30713
TES
  • Bazalt88
    Nem. Válogatós vagyok :P
  • genndy
    Továbbra sem értem.
    Az az egyik alapprobléma a félistenné válásodnak, hogy engeded 100 fölé nőni a skilljeidet. De akkor miért?
    Ha elérte a 100-at, akkor tedd Legendaryvá. Ekkor szépen visszamegy 15-re, kezdheted újra fejleszteni. Az újrafejlesztés miatt nő a szinted is, kapod a perkpontokat, fejlődhetsz. Viszont a magas szintek miatt erősek az ellenfelek, a skilljeid meg alacsonyak - máris nehéz a játék. Ez nem jó megoldás?
  • Bazalt88
    Már rémlik, hogy régebben nézegettem, de nem jött be. :(
  • Eisenberg
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/19281/?tab=4&navtag=%2Fajax%2Fcomments%2F%3Fmod_id%3D19281%26page%3D1%26sort%3DDESC%26pid%3D0%26thread_id%3D709775&pUp=1

Itt esetleg?

Ha más nem ne smithingelj :D
  • Bazalt88
    Néztem a Requiem leírását, de nem találok olyan infót, hogy miket is alakít át.
    Mivel én használok olyan modokat, amik engedik, hogy 100 fölé nőjjenek a skilljeim, ezért pl a smithing problémás lehet.
    A Requiem tesz valamit az ellen, hogy, mondjuk (potion, mágikus tárgyak stp használatábal) 400+-os smithinggel ne tudjak 1500+-os alap sebzésű dragon 2h-s swordot csinálni?
  • Zozo0122 #23961
    Igen-igen valóban single player maradt a játék :)

• Eisenberg
    Én Requiemmel elvagyok bőven adept nehézségen hiába van 5-ös szinten 104 damage-os íjam, a Draugr-okat pl meg sem tudom sebezni sem elf karddal sem ében késsel sem üveg késsel. Egyedül a tűz hatásos ellenük, szal gondolj bele, hogy erre is gondolnod kell mielőtt lemész egy olyan helyre ahol ilyen dögök vannak. (Már ha Requiemet használsz.) Harcossal.... Igaz nekem íjász lévén 2-3 perkfát is fejlesztenem kell, nem csak mondjuk a kétkezest maxra. Ott a bow, az one handed, és az illusion meg talán még nyomok kicsit alchemy-re is de amilyen lassan fejlődök ezzel a moddal :) Mondjuk a magyarításig bőven van még idő, addigis elleszek mégsem fogja elveszíteni a játék a varázsát mire tényleg elkezdem, mert gyakorlatilag semmit sem játszottam, a főküldit sem kezdtem el. A harcosnak direkt a sebzés az erőssége illetve a páncélja védelme, hátránya a lassúság. Az íjásznak (vagy legalábbis az enyémnek) a gyorsaság, a pontos lövések ami Requiemmel elég fontos, illetve az, hogy ha lehet lopakodva gyilkoljon ugyanúgy íjjal mint késsel és karddal hátulról. Közelharcban szétszednek hiába sebzek sokat a jó fegyverekkel egyszerűen hamarabb kinyírnak pláne többen...

A nehezebb ellenfeleknél (Red Eagle pl az első kis bossom.) potionokat használok, de amikor az a rohadék kiverte a kezemből az íjat, és nem tudtam leszedni az íjászait (akik amúgy egy lövésből megölnek) kétségbe estem, és taktikáznom kellett. Illetve meghaltam párszor. Lehet, hogy íjjal egy lövés elég a legtöbb ellenfélre (a lopakodásról ne beszéljünk, a közelharc meg nem a karim erőssége de hála a fegyvereimnek elég jól csapkodok viszont Ők általában hamarabb megölnek...) de egyelőre csak banditákat, állatokat, meg forswornokat öltem, amik elég gyengén páncélozottak/kevés hp-val rendelkeznek. Viszont mint mondtam a Draugr-okkal nem bírok, és amit a gargoyle-okról hallottam megrémít. Azokat a falényeket sem tudom megölni mert elszívja a staminám meg a hp-m. A vámpír szintén plusz még idéz is. A vérfarkas is rohadt erős, és falkában jár. Komolyan lassan úgy érzem magam mint a Dark Souls-ban de imádom :) Főleg az Immersive Creatures-sal. Uhh a mágusokat is rühellem... Ja, és nekem is fent van a Deadly Dragons. A korábbi karimmal kipróbáltam, és egyetlen egyszer kellett csak rám fújnia bármelyiknek azután nem pattogtam, hogy hú sárkány megöllek. :) Beállítottad egyáltalán? Nem elég feltelepíteni-> Escape->Mod configuration, és ott beállítod expertre vagy insane-re, tök mindegy ígyis úgyis instant kill. És nem, nem csak azért mert 5-ös vagyok. Szóval ha harcosként kétkezes fegyverekkel sok a sebzésed nem értem min lepődsz meg. Kezdj íjászt, tolvajt, mágust (hajjaj :D) és meglátjuk mi lesz.
  • Bazalt88
    Amúgy elkezdtem nézegetni a lehetőségeket arra, hogy a weapon skillek ne direkt sebzést növeljenek, hanem egymáshoz képest (támado:onehanded/twohanded vs védekező:lightarmor/heavyarmor) arányosan növeljék a sebzést.
    A páncél ne x%-al csökkentse a sebzést, hanem pl. new vegasos dt legyen.

