The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem pedig egy meglévõ házat újítok fel !
Az ügyességi stílus kedvelõinek meg javaslom mielõtt anyázásba fognak kezdjék törni a fejüket ezen a módon. Mert ez még a Fallout nv szintezéséhez képest is durva lett 😊 Vagy na ok hasonló 😊 Tehát jótanács itt tényleg baromira számítanak a szintek. egy órát tököltem vele mire, segítséggel, lefektettem lv4-en egy necrot. 😊 Szóval megvan a másik zsenink T3ndo után.
Az építkezésre rá vagyok készülve felhalmoztam én mindent amit csak lehet de fõleg érceket...de még így is szívja a pénzt...ami nem is baj.75000rõl kezdtem az építkezést mostmár csak 40000 van😄 Bár ha eladom a felhalmozott drágaköveket meg ékszereket meg egyéb felesleges kincsemet akkor simán felmegy 100000ig.Pénz az mindig van bõven.
Amulet of Akatosh...nem könnyû😊 Nemhogy inkább Stendarr vagy Talos kéne😄D Abból van dögivel. Sztem nézz be a Rifteni meg a Markarthi ékszerészhez és ha nekik nincs akkor Solitudeban a Radiant Raiment...így már csak lesz 1 darab.Meg én szoktam látni halott imperial katonákon is néha😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha nincs sárkány lelked, akkor nem tudom megtanulni az egyik shoutot, ami szükséges DB föküldetéshe és azért szívás mert a fõgonosz ellopja a megölt sárkányok lelkét.
Köszi az infót, akkor erre majd figyelek.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
A steward nagyon hasznos amúgy, mert tõle is lehet alapanyagokat venni (rönk, quarried stone, agyag). Sõt ha nincs kedved rohangálni, pénzért berendezi a szobákat is (de csak a belsõt, a házat azért teljesen fel kell építeni! Illetve a pincét nem. Én éppen ezzel szívok, nem tud valaki tuti helyen lévõ két db Amulet of Akatosh-t? 😊 )
Kicsit 'rákészülve' az építkezésre, futkosni se nagyon kell, szépen össze lehet gyûjtögetni az anyagokat (vastömbre ment el a maradék pénzem legtöbbször...). Elsõre persze még nem tudja az ember, mik is kellenek (fõleg a belsõ térnél érhetnek meglepetések, ezért is lehet egyszerûbb sok pénz esetén a stewarddal berendeztetni. Ja, ilyenkor nem rögtön jelennek meg a cuccok, kell neki pár nap amíg mindent beszerez!)
Igen a sötét oltárnál nekem is elsõ dolgom volt lecsapni a feketemágust.És azon is nagyot néztem, hogy a közelben lévõ fûrészmalomban a csaj vámpír...láttam a kinézetén de mégis csak tõle vettem eddig a fát...de azthiszem megfogom ölni, úgyis tudok venni mástól is.Mégiscsak hivatásos vámpírvadász (is) vagyok😄
Gyerekeket nem tervezek örökbe fogadni.Mi értelme is lenne befogadni õket utána meg hónapokra lelépni Solstheimre😄DD Igaziból az a terv, hogy 1 kisebb csapatot beköltöztetek a kéróba ha lehet.Hány embert lehet? Arra gondoltam,hogy Ghorbash-t az egyik ork táborból mert vele sokat kalandoztam, Aelát esetleg a companionsból meg 1 Dawnguard tagot toboroznék magam köré😄 Lehetséges ez? Tehát felfogadni õket stewardnak stb...nem azt akarom, hogy mindenhova velem jöjjenek hanem afféle személyes õrség a házba.
Sokakkal ellentétben az építés még tetszett, annak ellenére, hogy nagyon sokat kell futkosni alapanyagok után.
Ami igazán bosszantó, hogy a bábokra adott páncélok rendszeresen eltûntek, s az egy dolog, hogy ritka darabok is váltak semmivé, pucér bábuk éktelenkednek a házban.
Azt realisztikusnak mondhatjuk, hogy az épület elhelyezkedése miatt nem feltétlenül lesz egy csöndes otthon - hát nem is az.
Alkalmanként mindenféle gonosz lények várnak a ház elõtt: kóbór giant, farkas falka, medve, bandita csapat, vámpírok, a ház mögötti sötét oltárt fekete mágusok használják.
Véleményem szerint hangulattalan lett a vadonbéli házikó, nem is gyereknevelésre való hely, Whiterunban a kis kunyhó sokkal otthonosabb, nincs sem alkímia, sem enchant lehetõség a kuckóban, de a két kölök nem unatkozva várja a papát <#wink>#wink>
Átmehetsz a szigetre, de amíg nem jártál a Világ tetején a Szürke szakállasoknál, addig a Dragonborn fõküldetés zárolva van - úgyhogy lesz minden kalandornak legalább egy sárkánybömbölése a Dragonborn fõküldetéshez.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ha sajátot akarsz, akkor
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Bocsi akkor ha igen. Valahogy állítsátok vissza. Nem direkt volt. De totál megzavarodtam. De így megcsinálni, hogy bárki átalakíthatja! :S sorry
Asus TUF H570, i5 11400, 16 Gb ram, RX570, 1Tb HDD, 250Gb SSD, CTG 550W
Utána olvasgattam és ezt a megoldást találtam rá, ami nekem is müködött:
törölni kell a skyrim\Data\Meshes\actors\dragon\character assets -bõl a skeleton.nif-et
Csak tegnap aktiváltam, de már két nagyon érdekes NPC-vel is találkoztam:
Interesting NPCs
Egyrészt nem spóroltak a szövegekkel, rengeteget pofáznak(teljesen hihetõ kiejtéssel), és szervesen illeszkednek a sztoriba, a környezetbe. Persze nem kell semmi extrára gondolni, de mégis hihetetlenül megdobják a hangulatot. Pl.:

Mágusoknak ott van a suul trap varázslat, idézõnek meg a leghamarabb lehet deadric fegyvere, lélekcsapdával
Nem mondom, hogy soha nem vsásroltam töltött lélekköveket, de jellemzõen csak a petty, lesser méreteket, illetve alkalmanként néhány grand-ot.
