez tetszik benne. Tulajdonképpen tényleg azt csinál az ember, amit akar, olyanokról is hallottam, aki úgy játszik, hogy nem öl meg senkit és semmit, csak alchemy meg enchant meg speech meg lockpick. Bár ezt megmondom õszintén nem tudom elképzelni, hogy hogy lehet megcsinálni. 😊
Én pont ezt szeretem a TES játékokban, hogy lehet "átlagemberként" is játszani. Nem fontos világmegváltó über hero-nak lenni, lehetsz egy piti tolvaj is, vagy orgyilkos. A nagyobb volumenû sztorira pedig nekem elég a fõ szál, bár az sosem érdekelt annyira.

Én az obliviont meguntam,semmi drámai nem volt benne,skyrimnél is ez zavar,jó ez nem egy FPS game,de pl komolyabb átvezetõ videókat hiányolom,meg az érzést hogy van valami nagyobb hatása a cselekményeknek.

Fantusz
Witcher elsõ részével játszottam, de nem igazán kötött le.
Nem azért, mert nem jó a játék, a maga módján az is egy remek darab, csak akkoriban az Oblivionnak volt nálam versenyben, s az utóbbi mellett nem igazán tudott érvényesülni - játszogattam vele, a történet érdekes volt, a karakterek is rendben voltak, de hiányzott az a szabadság, amit a TES játékokban megvan.
A Witcher egy lineáris játék, bár több mozgásteret adott, mint az akkor megszokott hasonló stílusú játékok, sok ötletes elképzelést bele építettek, de akkor nekem az Oblivion szabadsága hiányzott belõle.

A két játékot nem lehet összehasonlítani, más szempontok alapján készültek.
A Witcher is egy remek darab, de akkoriban olyan sok játékidõt elvitt az Oblivion, hogy alig játszottam mással, állandóan az Obliviont fabrikáltuk, kerestük a nagyobb történeteket is adó, a világba jól beilleszthetõ modokat, s szerencsére voltak ilyenek.

Myselor
ühüm,értelek.hát én a witchert sose próbáltam a második részt kiakartam próbálni de valamiért nem ment,azóta nem próbáltam de biztos jó😊
Fantusz
Meridia nem kimondottan gonosz daedric herceg(nõ), gyûlöli az élõholtakat, és a nekromantákat.
A beacon megtalálása a kezdõ lépés a küldetéséhez, ami tulajdonképpen egy jeladó lesz, onnan vezeted tovább Meridia fényét a templom belsejében.
Szegény Meridia gondban van egy nagyhatalmú nekromanta garázdálkodik a templomban, õt kell legyõznöd, s az elõre haladáshoz szükséged lesz Meridia fényére (röviden ennyi a küldetés).

Jutalmad egy egykezes kard, ami élõholtak ellen igen hasznos lehet - némi tûzsebzésen kívül véletlenszerû, területre ható fényrobbanásokkal sebzi a draughokat, csontvázakat, vámpírokat (mondjuk, ha vámpír a karaktered, nem a legjobb Dawnbreaker-el hadakozni)

PiszkosFred
Hasonloan kivalo jatek az is, es a Witcher alapbol magyar felirattal (ha jol emlekszem, az elso reszhez meg szinkron is keszult, bar szornyu lett) rendelkezik, igy ott nem lesz gond a nyelvvel. Skyrim utan kicsit furcsa lesz a Witcher vilaga, de jo valasztas, mindenkeppen erdemes kiprobalni.

Sajnos nem értek sokat az angolból,magyar felírat meg mire kijön addigra befejezem a gamet sajnos.Remélem a Witcher is kb ilyen mint a skyrim,de úgy tudom lineárisabb,majd még azt is el kell kezdenem.

Myselor
hehe,ezen most felröhögtem majdnem kiköptem az innivalómat xd.am vigyázni kell ezekkel a dolgokkal éjszaka kicsit más a játék xd
Én este Meridia istennõ vagy ki az anyámnak kerestem meg azt a szürke gömböt,nem tudom mi volt a lényege a küldetésnek,beacont kellett megtalálni,én meg basszus összekevertem a baconnal és szalonnát kerestem a kaják közt,lehet éjjel már nem kéne játszanom😊

Van amúgy itt már valaki aki játszik a kieggel? Hogy sikerült?😄 Mik a tapasztalatok?
genndy
Ez jó hír hogy át lehet menni fõküldi nélkül is!
Egyelõre én is csak a wikibõl tájékozódok, és csak a fõküldi elejét néztem, ott írták hogy el kell jutni a szakállasokhoz. De a végén a megjegyzések között tényleg ott van, hogy a hajóra enélkül is föl lehet szállni és a szigeten a mellékküldiket meg lehet csinálni.

Nem így értettem...értem mit írsz, nekem az a problémám,hogy aki nem akar Dragonborn lenni mert nem érdekli az már át sem mehet a szigetre...
Legalábbis ezt hittem az elõbb még.😊 De most látom angol fórumon írják,hogy a hajós már ezelõtt is ottvan és lehet menni Solstheimre, csak az ottani fõküldetést nem tudod így elkezdeni de attól még a sziget felfedezhetõ.
Ennyi volt a probléma, hogy aki nem akarja eljátszani a világmegmentõt az nem kap új szigetet😄 De ha minden igaz mégiscsak kap. Jó rám ez nem vonatkozik csak gondoltam azokra akik inkább gonosz karit indítottak😄