Nagyjából össze is hozogattam valamit, meg müxik is (csak pl meg kéne csinálni a perkeket is, hogy használja, a fegyveret, beletehetném a degradációt is), csak lusta vook.

Szép nagy munka lenne rendesen megcsinálni.
    Ha esetleg tudna valaki ilyen modról az érdekelne.
  • Bazalt88
    Legendary-n van a nehézség.
    44-es volt a skillem, amivel könnyedén lenyomtam alduint
    Mondjuk a fegyot én csináltan potion+mágikus tárgy -> 198-as smithingel... :)

A Mi a francnak kérdésedre a válasz lehetőségek:
    - Mert nem tudtam, hogy ettől elszáll a játék.
    - Mert lehetett.
    - Mert tök jó, hogy erős a karakterem.
    - Tök jó, hogy lehet tárgyakat csinálna, meg akkor már legyenek erős tárgyak.

Egyik ilyen nehezítő mod sem nagyon jött, be, mert leginkább csak próbálnak kozmetikázni. Rendes megoldást nem adnak, ráadásul mindegyikben vannak olyan változtatások is, amiket nem akarok (még a modulosokban is van egy modulon belül). Szóval válogatós vagyok :P.
  • genndy
    Tedd föl a nehézséget Legendaryra, meg csináld Legendaryvá a 100-as skilljeidet. Úgy majd nehéz lesz 15-ös kardskillel Draugr Overlordokat csapkodni.
    Én 68-as szinten vígan elvagyok Adept szinten, és tök élvezetes, nincs egycsapásos ellenfél (na jó, útszéli banditák).

5000-es sebzés - persze, Alchemy+Enchant exploittal, de mi a francnak?
    "Ha van 100-as feletti skill (megfelelő moddal), így 20000+ lehet sebezni." - minek is az a mod, ha amúgy is félisten vagy?
    Nem kell kihasználni az exploitokat és kész.

Amúgy meg direkt ezért vannak a nehezítő modok, SkyRe, Requiem és társaik, mert sokaknak volt baja vele. Próbáld ki valamelyiket, amelyik bejön azt hagyd fönt.
  • Bazalt88
    Senkinek sincsen baja vele, hogy magas szinten gyakorlatilag játszhatatlan a skyrim?

Simán összejön, még a legnehezebb fokozaton is, hogy 1 csapás/nyilvessző 1 sárkány.

Simán össze lehet hozni cheat nélkül, csak a meglévő rendszer optimalizált kihasználásával az 5000-es sebzést.

Azért az elég vad volt (amúgy fenn van a deadly dragon mod), hogy odaosontam a sárkány közelébe, lőttem egy nyilvesszőt az alvó sárkányra, az föléledt, tett egy kört, majd visszafordult, odazuhant a sziklapárkányra és meghalt.

Ha van 100-as feletti skill (megfelelő moddal), így 20000+ lehet sebezni.

Alduin meg röhej, komolyan. Two-Handed skill-t fejlesztettem, de direkt 2 tört használtam, amire semmilyen perkem nem volt, csak, hogy ne egy csapás legyen, hanem... kb 8. Meg sem tudott sebezni.
    Ja és a max armor szabály miatt nincs szükségem jobb páncélra, mint a sima leather-armor.

Szóval elég gáz a játék.
    Az isteni artifact-okat nem használom, mert, gagyik, amit gyártok az jobb...