Commont, greatert gazdaságtalan megvenni enchantolásra-eladásra.
Vannak helyek, ahol jelentõs mennyiségû lélekkõ a loot, ilyenek a dwemer romok, Blackreachben (Alftand) még bányászni is tudunk lélekköveket, s Soul Cairnban (Dawnguard küldetés) bolyongva is nagyon sok lélekkõ a loot, szinte minden megölt ellenségnél van valamilyen kõ, a tárolókból is sok elõkerülhet, plusz van néhány átalakítási lehetõség.
Soul Cairn ezzel együtt nálam nem lett kedvelt terület, a semmiben bolyongva, egy labirintusbéli eltéved hõsöm lett, ahol a kijárat elérhetõ, de a mellékküldetéseket vakon kellett (volna) megcsinálni.
Össze-vissza bolyongva értékes cókmókokat találtam, de a céltalanság igencsak lefárasztott.
Az enchant viszont nem annyira vészes lélekvadászás nélkül, én a mágus karakteremmel úgy játszom, hogy csak a töltött petty meg lesser gemeket veszem meg mindig a mágusoktól, és azokból gazdálkodom. Mert ugyebár nincs nálam fegyver, amibe soul trap varázslatot tudok rakni, mint a harcos vagy íjász karakteremnél, magát a soul trap varázslatot meg lusta vagyok használni, amikor meg is süthetem az ellenfeleimet. 😄 De mondom, teljesen jól mûködik így is, hogy töltött soul gemeket vásárolok, kicsitt lassabb így a dolog (meg drágább), de még így is gyorsan fejleszthetõ az enchant, meg ugyebár pénz is van mindig sz*rásig. 😊
Gyakorlatban azonban nagyon nehezen játszható olyan karakter, amelyik nem öl meg senkit és semmit - szerintem lehetetlen megoldani.
Küldetések nélkül bolyongva is elõbb-utóbb belebotlik a játékos olyan kényszerhelyzetbe, amikor nem megoldás a félelem, elûzés, lenyugtatás, arról nem is beszélve, hogy a Skyrim kalandjai gyilkolásra épülnek, egy békés "buddhista" nehezen tud mit kezdeni ebben a világban.
Aklkímia, kovácsolás , kereskedés hosszútávon sovány lehetõség, enchant fejlesztés elég körülményes, úgy, hogy lelkekre nem vadászhat.
Viszont úgy tudom abbahagyta a srác, mert rengeteg küldetés szól arról, hogy meg kell ölnöd valakit, így meg nem igazán tudott haladni, fejlõdni.
Mondjuk ehhez tényleg nem lenne türelmem, ha már mindenképp kihívás kell, akkor inkább leszek nehézpáncélos boxoló 😊
Nem azért, mert nem jó a játék, a maga módján az is egy remek darab, csak akkoriban az Oblivionnak volt nálam versenyben, s az utóbbi mellett nem igazán tudott érvényesülni - játszogattam vele, a történet érdekes volt, a karakterek is rendben voltak, de hiányzott az a szabadság, amit a TES játékokban megvan.
A Witcher egy lineáris játék, bár több mozgásteret adott, mint az akkor megszokott hasonló stílusú játékok, sok ötletes elképzelést bele építettek, de akkor nekem az Oblivion szabadsága hiányzott belõle.
A két játékot nem lehet összehasonlítani, más szempontok alapján készültek.
A Witcher is egy remek darab, de akkoriban olyan sok játékidõt elvitt az Oblivion, hogy alig játszottam mással, állandóan az Obliviont fabrikáltuk, kerestük a nagyobb történeteket is adó, a világba jól beilleszthetõ modokat, s szerencsére voltak ilyenek.
A beacon megtalálása a kezdõ lépés a küldetéséhez, ami tulajdonképpen egy jeladó lesz, onnan vezeted tovább Meridia fényét a templom belsejében.
Szegény Meridia gondban van egy nagyhatalmú nekromanta garázdálkodik a templomban, õt kell legyõznöd, s az elõre haladáshoz szükséged lesz Meridia fényére (röviden ennyi a küldetés).
Jutalmad egy egykezes kard, ami élõholtak ellen igen hasznos lehet - némi tûzsebzésen kívül véletlenszerû, területre ható fényrobbanásokkal sebzi a draughokat, csontvázakat, vámpírokat (mondjuk, ha vámpír a karaktered, nem a legjobb Dawnbreaker-el hadakozni)
Egyelõre én is csak a wikibõl tájékozódok, és csak a fõküldi elejét néztem, ott írták hogy el kell jutni a szakállasokhoz. De a végén a megjegyzések között tényleg ott van, hogy a hajóra enélkül is föl lehet szállni és a szigeten a mellékküldiket meg lehet csinálni.
Legalábbis ezt hittem az elõbb még.😊 De most látom angol fórumon írják,hogy a hajós már ezelõtt is ottvan és lehet menni Solstheimre, csak az ottani fõküldetést nem tudod így elkezdeni de attól még a sziget felfedezhetõ.
Ennyi volt a probléma, hogy aki nem akarja eljátszani a világmegmentõt az nem kap új szigetet😄 De ha minden igaz mégiscsak kap. Jó rám ez nem vonatkozik csak gondoltam azokra akik inkább gonosz karit indítottak😄