Hiába mondjátok, hogy milyen gáz, hogy eltápolom magam. Ha gagyin játszol, akkor is eljutsz odáig, hogy gyakorlatilag god modban nyomod a végén.
  • genndy
    Nincs infó, készítők sem tudják. Könyveket fordítgatják leginkább mostanában. Utána bétateszt és társai. De még arról sem volt kint hír, tehát nincs kitűzött időpont.
  • teddymac
    Magyarítás látom 95% áll, tudni valami közelebbit mikor lesz elérhető ?

Köszönöm..
  • SaGa
    Az egyes skse verziók szorosan kötődnek az egyes Skyrim verziókhoz. Ha az 1.7 Skyrim van fenn, akkor ne az 1.9-hez való SKSE-t tedd mellé.
  • tosiro
    Elözőnek müködött a 1.7.7,de azota most újra raktam a játékot,és amikor kirakom a skse_loader.exe fájlt,és hozzá csatolom a Skyrimet akkor azt írja,hogy (Please update to the latest version of Skyrim).Ez régebben müködött,de most nem.Milyen új verziót akar ?
  • genndy
    Mert még mindig nem tudod normálisan felrakni a 2K-t. Merthogy amiatt lép ki. 5 hónappal ezelőtt is pontosan ez volt a gondod (illetve ez IS). Kár hogy nem figyelsz és nem tanulsz semelyik segítségből
  • tosiro
    Hello.Az mért van,hogy amikor a város felé megyek akkor automatikusan kilép a játék ?
  • genndy
    Van hozzá fix (Unoff. Patch), de szerintem ez általános Havok-fizikai motor hiba, nem hiszem hogy javítható. Azért próbáld meg az UP-t.
  • jocking
    Nincs valami fix a Hearthfire DLC-hez? Vannak olyan kardok, amik mindig lepotyognak a fali tárolókról, ezzel lenne jó kezdeni valamit...
  • SaGa Jr
    Jól körülnéztél odabenn (találkozál a a nagy csápos sötétséggel)?

Feltöltve adtad vissza a lexikont amit ő adott neked? Enélkül is elveszi a lexikont de a feladat beragad. Az uesp-n meg tudod nézni a feladat elnevezését és a setstage konzol parancs meg a feladat kódja és megfelelő állapota szerint tovább tudod léptetni azt.

Miután visszaadtad a feltöltött cuccost, lenyom egy szöveget a manus, hogy mi fog kelleni neki ezután és ad egy ketyerét amivel vért tudsz gyűjteni (ez új feladat) megadott fajokból (ki kell nyírni egy tagjukat aztán a hullát ha ki akarod rabolni lesz rá opció hogy vért gyűjts.

• Pares
    Igen, most nézem én is a wikin. Mondjuk ez elkerülte eddig a figyelmem, a játékon belül meg emlékeim szerint csak nordként emlegetik... Bár igaz, hogy nem olvastam el az összes könyvet elejétől a végéig.
  • jocking
    Kéne 1 kis help.
    Winterholdtól nem messze van valami őrült a jégmező közepén, aki egy nagy dwemer kockát bűvöl. Ott jártam a questben, hogy adnom kellett neki egy lexikont, elvette, de most nincs tovább. Minden pötty fehér a quest eddigi feladatai mellett, de nem ad be újat. Mi ilyenkor a teendő?
  • PiszkosFred
    Nem ismert a pontos szuletesi helye Talosnak, de a legendak szerint Atmorabol szarmazik. Nordkent hivatkoznak ra, es a Nordok szemeben a valaha volt egyik legnagyobb hos, viszont csak azert, mert Dragonborn, illetve mert fiatalkorat Skyrimban toltotte. De nem ott szuletett.

szerk: Uesp-n is ez szerepel, megneztem gyorsan: "Believed to have been born in the Nordic continent of Atmora in 2E 828,"

Nem keverem Ysgramorral, van koztuk cirka par ezer ev :)
  • Pares
    Én is úgy értettem, ahogy Te írtad. A Thalmor mint egy politikai mozgalom, a High Elfek felsőbbrendűségét vallják, ennek szellemében akarják (újra) a high elfek rabszolgáivá tenni az embereket.

Amúgy szerintem Te kevered Talost Ysgramorral. Ysgramor jött Atmorából a Five Hundred Companion-okkal (innen a Companions neve is) az Első Korban, Talost már mindenhol Nordként említik, ő meg már a Harmadik Kor küszöbén élt, és Tamriel elfoglalása után lett belőle Tiber Septim...
  • Fantusz
    Egyik kutya, másik eb.
    A polgárháborús küldetéssorban a játékosra bízzák a döntést, melyik oldalhoz csatlakozik.
    Szürke kutya mindkettő, egyik sem jobb, mint a másik - átrendezed Skyrim politikai térképét, aztán elgondolkozhatsz rajta, hogy valóban a jó oldalon álltál-e
  • PiszkosFred
    Csak a pontossag kedveert, Talos Atmoraban szuletett, Skyrimban a Nordok kozott csak a fiatal eveit toltotte, amig meg nem tanulta a "thu'um" hasznalatat. Oke, Atmora tekintheto a Nord nep osenek is valahol, de az evszazadok alatt a ket nep elegge kulonbozo lett, hogy elterjenek egymastol.

Thalmor pedig nem vette at az iranyitast a High Elfek felett, hiszen ok maguk voltak a vezetoik es kitalaloik. A Thalmor egy ugyes trukk volt arra, hogy a rokonsagot kihasznalva es felemlegetve, a wood elfek felett eljatsszak a vigyazo nagy testver szerepet... Persze mindez csak politika es kampany, az Altmer epp szart bele a Woodelfekkel mi van/lesz, egyszeruen arrol volt szo, hogy egyedul nem voltak kepesek nekimenni az ember iranyitotta birodalomnak, foleg, hogy a hatorszag is vivta a sajat csatajat, igy kellett egy szovetseges. Emberek kilove, a Dunmerek vallasuk es tavolsaguk miatt megint kilove, maradtak a kannibal wood elfek, akik nagyon jo harcosok voltak, es mint az osi elf ver szent szovetsegenek tagjai, kapora jottek. (illetve a kozos ellenfel, ketto is volt, ami osszekovacsolta oket).

A Thalmor egy katonai iranyito szarny volt, aki felugyelte az egesz szovetseget, de az iranyitas vegig az Altmerek kezeben maradt.
  • Fantusz
    A dwemerek fejlett műszaki tudományokkal rendelkező, rejtélyes körülmények között eltűnt népcsoport, romos épületeit különböző robotok védik, amelyek agresszívak, ellenségesek a betolakodóval (főhős) szemben.
  • kobra223
    sziasztok most bukantam egy földalatti jukban egy drawen centurióra egy küldi során egy ideje már játszok vele de ez meglepett ezeket a robotokat lehet használni vagy csak ellenségként vannak a játékban?
  • Eisenberg
    Ééértem. Jelen pillanatban engem csak a Stormcloakok érdekelnek, hogy mi lesz az Elfek, és a birodalom/Skyrim háborújával azt majd Bethesdáék eldöntik :) Bár egy pár Dragonborn a harcmezőn eléggé megkönnyítené a dolgukat azt hiszem.
  • Pares
    Pontosabban: A Birodalom Tamriel földrészen helyezkedik el. Fő tartománya Cyrodil, itt található a Birodalmi város. Északra tőle Skyrim, itt játszódik a játék. Régebben Hammerfell (nyugatra), Morrowind (keletre), Elsewyr (dél-keletre) , és Valenwood (dél-nyugatra) is részei voltak a birodalomnak, de ezek a Nagy Háborúban és az az utáni keveredésben elpártoltak/elnéptelenedtek/tovább harcoltak. És hogy kik ellen? A Summerset Isle-n, ami dél-nyugatra van Tamrieltől, a Thalmor (amolyan politikai párt féle) átvette az irányítást a High Elfek fölött, és röviden összefoglalva inváziót indított az akkor még szinte egész Tamrielt magába foglaló birodalom ellen... A háborút majdnem totális vereséggel elvesztette a birodalom, de egy utolsó nagy csatában sikerült egy jó nagy pofont adni az elfeknek, így megszületett a White-Gold Concordad, amolyan Trianon-féle békediktátum, amiben az elfek cserében a békéért és azért, hogy valami megmaradhasson az emberek birodalmából, Talos istenítésének betiltását követelték, mellesleg pedig a birodalom akaratlanul is a kiscsicskása lett a High Elfeknek, akik most kényük kedvük szerint fölsőbbrendűsködnek az emberek között. Na most, a Skyrim lakói a Nordok, és Talos nord volt, gondolom most már érted, miért a lázadás a birodalom ellen... A baj csak az, hogy valójában Ulfrick az elfek malmára hajtja a vizet azzal, hogy tovább gyengíti az így is összeomlás szélén lévő birodalmat azzal, hogy az egyetlen eddig lojális tartományt is függetleníteni akarja. Skyrim nem képes legyőzni az elfeket egymagában, és a birodalom se. Szóval ez az egész lázadás pont azoknak kedvez, akik ellen kezdődött...
  • jocking
    A birodalom Tamriel, aminek egyik tartománya Skyrim. A stormcloak egyfajta szabadságharcos, szervezet ami szeretné függetleníteni Skyrimot Tamrieltől.
  • Eisenberg
    Ööö egy kis történelemóra kéne. Szóóóval hogyis van ez az Imperial Stormcloak háború? Az imperialok meg a Whiteran guard-ok nem egy és ugyanazon birodalomhoz tartoznak? Egyáltalán hány birodalom van? A Wars in Skyrim miatt kérdem... A Greymoor erődöt Imperialok védik de amarra meg a Stormcloak-ok, és a Whiteruni őrök együtt veszik fel a harcot a banditák, és nekromanták ellen. Most akkor ez, hogy?
  • Eisenberg
    Persze tudom :) Köszönöm amúgy.
  • Fantusz
    Farengar Whiterun udvari varázslója, ha nem szeretnél sárkányokat a játékban, ne legyen nálad a Dragonstone, mikor vele beszélsz :-)
    Ha minden igaz, halandó a kartakter, két küldetésben is ki lehet nyuvasztani (a jarl fiával kapcsolatos daedra küldetés, illetve a vámpíroknál beszerezhető "ölj meg egy fontos embert Whiterunban") - soha nem próbáltam megölni, így nem tudom, hogy a Dragonstone átadása előtt is halandó-e.

Az előző részekkel ellentétben a Skyrim néhány küldetését "megerőszakolták", ami nekem sem tetszik, de tény, hogy vannak küldetések, amelyek teljesítéséhez kényszerítve vagy.
    A Gauldur amulet egyik darabja csak mágusok számára elérhető (guildos küldetés), ráadásul Faralda addig nem is enged belépni a kollégium területére, amíg nem bizonyítod neki, hogy van tehetséged a varázsláshoz, s több küldetés része, hogy a könyvtárosnál érdeklődj.
    Néhány szófalhoz is csak gulidos küldetésekkel lehet eljutni, a Skeleton key megszerzése thieves guild kiváltság lett, s pontosan nekik nincs igazán szükségük a törhetetlen tolvajkulcsra (kapnak helyette mást)
  • genndy
    Nem egészen, hanem a Dragonstone-t kell visszavinni Farengarnak. Főküldi része (eléggé az eleje, talán a második küldetés), nem fogod eltéveszteni, Farengar halhatatlan (legalábbis itt az elején még biztosan).
    Azt viszont ugye tudod, hogy a magyarítás ezt a modot nem fogja magyarrá tenni?
  • Eisenberg
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/31485/?

Valami Farengal-ról beszél Dragonstone-nál. Még nem kezdtem bele a főküldibe, és a magyarításig nem is fogok, de ugye elkerülhetetlen az ipse? Mert nem igazán akarom kihagyni az alkalmat ha már egyszer leszedem a modot, meg nagyon keresgélni sem akarom. Bár ehhez új karakter kell majd, az íjászomhoz nem illenek a varázslatok.
  • Ryder62
    ENB nélkül is szép lehet egy gém. Sőt.

New Vegasban sikerült úgy eltalálnom az Imaginatorral a beállításokat hogy csuda szép színek lettek a játékban. Persze kell a Project Reality is hozzá.

Úgy tudom Skyrimhoz is van mindkét mod.

Biztos hogy ott is belehet így állítani.

Ezek után már nem is vágyok ENB-re.
  • Eisenberg
    Genndy egyem a zuzádat kösz :D
  • genndy
    Hosszú töltési idő: AntiAliasing és/vagy Anisoptric Filtering be van kapcsolva az ENB-ben. Kapcsold ki, gyorsabb lesz.
    NE kérdezd meg hogy melyik mit jelent és hogy hogyan lehet kikapcsolni. Nézz utána. ENB leírásában is minden benne van.
    Tessék, ennyit segítek. Van benne szuperkirály leírás az ENB beállításaihoz
  • tosiro
    Ha a VGA-m 2GB-os lenne akkor simán vinné az ENB-t.MErt most le kellett vennem,hogy rendesen fusson csak modokkal,pedig az ENB-től lesz igazás hangulatos,és szép a játék.Vagy egy erősebb VGA-ra van szükség ha az megoldja a problémát,vagy valami gyengébb ENB-re ami hasonlít az enyémre.